Επιτρέψτε μου να έχω λίγο διαφορετική γνώμη.
Για εμένα Οικογένεια είναι ΜΟΝΟ και αποκλειστικά ο άνθρωπος σου. Φυσικά η Οικογένεια από την οποία προέρχεσαι είναι σημαντική. Πολύ σημαντική και σου προσφέρει τις αρχές που χρειάζονται για να προχωρήσεις στην ζωή σου. Ομως από εκεί και πέρα υπάρχει και η επιλόγή και η συνείδηση του καθενός ώστε να "κρίνει" τι από 'ο,τι βλέπει γύρω του είναι ορθό ή όχι.
Από εκεί και πέρα φυσικά καταλαβαίνω την εγωιστική και βιολογική ανάγκη πολλών συνανθρώπων να διαιωνίσουν το είδος (και καλά κάνουν) Οπότε έτσι δημηιουργείται και η ανάγκη τεκνοποίησης όχι ως καρπού φλόγας και ανάγκης ολοκλήρωσης ως "σύνολο ζευγαριού" αλλά ως μονάδα.
Από την άλλη πλευρά ας το πάρουμε ως εξής:
Με τις οικογένειες από τις οποίες προερχόμαστε περνάμε (ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε άσχετα από τα αίσχη της μιζέριας και των άεργων - το ξέρω ότι παίζει να με πλακώσετε όλοι) γύρω στα 20-25 έτη.
Τα δικά μας παιδιά το ίδιο (20-25 έτη)
Με τον ΑΝΘΡΩΠΟ μας...εάν συμβεί αυτό θα περάσουμε κατά επιλογή κατά μέσω όρο με βάση το προσδόκιμο ηλικίας 40 με 50 έτη...
ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι ο ΠΡΩΤΟΣ άνθρωπος στην εικόνα μας κλπ;
Ναι πιστεύω στον έγγαμο βίο όχι όμως ως γέφυρα για παιδιά αλλά σαν προσωπική ολοκλήρωση και σύνδεση με τον άνθρωπο που θέλουμε να μοιραστούμε ΟΛΗ μας την ζωή. Παραδείγματα έχω πολλά . Από τους κουμπάρους των γονιών μου που είναι 50 έτη μαζί (γυρίστε να τους πείτε ότι δεν είναι οικογένεια και θα σας τρέχουν από ζωγράφου που μένουν μέχρι τον Άλιμο).
Πιστεύω όμως ότι πλέον τον γάμο τον έχουμε θέσει για νομικούς λόγους (αναγνώριση παιδιών, δάνεια, κλπ)
Δεν λέω ότι προσωπικά εγώ είμαι άνθρωπος που θέλει μία τέτοια ζωή προς το παρόν . Δεν το επιδιώκω . έχω φάει και τα στραπάτσα μου οπότε δύσκολα πείθομαι. Όμως προς θεού αν μοναδική ανάγκη του γάμου είναι τα παιδιά...Ας πάμε σε τράπεζα σπέρματος ή ας βρούμε εθελόντρια μητέρα κλπ.
Το να επιδιώκουμε γάμο ΜΟΝΟ για τεκνοποίηση είναι σαν να δίνουμε ένα όριο στον γάμο ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ!!! Δηλαδή μόλις τα παιδιά μεγαλώσουν τι; τον πούλο , φεύγεις , χωρίζεις κλπ...
Τεράστια συζήτηση μάγκες μου. Να είμαστε καλά. Καλή μας μέρα