Νέα

"Έφυγε" ο Θόδωρος Αγγελόπουλος...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SOUTZ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 171
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Δεν σε αδικώ! Πραγματικά έκανες κακή επιλογή! Θα έλεγα πως μαζί με τον Μαγαλέξαντρο ήταν από τις πλέον ατυχείς ταινίες του.
Συνέχιζε να πειραματίζεται πάνω στο (επιτυχημένο βέβαια) "μοτίβο" του "Θιάσου", μη έχοντας όμως κάτι περισσότερο να δώσει.
Ας πόυμε στο "Ταξίδι στα Κύθηρα", στο "Τοπίο στην Ομίχλη" κλπ άλλαξε μότο.

Βέβαια σε κάθε περίπτωση "Θίασο" δεν ξαναγύρισε, οπότε μάλλον σκηνοθέτης μιας ταινίας παραμένει.
Διότι ο (χολυγουντιανός, ρεπουμπικανός και τέως καμπόης) Κλιντ Ήστγουντ γυρίζει το ένα αριστούργημα μετά το άλλο!...

Καλά δεν σε αδικω, εισαι λάτρης του καλού κινηματογράφου

Αυτή η ταινιάρα σίγουρα σου αρέσει

όσο για το σκηνοθέτης της μιάς ταινίας, γράψε μας κάτι για την ΑΝΑΠΑΡΣΤΑΣΗ

lautrec

Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2006
Like
2
Πόντοι
0
αλήθεια που είναι οι γνωστοί του σάιτ να αρχίσουν τις γνωστές παπαριές ότι τον σκότωσε μπάτσος ??????

Πάντως οι πιο πολλοί μπάτσοι οδηγούν τελείως καγκούρικα... Προχτές το απόγευμα στην παραλιακή, ένας μεγάλος μαλάκας έκανε συνέχεια σούζες και τελικά στο φανάρι του Φλοίσβου παραλίγο να καταλήξει σε πεζούς που περίμεναν να περάσουν απέναντι, πριν φάει ευτυχώς ελαφρά τα μούτρα του. Και ενώ όλοι τον έκραζαν και τηλεφωνούσαν στους μπάτσους αποκαλύφθηκε ότι ήταν και ο ίδιος...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Καλά δεν σε αδικω, εισαι λάτρης του καλού κινηματογράφου

Αυτή η ταινιάρα σίγουρα σου αρέσει

όσο για το σκηνοθέτης της μιάς ταινίας, γράψε μας κάτι για την ΑΝΑΠΑΡΣΤΑΣΗ

Ρε Τρίκαρδε εντάξει αυτά υποκειμενικά είναι,ο καθένας μπορεί να 'χει την γνώμη του.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
πέθανε και τον μάθαμε.
καλά ποιος τις βλέπει αυτές τις ταινίες;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Και τον υπουργό μας τον Μπουμπούκο και φυσικά τον δάσκαλο Πλεύρη

Μα τι μακάκας πουσε, σαφώς και ο κινηματογράφος (όπως και κάθε μορφη τεχνης) δεν έχουν ως σκοπό πάντα την διασκέδαση.

Αφελή προπαγάνδα μόνο οι αμερικάνοι κάνουν πχ.στιλ Ρήγκαν ή ο Ραμποοοοοοο

Ρε αρχηγέ ο Πλεύρης διαβάζει Πλάτωνα, εσύ διαβάζεις; Άλλος κανένας; Εγώ πάντως δεν διαβάζω!
Αυτό ακριβώς λέω. Πως επειδή δν αρέσει στον καθένα ο Αγγελόπουλος δεν πάει να πει πως δεν υπήρξε κάποιος με προσφορά στην τ'εχνη του κινηματογράφου. Διαφωνούμε σ' αυτό.

Για το δεύτερο και το τρίτο θα έπρεπε να σε είχε καλύψει η δήλωσή μου πως εχω δει τον Θίασο τρεις φορές, παρ' ότι μου φαινόταν αφελείς και προπαγανδιστικέ οι πολιτικές του θέσεις.
Για την πρωτοποριακή κινηματογραφική του γραφή το έβλεπα...

Α! Μήπως η "Σιδηρά Κυρία" σου φάνηκε κι εσένα προπαγανδιστική και φτηνιάρικια, όπως και του μαλάκα του κριτικού των Νέων (μου διαφεύγει τώρα το όνομά του) που έφτασε να κράζει και την Μέρυλ Στρηπ ο καραγκιόζης, γιατί έπαιξε καλά τον ρόλο της Θάτσερ. Αλλά τί σε ρωτάω: Σιγά να μην την είδες την ταινία!
Πόσο κόμπλεξ κουβαλάτε μαζί με τον φανατισμό σας εσείς οι φανατικοί "προοδευτικοί";...  

Υ.Γ.1. Την Αναπαράσταση και τις μέρες του 36, τις έχω δει και μου άρεσαν, το έχω δηλώσει. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν "θίασος" και δεν θα γινόταν διάσημος από αυτές. Εσύ μπορείς να μου πεις αν έχει δει ΜΙΑ ταινία του Ήστουγουντ (σαν σκηνοθέτη μιλάμε) η οποία δεν σου άρεσε; Μάλλον δε θα βλέπεις καθόλου Αμερικάνικες.

Υ.Γ.2. Την άλλη με τον Νταφόε που με ρώτησε κάποιος άλλος φίλος, δεν την έχω δει.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ρε Τρίκαρδε εντάξει αυτά υποκειμενικά είναι,ο καθένας μπορεί να 'χει την γνώμη του.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, βεβαίος - βεβαίος.

Ο Αγγελόπουλος ειναι όμως διεθνος καταξιωμένος, ο ΘΙΑΣΟΣ στις καλύτερες ταινίες παγκοσμίος.

Και έρχεται το κάθε πουστροφασιστρακι και γράφει την παπαριά του γιατι;;;;;;;

Η Αναπαράσταση δεν έχει σαφός πολιτικό μύνημα αλλά σκίζει από φωτογραφία και τα δεν λέν τίποτα

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
πέθανε και τον μάθαμε.
καλά ποιος τις βλέπει αυτές τις ταινίες;
Εσύ τον έμαθες τώρα που πέθανε(ποτέ δεν είναι αργά),άλλοι τον ήξεραν.
Σήμερα ελάχιστοι πρέπει να τις βλέπουν τις ταινίες του,σήμερα έχουμε τα τούρκικα σίριαλ του αντένα!!! :rockon:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376

Ο Αγγελόπουλος ειναι όμως διεθνος καταξιωμένος, ο ΘΙΑΣΟΣ στις καλύτερες ταινίες παγκοσμίος.

Η Αναπαράσταση δεν έχει σαφός πολιτικό μύνημα αλλά σκίζει από φωτογραφία και τα δεν λέν τίποτα
Μα ακόμα κ το ''φασιστάκι'' τον Θίασο τον παραδέχεται αν διαβάσεις καλύτερα-πιο προσεκτικά,από εκεί κ περά τον μετράει ως λίγο κ γι'αυτό τον χαρακτηρίζει σκηνοθέτη της μιας ταινίας.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ρε αρχηγέ ο Πλεύρης διαβάζει Πλάτωνα, εσύ διαβάζεις; Άλλος κανένας; Εγώ πάντως δεν διαβάζω!
Αυτό ακριβώς λέω. Πως επειδή δν αρέσει στον καθένα ο Αγγελόπουλος δεν πάει να πει πως δεν υπήρξε κάποιος με προσφορά στην τ'εχνη του κινηματογράφου. Διαφωνούμε σ' αυτό.

Για το δεύτερο και το τρίτο θα έπρεπε να σε είχε καλύψει η δήλωσή μου πως εχω δει τον Θίασο τρεις φορές, παρ' ότι μου φαινόταν αφελείς και προπαγανδιστικέ οι πολιτικές του θέσεις.
Για την πρωτοποριακή κινηματογραφική του γραφή το έβλεπα...

Α! Μήπως η "Σιδηρά Κυρία" σου φάνηκε κι εσένα προπαγανδιστική και φτηνιάρικια, όπως και του μαλάκα του κριτικού των Νέων (μου διαφεύγει τώρα το όνομά του) που έφτασε να κράζει και την Μέρυλ Στρηπ ο καραγκιόζης, γιατί έπαιξε καλά τον ρόλο της Θάτσερ. Αλλά τί σε ρωτάω: Σιγά να μην την είδες την ταινία!
Πόσο κόμπλεξ κουβαλάτε μαζί με τον φανατισμό σας εσείς οι φανατικοί "προοδευτικοί";...  

όντως πρωτοποριακός στην ταινία αυτή.. δυστυχώς (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) από εκεί και πέρα επαναλαμβάνεται...

βέβαια την χειρότερη κακία για τον Αγγελόπουλο την έχει πεί ο Λαζόπουλος (μέγας μαλάκας), Ο Αγγελόπουος όταν έχασε τον Χρυσό Φοίνικα το 1985 (από τον Εμίρ Κοστουρίτσα) και καταφέρθηκε κατά της κριτικής επιτροπής και του Κοστουρίτσα χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ώς άτεχνο...

είπε "Ο Εμίρ και ο Κακομοίρ'"  (δανεισμένο από τον τίτλο της ταινίας Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης του Ορέστη Λιάσκου)

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
όντως πρωτοποριακός στην ταινία αυτή.. δυστυχώς (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) από εκεί και πέρα επαναλαμβάνεται...

βέβαια την χειρότερη κακία για τον Αγγελόπουλο την έχει πεί ο Λαζόπουλος (μέγας μαλάκας), Ο Αγγελόπουος όταν έχασε τον Χρυσό Φοίνικα το 1985 (από τον Εμίρ Κοστουρίτσα) και καταφέρθηκε κατά της κριτικής επιτροπής και του Κοστουρίτσα χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ώς άτεχνο...

είπε "Ο Εμίρ και ο Κακομοίρ'"  (δανεισμένο από τον τίτλο της ταινίας Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης του Ορέστη Λιάσκου)
Είσαι πηγή γνώσης γέροντα. :woldman: :woldman: :woldman:

Γι'αυτό κάνω ακόμα παρέα μαζί σου κ θα λυπηθώ κιόλας λιγάκι όταν ''φύγεις''....

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.415
Πόντοι
5.006
Aφου λύσαμε τους εκκρεμείς λογ/μους μας με τους πολιτικούς ως προς τις οικιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας ήρθε  η ώρα νομίζω να ασχοληθούμε και τους μιζαδόρους καλλιτέχνες, το καρκίνωμα αυτής της κοινωνίας.Εμπρός με βήμα ταχύ  :sunglasses:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

Ρε αρχηγέ σου έχω αποδείξει επανειλημμένως πως είσαι αγράμματος. Μην μου κάνεις εμένα λοιπόν τον "κουλτουριάρη"!
Δεν μου αρέσει να σε προσβάλω, γενικά δεν μου αρέσε να προσβάλω ανθρώπους, αλλά με βγάζεις από τα ρούχα μου!

Σου ξαναλέω πως έχω δει τα 3/4 από τις ταινίες του Αγγελόπουλου. Σου φαίνομαι για άσχετος μα την 7η τέχνη; Πως με έχεις κόψει;
Ή επειδή είμαι δεξιός δεν δικαιούμαι να έχω άποψη;
Για κοίτα ρε κάτι "δημοκράτες"!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

Πάνω κάτω το ίδιο λέμε. Εγώ όμως τις έχω δει τις ταινίες, οπότε έχω προσωπική άποψη! ;) ;)

Κατά τα άλλα και πως ήταν κακός και μοχθηρός άνθρωπος το είχα αναφέρει στο πρώτο μου ποστ.

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
μεχρι να παει παραδεισο θα κανει 4-5 χρονια

Σοφη η μαλακια σου, που θα έλεγε και ο γεωργίου. κατα τα αλλα...

Αναπαυσου εν ειρηνη Θωδωρε!

Μεγαλος καλιτεχνης και ανθρωπος. Ενας μεγαλος ελληνας!

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    4,2 KB · Εμφανίσεις: 25

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
2.537

Το '85 ο Κουστουριτσα ειχε το "Οταν ο πατερας ελειπε για δουλειες"
Ο Αγγελοπουλος δεν ειχε τιποτα
Το "Ταξιδι στα Κυθηρα" ηταν ταινια του 1984, και, εκεινη τη χρονια μοιραστηκε το βραβειο κριτικων των Καννών με το Paris Texas του Wenders

Συνεπως, δεν ισχυει αυτο που ειπατε παραπανω

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
δε γαμιεστε με τους επικηδειους καθε φορα. λες και ξερετε προσωπικα τον καθενα που ψοφαει και τσακωνεστε  :jerking:

Τσάρκας4

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Like
877
Πόντοι
96
Εύχομαι όπου πάει να είναι καλά.
Έφερε διεθνείς διακρίσεις και συνεργάστικε με διάσημους ηθοποιούς , καλό αυτό και μπράβο του.
Αλλά ήταν ευνοούμενος του συστήματος και μέχρι το μοιραίο δεν βγήκε να πει κάτι για την κατάσταση της Ελλάδας , έστω και για τα μάτια του κόσμου .Μια φραστική καταδίκη , βρε αδελφέ για αυτούς που μας φέραν σε αυτό το χάλι. Όπως όλοι οι δήθεν πνευματικοί άνθρωποι που ήταν και είναι βολεμένοι (και ταϊσμένοι) μούγκα.Οι σχέσεις με την εξουσία να είναι καλά.
Ο κινηματογράφος του ήταν κουραστικός και θα ξεχασθεί.Μόνο ίσως "Ο Θίασος' και οι      " Μέρες του 36" να άξιζαν κάπως.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom