Νέα

Διακοπή συντάξεων για δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών ζητεί η τρόικα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα neos123
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 342
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ζησε με ονειρα,ο πλουτος σου ειναι ιδη πουλημενος,για αυτο γινονται ολα αυτα,τι δημοσιο τι συνταξης τι απωλησης στον ιδιοτικο τομεα,γιατι βιαζονται να πουλησουν τον δημοσιο βιο τυπε?μονο τα πετρελαια να δωθουν φτανη,και γιατι τσακωνονται οι τουρκοι με τους ισραιλιτες,μαλακες ειναι/για τα πετρελεια ειναι το παιχνιδι,καιρος να ξυπνησουν ολοι.Αν δεν εχης να φας αυριο τι σημασια εχη που δουλευης,αν δεν εχης να ταισης το παιδι σου τι θα κανης,μια φορα θα γινη τυπε και θα καη το πελεκουδι!
δεν διαφωνώ σε κάτι που λες, μόνο με την ορθοφραφία σου που βγάζει μάτι
κατά τα λοιπά, το γεγονός πως υπάρχουνε λύσεις που να μας βγάζουνε απο το αδιέξοδο εύκολα και χωρίς να λιώσεςι την κοινωνία δεν σημαίνει πως πρέπει να αποδεχτείς και να δεχτείς να εξακολουθούν να συμβαίνουνε τα στραβλά τόσων χρόνων.
Το δημόσιο πρέπει να νοικοκυρευτεί και να γίνει λειτουργικό. Πάπαλα.

όλα τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα επίσης. Αλλά το να γίνεται ο κακός χαμός μόλις μιλάνε για ΔΥ και όταν απολύονται καθημερινά στον ιδ. τομέα να μην μιλάει κανείς...δεν το καταλαβαίνω.
δεν μου απάντησες πότε κατέβηκαν μαζί ιδ. υπάλληλοι στο δρόμο μαζικά....δεν θυμάμαι εγώ ποτέ κάτι τέτοιο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
δυστυχώς για τον εργαζόμενο, τα χρήματα αυτά είναι υποχρεωμένος να τα δίνει ο εργοδότης (και πολλοί δεν δίνουν εισφορές ή το κάνουν με μεγάλη καθυστέρηση) και αυτός είναι ο μόνος λόγος να το κάνει. Αν δεν υπάρχει αυτή η υποχρέωση το κόστος αυτό θα το απορροφήσει ο εργοδότης που θα έχει τον υπάλληλό του με χαμηλότερο κόστος. Θα ήθελα να μου πεις πως θα μπορούσε ο υπάλληλος να προστατευτεί σε τέτοια περίπτωση. Τα 7-8 χιλ που λες είναι ανάλογα τον μισθό κάποιου... σωστά? στα 30 χρόνια δίνουν 500χιλ?? θα το βάλω στο excel από περιέργεια

αστα .. το έχω βάλει ήδη και θα τρομάξεις...

λοιπόν δεδομένα

(1) παραδοχές

Αρχικός μισθός = 1000 ευρώ (μικτά)
Ετήσια αύξηση μισθού = 1.5%
Κρατήσεις σύνταξης = 26%
Εγγυημένο επιτόκιο = 2.65%
Ετη ασφάλισης = 35
Μήνες/ετος = 12

(2) Αποτέλεσμα

224.816,46 €

όχι ασχημα μπορώ να πώ

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
και ποιός θα τον υποχρεώσει να το πει αυτό? ξέρεις τι θα πει στον υπάλληλο? 1200 δεν έπαιρνες? πάρε 1200 και δούλευε... αυτό λέω... στο μυαλό του εργοδότη είναι τα λεφτά που εισπράτει ο υπάλληλος και τα λεφτά που πρέπει να σώσει για εισφορές... αν του δώσεις το δικαίωμα να μην δώσει αυτά τα λεφτά δεν θεωρεί πως πρέπει να τα δώσει στον υπάλληλο
για αυτό θεωρώ πως είναι δύσκολη η εφαρμογή
αυτό δεν ισχύει
στο μυαλό του εργοδότη είναι το συνολικό ποσό μισθοδοσίας
το πού θα το αποδώσει δεν τον ενδιαφέρει
ίσα ίσα, με τη λογική αυτή ο εργαζόμενος θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα και ο εργοδότης θα έδινε λιγότερα, γιατί οι εισφορές σε κάτι ΙΚΑ, ΜΙΚΑ Συκα κλπ είναι εξωφρενικές για αυτά που προσφέρουνε.
με 100 ευρώ το μήνα κάνεις ιδ. ασφάλεια που τα σπάει
και όλο το σύστημα θα πήγαινε καλύτερα. Οι ιδ. ασφάλειες θα είχανε χρήματα, θα έφτιαχναν νέα προγράμματα, τα ιδ. νοσοκομεία θα ευημερούσανε και οι πολίτες θα πήγαιναν σε σοβαρα και υγιεινά νοσοκομεία και όχι σε τρώγλες.
τώρα....πάνε στο νοσοκομείο και μιλάνε για ράτζα

όποιος δεν θέλει να κρατήσει μπαγιόκο για το μέλλον (καταθέσεις - κουμπαράς) πρόβλημά του...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
λοιπον ,να ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα...ο πατερας μου δουλευει σε ιδιωτικες 35 χρονια και εχει ακομα...ξερω και απο τις δυο πλευρες τι παιζεται...ο πατερας μου δουλευε παντα απο το πρωι μεχρι το βραδυ αλλα η μανα μου περασε πιο δυσκολα...ολοι ξερουμε πως στο στρατο πας και σου πριζουν τα αρχιδια και βγαζουν τα νευρα και το κομπλεξ τους στον κατωτερο...αυτο δεν ισχυει μονο στους φανταρους αλλα και στους μονιμους..η μανα μου ηταν στρατιωτικος ,δεν ηταν οποιοσδηποτε δημοσιος υπαλληλος...ναι θα σου πω οτι ξηνουν τα αρχιδια τους οι περισσοτεροι,αληθεια ειναι,το δυσκολο εκει ειναι η καταπιεση,δεν φερνεις αντιρρησεις για να μην σου κοψουν βαθμο ,να μπεις σε κομμα Η αα εισαι γυναικα να πηδηχτεις με τον ανωτερο για να μην παρεις μεταθεση στου διαολου    την μανα..
προφανώς πιστεύεις πως οι υπόλοιποι εδώ μέσα περιμένουμε εσένα να μας πεις τι γίνεται στο στρατό, δεν έχουμε εμείς συγγενείς...μάλιστα
ψυχολογική βία υπάρχει και στον ιδ. και στον δημοσιο τομέα, λέγεται εργασιακή γενικότερα
κατά τα άλλα, δεν σου είπα τίποτα για τον πατέρα σου, για σένα σου είπα
πως πρέπει να καταλάβεις (και οι γονείς σου επίσης) πως δεν παθαίνεις τίποτα με το να δουλέψεις για να τα βγάλεις πέρα
και το να κόψεις το φοιτιτικό σου φρέντο πάλι δεν είναι κακό.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Προφανῶς τὸ 1. Ὅμως τὰ σύγχρονα κράτη δὲν λειτουργοῦσι βάσει αὐτῆς τῆς λογικῆς.

Τὰ σύγχρονα κράτη ἀπαιτοῦσι ὁλοὲν μεγαλύτερα ποσά διὰ νὰ στηρίξωσι τὴν πυραμίδαν (ponzi scheme, «ἀεροπλανάκι») ἡ ὁποία καλεῖται κοινωνικὴ ἀσφάλισις.

Διὰ τῆς ἀπομυζήσεως τῶν παραγωγικῶν τάξεων ἐξασφαλίζεται ἡ συντήρησις τῶν ὁσημέραι ἀριθμητικῶς διογκουμένων μὴ παραγωγικῶν καὶ ἡ ἐπικυριαρχία τῆς κρατικῆς γραφειοκρατίας.

σεβαστέ παντοπώλα εδώ σφάλετε... αυτό συμβαίνει εις τα υποανάπυκτα κράτη... όλα τα συγχρονα κράτη έχουν ενσωματώσει τις κρατήσεις δια την κοινωνικήν πρόνοιαν εις τους καταβαλλόμενους φόρους από το προιόν των οποίων αποδίδουν τον κοινωνικόν μισθόν/σύνταξιν εις τα 65-67 έτη... τυχόν επιπλέον ποσά που λαμβάνει τις προέρχονται από ατομικάς επενδύσεις (ομού μετά του εργοδότη του) υπό την επίβλεψιν και εγγύησιν του κράτους το οποίο δια την παρεχόμενην υπηρεσία λαμβάνει ποσοστόν επί του επενδυομένου ποσού...

Επισκέπτης
σεβαστέ παντοπώλα εδώ σφάλετε... αυτό συμβαίνει εις τα υποανάπυκτα κράτη... όλα τα συγχρονα κράτη έχουν ενσωματώσει τις κρατήσεις δια την κοινωνικήν πρόνοιαν εις τους καταβαλλόμενους φόρους από το προιόν των οποίων αποδίδουν τον κοινωνικόν μισθόν/σύνταξιν εις τα 65-67 έτη... τυχόν επιπλέον ποσά που λαμβάνει τις προέρχονται από ατομικάς επενδύσεις (ομού μετά του εργοδότη του) υπό την επίβλεψιν και εγγύησιν του κράτους το οποίο δια την παρεχόμενην υπηρεσία λαμβάνει ποσοστόν επί του επενδυομένου ποσού...

Πάντως δὲν συμβαίνει ἐν Ἑλλάδι, ὅπου τὸ σύστημα εἶναι καθαρῶς ἀναδιανεμητικό.

Καὶ παρ' ὅλον ὅτι σήμερον εἴμεθα οἱ ἀποδιοπομπαῖοι τράγοι, τὸ ἰδικὸν μας πρόβλημα θὰ φαντάζῃ παρωνυχὶς ὅταν θὰ ἐκδηλωθῇ ἡ κρίσις τοῦ συστήματος κοινωνικῶν ἀσφαλίσεων τῶν ἀνεπτυγμένων κρατῶν.

OP
OP
neos123

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
προφανώς πιστεύεις πως οι υπόλοιποι εδώ μέσα περιμένουμε εσένα να μας πεις τι γίνεται στο στρατό, δεν έχουμε εμείς συγγενείς...μάλιστα
ψυχολογική βία υπάρχει και στον ιδ. και στον δημοσιο τομέα, λέγεται εργασιακή γενικότερα
κατά τα άλλα, δεν σου είπα τίποτα για τον πατέρα σου, για σένα σου είπα
πως πρέπει να καταλάβεις (και οι γονείς σου επίσης) πως δεν παθαίνεις τίποτα με το να δουλέψεις για να τα βγάλεις πέρα
και το να κόψεις το φοιτιτικό σου φρέντο πάλι δεν είναι κακό.
ανεφερα το πατερα μου για να σου πω οτι ξερω τι γινεται και στ ιδιωτικο...δεν ειπα οτι ειναι κακο να δουλεψω ελεος ρε φιλε ,που ειδες κατι τετοιο...το φοιτητικο το φρεντο δεν το ειχα ξεκινησει ποτε για να το κοψω τωρα...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
οπότε αντιλαμβάνεσαι πως η οποιαδήποτε δυσκολία συνάντησε η μητέρα σου στο στρατό μπορεί και να αντιμετωπιστεί (και πολλαπλάσια μάλιστα ) και στον ιδ. τομέα και δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο θα έπρεπε να βγει εκείνη σε σύνταξη στα 45-50 της ή πιο πριν κιόλας.
δεν είναι προσωπικό, έχω γνωστή που βγήκε στα 42 της σε σύνταξη από την Ολυμπιακή με 3 χιλιάδες σύνταξη (και λίγη ήταν δηλαδή)

με ποια λογική η κοπέλα στον ιδ. τομέα παίρνει με το ζόρι 2 μήνες άδεια εγγυμοσύνη και στο δημόσιο τομέα σηκώνονται και την κάνουνε 2 χρόνια; Δεν φταίνε εκείνες βέβαια, ο νόμος φταίει και δεν φταίει γιατί είναι λάθος αλλά γιατί κάνει διακρίσεις.

δεν μπορεί να κάνεις διαρκώς νόμους για τους "δικούς σου"

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
αυτό δεν ισχύει
στο μυαλό του εργοδότη είναι το συνολικό ποσό μισθοδοσίας
το πού θα το αποδώσει δεν τον ενδιαφέρει
ίσα ίσα, με τη λογική αυτή ο εργαζόμενος θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα και ο εργοδότης θα έδινε λιγότερα, γιατί οι εισφορές σε κάτι ΙΚΑ, ΜΙΚΑ Συκα κλπ είναι εξωφρενικές για αυτά που προσφέρουνε.
με 100 ευρώ το μήνα κάνεις ιδ. ασφάλεια που τα σπάει
και όλο το σύστημα θα πήγαινε καλύτερα. Οι ιδ. ασφάλειες θα είχανε χρήματα, θα έφτιαχναν νέα προγράμματα, τα ιδ. νοσοκομεία θα ευημερούσανε και οι πολίτες θα πήγαιναν σε σοβαρα και υγιεινά νοσοκομεία και όχι σε τρώγλες.
τώρα....πάνε στο νοσοκομείο και μιλάνε για ράτζα

όποιος δεν θέλει να κρατήσει μπαγιόκο για το μέλλον (καταθέσεις - κουμπαράς) πρόβλημά του...

δηλαδή θα μπορέσει ένας εργοδότης να μην δώσει κάποια χρήματα και θα είναι μεγαλόψυχος και τελικά θα τα δώσει για να κάνει τα κουμάντα του ο υπάλληλός του???
απλά δεν το νομίζω
και έχω στο μυαλό μου μικρές εταιρίες που είναι ακόμα οι περισσότερες στην οικονομία μας και όχι κάποιες πολυεθνικές που θα τηρήσουν το γράμμα του (όποιου) νόμου

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
δηλαδή θα μπορέσει ένας εργοδότης να μην δώσει κάποια χρήματα και θα είναι μεγαλόψυχος και τελικά θα τα δώσει για να κάνει τα κουμάντα του ο υπάλληλός του???
απλά δεν το νομίζω
και έχω στο μυαλό μου μικρές εταιρίες που είναι ακόμα οι περισσότερες στην οικονομία μας και όχι κάποιες πολυεθνικές που θα τηρήσουν το γράμμα του (όποιου) νόμου
ο εργοδότης και τώρα προσπαθεί να δώσει λιγότερο μεικτό μισθό
απο κει και περα αυτο ειναι θεμα διαπραγματευσης

αλλά και πάλι λεω πως είναι ανεφικτο αυτο

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
μπόλντη έχεις πάει φαντάρος  :think: :think: :think: :think:

αν ναι πότε / πόσο και πού

δεν εχω παει αλλα δεν βγηκα να πω ποτε αντιπαραγωγικους τους στρατιωτικους
γιατι εχω αρκετους γνωστους αξιωματικους και ξερω τι γαμησι τρωνε
για να βγαλουν μερικα λεφτα να εχουν να κινουνται εχω παρει απο την πυλη φιλο που εκλαιγε στο αμαξι δεν αντεξε την ψυχολογικη πιεση. Και ερχεται τωρα το τσουτσεκι ο Μεξικανος
και ο καθε Μεξικανος να μας μιλησει για αντιπαραγωγικους ανθρωπους
εγω αμα τον ΜεξΙκανο τον συναντουσα πουθενα εξω και ελεγε αυτες τις μαλακιες που λεει θα τρωγε κατι μπουνιες ξεγυρισμενες
για να σταματησει να λεει μαλακιες.

φιλε μπορει να μην εχω παει ακομη φανταρος αλλα τα μεροκαματα μου τα εχω κανει και μαλιστα δεν μου χει κολλησει ενσημα
κανεις , εχω στήσει εγω caterings σε μια αλανα που δεν ειχε ουτε πετρες κατω... 10 σερβιτοροι για 800 ατομα
εκεινο το βραδυ ειχαμε φυγει απο το σπιτι μας 5 το απογευμα και γυρισαμε την επομενη στις 8 το πρωι
οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεει.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Εχουμε γεμισει πιτσιρικια που αναμασανε 2 καραμελες

1. Για Αντιπαραγωγικους ανθρωπους που κατα βαθος δεν ειναι αντιπαραγωγικοι απλα ο τροπος
που το κρατος τους χρησιμοποιει ειναι αντιπαραγωγικος

και

2. Δεν παω να δουλεψω επειδη εχει χαμηλους μισθους εξω. Σπουδασα τοσα χρονια δεν παω να δουλεψω για 700 ευρω σοπα ρε φιλαρακο σοβαρα που δεν εχεις δουλεψει ποτε στην ζωη σου? Ο μονος που σπουδασε εισαι εσυ? Ποσα θες 2000 με το Καλημερα σας? ε ρε εχει να πεσει φαπα... τωρα αρχιζει και ζοριζεται ο ελληνας που τα ειχε ολα δεδομενα... κατσε να δεις πλακα

και επειδη σπουδασες δηλαδη ? τι εγινε? εγινες και νομπελιστας? και για 600 ευρω θα δουλεψεις.

johniexxx

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2007
Κριτικές
1
Like
148
Πόντοι
1
boldemort, φιλικά πάντα, αλλά ο στρατός είναι τίγκα στους αντιπαραγωγικούς ανθρώπους. Μην κρίνεις από τον φίλο σου. Η πίεση μπορεί να υπάρξει σε μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν είναι το σύνηθες. Όταν με το καλό πας, θα το δεις και εσύ. Όσο για το γαμήσι που τρώνε οι φίλοι σου αξιωματικοί, αν θες γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, γιατί η δικιά μου εμπειρία είναι αρκετά διαφορετική..

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Εχουμε γεμισει πιτσιρικια που αναμασανε 2 καραμελες

1. Για Αντιπαραγωγικους ανθρωπους που κατα βαθος δεν ειναι αντιπαραγωγικοι απλα ο τροπος
που το κρατος τους χρησιμοποιει ειναι αντιπαραγωγικος

και

2. Δεν παω να δουλεψω επειδη εχει χαμηλους μισθους εξω. Σπουδασα τοσα χρονια δεν παω να δουλεψω για 700 ευρω σοπα ρε φιλαρακο σοβαρα που δεν εχεις δουλεψει ποτε στην ζωη σου? Ο μονος που σπουδασε εισαι εσυ? Ποσα θες 2000 με το Καλημερα σας? ε ρε εχει να πεσει φαπα... τωρα αρχιζει και ζοριζεται ο ελληνας που τα ειχε ολα δεδομενα... κατσε να δεις πλακα

και επειδη σπουδασες δηλαδη ? τι εγινε? εγινες και νομπελιστας? και για 600 ευρω θα δουλεψεις.
1.Θεωρείς τους στρατιωτικούς παραγωγικούς δηλαδή;;;τί ακριβώς παράγουν;;;;

2.Δεν ισχύει σαν κανόνας αλλά σε περιπτώσεις καλομαθημένων,ξέρω πάρα πολλά παιδιά που δουλεύουν κ σπουδάζουν κ δεν έχουν πρόβλημα να συνεχίσουν να δουλεύουν κ αφού πάρουν πτυχείο για 600-700e.

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Κοπρόσκυλα χαραμοφάηδες πάρτε πούλο και δουλέψτε ρε

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220

2.Δεν ισχύει σαν κανόνας αλλά σε περιπτώσεις καλομαθημένων,ξέρω πάρα πολλά παιδιά που δουλεύουν κ σπουδάζουν κ δεν έχουν πρόβλημα να συνεχίσουν να δουλεύουν κ αφού πάρουν πτυχείο για 600-700e.

1. Νταξει δεν εχεις μπει ποτε σε F16 ή δεν έχεις κανει ποτε ειδικες δυνάμεις για να καταλάβεις
τι παράγουν αυτοι οι άνθρωποι οπως ουτε και εγω. Αν αυτη τη στιγμη δεν υπήρχαν ματατζίδες θα επικρατούσε το χάος αν έμπαιναν
μεσα στην βουλή άτομα και σκοτώνανε οποιον βρίσκανε... μην κανετε παρεα με τους ιδιους και με τους ιδιους μιληστε και με καναν αλλον ανθρωπο να ανοιξει λιγο το μυαλο . Σεβασμος απλα στους στρατιωτικους φιλε και απο σενα και απο μενα που το βραδακι κοιμομαστε σπιτια μας ενω αλλοι είτε φυλάνε τσιλιες ειτε παίρνουν κάμψεις

2. Ελαχιστα παιδια δουλευουν πλεον για τοσα λιγα. Αν δουλευανε περισσοτερα δεν θα ειχες τοσους ξενους εδω μεσα. Απλη λογικη  χωρις πολλες πολλες αντιπαραθεσεις.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Αν δεν ειχαμε στρατο, θα μας ειχαν γαμησει οι τουρκοι καιρο τωρα...Φανταζομαι οταν εκλειψουν οι απειλες ο στρατος θα περιοριστει ή μπορει να γινει και εθνοφυλακη. Προς το παρον ειναι πολυ "παραγωγικοι"

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
1. Νταξει δεν εχεις μπει ποτε σε F16 ή δεν έχεις κανει ποτε ειδικες δυνάμεις για να καταλάβεις
τι παράγουν αυτοι οι άνθρωποι οπως ουτε και εγω. Αν αυτη τη στιγμη δεν υπήρχαν ματατζίδες θα επικρατούσε το χάος αν έμπαιναν
μεσα στην βουλή άτομα και σκοτώνανε οποιον βρίσκανε... μην κανετε παρεα με τους ιδιους και με τους ιδιους μιληστε και με καναν αλλον ανθρωπο να ανοιξει λιγο το μυαλο . Σεβασμος απλα στους στρατιωτικους φιλε και απο σενα και απο μενα που το βραδακι κοιμομαστε σπιτια μας ενω αλλοι είτε φυλάνε τσιλιες ειτε παίρνουν κάμψεις

2. Ελαχιστα παιδια δουλευουν πλεον για τοσα λιγα. Αν δουλευανε περισσοτερα δεν θα ειχες τοσους ξενους εδω μεσα. Απλη λογικη  χωρις πολλες πολλες αντιπαραθεσεις.
Αν δεν ειχαμε στρατο, θα μας ειχαν γαμησει οι τουρκοι καιρο τωρα...Φανταζομαι οταν εκλειψουν οι απειλες ο στρατος θα περιοριστει ή μπορει να γινει και εθνοφυλακη. Προς το παρον ειναι πολυ "παραγωγικοι"
1)Γενικά μιλάω,γενικά είμαι κατά,συμφωνώ ότι μέχρι να συνηδειτοποιήσει η ανθρωπότητα κάποια πραγματάκια είναι ''αναγκαίο κακό'' οι στρατοί,ωστόσο μάγκες μην επιμένετε δεν παράγουν ούτε προσφέρουν κάτι,απλά φανερώνουν ότι ακόμα ο άνθρωπος δεν έχει προοδεύσει όσο θα έπρεπε.....

2)Δεν είναι ελάχιστοι σε πληροφορώ,δεν είναι καθόλου ελάχιστοι...όπως πάμε θα θεωρείται κ προνομιούχος όποιος παίρνει 600-700e,το πε ο Παπανδρέου άλλωστε:''Θα αγωνιστώ να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια''.Απλά οι μετανάστες πάντα εξυπηρετούν το κεφάλαιο κ ρίχνουν τους μισθούς.Όλα αυτά όσο δεν υπάρχουν νόμοι προστασίας του εργαζόμενου κ κινείται η αγορά φιλελεύθερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom