Νέα

Διπλωματικό διαβατήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pefotismenos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 72
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
εσυ ρε μιλησες πρωτος για βορεια κορεα,και μογγολια και για νιντζα,οχι εμεις.αντε τουπεκιασου τωρα,και τα παραμυθακια σου να τα λες αλλου,οχι σε εμας.
Βορια Κορεα εχω παει!Μογγολια οχι ακομα.Μογγολια δεν ειναι δυσκολο να πας.νομιζω και με Ελληνικο διαβατηριο πηγαινεις.και ολοι μιλανε Ρωσσικα ακομα και οι βοσκοι ξερουν λιγακι.με το Lefteri 38 συζηταγαμε για τη Βορια Κορεα.τι σχεση εχουν οι Νιντζα με τη Μογγολια?μηπως και Ρωσσια δεν μενω?μενω Ελλαδα στο εξωχικο στο ζουμπερι και σας δουλευω?ακομα και αυτα ειπανε!οταν ο Lefteris 38 παει Κινα για πολυ καιρο ισως παω και εγω.η μηπως και αυτος δεν παει Κινα?----ξερεται τι ειναι καταρχην το διπλωματικο διαβατηριο?

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
dimitrakis29, συνέχισε να μας λες τις όμορφες ιστορίες και μην ακούς κανέναν!

Από το να γράφεις 21.908 άσχετες μαλακίες ανά ημέρα, σαν κάτι άλλους, αυτό που κάνεις είναι πολύ πιο χρήσιμο  ;)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
dimitrakis29, συνέχισε να μας λες τις όμορφες ιστορίες και μην ακούς κανέναν!

Από το να γράφεις 21.908 άσχετες μαλακίες ανά ημέρα, σαν κάτι άλλους, αυτό που κάνεις είναι πολύ πιο χρήσιμο  ;)
:2funny:

OP
OP
P

pefotismenos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2008
Like
3
Πόντοι
1
Δημητρη ευχαριστω για τις πληροφοριες.Με διπλωματικο διαβατηριο μπορεις να μεινεις σε μια χωρα οσο θελεις?Η αναλογως με τις διμερεις συμφωνιες των εκαστοτε χωρων?

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ξερει κανεις ποια η διαφορα ενος διπλωματικου διαβατηριου απο ενα απλο?Εννοω ποια ειναι τα οφελη.
εκτος απο το διπλωματικο υπαρχει και το Ναυτικο διαβατηριο.αυτο το παιρνουν οι Ναυτικοι.με αυτο εχεις εκπτωση πανω απο 50% σε αεροπορικα εισητηρια και δικαιουσε 40 κιλα αποσκευες αντι για 20.γαι να το παρεις πρεπει να εισαι Ναυτικος δηλαδη να εχεις Ναυτικο φυλαδιο.τωρα πρεπει να μπορεις να παρεις αν εχεις καποιον γνωστο υψηλα ησταμενο σε καποια ναυτηλιακη εταιρια.εμενα θα με βοηθουσε πολυ αν το ειχα θα πληρωνα πολυ φτηνοτερα εισητηρια και δεν θα ειχα ποτε προβλημα με το βαρος.ας γραψει κανεις αν ξερει καμια πληροφωρια σχετικα και με αυτο

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Βορια Κορεα εχω παει!Μογγολια οχι ακομα.Μογγολια δεν ειναι δυσκολο να πας.νομιζω και με Ελληνικο διαβατηριο πηγαινεις.και ολοι μιλανε Ρωσσικα ακομα και οι βοσκοι ξερουν λιγακι.με το Lefteri 38 συζηταγαμε για τη Βορια Κορεα.τι σχεση εχουν οι Νιντζα με τη Μογγολια?μηπως και Ρωσσια δεν μενω?μενω Ελλαδα στο εξωχικο στο ζουμπερι και σας δουλευω?ακομα και αυτα ειπανε!οταν ο Lefteris 38 παει Κινα για πολυ καιρο ισως παω και εγω.η μηπως και αυτος δεν παει Κινα?----ξερεται τι ειναι καταρχην το διπλωματικο διαβατηριο?
ναι συνεχισε ετσι καλα τα πας.παντως οσοι καταλαβαινουν γελανε μαζι σου πολυ.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Δημητρη ευχαριστω για τις πληροφοριες.Με διπλωματικο διαβατηριο μπορεις να μεινεις σε μια χωρα οσο θελεις?Η αναλογως με τις διμερεις συμφωνιες των εκαστοτε χωρων?
νομιζω οτι μπορεις να μεινεις οπουδηποτε 3 μερες χωρις βιζα.ειναι πολυ ευκολο να σου βαλουν βιζα(ειναι μια ειδεικη βιζα)και το κυριοτερο εχεις την ασυλια.δεν μπορει η τροχαια να σου πει τιποτα.ακομα και κατι χοντρο να κανεις δεν εχουν δικαιωμα να σε δικασουν!το μονο που μπορουν να σου κανουν ειναι να σε κυριξουν Persona non grada δηλαδη ανεπυθημητο στη χωρα και να σε υποχρεωσουν να την εγκαταληψεις σε 48 ωρες.για εμας τους απλους ανθρωπους το βασικοτερο προτερημα ειναι οτι αν το ειχαμε θα μπορουσαμε να ταξιδευουμε πιο ευκολα.παντος σε κλειστες χωρες δεν μπορει κανεις να παει ουτε με διπλωματικο.εγω ειχα ενα φιλο φοιτητη απο τη Βορια Κορεα που ο πατερας του δουλευε στο υπουργειο προπαγανδας και μου εκανε προσκληση και μου δωσαν βιζα.

alsomas

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
11
Διπλωματικά διαβατήρια εκδήδουν και οι δήμοι, Δημητράκη;;;;;;;;;;;;;

Γιατί ο δήμαρχος στο Ζούμπερι ειναι κολητός μου :2funny: :2funny: :2funny:
Είσαι κροταλίας Δημητράκι και
[move]Γαμίας πασών των Ρωσσιών[/move]

Πάντως, ο αδελφός μου ειχε υπηρεσιακό διαβατήριο για αρκετά χρόνια και παρόλο που δεν έχει την ισχύη του διπλωματικού έχει και αυτό πολλά προνόμια, πχ. αποφεύγεις των έλεγχο των αποσκευών και συναλλαγματος (παλιά υπήρχε δεν ξέρω τώρα)καθώς επίσεις μεταφορά και εισαγωγή καμερων-φωτογραφικών κλπ χωρίς δασμούς.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αυτό ήθελα να ρωτήσω κ εγώ και με πρόλαβες. Αν υπάρχει διαφορά υπηρεσιακού από διπλωματικού διαβατηρίου.

alsomas

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
11
Αυτό ήθελα να ρωτήσω κ εγώ και με πρόλαβες. Αν υπάρχει διαφορά υπηρεσιακού από διπλωματικού διαβατηρίου.

Βεβαίως, όσο η Πετρούπολη ( Δυτικα ) με την Αγία Πετρούπολη ( Στάλιγκραντ το προτιμώ  :thumbsup:)

Με το διπλωματικό διαβατήριο έχεις διπλωματική ασυλεία (είσαι κινητό κράτος) δλδ, απολάμβάνεις προνομίων που εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε ( ακόμα και ο Δημητράκης )
Φαντάσου μόνο ότι η κατοικία σου γίνεται αυτομάτος επικράτεια της χώρας που εκπροσωπεις.
έχεις δικαίομα αυτοκινήτου με διπλωματικές ή προξενικές πινακίδες
Οι αποσκευές σου δεν μπορει να τις ανοίξει άλλος ( γιατί μπορεί να μεταφέρεις διπλωματική αλληλογραφία) και το κυριότερο εισαι διαπιστευμένος.
Το υπηρεσιακό διαβατήριο πιστοποιεί ότι εισαι κρατικός υπάλληλος ( κυρίος υπουργείων εκτός του Εξωτερικων) σε αποστολή και υπολήπεται σε πολλα του διπλωματικού χωρίς να ειναι και για πέταμα.
Σε μεγάλα κράτη ( οχι Μογγολία ή Β.Κορέα) που υπάρχουν πολλές και μεγάλες διπλωματικές αποστολές λειτουργούν  μεγάλες αγορές ακόμα και με είδη διατροφής μόνο για διπλωμάτες (αδασμολόγητα δλδ)
Ο Δημητράκης ως "Μέγας Γαμίας των Πασών των Ρωσσιών" θα έπρεπε να είχε διπλωματικό, αλλά  στο Ζούμπερισταν δεν του χρειάζεται.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Βεβαίως, όσο η Πετρούπολη ( Δυτικα ) με την Αγία Πετρούπολη ( Στάλιγκραντ το προτιμώ  :thumbsup:)

Με το διπλωματικό διαβατήριο έχεις διπλωματική ασυλεία (είσαι κινητό κράτος) δλδ, απολάμβάνεις προνομίων που εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε ( ακόμα και ο Δημητράκης )
Φαντάσου μόνο ότι η κατοικία σου γίνεται αυτομάτος επικράτεια της χώρας που εκπροσωπεις.
Οι αποσκευές σου δεν μπορει να τις ανοίξει άλλος ( γιατί μπορεί να μεταφέρεις διπλωματική αλληλογραφία) και το κυριότερο εισαι διαπιστευμένος.
Το υπηρεσιακό διαβατήριο πιστοποιεί ότι εισαι κρατικός υπάλληλος ( κυρίος υπουργείων εκτός του Εξωτερικων) σε αποστολή και υπολήπεται σε πολλα του διπλωματικού χωρίς να ειναι και για πέταμα.
Σε μεγάλα κράτη ( οχι Μογγολία ή Β.Κορέα) που υπάρχουν πολλές και μεγάλες διπλωματικές αποστολές λειτουργούν  μεγάλες αγορές ακόμα και με είδη διατροφής μόνο για διπλωμάτες (αδασμολόγητα δλδ)
αυτα ειναι σωστα.απλως μου διεφυγαν.οντως το αυτοκηνιτο σου και το σπιτι σου  θεωρειται σαν να ειναι ξενο κρατος.δεν εχουν δικαιωμα να μπουνε οτι και να κανεις.και δεν παιρνας κανεναν ελεγχο πουθενα.παλια για το συναλλαγμα ελεγχαν τωρα νομιζω να εχεις μαζι σου και να βγαλεις εκτος ΕΟΚ επιτρεπεται μεχρι 15.000 Ευρω εκτος αν εχεις χαρτι απο τραπεζα (δεν ειμαι απολυτα σιγουρος).για φωτογραφικες μηχανες και βιντεο οντως παλια ελεγχανε τωρα οχι.εκτος αν εχεις 5-6 φωτογραφικες μηχανες οποτε σου λενε οτι της πας για πουλημα---το μονο προβλημα ειναι οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο εως αδυνατον θα ελεγα να παρεις ενα τετοιο διαβατηριο.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

[glow=red,2,300]Ο Δημητράκης ως "Μέγας Γαμίας των Πασών των Ρωσσιών" θα έπρεπε να είχε διπλωματικό, αλλά  στο Ζούμπερισταν δεν του χρειάζεται.[/glow]
:2funny:

alsomas

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
11
αυτα ειναι σωστα.απλως μου διεφυγαν.οντως το αυτοκηνιτο σου και το σπιτι σου  θεωρειται σαν να ειναι ξενο κρατος.δεν εχουν δικαιωμα να μπουνε οτι και να κανεις.και δεν παιρνας κανεναν ελεγχο πουθενα.παλια για το συναλλαγμα ελεγχαν τωρα νομιζω να εχεις μαζι σου και να βγαλεις εκτος ΕΟΚ επιτρεπεται μεχρι 15.000 Ευρω εκτος αν εχεις χαρτι απο τραπεζα (δεν ειμαι απολυτα σιγουρος).για φωτογραφικες μηχανες και βιντεο οντως παλια ελεγχανε τωρα οχι.εκτος αν εχεις 5-6 φωτογραφικες μηχανες οποτε σου λενε οτι της πας για πουλημα---το μονο προβλημα ειναι οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο εως αδυνατον θα ελεγα να παρεις ενα τετοιο διαβατηριο.

Mπορούνε να συλλάβουν διπλωμάτη μονο στην περίπτωση ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ εφόσον γίνει πρώτα διάβημα στην χώρα (όχι στην πρεσβεία )
και ο διπλωμάτης δεν αναχωρήσει, οπότε τον συλλαμβάνουν και του κάνουν απέλαση ή το χειρότερο τον  :uzi: :uzi: κανουν πακέτο. :priest: :priest: :priest:
Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει πολεμική εμπλοκή.

Εν δυνάμη και πρακτικά όμως οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν τόσο ισχυρό απλό διαβατήριο που σε πολλές χώρες "προτεκτωράτα"

( πχ. Ελλαντισταν και Ζουμπεριστά ) χαίρουν διπλωματικής προστασίας.
Ειναι αλήθεια Δημητράκη πως ο Πούτιν ζητά από τους ρώσους πολίτες πού κατέχουν και ξένα διαβατήρια να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο;;;;;;;;;;;;;;;;;

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ειναι αλήθεια Δημητράκη πως ο Πούτιν ζητά από τους ρώσους πολίτες πού κατέχουν και ξένα διαβατήρια να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο;;;;;;;;;;;;;;;;;
η Ρωσσια εβγαλε ενα νομο επι Πουτιν οτι οι Ρωσσοι δεν πρεπει να εχουν ξενα διαβατηρια.ο νομος ομως δεν εχει αναδρομικη ισχυ οποιος ειχε πριν απο το νομο ξενο διαβατηριο το εχει.οταν ομως παει ενας ξενος να παρει Ρωσσικο διαβατηριο τωρα σε μερικες περιπτωσεις (εξερταται που θα πεσεις) του ζητανε  να δωσει το αλλο διαβατηριο κια να φερει χαρτι απο την πρεσβεια οτι δεν ειναι υπηκοος της αλλης χωρας.βεβαια μπορεις να κανεις το εξης.δινεις την Ελληνικη υπηκοοτητα τους πας το χαρτι οτι δεν εισαι Ελληνας υπηκοος και μετα κανεις ετηση και ξαναπαιρνεις Ελληνικο διαβατηριο.--εδω αρκετοι εχουν 2 διαβατηρια και δεν τους ειπαν ποτε τιποτα.η Ουκρανια και το Καζαχσταν ειναι λιγο πιο αυστηροι σε αυτο το θεμα.αλλα και παλι ειναι παρα πολλοι υπηκοοι τους που εχουν 2 διαβατηρια.εγω για να μη διχνω οτι εχω 2 διαβατηρια (αν πας σε καποια υπερησια οπως Αστυνομια,στρατος να δουλεψεις το κοιτανε και μπορει να μην σε παρουν για αυτο το λογο)καθε χρονο βαζω βιζα σενγκεν ενος ετους στο Ελληνικο διαβατηριο.και στο Ρωσσικο τελωνειο δειχνω μονο το Ρωσσικο διαβατηριο με τη βιζα σενγκεν.αν θελω να κανω αγορες tax free μπαινω στης χωρες της ΕΟΚ με τη βιζα του Ρωσσικου διαβατηριου.βγαινοντας μου επιστρεφουν το ΦΠΑ περιπου 18% της αξιας απο τα πραγματα που πηρα.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
για λυσε μου μια απορια που εχω?Η Γερμανια λεει δεν επιρεπει δια νομου να εχεις 2ο διαβατηριο.ενας φιλος μου Τουρκος απο τη Γερμανια γεννημενος και μεγαλομενος εκει μου ειπε οτι αν παρει Τουρκικο διαβατηριο και το μαθουν μπορει να παει φυλακη.βλεπω ομως παρα πολλους Ελληνες της Γερμανια με Γερμανικα και Ελληνικα διαβατηρια ταυτοχρονα.και μου λενε οτι ολοι στη Γερμανια το ξερουν οτι εχουν 2 διαβατηρια και ποτε δεν τους ειπαν τιποτα.ο νομος ισχυει μονο για τους εκτος ΕΟΚ?για τους Τουρκους ξερω οτι ειναι πολυ αυστηροι οι Γερμανοι σε αυτο το θεμα.για πες μου αν ξερεις???

alsomas

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
11
η Ρωσσια εβγαλε ενα νομο επι Πουτιν οτι οι Ρωσσοι δεν πρεπει να εχουν ξενα διαβατηρια.ο νομος ομως δεν εχει αναδρομικη ισχυ οποιος ειχε πριν απο το νομο ξενο διαβατηριο το εχει.οταν ομως παει ενας ξενος να παρει Ρωσσικο διαβατηριο τωρα σε μερικες περιπτωσεις (εξερταται που θα πεσεις) του ζητανε  να δωσει το αλλο διαβατηριο κια να φερει χαρτι απο την πρεσβεια οτι δεν ειναι υπηκοος της αλλης χωρας.βεβαια μπορεις να κανεις το εξης.δινεις την Ελληνικη υπηκοοτητα τους πας το χαρτι οτι δεν εισαι Ελληνας υπηκοος και μετα κανεις ετηση και ξαναπαιρνεις Ελληνικο διαβατηριο.--εδω αρκετοι εχουν 2 διαβατηρια και δεν τους ειπαν ποτε τιποτα.η Ουκρανια και το Καζαχσταν ειναι λιγο πιο αυστηροι σε αυτο το θεμα.αλλα και παλι ειναι παρα πολλοι υπηκοοι τους που εχουν 2 διαβατηρια.εγω για να μη διχνω οτι εχω 2 διαβατηρια (αν πας σε καποια υπερησια οπως Αστυνομια,στρατος να δουλεψεις το κοιτανε και μπορει να μην σε παρουν για αυτο το λογο)καθε χρονο βαζω βιζα σενγκεν ενος ετους στο Ελληνικο διαβατηριο.και στο Ρωσσικο τελωνειο δειχνω μονο το Ρωσσικο διαβατηριο με τη βιζα σενγκεν.αν θελω να κανω αγορες tax free μπαινω στης χωρες της ΕΟΚ με τη βιζα του Ρωσσικου διαβατηριου.βγαινοντας μου επιστρεφουν το ΦΠΑ περιπου 18% της αξιας απο τα πραγματα που πηρα.

Πρόσεχε τι λες και που τα λες, Δημητράκι, γιατί είσαι νυχτομένος και το παίζεις και ξύπνιος, τρομάρα σου.
όταν πας να ανανεώσεις διαβατήριο, δεν σου ζητάνε το παλαίο, άρα δεν έχει αναδρομική ισχύη ο νόμος

Αν σε δώσω ότι έχεις δύο διαβατήρια θα έχεις μεγάλο πρόβλημα, ΑΝ ΛΕΜΕ ΑΝ ζεις στο Στάλινγκρατ, με δύο διαβατήρια στην Ρουσία δλδ σε κατάσταση ημιπαρανομίας κινδυνεύεις σοβαρά για κατηγορία κατασκοπίας σε δύσκολες εποχές ( κοίτα τι έκανε ο θείος Στάλιν στους Πόντιους, όχι μια φορά μόνο).

Τώρα κάτι μαγκίες που μας παραμυθιάζεις ότι πιστεύουν οι γκόμενες ότι εισαι μυστικός πρακτορ κλπ μην τα πεις παρα έξω θα σε μαζευουμε από κανενα ποταμάκι. Μην γίνεσει γραφικός λοιπόν και φαντασιόπληκτος :2funny: :2funny: :2funny:

Για την Γερμανία δεν ξέρω, αν ρωτάς εμένα

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Μην τον δώσεις Πασχαλιάτικα - δώσε τόπο στην οργή. Είναι λίγο στην παραμύθα, εντάξει βλέπει πολλές ταινίες. :cheesy:

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Πρόσεχε τι λες και που τα λες, Δημητράκι, γιατί είσαι νυχτομένος και το παίζεις και ξύπνιος, τρομάρα σου.
όταν πας να ανανεώσεις διαβατήριο, δεν σου ζητάνε το παλαίο, άρα δεν έχει αναδρομική ισχύη ο νόμος

Αν σε δώσω ότι έχεις δύο διαβατήρια θα έχεις μεγάλο πρόβλημα, ΑΝ ΛΕΜΕ ΑΝ ζεις στο Στάλινγκρατ, με δύο διαβατήρια στην Ρουσία δλδ σε κατάσταση ημιπαρανομίας κινδυνεύεις σοβαρά για κατηγορία κατασκοπίας σε δύσκολες εποχές ( κοίτα τι έκανε ο θείος Στάλιν στους Πόντιους, όχι μια φορά μόνο).

Τώρα κάτι μαγκίες που μας παραμυθιάζεις ότι πιστεύουν οι γκόμενες ότι εισαι μυστικός πρακτορ κλπ μην τα πεις παρα έξω θα σε μαζευουμε από κανενα ποταμάκι. Μην γίνεσει γραφικός λοιπόν και φαντασιόπληκτος :2funny: :2funny: :2funny:

Για την Γερμανία δεν ξέρω, αν ρωτάς εμένα

οπως στην ταινεια αληθινα ψεματα
με τον τυπο που το επαιζε μυστικος πρακτωρ
και μετα κατουρηθηκε απανω του :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom