Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 508K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

JohnnyBoi1994

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2024
Like
5
Πόντοι
0
Θελουν να σου δωσουν οσο το δυνατο λιγοτερα γινεται στο σημειο ομως που δεν θα βγεις εξω να κανεις φασαριες. οτι γινεται και στην Ελλαδα πανω κατω. Ξερουν οτι αν πεινασεις κινδυνευουν οποτε θελουν να εχεις τα ακριβως απαραιτητα. ετσι σε εκβιαζουν κιολας λεγοντας σου οτι θα τα χασεις και αυτα αν κανεις φασαριες. Ειναι γνωστη τακτικη, το πειραμα του βατραχου
Είναι να απορεί κανείς πόσα μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος μέχρι να ξεσπάσει.

minato5

Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2019
Κριτικές
2
Like
101
Πόντοι
0
Είναι να απορεί κανείς πόσα μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος μέχρι να ξεσπάσει.
Αντεχει αρκετα αλλα οταν παει σπιτι του και περασουν μερικες μερες τα ξεχναει και παλι απο την αρχη για αυτο δεν γινετε και τιποτα

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.907
Πόντοι
3.656
Δεν αξίζει πλέον. Οικονομικη επιβάρυνση, απουσία προσωπικού χρόνου, αβεβαιότητα, άγχος, ασυμβατότητα με προσωπικές επιθυμίες, φόβος για απιστία, εμφανιση οικογενειακών προβληματων απο βιώματα, ασταθής κατασταση σχέσης με τον σύντροφο και σίγουρα κι άλλα που ξεχνάω.

Το θέμα είναι ότι αυτά τα ξέρουν όλοι,κι όμως όλοι θέλουν να παντρευτούν.Ή και να ξαναπαντρευτούν...

Τελικά το κοινωνικό κομμάτι υπερισχύει του προσωπικού.Σου λέει καλύτερα με οικογένεια κι ας τραβάω όλα αυτά,παρά μπάκουρος και να με σχολιάζουν,να μ'ε΄χουν για πούστη κλπ

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.907
Πόντοι
3.656
Αμ δε που τα ξέρουν όλοι. Και σιγά μην θέλουν να (ξανα)παντρευτούν. Όσοι φοβουνται μην τους πουν μπακούρια, πούστηδες κτλ έχουν βιώματα και κομπλεξ.

Και να μην τα ξέρουν,τα βλέπουν δεξιά αριστερά σε άλλους παντρεμένους.Αλλά όπως είπα,στην Ελλάδα το κοινωνικό υπερισχύει του προσωπικού.ΠΡΕΠΕΙ να παντρευτείς,να κάνεις παιδιά,ειδικά άμα ζεις και σε μικρές κοινωνίες

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.573
Πόντοι
456
Β.Τριφύλλη: Έχω μετανιώσει για τις δύο εκτρώσεις, ειδικά τώρα που είμαι με το ένα πόδι στον τάφο

Για το συγκεκριμένο θέμα για όλους έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αυτοκριτικής και όχι μόνο για αυτό.
Άραγε πόσες 40αρες και 50αρες να έχουν μετανιώσει που δεν προσπάθησαν να κάνουν παιδιά όταν μπορούσαν;

Αυτό που λέει η Τριφύλλη, πως όλοι δεν κάνουν για γονείς, πιστεύω είναι μια δικαιολογία που λένε όλοι οι ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες που έμειναν χωρίς παιδιά για να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους.

Βέβαια αυτή είναι και μιας άλλης γενιάς. Η ουσία είναι όμως η ίδια. Πολλές γυναίκες που το συνειδητοποιούν ηλικιακά πολύ αργά και πολλοί άντρες που κυνηγούν τις λίγες που το συνειδητοποιούν νωρίς.

Πιστεύω αυτή είναι η ανισορροπία που ισχύει σε νεώτερες γενιές και για αυτό θα γεμίσει ο τόπος με μοναχικούς υπερήλικες σε 20 και βάλε χρόνια από τώρα.

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
4.149
Πόντοι
2.696
Η οικογένεια είναι εξυπηρέτηση (και ένωση) συμφερόντων, με άλλα λόγια μια εμπορική - οικονομική συναλλαγή και σύμπλευση με τα κοινωνικά πρότυπα (όπως τα καθορίζουν οι αστικές αξίες της παραδοσιακής κοινωνικής δομής), που έχει ημερομηνία λήξης, μοιραία και μάταια... Αν δεν λήξει θα είναι από αμοιβαία (πολλές φορές και σιωπηλά) των συμβαλλομένων μερών αυτής της ένωσης... Δικαιολογείται μόνο για την δημιουργία παιδιών, αν και στην σημερινή εποχή μπορούν να υπάρξουν (νομικά) παιδιά και με σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης...

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.907
Πόντοι
3.656
Αυτό που λέει η Τριφύλλη, πως όλοι δεν κάνουν για γονείς, πιστεύω είναι μια δικαιολογία που λένε όλοι οι ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες που έμειναν χωρίς παιδιά για να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους.

Βέβαια αυτή είναι και μιας άλλης γενιάς. Η ουσία είναι όμως η ίδια. Πολλές γυναίκες που το συνειδητοποιούν ηλικιακά πολύ αργά και πολλοί άντρες που κυνηγούν τις λίγες που το συνειδητοποιούν νωρίς.

Πιστεύω αυτή είναι η ανισορροπία που ισχύει σε νεώτερες γενιές και για αυτό θα γεμίσει ο τόπος με μοναχικούς υπερήλικες σε 20 και βάλε χρόνια από τώρα.

Όχι ότι δεν είναι και αλήθεια όμως.Φυσικά και δεν κάνουν όλοι για γονείς.Και πολλοί απ'αυτούς που γιναν γονείς,πάλι δεν κάνουν για γονείς.Εξ'ου και βλέπουμε ποσες οικογένειες να'ναι μπουρδέλα.

Επίσης,υπάρχει και διαφορά μεταξύ άντρα και γυναίκας.Η γυναίκα έχοντας πολύ περισσότερες ευκαιρίες για γνωριμίες σε κάθε ηλικία,ουσιαστικά μένει άγαμη/χωρίς παιδιά καθαρά και μόνο απο επιλογή.Ενώ κάποιοι άντρες που θα'θελαν να κάνουν οικογένεια,μπορεί να μην βρήκαν γυναίκα.Ή να είχαν μόνες επιλογές πολύ κάτω απ'τα κυβικά τους

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.771
Πόντοι
2.356
Το θέμα είναι ότι αυτά τα ξέρουν όλοι,κι όμως όλοι θέλουν να παντρευτούν.Ή και να ξαναπαντρευτούν...

Τελικά το κοινωνικό κομμάτι υπερισχύει του προσωπικού.Σου λέει καλύτερα με οικογένεια κι ας τραβάω όλα αυτά,παρά μπάκουρος και να με σχολιάζουν,να μ'ε΄χουν για πούστη κλπ
Και μετά απορείτε που τα άβουλα ευνουχισμένα ανθρωπάκια δεν κάνουν εξεγέρσεις και διαμαρτυρίες.
Εδώ ακούνε τι λέει η κάθε Κατίνα της κοινωνίας κι εσείς περιμένετε να κάνουν επανάσταση ;

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.771
Πόντοι
2.356
Όχι ότι δεν είναι και αλήθεια όμως.Φυσικά και δεν κάνουν όλοι για γονείς.Και πολλοί απ'αυτούς που γιναν γονείς,πάλι δεν κάνουν για γονείς.Εξ'ου και βλέπουμε ποσες οικογένειες να'ναι μπουρδέλα.

Επίσης,υπάρχει και διαφορά μεταξύ άντρα και γυναίκας.Η γυναίκα έχοντας πολύ περισσότερες ευκαιρίες για γνωριμίες σε κάθε ηλικία,ουσιαστικά μένει άγαμη/χωρίς παιδιά καθαρά και μόνο απο επιλογή.Ενώ κάποιοι άντρες που θα'θελαν να κάνουν οικογένεια,μπορεί να μην βρήκαν γυναίκα.
Ο, τι λέει ο τύπος

Jacob Palmer

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2017
Like
253
Πόντοι
21
Βρίσκομαι στα early 30's και το θεμα οικογενεια με προβληματιζει το τελευταιο διαστημα. Εχω μια καλη δουλειά και lifestyle με πολλα ταξιδια και οι γυναικες δεν λειπουν απο την ζωη μου. Νιωθω οτι η εργενικη ζωη ειναι ενα ναρκωτικο που συνεχως θελεις περισσοτερο και λες οτι καποια στιγμη θα το κοψεις. Σχεση εχω να κανω πολλα χρόνια ομως πάντα είχα επιλογες για κατι περισταστιακό. Ειναι ωραια η ελευθερη ζωη ειδικα οταν εχεις φτασει σε ενα καλο επιπεδο επαγγελματικα όμως πολλες φορες η μοναξια οταν γυρνας αργα στο σπιτι κ δεν υπαρχει κανενας ποναει πολυ.
Βλέπω οτι οι περισσότερες γυναικες ειδικα μετα τα 30 ειναι μεσα στην γκρινια κ στις παραξενιες με πολλα ψυχολογικά. Οσες κοπέλες εχουν εκτος απο εμφανιση και καλο χαρακτήρα το αργοτερο μεχρι τα 28-30 σιγουρα θα εχουν κανει σοβαρη σχεση ή γαμο. Με παντρεμένους που μιλαμε απο το γραφείο βλέπω οτι το 99% κερατώνει τις γυναικες τους και δεν ειναι ικανοποιημενοι απο τον γαμο τους κ πολλοι απο αυτους μενουν μονο για τα παιδια. Σκεφτομαι οτι αν κανω αυτο το βημα θα πρεπει να το κανω συντομα μεσα στα επομενα χρόνια. Ομως με αυτα που εχω δει κ με δεδομενο οτι η πλειοψηφια χωριζει μετα απο καποια χρονια φοβαμαι πολυ να εμπιστευτω καποια η οποια μπορει να με κερατωσει στο μελλον ή να παρει τα παιδια κ να πληρωνω διατροφες. Απο την αλλη οσο μεγαλωνεις θελεις ενα στηριγμα και συντροφια στην ζωη σου.

• Like
Αντιδράσεις: cool11

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.353
Πόντοι
216
Β.Τριφύλλη: Έχω μετανιώσει για τις δύο εκτρώσεις, ειδικά τώρα που είμαι με το ένα πόδι στον τάφο

Για το συγκεκριμένο θέμα για όλους έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αυτοκριτικής και όχι μόνο για αυτό.
Άραγε πόσες 40αρες και 50αρες να έχουν μετανιώσει που δεν προσπάθησαν να κάνουν παιδιά όταν μπορούσαν;

Άτιμο επάγγελμα πάντως, πόσοι και πόσοι ηθοποιοί και πάρα πολλές γυναίκες δεν έμειναν άτεκνοι. Πολλές απαιτήσεις το σανίδι και η διασημότητα

Συχνά μένουν εντελώς μόνοι στα γεράματα και ξεχασμένοι, παρότι δούλεψαν με χιλιάδες κόσμο στην καριέρα τους

andras28

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2025
Like
11
Πόντοι
0
Καλύτερα να βρείτε μία να συγκατοικείτε η αν ταιριάζετε να συζείτε. Ποιος ο λόγος γάμου;

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.518
Πόντοι
5.565
Τύποι μου καλημέρα και χρόνια πολλά. Είμαι στα πρόθυρα των πρώτων άντα και όπως καταλαβαίνετε όλοι μου οι φίλοι και γνωστοί είναι είτε κάπου εκεί είτε μεγαλύτεροι. Οπότε το θέμα της συγκατοίκησης, γάμου, οικογένειας έχει αρχίσει να αναφέρεται σιγά σιγά όλο και περισσότερο.

Από ότι έχω καταλάβει πολλοί συναγωνιστές εδώ μέσα είναι ή υπήρξαν παντρεμένοι, με παιδιά ή χωρίς. Θα ήθελα να μας καταθέσουν τη γνώμη τους αν μπορούν, άξιζε η όλη διαδικασία; Άξιζε για τη συντροφικότητα, άξιζε μόνο για το παιδί, μήπως δεν άξιζε καθόλου; Το έχουν μετανιώσει;

Επίσης ας μας πουν τη γνώμη τους και οι εργένηδες άνω των 40, αυτοί τι πιστεύουν, γουστάρουν ή το ψάχνουν για οικογένεια;

Προσωπικά είμαι μάλλον εναντίον του γάμου, έχω φτάσει κάποιες φορές κοντά σε συγκατοίκηση, αλλά στο τέλος κώλωσα. Θεωρώ πως η οικογένεια κρατά τον άνδρα πίσω.
την ερώτηση θα μπορέσεις να την απαντήσεις όταν βρεις την αξία του ότι μια οικογένεια, ένας άντρας και μια γυναίκα σε έφεραν στη ζωή για να αποκτήσεις εμπειρία ως άνθρωπος.
Όταν καταλάβεις αυτό τον κύκλο κι αποδεχτείς ότι εσύ κι ίσως κάποιο θηλυκό κρατάτε μαζί μια σκυτάλη να παραδόσετε, ίσως τότε μπορέσεις να ακολουθήσεις τη φυσική ροή των πραγμάτων δίχως την οποιαδήποτε παρέκκλιση.

andras28

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2025
Like
11
Πόντοι
0
την ερώτηση θα μπορέσεις να την απαντήσεις όταν βρεις την αξία του ότι μια οικογένεια, ένας άντρας και μια γυναίκα σε έφεραν στη ζωή για να αποκτήσεις εμπειρία ως άνθρωπος.
Όταν καταλάβεις αυτό τον κύκλο κι αποδεχτείς ότι εσύ κι ίσως κάποιο θηλυκό κρατάτε μαζί μια σκυτάλη να παραδόσετε, ίσως τότε μπορέσεις να ακολουθήσεις τη φυσική ροή των πραγμάτων δίχως την οποιαδήποτε παρέκκλιση.
Είναι τεράστια δέσμευση ο γάμος. Έτσι που έχουν γίνει οι γυναίκες δεν είναι εφικτο το καλό κλίμα κι όσα ανέφερες. Καλύτερα να συγκατοικείς η να συζεις. Εχουμε παραγίνει.

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.518
Πόντοι
5.565
Είναι τεράστια δέσμευση ο γάμος. Έτσι που έχουν γίνει οι γυναίκες δεν είναι εφικτο το καλό κλίμα κι όσα ανέφερες.
τo 99.999% των ανθρώπων έχει υποστεί φανερή ή αόρατη βία στην παιδική του ηλικία. Κι αυτό έχει πληρωθεί με εγκαθίδρυση φοβικών συνδρόμων.
αυτό δυσχαιρένει πάρα πολύ τη δυνατότητα της αυτογνωσίας (σε πολύ κόσμο έχουν κοπεί οι δίαυλοι) κι ευρύτερης διαπροσωπικής επικοινωνίας (αν δεν επικοινωνεί με τον εαυτό του πως να επικοινωνήσει με τον άλλο-η;). Είναι πολύ δυσκολες οι σχέσεις σήμερα. Είναι που την έχουν πατήσει κι οι γυναίκες τη μπανανόφλουδα με την άρνηση της φύσης τους, ψάχνουν ρόλο και τα σερνικά...

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
352
Πόντοι
21
πολλές αποφάσεις μας δεν είναι βάση λογικής.Είμαστε αιχμάλωτοι της παιδικής μας ηλικίας όλοι.Ελάχιστοι ειναι ελεύθεροι πραγματικά.Αν έζησες ωραία παιδικά χρόνια,αν θυμασαι έναν καλό πατέρα ,φίλο κι αδερφό...μια καλή μάνα.....ότι πιο φυσιολογικό να θες να κάνεις οικογένεια....ασχέτως που βάση λογικής και εξυπνάδας αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο θεσμός του γάμου είναι σε μεγάλο βαθμο ψέμα..και απίστευτο τζοκερ.
Το αντίστροφο σενάριο είναι επίσης εκπληκτικό και άδικο θα έλεγα : όσοι σκληραγωγήθηκαν σε δύσκολα παιδικά χρόνια..ή δεν είχαν καλούς γονείς.....μπορεί να είναι οι τυχεροι...

• Like
Αντιδράσεις: Α-Ω

andras28

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2025
Like
11
Πόντοι
0
Εγώ όσους παντρεμένους ξέρω έχουν χωρίσει η απλά συγκατοικούν σαν ξένοι.

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.518
Πόντοι
5.565
Εγώ όσους παντρεμένους ξέρω έχουν χωρίσει η απλά συγκατοικούν σαν ξένοι.
πολλά ανικανοποίητα, επιθυμίες, νάρκισσοι...
δύσκολα αντιστρέψιμες ψυχοπάθειες
αν υπάρχουν και παιδιά μαζί...ένα μπάχαλο.
αν και υπάρχουν κι εκείνες οι περιπτώσεις που μέσα από την απόλυτη πίεση αναδεικνύεται από το κάρβουνο το διαμάντι.

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
352
Πόντοι
21
έχει και κάποιους παντρεμένους που είναι καλούτσικα...ίσως γιατί εκ χαρακτήρα δεν το ψάχνουν και πολύ.....

Jacob Palmer

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2017
Like
253
Πόντοι
21
Αντικειμενικά μιλώντας, είναι δυνατόν ενας άντρας που θα παντρευτεί στα 30 του να μην ξαναδεί άλλο μουνι στην ζωή του?
Ο έρωτας και τα μέλια καποια στιγμή θα περάσουν. Η γυναικα που θα παντρευτεις θα παρει κιλά, θα αρχισουν οι γκρίνιες και η όποια ερωτική έλξη υπήρξε θα πεθάνει.
Αυτο που εχω καταλάβει ειναι οτι μετα απο μερικα χρονια γαμου αρχιζει να υπάρχει μια άτυπη συμφωνια μεταξυ του ζευγαριου. Και οι δυο ξενοπηδάνε, η γυναικα με καποιον απο την δουλεία ή το γυμναστηριο, ο άντρας με καμιά γραμματέα/βοηθό, αλλα παρόλα αυτα συζούν για να διατηρήσουν το ρόλο του γονέα και να έχουν ενα στηριγμα στο μέλλον.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom