Νέα

Δεν παρα-αγρίεψε η Αθήνα τελευταία;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα igand2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 56K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
για ρώτα να μάθεις λίγο πως γινόταν η μετανάστευση τις εποχές που αναφέρεις. Ο Έλληνας μετανάστης πριν μπει στο πλοίο είχε κάνει τα χαρτιά του, τις ιατρικές του εξετάσεις και ήξερε ήδη σε ποιο εργοστάσιο π.χ. της Γερμανίας θα εργαστεί και σε ποια ειδικότητα εργάτη. Όλα μελετημένα και κανονισμένα και εγκεκριμμένα από τη χώρα υποδοχής πριν ακόμα πατήσει το πόδι του.
Λόγω άγνοιας εξισώνετε το σημερινό μπάχαλο με τότε...λάθος.

+1...
Αλλο πράγμα η μετανανάστευση τον 19ο αιώνα ή το 1950-60 και άλλο πράγμα οι καραβιές λαθρομεταναστών εν έτει 2009.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
για ρώτα να μάθεις λίγο πως γινόταν η μετανάστευση τις εποχές που αναφέρεις. Ο Έλληνας μετανάστης πριν μπει στο πλοίο είχε κάνει τα χαρτιά του, τις ιατρικές του εξετάσεις και ήξερε ήδη σε ποιο εργοστάσιο π.χ. της Γερμανίας θα εργαστεί και σε ποια ειδικότητα εργάτη. Όλα μελετημένα και κανονισμένα και εγκεκριμμένα από τη χώρα υποδοχής πριν ακόμα πατήσει το πόδι του.
Λόγω άγνοιας εξισώνετε το σημερινό μπάχαλο με τότε...λάθος.

Ετσι ειναι ακριβως....
  Η "δουλεία" ειναι εκεινη που κανει τα κρατη μεγαλα
  Γνωστο απο παλια
  Και ειναι σαφες οτι η Ελλαδα εχει βαλει πλωρη να γινει ενα ΠΟΟΟΟΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ (οικονομικα εννοω..)
  γι'αυτο και εχει τοσους μεταναστες σε καθεστως "δουλείας"...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ωστε δεν εχουν πεσει οι τιμες και τοτε γιατι λετε οτι οι ξενοι ριχνουν τα μεροκαματα ? Παντως αν θελεις να μιλησουμε για μεροκαματα ευχαριστως.....
Ασε τι γινοταν πριν το '90 και κοιτα στο σημερα. Τραβα σ΄ενα νοσοκομειο να δεις τι εθνικοτητας ειναι οι περισοτερες "αποκλειστηκες". Δεν εχεις καποιο συγγενη ή φιλο που να εχει καποιον αρωστο ? Ποιος τον προσεχει ? Ας μην κοροιδευομαστε. Να λεμε εξω οι ξενοι ειναι ευκολο και τσαμπα. Οταν ομως θελεις υδραυλικο ή πλακατζη θα παρεις αυτον που ζηταει λιγοτερα και συνηθως θα ειναι ξενος. Εχω φτιαξει σπιτι για αυτο στα λεω. Ακομα και σε δημοσια εργα ξενους βλεπω και δουλευουν. Γιατι ? Αν αρωστησει καποιος δικος σου και ταλαιπωριετε με μακρα νοσηλεια, που δεν στο ευχομε, ποιος θα ειναι απο πανω του. Εσυ ? Μα εσυ εχεις τη δουλεια σου. Η γυναικα σου ? Αν δεν εχει κι αυτη τη δουλεια της θα πρεπει να μαγειρεψει ή να κοιταξει τα παιδια.κτλ. κτλ.

Μην μπερδεύεις τις τιμές με τα μεροκάματα...Δεν είνα ευθέως ανάλογα μεγέθη.
Τα μεροκάματα έχουν πέσει και οι τιμές έχουν ανέβει συνεπεία της λαθρομετανάστευσης.
Τώρα, ως γεννηθείς το 1977, θυμάμαι πολύ καλά ότι και πριν το 1990 είχαμε φράουλες, ελιές, ροδάκινα σε μεγάλες ποσότητες και φθηνές τιμές...
Επίσης χτίζονταν πολυκατοικίες, γίνονταν δημόσια έργα και υπήρχαν αποκλειστικές στα νοσοκομεία.΄
Γινονταν δε λιγότεροι φόνοι, ληστείες και βιασμοί.
Το παραμύθι ότι αν δεν ήταν οι μετανάστες και δη τα πακοαφγάνια θα πεθαίναμε από την πείνα δεν το δέχομαι.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Το παραμύθι ότι αν δεν ήταν οι μετανάστες και δη τα πακοαφγάνια θα πεθαίναμε από την πείνα δεν το δέχομαι.

ούτε εγώ το πιστεύω. Αν δεν υπήρχαν οι λαθρομετανάστες δε θα σνομπάρονταν έτσι κάποια επαγγέλματα, επειδή θα τα κάνανε όλοι αναγκαστικά. Τώρα όπως υπάρχουν οι ταμπέλες στα επαγγέλματα.
Μη ξεχνάμε ότι το hyundai accent έγινε αντικείμενο κοροϊδευτικών σχολίων επειδή ήταν η αγαπημένη επιλογή των αλβανών  ;)

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Πριν από χρόνια φίλος μου Γάλλος που είχε έρθει να ζήσει στην Αθήνα μου είχε πει: "Τύπε μου, η μεγάλη διαφορά μεταξύ Αθήνας και Παρισιού είναι ότι στο Παρίσι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω τη δεκαεξάχρονη κόρη μου να βγει έξω μόνη. Στην Αθήνα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα!"

Θα είχε ενδιαφέρον αν ήταν ακόμα εδώ να μου έλεγε αν εξακολουθεί να έχει το ίδιο αίσθημα ασφάλειας..

Κατά τη ταπεινή μου άποψη όμως το πρόβλημα δεν είναι ότι "παρα-αγρίεψε" η Αθήνα. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημά μας δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτό το "αγρίεμα". Λίγο πιο εκπαιδευμένη αστυνομία πχ να είχαμε ή λιγάκι αν παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις (και στο έγκλημα και αλλού) τα πράγματα θα ήταν αρκετά πιο "ήρεμα".

Από την άλλη βέβαια, υπάρχει και το Λονδίνο (και με δεκαπλάσιους μετανάστες από μας). έχει πάει κανείς πρόσφατα? Χιλιάδες κάμερες παντού ... κουνήσου αν τολμάς! Η προσωπική σου ζωή βέβαια έχει πάει περίπατο, παρακολουθείσαι όπου και νάσαι...

Αυτά σαν τροφή για σκέψη.

I love brunettes

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
1
Πριν από χρόνια φίλος μου Γάλλος που είχε έρθει να ζήσει στην Αθήνα μου είχε πει: "Τύπε μου, η μεγάλη διαφορά μεταξύ Αθήνας και Παρισιού είναι ότι στο Παρίσι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω τη δεκαεξάχρονη κόρη μου να βγει έξω μόνη. Στην Αθήνα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα!"

Θα είχε ενδιαφέρον αν ήταν ακόμα εδώ να μου έλεγε αν εξακολουθεί να έχει το ίδιο αίσθημα ασφάλειας..

Κατά τη ταπεινή μου άποψη όμως το πρόβλημα δεν είναι ότι "παρα-αγρίεψε" η Αθήνα. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημά μας δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτό το "αγρίεμα". Λίγο πιο εκπαιδευμένη αστυνομία πχ να είχαμε ή λιγάκι αν παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις (και στο έγκλημα και αλλού) τα πράγματα θα ήταν αρκετά πιο "ήρεμα".

Από την άλλη βέβαια, υπάρχει και το Λονδίνο (και με δεκαπλάσιους μετανάστες από μας). έχει πάει κανείς πρόσφατα? Χιλιάδες κάμερες παντού ... κουνήσου αν τολμάς! Η προσωπική σου ζωή βέβαια έχει πάει περίπατο, παρακολουθείσαι όπου και νάσαι...

και που είμαστε ακόμα

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Μοντελα λονδινου-βερολινου ειναι τα ιδεατα τυπε...
Αλλα απαιτουν μια πιο αποφασισμενη για ριζικες τομες κοινωνια,απαλλαγμενη απο καποια αριστεροστροφα απεικασματα που λειτουργουν σαν φυτωρια βιας...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

έχει καταντήσει γελοίο το θέμα με τις κάμερες. Τι ακριβώς δικαίωμα μας καταπατά? μη τυχόν και είναι ο μπατζανάκης μας βάρδια στις κάμερες και μας δει με γκόμενα? Στην ουσία που ακριβώς μας ενοχλεί το ζήτημα της κάμερας? εδώ είναι ξεβράκωτα τα στοιχεία μας, που μένουμε και όλη η οικονομική μας οντότητα στο κάθε πιτσιρικά που κάθεται σε πισι στην εφορία και έχει απλά τον αριθμό της πινακίδας μας. Ένα απλό παράδειγμα, μη προχωρήσω σε άλλα πιο σύνθετα.
Ας σοβαρευτούμε λίγο...

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
έχει καταντήσει γελοίο το θέμα με τις κάμερες. Τι ακριβώς δικαίωμα μας καταπατά? μη τυχόν και είναι ο μπατζανάκης μας βάρδια στις κάμερες και μας δει με γκόμενα? Στην ουσία που ακριβώς μας ενοχλεί το ζήτημα της κάμερας? εδώ είναι ξεβράκωτα τα στοιχεία μας, που μένουμε και όλη η οικονομική μας οντότητα στο κάθε πιτσιρικά που κάθεται σε πισι στην εφορία και έχει απλά τον αριθμό της πινακίδας μας. Ένα απλό παράδειγμα, μη προχωρήσω σε άλλα πιο σύνθετα.
Ας σοβαρευτούμε λίγο...
εδω πολυτεχνειο τυπε :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
απαιτουν μια πιο αποφασισμενη για ριζικες τομες κοινωνια,απαλλαγμενη απο καποια αριστεροστροφα απεικασματα μαλακισμένα ανθρωπάκια ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ που βλέπουν παντού εχθρούς, που λειτουργουν σαν φυτωρια βιας...

:sunglasses:

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Για αυτό το λόγο ακριβώς πρέπει να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις.Έχουμε ζωντανά παραδείγματα μπροστά μας για το τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να αποφύγουμε.Ούτε να χάσουμε τη προσωπική μας ζωή (παντού κάμερες και αστυνομικοί-αν και δυστυχώς δεν βλέπω να το αποφεύγουμε) ούτε να φοβόμαστε και τη σκιά μας όταν βγαίνουμε έξω.

και που είμαστε ακόμα
Μοντελα λονδινου-βερολινου ειναι τα ιδεατα τυπε...
Αλλα απαιτουν μια πιο αποφασισμενη για ριζικες τομες κοινωνια,απαλλαγμενη απο καποια αριστεροστροφα απεικασματα που λειτουργουν σαν φυτωρια βιας...
Δεν θεωρώ ότι είναι ιδεατό να μην μπορώ να κάνω ένα βήμα χωρίς να με παρακολουθούνε,ή να με ελέγχουνε.Καλή η δημόσια ασφάλεια αλλά όχι με το τόσο μεγάλο κόστος της ελευθερίας μας.Πρέπει να υπάρχει μέση λύση.Δε μπορεί.Βλέπω αυτά που γίνονται στην Αμερική (ειδικά στον τομέα της ασφάλειας και με πιάνει τρόμος πολλές φορές μήπως και φτάσει στην χώρα μας τέτοιου είδους συμπεριφορές και νοοτροπίες.Στην Αμερική ειδικά ο ελεγχόμενος πολίτης είναι ύποπτος-ένοχος μέχρι να διαπιστώσει ο αστυνομικός ότι είναι αθώος.Και αυτό δεν είναι κάτι που θέλαμε να το ζήσουμε εδώ.Εκτός από το άσπρο και το μαύρο πρπέπει να υπάρχει και το γκρι...

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Δεν θεωρώ ότι είναι ιδεατό να μην μπορώ να κάνω ένα βήμα χωρίς να με παρακολουθούνε,ή να με ελέγχουνε.Καλή η δημόσια ασφάλεια αλλά όχι με το τόσο μεγάλο κόστος της ελευθερίας μας.Πρέπει να υπάρχει μέση λύση.Δε μπορεί.Βλέπω αυτά που γίνονται στην Αμερική (ειδικά στον τομέα της ασφάλειας και με πιάνει τρόμος πολλές φορές μήπως και φτάσει στην χώρα μας τέτοιου είδους συμπεριφορές και νοοτροπίες.Στην Αμερική ειδικά ο ελεγχόμενος πολίτης είναι ύποπτος-ένοχος μέχρι να διαπιστώσει ο αστυνομικός ότι είναι αθώος.Και αυτό δεν είναι κάτι που θέλαμε να το ζήσουμε εδώ.Εκτός από το άσπρο και το μαύρο πρπέπει να υπάρχει και το γκρι...
η ελευθερια σου τελειωνει εκει που αρχιζει να περιοριζει την ελευθερια του αλλου...
τελεια.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Το να έχουμε λίγο πιο αυξημένη δημοκρατική ευαισθησία δεν είναι κακό, άσχετα αν στην ελλάδα το θέμα αυτό μονοπωλείται από την αριστερά. Η κάθε χώρα έχει τη δικιά της κουλτούρα στο θέμα και η δικιά μας πάει 2.500 χρόνια πίσω.

Εξάλλου μοντέλλα όπως Βερολίνου ή Λονδίνου αποκλείεται να εφαρμοστούν στο Παρίσι ή στο Άμστερνταμ ακριβώς λόγω του ότι δεν γίνονται αποδεκτά από Γάλλους ή Ολλανδούς (που και αυτοί έχουν αυξημένες δημοκρατικές ευαισθησίες σαν λαοί).

Πρέπει λοιπόν να βρούμε τη δικιά μας λύση, που να είναι και προσαρμοσμένη στην ελληνική κουλτούρα.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Δεν θεωρώ ότι είναι ιδεατό να μην μπορώ να κάνω ένα βήμα χωρίς να με παρακολουθούνε,ή να με ελέγχουνε.Καλή η δημόσια ασφάλεια αλλά όχι με το τόσο μεγάλο κόστος της ελευθερίας μας.

γιατί ρε μεγάλε, περπατάς αστεία ή μιλάς σα το τρελό στον αέρα και ντρέπεσαι?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
γιατί ρε μεγάλε, περπατάς αστεία ή μιλάς σα το τρελό στον αέρα και ντρέπεσαι?

εμένα δε με ενοχλούν οι κάμερες από μόνες τους, αυτό που φοβάμαι είναι η χρήση τους στην ελλάδα.

Οι καλύτεροι σε αυτό το θέμα είναι οι αυστραλοί, έχουν πολύ αυστηρά μέτρα αλλά είναι όσο χαλαρός λαός (και αστυνομία) χρειάζεται ώστε να τα αξιοποιούν σωστά  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
εμένα δε με ενοχλούν οι κάμερες από μόνες τους, αυτό που φοβάμαι είναι η χρήση τους στην ελλάδα.

Οι καλύτεροι σε αυτό το θέμα είναι οι αυστραλοί, έχουν πολύ αυστηρά μέτρα αλλά είναι όσο χαλαρός λαός (και αστυνομία) χρειάζεται ώστε να τα αξιοποιούν σωστά  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

εσύ τι φοβάσαι ρε όρνεο, εδώ σε δείχνουν με το δάχτυλο στα παρκάκια με τα πόδια ψηλά και σε χαιρετάνε οι πολιτσμάνοι στο τμήμα  :idiot:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
εσύ τι φοβάσαι ρε όρνεο, εδώ σε δείχνουν με το δάχτυλο στα παρκάκια με τα πόδια ψηλά και σε χαιρετάνε οι πολιτσμάνοι στο τμήμα  :idiot:

ε ναι αλλά με τις κάμερες μπορεί να μας διακόψουν για να πάνε το αγόρι στο τμήμα για χαρτιά  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

μη μου τρίβεις το παρελθόν μου στη μούρη, καφρίτο  >:( :boobies: :boobies:

jcvd35

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
16
boomb εκανες και τετοια πραγματα;

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
α, δε με διαβάζεις? χάνεις, χάνεις  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ας σοβαρευτούμε λίγο...
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.Αλλά το γεγονός ότι μας έχουν αφαιρέσει πολλά στοιχεία από το προσωπικό μας αππόρητο δεν σημαίναι ότι θα πρέπει να μην μας ενοχλεί όταν μας αφαιρούν και άλλα.Όταν ήμουν μικρός είχα διαβάσει το βιβλίο του Τζορτζ Οργουελ "1984".Πίστευα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσω εγώ τέτοιες καταστάσεις παρακολούθησης και ολοκληρωτισμού.Μέρα με τη μέρα όμως βλέπω ότι αν δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί,σίγουρα πλησιάζουμε επικίνδυνα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom