Και τον υπουργό μας τον Μπουμπούκο και φυσικά τον δάσκαλο Πλεύρη
Μα τι μακάκας πουσε, σαφώς και ο κινηματογράφος (όπως και κάθε μορφη τεχνης) δεν έχουν ως σκοπό πάντα την διασκέδαση.
Αφελή προπαγάνδα μόνο οι αμερικάνοι κάνουν πχ.στιλ Ρήγκαν ή ο Ραμποοοοοοο
Ρε αρχηγέ ο Πλεύρης διαβάζει Πλάτωνα, εσύ διαβάζεις; Άλλος κανένας; Εγώ πάντως δεν διαβάζω!
Αυτό ακριβώς λέω. Πως επειδή δν αρέσει στον καθένα ο Αγγελόπουλος δεν πάει να πει πως δεν υπήρξε κάποιος με προσφορά στην τ'εχνη του κινηματογράφου. Διαφωνούμε σ' αυτό.
Για το δεύτερο και το τρίτο θα έπρεπε να σε είχε καλύψει η δήλωσή μου πως εχω δει τον Θίασο τρεις φορές, παρ' ότι μου φαινόταν αφελείς και προπαγανδιστικέ οι πολιτικές του θέσεις.
Για την πρωτοποριακή κινηματογραφική του γραφή το έβλεπα...
Α! Μήπως η "Σιδηρά Κυρία" σου φάνηκε κι εσένα προπαγανδιστική και φτηνιάρικια, όπως και του μαλάκα του κριτικού των Νέων (μου διαφεύγει τώρα το όνομά του) που έφτασε να κράζει και την Μέρυλ Στρηπ ο καραγκιόζης, γιατί έπαιξε καλά τον ρόλο της Θάτσερ. Αλλά τί σε ρωτάω: Σιγά να μην την είδες την ταινία!
Πόσο κόμπλεξ κουβαλάτε μαζί με τον φανατισμό σας εσείς οι φανατικοί "προοδευτικοί";...
Υ.Γ.1. Την Αναπαράσταση και τις μέρες του 36, τις έχω δει και μου άρεσαν, το έχω δηλώσει. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν "θίασος" και δεν θα γινόταν διάσημος από αυτές. Εσύ μπορείς να μου πεις αν έχει δει ΜΙΑ ταινία του Ήστουγουντ (σαν σκηνοθέτη μιλάμε) η οποία δεν σου άρεσε; Μάλλον δε θα βλέπεις καθόλου Αμερικάνικες.
Υ.Γ.2. Την άλλη με τον Νταφόε που με ρώτησε κάποιος άλλος φίλος, δεν την έχω δει.