[size=8pt]Εγώ σου απάντησα Νομικώς και όχι αυτό που μου απάντησες εσύ.
Μάλλον οι κανόνες φτιαχτηκαν όπως βολεύουν μερικούς και όχι βάσει κανόνων ελεύθερης έκφρασης και δημοκρατίας.
Το "Αυτά να πας να τα πεις αλλού, όχι εδώ μεσα..." μάλλον σας μειώνει γιατί αυτό είχατε μόνο να μου πειτε. (Αναφέρομαι σε πληθυντικό γιατί πιστεύω ότι και άλλοι εκαλάπτονται με το όλο θέμα του construction).
Μένει μόνο τώρα να αναφέρεις (όχι μόνο εσύ) αλλά και οποιοσδήποτε άλλος, από που εμπνεύστηκε τον περιβόητο έννατο κανόνα.
ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ :
"9. Απαραγορεύονται αυστηρότατα οι δημοσιεύσει ς αριθμών τηλεφώνου, ακόμα και αν ο αριθμός έχει δημοσιευτεί σε εφημερίδα, περιοδικό, ή άλλο website".
ΔΗΛΑΔΗ, το τηλ. ακόμη και αν σε άλλο website εδώ απαγορέυεται.
Βέβαια να μη επεκταθώ και σε άλλον κανόνα όπως τον 12 όπου μας υποχρεώνεις να έχουμε ένα και μόνο account.
Και αυτό μάλλον θα είναι επνευσμένο από την Ε.Σ.Δ.Α. ή από τα Δικαιώματα του Ο.Η.Ε. με όλες τις μελλοντικές αναθεωρήσεις.
Το μόνο ελαφρυντικό που δίνω είναι η ιστορία με τον τύπο με τα 2 ή 3 accounts - δεν θυμάμαι ποιος ήταν - ο οποίος με την συμπεριφορά του ενόχλησε το forum. (Την υπόθεση δεν την παρακολούθησα - μόνο επιδερμικά). [/size]
Φίλε, έχεις κακώς αντιληφθεί μερικά πράματα.
Επειδή λοιπόν ο Alexxx δεν «μόνο αυτό είχε να σου πεί», να σου πω εγώ περισσότερα:
Κατ αρχήν αυτός στον οποίο αναφέρεσαι ? με τα πολλά usernames ? ήμουν εγώ. ?Οχι ότι είχα πολλά usernames, αλλά αυτό είχε λεχθεί από κάποιους.
Η ιστορία έληξε, με εξηγήσεις απ την πλευρά μου (προς τους χρήστες που διάβασαν ότι είχε λεχθεί), οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο (παλιό ? άμα θες ψάξε το) forum.
Και ξεκίνησε, ακριβώς όπως ξεκινάει η δικιά σου.
Δηλαδή: κάποιος δε του άρεσε το site όπως είναι, είπε τα δικά του (και συνέχισε να τα λέει αν και του συστήθηκε να ΜΗΝ το κάνει), ΠΑΡΑ ΤΟΥΤΟ το site ΔΕΝ τον εξωπέταξε (γιατί ΕΙΝΑΙ δημοκρατικό, και δε του αρέσει να «κόβει» τους διαφωνούντες), οπότε ο τύπος αποφάσισε να μεταχειριστεί άλλες μεθόδους, και μια απ αυτές ήταν να αρχίσει να λέει διάφορα για μένα (εγώ ήμουν αυτός που είχε αναλάβει να τον συνετίσει, βλέπεις). Είπε ότι είχα πολλά usernames, είπε ότι έμπαινα σα γκόμενα, είπε ότι θες. Αυτά δεν έχουν σημασία, ο καθένας μπορεί να μπαίνει εδώ και να λέει ότι «ο τάδε είναι πούστης». Εφ? όσον όλοι καλυπτόμαστε πίσω από ένα ανώνυμο username, και πούστη να με πεις, δε θα σε πάω για εξύβριση, γιατί ούτε σε ξέρω, ούτε με ξέρεις. Αστυνομικές ταυτότητες για να πάμε στο δικαστήριο με στοιχεία ?stavros51? και ?JOHN1969? δεν υπάρχουν, όπως ξέρεις. ?Αρα μερικοί «κοινωνικοί κανόνες» (νόμοι δηλαδή) που έξω ισχύουν, εδώ εκ των πραγμάτων δεν ισχύουν.
Βεβαίως κάποιοι άλλοι ισχύουν. Αν δηλαδή ποστάρεις φωτογραφίες με παιδάκια, δε ξέρω πως, αλλά θα σε βρούνε. Αν ποστάρεις απατεωνίστικες προτάσεις (π.χ. πες μου τον αριθμό πιστωτικής σου κάρτας και εγώ θα σου στείλω γκόμενα) και χρεώνεις τις κάρτες του κόσμου (χωρίς να δίνεις γκόμενα), πάλι θα σε βρούνε.
Δε ξέρω πως, αλλά αυτούς τους βρίσκουνε.
Για εξύβριση δε νομίζω καν να σε ψάξουν.
Εκτός όμως απ τους νόμους, για να λειτουργήσει αυτή εδώ η υπόθεση, χρειάζονται και άλλοι κανόνες. Ο λόγος είναι ότι η νομοθεσία δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το internet. Να σου δώσω ένα παράδειγμα:
Έχω μια γκόμενα. Με φτύνει. Τσαντίζομαι. Θέλω να την εκδικηθώ. Πάω λοιπόν σε 10 φίλους μου στο καφενείο, τους δίνω το τηλέφωνό της, τους λέω «είναι πουτάνα και παίρνει βίζιτες», και με αυτό τον τρόπο την εκδικούμαι, (της κάνω δηλαδή τη ζωή δύσκολη).
Θα έρθει κανείς να μου κάνει μήνυση γι αυτό? ?Οχι. Και αν μου κάνει, θα πω στην αστυνομία «είχα το τηλέφωνο στο τεφτέρι το οποίο το έχασα, δε ξέρω τι έκανε αυτός που το βρήκε» και καθάρισα.
Βέβαια, μετά από λίγο καιρό, οι 10 φίλοι απ το καφενείο (που δε θα έχουν γαμήσει, αλλά θα έχουν ακούσει μπινελίκια) θα πουν ?Τι μαλάκας είναι ο Γιώργος? και θα πάψουν να με ξεσυνερίζονται. Γι αυτό και κανείς δε το κάνει έτσι.
Στο internet όμως, τα πράματα είναι διαφορετικά:
?Αμα έχεις άχτι τη γκόμενα, ένα κλικ να κάνεις, το τηλέφωνό της έχει πάει σε 1.000 λιγουρεμένα άτομα που θα την παίρνουν κάθε 10 λεπτά να την ρωτάνει «πόσο πάει». Και μένεις και ανώνυμος, δεν είσαι ο Γιώργος που όλοι τον ξέρουν στο καφενείο.
Ποιος θα βρει το μπελά του (αν κάποιος πρόκειται να τον βρει)? Το site φυσικά.
?Ε λοιπόν, για τέτοιους (και άλλους) λόγους, το (κάθε) site πέρα απ τους ισχύοντες νόμους της πολιτείας, βάζει τους δικούς του κανόνες. Με το που μπαίνει κάποιος σε ένα site, είναι αυτονόητο ότι αποδέχεται αυτούς τους κανόνες. Οι δικοί μας κανόνες είναι (σε διαβεβαιώνω γι αυτό) απ τους πιο «απελευθερωμένους». Ξέρω π.χ. forums που ΟΛΑ τα post πριν ανέβουν στην κοινή θέα τα βλέπει ένας moderator και τα εγκρίνει. Σε άλλα υπάρχει συνδρομή. ?Οτι θέλει ο καθένας βάζει σαν κανόνες και περιορισμούς. Από κει και πέρα, ο κάθε χρήστης επιλέγει αν θα μπει ή όχι.
Το να μπει όμως, και να πει ΔΗΜΟΣΙΑ στους υπόλοιπους που είναι μέσα «γράψτε στ? αρχίδια σας τους κανόνες», είναι χοντρή μαλακία φίλε.
Είναι σα να σε καλεί κάποιος στο σπίτι του (για να περάσεις καλά, και όχι για να τον πληρώσεις), να σου πει «φίλε έλα μέσα, αλλά εδώ όμως δε θα καπνίζεις», και εσύ, αντί να το σεβαστείς, σηκώνεσαι όρθιος στη μέση του σαλονιού και λες στους άλλους που είναι επίσης εκεί: «Ε, εδώ αυτός μου λέει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στο σπίτι του, γράψτε τον στ αρχίδια σας ρε, και ανάψτε όλοι τσιγάρο».
Μη του ζητήσεις τα ρέστα αν σε σπρώξει έξω.
Δίκιο θα χει.
Κριτική σε οτιδήποτε μπορείς να κάνεις, αλλά στυλάκι του τύπου «μένει τώρα να αναφέρεις» δε μπορείς να έχεις. Δε σε παίρνει. Δεν είσαι κάποιας μορφής ελεγκτής, που κάποιος άλλος πρέπει να σου «αναφέρει».
Αυτά, και πολλά σου είπα.