Νέα

Δημοψήφισμα/Λουκάς Παπαδήμος νέος Πρωθυπουργός

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 115K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ....ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΟΧΙ...???

  • ΝΑΙ

    Ψήφοι: 157 34,5%
  • ΟΧΙ

    Ψήφοι: 298 65,5%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    455

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
14.483
Like
11
Πόντοι
166
Ούτε για την Κρήτη:

www.epikaira.gr/epikairo.php?id=34414&category_id=86#.Ts0kIuOAobw.twitter]«Άνθρακας[/video]» ο θησαυρός κοιτασμάτων νότια της Κρήτης

«Δεν αναμένονται γιγαντιαία κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, για πολλούς λόγους»...


δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Flow και πρώην στέλεχος των ΕΛΠΕ στον τομέα των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου και συνέχισε λέγοντας, «Πιθανώς θα είναι μικρότερα και πιο δύσκολα κοιτάσματα από εκείνα της Κύπρου και για το λόγο αυτό χρειάζονται πιο ανταγωνιστικά κίνητρα προς τις εταιρείες από τα αντίστοιχα της Κύπρου, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Λιβύης».

Ο κ. Κονοφάγος αποκάλυψε ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης, ανεπίσημες επειδή δεν έχει καθοριστεί η ΑΟΖ της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες. Έχουν γίνει πάνω από 30.000 χιλιόμετρα σεισμικών και πολλές εταιρίες έχουν αγοράσει τα δεδομένα, πρόσθεσε. Τόνισε δε, ότι στο παρελθόν έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ έγιναν με άδεια της Αιγύπτου ενώ σε άλλη περίπτωση η Λιβύη είχε προκηρύξει διαγωνισμό για έρευνα σε θαλάσσια περιοχή που περιελάμβανε και τη Γαύδο, διαδικασία που σταμάτησε ύστερα από παρέμβαση της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, συμφωνία με τη Shell υπέγραψε η τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία ΤΡΑΟ για εξερευνήσεις στη Μεσόγειο και τη νοτιοανατολική Τουρκία, με έρευνες κυρίως στα ανοικτά της πόλης Αττάλεια.

"Η υπογραφή αυτή είναι ο καρπός μιας τεχνικής εργασίας, δεν έχει σχέση με διεθνείς κερδοσκοπίες", δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος παρευρέθη στην τελετή της υπογραφής.


Ο Γιλντίζ ισχυρίστηκε επίσης πως οι ισραηλινές και κυπριακές έρευνες στη Μεσόγειο είναι παράνομες, πως θα έπρεπε πρώτα να έχει επιτευχθεί συμφωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και πως οι φυσικοί πόροι θα έπρεπε να μοιραστούν εξίσου.


Ωχ και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς ακόμη μία εθνική μυθοπλασία....

Άμα το λέει ο κ. Κονοφάος και ο κ. Γιλντίζ. Φυσικά δεν λαμβάνονται υπόψιν ούτε οι Γαλλικές ούτε οι Νορβηγικές έρευνες. Ούτε η πολιτικη της Τουρκίας. Ο κ. Γιλντίζ και ο κ. Κονοφάος, αν είναι δυναμών.
 

LEON13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2010
Μηνύματα
17.450
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
166

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
3.997
Κριτικές
41
Like
559
Πόντοι
6.055
ΜΙΛΑΜΕ για ετησια εσοδα 8 δις απο ενα οικοπεδο μονο  :dancing:

-- H Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες: Ακροδεξιούς, δεξιούς και ΠΑ.ΣΟ.Κ --
Και οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝΕ μην τους βγαζεις ΑΠΕΞΩ
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.215
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
30 χρόνια απάτης,ρουφιανιάς,κλεψιάς κ τον λαό σε πλάνη,έφτασε η αρχή του τέλους;;;

Το κυβερνών κόμμα από τη σαρωτική νίκη το 2009 (λεφτά υπάρχουν) [size=20pt]στην πέμπτη θέση της πρόθεσης ψήφου σήμερα[/size]!!!!

Ναι [size=30pt]στην πέμπτη θέση[/size],δεν είναι ανέκδοτο.

Κενό εξουσίας στην Κεντροαριστερά


Δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον «ΑτΚ» στην A’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Ανάλυση: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ
Διευθυντής Ερευνών της Palmos Analysis
Γραφήματα: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΟΣ



Το είδαμε κι αυτό σε δημοσκόπηση: το κυβερνών κόμμα από τη σαρωτική νίκη το 2009 [size=30pt]στην πέμπτη θέση της πρόθεσης ψήφου σήμερα![/size]
Και θα δούμε κι άλλα πρωτόγνωρα για τους Νεοέλληνες, άλλωστε πρωτόγνωρη είναι και η γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας.
Καταρχήν, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η τσέπη είναι ο βασικός εκλογικός παράγοντας: τι Siemens, τι Βατοπέδια, τι δομημένα ομόλογα, ό,τι κι αν πέρασε από την πολιτική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια στάθηκε αδύνατο να πληγώσει καίρια το πολιτικό σύστημα. Ενώ μια έκτακτη εισφορά, ένα χαράτσι στα ακίνητα και μερικές μειώσεις μισθών και συντάξεων αρκούν ώστε το πολιτικό σκηνικό να γκρεμιστεί συθέμελα.
Το βασικό πολιτικό θύμα της κοινωνικής οργής είναι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ. Και λέω αυτή τη στιγμή, γιατί είναι άγνωστο τι ξημερώνει αύριο και για τους άλλους. Δεν υπάρχει πλέον καμιά σχεδόν σταθερά, κανένα σημείο αναφοράς για να προσανατολιστεί κανείς για το μέλλον. Η μεγάλη κυβερνητική κεντροαριστερή παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχει αποψιλωθεί σε σημείο που αμφισβητείται η ίδια της η ύπαρξη. Το αμάρτημα άλλωστε μεγάλο: ενάντια στο ίδιο το πολιτικό του DNA, εφάρμοσε τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί από τη μεταπολίτευση και μετά, βρέθηκε απέναντι σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που το στήριξαν διαχρονικά και αθέτησε κάθε προεκλογική του δέσμευση (αυτό το «λεφτά υπάρχουν» στοιχειώνει ήδη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ).
«Και πού να πάω;», αναρωτιέται ο μέσος ψηφοφόρος που τόσα χρόνια στήριξε το ΠΑΣΟΚ, από την εποχή της «αλλαγής», στην περίοδο του εκσυγχρονισμού και μετά στη νεο-παπανδρεϊκή σεζόν.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι άνθρωποι της κυβερνητικής σταθερότητας, άνθρωποι που έχουν εθιστεί εκλογικά να ψηφίζουν κυβέρνηση. Η βίαιη ανατροπή των επαγγελματικών και οικονομικών τους δεδομένων τα δύο τελευταία χρόνια τους οδηγεί σοκαρισμένους στο να γυρίσουν την πλάτη τους στον κομματικό φορέα που στέγασε επί δεκαετίες τις πολιτικές τους επιλογές. Η προφανής και συγγενική επιλογή των μικρότερων κομμάτων της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και Οικολόγοι Πράσινοι και Αρμα Πολιτών) είναι μεν διαθέσιμη, στερείται όμως των κυβερνητικών εκείνων χαρακτηριστικών τα οποία τους κρατούσαν τόσα χρόνια στην αυλή του ΠΑΣΟΚ. Δεν πείθουν ως «βιώσιμες» κυβερνητικές εναλλακτικές λύσεις, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται προς τα εκεί λιγότερο από 1 στους 5 (17%) των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 2009. Η εμφάνιση της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τις πιο ήπιες και συμβιβαστικές θέσεις σε σχέση με τις παραδοσιακές δυνάμεις της Αριστεράς, δείχνει να αποτελεί μια -προσωρινή;- στέγη για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εξού και η δημοσκοπική εκτόξευση του νεότευκτου κόμματος του Φώτη Κουβέλη. Παρ' όλα αυτά, το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 δεν έχουν ακόμα πάρει μεταγραφή για κάποιο άλλο κόμμα αλλά παραμένουν μετέωροι (αναποφάσιστοι, άκυρο-λευκό, αποχή), περιμένοντας είτε τις εσωκομματικές εξελίξεις και τις ενδεχόμενες αλλαγές σε επίπεδο ηγεσίας ή/και πολιτικής γραμμής στο ΠΑΣΟΚ, είτε την ενδεχόμενη ανασύνθεση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.
Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να κρατάει τη θέση της και συντηρεί σαφές προβάδισμα, μακριά ωστόσο από το στόχο της αυτοδυναμίας. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου δείχνει να έχει ανακόψει την ανοδική της πορεία και είναι φανερό ότι όσο παρατείνεται ο βίος της κυβέρνησης συνεργασίας, τόσο θα δυσκολεύει και η προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί από τις μνημονιακές πολιτικές που τόσο πολέμησε τα τελευταία δύο χρόνια. Στάσιμος και ο ΛΑΟΣ, η συμμετοχή του οποίου στην κυβέρνηση από τη μία πλευρά του στέρησε την εισροή διαμαρτυρόμενων ψηφοφόρων, από την άλλη όμως δημιουργεί ένα πιο «αποδεκτό» προφίλ συστημικού φορέα για το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη: είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφονται διαρροές ακροδεξιών ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς τη Χρυσή Αυγή.
Κερδισμένη η παραδοσιακή Αριστερά, όχι όμως στο επίπεδο που θα περίμενε κανείς εν μέσω της αδυσώπητης οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης ύφεσης. Εξαίρεση η Δημοκρατική Αριστερά που «πετάει», μένει όμως να αποδειχθεί κατά πόσο η δημοσκοπική καταγραφή θα αποτελέσει και εκλογική πραγματικότητα, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης, η μικρή ικανοποίηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς η αρχική ευφορία από το σχηματισμό της αντικαθίσταται σταδιακά από προβληματισμό αλλά και συνειδητοποίηση ότι αφενός «ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη», αφετέρου η πραγματικότητα των σκληρών μέτρων δεν αλλάζει… Μάλιστα, για έναν στους τρεις περίπου ερωτηθέντες το ευρώ δεν είναι πλέον επιθυμητό με κάθε θυσία, καθώς οι αντοχές του πληθυσμού εξαντλούνται ταχύτατα…



Ταυτότητα της έρευνας
Η δημοσκόπηση έγινε από την Palmos Analysis για τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης (Δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Ευόσμου–Κορδελιού, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης–Συκεών, Παύλου Μελά). Το δείγμα ήταν 861 άτομα, άνδρες κα γυναίκες, ηλικίας 18 και άνω. H δειγματοληψία έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με το σύστημα CATI από τις 9 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2011. Σταθμίσεις έγιναν με βάση το φύλο, την ηλικία και την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές 2009. Μέγιστο στατιστικό σφάλμα +- 3,3% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
Η Palmos Analysis είναι μέλος των ESOMAR και WAPOR και έχει αριθμό μητρώου 11 στο Μητρώο Επιχειρήσεων και Φορέων Δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ.

http://[URL unfurl="true"]www.agelioforos.gr/files/Theodore_Liganaris/graf_1.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=122632[/URL]
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
μυγα σε τσιμπησε πρωινιατικα;
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.215
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Για την ιστορία, ιδού τα αποτελέσματα των εκλογών το 2009 στην ίδια περιφέρεια.


ekloges2009-A-thess.JPG


Και εις κατώτερα πρασινορουφιάνοι.
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.215
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Νέα κίνηση πέντε πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται οι φυγόκεντρες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικό της μεγάλης κρίσης που περνά η παράταξη, λόγω των τραγικών αποτελεσμάτων της τελευταίας διετούς διακυβέρνησης.

Πέντε πρώην στελέχη του κόμματος, που προ ενός μηνός παραιτήθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο, προχώρησαν στη συγκρότηση κίνησης «για μια Νέα σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία». Πρόκειται για τους:
Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.

Στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ», καθώς έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο.

Μάλιστα, κύρια ευθύνη για την εξέλιξη αποδίδουν στον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούν την αποχώρησή του, την οποία χαρακτηρίζουν σε «αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη του χώρου», αλλά όχι αρκετή.

«Κάθε προσπάθεια να υπάρξει σημαντική συνιστώσα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο με νέα φυσιογνωμία, δομές και λειτουργίες. Απαλλαγμένη από το καθεστώς δυναστείας και ιδιοκτησίας, αλλά και από την επαχθή πολιτική κληρονομιά της διετίας» αναφέρουν, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως αποτελεσματική κυβέρνηση.

 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

«Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε στον τόπο, όπως έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια» συνέχισε, αποδίδοντας λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης που αποτελούνταν -όπως είπε- «από πολιτικούς, οι οποίοι ήταν τελείως άπειροι, δεν ήταν εκλεγμένοι, ήταν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου».


Ακόμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε υψηλό τόνο και σκληρά λόγια σε πρόσφατες τοποθετήσεις του για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι αυτό έγινε «γιατί σκληρά ζουν οι άνθρωποι σήμερα, είναι σκληρή η πραγματικότητα».
 

MUAY THAI

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Μηνύματα
797
Like
2
Πόντοι
6
Που έχει τελειώσει? Υπάρχουν ακόμη 11% του εκλογικού σώματος με μυαλό αμοιβάδας που στηρίζουν. Αυτό το βρωμερό κόμμα δε τελειώνει αλλά και να τελειώσει γάμησε όλο το κόσμο και εξαθλίωσε το πληθυσμο.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom