Νέα

Διακοπές στην Ικαρία-Έχει γκόμενες το νησί;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 149
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

zatoichi3

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
6
Είμαι 35 χρονών εργένης φίλε και πολλές χρονιές δεν πήγαινα διακοπέςλόγω έλλειψης παρέας, τελικά έκανα λάθος. Οι φίλοι μου ως επι το πλείστον είναι γεροντοπαλίκαρα σαν εμένα. Ο ενας ροχαλήζει, ο άλλος είναι βρωμιάρης, ο τρίτος είναι σπαγγοραμμένος δεν ευχαριστειέμε να πάω με φίλο διακοπές, άσε που δυσκολέυομια και στο δωμάτιο. Τελικά πέρυσι στα 34 τόλμησα να παω μόνος μου σε ενα μικρό νησάκι και άλλαξα παραστάσεις! Ξεκουράστηκα μου βγήκςε εύκολα ο χειμώνας. Πραγματικά όμως όταν κάνεις διακοπές μόνος το βράδυ νιώθεις αμηχανία δεν έχεις τι να κάνεις.

Τώρα μας τα λες ολοκληρωμένα. Είσαι τυχερός γιατί ο Μπόλντι θα σε συμβουλέψει περί παρέας. Αν καθόσουνα με αυτούς τους φίλους μαγκούφης θα έμενες.

Κοίτα κι εγώ 31 είμαι. Στην ηλικία μας δεν μας παίρνει να αναμιγνυόμαστε με τους πιτσιρικάδες και να κάνουμε καμάκι στις πιτσιρίκες. Αφού ρωτάς για Ικαρία λοιπόν, θα πρέπει να ρωτήσεις αν υπάρχει μουνί προσβάσιμο σε ώριμους άντρες. Πόσο μάλλον άντρα που θα πάει στo μπαράκι μόνος του.

Η δική μου εμπειρία, εφόσον μιλάμε για Ελληνίδες, είναι ότι πρέπει να είσαι δικτυωμένος εκεί που θας πας. Εγώ έχω το πατρικό μου σε νησί του Ιονίου και πηγαίνω 1-2 μήνες κάθε χρόνο. Οπότε εκτός από τουρίστριες πάντα μου γνωρίζουν και ελληνίδες. (τίποτα όμως δε συγκρίνεται με Fylis Beach!)

Η φάση πουταναριό που ψάχνεται για πούτσο χωρίς να είναι γκλαμουρογκόμενες Μυκόνου ακούγεται καλή, αλλά για την κάθε ηλικία είναι διαφορετικές οι επιλογές και οι δυνατότητες να κινηθεί ανάμεσα στον κόσμο.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Είμαι 35 χρονών εργένης φίλε και πολλές χρονιές δεν πήγαινα διακοπέςλόγω έλλειψης παρέας, τελικά έκανα λάθος. Οι φίλοι μου ως επι το πλείστον είναι γεροντοπαλίκαρα σαν εμένα. Ο ενας ροχαλήζει, ο άλλος είναι βρωμιάρης, ο τρίτος είναι σπαγγοραμμένος δεν ευχαριστειέμε να πάω με φίλο διακοπές, άσε που δυσκολέυομια και στο δωμάτιο. Τελικά πέρυσι στα 34 τόλμησα να παω μόνος μου σε ενα μικρό νησάκι και άλλαξα παραστάσεις! Ξεκουράστηκα μου βγήκςε εύκολα ο χειμώνας. Πραγματικά όμως όταν κάνεις διακοπές μόνος το βράδυ νιώθεις αμηχανία δεν έχεις τι να κάνεις.

να πας σε κανα κλαμπ να χορεψεις και να βγαλεις γκομενες ρε τυπε

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Καλά τότε.

Εσύ πήγαινε και λιάσε το κωλαράκι σου στο Super Paradise.

(ΥΓ Στα 80's εγώ πήγαινα Μυρσίνη τότε που δεν την ήξεραν ούτε οι σπάροι).
γερο αν εισαι ασχετος μην εκφραζεις αποψη.εισαι απο αλλες εποχες που ηταν πραγματι πανεμορφες.τωρα η μυκονος ειναι οπως ειπε ο εκτορας.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
.... γυναικεία αιδεία ...........

1) ΔΕν υπάρχουν αντρικά  αιδοία , οποτε γουσταρουμε ολοι να βλεπουμε αιδοια (μουνιά)

2) Δεν ειναι αιδεία αλλα αιδοία . Δεν φφτανει που τα βλέπουμε 2-3 φορες το χρονο τα αιδοια και οταν τα βλέπουμε εχουμε ξεχάσει να τα χειριζομαστε και δεν ξερουμε τι να τα κάνουμε ας τα γραφουμε τουλαχιστον με τον σωστο τρόπο .

OP
OP
jim28

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.414
Πόντοι
6.955
στο άκουσμα και μόνο ότι είσαι μόνος διακοπές, αν πλησιάσεις γκόμενα  θα αναρωτηθεί....αυτός δέν είχε ένα φίλο.Sorry αλλά θα σε περάσει για χαζόν!!!!!!
Σοτυ όταν ήμουν νεότερος είχα ακριβώς την αποψη που εξέφτασες, οτι δηλαδη καποιον που παει διακοπες μονος τον περνανε για βλαμμένο! Όμως στο νησί που πήγα πέρυσι και άλλους μοναχικούς γνώρισα και σε γκόμενες την έπεσα αν και μόνος.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Με φτιάξατε πρωί πρωί

@jim28 Δεν αναφέρεις τα βασικότερα. Πότε θα πάς, πόσα θα ξοδέψεις, τι γουστάρεις στις διακοπές, σου αρέσουν τα πράσινα ή ξερά νησιά?

Πάμε..
Τριγυρνάω Ελλάδα από την εποχή που το Κυκλάδες έκανε 32 ώρες για Κάρπαθο στο πήγαινε, γιατί στο έλα αντί για Πέμπτη ήρθε την επόμενη Δευτέρα και δεν υπήρχε άλλο πλοίο και βέβαια ούτε αεροπλάνο ούτε κινητά

Περασμένα και καθόλου ξεχασμένα. Πως να ξεχάσεις δηλαδή ότι στην Κάρπαθο κατέβηκαν οι νέοι του χωριού να μας δείρουνε επειδή κάναμε γυμνισμό,αλλά επειδή είμαστε καλά παιδιά φορέσαμε μαγιώ, κλείσαμε ματσάκι ντόπιοι-τουρίστες, τους λιανίσαμε 3-2, το ξύλο που φάγαμε στο παιγνίδι ακόμα το θυμάμαι, μετά βέβαια μας παραδεχτήκανε και μας κεράσανε.

Τα πράγματα εδώ και χρόνια έχουν αλλάξει δραματικά. Αν πας διακοπές σε high season (που για κάθε νησί είναι διαφορετικη) πάς σε μεγάλο νησί, όπου και φασαρία έχει αν θέλεις και να χαθείς μπορείς. Στα μικρά νησιά που χωράνε 10 ανθρώπους, μόλις έλθει ο ενδέκατος βαράει busy.

Ελεύθερο camping. Ψιλοξέχνατο. Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Επειδή βελτιώθηκαν οι συγκοινωνίες και γίναμε πολλοί, υπάρχει θέμα καθαριότητας και οι ντόπιοι φοβούνται φωτιές και ναρκωτικά. Αν υπάρχουν και ενοικιαζόμενα ή οργανωμένο camping, πέφτει κυνήγι. Παλιά, άντε να πετούσε ένα σκατόχαρτο στο βοριά, τώρα γίνανε πολλά.

Ελεύθερη παραλία. Βρίσκεις ακόμα αρκετές. Στις υπόλοιπες, αν οι ομπρέλες δεν είναι μόνιμες, έρχεται τύπος το πρωί και στις καρφώνει στο στομάχι, ενώ κοιμάσαι.Οι δήμοι και οι μονές νοικιάζουν το οτιδήποτε, εδώ έχουν ομπρέλες και στην Πρέβελη (Κρήτη), όπου το κοντινότερο χωριό είναι στα 5-7 χιλιόμετρα

Ικαρία.
Στην αρχή (1979(
Καλώς ήρθατε στο νησί του Ραδίου (έχει ιαματικές ραδιενεργές πηγές)
Μετά
Καλώς ήρθατε στο κόκκινο νησί (ΚΚΕ)
Καλως ήλθατε στο νησί του Ικαρου

Αντίστοιχες και οι πινακίδες στις παραλίες

Στην αρχή
Απαγορεύεται ο Γυμνισμός
Μετά (διορθώνανε την πινακίδα)
Απαγορεύεται  η αμμοληψία

Την Ικαρία ή την αγαπάς ή την μισείς- αδιάφορος δεν θα μείνεις

Καλό είναι πριν πας να έχεις κάνει μπάνια αλλού, ώστε αν ο καιρός δεν είναι καλός να μη σου λείψει η θάλασσα. Ωραιότατο θέαμα τουρίστες με κουβαδάκια να δροσίζονται γιατί το κύμα ήτανε μεγάλο, και έχει πνιγεί και κόσμος. Τα ίδια και για ψαροντούφεκο.Αντάρα, ασπρίζει ο βυθός και δεν βλέπεις, χώρια που βαθαίνει γρήγορα και αμέτρητα. Αν είσαι καλός, μόνο στο νότιο τμήμα.

Αν δεις την παραλία στο λιβάδι, οι ομπρέλες είναι στα 30 μέτρα από την θάλασσα. Δεν το κάνανε από ευγένεια. Στο λιβάδι μαζεύονται οι τουρίστες, στη μεσακτή τα χωριά. Και οι δύο παραλίες είναι στον Αρμενιστή

Κάποιος θέλει να σε στείλει. Σου έβαλε video από πανηγύρι στη Λαγκάδα. Το πανηγύρι είναι ημερήσιο στις 15 Αυγούστου, ξεκινάει 10-11 το πρωί και στις 2 το μεσημέρι οι μισοί έχουν αγκαλιάσει τα δέντρα και ξερνάνε. Είναι λίγο δύσκολο κρασί κατσίκι και σαλάτα ενώ χορεύεις και έχει 40 βαθμούς πάνω από το κεφάλι σου. Οι προσεκτικοί συνεχίζουν το βράδυ στα άλλα πανηγύρια τα νυκτερινά ώσπου να τους βρεί το ξημέρωμα

Για γυναίκες. Μην φανταστείς ποσότητα. Εχει και καθαρές και βρώμικες. Η τουριστική περίοδος είναι 20 Ιουλίου με 20 Αυγούστου.

Ο μουνότοπος στην Ικαρία λέγεται Καραβόσταμο (οι ίδιοι το λένε όχι εγώ) επειδή εκεί γεννιούνται όμορφες γυναίκες. Αρα ο Ευδηλος είναι καλή περίπτωση

Λέντας (Κρήτη). Ιδιο στυλ πήγα για λίγο πριν από δύο χρόνια. Δύο ώρες με αυτοκίνητο, χαμένο στο πουθενά, κανένα άλλο χωριό κοντά, αν φτάσεις μένεις. Η μόνες διαφορές, πιάνει ελληνικό ραδιόφωνο και τηλεόραση (παλιά μόνο Λιβύη)

Αν σου αρέσει ύπνος στη παραλία και πρωινό μπάνιο τράβα κανά σαββατοκύριακο Εύβοια - Χιλιαδού. Εχει και ταβερνάκι

Για καλοκαίρι σκέψου και τη Σαμοθράκη. Αλλιώς ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ (έχει  και παξιμάδια)
Αυτή ειναι ενημέρωση ρε πούστη μου...travel guide εισαι δικέ μου;
Κοίτα να δεις τωρα,οπως είπες η Κρητη εχει γεμίσει ξαπλώστρες.Πήγα ελαφονήσι και δεν το πίστευα,δρόμο δεν εχει να πας στην παραλία 5 χλμ πιο πριν σταματαει η ασφαλτος και πας η με αγροτικό ή με on-off,αλλά ομπρέλες παντού και δεν φτανανε κιόλας(ντουζιέρα ομως πουθενά)...είχε το προηγούμενο βράδυ παλλίροια και η άμμος ήταν βρεγμένη,ξάπλωσα για ενα τέταρτο να στεγνώσω,να ξεκουραστώ και να φύγω για Χανιά παλι πισω και με πιασε μια φαγούρα στη πούτσα,τι να σου λέω...μέχρι να παρω χαμπάρι τι ήτανε κόλλησα και την γυναίκα μήκυτες.Ενώ στο Λέντα ήταν γαμάτα,'ημουν και πιο πιτσιρικάς.Περάσαμε μέσα απο το φαράγγι με τον κόκκινο βράχο,γενικά η διαδρομή ήταν πολύ ωραία αλλα κουραστική.Η μεγαλύτερη ευθεία ήταν η απόσταση απο το καθισμα του οδηγού,ως το πεντάλ του φρένου.Και ο κομμός έλεγε προς Μάταλα,τεράστια παραλία αμμουδερή,βυθός βραχώδης με ποικιλία χλωρίδας πανίδας είχε κατι σκηνές αλλα δεν νομίζω να ηταν μόνιμες,μάλλον για προστασία απο τον ήλιο γιατι εκει κάτω σκοτώνει.Ο κομμός νομίζω ήταν δίπλα σε χωριό και ειχε και αρχαια περιφραγμένα στην είσοδο της παραλίας

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Αυτή ειναι ενημέρωση ρε πούστη μου...travel guide εισαι δικέ μου;
Κοίτα να δεις τωρα,οπως είπες η Κρητη εχει γεμίσει ξαπλώστρες.Πήγα ελαφονήσι και δεν το πίστευα,δρόμο δεν εχει να πας στην παραλία 5 χλμ πιο πριν σταματαει η ασφαλτος και πας η με αγροτικό ή με on-off,αλλά ομπρέλες παντού και δεν φτανανε κιόλας(ντουζιέρα ομως πουθενά)...είχε το προηγούμενο βράδυ παλλίροια και η άμμος ήταν βρεγμένη,ξάπλωσα για ενα τέταρτο να στεγνώσω,να ξεκουραστώ και να φύγω για Χανιά παλι πισω και με πιασε μια φαγούρα στη πούτσα,τι να σου λέω...μέχρι να παρω χαμπάρι τι ήτανε κόλλησα και την γυναίκα μήκυτες.Ενώ στο Λέντα ήταν γαμάτα,'ημουν και πιο πιτσιρικάς.Περάσαμε μέσα απο το φαράγγι με τον κόκκινο βράχο,γενικά η διαδρομή ήταν πολύ ωραία αλλα κουραστική.Η μεγαλύτερη ευθεία ήταν η απόσταση απο το καθισμα του οδηγού,ως το πεντάλ του φρένου.Και ο κομμός έλεγε προς Μάταλα,τεράστια παραλία αμμουδερή,βυθός βραχώδης με ποικιλία χλωρίδας πανίδας είχε κατι σκηνές αλλα δεν νομίζω να ηταν μόνιμες,μάλλον για προστασία απο τον ήλιο γιατι εκει κάτω σκοτώνει.Ο κομμός νομίζω ήταν δίπλα σε χωριό και ειχε και αρχαια περιφραγμένα στην είσοδο της παραλίας

Δεν είμαι travel-guide (ωραίο το αγγλικό), απλά ταξίδευα (απεριόριστα) και ταξιδεύω (περιορισμένα)
Οι άνθρωποι έχουν διάθεση να μιλήσουν, εσύ έχεις διάθεση ν'ακούσεις?

Ομπρέλες παντού, όχι μόνο στη Κρήτη. Εμφανίζεται ένας πονεμένος που νομίζει ότι θα γίνει αφεντικό και ότι από τα λεφτά που θα μαζέψει το καλοκαίρι θα περάσει όλο το χειμώνα, πάει στο δήμο/μονή και λέει:
Τόσα, γι'αυτή την παραλία
Ο δήμος (που δεν έβγαζε φράγκο) συμφωνεί.
Στο τέλος του καλοκαιριού,το αφεντικό, βλέπει την πραγματικότητα και κοιτάει να πουλήσει την "επιχείρηση" και να πάρει και αέρα. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Κάπως έτσι γίνονται τα πράγματα, ενώ στο δήμο σκέφτονται "Φτηνά την νοικιάσαμε"

Πάντα μ'άρεσε να μην περνάω από ένα τόπο σαν τουρίστας, αλλά να μπλέκω και με τους ντόπιους και να διαβάζω τοπική εφημερίδα, αν υπάρχει. Μαθαίνεις πολλά (πχ εφημερίδα "Μυκονιάτισσα" πρώτο θέμα -πριν φτιάξουνε φράγμα- "οι γεωτρήσεις των ξενοδοχείων στερέψανε τα πηγάδια των κτηνοτρόφων", κάνανε γεωτρήσεις τα ξενοδοχεία (κοντά στις παραλίες) και οι κτηνοτρόφοι στα βουνά δεν είχαν πως να ποτίσουν τα ζωντανά - έχουν προβλήματα και στη Μύκονο.

Είμαστε και καλά παιδιά, παίζουμε καλή μπάλα, από πρέφα,μπουρλότο,σκαμπίλι,ιστίκι (τα δύο τελευταία τα έχω ξεχάσει, πάει καιρός που δεν τα έχω εξασκήσει - ζητείται δάσκαλος για ιδιαίτερα, στείλτε pm) είμαστε αστέρια, ουζο-ρακί αντέχουμε, μιλάμε και δυό γλώσσες να μεταφράζουμε πχ γαλλικά-κρητικά,  δεν θέλει και πολύ να γνωριστείς.

Ετσι για το Ελαφονήσι που αναφέρεις: Κτήματα στην περιοχή έχουν Μητσοτάκης,Μαμιδάκης και θέλανε (θέλουν) να κάνουν ξενοδοχεία. Κρητίκαροι και μονή αντιδρούν, έτσι ο δρόμος έμεινε (και πιθανά θα συνεχίσει) χωματόδρομος. Βέβαια αν παρατήρησες πάει και ΚΤΕΛ στο Ελαφονήσι, (στο χωματόδρομο -αθάνατη Ελλάδα), σαββατοκύριακα θυμίζει Βουλιαγμένη

Βέβαια, κάποι Κρητίκαροι δεν καταλαβαίνουν. Γι αυτό φέτος πυροβόλησαν και κάψανε το σπίτι του υιού Μπόμπολα,σ' 'ενα χωριό, έξω απ'τα Σφακιά. Κάτι θα τους έκανε.

Αν είσαι τυχερός και σε καλέσουνε να πας στις αποστάξεις ή στο κούρεμα των προβάτων (κουρά των αμνών), μην το χάσεις. Τρώμε, πίνουμε, κουρεύουμε και κανα πρόβατο. Την τελευταία φορά είχανε καλεσμένους και Ρώσσους/Ρωσσίδες (γιατί νομίζεις ότι μας αγαπάνε?) 

Εκείνο που άλλαξε την Ελλάδα ήταν η εξέλιξη-επικοινωνία (πλοία, τηλεφωνα, τηλεόραση). Ετσι και εμείς που ταξιδεύουμε γίναμε πολλοί, και αυτοί που μας υποδέχονται μάθανε στα σύγχρονα -καλό γι'αυτούς, κακό για μας

Φεύγαμε τα καλοκαίρια, λείπαμε 2-3 μήνες. Ταξιδεύαμε με πλοία της γραμμής (όταν υπήρχαν), εμπορικά που πήγαιναν εκεί που θέλαμε να πάμε, καίκια για τα νησιά κοντά σε άλλο νησί (ήτανε τα τοπικά εμπορικά).
-Τί ώρα φεύγεις?
-Οταν φορτώσω
-Να βάλουμε ένα χεράκι?
-Βοηθείστε

Φορτώναμε το καίκι με σανό,τούβλα,ασβέστη

Φτάναμε

-Τί χρωστάμε?
-Εσείς να με πληρώσετε? Εγώ πρέπει να σας πληρώσω

Την άλλη μέρα δεν μπορούσαμε να κουνηθούμε, πονούσε η μέση, αλλά έστρωνε γρήγορα

Περνούσαμε φτηνά, μέναμε κυρίως σε παραλίες, φρούτα,σαλάτες και παξιμάδια και κατά καιρούς κρέας στη ταβέρνα,τα δωμάτια που νοικιάζαν οι ρουμάδες (rooms-rooms?) ήταν αποθήκες, κάποτε στα Φηρά-Σαντορίνη, μας νοικιάσανε και δωμάτιο δίπλα στο καμπαναριό - φύγαμε την άλλη μέρα.

Μετά ήρθε ο ΕΟΤ και οι πινακίδες του πίσω από τις πόρτες, τα ενοικιαζόμενα αποκτήσανε air-condition, η ζωή ακρίβυνε (αλήθεια πως ζούσαμε χωρίς air-condition?)

Για να φάμε ρωτούσαμε τους ντόπιους
- Εσείς σε ποιά ταβέρνα τρώτε το χειμώνα? Και βρίσκαμε την πιό αντιτουριστική ταβέρνα με το καλύτερο φαί

Η σε ταβερνεία

-Εχει τίποτα για φαί?
-Δεν έχω τίποτα, τι να σας βγάλω?

Κι έφερνε, αυγά απ'το κοτέτσι, πατάτες απ'τον κήπο, μυζήθρα και κρασί/ρακί δικά του, ντοματες,αγγούρια απ'τον κήπο
Ζητούσε και συγγνώμη

Τώρα, οι ντομάτες έρχονται από Αθήνα (εκτος Κρήτης που έχουνε δικές τους), στοιχίζουν περίπου το ίδιο (είπαμε, μάθανε τις τιμές), δεν έχουνε καιρό να σου μιλήσουν (είτε γιατί χρεωθήκανε, είτε για να προλάβουν να μαζέψουν για το χειμώνα), υπάρχουνε και οι λίγες εξαιρέσεις (κλείνει το μαγαζί, σε ρωτάνε τι άλλο να φέρουνε γιατί κλείνουν και σε παρακαλούν, όταν τελειώσεις, να μαζέψεις πιάτα και ποτήρια στην γωνία)

Πως να λείψεις 60 μέρες όταν το δωμάτιο είναι υποχρεωτικό? Στην καλύτερη περίπτωση 60x30€= 1800€, συν τα υπόλοιπα (πρέπει να βρείς φίλους με εξοχικό, πας, το καθαρίζεις, γεμίζεις το ψυγείο και τους περιμένεις)

Βέβαια, όταν δουλεύαμε Αθήνα, φεύγαμε Κρήτη για τριήμερο. Φεύγεις από Περαία το βράδυ, 6 το πρωί είσαι για πρωινό στα Χανιά, 9 το πρωί στη Σούγια (70 κμ από Χανιά), επιστέφεις Χανιά και φεύγεις 7 το βράδυ, Αθήνα στις 6 το πρωί, ένα μπάνιο και βουρ για δουλειά, τρεις πλήρεις,γεμάτες μέρες.

Ολα αυτά τα γράφω για τους τριανταπεντάχρονους που σαπίζουν στην Αθήνα.

Να μη σας περιγράψω, πως φεύγουν οι αναστολές από τις γυναίκες, όταν ξαπλωμένες δίπλα ακούν το κύμα, βλέπουν τ'αστέρια και ετοιμάζονται για βραδυνό ύπνο. Συνήθως δεν σ'αφήμουν να κοιμηθείς.

Επειδή το post βγήκε μακρύ (αλλά με προκαλέσατε)

Για να μαθαίνουν οι νέοι
Υπάρχει η έκφραση "μέρα που περνάει, δεν ξαναπερνάει", ήτανε του στρατού όταν η θητεία ήταν δυό-τρία χρόνια και σαν φαντάρος έφτανες στη τελευταία χρονιά.

Κάπως έτσι είναι και στη ζωή

Καλοκαίρι που περνάει, δεν ξαναπερνάει

Πόσα καλοκαίρια θα ζήσεις ακόμα? 130? Ηδη μετράς αρνητικά.. 129..128..127

Μη σαπίζεις στην Αθήνα. Πήγαινε να σαπίσεις αλλού

PS Τα ίδια κάναμε και στα καταφύγια, τότε που υπήρχε εμπιστοσύνη. Μας δίναν τα κλειδιά, ανοίγαμε κλείναμε το καταφύγιο, είμασταν μόνο η παρέα, το αφήναμε σε άψογη κατάσταση, μετά ήρθαν τα 4x4, τελειώνανε τα μακαρόνια, τελείωνε το γκάζι, αφήναν τις κουβέρτες να ρουφήξουν υγρασία, δεν ενημερώνανε κανένα, έτσι σταμάτησαν να δίνουν τα κλειδιά, πρέπει να είναι μαζί σου και το καταφύγιο ανοικτό και άλλοι πεντακόσιοι, σταματήσαμε να πηγαίνουμε.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Για τις καλυτερες γκομενες στην ικαρια τραβα στο ουζερι του κυριου παντελη

enormous

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
116
Πόντοι
1
Δεν είμαι travel-guide (ωραίο το αγγλικό), απλά ταξίδευα (απεριόριστα) και ταξιδεύω (περιορισμένα)
Οι άνθρωποι έχουν διάθεση να μιλήσουν, εσύ έχεις διάθεση ν'ακούσεις?........

Υμνος σε μια ζωη και κοσμο που η νεωτερη γεννια δεν προκειται (μαλλον) να δει. Τυχεροι οσοι την βιωσαν, να εχουν να λενε στα παιδια και τα εγγονια τους αργοτερα, ιστοριες απο μια αλλη καθημερινοτητα. Θα φανταζει σαν παραμυθι στα ματια των παιδιων, αλλα ειναι τοσο αληθινο.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Υμνος σε μια ζωη και κοσμο που η νεωτερη γεννια δεν προκειται (μαλλον) να δει. Τυχεροι οσοι την βιωσαν, να εχουν να λενε στα παιδια και τα εγγονια τους αργοτερα, ιστοριες απο μια αλλη καθημερινοτητα. Θα φανταζει σαν παραμυθι στα ματια των παιδιων, αλλα ειναι τοσο αληθινο.

Δεν στενοχωριέμαι καθόλου

Αλλη η ζωή των πατεράδων μας
Αλλη η δική μας
Αλλη των νεοτέρων

Πάντα έτσι ήτανε, πάντα έτσι θάναι

Να ζεί η κάθε γενιά την εποχή της

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Ε,ρε φίλε τι περιπέτειες θύμισες,παρασκευή πρωί τρέχοντας να τελειώσω την δουλειά νωρίς,για να κανω κοπάνα μετά στη ζούλα,να προλάβω το ημερήσιο της ΑΝΕΚ 18 ευρώ εισητήριο μαζί με τη μηχανή.Πιο φτηνά απο το να πας στην Αιγινα,7 η ώρα στα λιοντάρια για μπουγάτσα και καφέ,στις 9 στην παραλία στα Μάλια.Στις 12 στο δωμάτιο με 20 ευρώ,μπάνιο,εναπόθεση αποσκευών και ξανα παραλία beach bar μαλια,με τις καβλίτσες να κανουν topless,ξύδια φαΐ και μπαλαμούτι μεχρι πρωίας ξημέρωμα στον αρχαιολογικό χώρο κατω απο κανα δεντρο για να συνέλθουμε και πίσω.Συνολικό κόστος weekend κάτω απο 100 ευρώ,όλα μεσα.Γυρίζοντας στην Αθήνα και μοιράζοντας αλληλογραφία,άπο ενα μπαλκόνι ακούγεται:ελα μωρό μου ήρθε ο ταχυδρόμος και έφερε την πιστωτική θα πάμε weekend Μύκονο.Δεν θα το ξεχάσω ποτέ,ευτυχώς που στις διακοπές δεν πηρα ποτέ φωτογραφική.

OP
OP
jim28

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.414
Πόντοι
6.955
Ε,ρε φίλε τι περιπέτειες θύμισες,παρασκευή πρωί τρέχοντας να τελειώσω την δουλειά νωρίς,για να κανω κοπάνα μετά στη ζούλα,να προλάβω το ημερήσιο της ΑΝΕΚ 18 ευρώ εισητήριο μαζί με τη μηχανή.Πιο φτηνά απο το να πας στην Αιγινα,7 η ώρα στα λιοντάρια για μπουγάτσα και καφέ,στις 9 στην παραλία στα Μάλια.Στις 12 στο δωμάτιο με 20 ευρώ,μπάνιο,εναπόθεση αποσκευών και ξανα παραλία beach bar μαλια,με τις καβλίτσες να κανουν topless,ξύδια φαΐ και μπαλαμούτι μεχρι πρωίας ξημέρωμα στον αρχαιολογικό χώρο κατω απο κανα δεντρο για να συνέλθουμε και πίσω.Συνολικό κόστος weekend κάτω απο 100 ευρώ,όλα μεσα.Γυρίζοντας στην Αθήνα και μοιράζοντας αλληλογραφία,άπο ενα μπαλκόνι ακούγεται:ελα μωρό μου ήρθε ο ταχυδρόμος και έφερε την πιστωτική θα πάμε weekend Μύκονο.Δεν θα το ξεχάσω ποτέ,ευτυχώς που στις διακοπές δεν πηρα ποτέ φωτογραφική.

Τι παιζει στα Μάλια? Υπάρχουν δωμάτια με 20 €?

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
μαγκα σε ζηλευω.γιατι ευτυχως δεν πηρες φωτογραφικη?

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Δεν στενοχωριέμαι καθόλου

Αλλη η ζωή των πατεράδων μας
Αλλη η δική μας
Αλλη των νεοτέρων

Πάντα έτσι ήτανε, πάντα έτσι θάναι

Να ζεί η κάθε γενιά την εποχή της
ετσι ειναι.κρητη παντως ηταν και ειναι η κορυφη παρολο που με αλα νησια ειχα και εχω πιο στενη σχεση.με κρητη εχω και θα εχω πολλους δεσμους... :grin: :grin:.χαιρετισμους απο μια εσχατια του αιγαιου...

Iakwvos

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2011
Κριτικές
4
Like
113
Πόντοι
1
Οι άνθρωποι έχουν διάθεση να μιλήσουν, εσύ έχεις διάθεση ν'ακούσεις?

Ομπρέλες παντού, όχι μόνο στη Κρήτη. Εμφανίζεται ένας πονεμένος που νομίζει ότι θα γίνει αφεντικό και ότι από τα λεφτά που θα μαζέψει το καλοκαίρι θα περάσει όλο το χειμώνα, πάει στο δήμο/μονή και λέει:
Τόσα, γι'αυτή την παραλία
Ο δήμος (που δεν έβγαζε φράγκο) συμφωνεί.
Στο τέλος του καλοκαιριού,το αφεντικό, βλέπει την πραγματικότητα και κοιτάει να πουλήσει την "επιχείρηση" και να πάρει και αέρα. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Κάπως έτσι γίνονται τα πράγματα, ενώ στο δήμο σκέφτονται "Φτηνά την νοικιάσαμε"

Πάντα μ'άρεσε να μην περνάω από ένα τόπο σαν τουρίστας, αλλά να μπλέκω και με τους ντόπιους και να διαβάζω τοπική εφημερίδα, αν υπάρχει. Μαθαίνεις πολλά (πχ εφημερίδα "Μυκονιάτισσα" πρώτο θέμα -πριν φτιάξουνε φράγμα- "οι γεωτρήσεις των ξενοδοχείων στερέψανε τα πηγάδια των κτηνοτρόφων", κάνανε γεωτρήσεις τα ξενοδοχεία (κοντά στις παραλίες) και οι κτηνοτρόφοι στα βουνά δεν είχαν πως να ποτίσουν τα ζωντανά - έχουν προβλήματα και στη Μύκονο.

Είμαστε και καλά παιδιά, παίζουμε καλή μπάλα, από πρέφα,μπουρλότο,σκαμπίλι,ιστίκι (τα δύο τελευταία τα έχω ξεχάσει, πάει καιρός που δεν τα έχω εξασκήσει - ζητείται δάσκαλος για ιδιαίτερα, στείλτε pm) είμαστε αστέρια, ουζο-ρακί αντέχουμε, μιλάμε και δυό γλώσσες να μεταφράζουμε πχ γαλλικά-κρητικά,  δεν θέλει και πολύ να γνωριστείς.

Ετσι για το Ελαφονήσι που αναφέρεις: Κτήματα στην περιοχή έχουν Μητσοτάκης,Μαμιδάκης και θέλανε (θέλουν) να κάνουν ξενοδοχεία. Κρητίκαροι και μονή αντιδρούν, έτσι ο δρόμος έμεινε (και πιθανά θα συνεχίσει) χωματόδρομος. Βέβαια αν παρατήρησες πάει και ΚΤΕΛ στο Ελαφονήσι, (στο χωματόδρομο -αθάνατη Ελλάδα), σαββατοκύριακα θυμίζει Βουλιαγμένη

Βέβαια, κάποι Κρητίκαροι δεν καταλαβαίνουν. Γι αυτό φέτος πυροβόλησαν και κάψανε το σπίτι του υιού Μπόμπολα,σ' 'ενα χωριό, έξω απ'τα Σφακιά. Κάτι θα τους έκανε.

Αν είσαι τυχερός και σε καλέσουνε να πας στις αποστάξεις ή στο κούρεμα των προβάτων (κουρά των αμνών), μην το χάσεις. Τρώμε, πίνουμε, κουρεύουμε και κανα πρόβατο. Την τελευταία φορά είχανε καλεσμένους και Ρώσσους/Ρωσσίδες (γιατί νομίζεις ότι μας αγαπάνε?) 

Εκείνο που άλλαξε την Ελλάδα ήταν η εξέλιξη-επικοινωνία (πλοία, τηλεφωνα, τηλεόραση). Ετσι και εμείς που ταξιδεύουμε γίναμε πολλοί, και αυτοί που μας υποδέχονται μάθανε στα σύγχρονα -καλό γι'αυτούς, κακό για μας

Φεύγαμε τα καλοκαίρια, λείπαμε 2-3 μήνες. Ταξιδεύαμε με πλοία της γραμμής (όταν υπήρχαν), εμπορικά που πήγαιναν εκεί που θέλαμε να πάμε, καίκια για τα νησιά κοντά σε άλλο νησί (ήτανε τα τοπικά εμπορικά).
-Τί ώρα φεύγεις?
-Οταν φορτώσω
-Να βάλουμε ένα χεράκι?
-Βοηθείστε

Φορτώναμε το καίκι με σανό,τούβλα,ασβέστη

Φτάναμε

-Τί χρωστάμε?
-Εσείς να με πληρώσετε? Εγώ πρέπει να σας πληρώσω

Την άλλη μέρα δεν μπορούσαμε να κουνηθούμε, πονούσε η μέση, αλλά έστρωνε γρήγορα

Περνούσαμε φτηνά, μέναμε κυρίως σε παραλίες, φρούτα,σαλάτες και παξιμάδια και κατά καιρούς κρέας στη ταβέρνα,τα δωμάτια που νοικιάζαν οι ρουμάδες (rooms-rooms?) ήταν αποθήκες, κάποτε στα Φηρά-Σαντορίνη, μας νοικιάσανε και δωμάτιο δίπλα στο καμπαναριό - φύγαμε την άλλη μέρα.

Μετά ήρθε ο ΕΟΤ και οι πινακίδες του πίσω από τις πόρτες, τα ενοικιαζόμενα αποκτήσανε air-condition, η ζωή ακρίβυνε (αλήθεια πως ζούσαμε χωρίς air-condition?)

Για να φάμε ρωτούσαμε τους ντόπιους
- Εσείς σε ποιά ταβέρνα τρώτε το χειμώνα? Και βρίσκαμε την πιό αντιτουριστική ταβέρνα με το καλύτερο φαί

Η σε ταβερνεία

-Εχει τίποτα για φαί?
-Δεν έχω τίποτα, τι να σας βγάλω?

Κι έφερνε, αυγά απ'το κοτέτσι, πατάτες απ'τον κήπο, μυζήθρα και κρασί/ρακί δικά του, ντοματες,αγγούρια απ'τον κήπο
Ζητούσε και συγγνώμη

Τώρα, οι ντομάτες έρχονται από Αθήνα (εκτος Κρήτης που έχουνε δικές τους), στοιχίζουν περίπου το ίδιο (είπαμε, μάθανε τις τιμές), δεν έχουνε καιρό να σου μιλήσουν (είτε γιατί χρεωθήκανε, είτε για να προλάβουν να μαζέψουν για το χειμώνα), υπάρχουνε και οι λίγες εξαιρέσεις (κλείνει το μαγαζί, σε ρωτάνε τι άλλο να φέρουνε γιατί κλείνουν και σε παρακαλούν, όταν τελειώσεις, να μαζέψεις πιάτα και ποτήρια στην γωνία)

Πως να λείψεις 60 μέρες όταν το δωμάτιο είναι υποχρεωτικό? Στην καλύτερη περίπτωση 60x30€= 1800€, συν τα υπόλοιπα (πρέπει να βρείς φίλους με εξοχικό, πας, το καθαρίζεις, γεμίζεις το ψυγείο και τους περιμένεις)

Βέβαια, όταν δουλεύαμε Αθήνα, φεύγαμε Κρήτη για τριήμερο. Φεύγεις από Περαία το βράδυ, 6 το πρωί είσαι για πρωινό στα Χανιά, 9 το πρωί στη Σούγια (70 κμ από Χανιά), επιστέφεις Χανιά και φεύγεις 7 το βράδυ, Αθήνα στις 6 το πρωί, ένα μπάνιο και βουρ για δουλειά, τρεις πλήρεις,γεμάτες μέρες.

Ολα αυτά τα γράφω για τους τριανταπεντάχρονους που σαπίζουν στην Αθήνα.

Να μη σας περιγράψω, πως φεύγουν οι αναστολές από τις γυναίκες, όταν ξαπλωμένες δίπλα ακούν το κύμα, βλέπουν τ'αστέρια και ετοιμάζονται για βραδυνό ύπνο. Συνήθως δεν σ'αφήμουν να κοιμηθείς.

Επειδή το post βγήκε μακρύ (αλλά με προκαλέσατε)

Για να μαθαίνουν οι νέοι
Υπάρχει η έκφραση "μέρα που περνάει, δεν ξαναπερνάει", ήτανε του στρατού όταν η θητεία ήταν δυό-τρία χρόνια και σαν φαντάρος έφτανες στη τελευταία χρονιά.

Κάπως έτσι είναι και στη ζωή

Καλοκαίρι που περνάει, δεν ξαναπερνάει

Πόσα καλοκαίρια θα ζήσεις ακόμα? 130? Ηδη μετράς αρνητικά.. 129..128..127

Μη σαπίζεις στην Αθήνα. Πήγαινε να σαπίσεις αλλού

PS Τα ίδια κάναμε και στα καταφύγια, τότε που υπήρχε εμπιστοσύνη. Μας δίναν τα κλειδιά, ανοίγαμε κλείναμε το καταφύγιο, είμασταν μόνο η παρέα, το αφήναμε σε άψογη κατάσταση, μετά ήρθαν τα 4x4, τελειώνανε τα μακαρόνια, τελείωνε το γκάζι, αφήναν τις κουβέρτες να ρουφήξουν υγρασία, δεν ενημερώνανε κανένα, έτσι σταμάτησαν να δίνουν τα κλειδιά, πρέπει να είναι μαζί σου και το καταφύγιο ανοικτό και άλλοι πεντακόσιοι, σταματήσαμε να πηγαίνουμε.

Δώσε πόνο τύπε  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom