Νέα

Δεν παρα-αγρίεψε η Αθήνα τελευταία;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα igand2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 56K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.Αλλά το γεγονός ότι μας έχουν αφαιρέσει πολλά στοιχεία από το προσωπικό μας αππόρητο δεν σημαίναι ότι θα πρέπει να μην μας ενοχλεί όταν μας αφαιρούν και άλλα.Όταν ήμουν μικρός είχα διαβάσει το βιβλίο του Τζορτζ Οργουελ "1984".Πίστευα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσω εγώ τέτοιες καταστάσεις παρακολούθησης και ολοκληρωτισμού.Μέρα με τη μέρα όμως βλέπω ότι αν δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί,σίγουρα πλησιάζουμε επικίνδυνα.

γενικό μπούρου μπούρου αλλά στην ουσία κανείς δεν απαντάει που ΑΚΡΙΒΩΣ τον επηρρεάζει η κάμερα...

jcvd35

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
16
εδω ρε θελουν να μας παρουν τα στοιχεια ακομη και στα καρτονικητα τηλεφωνα.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Αυτά σαν τροφή για σκέψη.

Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σου αγαπητέ Συνάδελφε κ παραθέτω επιπλέον λίγη ακόμα "τροφή για σκέψη" από όλους μας Χρονιάρες μέρες που έρχονται...

Ο φόβος της ανοιχτής ψαλίδας...

Η λαθρανάγνωση των κρεμασμένων εφημερίδων στα μανταλάκια των περιπτέρων είναι πάγια συνήθεια των διερχομένων, ιδιαίτερα τώρα που η οικονομική κρίση άνοιξε ακόμα περισσότερο την ψαλίδα και βρίσκει όλο και περισσότερους με άδεια την τσέπη για πράγματα που δεν ικανοποιούν ακόμα και τις πιο απαραίτητες βιολογικές ανάγκες.
Λαθραναγνώστης κι εγώ με την άκρη του ματιού μου, βρέθηκα να βαδίζω αφύσικα, κάνοντας επιδέξιες στροφές πότε δεξιά και πότε αριστερά, άλλοτε σκύβοντας και άλλοτε κουτουλώντας σαν τα αυτοκινητάκια του Λούνα Παρκ στους κοσμοπλημμυρισμένους αθηναϊκούς δρόμους. Μαυρισμένα μανταλάκια από την αέρινη μπογιά των εξατμιζόμενων αερίων, συγκρατούσαν τις πρωινές εφημερίδες με τα δημοσκοπικά ποσοστά των υποψηφίων διεκδικητών της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας μετά την πρόσφατη συντριπτική ήττα της, κυρίως του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Ανοιγόκλειναν την ψαλίδα της διαφοράς τους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κι έσπειραν το φόβο της ήττας ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Στη μικρή βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Γκαίτε μας περίμεναν καλόκαρδες Γερμανίδες καθηγήτριες για να μας δώσουν τα φώτα τους σχετικά με την αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την ανάγνωση των βιβλίων. Στη Γερμανία, σύμφωνα με έρευνες, παρόλη την οικονομική κρίση, δε μειώθηκαν οι πωλήσεις των βιβλίων. Απέναντι από το κάθισμά μου, ανάμεσα στους διαδρόμους των κάθετων προς τις μεγάλες ευήλιες τζαμαρίες σιδερένιων ραφιών, σε λεπτά σχοινάκια που ένωναν τις παράλληλες σειρές των ραφιών μεταξύ τους ήταν κρεμασμένες με μανταλάκια μικρές φωτογραφίες και εικόνες διαφόρων θεμάτων. Έμοιαζαν με τις απλώστρες των ρούχων στα σοκάκια της παλιάς Κέρκυρας, μόνο που δεν εικόνιζαν εσώρουχα, πουκάμισα και παντελόνια. Έδειχναν καραβάκια, τρενάκια, αεροπλανάκια, φυτά, ζώα, όμορφα καταπράσινα λιβάδια…. Ανάμεσά τους κι ένα ανοιχτό φαλίδι σε ζωγραφισμένο φόντο με μικροσκοπικά πολύχρωμα άνθη. Αυτό το ανοιχτό ψαλίδι πρόσεξα ανάμεσα σε όλα τ΄ άλλα, σαν να με μαγνήτιζε η χαρούμενη αυτή ζωγραφιά όση ώρα άκουγα τη γερμανική εισήγηση της καθηγήτριας από το Ανόβερο. Αυτή την εικόνα διάλεξα όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε βιωματικά και κληθήκαμε να διαλέξουμε μία από τις εικόνες που
μας θύμιζαν κάτι εξαιρετικό από τα παιδικά μας χρόνια.

Ταξίδεψα στο μικρό εργαστήρι της μάνας, εκεί στο πέτρινο προσεισμικό σπίτι με το ξύλινο πάτωμα και το άβαφο κυπαρισσένιο ταβάνι. Οσμίστηκα τη μυρωδιά από τις νεαρές μαθήτριές της, το μαγκάνι με το ελίτικο κάρβουνο, άκουσα το ποδοκίνητο γάζωμα της ραπτομηχανής Singer κι ένιωσα το φόβο του ανοιχτού ψαλιδιού την ώρα που ετοιμαζόταν να κόψει το σημαδεμένο ύφασμα πάνω στο τραπέζι.
Κριτς-κρατς, κριτς-κρατς… κι ο πατέρας να μπαίνει και να αποθαρρύνει φοβούμενος απρόσμενο λάθος στα σημάδια...
- Το μέτρησες καλά μωρή γυναίκα, μήπως έκανες κανένα λάθος, είσαι σίγουρη;
Και τότε άρχιζε το ξαναμέτρημα για να επιβεβαιωθεί ότι το σαπουνάκι είχε σωστά σημαδέψει τις διαστάσεις της κυρίας στο επίσημο χριστουγεννιάτικο ένδυμα. Ήταν πρακτική μοδίστρα η κυρά-Ζωή, έδινε όμως όλη της την αγάπη στην τέχνη της και δεν έκανε επιπόλαιες κινήσεις. Μετρούσε προσεκτικά και πολλές φορές. Σημείωνε ευδιάκριτα τους αριθμούς και τα γράμματα που αντιστοιχούσαν στα διάφορα μέρη του σώματος των πελατισσών της και τα δημιουργήματά της ομόρφαιναν, στόλιζαν το κορμί και την ψυχή.

Έφυγα ενθουσιασμένος και κατάκοπος από το Ινστιτούτο αργά το απόγευμα, γεμάτος αισιοδοξία για πράγματα που φαίνονται ανέφικτα, αλλά που όταν προσπαθήσεις θα υπάρξει αποτέλεσμα. Πώς να συνηθίσεις τον έλληνα της ηλιοφάνειας και της ανέμελης και ταξιδιάρας θάλασσάς του να συγκεντρωθεί στις άχαρες(;) σελίδες ενός βιβλίου! Κατηφόρισα προς την Ομόνοια και από εκεί στις φτωχογειτονιές της οδού Αχαρνών.
Αλήθεια πόσο μεγάλωνε το άνοιγμα της ψαλίδας. Μα δεν είχε καθόλου τέχνη ο σχεδιαστής; Ούτε καρδιά θα πρέπει να είχε, διαφορετικά δε θα έκανε τόσα λάθη στο κόψιμό της ….. Ανθρώπινα ρετάλια στιβαγμένα στα υπόγεια της βρωμερής υγρασίας, με τ΄ αποφάγια από τις μισάνοιχτες σακούλες των σκουπιδιών. Απόκληροι της κοινωνίας που κανείς δε νοιάζεται για την τύχη τους λες και δεν πίνουν από την ίδια πηγή της ζωής. Ρακοσυλλέκτες, ζητιάνοι κάθε είδους ντόπιοι και μετανάστες που αναγκάζονται να κλέψουν και να βιάσουν ανά πάσα στιγμή εμάς τους βολεμένους και τους άλλους τους πραγματικούς κλέφτες, που όταν σχεδίαζαν δε σκέφτηκαν. Με το σαπουνάκι της μοδίστρας χάραξαν το όρια της επικράτειάς τους έτσι ώστε να μη μείνει κάτι και για τους άλλους. Κατάστρεψαν την οικονομία και τον ανθρωπισμό. Πώς μπόρεσαν και άνοιξαν τόσο την ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς χωρίς καμιά τύψη! Πώς δε βρέθηκε κανένας να τους σταματήσει να τα ξαναμετρήσουν, κι αν βρέθηκε γιατί δεν τον άκουσαν;
Μα τα σχέδια είναι των μεγάλων και των εμπείρων με τα απορρυθμισμένα ακουστικά βαρηκοΐας και το στέμμα της αυτοπεποίθησης από την «καριέρα» της διαδρομής. Οι νέοι ευτυχώς αντιδρούν, μέχρι και αυτοί να μεγαλώσουν και ν΄ αρχίσουν να κόβουν και να ράβουν ανάλογα με το δικό τους συμφέρον.
- Για δες η Δαμανάκη από αγωνίστρια στο Πολυτεχνείο, Επίτροπος στις Βρυξέλλες! Λαμπρή πορεία, ακούστηκε από το καφενείο εκεί κοντά στον Άγιο Νικόλα.
- Όλοι φταίξανε, αλλ΄ αυτός ο χοντρούλης το παράκανε απάντησε ένας άλλος από τη διπλανή καρέκλα. Τα έδωσε όλα στους δικούς του, τραπεζίτες, βιομήχανους κι εφοπλιστές, άνοιξε τόσο την ψαλίδα…! Τι θα γίνουμε; Μετά τις γιορτές θα απολύσουν και το γαμπρό μου, πριν ένα μήνα απόλυσαν την κόρη μου. Ευτυχώς έχουμε τη σύνταξή μου, να μην πεθάνουν της πείνας τα εγγονάκια μου!

Αλήθεια πότε θα ΄ρθουν τα χελιδόνια να ψαλιδίζουν τον αγέρα, να κελαηδούν πάνω στα σύρματα του ηλεκτρισμού να γεννήσουν στη φωλίτσα της βεράντας μας; Έχουμε χειμώνα βαρύ ακόμα και το ψαλίδι δύσκολα θα κλείσει για να κόψει καινούργια φορέματα.
Ν΄ ανοίξουμε τις ντουλάπες και τις αποθήκες μας, έχουμε πολλά στοιβαγμένα που θα ζεστάνουν τους παγωμένους του χειμώνα. Έτσι σιγά-σιγά θα έρθει και η άνοιξη μαζί με την καταιγίδα της αντίδρασης των πεινασμένων στα λαθεμένα σχέδια του φόβου της ανοιχτής ψαλίδας...

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
γενικό μπούρου μπούρου αλλά στην ουσία κανείς δεν απαντάει που ΑΚΡΙΒΩΣ τον επηρρεάζει η κάμερα...
Φίλε μου δεν είναι γενικό μπούρου μπούρου.Αν είχες διαβάσει αυτό το βιβλίο που σου λέω θα καταλάβαινες ότι υπάρχει μία πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ασφάλεια του πολίτη και τον εξαναγκασμό του.Για να σου δώσω ένα παράδειγμα.
Ας πούμε ότι καπνίζεις.Και είναι πανθομολογούμενο ότι το κάπνισμα κάνει κακό.Όχι μόνο στην υγεία σου αλλά και στους γύρω σου,στο ασφαλιστικό σου ταμείο (θα πρέπει να σου πληρώσει τα νοσήλεια ή να σου δίνει σύνταξη γιατί προκάλεσες στον ευατό σου ανήκεστο βλάβη).Και κάποια στιγμή πάρει απόφαση το κράτος να απαγορέψει το κάπνισμα όχι μόνο στους δημόσιους χώρους αλλά και στους ιδιωτικούς.Αυτό σημαίνει μέσα στο σπίτι μας.Να μας απαγορέψει να καπνίζουμε μέσα στο σπίτι μας.Πως θα σου φαινόταν αυτό?
Ή ένα ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ που έχει και άμεση σχέση με κάμερες.Σε αρκετά σπίτια υπάρχει οικογενειακή βία.Είτε οι άντρες δέρνουν τις γυναίκες τους,είτε αντρόγυνα δέρνουν τα παιδιά τους,είτε τα βιάζουν είτε οτιδήποτε.Αν έβγαζαν ένα νόμο που θα έλεγε ότι για να αποφύγουμε την κακοποίηση των ανυπεράσπιστων ατόμων από την οικογενειακή βία θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στο σπίτι τοπυ καθένα ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να κακοποιηθούν άτομα μέσα από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ λεπτή η γραμμή ανάμεσα στον ολοκληρωτισμό και στην ασφάλεια (που θέλουμε όλοι να αισθανόμαστε).

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Φίλε μου δεν είναι γενικό μπούρου μπούρου.Αν είχες διαβάσει αυτό το βιβλίο που σου λέω θα καταλάβαινες ότι υπάρχει μία πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ασφάλεια του πολίτη και τον εξαναγκασμό του.Για να σου δώσω ένα παράδειγμα.
Ας πούμε ότι καπνίζεις.Και είναι πανθομολογούμενο ότι το κάπνισμα κάνει κακό.Όχι μόνο στην υγεία σου αλλά και στους γύρω σου,στο ασφαλιστικό σου ταμείο (θα πρέπει να σου πληρώσει τα νοσήλεια ή να σου δίνει σύνταξη γιατί προκάλεσες στον ευατό σου ανήκεστο βλάβη).Και κάποια στιγμή πάρει απόφαση το κράτος να απαγορέψει το κάπνισμα όχι μόνο στους δημόσιους χώρους αλλά και στους ιδιωτικούς.Αυτό σημαίνει μέσα στο σπίτι μας.Να μας απαγορέψει να καπνίζουμε μέσα στο σπίτι μας.Πως θα σου φαινόταν αυτό?
Ή ένα ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ που έχει και άμεση σχέση με κάμερες.Σε αρκετά σπίτια υπάρχει οικογενειακή βία.Είτε οι άντρες δέρνουν τις γυναίκες τους,είτε αντρόγυνα δέρνουν τα παιδιά τους,είτε τα βιάζουν είτε οτιδήποτε.Αν έβγαζαν ένα νόμο που θα έλεγε ότι για να αποφύγουμε την κακοποίηση των ανυπεράσπιστων ατόμων από την οικογενειακή βία θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στο σπίτι τοπυ καθένα ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να κακοποιηθούν άτομα μέσα από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ λεπτή η γραμμή ανάμεσα στον ολοκληρωτισμό και στην ασφάλεια (που θέλουμε όλοι να αισθανόμαστε).

με αναγκάζεις να σε πω μαλάκα. ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΣΤΕΡΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ή θα λες χείμαρρο μαλακίες?

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Θα σου πω εγώ. Λέγεται το δικαίωμα στη προσωπική ζωή.

Το τι κάνω, το που πάω, με ποιόν πίνω καφέ, πότε και με ποιούς κάνω μπουρδελότσαρκα, ποιά βάζω στο σπίτι μου, με ποιόν μιλάω στο τηλέφωνο, σε ποόν στέλνω sms, με ποιούς ανταλάσσω μυνήματα στο facebook η στο bourela είναι δική μου δουλειά και μόνο.

Το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να τα παρακολουθεί.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

Το τι κάνω, το που πάω, με ποιόν πίνω καφέ, πότε και με ποιούς κάνω μπουρδελότσαρκα, ποιά βάζω στο σπίτι μου, με ποιόν μιλάω στο τηλέφωνο, σε ποόν στέλνω sms, με ποιούς ανταλάσσω μυνήματα στο facebook η στο bourela είναι δική μου δουλειά και μόνο.

μάλιστα. Το κράτος θα πει "να ο Tipos τώρα που πίνει καφέ με τον τάδε, ή περπατάει στον τάδε δρόμο. Μήπως κυκλοφορείς ξεβράκωτος, ή με κάνα κράνος με 2 μέτρα κέρατα ώστε να τραβάς τη προσοχή αμέσως?
Όταν πας στο ΑΤΜ δεν είδα να σε τρομάζει ότι βλέπουν κάθε πότε κάνεις ανάληψη, ή κάθε πότε μπαίνεις σε τράπεζα. Ούτε σκεφτεσαι ότι σε τραβάει η κάμερα κάθε πότε ψωνίζεις φανέλες στο κατάστημα. Και λογικά, γιατί σταρχίδια τους, ποιος θα σε προσέξει αν δε κάνεις κάτι αξιοπρόσεκτο????????
Σε τράβηξε ο ANT1 προχτές με το μπούγιο στην Ερμού. Γιατί δεν φωνάζεις να απαγορευτούν στα κανάλια οι κάμερες? Το καλοκαίρι με τράβηξες με τη handycam σου στη παραλία. Σε ξέρω από χτες και είσαι πιο αξιόπιστος?
Αυτό με το facebook ήταν κοτσάνα έτσι...

εμένα μεγάλε θα μου προσφέρει η κάμερα αν χρειαστεί όντας θύμα, θα με ξεκωλιάσει όντας θύτης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είμαι ο ΚΑΝΕΝΑΣ.

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
με αναγκάζεις να σε πω μαλάκα. ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΣΤΕΡΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ή θα λες χείμαρρο μαλακίες?
:jerking:

Το γεγονός ότι σου απάντησε ο συναγωνιστής με βγάζει από τη δύσκολη θέση να βγάλω τα σκατά που έχεις στο κεφάλι σου μπας και μπορέσεις κάποια στιγμή να επικοινωνήσεις με τον υπόλοιπο κόσμο.Γιατί μάλλον αυτή τη στιγμή εκτός από το προβλημα του να είσια σκατόμυαλος ζεις και στη δική σου πραγματικότητα.....
Όσο για το ποιος είναι μαλάκας ή ΄μπουρδολογεί,δεν φαντάζομαι να έχεις καμμία αμφιβολία? :jerking:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Όσο για το ποιος είναι μαλάκας ή ΄μπουρδολογεί,δεν φαντάζομαι να έχεις καμμία αμφιβολία? :jerking:

ουδεμία αμφιβολία. Μέχρι που κατάφερες και να βάλεις τη παράθεση του Tipo για δική μου. Για δοκίμασε να απαντήσεις σε ότι απάντησα στον Tipo.

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Εγω θα προτεινα να ξεκολλησουνε καποιοι τον εγκεφαλο τους!
Ιδιως αυτους που θεωρουν οτι αν ποτε μπουν καμερες στους δρομους θα γινει γιατι το "κρατος" εχει απολυτη αναγκη να γνωριζει τι ωρα γυρνανε σπιτι τους ή ποια γκομενα θα φερουν μαζι τους...

Κατάρχην οι δρομοι δεν ειναι ιδιωτικη περιουσια ουτε ασυλο κανενος! Οι δρομοι ειναι δημοσιοι, το ιδιο και οι κοινοχρηστοι χωροι!Σαφως και μεσα στο σπιτι κανενος δεν επιτρεπεται να μπουνε καμερες, αλλα εναντια στην τοποθετηση καμερων σε κοινοχρηστους χωρους ειναι μονο οσοι νιωθουν πως πιθανον να καταγραφει καποια παρανομη δραστηριοτητα τους!

Χεστηκε το "κρατος" με ποιον πινεις εσυ η εγω καφε!

Βεβαια για τον μεγαλυτερο ρουφιανο στον οποιο οικειοθελως βαζετε ολοι οι αμυαλοι τα προσωπικα σας στοιχεια και θεωρειτε υποχρεωση σας να ενημερωνετε τους παντες για το ποτε χεζετε ή γαματε δε λετε κουβεντα!(το facebook εννοω).! Αυτο το θεωρειτε ελευθερια!Κουνια που σας κουναγε...

Αντιστοιχα ειναι τα πραγματα και με τα κινητα! Ολοι ξερουν οτι παρακολουθουνται αλλα κανεις δεν καταργει το κινητο του!

Μονοι σας φακελωνεστε! Και μετα γκρινιαζετε και σας φταινε οι "κακες" οι καμερες!

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου.Αυτή τη στιγμή έτσι είναι.Το κράτος πραγματικά χέστηκε για το αν κεράτωσα τη γυναίκα μου,ή ήπια ένα καφέ με το φίλο μου.Αν όμως,λέω αν επιτρέψουμε στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας να μπουν παντού κάμερες.Και ο λόγος που χρησιμοποιώ έχει την σημασία του.Ποιό θα είναι το εμπόδιο για να αποτραπεί η χρήση των καμερών όχι μόνο σε δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους,αλλά και στους ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ?Με το ίδιο πρόσχημα.Αφού δεν κάνεις κάτι κακό τι σε πειράζει?Για ποιό λόγο να μην θέλουμε τις κάμερες και στα σπίτια μας?Αφού δεν κάνουμε κάτι παράνομο ή κακό,σε τι μας ενοχλεί?Αφού χέστηκε το κράτος για το τι κάνουμε τι πρόβλημα έχουμε να βάλουμε κάμερες και στα σπίτια μας?Με μοναδικό λόγο βέβαι την ασφάλεια έ?

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
μάλιστα. Το κράτος θα πει "να ο Tipos τώρα που πίνει καφέ με τον τάδε, ή περπατάει στον τάδε δρόμο. Μήπως κυκλοφορείς ξεβράκωτος, ή με κάνα κράνος με 2 μέτρα κέρατα ώστε να τραβάς τη προσοχή αμέσως?
Όταν πας στο ΑΤΜ δεν είδα να σε τρομάζει ότι βλέπουν κάθε πότε κάνεις ανάληψη, ή κάθε πότε μπαίνεις σε τράπεζα. Ούτε σκεφτεσαι ότι σε τραβάει η κάμερα κάθε πότε ψωνίζεις φανέλες στο κατάστημα. Και λογικά, γιατί σταρχίδια τους, ποιος θα σε προσέξει αν δε κάνεις κάτι αξιοπρόσεκτο????????
Σε τράβηξε ο ANT1 προχτές με το μπούγιο στην Ερμού. Γιατί δεν φωνάζεις να απαγορευτούν στα κανάλια οι κάμερες? Το καλοκαίρι με τράβηξες με τη handycam σου στη παραλία. Σε ξέρω από χτες και είσαι πιο αξιόπιστος?
Αυτό με το facebook ήταν κοτσάνα έτσι...

εμένα μεγάλε θα μου προσφέρει η κάμερα αν χρειαστεί όντας θύμα, θα με ξεκωλιάσει όντας θύτης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είμαι ο ΚΑΝΕΝΑΣ.
Αν και δεν πρέπει να έχει νόημα θα το προσπαθήσω φίλε μου.Το γεγονός του ότι μπορεί είμαι μαλάκας και άχρηστος στη χρήση του burdela πίστεψέ με,δεν μειώνει στο ελάχιστο τη δύναμη των επιχειρημάτων μου.
Τώρα όσον αφορά την απάντηση που θέλεις.Ήδη απάντησα στο φίλο αλλά θα επαναλάβω ότι:
Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου.Αυτή τη στιγμή έτσι είναι.Το κράτος πραγματικά χέστηκε για το αν κεράτωσα τη γυναίκα μου,ή ήπια ένα καφέ με το φίλο μου.Αν όμως,λέω αν επιτρέψουμε στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας να μπουν παντού κάμερες.Και ο λόγος που χρησιμοποιώ έχει την σημασία του.Ποιό θα είναι το εμπόδιο για να αποτραπεί η χρήση των καμερών όχι μόνο σε δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους,αλλά και στους ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ?Με το ίδιο πρόσχημα.Αφού δεν κάνεις κάτι κακό τι σε πειράζει?Για ποιό λόγο να μην θέλουμε τις κάμερες και στα σπίτια μας?Αφού δεν κάνουμε κάτι παράνομο ή κακό,σε τι μας ενοχλεί?Αφού χέστηκε το κράτος για το τι κάνουμε τι πρόβλημα έχουμε να βάλουμε κάμερες και στα σπίτια μας?Γιατί να σε ενοχλεί φίλε μου να έχεις μία κάμερα από πάνω σου την ώρα που πηδάς ή την ώρα που τον παίχεις?Ποιό είναι το πρόβλημά σου?Με μοναδικό λόγο βέβαια την ασφάλεια έ?
Προσωπικά δεδομένα λέγεται η απάντηση φίλε μου.Προσωπικά δεδομένα.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου.Αυτή τη στιγμή έτσι είναι.Το κράτος πραγματικά χέστηκε για το αν κεράτωσα τη γυναίκα μου,ή ήπια ένα καφέ με το φίλο μου.Αν όμως,λέω αν επιτρέψουμε στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας να μπουν παντού κάμερες.Και ο λόγος που χρησιμοποιώ έχει την σημασία του.Ποιό θα είναι το εμπόδιο για να αποτραπεί η χρήση των καμερών όχι μόνο σε δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους,αλλά και στους ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ?Με το ίδιο πρόσχημα.Αφού δεν κάνεις κάτι κακό τι σε πειράζει?Για ποιό λόγο να μην θέλουμε τις κάμερες και στα σπίτια μας?Αφού δεν κάνουμε κάτι παράνομο ή κακό,σε τι μας ενοχλεί?Αφού χέστηκε το κράτος για το τι κάνουμε τι πρόβλημα έχουμε να βάλουμε κάμερες και στα σπίτια μας?Με μοναδικό λόγο βέβαι την ασφάλεια έ?

ακούς τι λες ή βρίσκεσαι σε τρανς?  :idiot:

μιας και υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο, μήπως τρέμεις ότι θα πάνε παραπέρα και θα σου απαγορέψουν να παρκάρεις στο γκαράζ σου?  :uglystupid: :uglystupid:

το κράτος δεν έχει δικαίωμα σε χρήση καμερών, αλλά χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις το έχουν κάλλιστα με κάμερες τοποθετημένες στα πεζοδρόμια που διέρχονται από την είσοδό τους ε  :uglystupid: :uglystupid:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
ektor lopez:

Για μένα είναι καθαρά θέμα αρχής. Το κράτος ΔΕΝ επιτρέπεται να παρακολουθεί τους πολίτες του πουθενά εξαιτίας του δικαιώματος των πολιτών στη προσωπική τους ζωή.. ΤΕΛΕΙΑ.

Αν το κάνει, μπορεί να το κάνει μόνο με τη συγκατάθεσή τους. Προφανώς όπως είπες και εσύ αυτή τη συγκατάθεση τη δίνουμε στη πράξη πολλές φορές....

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
ακούς τι λες ή βρίσκεσαι σε τρανς?  :idiot:

μιας και υπάρχει ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο, μήπως τρέμεις ότι θα πάνε παραπέρα και θα σου απαγορέψουν να παρκάρεις στο γκαράζ σου?  :uglystupid: :uglystupid:

το κράτος δεν έχει δικαίωμα σε χρήση καμερών, αλλά χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις το έχουν κάλλιστα με κάμερες τοποθετημένες στα πεζοδρόμια που διέρχονται από την είσοδό τους ε  :uglystupid: :uglystupid:
Το πάρκινγκ φίλε μου είναι το μοναδικό πράγμα που δεν πέρασε από το μυαλό μου.Αλλά όλα τα άλλα περάσανε να είσαι σίγουρος.Μπορείς να μου πεις ένα λόγο που δεν θα το κάνουνε αυτό?Ένα καλό λόγο για να μου αποτρέψεις το επιχείρημά μου.Όχι παπαρολογίες όπως κάνεις έως τώρα.Ένα καλό λόγο για να μην μπει η κάμερα στο σπίτι σου.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ektor lopez:

Για μένα είναι καθαρά θέμα αρχής. Το κράτος ΔΕΝ επιτρέπεται να παρακολουθεί τους πολίτες του πουθενά εξαιτίας του δικαιώματος των πολιτών στη προσωπική τους ζωή.. ΤΕΛΕΙΑ.

Αν το κάνει, μπορεί να το κάνει μόνο με τη συγκατάθεσή τους. Προφανώς όπως είπες και εσύ αυτή τη συγκατάθεση τη δίνουμε στη πράξη πολλές φορές....

φίλε Τίπο τα θέματα αρχής όπως λες, πάνε περίπατο όταν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη ή παράμετροι που δε μπορείς να ελέγξεις. Αν έχεις σαν αρχή να μην ακουμπάς ούτε μυρμήγκι, θα αναθεωρήσεις αν βλέπεις να σου γαμάνε το παιδί σου μπροστά στα μάτια σου. Αν γίνει σε δρόμο που καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα θα ευχαριστείς που βρέθηκε ο δράστης. Έχετε σκαλώσει στο ότι θα σας παρακολουθούνε καθένα προσωπικά, λες και είστε ο Μπάρκουλης πια...ήμαρτον με τον παραλογισμό. Ο άλλος φοβάται ότι μετά θα του βάλουν κάμερα στον καμπινέ...ε πως να κουβεντιάσεις λογικά μετά από αυτό το επιχείρημα?

magio7375

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Αλλη πραγμα η ιδιωτικη ασφαλεια και αλλο η δημοσια!
Στο σπιτι σου μεσα σαφως και εχεις εσυ τον πρωτο λογο για το αν θα βαλεις η οχι καμερα!( αληθεια, ποσοι εχουνε καμερες στα κουδουνια της εξωπορτας τους ή μικροκαμερες στα μπαλκονια για να παρακολουθουν μηπως τους γδαρει καποιος το καινουριο αμαξι? Ακομη ποσοι βαζουν καμερες μεσα στο σπιτι για να βλεπουν τι γινεται οταν λειπουν ή να παρακολουθουν την babysitter?)
Στους δημοσιους χωρους ομως δεν ισχυει το ιδιο!
Εκει οι μονοι που γκρινιαζουν ειναι αυτοι που πιστευουν οτι ειναι ατομικο τους δικαιωμα να παραβιαζουν κανενα κοκκινο φαναρι οταν ειναι βραδυ και δεν εχει κινηση(και πιθανο να σκοτωνουν και κανενα μοτοσυκλετιστη), ή οι προστατες των κουκουλοφορων οι οποιοι πιστευουν οτι ειναι ατομικο δικαιωμα το να καταστρεφεις ανενοχλητος οτι βρεθει στο διαβα σου!
Πίστεψέ με φίλε μου.Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί όλους αυτούς που στο όνομα μίας αδιευκρίνιστης οργής ή ενός αγώνα που αφορά το 0,01% της κοινωνίας μας καταστρέφουν περιουσίες.Αλλά το πρόβλημα είναι το εξής.Αν παρά τη θέλησή μας βάζπθνε τις κάμερες στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας παντού (σε δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους),τότε με ποιό επιχείρημα θα μπορέσουμε να αντιταχθούμε σε "ενδεχόμενη" απαίτηση για λογαριασμό του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας ασφάλειας να μπούνε κάμερες για να προστατευθούμε από πιθανούς κλέφτες στο σπίτι μας?

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Το πάρκινγκ φίλε μου είναι το μοναδικό πράγμα που δεν πέρασε από το μυαλό μου.Αλλά όλα τα άλλα περάσανε να είσαι σίγουρος.Μπορείς να μου πεις ένα λόγο που δεν θα το κάνουνε αυτό?Ένα καλό λόγο για να μου αποτρέψεις το επιχείρημά μου.Όχι παπαρολογίες όπως κάνεις έως τώρα.Ένα καλό λόγο για να μην μπει η κάμερα στο σπίτι σου.

ούτε λόγο μπορώ να σου πω ούτε να ασχοληθώ με τι περνάει από το μυαλό σου. Να πας να κλειστείς σε ένα υπόγειο γιατί αύριο θα πέσουν φονικές ακρίδες στην Αττική. Πες μου ένα λόγο που δε θα το κάνουνε, να είναι σοβαρός όμως όπως τα μέχρι τώρα επιχειρήματά σου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom