μια φορα πολυ παλια μου ειχε παρει τσιμπουκι μια πριν ερθει η κοπελα,για να με προετοιμασει.
[size=13pt]Αυτό μου θυμίζει το εξής ανέκδοτο:[/size]
Συναντιέται ο Μήτσος με το Γιάννη:
-Γειά σου ρε Γιάννη, τι γίνεται, όλα καλά?
-Ε... Ας τα λέμε... Εσύ?
-Καλά μωρέ, αλλά γιατί εσύ «ας τα λέμε»? Τι δεν πάει?
-Να μωρέ... Το οικονομικό... Ξέρεις... Δϋσκολα...
-Ε, ναι, για όλους έτσι είναι. Αλλά δε βαριέσαι! Θα τα καταφέρουμε στο τέλος! Μα, για κάτσε! Εσύ δεν είχες ανοίξει εκείνο το μαγαζί με τα ηλεκτρικά που μου ‘λεγες όταν είχαμε ξανασυναντηθεί? Τι έγινε, δεν πάει καλά?
-Άσε μωρέ Μήτσο... Το κλεισα.
-Γιατί ρε Γιάννη? Δεν πήγαινε καλά? Και συ την ήξερες τη δουλειά με τα ηλεκτρικά, τόσα χρόνια δούλευες στην «Ηλεκτρονική»... Τι στράβωσε?
-Να μωρέ, ξέρεις... Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να έχεις μετρητό, να στοκάρεις εμπόρευμα, να έρχεται ο άλλος μέσα και να του λες: «Αυτό είναι το ψυγείο σας, να σας το στείλουμε το απόγευμα». Έτσι τον κερδίζεις τον πελάτη, με το να του δείχνεις προσπέκτους δεν τσιμπάει ο άλλος, πάει δίπλα και το παίρνει επί τόπου.
-Χμμμμ....
-Οπότε καταλαβαίνεις, εγώ δεν είχα τη δυνατότητα να ξανοιχτώ, να στοκάρω εμπόρευμα, να κάνω δόσεις, να ανοίξει η δουλειά... Πουνα συναγωνιστείς τα μεγαθήρια... Ε, με έφαγαν τα έξοδα, το έκλεισα στο τέλος.
-Ναι, κρίμα, και τώρα τι κάνεις?
-Άνοιξα μια καφετέρια.
-Α, μπράβο! Πάει καλά?
-Μπα... Δεν πήγαινε καλά... Στο τέλος την έκλεισα κι αυτήν.
-Γιατί μωρέ? Τι στράβωσε κι εκεί?
-Κοίτα να δεις... Η καφετέρια έχει τα μυστικά της. Θέλει να είναι σε κεντρικό μέρος, θέλει επένδυση στην αρχή να είναι γκλαμουράτη, θέλει μουνάρες σερβιτόρες να έρχεται ο άλλος και να ανοίγει το μάτι του, θέλει κι αυτή τα έξοδά της. Μπορούσα εγώ τώρα να πληρώνω 5.000 νοίκι και από 1.500 σε 3 σερβιτόρες? Μαζί με τη ΔΕΗ, το Δήμο, και τα άλλα έξοδα θα πέρναγα τις 12-13.000 το μήνα. Αναγκαστικά, στην αρχή ήμουν μαζεμένος. Δε μπορούσα να ξανοιχτώ, ήταν και λίγο παράμερα, δεν πήγε καλά. Ε, την έκλεισα στο τέλος.
-Ναι, κρίμα μωρέ, και τώρα τι κάνεις?
-Α, τώρα δεν ξανακάνω τα ίδια λάθη... Άνοιξα μπουρδέλο!
-Μπουρδέλο? Και βγάζει αυτή η δουλειά?
-Ναι, καλά πάει, και κοίτα, τα λάθη που έκανα παλιά δεν τα ξανακάνω!
-Δηλαδή?
-Να, οικονομίες στο στήσιμο δεν έκανα. Είναι σένιο, καθαρό, περιποιημένο, εν τάξει, όχι και πολύ κεντρικό αλλά έχει πέρασμα, μπαίνει κόσμος,
-Μπράβο ρε συ Γιάννη! Άρα καλά πάει! Και τι κοπέλλες δουλεύουν μέσα?
-Κοίτα να δεις... Αρχή είναι, τα ίδια λάθη δε θα τα ξανακάνω, δεν έχω τη δυνατότητα να πληρώνω μεροκάματα αβέρτα, δε μπορώ να ξανοιχτώ έτσι πάλι, οπότε τώρα στην αρχή το δουλεύω μόνος μου!