Νέα

Δολοφονία τρανς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Nikitas7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 280
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Φ45

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Αυγ 2007
Κριτικές
24
Like
1.345
Πόντοι
5.960
Σαφώς και είναι ιατρικός όρος, δεν είπα ότι είναι κοινωνικός. Είπα ότι αναφερόμαστε σε κατασκευές φύλου όταν κάνουμε λόγο σχετικά. Το ότι αναφερόμαστε σε κατασκευές φύλου δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κανείς κοινωνικές επιστήμες για να το αντιληφθεί:

«ως δυσφορία φύλου (παλαιότερα διαταραχή ταυτότητας φύλου) ορίζεται η έντονη ασυμφωνία και αναντιστοιχία μεταξύ της ταυτότητας κοινωνικού και βιολογικού φύλου.

Οι άνθρωποι που βιώνουν αυτή την αναταραχή δεν μπορούν να σχετιστούν με την έκφραση του φύλου τους, ειδικά όταν αυτό ταυτίζεται μέσα σε παραδοσιακούς, άκαμπτους κοινωνικούς δυαδικούς αρσενικούς ή θηλυκούς ρόλους, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν πολιτιστικό στιγματισμό

Και βέβαια το ζήτημα της μη λειτουργικότητας των ατόμων που παρουσιάζουν ή αν θέλεις διαγιγνώσκονται με δυσφορία φύλου είναι κοινωνικό, δεν είναι βιολογικό και κατ’επέκταση ούτε ιατρικό. Αντιμετωπίζεται όμως και ιατρικά μεταξύ άλλων (αναφέρομαι στη λειτουργικότητα), μαζί με τις (αναφερόμενες στο σχετικό άρθρο που παρέθεσα) νομικές ρυθμίσεις που χρειάζονται σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα.

Κάνεις λάθος. Η δυσφορία φυλου ειναι απολυτως ιατρικη οντωτητα στα πλαισια διαταραχων του ψυχισμου. Κοινωνικό ειναι το κομμάτι που αφορά την εικονα προς τα εξω. Οπως εχει και ενας crossdresser πχ.
Ομως στη δυσφορια φυλου το άτομο εχει προβλημα το ιδιο με το σώμα του ανεξάρτητα με την κοινωνική του εικονα (που σιγουρα επιβαρυνει). Σε τοσο σοβαρο βαθμό που έχει σημαντικά ποσοστά αυτοκτονιας ως ομάδα. Που δεν βελτιώνονται αν οι μονιμες επεμβάσεις αλλαγής φυλου γινουν χωρις εκτεταμενες ψυχοθεραπείες. Ενω το αντιθετο συμβαίνει, δλδ εκτεταμενη ψυχοθεραπεία βοηθάει στην αποδοχη του φυλου σε σημαντικο ποσοστό τους, το οποίο αλλάζει τα ποσοστά αυτοκτονιών.

Ο σεβασμός όμως στην ταυτότητα φύλου, το να αναγνωρίζεται δηλαδή μια τρανς γυναίκα ως γυναίκα, ακόμα και χωρίς να έχει κατοχυρώσει νομικά την ταυτότητα, είναι ατομικό δικαίωμα που προβλέπεται από τον νόμο.

Βλ. άρθρο 1 του Ν.4491/2017.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ελας έβγαλε την παραπάνω ανακοίνωση. Σου λέει πού πας να μπλέξεις με την καταπάτηση του νόμου; Για τέτοια είμαστε τώρα;

Αυτά που λέτε κυρίες και κύριοι. Όσοι γουστάρουν να παραβαίνουν τον νόμο, ας κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Ο νομος που λες αναφερει:
"Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.
Ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά. Η ταυτότητα φύλου περιλαμβάνει την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στη βούληση του προσώπου. Η προσωπική αίσθηση του σώματος μπορεί να συνδέεται και με αλλαγές που οφείλονται σε ιατρική αγωγή ή άλλες ιατρικές επεμβάσεις που επιλέχθηκαν ελεύθερα."

Μπορώ άνετα να σέβομαι το δικαίωμα αυτό, αλλά δεν μπορεί να με υποχρεώσει να εκφράζομαι οπως θέλω πχ χρησιμοποιώντας τις αντωνυμίες που θεωρώ σωστες βασει του δικού μου δικαιώματος ελευθερίας στο λογο που κατοχυρωνεται απο το αρθρο 14 του Ελληνικού συντάγματος και το άρθρο 11 του Ευρωπαικού Συντάγματος.

Ουρσουλα

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2023
Like
149
Πόντοι
1
Προσπαθείς ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΝΤΙΜΑ να αποφύγεις την ουσία του θέματος. Ότι οι Ομοφυλόφιλοι, τουλάχιστον ένα κομμάτι τους, θέλουν να δεχτούμε ότι μετατράπηκαν σε Γυναίκες. Ομοφυλόφιλος μέχρι τώρα οριζόταν ένας άντρας που έλκεται σεξουαλικά από άλλους άντρες. Με τις προόδους της χειρουργικής, εδώ και λίγες δεκαετίες, πολλοί από αυτούς μοιάζουν αρκετά με Γυναίκες. Ας πούμε ο τύπος που λεγόταν Τζένυ Χειλουδάκη ήταν πολύ πιο όμορφος από πολλές Γυναίκες. Και πάλι, παρά τις εγχειρίσεις, ένας πούστης ήταν. Δεν μετατράπηκε σε Γυναίκα, μεταμφιέστηκε σε Γυναίκα. Κι αν ήταν σίγουροι ότι αρκεί ο αυτοπροσδιορισμός ώστε να μετατραπεί κάποιος σε Γυναίκα, ούτε Ορμόνες θα έπαιρναν, ούτε εγχειρίσεις και αποτριχώσεις θα έκαναν. Σε αυτό περιμένω να μου απαντήσεις, και δεν απαντάς ευθέως.

όσο για την ερώτησή σου. ....ασ το δουμε απλουστερα, εισαι η δεν εισαι αδερφη αν σου σηκωνεται οταν βλεπεις ενα ανδρικο κωλαρακι και θες να το γανησεις?....
είσαι Ενεργητικός Ομοφυλόφιλος, κι απ' ότι κυκλοφορεί οι περισσότεροι κάνουν μεταξύ τους αλλαξοκωλιές, κι ας δηλώνουν κωλομπαράδες

Και αυτά τα δυστυχισμένα ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΑΤΟΜΑ, φαντασιώνονται ότι όχι μόνο είναι Γυναίκες, αλλά είναι και δεκάρια σε εμφάνιση. Αυτά για τις αυταπάτες τους

1689180871920.jpeg
Εγώ πάντως το δρόμο πιο πολύ τους στρειτ βλέπω δυστυχισμένους παρά τους gay.Εντάξει και εδώ στο site οι Περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι καθηγητές του σεξ και ότι γούσταρει η εκδιδόμενη .ο καθένας φαντάζεται ότι θέλει για επιβίωση Παραμυθιάζεται.άντρες γυναίκες τρανς gay.Η παραμυθά σ’ αυτή τη ζωή πάει σύννεφο.Η βιολογία πάντως στο σεξ δεν παίζει κανένα ρόλο μόνο η χημεία παίζει.

Daniel90

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2023
Κριτικές
5
Like
296
Πόντοι
280

Άρθρο 1 - Νόμος 4491/2017 - Δικαιώματα του προσώπου με βάση την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου

1. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.
2. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του.

Πληροφόρησέ μας από πότε και από ποιούς ένα πέος θεωρείται χαρακτηριστικό του Γυναικείου φύλου, κάτι έγραφες για Συνέδρια πιο πριν

γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο την ελας; αυτοί απ' ό,τι φαίνεται καταλαβαίνουν τον νόμο.
Αν δεν τον έχουν καταλάβει ούτε αυτοί, έλα εδώ να το πάρουμε απ' την αρχή.

Psolokavliaris

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2023
Like
199
Πόντοι
0
Τύπε, εγώ στην 3η φωτό από αγγελία του συγχωρεμένου του Άννα, βλέπω ένα μεγάλο κοντάρι. :confused:

Εσύ βλέπεις μουνί; :think:

Να σου συστήσω έναν καλό οφθαλμίατρο στην Πλατεία Μαβίλη;
το ερωτημα δεν ειναι αν η αννα ηταν αρσενικη η θυλικη ωστε να με νοιαζει το παλαμαρι της (το οποιο που ξερεις, μπορει και να ειναι η κλειτοριδα της) αλλα αν ειναι γυναικα αφου φοραει και γυναικεια ρουχα

Michael Scott

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2021
Κριτικές
20
Like
27.507
Πόντοι
8.346
το ερωτημα δεν ειναι αν η αννα ηταν αρσενικη η θυλικη ωστε να με νοιαζει το παλαμαρι της (το οποιο που ξερεις, μπορει και να ειναι η κλειτοριδα της) αλλα αν ειναι γυναικα αφου φοραει και γυναικεια ρουχα
Τι λες βρε σαλεμενε, ποια κλειτορίδα..
Μπορεί να φοράει ότι θέλει κ να πιστεύει ότι θέλει για τον εαυτό της. Βιολογικά , γυναίκα/θηλυκό δεν θα είναι ποτέ.
Κ επίσης κ εγώ έχω το δικαίωμα από την πλευρά μου να έχω την άποψη μου ειτε αρέσει είτε δεν αρέσει

Psolokavliaris

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2023
Like
199
Πόντοι
0
Η "δυσφορία φύλου" που αναφέρεις είναι ιατρικός ορος. Οχι κοινωνικός. Ιατρικά περιγράφεται μια κατάσταση προκειμένου να μελετηθεί και να βοηθηθούν τα άτομα που την έχουν.
Η ιατρική θα πρεπει να οδηγειται επιστημονικά μονο απο το μετρήσιμο όφελος που μπορεί να προσφερει και οχι με το αν θα προσφέρει ικανοποίηση και αυτοεπιβεβαίωση στο ατομο που την αναζητά.
Απο τις μελέτες που ξέρω (οσο το εχω ψαξει δλδ χωρις να ειμαι ειδικός) ολα τα άτομα αυτά μπορουν να ωφεληθούν από μακροχρόνια ψυχολογική/ψυχιατρική παρακολουθηση και η πλειονότητα απο αυτά μπορούν να καταστούν κοινωνικά λειτουργικά (ως ετερο- ή συχνοτερα ομοφυλόφυλοι). Απο την μειοψηφία που θα χρειαστούν οντως μονιμες παρεμβασεις οπως ορμονοθεραπεια ή επεμβάσεις, τα περισσότερα ατομα είναι με δυσφορία φύλου που ξεκινησε νωρις απο την παιδική ηλικία και οχι ως έφηβοι που ειναι η μόδα τωρα στις δυτικές χώρες.
Εκεί το πρόβλημα ειναι οτι βάζουν τους ιατρούς να ασκούν την επιστήμη τους με βάση κοινωνικά και νομικά δεδομένα και οχι αποτελέσματα μελετων.

Τέλος μπορεί το κάθε τρανς άτομο να θελει να το αποκαλούμε όπως νομίζει. Δεν σημαίνει οτι θα το κάνουμε. Γιατί δλδ το misgendering να υπερισχύει της ελευθερίας λόγου;
Δυσφορία φύλου ή διαφυλισμός (παλιότερα γνωστή ως Διαταραχή ταυτότητας φύλου) ονομάζεται το άγχος (ή στρες) που βιώνει ένας άνθρωπος εξ αιτίας της σύγκρουσης μεταξύ του φύλου με το οποίο χαρακτηρίστηκε αμέσως μετά την γέννηση του και το φύλο με το οποίο νιώθει πως ταυτίζεται. Μετά την γέννα, το φύλο χαρακτηρίζεται με βάση την εμφάνιση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων - αναφέρεται ως "βιολογικό φύλο". Άνθρωποι με δυσφορία φύλου επιθυμούν να ζήσουν ως μέλη του αντίθετου φύλου και συχνά ντύνονται και συμπεριφέρονται σύμφωνα με το φύλο με το οποίο ταυτίζονται. Η δυσφορία φύλου δεν πρέπει να συγχέεται ούτε να ταυτίζεται με την ομοφυλοφιλία.

Psolokavliaris

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2023
Like
199
Πόντοι
0
Τι λες βρε σαλεμενε, ποια κλειτορίδα..
Μπορεί να φοράει ότι θέλει κ να πιστεύει ότι θέλει για τον εαυτό της. Βιολογικά , γυναίκα/θηλυκό δεν θα είναι ποτέ.
Κ επίσης κ εγώ έχω το δικαίωμα από την πλευρά μου να έχω την άποψη μου ειτε αρέσει είτε δεν αρέσει
δεν θα διαφωνησω οτι βιολογικα δεν θα γινει ποτε, αλλα κοινωνικα μπορει να γινει οτι θελει...

Michael Scott

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2021
Κριτικές
20
Like
27.507
Πόντοι
8.346

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.175
Πόντοι
2.356
Μάλιστα.

Αφού εντόπισες το παλαμάρι στην 3η φωτό, αυτό σημαίνεις ότι βλέπεις, άρα δεν χρειάζεσαι οφθαλμίατρο.

Χρειάζεσαι ψυχίατρο. :confused:

Φ45

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Αυγ 2007
Κριτικές
24
Like
1.345
Πόντοι
5.960
Δυσφορία φύλου ή διαφυλισμός (παλιότερα γνωστή ως Διαταραχή ταυτότητας φύλου) ονομάζεται το άγχος (ή στρες) που βιώνει ένας άνθρωπος εξ αιτίας της σύγκρουσης μεταξύ του φύλου με το οποίο χαρακτηρίστηκε αμέσως μετά την γέννηση του και το φύλο με το οποίο νιώθει πως ταυτίζεται. Μετά την γέννα, το φύλο χαρακτηρίζεται με βάση την εμφάνιση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων - αναφέρεται ως "βιολογικό φύλο". Άνθρωποι με δυσφορία φύλου επιθυμούν να ζήσουν ως μέλη του αντίθετου φύλου και συχνά ντύνονται και συμπεριφέρονται σύμφωνα με το φύλο με το οποίο ταυτίζονται. Η δυσφορία φύλου δεν πρέπει να συγχέεται ούτε να ταυτίζεται με την ομοφυλοφιλία.

Ναι, δεν διαφωνουμε σε κατι.

Daniel90

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2023
Κριτικές
5
Like
296
Πόντοι
280
@Φ45 είπαμε να κάνουμε μια κουβέντα, όχι κουβέντα να γίνεται.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.175
Πόντοι
2.356
Και τι μας νοιαζει τι περιμενουν αυτοι και τι θα πουνε;
Μονο και μονο που διοργανωσαν πορεια διαμαρτυριας την ιδια μερα ενω για την σφαγμενη κοπελα στη Κω απο τον λαθρομεταναστη δεν εβγαλαν κιχ, τους κατατασει ολους αυτους, τις συλλογικοτητες , τους αντιεξουσιαστες, στα σκουπιδια.
Εξ αλλου γι αυτο τον λογο εχουν και το δικο τους νημα εδω που μιλαει για π.... γιους αναρχικους.
+1

Για τον/την Ζακ/Τζάκι έγινε της καριόλας, για τον Καντάρη που του έκοψαν τον λαιμό για μια κάμερα, ήταν απλά Τρίτη.

ΑΠΛΑ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ

Psolokavliaris

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2023
Like
199
Πόντοι
0
Ναι, δεν διαφωνουμε σε κατι.
απλα νομιζω οτι ειναι κοινωνικο και οχι ιατρικο θεμα/ορος...και στο αναφερω ετσι γιατι μπορει η ιατρικη να μπαινει στο παιχνιδι για να βοηθησει το ατομο με δυσφορια φυλου μετατρεποντας το σωμα του σε αυτο που θελει αλλα το προβλημα ειναι κοινωνικο πρωτα...τρεχα γυρευε αλλα ετσι ειναι σε τετοιες συζητησεις

Psolokavliaris

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2023
Like
199
Πόντοι
0
Συμφωνώ και εγω ειναι δικαίωμα μου αν το αποδέχομαι ή οχι
ναι ειναι δικαιωμα σου να μην το αποδεχεσαι, αλλα το ζητημα ειναι το πως θα καταφερεις να σεβεσαι καποιον/α που δεν αποδεχεσαι

ROB. C

Μέγας
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.087
Πόντοι
3.656
+1

Για τον/την Ζακ/Τζάκι έγινε της καριόλας, για τον Καντάρη που του έκοψαν τον λαιμό για μια κάμερα, ήταν απλά Τρίτη.

ΑΠΛΑ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ
μόνο ο Καντάρης ?
το ¨ανήλικο" που ήταν καλό παιδί προσφυγόπουλο που το πας ?

Μητέρα 15χρονης: Ποια η στάση του Τσίπρα αν κακοποιούσαν το δικό του παιδί;

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.261
Πόντοι
10.336
για τον Καντάρη που του έκοψαν τον λαιμό για μια κάμερα, ήταν απλά Τρίτη.
τυπε εγιναν πορειες και για τον Κανταρη, πρωτη ειδηση ηταν τοτε παντου, μην λες τρελες.
αλλα μαλλον δεν πηγες, γιατι φανταζομαι δεν εχεις παει ποτε σε καποια διαμαρτυρια :confused:

Προφανως ο καθενας θα ασχοληθει με διαμαρτυριες που ταιριαζουν στην ατζεντα του, δεν περιμενεις τους μεν ή τους δε να τρεξουν σε πορεια εναντιον των δικων τους.... Αλλα να περιμενεις να πανε οι αλλοι να στηριξουν τα πιστευω σου οσο εσυ τα ξυνεις, ε ειναι και λιγο παραλογη απαιτηση.

Φ45

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Αυγ 2007
Κριτικές
24
Like
1.345
Πόντοι
5.960
απλα νομιζω οτι ειναι κοινωνικο και οχι ιατρικο θεμα/ορος...και στο αναφερω ετσι γιατι μπορει η ιατρικη να μπαινει στο παιχνιδι για να βοηθησει το ατομο με δυσφορια φυλου μετατρεποντας το σωμα του σε αυτο που θελει αλλα το προβλημα ειναι κοινωνικο πρωτα...τρεχα γυρευε αλλα ετσι ειναι σε τετοιες συζητησεις

Μα αυτό που παρεθεσες λεει το αντιθετο.

Να φερω ένα χειροπιαστό παραδειγμα για να καταλάβεις εσυ και ο daniel90.

Άτομο με δυσφορια φυλου μπορει να πασχει απο τετοιο αγχος και να οδηγηθει στην αυτοκτονία ακομα κι αν δεν έχει αποκαλυφθεί ακομη κοινωνικά. Το αγχος πηγάζει απο μεσα του, δλδ βλεπει το πεος του και θεωρεί οτι δεν πρεπει να το έχει. Παιζει πολύ μεγαλυτερο ρολο συγκριτικά με τη σχέση του με την κοινωνια.
Γι'αυτο και τα ποσοστά αυτοκτονιων δεν επηρεάζονται απο τις κοινωνίες, ίδιο ειναι και σε κλειστές, ίδιο και σε σκανδιναβικες χώρες που θεωρουνται απο τις πιο απελευθερωμένες.

Michael Scott

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2021
Κριτικές
20
Like
27.507
Πόντοι
8.346
ναι ειναι δικαιωμα σου να μην το αποδεχεσαι, αλλα το ζητημα ειναι το πως θα καταφερεις να σεβεσαι καποιον/α που δεν αποδεχεσαι
Όσο σέβονται αυτοί την άποψη μου θα σέβομαι κ γω την δική τους. Προς το παρόν όμως δεν βλέπω σεβασμό από την πλευρά τους. Μότο τους είναι, όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου, δλδ αφορισμός.
Τέτοια άτομα μην περιμένεις να τα σέβομαι

kavlalex

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
5.629
Πόντοι
1.336
οχι, η αστυνομια, οπως και καθε αλλος θεσμικος οργανισμος, θα πρεπει αργα η γρηγορα να καταλαβει οτι δεν υπαρχουν μονο 2 φυλα και οτι αν θες να καταλαβεις την πραγματικοτητα, θα πρεπει πρωτα να την γνωρισεις...δηλαδη δεχεσαι το ουδετερο της περιγραφης ως "αρσενικο" και μετα για να καταλαβεις και τη δολοφονια, θα πρεπει να δεις και το πραγματικο φυλο του ουδετερου αρσενικου σωματος κτλ
Φίλε μου βιολογικά, είτε αρσενικό, είτε θηλυκό, είτε πολύ σπάνια ερμαφρόδιτο θα είσαι. Όλα τα άλλα σεβαστά, αλλά είναι ατομικά. Εάν γεννήθηκες αρσενικό, αλλά τις μονές μέρες νιώθεις άντρας και τις ζυγές γυναίκα, αρσενικό είσαι. Ας νιώθει ο καθένας ο,τι θέλει, αλλά ας κόψουμε τις μαλακίες τύπου "they/them", "τ@" , "το" κτλ .
Εάν το σώμα του δολοφονηθέντος ατόμου (είδες τι ωραία παραλείπει κανείς τους προσδιορισμούς χωρίς τις μαλακίες που προανέφερα;) είχε βρεθεί σε βαθιά αποσύνθεση, οι εξετάσεις θα έδειχναν πως η σωρός ανήκε σε άντρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom