Νέα

Δορυφορική Πρόσβαση Ίντερνετ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thrassos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 81
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
OP
OP
T

thrassos

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
0
Απ' ότι βλέπω πολυ δύσκολο έως και απίθανο αυτό που ζητάω. δεν ζηταω απαραιτήτως ταινίες.....απλα όγκο και ταχύτητα μιας απλής σταθερης συνδεσης όπως έχουμε όλοι σπιτια μας αλλα παντού όπου πάει η νταλίκα.
άλλη λύση που σκέφτηκα μόλις τωρα και δεν ξερω αν ειναι δυνατη ειναι να κανω καποια συνδεση με το pc στο σπίτι μου και ταυτοχρονως με ειδκο προγραμμα (οπως αυτα της απομακρυσμενης βοηθειας που καποιος ειδικος μεσω ιντερνετ μπανει μεσα στο λειτουργικο μας και κανει διαφορες ρυθμισεις για να λυθει τυχον προβλημα)να ελεγχω το λειτουργικο, τα προγραμματα και τα λοιπα  στον σταθερο υπολογιστη σπιτι μου απο το εξωτερικο. δηλαδη θα παιρνω μεσω καποιας συνδεσης ως δεδομενα μόνο εικόνα και ήχο και τις λοιπες διεργασιες και φορτωματα θα τα κανει ο σταθερος υπολογιστης του σπιτιου με τη σταθερη συνδεση....παραλληλα εγω θα ελεγχω τον σταθερο υπολογιστη από καποιο προγραμμα. ολα αυτα συνεπαγονται μικρο ογκο δεδομενων στην συνδεση του φορτηγου και ταχυτητα μονο για να δεχεται αμεσα εικονα και ηχο απο τον σταθερουπολοφιστη του σπιτιου. αυτο ισως και να γινεται και με καπου ειδους δορυφορικη συνδεση χωρις να χρειαστω ουσιαστικα ιντερνετ στο φορτηγο.
αλλα και παλι αν βρω τετοιο σημα που να μπορω να συνδεθω απο τις βιτρινες του αμστερνταμ στο σπιτι μου θα εχω και προσβαση στο ρουτερ....επομενως ολη αυτη η διαδικασια θα ειναι απλα χασιμο χρονου.

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.919
Πόντοι
9.275
Συμφωνούμε ότι δεν συμφέρει γι αυτά που λέει ο φίλος.
Για το uplink ψάχτο λίγο, έτσι νόμιζα κι εγώ.
Έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Αυτά τα πράγματα φίλε μου Βλάχε είναι "ΣΤΑΘΕΡΑ" δορυφορικά δίκτυα, και είναι μόνο χρήσιμα αν εκεί που θες internet είναι ερημιά και δεν υπάρχει σταθερή πρόσβαση (πχ δίκτυο ΟΤΕ). Το σταθερό καλωδιακό DSL internet του ΟΤΕ κλπ είναι απείρως καλύτερο και οικονομικότερο.

Φίλε Θρασύβουλε μην χάνεις τον καιρό σου, ακόμα και αυτά που γράφεις δεν γίνονται με απλό και φτηνό τρόπο. Για να στο πω απλά είναι σαν να λες "Μιας και με 200 ευρώ πας Λονδίνο, μήπως υπάρχει ένα αντίστοιχο ταξιδάκι μέχρι στο φεγγάρι σε λογική τιμή;"

'Η Free Wifi ή DVD είναι η απάντηση στο ερώτημά σου, άλλη λύση δεν υπάρχει. Τέλος από μένα.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Αυτά τα πράγματα φίλε μου Βλάχε είναι "ΣΤΑΘΕΡΑ" δορυφορικά δίκτυα, και είναι μόνο χρήσιμα αν εκεί που θες internet είναι ερημιά και δεν υπάρχει σταθερή πρόσβαση

Αυτο είπα φίλε, ότι πλέον υπάρχουν σταθερά και με upload.

OP
OP
T

thrassos

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
0
Μα τόσο απίθανο πια??? θα ρωτησω και καταστηματα στο εξωτερικο τι δορυφορικο προσφερουν και αν αυτο μπορω να το χρησιμοποιω παντου. απο το λινκ του παραπανω φιλου ειδα πως προσφερουν δορυφορικο με λογικη τιμη και καποιο κοστος εξοπλισμου γυρω στα 400+ αλλα μαλλον δινει σημα μονο σε συγκεκριμενο σημειο....δλδ αν εγκαταστησεις τον εξοπλισμο πανω στη νταλικα δεν..? αφου το σημα ειναι δορυφορικο.
Βρισκομαστε στο 2012....λενε πως ανακαλυψαν to ''σωματιδιο του Θεου''....και ειναι τοσο δυσκολο να εχεις ιντερνετ πανω σε μια νταλικα που ταξιδευει σε ολη την ευρωπη...η τελοσπαντων τοσο ακριβο που να ειναι απαγορευτικο για εναν μεσο ευρωπαιο?? τι στο πεος??? να μου λεγαν πριν απο 10 χρονια θα ελεγα οκ....αλλα τωρα που το ιντερνετ το βρισκεις παντου τζαμπα??

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Μα τόσο απίθανο πια???

να μου λεγαν πριν απο 10 χρονια θα ελεγα οκ....αλλα τωρα που το ιντερνετ το βρισκεις παντου τζαμπα??

Θρασύβουλα,

Η επαφή με δορυφόρο (και προς τις δυο κατευθύνσεις, όχι μόνο προς τα κάτω όπως γίνεται με τα πιάτα της TV) είναι κάτι πολύ ακριβό, για δυο λόγους:

1) Είναι ακριβός ο εξοπλισμός.
2) Είναι ακριβός ο χρόνος που χρεώνει ο δορυφόρος για να τον απασχολείς.

Επίσης υπάρχει και η τεχνική δυσκολία (πάνω σε μια νταλίκα όπως λες) ότι κάθε φορά που σταματάς θα πρέπει να σκοπεύεις το δορυφόρο με το πιάτο σου για να αποκαθιστάς επαφή.

Στα καράβια και τα αεροπλάνα (που κοστίζουν 80-100 εκ. δολλάρια το ένα) δεν είναι τίποτα να εγκαταστήσεις έναν εξοπλισμό που τη σκόπευση την κάνει αυτόματα, και κοστίζει $20.000 - $50.000.
Στη νταλίκα που κοστίζει όλη μαζί $100.000 - $200.000 θα στήσεις πάνω της εξοπλισμό που κοστίζει το 25% της νταλίκας?

Κάλμαρε.
Όλα γίνονται, αλλά για όλα υπάρχει και κάποια οικονομοτεχνική μελέτη ή έρευνα, που ακόμα και χοντρικά να την κάνεις, είναι απαγορευτική για την περίπτωσή σου.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Φίλε μου δηλαδή πως θα κάνεις uplink επικοινωνία με τον δορυφόρο; Το πιάτο σου θα είναι και πομπός; Αυτά τα πράγματα έχουν τεράστιο κόστος φίλε μου, και ειδικά αν μιλάμε για μεγάλες απαιτήσεις σε χωρητικότητα (ταινίες θέλει να βλέπει ο φίλος μας). Έχουμε ξεφύγει, μακάρι να ήταν έτσι, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα... Φίλε μου πάρε τα DVD σου ή τον δίσκο σου και ξέχνατα αυτά που σκέφτεσαι. Σε 5-6 χρόνια το ξανασυζητάμε το θέμα...
αλλα γιάλλα κονεγιάλλα.
η hellasat έδινε εδω και 5 χρόνια εξοπλισμό στα 400 ευρώ με 50 ευρώ το μήνα πιάτο και αμφίδρομο LNB συν μόντεμ και 1M/128 u/d

δεν είναι το πιάτο ο πομπός. το LNB είναι.
μια χαρά δουλεύει αμα θες έχω να σου κάνω δώρο τον εξοπλισμό να το δοκιμάσεις.  :rolleyes:

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
αμα θες έχω να σου κάνω δώρο τον εξοπλισμό να το δοκιμάσεις.  :rolleyes:

Δωστο σε μενα να το βάλω στη στανη στο βουνο!  :grin:

Εντωμεταξύ ειδα αυτο εδω στο δρομο και σκεφτηκα τον φιλο τον νταλικιέρη
http://[URL unfurl="true"]www.ehscsi.com/images/services/7_Tanker_truck.gif[/img[/URL]]
βέβαια απλη δορυφορικη ειναι... αλλα δεν μπορει
θα χει κάποιο αυτοματο συστημα να σημαδευει
καθε φορά (που σταματάς καπου) τον δορυφόρο....

Συνημμένα

• thrasuvoulaskeraia.jpg
    thrasuvoulaskeraia.jpg
    71,3 KB · Εμφανίσεις: 18

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Δωστο σε μενα να το βάλω στη στανη στο βουνο!  :grin:

Εντωμεταξύ ειδα αυτο εδω στο δρομο και σκεφτηκα τον φιλο τον νταλικιέρη
http://[URL unfurl="true"]www.ehscsi.com/images/services/7_Tanker_truck.gif[/img[/URL]]
βέβαια απλη δορυφορικη ειναι... αλλα δεν μπορει
θα χει κάποιο αυτοματο συστημα να σημαδευει
καθε φορά (που σταματάς καπου) τον δορυφόρο....
[/quote]

Βρε μπαστουνόβλαχε,

Το τροχόσπιτο σταματάει (για ώρες ή και μέρες) και μια φορά ψάχνεις το δορυφόρο.
Το να ψάχνει μόνο του (με σερβομηχανισμούς, ανιχνευτές σήματος κλπ) είναι πανάκριβα συστήματα.

Δες εδώ τι έχει το πλοίο πάνω στο κατάρτι. Όλες αυτές οι μπάλλες έχουν μέσα πιάτα που κρατάνε επαφή με δορυφόρους, σταθερά.
Τέτοιο πράμα θέλεις να βάλει στη νταλίκα ο άνθρωπος?

Σοβαροί να είμαστε.

Συνημμένα

• yacht-antenna2.jpg
    yacht-antenna2.jpg
    67,6 KB · Εμφανίσεις: 21

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Γιατι να βλεπεις ταινιες σε σε στριμ;Δεν μπορεις να γραψεις μερικες σπιτι σου και να τις δεις με την ησυχία σου στο ταξιδι;Ή στις παρκιδες ή στα πρατηρια που σταματας να παιρνεις απο τα ελευθερα wifi?

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Βρε μπαστουνόβλαχε,

Το τροχόσπιτο σταματάει (για ώρες ή και μέρες) και μια φορά ψάχνεις το δορυφόρο.
Το να ψάχνει μόνο του (με σερβομηχανισμούς, ανιχνευτές σήματος κλπ) είναι πανάκριβα συστήματα.

Δες εδώ τι έχει το πλοίο πάνω στο κατάρτι. Όλες αυτές οι μπάλλες έχουν μέσα πιάτα που κρατάνε επαφή με δορυφόρους, σταθερά.
Τέτοιο πράμα θέλεις να βάλει στη νταλίκα ο άνθρωπος?

Σοβαροί να είμαστε.

Τις ξέρω αυτες τις κεραίες samsung.
Πρωτος τις ανεφερα αμα δεις παραπισω...

Απλά είπα αφου σταματάει για κάποιες ωρες
ισως εχει την δυνατοτητα να ρυθμίσει το κατοπτρο

Αυτοι δλδ με τα κάμπερ τι κάνουν? εχουν κανα πεδιόμετρο μαζί???

2921855883_f6af56bdb0_z.jpg

:grin:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Τις ξέρω αυτες τις κεραίες samsung.
Πρωτος τις ανεφερα αμα δεις παραπισω...

Απλά είπα αφου σταματάει για κάποιες ωρες
ισως εχει την δυνατοτητα να ρυθμίσει το κατοπτρο

Αυτοι δλδ με τα κάμπερ τι κάνουν? εχουν κανα πεδιόμετρο μαζί???

Αυτοί με το κάμπερ πρώτον δεν έχουν uplink, έχουν μόνο ένα δορυφορικό πιάτο για λήψη TV.

Δεύτερον τη δουλειά του πεδιόμετρου την κάνει ο δέκτης. Άμα ξέρει τη συχνότητα (κανάλι) και τα υπόλοιπα στοιχεία, ανοίγει το δέκτη και την οθόνη της TV, και αρχίζει να παίζει με την κατεύθυνση του κατόπτρου. Χοντρικά, ξέρει που είναι ο γεωστατικός που τον ενδιαφέρει.
Κάποια στιγμή θα το πιάσει (θα δει σήμα).

Το βελτιώνει όσο γίνεται, το σταθεροποιεί και βλέπει την TV της πατρίδας του όσο θα μένει ακίνητος.
Τα καμπερ κατεβάζουν πόδια, το ξέρεις.

Όταν το καμπερ είναι στο κατάστρωμα του πλοίου που έρχεται απ' την Ανκώνα στην Πάτρα, ΔΕΝ μπορεί να πιάσει TV (γιατί το πλοίο κουνάει συνεχώς).
Θα τους έχεις δει ίσως, παρκάρουν στο πίσω μέρος.

Το πλοίο όμως, μέσα από τις μπάλες, ΠΙΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ (και στέλνει uplink). Γιατί η κεραία (πιάτο) μέσα στη μπάλα κινείται συνεχώς και σημαδεύει το δορυφόρο ΠANTOTE, ασχέτως κουνήματος πλοίου.

Η μπάλα προστατεύει το πιάτο από τον αέρα, που θα την ξετίναζε και θα την κούναγε τόσο ώστε να χάνει την επαφή με το δορυφόρο.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Επειδή σε βλέπω ότι είσαι σχετικός, πες μου τι διαφορά έχει το κάτοπτρο που είναι πάνω στο κάμπερ
με αυτό το κάτοπτρο που δίνει πχ η φορθνετ για το δορυφορικο?
Νομίζω μόνο το LNB... και άντε το ταψι να είναι καμια 20ρια εκατοστα πιο μεγαλο...

Λέω λοιπόν, γιατί να μην υπάρχει ένα τέτοιο συστηματακι,
όπως των κάμπερ που οταν ταξιδευεις διπλώνει κατοπτρο και κεραία,
να μην στα τσακισει ο αερας,
και όταν σταματάει για στάση ο άνθρωπος
να σηκώνεται να σημαδευει τον δορυφόρο
και να βλέπει τις τσόντες του  :sunglasses:

Δεν είπα πως υπάρχει, είπα να ψαχτεί μήπως και βρει κάτι...

Αφήνουμε τις μπάλες των σκαφών, το είπαμε πως δεν κάνουν.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Επειδή σε βλέπω ότι είσαι σχετικός, πες μου τι διαφορά έχει το κάτοπτρο που είναι πάνω στο κάμπερ
με αυτό το κάτοπτρο που δίνει πχ η φορθνετ για το δορυφορικο?
Νομίζω μόνο το LNB... και άντε το ταψι να είναι καμια 20ρια εκατοστα πιο μεγαλο...

Λέω λοιπόν, γιατί να μην υπάρχει ένα τέτοιο συστηματακι,
όπως των κάμπερ που οταν ταξιδευεις διπλώνει κατοπτρο και κεραία,
να μην στα τσακισει ο αερας,
και όταν σταματάει για στάση ο άνθρωπος
να σηκώνεται να σημαδευει τον δορυφόρο
και να βλέπει τις τσόντες του  :sunglasses:

Δεν είπα πως υπάρχει, είπα να ψαχτεί μήπως και βρει κάτι...

Αφήνουμε τις μπάλες των σκαφών, το είπαμε πως δεν κάνουν.

Καμμία διαφορά.
Το κάτοπτρο είναι απλώς μια ανακλαστική επιφάνεια.
Το LNB είναι το μηχανάκι που "πιάνει" το σήμα από το δορυφόρο.
ΔΕΝ εκπέμπει το LNB. Κανένα LNB δεν εκπέμπει.

"σταματάει για στάση
σημαδευει τον δορυφόρο
και βλέπει τις τσόντες του"

Αυτό γίνεται.
Αλλά δεν είναι Internet.
Είναι TV.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Καμμία διαφορά.
Το κάτοπτρο είναι απλώς μια ανακλαστική επιφάνεια.
Το LNB είναι το μηχανάκι που "πιάνει" το σήμα από το δορυφόρο.
ΔΕΝ εκπέμπει το LNB. Κανένα LNB δεν εκπέμπει.

"σταματάει για στάση
σημαδευει τον δορυφόρο
και βλέπει τις τσόντες του"

Αυτό γίνεται.
Αλλά δεν είναι Internet.
Είναι TV.

Επειδή τωρα το βλέπω,
το παίρνω πίσω το σχετικός.
Μάλλον προς το άσχετος κατατάσεσαι.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Επειδή τωρα το βλέπω,
το παίρνω πίσω το σχετικός.
Μάλλον προς το άσχετος κατατάσεσαι.
τι άσχετος ρε μαλάκα;
ο τύπος είναι η χαρά της σόνυ και της απλ με τέτοιο νικ.

αααααααααααααααααααχαχχαχαχαχαχχχααα

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
τι άσχετος ρε μαλάκα;
ο τύπος είναι η χαρά της σόνυ και της απλ με τέτοιο νικ.

αααααααααααααααααααχαχχαχαχαχαχχχααα

Τι να πεις... ακομα κι εγω ο βλαχος πιότερα ξέρω μου φαίνεται...  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom