Νέα

Δημοψήφισμα/Λουκάς Παπαδήμος νέος Πρωθυπουργός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 118K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ....ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΟΧΙ...???

• ΝΑΙ

Ψήφοι: 157 34,5%
  • ΟΧΙ

Ψήφοι: 298 65,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    455

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
τέτοια κυβέρνηση σούπα δεν έχω ξαναδεί..γιατί δεν έβαζαν λίγους ακόμα αναπληρωτές,υφυπουργούς κτλ??
κάθε βουλευτής και υπουργείο..
τώρα δλδ θα μας πάρουν στα σοβαρά οι ευρωπαίοι?
δούλεμα που τρώμε..
τοσοι πολλοι θα μπορουσαν να κυβερνησουν τον Πλανητη και οχι απλα την ψωροκωσταινα.
Σαν θιασος ψυχασθενων ειναι.

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Απόψεις.

Εάν (εάν) υπερασπίζεσαι την δημοκρατία, τότε δέχεσαι το ενδεχόμενο να βρεθείς με κυβέρνηση, η οποία δεν σου ταιριάζει, η οποία σε απειλεί και ότι άλλο θέλεις. Άλλωστε, στα πλαίσια της δημοκρατίας, μπορείς να προσπαθήσεις να πείσεις το εκλογικό σώμα π.χ. ότι η Παπαρήγα μάλλον κίνδυνο αποτελεί και όχι ελπίδα για την δημοκρατία (για το συγκεκριμένο δεν θα δυσκολευτείς και ιδιαίτερα).

Εάν δεν δέχεσαι τους κινδύνους της δημοκρατίας και αρχίζεις να χορεύεις στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, τότε επίσης μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με καταστάσεις που ενδεχομένως σε απειλούν, δεν σου ταιριάζουν κλπ κλπ κλπ. Κατά πόσο σε αυτή την περίπτωση μπορείς να αντιδράσεις, δεν ξέρω. Και αυτό ακριβώς έχουμε σήμερα.

Αυτό που έγινε αυτή την εβδομάδα, είναι κατά την ταπεινή μου κωλότρυπα ένα απίστευτο αίσχος που σαφώς δεν κινείται εντός των ορίων της δημοκρατίας. Έχεις σήμερα μία κυβέρνηση, η οποία προέκυψε μέσω απίστευτων διαδικασιών, η οποία θα πάρει αποφάσεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη του εκλογικού σώματος, χωρίς να έχει καμία νομιμοποίηση και μετά θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές...με τι σκοπό αναρωτιέμαι. Εκλογές για ποιο λόγο, δεν καταλαβαίνω. Ας αποφασίσουν, ας υπογράψουν ότι σκατά θέλουν και ας εφαρμόσουν. Δλδ, εάν τελικά στις εκλογές εμφανιστεί κόμα που θα λέει, ότι θα ακυρώσει όλες τις συμφωνίες και τελικά κερδίσει...τι θα κάνουμε? (λέω εγώ τώρα).

Και όπως πολύ σωστά αναφέρεις, το κόμμα (η τελεία καλύτερα) του <6% έχει 4 στελέχη υπουργούς. Έχουμε υπουργό ναυτιλίας έναν πρώην τηλέ-πλασιέ βιβλίων.

Τέσπα, οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Ενίοτε και το πολίτευμα ή τον τρόπο εφαρμογής του πολιτεύματος που τους αξίζει.

εγω προτιμω εναν τηλε-πλασιε πγια υπουργο παρα ενα σαμαρα που λογω οικογενειοκρατιας εγινε βουλευτης στα 26 χωρις να εχει δουλεψει ουτε μια ωρα μεχρι τωρα που ειναι 60. ΤΟ επαγγελμα του καθενος ειναι ντροπη? ειναι ενας καταξιωμενος εκδοτης που του εχουν καψει για τις ιδεες του 17 φορες την επιχειρηση του...και που σαν "τηλε-πλασιε" πουλαει βιβλια αλλον εκδοτικων οικων στην πλειοψηφια..

Ολες οι χωρες εχουν συγκυβερνησεις γιατι εδω μας χαλαει? ειναι πρακτικο να ερθει καποιος αλλο πλην των 5 γνωστων κομματων και να παρει 30%? Οχι! Τοτε γιατι το αναφερεις? αφου και σαν πιθανοτητα κινειται στο <1%

Λες οτι η δημοκρατια καταργηται...η δημοκρατια εχει καταργηθει εδω και 20+ χρονια οταν τα 2 μεγαλα κομματα με το προσχημα εθνικων θεματων εκαναν εκλογες επειδη τους βολευε μια συγκεκριμενη στιγμη...τωρα μας πειραξε οτι δεν "τηρουνται" οι θεσμοι? Και ποιοι θεσμοι τωρα εχουν καταργηθει τυπικα εστω?

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
H πιο σωστή αποτίμηση των εξελίξεων

Συνημμένα

• 0015.jpg
    0015.jpg
    137 KB · Εμφανίσεις: 11
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
προφανώς δε μιλάς σοβαρά..δεν υπάρχει κανένας καβγάς..ούτε υπήρξε ποτέ..το μόνο ζήτημα είναι πόσο θα μειωθεί τώρα η διαφορά ΠΑΣΟΚ , ΝΔ..το ΛΑΟΣ δεκανίκι σε όποιον το χρειαστεί, έτσι και αλλιώς ποτέ δεν κατόρθωσε να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο.

δεν μιλαω για καβγα επι της ουσιας σε επιπεδο ελιτ των 2 κομματων...αλλα σιγουρα η αντι-μνημονιακη ρητορεια του σαμαρα εστειλε αστους στις πλατειες και αναστατωσε την κοινωνικη ηρεμια της χωρας...

Δεν θα κατσω να σου πω γιατι εχουμε σοβαρο πολιτκο λογο...αλλα τα θεματα της ΑΟΖ και του ορυκτου πλουτου (ασχετα με την ποσοτητα των υδρογονοαθρακων) εμεις την επιβαλαμε στην κοινη γνωμη οταν το κατεστημενο αρνειτο να συζητηση για τα 2 αυτα κορυφαια οικονομικα θεματα

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Χαλάρωσε Πετράν δεν γίνατε κ κυβέρνηση για να αποφασίζετε κ ποιος θα ομιλεί. :boobies:

δεν ηξερα οτι οι επισκεπτες στην οικια του πατερα σου εχουν γνωμη προς θα ξοδευσει αυτος τον μισθο του..

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306

ετσι ολο και πιο κατω

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
εγω προτιμω εναν τηλε-πλασιε πγια υπουργο παρα ενα σαμαρα που λογω οικογενειοκρατιας εγινε βουλευτης στα 26 χωρις να εχει δουλεψει ουτε μια ωρα μεχρι τωρα που ειναι 60. ΤΟ επαγγελμα του καθενος ειναι ντροπη? ειναι ενας καταξιωμενος εκδοτης που του εχουν καψει για τις ιδεες του 17 φορες την επιχειρηση του...και που σαν "τηλε-πλασιε" πουλαει βιβλια αλλον εκδοτικων οικων στην πλειοψηφια..

Μπαίνεις στο νόημα. Εσύ τον προτιμάς, εγώ π.χ. όχι.

Ας δούμε λοιπόν πόσοι τον θέλουν.

Εάν επιβάλλεται από τις συνθήκες...τότε κάτι δεν πάει καλά.

Μπορεί και να γυρίσει ανάποδα η φάση και τελικά να μας επιβληθούν και άλλα που δεν γουστάρουμε.

Δεν θα κλαίμε τότε όμως, σωστά?

Ολες οι χωρες εχουν συγκυβερνησεις γιατι εδω μας χαλαει? ειναι πρακτικο να ερθει καποιος αλλο πλην των 5 γνωστων κομματων και να παρει 30%? Οχι! Τοτε γιατι το αναφερεις? αφου και σαν πιθανοτητα κινειται στο <1%

Δεν ξέρω για όλες, αλλά σε κάποιες όπου γνωρίζω ότι έχει συνεργασίες κυβερνητικές, αυτές προέκυψαν από εκλογές, όχι από αποφάσεις και σκάκι (τι σκάκι...τάβλι ήταν) του ΓΑΠ με τον Αντωνάκη.

Λες οτι η δημοκρατια καταργηται...η δημοκρατια εχει καταργηθει εδω και 20+ χρονια οταν τα 2 μεγαλα κομματα με το προσχημα εθνικων θεματων εκαναν εκλογες επειδη τους βολευε μια συγκεκριμενη στιγμη...τωρα μας πειραξε οτι δεν "τηρουνται" οι θεσμοι? Και ποιοι θεσμοι τωρα εχουν καταργηθει τυπικα εστω?

Δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά φαντάζομαι ότι πρώτα έπρεπε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, μετά να δώσει κάποιες εντολές σε αρχηγούς ο ΠτΔ για συγκρότηση κυβέρνησης κλπ κλπ.

Κάπως αλλιώς έγινε η φάση τελικά όμως. Ο ΓΑΠ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και μετά με τον Αντωνάκη αποφάσισαν να κάνουν τον Λουκά Πρωθυπουργό και τους πλασιέδες υπουργούς. Τότε τι την ήθελε την ψήφο εμπιστοσύνης?  :cheesy:

Θα το δεχτούμε δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, αλλά μας επιτρέπεις να διαφωνούμε με την διαδικασία.

Άλλωστε, εάν δεν ήταν οι πλασιέδες υπουργοί, το πάω το στοιχηματάκι ότι θα έβγαζες αφρούς από τα νεύρα.

Κάπως έτσι λοιπόν, προς την δόξα τραβάμε ξανά.

Αυτά. (nokia speaking)

PS: Εκλογές, όσες και να γίνονται, δεν είναι κακό (εξαιρώντας την δαπάνη). Το να κάνουν όποτε τους βολεύει, είναι σαφώς καλύτερα από το να μην κάνουν, επειδή δεν τους βολεύει.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Απόψεις.

Εάν (εάν) υπερασπίζεσαι την δημοκρατία, τότε δέχεσαι το ενδεχόμενο να βρεθείς με κυβέρνηση, η οποία δεν σου ταιριάζει, η οποία σε απειλεί και ότι άλλο θέλεις. Άλλωστε, στα πλαίσια της δημοκρατίας, μπορείς να προσπαθήσεις να πείσεις το εκλογικό σώμα π.χ. ότι η Παπαρήγα μάλλον κίνδυνο αποτελεί και όχι ελπίδα για την δημοκρατία (για το συγκεκριμένο δεν θα δυσκολευτείς και ιδιαίτερα).

Εάν δεν δέχεσαι τους κινδύνους της δημοκρατίας και αρχίζεις να χορεύεις στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, τότε επίσης μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με καταστάσεις που ενδεχομένως σε απειλούν, δεν σου ταιριάζουν κλπ κλπ κλπ. Κατά πόσο σε αυτή την περίπτωση μπορείς να αντιδράσεις, δεν ξέρω. Και αυτό ακριβώς έχουμε σήμερα.

Αυτό που έγινε αυτή την εβδομάδα, είναι κατά την ταπεινή μου κωλότρυπα ένα απίστευτο αίσχος που σαφώς δεν κινείται εντός των ορίων της δημοκρατίας. Έχεις σήμερα μία κυβέρνηση, η οποία προέκυψε μέσω απίστευτων διαδικασιών, η οποία θα πάρει αποφάσεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη του εκλογικού σώματος, χωρίς να έχει καμία νομιμοποίηση και μετά θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές...με τι σκοπό αναρωτιέμαι. Εκλογές για ποιο λόγο, δεν καταλαβαίνω. Ας αποφασίσουν, ας υπογράψουν ότι σκατά θέλουν και ας εφαρμόσουν. Δλδ, εάν τελικά στις εκλογές εμφανιστεί κόμα που θα λέει, ότι θα ακυρώσει όλες τις συμφωνίες και τελικά κερδίσει...τι θα κάνουμε? (λέω εγώ τώρα).

Και όπως πολύ σωστά αναφέρεις, το κόμμα (η τελεία καλύτερα) του <6% έχει 4 στελέχη υπουργούς. Έχουμε υπουργό ναυτιλίας έναν πρώην τηλέ-πλασιέ βιβλίων.

Τέσπα, οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Ενίοτε και το πολίτευμα ή τον τρόπο εφαρμογής του πολιτεύματος που τους αξίζει.
εχυσα

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
ειναι μια κυβερνηση συσχετισμων... αλλα αυτο που πρεπει να κρατησουμε ειναι οτι τα κομματα σταματησαν το σκυλοκαβγα και καθησαν να μιλησουν αδιαφορωντας εαν τα κομματοσκυλα (και των 2 κομματων ) τους πουν "προδοτες" επειδη συνεργαζονται..

θα τους πουν προδοτες και θα τους κρεμασουν, επειδη ξεπουλάνε την εθνικη κυριαρχία !

Θελω να δω τι θα λεει το Λάος σε 1-2 μήνες, που θα αρχισουν να πεφτουν τα γεροντια κατω απο την πεινα..

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Μπαίνεις στο νόημα. Εσύ τον προτιμάς, εγώ π.χ. όχι.

Ας δούμε λοιπόν πόσοι τον θέλουν.

Εάν επιβάλλεται από τις συνθήκες...τότε κάτι δεν πάει καλά.

Μπορεί και να γυρίσει ανάποδα η φάση και τελικά να μας επιβληθούν και άλλα που δεν γουστάρουμε.

Δεν θα κλαίμε τότε όμως, σωστά?

Δεν ξέρω για όλες, αλλά σε κάποιες όπου γνωρίζω ότι έχει συνεργασίες κυβερνητικές, αυτές προέκυψαν από εκλογές, όχι από αποφάσεις και σκάκι (τι σκάκι...τάβλι ήταν) του ΓΑΠ με τον Αντωνάκη.

Δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά φαντάζομαι ότι πρώτα έπρεπε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, μετά να δώσει κάποιες εντολές σε αρχηγούς ο ΠτΔ για συγκρότηση κυβέρνησης κλπ κλπ.

Κάπως αλλιώς έγινε η φάση τελικά όμως. Ο ΓΑΠ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και μετά με τον Αντωνάκη αποφάσισαν να κάνουν τον Λουκά Πρωθυπουργό και τους πλασιέδες υπουργούς. Τότε τι την ήθελε την ψήφο εμπιστοσύνης?  :cheesy:

Θα το δεχτούμε δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, αλλά μας επιτρέπεις να διαφωνούμε με την διαδικασία.

Άλλωστε, εάν δεν ήταν οι πλασιέδες υπουργοί, το πάω το στοιχηματάκι ότι θα έβγαζες αφρούς από τα νεύρα.

Κάπως έτσι λοιπόν, προς την δόξα τραβάμε ξανά.

Αυτά. (nokia speaking)

PS: Εκλογές, όσες και να γίνονται, δεν είναι κακό (εξαιρώντας την δαπάνη). Το να κάνουν όποτε τους βολεύει, είναι σαφώς καλύτερα από το να μην κάνουν, επειδή δεν τους βολεύει.

είναι σαφώς καλύτερα από το να μην κάνουν, επειδή δεν  βολεύει την ελλαδα να ανεβει η αριστερα και επειδη η ελλαδα θα πρεπει να παρει την 6 δοση. δεν μου απαντησες ομως εφοσον εκφραζεσαι σαν συνταγματολογος οταν δες να καταγγειλεις την τωρινη διαδικασια, γιατι μας πειραζει η τωρινη διαδικασια οταν το συνταγμα εχει καταπατηθει στο παρελθον απο τα 2 κομματα με την νομιμοποιησει απο το εκλογικο σωμα των εκτροπων..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom