Νέα

«Δημιουργία Ξανά» - γνώμες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα il_capitano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 170K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Ελιτισμός είναι να λες ότι πρέπει να διαλύσεις τα πάντα για να διευκολυνθούν δέκα που μπορούν και αυτόματα θα φτιαχτούν όλοι. Έχω ζήσει μετανάστης με πρωθυπουργό Θάτσερ. Εσύ δεν ξέρω. Και στη Ρώμη εκεί θέλανε να πάνε οι κατακτημένοι. Αφού εκεί πήγαινε και το περίσσευμα τους.

Άλλο τα αυτονόητα άλλο ποιους στήνονται να εξυπηρετούν.
Δε λέει να διαλυθουν όλα τύπε,αυτο ειναι προφανές.
Αν ανηκεις σε αυτα που λέει οτι πρέπει να διαλυθουν τότε άλλο θέμα.
Και εσυ και άλλοι ζησαν και θα ζουν μεταναστες σε φιλελευθερος κοσμους που μπορουν να ταισουν ανθρώπους.
Οπότε παίξε το συστημα της Ρώμης γιατι καλο ειναι να εισαι με τους νικητές
Τα πραγματικα αυτονόητα δε στηνονται.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Ειδες που είναι και καλα ιδεολογιες για να τσιμπαει το ποπολο;

Δεν μου ειπες μια πραγματικα κοινωνικα φιλελευθερη χωρα...

να σου πουμε μια σκετα φιλελευθερη χωρα ?

Χιλη !

με ακραιο φιλελευθερο οικονομικο μοντελο (σχολη του σικαγου), το οποιο (δυστυχως) ξεκινησε ο πινοσετ, οταν ομως δοθηκε η ευκαιρια στους χιλιανους επελεξαν μεσω δημοψηφισματων να το συνεχισουν.

και κατεληξαν να ειναι απο τις ελαχιστες χωρες που το ποσοστο των φτωχων απο 50% τη δεκαετια του 70 επεσε στο 25% στα τελη της δεκαετιας του 90 και βαδιζει ηδη στο 15%.

δειξε μας τωρα ενα οποιοδηποτε αλλο μη-φιλελευθερο μοντελο με καλυτερα αποτελεσματα !  

Επισκέπτης

Χιλη !

με ακραιο φιλελευθερο οικονομικο μοντελο (σχολη του σικαγου), το οποιο (δυστυχως) ξεκινησε ο πινοσετ, οταν ομως δοθηκε η ευκαιρια στους χιλιανους επελεξαν μεσω δημοψηφισματων να το συνεχισουν.

και κατεληξαν να ειναι απο τις ελαχιστες χωρες που το ποσοστο των φτωχων απο 50% τη δεκαετια του 70 επεσε στο 25% στα τελη της δεκαετιας του 90 και βαδιζει ηδη στο 15%.

δειξε μας τωρα ενα οποιοδηποτε αλλο μη-φιλελευθερο μοντελο με καλυτερα αποτελεσματα !  
Αυτά...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.482
Πόντοι
2.356
Δεν καταλαβαινω γιατι παιζετε με τις λεξεις, τις εννοιες και τις ταμπελες και δεν ασχολειστε με την ουσια. Αυτο που εκφραζει ο Τζημερος ειναι η ΛΟΓΙΚΗ και η ΠΡΟΟΔΟΣ και δεν εχει να κανει με ιδεοληψιες και ταμπου. Μειωση του αχανους κρατους, διαλυση των συντεχνιων, ανταποδοτικοτητα υπηρεσιων, αμοιβες βαση ικανοτητας και προσφορας, απλοποιηση των διαδικασιων, σταθερο και φτηνοτερο φορολογικο περιβαλλον και δημιουργια ενος τοπιου φιλικου προς την εργασια και την επιχειρηματικοτητα. Και πολλα αλλα που ειναι ξεκαθαρα στις θεσεις που ειναι στο site της Δημιουργιας.

Ουτε "φιλελευθερισμος" ουτε "νεοφιλελευθερισμος" ουτε "κοινωνικος φιλελευθερισμος", αυτες ειναι ταμπελες που μπερδευουν.

ΛΟΓΙΚΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ειναι τα δυο βασικα πρωτα στοιχεια.

Αλλα ο Τζημερος απευθυνεται στους λιγους και ειναι εναντιος στους πολλους γι αυτο δεν εχει επιδραση.

Αν δεν ταξει "αυξησεις μισθων και συνταξεων", "νεες προσληψεις", "παταξη της φοροδιαφυγης" δεν εχει ελπιδα σε αυτο το ΚΩΛΟκρατος με αυτους τους ΚΩΛΟψηφοφορους.

RESPECT

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Δε λέει να διαλυθουν όλα τύπε,αυτο ειναι προφανές.
Αν ανηκεις σε αυτα που λέει οτι πρέπει να διαλυθουν τότε άλλο θέμα.
Και εσυ και άλλοι ζησαν και θα ζουν μεταναστες σε φιλελευθερος κοσμους που μπορουν να ταισουν ανθρώπους.
Οπότε παίξε το συστημα της Ρώμης γιατι καλο ειναι να εισαι με τους νικητές
Τα πραγματικα αυτονόητα δε στηνονται.

Όλοι αυτοί οι τόποι που περιγράφεις στήθηκαν με την ισχύ και όχι την ελευθερία. Η Αγγλία στήθηκε με τον διεθνή στόλο και την διεθνή τραπεζική πίστη. Αυτά κάνει ιστορικά αυτά εμπιστεύεται. Απλά είχαν ένα σταυροδρόμι να διαλέξουν επί Θάτσερ. Η να πάνε με την Ευρώπη κάτω από τον Γερμανό η να μείνουν Ατλαντικό. Και έπραξαν παραδοσιακά γιατί ανταγωνιστικά πραγματικά παραγωγικά στα χωράφια του Γερμανού ήταν για γέλια. Δεν ήταν καμιά νεότευκτη εξαρτημένη χώρα χωρίς στηρίγματα και πρακτικές όταν τα αποφάσισε αυτά. Πρώην αυτοκρατορία σε παρακμή ήταν. Η Θάτσερ ήταν η σνόμπ απομίμηση του Τσώρτσιλ. Ταξικός πόλεμος και Φώκλαντς δηλαδή. Έκανε προσαρμογή με υπαρκτή προοπτική το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό κέντρο γιατί είχανε φάει την βιομηχανία και ξεμείνει από αποικίες και μπαγιόκο. Όλη η Αγγλία πατά σε ένα τετραγωνικό μίλι. Μια χαρά μεγάλο κράτος με ΟΑΕΔ και ΕΣΥ έχουν. Η διαφορά είναι στην εξορθολογισμένη τοπική διοίκηση και στην μικρότερη διαφθορά.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Ρε τύπε μηπως εισαι Τζημερικος και δε το εχεις καταλάβει? :grin:

Πρακτικός είμαι. Αυτός είναι ιδεαλιστής. Εγώ λέω ότι η αδικία δεν είναι θέμα οικονομικού συστήματος αλλά επιπέδου πολιτισμού. Άλλο σοσιαλισμό έκανε ο Ρώσος και άλλο ο Σουηδός π.χ. Τα αυτονόητα δεν είναι ιδεολογία, είναι ποιότητα ανθρώπων.

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Like
7
Πόντοι
16

Χιλη !

Αν και η Χιλή έχει ένα συγκριτικά υψηλό ΑΕΠ και δυναμική οικονομία σε σχέση με άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, στη χώρα καταγράφεται μία από τις πιο μεγάλες ανισοκατανομές του πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία υποσκελίζεται μόνο από τη Βραζιλία στη Λατινική Αμερική και τα πιο ανεπτυγμένα υποσαχάρια αφρικανικά κράτη. Το 10% των πλουσιότερων κατοίκων της χώρας κατέχει το 47% του εθνικού πλούτου.    :vomit: :vomit: :vomit:
μισθοι 300 δολαρια επισημα ,δηλ κανα 200 κανονικα υπολογισε κ πληρωνουν μεχρι κ το νερο χρυσαφι....
ρε ουστ σκουληκο-τζημεροι.... :birdman: :birdman: :birdman:

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Πρακτικός είμαι. Αυτός είναι ιδεαλιστής. Εγώ λέω ότι η αδικία δεν είναι θέμα οικονομικού συστήματος αλλά επιπέδου πολιτισμού. Άλλο σοσιαλισμό έκανε ο Ρώσος και άλλο ο Σουηδός π.χ. Τα αυτονόητα δεν είναι ιδεολογία, είναι ποιότητα ανθρώπων.
Αν συμφωνεις στα πρακτικα μαζι του ειναι που μετράει.Οι άλλοι θα σε λένε φιλελευθερο αλλα εσυ θα ξερεις οτι εισαι σοσιαλιστης με το δικο σου τρόπο.Δε κολλάμε στα ονοματα.

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Like
7
Πόντοι
16
Αν συμφωνεις στα πρακτικα μαζι του ειναι που μετράει.Οι άλλοι θα σε λένε φιλελευθερο αλλα εσυ θα ξερεις οτι εισαι σοσιαλιστης με το δικο σου τρόπο.Δε κολλάμε στα ονοματα.
Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι.
Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟς ΤΑΧΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ... :birdman:

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι.
Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟς ΤΑΧΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ... :birdman:
Δε μπορεις να κοψεις χωρις αναισθησια ρε τύπε,κάποιοι εχουν υποστει πλύση.
Αυτός έχει καταπιεί το "The Road to Serfdom" και έχει φοβίες. Δεν είναι έτσι αυτόματη η βελτίωση στη ζωή βάση αρχών ξένων κοινωνιών. Είναι θέμα συσχετισμών και επιλογή των κοντινότερων εφικτών δυνατοτήτων στα πλαίσια του πολιτισμού σου από έντιμους ανθρώπους. Όροφο τον όροφο πας στο ρετιρέ. Εδώ έχουμε διαρκές πρόβλημα ασανσέρ γιατί μια ζωή κουβαλάει ο πολυμήχανος απλός τον γελοίο ένοικο του.
Τύπε αν αφιερωσεις σεκ να δεις τι λέει ο Τζήμερος θα καταλαβεις οτι δεν ειναι ο φιλελευθερος δράκος που σου ειπαν στα παραμυθια,ειναι νωρις ακομα για να εμφανιστει σε εμας κάτι τέτοιο

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αν και η Χιλή έχει ένα συγκριτικά υψηλό ΑΕΠ και δυναμική οικονομία σε σχέση με άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, στη χώρα καταγράφεται μία από τις πιο μεγάλες ανισοκατανομές του πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία υποσκελίζεται μόνο από τη Βραζιλία στη Λατινική Αμερική και τα πιο ανεπτυγμένα υποσαχάρια αφρικανικά κράτη. Το 10% των πλουσιότερων κατοίκων της χώρας κατέχει το 47% του εθνικού πλούτου.    :vomit: :vomit: :vomit:
μισθοι 300 δολαρια επισημα ,δηλ κανα 200 κανονικα υπολογισε κ πληρωνουν μεχρι κ το νερο χρυσαφι....
ρε ουστ σκουληκο-τζημεροι.... :birdman: :birdman: :birdman:

ενω πριν το φιλελε μοντελο ηταν καλυτερα ετσι ? οταν η ανισοκατανομη ηταν σε ακομα χειροτερα επιπεδα ?

στην ερωτηση μου δεν απαντησες ? αλλο μοντελο διακυβερνησης που να μειωνει σταθερα και σε βαθος χρονου το ποσοστο των φτωχων ξερεις ? (εχεις μηπως κατι αλλο να μετρησεις οταν γραφεις για κοινωνικες κατανομες του πλουτου ?)

βρε ουστ αριστεροι του καναπε  :vomit: (και απο την ασφαλεια της ελβετιας μαλιστα) 

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Δε μπορεις να κοψεις χωρις αναισθησια ρε τύπε,κάποιοι εχουν υποστει πλύση.Τύπε αν αφιερωσεις σεκ να δεις τι λέει ο Τζήμερος θα καταλαβεις οτι δεν ειναι ο φιλελευθερος δράκος που σου ειπαν στα παραμυθια,ειναι νωρις ακομα για να εμφανιστει σε εμας κάτι τέτοιο

Δεν μιλάω χωρίς να έχω κοιτάξει. Κατά την γνώμη μου θεωρεί ότι είναι σοσιαλιστής στην ουσία με τη έννοια της ιστορικής προοδευτικότητας του αρχικού κοινωνικού φιλελευθερισμού. Αυτό όμως δεν υπάρχει σήμερα. Είναι ο φερετζές του μοντέρνου οικονομικού ιμπεριαλισμού. Απλά είναι ιδεαλιστής ο άνθρωπος. Φαίνεται ότι είναι συναισθηματικός και παρορμητικός έτσι που αγανακτεί και φουντώνει. Βλέπω ένα ρομαντικό διαφημιστή με αρχηγικές τάσεις και νευρικά τικ που εξιδανίκευσε ένα αλλότριο πονηρό αφήγημα επιτυχίας. Επαγγελματική διαστροφή. Δεν θέλω να σας τον κατηγορήσω ηθικά και δεν έχω κομματικές τάσεις. Πάρτε το αν θέλετε σαν εποικοδομητική κριτική η βρίστε και γελάστε.

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Like
7
Πόντοι
16
Δεν μιλάω χωρίς να έχω κοιτάξει. Κατά την γνώμη μου θεωρεί ότι είναι σοσιαλιστής στην ουσία με τη έννοια της ιστορικής προοδευτικότητας του αρχικού κοινωνικού φιλελευθερισμού. Αυτό όμως δεν υπάρχει σήμερα. Είναι ο φερετζές του μοντέρνου οικονομικού ιμπεριαλισμού. Απλά είναι ιδεαλιστής ο άνθρωπος. Φαίνεται ότι είναι συναισθηματικός και παρορμητικός έτσι που αγανακτεί και φουντώνει. Βλέπω ένα ρομαντικό διαφημιστή με αρχηγικές τάσεις και νευρικά τικ που εξιδανίκευσε ένα αλλότριο πονηρό αφήγημα επιτυχίας. Επαγγελματική διαστροφή. Δεν θέλω να σας τον κατηγορήσω ηθικά και δεν έχω κομματικές τάσεις. Πάρτε το αν θέλετε σαν εποικοδομητική κριτική η βρίστε και γελάστε.
το εξοχοτατη δειχνει το προσωο που
του ξεφυγε τοριξε κατοπιν ατυχους εμπενευσης των εντολεων του για να δημιουργησει κλιμα,,ποιος ξερει
παντως το σκουληκι κολλαει αολυτως σε τετιοες προσωπικοτητες... :vomit:
υγ μονο συν του,,μιλαει σωστα ελληνικα..αλλα ανευ σημασιας κι αυτο... :huh:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Αυτά είναι η βάση της ζωής. Δεν είναι ιδεολογία. Η κάθε κοινωνία τα προσεγγίζει ανάλογα με τις δυνατότητες και τα υλικά που έχει. Από την ζωή βγήκαν τα συστήματα. Αν είχαμε δυναμική θα γίνονταν από μόνα τους. Πρώτα έχεις σφριγηλό καπιταλισμό και μετά συζητάς πως να δουλεύει. Ο Σμιθ τον ανέλυσε δεν τον φαντάστηκε. Ήταν εκεί ήδη γιατί η χώρα του στην εποχή του ήταν αυτοκρατορία σε τεχνολογική ανάπτυξη. Ο Στάλιν ανέπτυξε βιομηχανικά την ΕΣΣΔ σε 35 χρόνια όσο η Δύση σε 150 χρόνια. O Χίτλερ ανέταξε την Γερμανία σε 7 χρόνια. Φιλελεύθεροι ήταν;

ηταν τυπος  :rockon: :rockon: :rockon:

5734390_700b.jpg

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Τι εννοείς χαΐρια? Είδαμε και τα χαΐρια της Σοβιετίας της Ελλάδος τόσα χρόνια.

Α ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΣΜΟΙΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΑΝΕ Σ ΕΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ? ΜΟΥ ΛΕΣ?

γιατι εκει ειναι ο παραδεισος και δεν ειναι οι πορτες του ανοιχτες σε ολους  :rockon:

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
το εξοχοτατη δειχνει το προσωο που
του ξεφυγε τοριξε κατοπιν ατυχους εμπενευσης των εντολεων του για να δημιουργησει κλιμα,,ποιος ξερει
παντως το σκουληκι κολλαει αολυτως σε τετιοες προσωπικοτητες... :vomit:

Αυτά τα υποτακτικά είναι κόμπλεξ θαυμασμού στους ισχυρότερους που πήραμε πρότυπα αλλά δεν ανήκαμε στην κουλτούρα τους. Η παλιά καλή ξενομανία. Που δεν είχαμε ροκ συναυλίες αλλά μόνο δίσκους όταν βγήκε το ροκ ένα απωθημένο πράγμα. Πρόεδρος φαν κλαμπ του Έλβις στην Ιαπωνία ψυχολογίας κομματάκι. :grin:

749956.png

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390

Χιλη !

τυπε ηταν κ πολυ δημοκρατης ο Πινοσετ που τσιμεντωνε τους πολιτικους του αντιπαλους  :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom