Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 493K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
1.786
Πόντοι
216
Μπορεί να είσαι σκατόψυχος μαλάκας αλλά τουλάχιστον έχεις την πλήρη επίγνωση του εαυτού σου.

συμφωνω! αυτό σου λεω: γιατι να πληρωσει ένα παιδι τις παπαριες μου?
εχω πες, επιγνωση! ευχαριστω, με τιμας!
δεν βλεπω και πολλους να εχουν, ασε που είναι και πολύ χειρότεροι, και θεωρουν ότι είναι όλα οκ! δεν είναι ξεφτιλα αυτό?

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.770
Πόντοι
10.686
Για μένα ο πυρήνας και η ουσία του προβλήματος δεν είναι τόσο η οικονομική  ανέχεια,όσο η έλλειψη προοπτικής για το μέλλον.Οι γονείς μου μεγάλωσαν μετά τον Πόλεμο σε μεγάλη φτώχεια,έβλεπαν όμως μπροστά τους τη βελτίωση των συνθηκών και τόλμησαν αυτοί,όπως και όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι Έλληνες,να κάνουν οικογένεια με χίλιες δυο στερήσεις και θυσίες.
Αφού υπήρξε μια σταδιακή μέση άνοδος του βιωτικού επιπέδου,ξαφνικά μετά το '90 οργανώθηκε μια μαζική πλύση εγκεφάλου ότι όλοι δικαιούνται το life style,άντρες και γυναίκες ψωνίστηκαν και το ακολούθησαν,ήρθε μετά το Χρηματιστήριο και μας έκανε να πιστέψουμε ότι όλοι μπορούμε άκοπα να πλουτίσουμε,και σαν ταφόπλακα η οικονομική κρίση μάς επανέφερε στην οδυνηρή πραγματικότητα αφήνοντάς μας έρμαιους νοοτροπιών και συνηθειών των εποχών των παχέων αγελάδων... Δεν θα επεκταθώ στο "τις πταίει" για όλα τα παραπάνω,φαίνεται όμως ότι χρονικά η σημερινή γενιά των σαραντάρηδων είμαστε οι χαμένοι και το απαισιόδοξο σενάριο λέει ότι το ελληνικό έθνος έθνος θα φθίνει ανεπανόρθωτα λόγω της υπογεννητικότητας από τη μία,και της υπεργεννητικότητας και της αθρόας εισροής των μεταναστών από την άλλη...

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.791
Πόντοι
4.655
Προσωπικά, τα παιδιά τα βλέπω σαν μία αστείρευτη πηγή ευτυχίας, και από τα οποία (ξανα)μαθαίνεις τα σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Αυτή η ευτυχία δεν χρειάζεται πολλά χρήματα, αλλά να περνάς ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου, να επενδύεις πάνω σε αυτό. Ειναι πολύ πιο σημαντικό και δυστυχώς οι πιο πολλοί πατεράδες το καταλαβαίνουν όταν τα παιδιά τους φύγουν από το σπίτι για να ξεκινήσουν την δική τους ζωή.

Άμα δεν ταιριάζει ένα ζεύγος, δεν γίνονται συνέταιροι και άλλες τέτοιες παπαριές ή κάνουν συμφωνίες. Χωρίζουν ήρεμα και ξαναφτιάχνουν τη ζωή τους με συντρόφους που τους ταιριάζουν. Αλλιώς, δίνουν το λάθος παράδειγμα στα παιδιά τους και δημιουργείται φαύλος κύκλος.

Π

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Για μένα ο πυρήνας και η ουσία του προβλήματος δεν είναι τόσο η οικονομική  ανέχεια,όσο η έλλειψη προοπτικής για το μέλλον.Οι γονείς μου μεγάλωσαν μετά τον Πόλεμο σε μεγάλη φτώχεια,έβλεπαν όμως μπροστά τους τη βελτίωση των συνθηκών και τόλμησαν αυτοί,όπως και όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι Έλληνες,να κάνουν οικογένεια με χίλιες δυο στερήσεις και θυσίες.
Αφού υπήρξε μια σταδιακή μέση άνοδος του βιωτικού επιπέδου,ξαφνικά μετά το '90 οργανώθηκε μια μαζική πλύση εγκεφάλου ότι όλοι δικαιούνται το life style,άντρες και γυναίκες ψωνίστηκαν και το ακολούθησαν,ήρθε μετά το Χρηματιστήριο και μας έκανε να πιστέψουμε ότι όλοι μπορούμε άκοπα να πλουτίσουμε,και σαν ταφόπλακα η οικονομική κρίση μάς επανέφερε στην οδυνηρή πραγματικότητα αφήνοντάς μας έρμαιους νοοτροπιών και συνηθειών των εποχών των παχέων αγελάδων... Δεν θα επεκταθώ στο "τις πταίει" για όλα τα παραπάνω,φαίνεται όμως ότι χρονικά η σημερινή γενιά των σαραντάρηδων είμαστε οι χαμένοι και το απαισιόδοξο σενάριο λέει ότι το ελληνικό έθνος έθνος θα φθίνει ανεπανόρθωτα λόγω της υπογεννητικότητας από τη μία,και της υπεργεννητικότητας και της αθρόας εισροής των μεταναστών από την άλλη...

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Γράφεις αλήθειες.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.128
Πόντοι
7.216

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.770
Πόντοι
10.686
Δεν είναι ακριβώς έτσι,οι Έλληνες εξαιρούμαστε από την απλή Αριθμητική αφού έχουμε την ικανότητα να βρίσκουμε γκόμενες για σχέση που έχουν μηδαμινή εμπειρία,αλλά ταυτόχρονα ξενογαμάμε τις γκόμενες των άλλων... ;)

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.128
Πόντοι
7.216
Το παραπάνω γνωστό θεώρημα (  :2funny: ) ισχύει για τον καθένα ξεχωριστά.
Ο τύπος μίλησε για μέσο όρο όμως...

anastasia1988

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2017
Like
16
Πόντοι
0
Εγώ θεωρώ ότι πρέπει κανείς να παντρεύεται σε μια παρόρμηση, έναν παροξυσμό τρέλας. Με προγαμιαίο συμβόλαιο φυσικα ώστε να μην χάσουμε περιουσιακά στοιχεία. Αν τα πολυαναλύουμε όλα δεν θα ζήσουμε ποτέ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Εγώ θεωρώ ότι πρέπει κανείς να παντρεύεται σε μια παρόρμηση, έναν παροξυσμό τρέλας. Με προγαμιαίο συμβόλαιο φυσικα ώστε να μην χάσουμε περιουσιακά στοιχεία. Αν τα πολυαναλύουμε όλα δεν θα ζήσουμε ποτέ.
Στην Ελλαδα δεν ισχυει προγαμιαιο συμβολαιο.

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
εγω που ειμαι 25 χρονων.   γιατι να παντρευτω  και  να κανω παιδια σε αυτην την κοινωνια που  ζουμε.    

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Γιατι ειναι σωστο το προγαμιαιο συμβολαιο?

Με την αποσταθεροποίηση του θεσμού του γάμου το προγαμιαίο συμβόλαιο είναι μία κάποια λύσις, όσον αφορά την προστασία της περιουσίας του άνδρα.

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
το ξερω  δεν θεωρω οτι ο γαμος ειναι κατι το τρομερο μπορεις  να ζεις με καποια χωρις να  παντρευτεις 

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Μην παντρευτεις. Δεν σε υποχρεωνει κανενας.

Και πως θα ζήσει το έθνος;

Δεν μιλάω εναντίον του ατόμου που έδωσε την ερώτηση σε παρόμοια θέση είμαι κι εγώ.

Αλλά τα "δεν είναι υποχρεωτικό" μας έχουν φέρει ως εδώ γιατί μας επιτρέπουν ν' αγνοούμε τα προβλήματα που δημιουργούνται γύρω μας!

Η Έλλαδα έχει πάψει από το 90' να είναι μία παραδοσιακή, σχετικά υγιείς κοινωνία, τώρα δεν έχει μείνει καθόλου κοινωνικός ιστός και γι' αυτό έχουμε φτάσει όπου έχουμε φτάσει. Το να φοβάσαι να παντρευτείς είναι ένα ακόμα σύμπτωμα της ασθένειας που μας έχει κτυπήσει.

anastasia1988

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2017
Like
16
Πόντοι
0
Με την αποσταθεροποίηση του θεσμού του γάμου το προγαμιαίο συμβόλαιο είναι μία κάποια λύσις, όσον αφορά την προστασία της περιουσίας του άνδρα.
Και την περιουσία της γυναίκας. :P Θεωρώ συνετό πάντως το να διαχωρίζουν οι σύζυγοι τα περιουσιακά τους στοιχεία.

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306

Stories

Νέο!