Νέα

Δεν παρα-αγρίεψε η Αθήνα τελευταία;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα igand2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 56K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Όπως θυμάμαι ότι τα πρεζάκια δεν ήταν τόσο εξαθλιωμένα πριν από 15 χρόνια. Και μιλάω φυσικά για Έλληνες.
Τσαντιές βέβαια πάντα τις έκαναν.

Όταν η μισή Ελλάδα καπνίζει μπάφο, όταν η κόκα πάει σύννεφο στις τουαλέτες των μπαρ ακόμα και στο Γκάζι, όταν βλέπω να κατεβαίνουν στην Ομόνοια με ΙΧ αυτοκίνητα για να ψωνίσουν πρέζα, εεεε τότε πιθανόν η ρίζα του προβλήματος να μην είναι ο λαθρομετανάστης.

Και το κύκλωμα της παράνομης πορνείας έχει συγκεκριμένους πελάτες, όπως και το κύκλωμα αποδοχής κλοπιμαίων. Βέβαια το ίδιο ισχύει σε όλες αυτές τις χώρες, από τους γηγενείς συντηρείται.

Όπως συντηρείται το κύκλωμα της παράνομης εργασίας όταν τρως τις φράουλες Μανωλάδας, τα μπρόκολα Μαραθώνος, κοτομπίφτεκο από κότα Μεγάρων ή προβατίνα Λειβαδιάς.

Κανένας δεν είπε να γίνουμε όπως οι άλλοι, είπαμε να δούμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις χωρίς υπερβολές και κορώνες.

+1...
Ειδικά η τελευταία φράση...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
για ποιο ακριβως προβλημα μιλας;

διοτι ειναι αλλο το προβλημα οτι ο ελληνας πινει μπαφο και πιπιλαει κοκες και αλλο προβλημα ο αφγανος που τα πουλαει και βγαζει σπαθια και ματσετες στη ζηνωνος.

Σε ποιόν τα πουλάει;;;;;
Σε άλλον Αφγανό, σε Πάκια, σε Νιγηριανό;;;

Ο Νιγηριανός που καταπίνει καπότα με πρέζα και έρχεται αεροπορικά από την Ιταλία σε ποιόν τα πουλάει;;;

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Όπως θυμάμαι ότι τα πρεζάκια δεν ήταν τόσο εξαθλιωμένα πριν από 15 χρόνια. Και μιλάω φυσικά για Έλληνες.

Όταν η μισή Ελλάδα καπνίζει μπάφο, όταν η κόκα πάει σύννεφο στις τουαλέτες των μπαρ ακόμα και στο Γκάζι, όταν βλέπω να κατεβαίνουν στην Ομόνοια με ΙΧ αυτοκίνητα για να ψωνίσουν πρέζα, εεεε τότε πιθανόν η ρίζα του προβλήματος να μην είναι ο λαθρομετανάστης.
Φίλε voltaire σε όσα γράφεις συμφωνώ απόλυτα.Ουδέποτε υποστήριξα ότι φταίνε ΜΟΝΟ οι μετανάστες για το πρόβλημα που υπάρχει.Τα ναρκωτικά υπήρχαν,υπάρχουν και δυστυχώς θα υπάρχουν.Αλλά το πρόβλημα υποβάθμισης δεν δημιουργείται ούτε από τη κόκα π[ου παίρνουν στο κολωνάκι,ούτε από τους μπάφους που πίνει κάποιος σπίτι του.Το πρόβλημα στο κέντρο είναι πολυσύνθετο.Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη πριν την μαζική έλευση και εγκατάσταση μεταναστών.Και η μαζική τους εγκατάσταση λεγινε στη συγκεκριμένη περιοχή ακριβώς για το λόγο του ότι υποβαθμισμένη από πριν.Άρα προσθετικά στα όποια προβλήματα υπήρχαν προστέθηκε και το πρόβλημα της ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ μεταναστών και κυρίως ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ μεταναστών.Αυτό έιχε ως συνέπεια να μην μπορούν να εργαστούν με ευκολία,ή να τους εκμεταλεύονται τα κυκλώματα για θέματα ευρέσεως εργασίας μέχρι και ευρέσεως κατοικίας.Όταν έχεις ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που δεν μπορείς να "τακτοποιήσεις" σε δουλειά,τότε υποχρεωτικά θα στραφεί σε άλλες πηγές εσόδων.Φαντ΄ζομαι ότι συμφωνούμε ότι οι πηγές αυτές είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.Άρα η άποψή μου δεν είναι ότι πρέπει να φύγουνε ΟΛΟΙ οι αλλοδαποί και τέτοια κολοκύθια.Είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε μία σωστή δουλειά και να δούμε ΠΟΣΟΙ μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας,να τους νομιμοποιήσουμε για να μην έχουνε το φόβο του καθενός παπάρα πάνω από τα κεφάλια τους,και τους υπόλοιπους να δούμε τι θα τους κάνουμε.Πάντως με τη σημερινή κατάσταση ούτε οι αλλοδαποί ζούνε σαν άνθρωποι (δεν μπορείτε να φανταστείτε τις συνθήκες διαβίωσής τους) και το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής θα διογκώνεται καθημερινά.
Και το κύκλωμα της παράνομης πορνείας έχει συγκεκριμένους πελάτες, όπως και το κύκλωμα αποδοχής κλοπιμαίων. Βέβαια το ίδιο ισχύει σε όλες αυτές τις χώρες, από τους γηγενείς συντηρείται.
Όπως συντηρείται το κύκλωμα της παράνομης εργασίας όταν τρως τις φράουλες Μανωλάδας, τα μπρόκολα Μαραθώνος, κοτομπίφτεκο από κότα Μεγάρων ή προβατίνα Λειβαδιάς.
Κανένας δεν είπε να γίνουμε όπως οι άλλοι, είπαμε να δούμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις χωρίς υπερβολές και κορώνες.
Και εδώ συμφωνώ μαζί σου.Για αυτό το λόγο θα πρέπει να τους κάνουμε νόμιμους για να μη φοβούνται ότι θα τους διώξουνε τα αφεντικά τους σε Μανωλάδα,Μαραθώνα κτλ.Θα πρέπει να έχουν τα ΄΄ιδια ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ αλλά και τις ίδιες ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Και για το τέλος πραγματικά προσπαθώ να δω το πρόβλημα στις πραγματικές τους διαστάσεις (ζω μέσα σε αυτό) και για αυτό το λόγο όπως θα μπορέσεις να δεις,απουσιάζουν τελείως οι κορώνες και οι υπερβολές από τις παραθέσεις μου.
Πάντα φιλικά

Επισκέπτης

:rockon: :rockon: :rockon:

Επισκέπτης
Ρε ας μην υπηρχαν οι Αλβανοι και τωρα οι Αφγανοι και θα σας πω εγω αν αγοραζατε το λαδι με 3 ή 4 ευρω το κιλο. Ας μην υπηρχαν οι Βουλγαρες και οι Ουκρανες να δω ποιοι θα ξεσκατιζανε τους κατακοιτους γερους.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ρε ας μην υπηρχαν οι Αλβανοι και τωρα οι Αφγανοι και θα σας πω εγω αν αγοραζατε το λαδι με 3 ή 4 ευρω το κιλο.

Οι τιμές δεν έχουν πέσει συνεπεία της λαθρομετανάστευσης- κάθε άλλο.

Ας μην υπηρχαν οι Βουλγαρες και οι Ουκρανες να δω ποιοι θα ξεσκατιζανε τους κατακοιτους γερους.

Δηλαδή πριν το 1990 οι γέροι πέθαιναν μέσα στα σκατά;

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ρε ας μην υπηρχαν οι Αλβανοι και τωρα οι Αφγανοι και θα σας πω εγω αν αγοραζατε το λαδι με 3 ή 4 ευρω το κιλο. Ας μην υπηρχαν οι Βουλγαρες και οι Ουκρανες να δω ποιοι θα ξεσκατιζανε τους κατακοιτους γερους.
Αυτό λέω paralimnie.Να μείνουν όσοι μπορούν να απορροφηθούν και να εργάζονται νόμιμα.Να παίρνουν κανονικά μεροκάματα,να πληρώνουν τις εισφορές τους κτλ.Αλλά το γεγονός ότι χρειαζόμαστε ως οικονομία κάποια εισροή ξένου εργατικού δυναμικού,δεν σημαίνει ότι θα είναι καλό να γίνει η Ελλάδα ξέφραγκο αμπέλι και να μπορεί ο κάθε πικραμένος να μπαίνει χωρίς όρους και προυποθέσεις.

Επισκέπτης
Οι τιμές δεν έχουν πέσει συνεπεία της λαθρομετανάστευσης- κάθε άλλο.

Δηλαδή πριν το 1990 οι γέροι πέθαιναν μέσα στα σκατά;

Ωστε δεν εχουν πεσει οι τιμες και τοτε γιατι λετε οτι οι ξενοι ριχνουν τα μεροκαματα ? Παντως αν θελεις να μιλησουμε για μεροκαματα ευχαριστως.....
Ασε τι γινοταν πριν το '90 και κοιτα στο σημερα. Τραβα σ΄ενα νοσοκομειο να δεις τι εθνικοτητας ειναι οι περισοτερες "αποκλειστηκες". Δεν εχεις καποιο συγγενη ή φιλο που να εχει καποιον αρωστο ? Ποιος τον προσεχει ? Ας μην κοροιδευομαστε. Να λεμε εξω οι ξενοι ειναι ευκολο και τσαμπα. Οταν ομως θελεις υδραυλικο ή πλακατζη θα παρεις αυτον που ζηταει λιγοτερα και συνηθως θα ειναι ξενος. Εχω φτιαξει σπιτι για αυτο στα λεω. Ακομα και σε δημοσια εργα ξενους βλεπω και δουλευουν. Γιατι ? Αν αρωστησει καποιος δικος σου και ταλαιπωριετε με μακρα νοσηλεια, που δεν στο ευχομε, ποιος θα ειναι απο πανω του. Εσυ ? Μα εσυ εχεις τη δουλεια σου. Η γυναικα σου ? Αν δεν εχει κι αυτη τη δουλεια της θα πρεπει να μαγειρεψει ή να κοιταξει τα παιδια.κτλ. κτλ.

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ωστε δεν εχουν πεσει οι τιμες και τοτε γιατι λετε οτι οι ξενοι ριχνουν τα μεροκαματα ? Παντως αν θελεις να μιλησουμε για μεροκαματα ευχαριστως.....
Ασε τι γινοταν πριν το '90 και κοιτα στο σημερα. Τραβα σ΄ενα νοσοκομειο να δεις τι εθνικοτητας ειναι οι περισοτερες "αποκλειστηκες". Δεν εχεις καποιο συγγενη ή φιλο που να εχει καποιον αρωστο ? Ποιος τον προσεχει ? Ας μην κοροιδευομαστε. Να λεμε εξω οι ξενοι ειναι ευκολο και τσαμπα. Οταν ομως θελεις υδραυλικο ή πλακατζη θα παρεις αυτον που ζηταει λιγοτερα και συνηθως θα ειναι ξενος. Εχω φτιαξει σπιτι για αυτο στα λεω. Ακομα και σε δημοσια εργα ξενους βλεπω και δουλευουν. Γιατι ? Αν αρωστησει καποιος δικος σου και ταλαιπωριετε με μακρα νοσηλεια, που δεν στο ευχομε, ποιος θα ειναι απο πανω του. Εσυ ? Μα εσυ εχεις τη δουλεια σου. Η γυναικα σου ? Αν δεν εχει κι αυτη τη δουλεια της θα πρεπει να μαγειρεψει ή να κοιταξει τα παιδια.κτλ. κτλ.
Όχι paralimnie.Οι τιμές δεν έχουν πέσει και καθόλου μάλιστα.Ο λόγος που επιλέγουν οι περισσότεροι 9σχεδόν όλοι) να προσλαμβάνουν για κάποιες συγκεκριμένες δουλειές αλλοδαπούς δεν είναι γιατί είναι φθηνοί,αλλά γιατί έχουν αυξήσει λογότερο τις απιτήσεις τους από τις απαιτήσεις των συμπατριωτών μας.Και ξέρεις ποιός είναι ο λόγος που είναι φθηνότεροι οι περισσότεροι αλλοδαποί?Γιατί όντας παράνομοι ή ημιπαράνομοι στην Ελλάδα δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν όλες τις παπαριές που ο έλληνας επαγγελματίας ή εργάτης έχει να πληρώσει.Άρα μήπως θα ήτανε καλύτερα τα πράγματα αν αποφασίζαμε να τελειώσουμε αυτό το καθεστώς "ομηρίας" για τους αλλοδαπούς που θέλουν και μπορούν να εργαστούν άλλά δεν μπορούν γιατί είναι ημιπαράνομοι ή παράνομοι?
Νομιμοποίηση αυτών που μπορούν να απορροφηθούν.Και λύση για τους υπόλοιπους με διάφορους τρόπους.Πάντως όχι όλα στη πλάτη της Ψωροκώσταινας.....

Επισκέπτης
Όχι paralimnie.Οι τιμές δεν έχουν πέσει και καθόλου μάλιστα.Ο λόγος που επιλέγουν οι περισσότεροι 9σχεδόν όλοι) να προσλαμβάνουν για κάποιες συγκεκριμένες δουλειές αλλοδαπούς δεν είναι γιατί είναι φθηνοί,αλλά γιατί έχουν αυξήσει λογότερο τις απιτήσεις τους από τις απαιτήσεις των συμπατριωτών μας.Και ξέρεις ποιός είναι ο λόγος που είναι φθηνότεροι οι περισσότεροι αλλοδαποί?Γιατί όντας παράνομοι ή ημιπαράνομοι στην Ελλάδα δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν όλες τις παπαριές που ο έλληνας επαγγελματίας ή εργάτης έχει να πληρώσει.Άρα μήπως θα ήτανε καλύτερα τα πράγματα αν αποφασίζαμε να τελειώσουμε αυτό το καθεστώς "ομηρίας" για τους αλλοδαπούς που θέλουν και μπορούν να εργαστούν άλλά δεν μπορούν γιατί είναι ημιπαράνομοι ή παράνομοι?
Νομιμοποίηση αυτών που μπορούν να απορροφηθούν.Και λύση για τους υπόλοιπους με διάφορους τρόπους.Πάντως όχι όλα στη πλάτη της Ψωροκώσταινας.....

Σε γενικες γραμμες δεν διαφωνω. Ξεχνας ομως οτι πριν μερικα χρονια καναμε "εισαγωγη εργατων" απο Σκοπια και Αλβανια με τις ευλογιες του κρατους γιατι οι αγροτες της Θεσσαλιας και τις Μακεδονιας παραπονιουντας οτι δεν ειχαν εργατες. Θα το θυμασε ειχε παιξει και στην τηλεοραση. Αυτοι που φωναζαν τοτε να φερουμε ξενους εργατες ειναι οι ιδιοι που φωναζουν εξω οι ξενοι αναλογα με την περισταση. Το βλεπω και στο χωριο μου. Οταν τους εχουμε αναγκη τους παρακαλαμε να ερθουν για δουλεια, τωρα που δεν τους χρειαζομαστε παραπονιοντε καποιοι οτι γεμισε ξενους το χωριο που ξημεροβραδιαζονται στο καφενειο.
Τωρα για αυτο που γραφεις για ισα δικαιωματα και ασφαλιση σηκωνει πολυ κουβεντα δικε μου. Γιατι αν εμενα ενας εργατης μου κοστιζει 25 με 27 ευρω ημερησιως με το φαι του και αυριο μου φτανει πανω απο 30 θα το σκεφτω να τον παρω για δουλεια. Το ιδιο συμβαινει και στο μαγαζι που δουλευω περιστασιακα. Αν πω στο αφεντικο να μου βαζει ΙΚΑ, που δεν γινεται γιατι ειμαι ασφαλισμενος στον ΟΓΑ, αλλα λεμε, τι θα κανει ? Θα με διωξει γιατι τα εξοδα του ανεβαινουν και ισως να μην μπορει να τα βγαλει περα. Διαφωνεις ?

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Σε γενικες γραμμες δεν διαφωνω. Ξεχνας ομως οτι πριν μερικα χρονια καναμε "εισαγωγη εργατων" απο Σκοπια και Αλβανια με τις ευλογιες του κρατους γιατι οι αγροτες της Θεσσαλιας και τις Μακεδονιας παραπονιουντας οτι δεν ειχαν εργατες. Θα το θυμασε ειχε παιξει και στην τηλεοραση. Αυτοι που φωναζαν τοτε να φερουμε ξενους εργατες ειναι οι ιδιοι που φωναζουν εξω οι ξενοι αναλογα με την περισταση. Το βλεπω και στο χωριο μου. Οταν τους εχουμε αναγκη τους παρακαλαμε να ερθουν για δουλεια, τωρα που δεν τους χρειαζομαστε παραπονιοντε καποιοι οτι γεμισε ξενους το χωριο που ξημεροβραδιαζονται στο καφενειο.
Τωρα για αυτο που γραφεις για ισα δικαιωματα και ασφαλιση σηκωνει πολυ κουβεντα δικε μου. Γιατι αν εμενα ενας εργατης μου κοστιζει 25 με 27 ευρω ημερησιως με το φαι του και αυριο μου φτανει πανω απο 30 θα το σκεφτω να τον παρω για δουλεια. Το ιδιο συμβαινει και στο μαγαζι που δουλευω περιστασιακα. Αν πω στο αφεντικο να μου βαζει ΙΚΑ, που δεν γινεται γιατι ειμαι ασφαλισμενος στον ΟΓΑ, αλλα λεμε, τι θα κανει ? Θα με διωξει γιατι τα εξοδα του ανεβαινουν και ισως να μην μπορει να τα βγαλει περα. Διαφωνεις ?
Δεν το ξεχνάω καθόλου ότι χρειαζόμαστε ξένο εργατικό δυναμικό.Και φυσικά το χρειαζόμαστε εδώ και αρκετό καιρό έχει υπερπολλαπλασιαστεί η ζήτηση εργασίας σε σχέση με τη προσφορά της.Άρα δεν μπορούν να δουλέψουν όλοι γιατί απλά δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές.
Για το θέμα των ίσων δικαιωμάτων δεν σηκώνει συζήτηση το θέμα.Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.Όσοι εργοδότες μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις νομίμως εργαζόμενων (είτε μεταναστών,είτε ελλήνων) να προσλαμβάνουν προσωπικό.Οι υπόλοιποι που δεν μπορούν είτε θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους τις εργασίες τους ή να μην τις κάνουν καθόλου.Μην ξεχνάμε ότι μία από τις βασικές παραμέτρους της διάσωσης των ασφαλιστικών ταμείων είναι και η εισρροή νέων αλλλοδαπών ασφαλισμένων.Και στο κάτω-κάτω της γραφής μετανάστες είναι οι άνθρωποι δεν είναι ζώα.Θα πρέπει να δουλεύουν με όλες τις συνθήκες εργασίας που ισχύουν για τους έλληνες.

Επισκέπτης
Ποιος είσαι εσύ ρε ΜΑΛΑΚΑ που τολμάς να αποκαλέσεις ένα συνάνθρωπό σου υπάνθρωπο; Ηθικέ άνθρωπε, που γαμάς στα μπουρδέλα αλλοδαπές που πουλάνε το κορμί τους για να ζήσουν, που στηρίζεις την πορνεία, τους νταβατζήδες που εμπλέκονται στο εμπόριο λευκής σαρκός και οτιδήποτε άλλο τολμάς και διαχωρίζεις ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους; Την έκφραση "γνώθις εαυτόν" τη γνωρίζεις ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ; Μου θυμίζεις κάτι παπάδες που μιλάνε περι ηθικής και την επόμενη ώρα πασπατεύουν ανήλικα. Όταν όμως εσύ και οι όμοιοί σου αποκτήσουν κοινωνική παιδεία (που δεν πρόκειται) θα καταλάβετε ΠΟΣΟ μαλάκες είστε.
Και ξέρεις γιατί δε σ'ενοχλούν οι μπάτσοι, εσένα που νοιάζεσαι για τον κώλο της γυναίκας και της κόρης σου; Γιατί είσαι χουντικός φασίστας. Κάποιες φορές εύχομαι να γίνει κανένα "μπαμ" εδώ και να αναγκαστείτε να ζήσετε κι εσείς εποχές μετανάστευσης του 40-50, να δείτε τι κάλα που θα σας φερθούν αν είστε πολιτικοί-οικονομικοί πρόσφυγες. Μόνο έτσι θα καταλάβετε πόσο ΖΩΑ είστε. Όσο μυαλό σας λείπει για να καταλάβετε γιατί συμβαίνει το οτιδήποτε τριγύρω σας, τόσο το έχετε στ'αρχίδια σας και τ'ακουμπάτε στα μπουρδέλα. Συγχαρητήρια κύριοι.

αι ρε πουτανοπαιδο αναρχοαριστεραντζα του κωλου που θα μου πεις και τι θα κανω.
Ναι ρε γιε πουτανας.Ο ασπροχυστης σου ειμαι και υπανθρωπους θεωρω κατι κολημενα καθικια πολιτικα σαν και σενα μαζι με ολα τα μουνοπανα τους πρεζακηδες και βιαστες που εχετε αναμαζωξει στην Αθηνα και τους παρεχεται εκ του ασφαλους "πολιτικο ασυλο" :jerking: :jerking:
Μερικοι εχουν ακομα ασχημα καταλοιπα επι χουντας και οταν βλεπουν μπατσο τους πιανει αλεργια :jerking: :jerking:
Ναι ρε πουτανοπαιδο ο μπατσος δεν με ενοχλει η εικονα του οσο του λιγδα πακη που βρωμαει απο δω μεχρι την τουρκια και ανα πασα στιγμη μπορει να στην πεσει
οταν θα σας γαμησουν τις μαναδες εκει πανω μην πας στους μπατσους να ζητησεις βοηθεια γιατι θα πεταξεις παλι σπυρουκλες :uglystupid:

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Δεν μου λέτε ρε παιδιά!

θα ήταν ρατσιστικό ή φασιστικό αν έπαιρναν όλοι οι μετανάστες χαρτιά, για να μην είναι λαθραίοι, αλλά να έπαιρναν ΝΟΜΙΜΑ το μισό πχ μεροκάματο, και το μισό ένσημο.
το είχαν εφαρμόσει (και δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) πολλά κράτη την εποχή που οι έλληνες πήγαιναν μετανάστες.

Θα υπάρξει πρόβλημα λέτε?

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Δεν μου λέτε ρε παιδιά!

θα ήταν ρατσιστικό ή φασιστικό αν έπαιρναν όλοι οι μετανάστες χαρτιά, για να μην είναι λαθραίοι, αλλά να έπαιρναν ΝΟΜΙΜΑ το μισό πχ μεροκάματο, και το μισό ένσημο.
το είχαν εφαρμόσει (και δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) πολλά κράτη την εποχή που οι έλληνες πήγαιναν μετανάστες.

Το ρατσιστικό το αφήνω στην άκρη γιατί δεν με αφορά,και στη τελική δεν είναι εκεί το πρόβλημα.Αλλά ανεφάρμοστο είναι γιατί τότε:
α)όλοι οι εν δυνάμει εργοδότες θα προσλαμβάνουν αρχικά μόνο αλλοδαπούς γιατί θα έχουν πολύ μικρότερο κόστος
β)ως αποτέλεσμα αυτού θα πιεστούν οι έλληνες εργαζόμενοι-εργάτες να μειώσουν τις απαιτήσεις τους
γ)δεν υπάρχουν δουλειές για όλους.Έλληνες και αλλοδαπούς.
Άρα με αυτό το μέτρο θα πέσουν τα μεροκάματα και επίσης θα υπάρχουν οι ίδιοι άνεργοι.Αλλοδαποί και Έλληνες.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
όποιος κάνει μεταναστευτική πολιτική όμως πρέπει να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους
στο φινάλε, άτυπα γίνονται όλα αυτά!

γιατί να μην είναι και νόμιμα! τι θα άλλαζε στην αγορά εργασίας!

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Δεν μου λέτε ρε παιδιά!

Υπο προυποθεσεις μπορει. Πχ αν παιρναμε μεταναστες για την κατασκευη του μετρο με την προυποθεση οτι θα δουλευαν με αυτα τα λεφτα τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα.
Βεβαια μετα οπως οι χωρες που αναφερεις θα πρεπει να τους αφομοιωσεις οπως εκαναν οι χωρες που ελληνες πηγαν σαν μεταναστες.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Υπο προυποθεσεις μπορει. Πχ αν παιρναμε μεταναστες για την κατασκευη του μετρο με την προυποθεση οτι θα δουλευαν με αυτα τα λεφτα τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα.
Βεβαια μετα οπως οι χωρες που αναφερεις θα πρεπει να τους αφομοιωσεις οπως εκαναν οι χωρες που ελληνες πηγαν σαν μεταναστες.
Επειτα δηλαδη θα θεωρουνται κανονικοι πολιτες που πληρωνονται κανονικα, θα εχουν τα ιδια πολιτικα δικαιωματα κλπ

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν μου λέτε ρε παιδιά!

ΑΚΟΜΑ εφαρμόζεται σε άλλες χώρες που δε χρωστάνε και στις πέτρες και που γελάνε μαζί σου ολημερίς και ολονυχτίς.
Υπάρχουν ΑΚΟΜΑ χώρες που οι εργοδότες υπό τον φόβο του ΚΟΨΑΡΧΙΔΙΣΜΟΥ δεν τολμάνε να προσλάβουν μετανάστη χωρίς χαρτιά και ΕΝΣΗΜΑ.
απλά είναι τα πράγματα.
Οπως απλό είναι και το γεγονός ότι 800 χιλιάρια ελεύθεροι επαγγελματίες συνεισφέρουν μόνο με το 4% στα εσοδα της εφορίας και το λοιπό είναι από μισθωτούς και συνταξιούχους. οι μετανάστες σας φταίνε.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Οπως απλό είναι και το γεγονός ότι 800 χιλιάρια ελεύθεροι επαγγελματίες συνεισφέρουν μόνο με το 4% στα εσοδα της εφορίας και το λοιπό είναι από μισθωτούς και συνταξιούχους. οι μετανάστες σας φταίνε.

εδώ είναι το ζουμί. Αντί να δούνε πως θα μαζέψουν λεφτά από αυτούς που διαφεύγουν, να αναπνεύσουν την αγορά από το να τη πνίγουν, κάνουν μπακαλίστικες κινήσεις εξίσου για ανόμοια επαγγελματικά στρώματα.
Γαμώ τα πτυχία τους και τα μυαλά που κουβαλάνε. Μου θυμίζουν το πατέρα μου, όπου  ο μόνος τρόπος στο μυαλό του να παράξει λεφτά ήταν η αποταμίευση. Αλλά δεν είχε σπουδάσει, αυτό ήξερε αυτό έκανε. Άχρηστοι άνθρωποι, αν ειχαν μια γίδα να βοσκήσουν θα τη ψόφαγαν  :jerking:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ποιος είσαι εσύ ρε ΜΑΛΑΚΑ που τολμάς να αποκαλέσεις ένα συνάνθρωπό σου υπάνθρωπο; Ηθικέ άνθρωπε, που γαμάς στα μπουρδέλα αλλοδαπές που πουλάνε το κορμί τους για να ζήσουν, που στηρίζεις την πορνεία, τους νταβατζήδες που εμπλέκονται στο εμπόριο λευκής σαρκός και οτιδήποτε άλλο τολμάς και διαχωρίζεις ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους; Την έκφραση "γνώθις εαυτόν" τη γνωρίζεις ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ; Μου θυμίζεις κάτι παπάδες που μιλάνε περι ηθικής και την επόμενη ώρα πασπατεύουν ανήλικα. Όταν όμως εσύ και οι όμοιοί σου αποκτήσουν κοινωνική παιδεία (που δεν πρόκειται) θα καταλάβετε ΠΟΣΟ μαλάκες είστε.
Και ξέρεις γιατί δε σ'ενοχλούν οι μπάτσοι, εσένα που νοιάζεσαι για τον κώλο της γυναίκας και της κόρης σου; Γιατί είσαι χουντικός φασίστας. Κάποιες φορές εύχομαι να γίνει κανένα "μπαμ" εδώ και να αναγκαστείτε να ζήσετε κι εσείς εποχές μετανάστευσης του 40-50, να δείτε τι κάλα που θα σας φερθούν αν είστε πολιτικοί-οικονομικοί πρόσφυγες. Μόνο έτσι θα καταλάβετε πόσο ΖΩΑ είστε. Όσο μυαλό σας λείπει για να καταλάβετε γιατί συμβαίνει το οτιδήποτε τριγύρω σας, τόσο το έχετε στ'αρχίδια σας και τ'ακουμπάτε στα μπουρδέλα. Συγχαρητήρια κύριοι.

για ρώτα να μάθεις λίγο πως γινόταν η μετανάστευση τις εποχές που αναφέρεις. Ο Έλληνας μετανάστης πριν μπει στο πλοίο είχε κάνει τα χαρτιά του, τις ιατρικές του εξετάσεις και ήξερε ήδη σε ποιο εργοστάσιο π.χ. της Γερμανίας θα εργαστεί και σε ποια ειδικότητα εργάτη. Όλα μελετημένα και κανονισμένα και εγκεκριμμένα από τη χώρα υποδοχής πριν ακόμα πατήσει το πόδι του.
Λόγω άγνοιας εξισώνετε το σημερινό μπάχαλο με τότε...λάθος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom