Όπως προαναφέρθηκε από άλλους, μόνο οι Έλληνες θεωρούν γραφικούς όσους ταξιδεύουν μόνοι τους. Το πόσο πολλές ξενες ταξιδεύουν μόνες τους δεν μπορείς να το πιστέψεις cool11. Για να το διαπιστώσεις μπες στο couchsurfing.com και θα το καταλάβεις. Αρκετές από αυτές μάλιστα ψάχνουν και κάποιον να ταξιδέψουν μαζί μέσα στην Ελλάδα ή σε συγκεκριμένη περιοχή, νησί ή στερεά Ελλάδα. Από αυτό το σάιτ μπορείς να βρεις συνταξιδιώτισσα. Εγώ μόνος δεν έχω πάει διακοπές στην Ελλάδα. Αν είχα αρκετα χρήματα στην άκρη θα είχα ήδη ταξιδέψει. Όπου και να πας που θα έχει ξένες με ένα "Hello" είτε σε παρέα ξένων είτε σε μονη γκομενα μπορείς να έχεις την παρέα τους προσωρινά ή όλες τις μέρες που θα μείνεις.
Τα μέρη που μπορείς να πας τα είπαν τα παιδιά.
Τύπε εσυ που έγραψες για την Καναδέζα, αν έχεις χρόνο κάνε βόλτες στο Κέντρο και θα ξαναζήσεις τριήμερα παρόμοια...
Όσοι έχουν στο μυαλό τους τι θα πουν οι άλλοι αν τους δουν μόνους τους, καλό να αποβάλλουν κάτι τέτοιο. Η ζωή τους θα γίνει πιο ευχάριστη αν σταματήσουν να σκέφτονται τόσο σοβαρά. Γι' αυτό άλλωστε οι ξένοι απολαμβάνουν καλύτερα την ζωή τους από εμάς. Νιώθουν πιο απελευθερωμένοι.
To couchsurfing λιγο το εψαξα πριν κατι μηνες, ειχα στειλει μηνυματα σε μια τρομερη ρωσιδουλα που θα ερχονταν Ελλαδα,
το τι δουλεια ειχα ριξει γι'αυτη δεν λεγεται (ειχα δει βιντεο που τραγουδουσε, κειμενα της κλπ), την ειχα ψυχολογησει, ειχα δουλεψει τι θα της πω,
και αυτη....ουτε που απαντησε.
Σπάστηκα τόσο, που διέγραψα το account στο couchsurfing, καθως εγω ειμαι νορμαλ ανθρωπος,
και εκει μεσα μαλλον ειναι για αγρια καμακια, ειτε γυναικες, ειτε αντρες....
Επισης ενα σημαντικο θεμα ειναι και το οικονομικο.
Μη γελιομαστε, στην Ελλαδα ζουμε, και απο χρημα εχουμε...στραγγιξει.
Μην μενουμε σε οτι λενε οι Ελληνες του εξωτερικου με προφανως αλλα μισθολογια, ή οποιος ετυχε να βρει λεφτα απο μπαμπα, ή έστω του κατσε μια τρομερη δουλεια.
Το 80% των Ελληνων....ή δεν εχει καν λεφτα να την βγαλει, ή εχει και δεν μενει μια. Οπως το εχουν πει 'νεοπτωχοι'.
Οταν οργανωνεις ταξιδι με ξενη, που θελει να ζησει και τι φαση την Ελλαδα, θα πρεπει να εισαι σε μεγαλο βαθμο, μονιμως με το χερι στην τσεπη, κλπ
Οκ, καποιες ισως και να εχουν αλλη κουλτουρα σε αυτο, αλλα δεν ξερεις πως θα βγει.
Ενω οταν πας μονος, με συγκεκριμενο budget, αν κατσει κατι εκει που εισαι καλως, αλλιως απλα χαλαρωσες και περασες -ελπιζω-ομορφα....
Παντως ειναι ιδανικο, σε περιοδο που χαλαρωνεις και δεν δουλευεις, και αν εχει και ξενες, να κατσει φαση με καποια αξιολογη ξενη.
Ομως απο την αλλη, δεν ειχα σκεφτει κι αυτο που ειπε καποιος,
οτι μπορει να πεσεις και σε μερη που οι αλλοι φιλιουνται κλπ, και ειναι και λιγο αμηχανο το σκηνικο.