Την πρώτη φορά που έπαθα κρίση πανικού ήμουνα 22 χρονών. Την ώρα που πήγε να με πάρει ο ύπνος, μου κοβόταν η ανάσα, ένιωθα το μούδιασμα στο κεφάλι και η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά που νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή. Περιττό να πω ότι είχα χεστεί πάνω μου. Σηκώθηκα κακήν κακώς το πρωι, πήρα ένα ταξί και πήγα στο νοσοκομείο. Στον καρδιολόγο φυσικά! Μου έκανε καρδιογράφημα και είχα 42 παλμούς το λεπτό! Με ρώτησε αν παίρνω φάρμακα, είπα όχι και μου είπε πήγαινε ξεκουράσου δεν έχεις τίποτα.
Το βράδυ πάλι τα ίδια... Για να μην τα πολυλογώ τις επόμενες μέρες έκανα ό,τι εξετάσεις υπήρχαν. Φυσικά και δεν μου έβρισκαν τίποτα. Εγώ βέβαια, ήμουν πεπεισμένος ότι έχω καμιά σπάνια αρρώστια και πέφτω σε άσχετους αλμπάνηδες. Όποιος τα χει περάσει καταλαβαίνει...
Νόμιζα ότι θα πεθάνω την ώρα που οδηγάω, το βράδυ που πίνω ποτό στο μπαρ, όταν παω για ψώνια... Μεγάλη φρίκη. Ζούσα με τον φόβο μην τυχόν και πάθω πάλι κρίση πανικού και φυσικά την προκαλούσα μόνος μου
Τελικά το ξεπέρασα όταν έπεισα τον εαυτό μου ότι αν πάθω κάτι οπουδήποτε κάποιος θα βρεθεί να με μαζέψει και αν ήμουν μόνος σπίτι είχα το τηλέφωνο αγκαλιά να ειδοποιήσω κάποιον ότι πεθαίνω να με μαζέψει
Τότε σταμάτησαν και οι κρίσεις.
Έχουν περάσει 13 χρόνια απο τότε. Παθαίνω ακόμα βέβαια 1-2 φορές το χρόνο αλλά σε μια μέρα σταματάει.