Νέα

Δορυφορική Πρόσβαση Ίντερνετ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thrassos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 81
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

thrassos

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
0
Καλημέρα θα ήθελα να μου προτείνουν όσοι γνωρίζουν τι είδους σύνδεση να κάνω για να έχω πρόσβαση σε κάθε σημείο. είμαι νταλικέρης μεγάλων αποστάσεων, φεύγω και εξωτερικό, θέλω να πάρω ipad iphone για να μπορώ να έχω πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
To 3G δε σε καλύπτει?
Θέλεις να βάλεις πιάτο πάνω στη νταλίκα??  :rolleyes:

OP
OP
T

thrassos

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
0
δεν έχω κάνει ποτέ χρήση 3g. πρόσβαση μόνο από σταθερά σημεία. έχω την εντύπωση πως έχει μεγάλο κόστος το 3g.... δεν γνωρίζω.

dpk69

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2007
Κριτικές
1
Like
121
Πόντοι
1
To 3G δε σε καλύπτει?
Θέλεις να βάλεις πιάτο πάνω στη νταλίκα??   :rolleyes:
Δεν ξερω ακριβως τις χρεωσεις στο δορυφορικο ιντερνετ αλλα οσον αφορα το 3G ιντερνετ πανω σε roaming ειναι ακρως απαγορευτικο μιλαω εκ πειρας

OP
OP
T

thrassos

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
0
Για παράδειγμα στη μέση του πουθενά εκεί πριν την πέσω για ύπνο θέλω να δω μια ταινία ή ένα βίντεο σε live streaming. να μπορώ να κατεβάσω επίσης. Αυτό πιστεύω κ εγώ ότι το 3G είναι απαγορευτικό σε αυτές τις περιπτώσεις. να ξέρω θα πληρώσω 70-80 ευρώ το μήνα αλλά να έχω πρόσβαση παντού και γρήγορη.το 3G νομίζω πως χρεώνει σε όγκο.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Για παράδειγμα στη μέση του πουθενά εκεί πριν την πέσω για ύπνο θέλω να δω μια ταινία ή ένα βίντεο σε live streaming. να μπορώ να κατεβάσω επίσης.

Απ' αυτά που ξέρω, το κόστος γι αυτά που ζητάς είναι μεγάλο ούτως ή άλλως...
Αλλά μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο που να μην το γνωρίζω.
Ψάξου και για σύνδεση ιντερνετ για σκάφη/πλοία....μπορεί να βρεις εκεί κάτι που να σου κάνει.

therion1985

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2011
Κριτικές
43
Like
5
Πόντοι
16
Nομιζω υπάρχουν δορυφορικες εγκαταστασεις σε κινουμενα μέσα,οπως πλοία ,σκάφη,αλλα εκτος του οτι το κόστος εγκατάστασης είναι πανάκριβο,ειναι είναι επίσης και το πάγιο.Απο την αλλη ειναι με ογκο και οχι με απεριοριστη χρηση τα οποτε καποια στιγμη θα σου τελειωσουν τα δεδομένα και δεν θα μπορεις να πλοηγηθεις.Αν τα βάλεις κάρω συμφερει 3g,αρκει να το χρησιμοποιησεις εντος Ελλάδας.Φιλος που εκανε την μαλ...κια,και κατέβασε ταινια απο εξωτερικο,του ηρθε ο λογαριασμος 9.500 ευρω παρακαλώ.Αναγκαστηκε να πουλήσει το αμαξι του για να βρει τα λεφτά!

OP
OP
T

thrassos

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
0
έχω ακούσει για λεωφορεία στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση μέσα σε αυτά....εκεί τι σύνδεση να παίζει....
μιας και πηγαίνω εξωτερικο θα ρωτησω εκεί τι προσφέρουν γιατι εδώ το ελλάντα είναι λιγο πισω.
απαραίτητα θέλω και συνδεση στο εξωτερικο μιας και το μεγλυτερο μερος του ταξιδιου ειναι εκτος ελλαδος.
καπως δορυφορικα θα λυθει το θεμα με καμια πιατελα στην οροφη της νταλικας...θα νομιζουν πως επικοινωνω με εξωγηινους...

therion1985

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2011
Κριτικές
43
Like
5
Πόντοι
16
Αυτα τα πιάτα δεν ειναι τοσο μεγάλα.Δουλευουν πάντως με πυξιδα,αναλογα πως κινητε η νταλικα,ωστε να κοιτανε στο ιδιο σημειο.Καλη η ιδεα σου να ρωτησεις και εξω.Προτεινω να ρωτησεις για 3g.μπορει εξω να εχουν και απεριοριστο,η εστω με μεγάλο ογκο και σε χαμηλη τιμη,και ετσι να κανεις την δουλεια σου,χωρις πιατα

OP
OP
T

thrassos

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
0
εδω ελλαδα προσφερει η γουιντ-
έρφαρε από όλες τις mobile συσκευές σου με σχεδόν απεριόριστη χρήση (έως και 30GB) μόνο με 24,90€/μήνα και ΔΩΡΟ συσκευή Mobile WiFi με ταχύτητες έως 7Μbps*
Με το Mobile WiFi μπορείς να δημιουργήσεις το προσωπικό σου hotspot για να σερφάρεις από όλες τις mobile συσκευές σου: laptop, κινητό τηλέφωνο, tablet PC, net book ή να μοιράζεσαι τη χρήση σου με τους φίλους σου
Και αν θέλεις να σερφάρεις με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, μπορείς να επιλέξεις το νέο αποκλειστικό Mobile WiFi που υποστηρίζει ταχύτητες έως 42Mbps μόνο με 29,90€ αρχικό κόστος!
Ετσι μπορείς να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες του αναβαθμισμένου δικτύου της WIND και να απολαμβάνεις πραγματικά βελτιωμένη εμπειρία Internet!

δεν έχω ιδεα για τον ογκο και την ταχυτητα και ειδικα για τα 3G. το παραπανω νομιζω το χρησιμοποιεις μονο εντος ελλαδος. ενα διεθνες απεριοριστο γρηγορο 3G πιστευω θα μου εκανε τη δουλεια.ας ξερω πως θα πληρωση 100 ευρω το μηνα αρκει να εχω ιντερνετ παντου σε καλη ταχυτητα. γιατι εχουμε μεινει τοσο πισω ρε παιδες??να ειναι τοσο δυσκολο??ειμαι καινουριος στο επαγγελμα μ αρεσει να ταξιδευω αλλα το ιντερνετ ειναι απαραιτητο εργαλειο.

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
Δε ξερω για φορτηγα συγκεκριμενα, αλλα για σκαφη μια δορυφορικη συνδεση με καλυψη Ευρωπη/Βορεια Αφρικη κοστιζει γυρω στα 1300 Ευρω το μηνα. Απο κει και περα υπαρχουν και επιλογες τυπου Iridium με παγκοσμια εμβελεια αλλα το κοστος παιζει στα 1-10 Ευρω ανα megabyte (μια απλη ταινια να κατεβασεις δηλαδη παει κοντα στα 700 Ευρω στη φθηνοτερη τιμη ζωνης)

Νομιζω οτι το απλουστερο για σενα ειναι να αγοραζεις προπληρωμενα 3G πακετα στις χωρες που πας

OP
OP
T

thrassos

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
0
επομενως πρεπει να αγορασω πακετα 3G απο ελλαδα, ιταλια, αυστρια, τσεχια, γερμανια, βελγιο, ολλανδια, δανια κτλ... γυρω στα 150-200 ευρω το λιγοτερο και να εχω το νου καθε φορα που περναω τ συνορα να ενεργοποιω το 3G της χωρας που βρισκομαι. και δε ξερω καν αν το 3G αυτο θα μου επιτρεπει ταχυτητες live streaming και χρησης torrent.
τα αλλα ειναι εντελως απαγορευτικα......
ε δε μπορει καποιος τροπος θα υπαρχει... :idiot:

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
φθηνοτερος τροπος (εκτως απο το να βρισκεις δωρεαν Wifi Hotspots) δεν υπαρχει. Torrent klp ξεχνα τα, αν παρεις μια προπληρωμενη 3G που τυπικα σου δινει 1-2Gig data με γυρω στα 20-30 ευρω κοστος για ενα μηνα και κανεις torrent μια ταινια ξεχνα το, θα φας ολο τον προπληρωμενο ογκο δεδομενων σου.

Da Korax

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
27
Πόντοι
1
Εφόσον το Internet είναι αμφίδρομη υπηρεσία για να έχεις δορυφορική επικοινωνία (λήψη) πρέπει να στείλεις και εσύ στον δορυφόρο σωστά?. Ένα ipad η ένα πιάτο να έχει τόσο ισχυρό πομπό αποκλείεται ούτε καν το Gps επικοινωνεί με δορυφόρο (όπως νομίζουν πολλοί).
Εκτος αν υπάρχει τρόπος να δέχεσαι δεδομένα μέσω δορυφόρου αλλά να στέλνεις μέσω δίκτυο κινητης τηλεφωνίας.καλύτερα φόρτωσε απο τώρα σε εναν φορητό οτι ταινία θέλεις και καλα ταξίδια :)

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6

Εφόσον το Internet είναι αμφίδρομη υπηρεσία για να έχεις δορυφορική επικοινωνία (λήψη) πρέπει να στείλεις και εσύ στον δορυφόρο σωστά?. Ένα ipad η ένα πιάτο να έχει τόσο ισχυρό πομπό αποκλείεται ούτε καν το Gps επικοινωνεί με δορυφόρο (όπως νομίζουν πολλοί).
Εκτος αν υπάρχει τρόπος να δέχεσαι δεδομένα μέσω δορυφόρου αλλά να στέλνεις μέσω δίκτυο κινητης τηλεφωνίας.καλύτερα φόρτωσε απο τώρα σε εναν φορητό οτι ταινία θέλεις και καλα ταξίδια :)

μπα ... ολοκληρος ο μηχανισμος του Iridium/Inmarsat ειναι μεγεθος μπαλας ποδοσφαιρου

ποιος δινει 3G internet με roaming με 39 Ευρω το μηνα?

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.919
Πόντοι
9.275
Παιδιά τα πράγματα για τον φίλο μας είναι απλά.

Σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει να κάνει κάποιος streaming ταινία κλπ όταν είναι στο εξωτερικό, ούτε με περιαγωγή από δίκτυο 3G, ούτε με δορυφορική πρόσβαση (που όπως ήδη έγραψαν φίλοι απαιτεί και σύνδεση 3G ή σταθερή). Βασικά δεν σε συμφέρει ούτε και στην Ελλάδα, χωρίς περιαγωγή, και πάλι είναι πανάκριβο. Κινητό streaming ξέχνατο.

Η μόνη λύση είναι από κάποιο δωρεάν WiFi δίκτυο εκεί που θα την έχεις αράξει, αν υπάρχει φυσικά. Για όλα τα άλλα θα σου κοστίσει η ταινία περισσότερο και από το να είχες μισθώσει σινεμά για ιδιωτική προβολή, και χωρίς μάλιστα να έχεις εγγυημένη ποιότητα.

Η άλλη καλύτερη λύση είναι να έχεις έναν μεγάλο σκληρό δίσκο με αποθυκευμένες 100άδες ταινίες έτοιμες και με άριστη ποιότητα, ή να κουβαλάς μαζί κάποια DVD.

Φίλε μου σταμάτα να το σκέφτεσαι και μην χάνεις το χρόνο σου, δεν συμφέρει με τίποτα.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
ούτε με δορυφορική πρόσβαση (που όπως ήδη έγραψαν φίλοι απαιτεί και σύνδεση 3G ή σταθερή).

Αυτο δεν ισχύει πλέον.
Με τους καινούργιους δορυφόρους υπάρχει και upload χωρίς να απαιτείται σταθερή γραμμή
και κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός.

Το νέο φορτηγό του Θρασυβουλα  :grin:

800px-sattruck.jpg

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.919
Πόντοι
9.275
Φίλε μου δηλαδή πως θα κάνεις uplink επικοινωνία με τον δορυφόρο; Το πιάτο σου θα είναι και πομπός; Αυτά τα πράγματα έχουν τεράστιο κόστος φίλε μου, και ειδικά αν μιλάμε για μεγάλες απαιτήσεις σε χωρητικότητα (ταινίες θέλει να βλέπει ο φίλος μας). Έχουμε ξεφύγει, μακάρι να ήταν έτσι, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα... Φίλε μου πάρε τα DVD σου ή τον δίσκο σου και ξέχνατα αυτά που σκέφτεσαι. Σε 5-6 χρόνια το ξανασυζητάμε το θέμα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom