Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 507K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
824
Πόντοι
86
Μην τους λες τέτοια ρε σύ….
Πάντα οι γυναίκες φταίνε … που είναι πουτανες κτλπ…. Χαχαχαχχα
Ε δεν ειναι ολες πουτανες. Γνωριζω τουλαχιστον 4 κατηγοριες απο αυτες που δεν ειναι. Οι μαναδες, οι αδερφες μας οι γυναικες μας (οταν δεν ζητουν διατροφη) και οι κορες μας

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
824
Πόντοι
86
Μην σου κάνει εντύπωση καθόλου για Αθήνα.
Τύπος ασφάλεια σε πρόσωπα σχεδόν πάντα βράδυ,κάνει 3 μέρες/βδομάδα wolt και παίζει 50+ και λιγότερο απο 8ωρο.
Αλλά τζογάρεις κάθε δευτερόλεπτο κορώνα-γράμματα την ζωή σου στην Μπογκοτά....
Μια χαρα ανετα ειναι στη Μπογκοτα. Εδω γυρνουσαμε βραδια στους δρομους και στα χοροπηδαδικα της Μπουενα Βεντουρα που χρεη αστυνομιας εκανε το κομαντο και δεν μας ενοχλησε ποτε κανεις. βεβαια λιγο πιο περα πεφτανε πιστολιες και καμαι 10αρια νεκροι. Αλλα μεταξυ τους ο υποκοσμος. Εμεις ταχαμε καλα με ολους, γιατι στηριζαμε την οικονομια της πολης, εστιατορια, ντισκοτεκες , μπαρ, ταξι, τεσπα οτι νυχτερινη δραστηριοτητα υπηρχε. Κι αν τα φτηναμε καμια φορα απο ξυδια, το κομαντο με τα περιπολικα μας επεστρεφε στο καραβι. Και βεβαια νταλαβερια με κοριτσια μονο απο το Καλι, την πολη με τις ομορφες γυναικες. Θυμαμαι και μια ντισκο που μολις μπαιναμε μεσα μετατρεποταν σε Ελληνικο μπουζουκαδικο. Ζωη και κοτα στην Κολομβια μαγγες μου. Ρε δεν καθομουν εκει μονημα που ξαναρθα στην ψωροκωσταινα, ο μαλακας

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
824
Πόντοι
86
Μετά από 2 γάμους και ένα παιδί από την κάθε μια είμαι σίγουρος πια ότι σίγουρα δεν αξίζει να κανείς οικογένεια με καμία εκτός άμα θες να ενώσεις εισοδήματα ,
Παλιά οι άντρες Παντρεύοντουσαν για να γαμάνε τώρα Παντρεύονται για να μην γαμάνε εκτός άμα το θέλουν οι γυναίκες.
Η γυναίκα με το που θα μείνει έγκυος αλλάζει σε βάζει να είσαι στην τελευταία μοίρα τα σκατα που πατάει ο τελευταία τροχός της άμαξας .
Όσοι φίλοι μου είναι παντρεμένοι βλέπω μια μιζέρια τοξικότητα και φυλακή σίγουρα ο γάμος με ελληνίδα δεν αξίζει εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις
Εμ δεν σου εφτανε μια φορα? Ηθελες και δευτερη? Ηθελεστα και παθεστα φιλε! Το να κανεις ενα λαθος "ουκ ανδρος σοφου" το να το ξανακανεις "ουκ ανδρος, γενικως"

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
824
Πόντοι
86
να την βλεπω να πηγαινει ταπερακι με φαι στη κορη, αφου μενουν σε αλλη πολυκατοικια λιγα μετρα μακρια, η ακομα και στην ιδια πολυκατοικια σε αλλο οροφο.
Αν η μαμα και η πεθερα, δεν ειναι σε αλλη πολη, ο γαμος ειναι αποτυχιμενος, κατα 50% εν τη γεννεση του.

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.772
Πόντοι
456
Σωστός τύπε ... να συμπληρώσω, ΠΟΤΕ δεν μπλέκουμε τις γυναίκες μας στα επαγγελματικά, δεν τις βάζουμε συν δικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς και γενικά σε περιουσιακά στοιχεία ...

Λαμβάνουμε τα μέτρα μας, σε πιθανό διαζύγιο να πάρει τα αρχίδια μας. Μετά από 10 χρόνια γάμου, η γυναίκα μου δεν γνωρίζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και άλλα περιουσιακά στοιχεία ....
ναι αλλα δεν μπορεις να κανεις μια επενδυση οσο εισαι παντρεμενος

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
824
Πόντοι
86
αυτοί που τα έχουν τα 5-6 ακίνητα για ενοίκιο
Εγω ειχα 2 μαγαζια κι 1 σπιτι για ενοικια.(συνολο 800Ε το μηνα) Τα πουλησα προσφατα ενα 150αρι, μειον κανα 30αρι εφοριες ΤΑΠ πολεοδομιες σουξου μουξου εμεινε κατα 120αρι. Θα πουλησω και το σπιτι που μενω, νοικιασμα καμια γκαρσο και φαγωμα ολα μεχρι να ψωφισω. Σε κανενα πουστη κληρονομια.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.723
Πόντοι
456
Σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ επίπεδο ξέρω IT manager εταιρείας με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ που παίρνει 2000 και θέλει να φύγει χθες γιατί σταυρώνεται σαν το Χριστό και ζητάει αύξηση και δεν του δίνουν.
Μάλλον κάποιοι δεν ζείτε στην Ελλάδα - ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ - απλά το λέω σε σχήμα λόγου. Στην Ελλάδα τα μεσαία στελέχη δεν πληρώνονται καλά. Και δεν μιλάμε για ανειδίκευτο άνθρωπο αλλά άνθρωπο με σοβαρή εκπαίδευση και πτυχία στο κλάδο του.
Δε διαφωνώ, αλλά έχει να κάνει και με την εταιρεία.
Έχω παράδειγμα προϊσταμένου παραγωγής σε βιομηχανία, που έπαιρνε 1800 ευρώ. Με τζίρο εταιρίας κάπου στα 100 εκ.
Γκρίνιαξε αλλά η εταιρεία δεν έδινε τίποτα.
Ξαφνικά σκέφτεται να μετακομίσει σε άλλη πόλη, οικογενειακώς και έτσι για το χαβαλέ, ρώτησε σε άλλη παρεμφερή εταιρεία. Του έδωσαν 3000 και φυσικά, έφυγε.
Πρόσεξε, προϊστάμενος, ούτε καν διευθυντής. Εξαρτάται από την κάθε εταιρεία λοιπόν.
Γενικά μιλώντας, αν θες να ανελιχθείς, κάθε 5 χρόνια θα πρέπει να φεύγεις και να παίρνεις παραπάνω χρήμα.
Η νέα εταιρεία θα σου πληρώσει την εμπειρία, η παλιά σίγουρα όχι. Ή θα σου δώσει ψίχουλα.

Balkan cowboy

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
9.367
Πόντοι
2.306
Μαλακία που έκαναν δύο παιδιά τύπε. Γαλέρα θα πάνε και τα δύο . Με ένα θα ήταν καλύτερα.

Φιλοσοφικό τώρα .........

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΛΗΜΜΑ με το παιδικό δωμάτιο εφόσον τη βγάζεις ή γαλέρα
σε πιο πάνω budget ........

σε χώρα που γαμιέται , όπως η δική μας φερ ειπείν ............

αν έχει κάποιος σπίτι να μένει και εξοχικό και 5 για ενοικίαση ........

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΥΝΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΙΔΑΡΕΣ ΤΟΥ , ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ
και να πουλήσει το ένα από τα 5 τα λεφτά να τα φάει γλυκά , ξύδια και πουτάνες
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ , ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΔΟΥΛΕΙΑ ............

παρά να γαμηθεί στη δουλειά .... για 2-3 χιλιάρικα το μήνα επιπλέον ;;;

Γιατί αν δεν δουλεύεις ...... ΣΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ .........
όχι και τον ιδρώτα σου !

Δεν είναι καλύτερα να ζεις με νοίκια.Αυτό σημαίνει οτι τους νομιμοποιείς.Για να τους χτυπήσεις πρέπει να κάνεις γαλέρα στο εξωτερικό.Μπορείς να κάνεις τεράστια ζημιά έτσι.
Το λάθος είναι να τα παίρνεις όλα σα δεδομένα ενώ είναι δυναμική κατάσταση.
Οι αρχίδες έχουν ένα και μόνο πλεονέκτημα.Οτι αν βουλιάξουν βουλιάζουν και οι άλλοι γιατί τους έχουν συνδέσει.Αν με κάποιος τρόπο καταφέρεις και το σπάσεις αυτό αν πετύχεις να τα κάνουν σκατά και να βουλιάξουν οι ίδιοι αντί για τους άλλους τους έχεις.Ολο το θέμα είναι να σπάσεις αυτό το δεσμό.Πρέπει να κάνεις ένα είδος μόνωσης βέβαια είναι περίπλοκο θέμα.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.640
Πόντοι
6.056
Δεν είναι καλύτερα να ζεις με νοίκια.Αυτό σημαίνει οτι τους νομιμοποιείς.Για να τους χτυπήσεις πρέπει να κάνεις γαλέρα στο εξωτερικό.Μπορείς να κάνεις τεράστια ζημιά έτσι.

Εξωτερικό μπορείς να κάνεις και άλλα ... εκτός γαλέρας.
Μιλάμε για χώρες και κοινωνίες.

Όχι για κοπρόλακκους.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.723
Πόντοι
456
Εγω ειχα 2 μαγαζια κι 1 σπιτι για ενοικια.(συνολο 800Ε το μηνα) Τα πουλησα προσφατα ενα 150αρι, μειον κανα 30αρι εφοριες ΤΑΠ πολεοδομιες σουξου μουξου εμεινε κατα 120αρι. Θα πουλησω και το σπιτι που μενω, νοικιασμα καμια γκαρσο και φαγωμα ολα μεχρι να ψωφισω. Σε κανενα πουστη κληρονομια.
Κοίτα, έχει να κάνει με το τι θέλει και σκέφτεται ο καθένας.
Αν έχεις οικογένεια, σκέφτεσαι να αφήσεις κάποιο ακίνητο σε απογόνους.
Πάντως δεν έχω δει κάποιον να πουλάει ακίνητο για να κάνει καλή ζωή.
Πουλάνε επειδή δε βγαίνει ο μήνας (δεν αναφέρομαι σε εσένα, για την προηγούμενη συζήτηση απαντάω).

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.723
Πόντοι
456

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566
ναι αλλα δεν μπορεις να κανεις μια επενδυση οσο εισαι παντρεμενος

Εξαρτάται τι εννοείς επένδυση .... για ακίνητα ναι μπορεί να έχεις θέμα ως κοινη περιουσία ..... για χρηματιστήριο όμως δεν βλέπει τίποτα ....

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.179
Πόντοι
2.356
Καλά εννοείται ότι στην Ελλάδα οι μισθοί είναι πολύ κατώτεροι. Αλλά άλλο αυτό κ άλλο το παίρνουν όλοι 900 ευρώ.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Μα άμα δουλευτούν κ οι δυο εννοείται ότι θα έχεις βοήθεια. Δεν είναι λογικό;
Φυσικά και είναι απόλυτα λογικό αυτό που λες. ΟΠΩΣ επίσης λογικό είναι να μην κάνω οικογένεια αν πρόκειται να ανακατεύονται είτε οι γονείς είτε τα πεθερικά στο μεγάλωμα των παιδιών

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
501
Πόντοι
306
Εμ δεν σου εφτανε μια φορα? Ηθελες και δευτερη? Ηθελεστα και παθεστα φιλε! Το να κανεις ενα λαθος "ουκ ανδρος σοφου" το να το ξανακανεις "ουκ ανδρος, γενικως"
Το ξέρω αλλά π χρόνος δεν γυρνάει πίσω δεν πειράζει το θέμα είναι ότι τώρα περνάω μια χαρά χωρίς να έχω γκρίνιες και τοξικές δίπλα μου έχω την μικρή και άλλες 2 καβάντζες και κάνω ότι θέλω

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
824
Πόντοι
86
Ηλεκτρολόγος ή αυτοματιστής σε βιομηχανία. Έχω γνωστούς.
Με 5 χρόνια εμπειρία, πήραν 1400 ευρώ πρώτο μισθό.
Ρε παιδια, γιατι δεν πατε στα καραβια? Ανθυποπλοιαρχος/Γ μηχανικος πτωτος μισθος 3χιλιαρο. Καπετανιος/Α μηχανικος 8-10000 το μηνα. Και βραζιλια με κατι 2μετρες μελαχρινες με μαλι μεχρι τον κωλο που κανουν κρα για Ελληνακια. ΑΛΛΑ οικογενεια ΓΙΟΚ. Ναπτικος και οικογενεια δεν παν πακετο. Διαλλεγετε και περνετε. Τι μου κλαιγεστε για τα γκαφρα?
Το ξέρω αλλά π χρόνος δεν γυρνάει πίσω δεν πειράζει το θέμα είναι ότι τώρα περνάω μια χαρά χωρίς να έχω γκρίνιες και τοξικές δίπλα μου έχω την μικρή και άλλες 2 καβάντζες και κάνω ότι θέλω
Δεν ειμαι και το καλυτερο παιδι της πιατσας για να δινω συμβουλες. Αλλα λογω εμπειριας/ηλικιας συν το οτι εχω παθει πολλα στην ζωη μου, θα σου ελεγα κοιταξε να περνας οσο μπορεις καλα κι οποιος/α γουσταρει, οσοι δεν γουσταρουν γεια χαρα. Μην με παρεις τις μετριτοις, μια γνωμη ειπα

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
501
Πόντοι
306
Ρε παιδια, γιατι δεν πατε στα καραβια? Ανθυποπλοιαρχος/Γ μηχανικος πτωτος μισθος 3χιλιαρο. Καπετανιος/Α μηχανικος 8-10000 το μηνα. Και βραζιλια με κατι 2μετρες μελαχρινες με μαλι μεχρι τον κωλο που κανουν κρα για Ελληνακια. ΑΛΛΑ οικογενεια ΓΙΟΚ. Ναπτικος και οικογενεια δεν παν πακετο. Διαλλεγετε και περνετε. Τι μου κλαιγεστε για τα γκαφρα?

Δεν ειμαι και το καλυτερο παιδι της πιατσας για να δινω συμβουλες. Αλλα λογω εμπειριας/ηλικιας συν το οτι εχω παθει πολλα στην ζωη μου, θα σου ελεγα κοιταξε να περνας οσο μπορεις καλα κι οποιος/α γουσταρει, οσοι δεν γουσταρουν γεια χαρα. Μην με παρεις τις με

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
501
Πόντοι
306
Αυτό κάνω τα 2 τελευταία χρόνια και ηρέμησα πια κάνω πράγματα για εμένα οικονομικό θέμα δεν έχω απλά πια κάνω την ζωή που θέλω χωρίς να ασχολουμε με τον περίγυρο και χωρίς να δίνω αξία σε καμία όσο αέρα παίρνουν μετά τόσο ζητάνε και θέλουν τα δικά τους .
Να είσαι καλά φιλε παντός και έχεις δύσκολη αλλά όμορφη δουλειά

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.117
Πόντοι
206
Ακουστε αποψη που εχει ο κολλητός μου φιλος για τον γάμο και γενικα κυριως για την δέσμευση.
' Οποιος ανδρας δεν θελει δεσμευσεις γενικα με τις γυναικες ,ειναι αλήτης '

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
501
Πόντοι
306
Ακουστε αποψη που εχει ο κολλητός μου φιλος για τον γάμο και γενικα κυριως για την δέσμευση.
' Οποιος ανδρας δεν θελει δεσμευσεις γενικα με τις γυναικες ,ειναι αλήτης '
Αλήτης μια χαρά μου ακούγεται σε σχέση με το άλλο που άκουσα από μια γνωστή μου που είναι παντρεμένη 12 χρόνια με παιδί.
μου λέει ο ο Γιάννης πολύ καλό παιδί προσέχει το παιδί φέρνει χρήματα στο σπίτι αλλά δεν έχω σπίθα πια για αυτόν και οπός κατάλαβες του τα φοράει αβέρτα άρα καλύτερα αλήτης

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
501
Πόντοι
306
Όποτε έχω φερθεί καλά σε ελληνίδα το έχω μετάνιωσει πίκρα

Stories