Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.696
Πόντοι
5.595
Α, μάλιστα. Τώρα συνεννοηθήκαμε. Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάτε.

40 χρονών παρθένος, μένει στο παιδικό του δωμάτιο στο χωριό με τους γέρους του, 1500 μέτρα υψόμετρο στα Άγραφα, κτηνοτρόφοι ξερω γω, μπορεί να ρίχνει και κανένα γρήγορο σε καμιά κατσίκα για να φεύγουν τα χοντρά.

Αφρό ξυρίσματος παίζει να είδε πρώτη φορά στο στρατό. :confused:

Ρε τύπε οταν λεμε επαρχια δεν εννοουμε χωρια. Σε ολες τις μεγαλυτερες πολεις της Ελλαδα συμβαινει αυτο.
Θεσσαλονικη-Ηρακλειο-Λαρισα-Πατρα-Βολος κτλπ. Ακρως συντηρητικα μερη που ολοι κουτσομπολευουν τους παντες για τα παντα.
Δεν μιλαμε για κατσικοχωρια. Εχεις φυγει ποτε απο την Αθηνα ή γραφεις για να γράφεις?

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.456
Πόντοι
1.196
Τελευταία τροποποίηση:

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Εχεις φυγει ποτε απο την Αθηνα ή γραφεις για να γράφεις?
Έχω φύγει την περίοδο του στρατού, τύπε.

Για να συνεννοηθούμε όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Μιλάς για άτομα που μένουν με τους γονείς τους; Για τον Α' ή τον Β' λόγο;

Αν ναι, αλλάζει η συζήτηση.

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.696
Πόντοι
5.595
Έχω φύγει την περίοδο του στρατού, τύπε.

Για να συνεννοηθούμε όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Μιλάς για άτομα που μένουν με τους γονείς τους; Για τον Α' ή τον Β' λόγο;

Αν ναι, αλλάζει η συζήτηση.
Οχι για όλους και ολες που ειναι ανύπαντροι από τα 40 και μετά. Όπως λες δεν εχεις ιδεα απο επαρχια και δεν την εχεις ζησει ποτέ.(ο στρατός προφανώς δεν έχει καμία σχέση δεν εχεις ζησει πουθενα εκτος Αθηνας)

Ακομα και πετυχημενος με λεφτα να ειναι ο αλλος/η πχ φαρμακοποιος/οδοντιατρος στην ελληνικη επαρχια (οπουδηποτε εκτος Αθηνας δλδ) ειναι ο "περίεργος" και αποκλείεται σιγά σιγά απο τον κοινωνικο του κύκλο που ειναι παντρεμενοι οικογενειάρχες. Ακομα και το σοι του τον αντιμετωπίζει άκρως περίεργα και ψιλουποτιμητικά.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Ακομα και πετυχημενος με λεφτα να ειναι ο αλλος/η πχ φαρμακοποιος/οδοντιατρος στην ελληνικη επαρχια (οπουδηποτε εκτος Αθηνας δλδ) ειναι ο "περίεργος" και αποκλείεται σιγά σιγά απο τον κοινωνικο του κύκλο που ειναι παντρεμενοι οικογενειάρχες. Ακομα και το σοι του τον αντιμετωπίζει άκρως περίεργα και ψιλουποτιμητικά.
Ωραία.

Είναι μαλάκας και τρόμπας, αν θες τη γνώμη μου.

Το γράφει στ' αρχίδια του το σόι και κάνει τη ζωή του. Στα κωλόμπαρα, στα μπιλιαρδάδικα, όπου του καβλώσει.

Δεν τα καταλαβαίνω αυτά, sorry.

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.696
Πόντοι
5.595
Ωραία.

Το γράφει στ' αρχίδια του το σόι και κάνει τη ζωή του. Στα κωλόμπαρα, στα μπιλιαρδάδικα, όπου του καβλώσει.

Ξαναλέω δεν έχεις ιδέα από την ελληνικη επαρχία οπότε αυτά που λες δεν έχουν σημασία και εφαρμογή στις περιπτωσεις που μιλαμε.
Μονο που μιλας για κωλομπαρα στην επαρχια που πριν βγεις την εξωπορτα θα το ξερουν ολοι καταλαβαινουν οσοι σε διαβαζουν τι άγνοια έχεις επι του θέματος.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Μονο που μιλας για κωλομπαρα στην επαρχια που πριν βγεις την εξωπορτα θα το ξερουν ολοι καταλαβαινουν οσοι σε διαβαζουν τι άγνοια έχεις επι του θέματος.
Καλά ρε τύπε, συγνώμη για την παρέμβαση. :confused:

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.456
Πόντοι
1.196
Ωραία.

Άμα είναι σε μικρό μέρος αρχίδια ζωή θα κάνει ρε αδελφέ. Θα τρέχει μεσήλικας άνθρωπος στα μπιλιαρδάδικα με την πιτσιρικαρία; Άσε που δεν υπάρχουν πια πολλά μπιλιαρδάδικα. Η μόνη λύση είναι να πάει να μείνει αλλού, αλλά για ανθρώπους που έχουν φάει τη ζωή τους σε μια επαρχία και είναι η δουλειά τους εκεί η απόφαση δεν είναι εύκολη.

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.171
Πόντοι
456
΄Άσε τη Ζυριχη και το Μοναχο,εμεις για εδώ μιλάμε

Στην ελληνική επαρχία,αν πέρασες 40 και δεν έχεις παντρευτεί ποτέ ή δεν έχεις σχέση,έχεις μπει στην κατηγορία 'περίεργος'.Με ότι έννοιες δίνει ο καθένας σε αυτό.Και όχι μόνο απο τους ξένους,αλλά και απο συγγενείς σου.Την ανύπαντρη γυναίκα,θα την λένε απλά γεροντοκόρη.

Σόρρυ, αλλά αν πέρασε κάποιος τα 40 και δεν είχε ποτέ σχέση,με την έννοια να έχει κάποια περίοδο μια σταθερή γυναικεία παρουσία στη ζωή του,είναι πολύ πιθανόν να είναι "περίεργος".

Αλλά εδώ μιλάμε για δημιουργία οικογένειας που το να μην δημιουργήσεις,δεν σε καθιστά απευθείας "περίεργο", παρά μόνο σε αργοσχολους πουθενάδες καράβλαχους.

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.952
Πόντοι
3.506
Εν τω μεταξύ ο τύπος έκανε δηλώσεις λες και μένει σε κάνα κωλοχώρι στο Τενεσί ενώ μένει Λος Άντζελες που μπορείς να ντυθείς ροζ μονόκερος και να μην σου ρίξουν ούτε βλέμμα..

Αν δεν έχετε όρεξη τις όποιες κοινωνικές παπαριές,αλλάξτε συναναστροφές,ξεκόψτε με όσους είναι μαλακες στο σόι ή φύγετε από την επαρχία.
Εμενα όταν πήγε μια θεία να παινέψει τον παντρεμένο ξάδερφο την διέκοψα και της είπα ότι αν ήταν να παντρευτώ συνομίληκή μου που της ρίχνω 20 πόντους και μου ρίχνει 20 κιλά, καλύτερα να πηδούσα με το κεφάλι από το Λευκό Πύργο...
Αν ο ξάδερφος σου πήρε τέτοια γυναίκα , προϊόν διασταύρωσης χελώνας γκαλαμπαγκος και γουρουνιού, πραγματικά μου έρχεται κρίμα

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.952
Πόντοι
3.506
Σόρρυ, αλλά αν πέρασε κάποιος τα 40 και δεν είχε ποτέ σχέση,με την έννοια να έχει κάποια περίοδο μια σταθερή γυναικεία παρουσία στη ζωή του,είναι πολύ πιθανόν να είναι "περίεργος".

Αλλά εδώ μιλάμε για δημιουργία οικογένειας που το να μην δημιουργήσεις,δεν σε καθιστά απευθείας "περίεργο", παρά μόνο σε αργοσχολους πουθενάδες καράβλαχους.
Ακόμα και στο εξωτερικό, πολλές γκόμενες , όσο μεγαλώνεις αν σε βλέπουν ελεύθερο , λένε εσυ γλειφομουνιξ γιατί είσαι ελεύθερος ; Είσαι προβληματικός ; Μπορεί να μην το σχολιάζουν ανοιχτά στο δρόμο , αλλα αν βγεις ραντεβού η μεταξύ σοβαρού και αστείου θα το πουν.

Το ωραίο είναι ότι οι ίδιες είναι ελεύθερες σε παρόμοιες ηλικίες αλλα για αυτές φταίνε οι συγκυρίες (λολ, σκατοψυχες τσούλες)

Και για να προλάβω , αυτό το έχω ακούσει από εθνικότητες όλου του σπεκτρουμ ακόμα και από Σουηδία

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Άμα είναι σε μικρό μέρος αρχίδια ζωή θα κάνει ρε αδελφέ. Θα τρέχει μεσήλικας άνθρωπος στα μπιλιαρδάδικα με την πιτσιρικαρία; Άσε που δεν υπάρχουν πια πολλά μπιλιαρδάδικα. Η μόνη λύση είναι να πάει να μείνει αλλού, αλλά για ανθρώπους που έχουν φάει τη ζωή τους σε μια επαρχία και είναι η δουλειά τους εκεί η απόφαση δεν είναι εύκολη.
Για να έχει αξία η συζήτηση, πρέπει να συμφωνήσουμε για τι ποσοστό του πληθυσμού μιλάμε.

Διάβασε εδώ για την κατανομή του πληθυσμού.

Εγώ πάντως νομίζω ότι μιλάμε μόνο για άτομα που έχουν μείνει με τους γονείς τους στο χωριό, αγρότες κλπ. Εκεί προφανώς θα υπάρχει πίεση "παντρέψου ανεπρόκοπε" και τέτοια.

Μια νορμάλ περίπτωση π.χ. φαρμακοποιός που αναφέρθηκε, στο Βόλο ξερω γω, δηλ τι να του πει το σόι; Γιατί δεν παντρεύεσαι; Άντε γαμηθείτε. Ξαναλέω αν δεν έχεις οικονομική ανάγκη και δεν ελπίζεις να κληρονομήσεις κλπ.

Εγώ μια χαρά τον είδα τον Βόλο πάντως. Μπορείς να γίνεσαι τύφλα στα τσιπουράδικα. Στην τελική, στο χέρι σου είναι να δημιουργήσεις δικό σου κύκλο με άλλα μπακούρια και να παίζεις κανά μπάσκετ, ξέρω γω τι μπορεί να γουστάρει ο άλλος.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.860
Πόντοι
3.656

Μπορεί να του'χουν κάτσει μονο φασώματα με γκόμενες και να γαμούσε πουτάνες.Ή όσες τον θέλανε να'τανε μπάζα και να μην τις ήθελε αυτός.Κι αυτά δεν είναι απίθανα στην Ελλάδα,που παίζει μεγάλο ρόλο και η συγκυρία για να βρεις γκόμενα που να σου αρέσει και να'ναι και διαθέσιμη

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Μένω με μικρή περιοχή μια ώρα έξω από την Αθήνα..υπάρχει πολλη κουτσομπολιό..άμα δεν έχεις γκόμενα σε κοιτάνε περίεργα οι γείτονες.
Τύπε, σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να είσαι ΟΝΤΩΣ περίεργος; :confused:

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.456
Πόντοι
1.196
Για να έχει αξία η συζήτηση, πρέπει να συμφωνήσουμε για τι ποσοστό του πληθυσμού μιλάμε.

Διάβασε εδώ για την κατανομή του πληθυσμού.

Εγώ πάντως νομίζω ότι μιλάμε μόνο για άτομα που έχουν μείνει με τους γονείς τους στο χωριό, αγρότες κλπ. Εκεί προφανώς θα υπάρχει πίεση "παντρέψου ανεπρόκοπε" και τέτοια.

Μια νορμάλ περίπτωση π.χ. φαρμακοποιός που αναφέρθηκε, στο Βόλο ξερω γω, δηλ τι να του πει το σόι; Γιατί δεν παντρεύεσαι; Άντε γαμηθείτε. Ξαναλέω αν δεν έχεις οικονομική ανάγκη και δεν ελπίζεις να κληρονομήσεις κλπ.

Εγώ μια χαρά τον είδα τον Βόλο πάντως. Μπορείς να γίνεσαι τύφλα στα τσιπουράδικα. Στην τελική, στο χέρι σου είναι να δημιουργήσεις δικό σου κύκλο με άλλα μπακούρια και να παίζεις κανά μπάσκετ, ξέρω γω τι μπορεί να γουστάρει ο άλλος.
Δεν είμαι ειδικός να μιλήσω για ελληνική επαρχία, αλλά νομίζω γίνεται το εξής. Αν είσαι 40ρης ή 45ρης ανύπαντρος ή χωρισμένος με καλό status σε Αθήνα ή Σαλονίκη μπορείς να ψωλομαεστράρεις στα μπαράκια, να φλερτάρεις σε apps, να ζεις μποέμικα και να κάνεις ότι γουστάρεις τελοσπάντων. Και υπάρχει δεξαμενή γυναικών να καυλαντίσεις: χωρισμένες, ανύπαντρες μητέρες, ανύπαντρες 30sthing που ακόμα ψάχνονται, τουρίστριες κλπ. Αν όμως είσαι σε πόλη των 20, 30, 50 χιλιάδων που δεν έχει μαγαζιά που να γίνεται παιχνίδι να βγεις, οι γυναίκες και ελεύθερες να είναι δεν κάνουν εύκολα casual sex γιατί φοβούνται το κουτσομπολιό, οι γκόμενες ντρέπονται να βάλουν τη μούρη τους στο tinder και δεν υπάρχουν καν πουτάνες, τι διάολο να κάνεις; Και καλό οικονομικό status να έχεις δε πολυβοηθάει.

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.171
Πόντοι
456
Ακόμα και στο εξωτερικό, πολλές γκόμενες , όσο μεγαλώνεις αν σε βλέπουν ελεύθερο , λένε εσυ γλειφομουνιξ γιατί είσαι ελεύθερος ; Είσαι προβληματικός ; Μπορεί να μην το σχολιάζουν ανοιχτά στο δρόμο , αλλα αν βγεις ραντεβού η μεταξύ σοβαρού και αστείου θα το πουν.

Το ωραίο είναι ότι οι ίδιες είναι ελεύθερες σε παρόμοιες ηλικίες αλλα για αυτές φταίνε οι συγκυρίες (λολ, σκατοψυχες τσούλες)

Και για να προλάβω , αυτό το έχω ακούσει από εθνικότητες όλου του σπεκτρουμ ακόμα και από Σουηδία

Όντως σε ρωτάνε,αν θεωρήσουν ότι είσαι νορμάλ και ότι με τα δικά τους κριτήρια θα μπορούσες να κάνεις οικογένεια.

Τώρα αν κάποιος που δεν είχε ποτέ νταραβερια με γυναίκες,μένει στα -άντα με γονείς,κ.λ.π. είναι ψιλονορμάλ να τον έχουν οι υπόλοιποι στην απ' έξω,χωρίς να λέω ότι είναι σωστό.
Αλλά συνήθως για τέτοια άτομα, η μη δημιουργία οικογένειας,δεν είναι η μοναδική κοινωνική σύμβαση που δεν έχουν εκπληρώσει.

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.696
Πόντοι
5.595
Δεν είμαι ειδικός να μιλήσω για ελληνική επαρχία, αλλά νομίζω γίνεται το εξής. Αν είσαι 40ρης ή 45ρης ανύπαντρος ή χωρισμένος με καλό status σε Αθήνα ή Σαλονίκη μπορείς να ψωλομαεστράρεις στα μπαράκια, να φλερτάρεις σε apps, να ζεις μποέμικα και να κάνεις ότι γουστάρεις τελοσπάντων. Και υπάρχει δεξαμενή γυναικών να καυλαντίσεις: χωρισμένες, ανύπαντρες μητέρες, ανύπαντρες 30sthing που ακόμα ψάχνονται, τουρίστριες κλπ. Αν όμως είσαι σε πόλη των 20, 30, 50 χιλιάδων που δεν έχει μαγαζιά που να γίνεται παιχνίδι να βγεις, οι γυναίκες και ελεύθερες να είναι δεν κάνουν εύκολα casual sex γιατί φοβούνται το κουτσομπολιό, οι γκόμενες ντρέπονται να βάλουν τη μούρη τους στο tinder και δεν υπάρχουν καν πουτάνες, τι διάολο να κάνεις; Και καλό οικονομικό status να έχεις δε πολυβοηθάει.

Φίλε αυτα που λες συμβαινουν ακομα και σε πολεις των 200+χιλ οπως Ηρακλειο-Λαρισα-Πατρα κτλπ.
Ακομα και θεσσαλονικη σε μεγαλο βαθμο και Αθηνα που λεει ο τυπος δεν ειναι ενα πραγμα. Υπαρχουν περιοχες της Αθηνας/Αττικης που εχουν σταθερο πληθυσμο και πολλοι γνωριζουν πολλους.
Απλα το καλο που εχει η Αθηνα ειναι οτι εισαι απο Νεα Σμυρνη πχ...πας ενα Χαλανδρι και δεν πετυχαινεις γνωστο κατά 99%.

Ενας Σερραιος/Κατερινιωτης/Κιλκισιωτης αν κατέβει για έξοδο στην Σαλονικη θα πετυχει 50 γνωστους με μια βολτα.
Η Σαλονικη που λες ειναι μεγαλουπολη για τα ελληνικα δεδομενα ειναι ενα τεραστιο χωριο που θα πετυχεις ποσους γνωστους.

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.952
Πόντοι
3.506
Όντως σε ρωτάνε,αν θεωρήσουν ότι είσαι νορμάλ και ότι με τα δικά τους κριτήρια θα μπορούσες να κάνεις οικογένεια.

Τώρα αν κάποιος που δεν είχε ποτέ νταραβερια με γυναίκες,μένει στα -άντα με γονείς,κ.λ.π. είναι ψιλονορμάλ να τον έχουν οι υπόλοιποι στην απ' έξω,χωρίς να λέω ότι είναι σωστό.
Αλλά συνήθως για τέτοια άτομα, η μη δημιουργία οικογένειας,δεν είναι η μοναδική κοινωνική σύμβαση που δεν έχουν εκπληρώσει.
Τύπε εγώ δε ξέρω τέτοια άτομα στο εξωτερικό.

Μια περίπτωση μόνο , που ήταν λόγω προσωρινής οικονομικής δυσκολίας.

Αυτά είναι ελληνική εφεύρεση κλανιαρηδων που κλαίγονται

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.171
Πόντοι
456
Τύποι,αν το συνολικό πακέτο έχει θετικό πρόσημο,δεν προξενεί απορία το να μην έχεις παντρευτεί/κάνεις οικογένεια.

Εδώ έχει παιδιά ο Δημητράκης που τον βλέπουν με το γουρλομενο το μάτι και αλλάζουν πεζοδρόμιο.

Στην απ' έξω είναι οι περισσότεροι 40+ μη παντρεμένοι, απλά γιατί έχουν και άλλα προφανή "κουσούρια".

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.456
Πόντοι
1.196
Φίλε αυτα που λες συμβαινουν ακομα και σε πολεις των 200+χιλ οπως Ηρακλειο-Λαρισα-Πατρα κτλπ.
Ακομα και θεσσαλονικη σε μεγαλο βαθμο και Αθηνα που λεει ο τυπος δεν ειναι ενα πραγμα. Υπαρχουν περιοχες της Αθηνας/Αττικης που εχουν σταθερο πληθυσμο και πολλοι γνωριζουν πολλους.
Απλα το καλο που εχει η Αθηνα ειναι οτι εισαι απο Νεα Σμυρνη πχ...πας ενα Χαλανδρι και δεν πετυχαινεις γνωστο κατά 99%.

Ενας Σερραιος/Κατερινιωτης/Κιλκισιωτης αν κατέβει για έξοδο στην Σαλονικη θα πετυχει 50 γνωστους με μια βολτα.
Η Σαλονικη που λες ειναι μεγαλουπολη για τα ελληνικα δεδομενα ειναι ενα τεραστιο χωριο που θα πετυχεις ποσους γνωστους.
Εντάξει ρε αδελφέ, στα παπάρια σου για τους γνωστούς, haters gonna hate, το να έχεις επιλογές είναι το σημαντικό θέμα.
Τη Σαλονίκη τη ξέρω αρκετά, έχω σόι από κεί και φίλους, ΟΚ, δεν είναι Αθήνα, αλλά έχεις επιλογές για να παίξεις.
Για Πάτρα, Ηράκλειο και άλλες μεσαίες πόλεις πολύ πιθανό να έχεις δίκιο, δεν το ξέρω.

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom