κατ αρχην εγω οικονομικά δεν ειμαι και σε φοβερή κατασταση,εχω τουλαχιστον σπίτι και καποιο εισοδημα.αλλά το κυριοτερο θεμα που με προβληματίζει ειναι οτι σαν ατομο μου αρεσει πολυ η ησυχία και δεν αντεχω καθολου το αγχος και τις ευθύνες που ισως θα εχει το να κανω παιδί.Γιατι κυριως εκει ειναι το θεμα,γάμο και να κανεις χωριζεις και τελειωνουν ολα εκει,αλλά αν υπαρχει παιδί εχω την εντυπωση οτι δεν ησυχάζεις και θα εχεις διαρκώς προβλήματα!
Αν κάποιος δεν αντέχει το άγχος, τις ευθύνες και μια διαρκή αστάθεια με το παιδί (εφηβείες, αυτισμούς, οδοντιάτρους, σχολεία κ.λπ) τότε καλύτερα να μην κάνει οικογένεια καθόλου. Και αναφέρομαι κυρίως στο να κάνεις παιδί.
Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις κιόλας. Αλλά αν κρίνω από το γραπτό σου λόγο θα είσαι πάνω από τα 35 για να έχεις τέτοιο "άγχος".
Η δημιουργία και η ανατροφή του παιδιού προϋποθέτει να το μεγαλώσεις σωστά, με αρχές, με ευθύνη, και όχι στον αυτόματο πιλότο όπως κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι (millenials κατά βάση) στην Ελλάδα. Θα χρειαστεί, ειδικά αν δεν είσαι πολύ εύπορος να αποχωριστείς αγαπημένες σου συνήθειες, να ξενυχτίσεις, να έρθεις σε σύγκρουση με τους γονείς ίσως που θα αναμιγνύονται στο μεγάλωμα και άλλα πολλά. Επίσης θα χρειαστεί να παλέψεις ώστε να "μην εγκαταλείψεις" την γυναίκα σου. Δεν πρέπει τη σχέση να αλλάξει ο ερχομός του παιδιού σας. Να συνεχίσεις να είσαι δίπλα της σαν να είναι η γκόμενά σου... Να μην ξενο-κοιτάς επειδή "βαρέθηκες την φασολάδα" όπως κάνουν σχεδόν όλοι - που φτάνουν στο σημείο να πηδάνε τον γάμο τους...
ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ: Για εμένα προσωπικά μια ΘΕΟΡΑΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ είναι η οικονομική δυνατότητα που μπορείς να δώσεις πράγματα στο παιδί σου.
Αν προέρχεσαι από κοινωνικά στρώματα με χαμηλή μόρφωση ή χαμηλά οικονομικά καλύτερα να μην κάνεις παιδί. Ναι χοντρό αυτό που λέω και απάνθρωπο σχεδόν αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη. Οι καταστάσεις έχουν δυσκολέψει πολύ έξω.
Δεν πρέπει "εγωιστικά" να κάνεις παιδί επειδή θες κάποιος να σε συνεχίσει ή να σε γηροκομήσει ή επειδή το "επιτάσσει" η κοινωνία μας.
Στην Ελλάδα ελάχιστα ζευγάρια μεγαλώνουν μόνα τους τα παιδιά τους. Οι πιο πολλοί έχουν ως τσόντα τους γονείς, όποτε εκεί γίνεται η όλη μαλακία με σοβαρούς τσακωμούς και οι οποίοι οδηγούν σε ανατροπές στις σχέσεις και σε χωρισμούς.
Επίσης κάτι αστείο αλλά σημαντικό: Αν έχετε πολύπλοκα οικονομικά και περιουσιακά καλό θα είναι πριν κάνετε γάμο να πάτε σε συμβολαιογράφο να φτιάξετε τι και πώς σε περίπτωση χωρισμού. Ναι μπορεί να γελάς αλλά πολλοί χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο. Τα έξοδα για δικαστήρια είναι χοντρικά κοντά στα 10 χιλιάδες ευρώ αν θα πάτε δικαστικά για να χωρίσετε.