Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 494K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (1 μέλη και 15 επισκέπτες)

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.944
Πόντοι
6.946
Κάποτε το ήθελα πάρα πολύ και με αγχωνε αρκετά που αργούσα και περνούσαν τα χρόνια και δεν έβρισκα κάποια να προχωρήσουμε μαζί.

Έχω όμως συνειδητοποιήσει εδώ και κάμποσο καιρό ότι δεν πρόκειται να γίνει πλέον, θεωρητικά ναι όλα γίνονται, αλλά ανέκαθεν προτιμούσα να είμαι πραγματιστής.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Συμφωνώ αλλά βλεπω και το αντίστροφο φυσικά πατεραδες που προσπαθουν να στρέψουν το παοδι εναντίον της μητέρας του
Όταν το 99% των υποθέσεων δίνει την επιμέλεια στη μάνα, είναι φανερό ποιο από τα δύο φύλα έχει το πάνω χέρι. Πατεράδες δεν κατηγορούν ψευδώς τις μητέρες πως κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά τους. Υπάρχουν μητέρες που το κάνουν

Kospy85

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2021
Like
9
Πόντοι
0
Σε αυτό το ερώτημα την απάντηση τη δίνεις μόνο εσύ... Ο εαυτός σου πως αισθάνεσαι και τι ζητάς κατά τη γνώμη μου. Έχω φίλο που μόλις τελείωσε το Λύκειο ήθελε να παντρευτεί και το έκανε και στα 29 του έχει 4 παιδιά... Και έχω ξάδερφο στα 44 που είναι ελεύθερος και του αρέσει.....

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.809
Πόντοι
216
Επειδή αρκετοί γνωστοί μου παντρεύτηκαν πρόσφατα, ας γράψω τη παπαριά μου. Το 1 ζευγάρι είναι ΔΥ. Με τη γκόμενα που μίλησα λίγο περί του γάμου της, μου κάνει "έλα μωρέ, είναι απλά ένα happening". Όποιος είναι ότι να ναι, συμβιβασμένος, χωρίς καμία φιλοδοξία πάει και παντρεύεται. Μετά όταν γίνεται πατέρας λέει είναι ότι καλύτερο έζησα γιατί πολύ απλά δεν έχει ζήσει τίποτα άλλο στη μίζερη ζωή του ούτε και θέλει.
Νομίζω ελάχιστοι γάμοι πλέον είναι προϊόν έρωτα και αρμονίας με το έτερον ήμισυ.
Ακόμα και οι υπερβολικά πλούσιοι ή διάσημοι για το θεαθήναι το κάνουν.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Νομίζω ελάχιστοι γάμοι πλέον είναι προϊόν έρωτα και αρμονίας με το έτερον ήμισυ.
Γιατί, παλιά ήταν προιόντα "ερωτα και αρμονίας" οι γάμοι; Προιόντα κάυλας ήταν μόνο. Για να γαμήσουνε έπρεπε να παντρευτούνε. Κατά 90% αυτό συνέβη σε όλους τους παλιούς.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Κάποτε το ήθελα πάρα πολύ και με αγχωνε αρκετά που αργούσα και περνούσαν τα χρόνια και δεν έβρισκα κάποια να προχωρήσουμε μαζί.

Έχω όμως συνειδητοποιήσει εδώ και κάμποσο καιρό ότι δεν πρόκειται να γίνει πλέον, θεωρητικά ναι όλα γίνονται, αλλά ανέκαθεν προτιμούσα να είμαι πραγματιστής.
Κοίτα να φτιαχτείς οικονομικά και τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.944
Πόντοι
6.946

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.809
Πόντοι
216
Γιατί, παλιά ήταν προιόντα "ερωτα και αρμονίας" οι γάμοι; Προιόντα κάυλας ήταν μόνο. Για να γαμήσουνε έπρεπε να παντρευτούνε. Κατά 90% αυτό συνέβη σε όλους τους παλιούς.
Όχι ακριβώς. Παλιά υπήρχε εξάρτηση αλλά και έρωτας συχνότερα απ' τη πλευρά της γυναίκας, ήταν και πιο αγνές εποχές
οπότε πίεζε το σόϊ σε μεγαλύτερο βαθμό.
Άσε που τώρα με την υποτίθεται απελευθέρωση του μουνιού πάλι για να γαμήσουνε παντρεύονται.
Μόνο που τώρα τις γαμάνε και άλλοι γιατί είναι πιο ασυγκράτητες, έχουν πιο ανοιχτό κύκλο, social κ.λ.π.
Σιωπηρά δηλαδή ο άλλος συναινεί να την φορτωθεί και να την πληρώνει μια ζωή, απλά για να γαμάει σταθερά.

Τελευταία τροποποίηση:

Katerina

Call-Girl
Εγγρ.
26 Φεβ 2021
Like
9.173
65AB3A1B-BBFB-4CB5-9338-54B95E582E4B.jpeg

Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Like
7.117
Πόντοι
1.206
Κάτι τέτοια φριχτά και δυσάρεστα γεγονότα ενισχύουν απόλυτα την πεποίθηση μου πως όσοι και όσες επιθυμούν να δημιουργήσουν οικογένεια,επιβάλλεται να περάσουν από ψυχομετρικά τεστ.

Αυτά τα καθίκια που φέρθηκαν έτσι βάναυσα σε ένα παιδάκι,θέλουν τσο και λο ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Δεν παντρευόντουσαν για να γαμήσουν, ρε τύπε.

Παντρευόντουσαν με το ζόρι - αγόρια & κορίτσια- διότι έτσι με τσαμπουκά ήθελε το σπίτι. Η οικογένεια δηλ.

Λέω αγόρια & κορίστια, διότι πάνω από 25 αγόρι και 20 κορίτσι δεν έμεναν χωρίς στεφάνι. :jerking:

Στο αγόρι το ένα σόϊ έλεγε - πότε θα παντρευτείς, ρε ανεπρόκοπε; Γεροντοπαλίκαρο θα μείνεις; Τι θα λέει η κοινωνία, ρε; Όλοι θα λένε ότι είσαι πούστης, ρε χαμένε.

Στο κορίτσι έλεγαν - κούνα την ουρά σου, μωρή. (Τον κώλο της εννοούσαν). Να μιλήσουμε για την προίκα; Αυτό δεν έπαιζε πάνω απ' όλα;

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
15.118
Πόντοι
3.506
Μη νομίζεις και τώρα το ίδιο γίνεται :confused:

Backpacker

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2008
Κριτικές
18
Like
3.704
Πόντοι
5.595
Ξεπερασμένος σαν θεσμός...σε προηγούμενους αιώνες που ο μέσος όρος ζωής ηταν τα 40 έτη και τρέχανε να προλάβουν να κάνουν παιδιά για να έχουν εργάτες στα χωράφια και για να έχουν κάποιον να τα αφήσουν είχε νόημα.

Πλέον το 2021 μοιάζει απίστευτα παρωχημένος θεσμός. Όταν έχεις τόσα πράγματα πλέον να κάνεις (τροπους διασκεδασης-γουστα-ταξιδια-ποικοιλια ερωτικων συντροφων) το να κάτσεις να ξεσκατώνεις πόσα χρόνια και μετά άλλα πόσα χρόνια να πληρώνεις χορους-παιδικους-αγγλικα-φροντιστηρια-φοιτητικα σπιτια σαν τον είλωτα μου φαίνεται προσωπικά πάντα μιλώντας από μαζοχιστικό μέχρι τελείως ανούσιο.

Σίγουρα προσωπικές επιλογές είναι και μοιραζόμαστε απλά προσωπικές απόψεις εδώ...δεν κρίνουμε. Το σωστό για μένα στη δική μου ζωή είναι λάθος για άλλους και τούμπαλιν.

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.056
Πόντοι
1.056
αν μενει σε χωριο ενας αντρας χωρις πολλες σχεσεις στη ζωη του (η και καθολου) και γενικα δε το εχει με τις γυναικες δλδ να εχει κυκλο, να χωνεται και να γαμαει διαφορες κατι σαν play boy, και επαγγελματικα ειναι σταθερος, δλδ χωραφια η ζωα, τοτε ψαχνει απεγνωσμενα γυναικα να παντρευτει γιατι δε παλευεται η αγαμια και η μοναξια. η φαση να εισαι στα χωραφια και στα ζωα ολη μερα, και μετα να γυρνας σπιτι και να εισαι μονος, να πρεπει να μαγειρεψεις να πλυνεις να σκουπισεις κτλ ολα μονος, και φυσικα να εκτονωθεις μονος, ειναι γαμησετα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom