You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο
- Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 3K
- Εμφανίσεις 47K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
montiliani
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2008
- Like
- 6.946
- Πόντοι
- 1.056
οχι Φιλε μου δεν με στεναχωρεις.....ισα...ισα....σεβαστη και με το παραπανω η αποψη....Τι θεωρουμε???κατα το γραμμα του δικαιου της θαλασσας δεν ειναι δικα μας???Ο Γειτονας χρησιμοποιει προκλητικη...επιθετικη και προβληματικη...σταση και συμπεριφορα.....τσαμπουκαδες...κλπ....ωραια...τι περιμενουμε????να μας πιασει τον Κωλο ????μακαρι να επικρατησει η γνωμη σου αλλα ο Γειτονας εχει αλλη φιλοσοφια ζωης.....αληθεια ποια ειναι η γνωμη σου για το ΚΑΖΑΝ-ΚΑΖΑΝ??
Το δίκιο της Θαλασας είναι ένας γενικός νομικός μπούσουλας που "δεσμεύει" τις χώρες που το έχουν υπογράψει και εθιμοτυπικά ισχύει "καλή τη πίστη" και για αυτές που δεν το έχουν υπογράψει. Η ερμηνεία του όμως και η εφαρμογή του είναι άλλο πράγμα. Καθώς και δεν ισχύει για ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις μιας και υπάρχουν στον κόσμο αρκετές γεωγραφικά "ιδιαίτερες" περιοχές στις οποίες απαιτούνται ειδικές ερμηνείες και διευθετήσεις.
Για να οριοθετηθεί μια υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ χρειάζεται ή η συμφωνία των εμπλεκόμενων χωρών ή η απόφαση ενός αρμόδιου δικαστηρίου. Στην δική μας περίπτωση ούτε το ένα υπάρχει, ούτε το άλλο. Άρα μέχρι να γίνει αυτό η επίμαχη περιοχή θεωρείται "αμφισβητούμενη"... Και για να σε στεναχωρήσω λίγο θα σου πω ότι γενικά στους ειδικούς επικρατεί η άποψη ότι ναι μεν η Ελλάδα έχει "βασικά δίκιο" αλλά λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων μικρά και αποκομμένα νησιά και βραχονησίδες δεν μπορούν να έχουν το πλήρες δικαίωμα στην ΑΟΖ έναντι μιας κοντινής, μεγάλης και ενιαίας ακτογραμμής. Γι αυτό και αν πάμε στο δικαστήριο της Χάγης είναι υπερσίγουρο ότι θα κρατήσουμε μόνο μέρος της ΑΟΖ του συμπλέγματος του Καστελορίζου που τώρα θεωρούμε ότι μας ανήκει...
ΑΝ (και αυτό είναι μεγάλο αν) ο Τούρκος ήταν πιο λογικός στις απαιτήσεις και αν εμείς δεν φοβόμασταν το πολιτικό κόστος να καθίσουμε και να μοιράσουμε όσο ποιό δίκαια γίνεται τις περιοχές αυτές, αυτή θα ήταν απείρως καλύτερη λύση από αυτά που διακυβεύουμε τώρα... Έχεις αναλογιστεί ότι μιλάμε για πιθανά αποθέματα που δεν ξέρουμε πόσα είναι, σε τι βάθος και αν θα συμφέρει να είναι εκμεταλλεύσιμα τώρα ή σε μερικά χρόνια από τώρα ? (εντάξει παίζουν και μερικά θέματα αγωγών αλλά τίποτα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί). Με αυτήν την λογική που γράφω και με έναν λογικό συνομιλητή απέναντί μας ναι - το καζάν-καζάν είναι απείρως προτιμότερη λύση...
Με τον Τούρκο συμφωνία σημαίνει ότι του ανοίγεις την όρεξη για νέες διεκδικήσεις αργότερα
Εάν είναι να γίνει κάτι ας γίνει, κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτό το γαιτανάκι
Θα συμφωνήσω.
Και λόγω του "προφιλ" του πηθικολαού, αλλα και λόγω του οτι πάντα θα έχει τη στήριξη των ναζι και των ΗΠΑ σε 5 χρόνια θα επανέλθει με άλλες απαιτήσεις
Αυτό που η τηλεόραση ονομάζει "διεθνής κοινότητα" έχει δώσει άδεια στο μόγγο να κάνει ο,τι θέλει και σε εμάς ζητάει να σκύψουμε
Ας γίνει τώρα ο,τι είναι να γινει. Ολα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου, και στάχτη στα μάτια.
Με τον Τούρκο συμφωνία σημαίνει ότι του ανοίγεις την όρεξη για νέες διεκδικήσεις αργότερα
Δε νομίζω ότι θα τελειώσει ποτέ. Μπλέξαμε με κακούς γείτονες. Ποτέ δεν θα μπορέσεις να τους εξαλείψεις στρατιωτικά. Είχαμε ίσως μία ευκαιρία μετά τους Βαλκανικούς αλλά πλήθος παραγόντων γύρισε την κατάσταση εις βάρος μας. Πάντα θα είναι εκεί να μας σπάνε τα νεύρα. Ακόμη και να μπορούσες να τους εξαφανίσεις δεν θα σε αφήσουν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Δεν θέλουν δυνατή Τουρκία ούτε δυνατή Ελλάδα. Θέλουν δυο χώρες να φοβάται η μία την άλλη και να επεμβαίνουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους κάθε φορά.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.273
- Πόντοι
- 8.006
Επί σχεδον μιαμιση χιλιετια, στην γωνια αυτη της Ευρωπης, στις δυο πλευρες του Αιγαίου, υπηρχε ΕΝΑ κρατος. Πανισχυρο. Είτε η Ρωμαικη, είτε η Βυζαντινή, είτε η Οθωμανικη Αυτοκρατορία.Με τον Τούρκο συμφωνία σημαίνει ότι του ανοίγεις την όρεξη για νέες διεκδικήσεις αργότερα
Δε νομίζω ότι θα τελειώσει ποτέ. Μπλέξαμε με κακούς γείτονες. Ποτέ δεν θα μπορέσεις να τους εξαλείψεις στρατιωτικά. Είχαμε ίσως μία ευκαιρία μετά τους Βαλκανικούς αλλά πλήθος παραγόντων γύρισε την κατάσταση εις βάρος μας. Πάντα θα είναι εκεί να μας σπάνε τα νεύρα. Ακόμη και να μπορούσες να τους εξαφανίσεις δεν θα σε αφήσουν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Δεν θέλουν δυνατή Τουρκία ούτε δυνατή Ελλάδα. Θέλουν δυο χώρες να φοβάται η μία την άλλη και να επεμβαίνουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους κάθε φορά.
Για πρωτη φορα τα τελευταια 100 χρονια, στις δύο πλευρες του Αιγαίου υπαρχουν δυο διαφορετικα κρατη. Θεωρητικα, ειναι κατι αφύσικο. Προφανως εχεις δικιο ομως και κατι τετοιο ωφελεί τις μεγαλες δυναμεις, αφού "απαλλασσονται" από εναν δυνατό παίκτη στην περιοχή αυτή.
rouKoun13
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Ιαν 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 62
- Πόντοι
- 16
Σε αυτο εχουν κολλησει οι τουρκοι ΙΜΟ.Για τους τουρκους το ελληνικο κρατος δεν θα επρεπε να υπαρχει,υπαρχει χαρη και μονο στις δυτικες δυναμεις διαφορετικα θα μας ειχαν προσαρτησει.Επί σχεδον μιαμιση χιλιετια, στην γωνια αυτη της Ευρωπης, στις δυο πλευρες του Αιγαίου, υπηρχε ΕΝΑ κρατος. Πανισχυρο. Είτε η Ρωμαικη, είτε η Βυζαντινή, είτε η Οθωμανικη Αυτοκρατορία.Με τον Τούρκο συμφωνία σημαίνει ότι του ανοίγεις την όρεξη για νέες διεκδικήσεις αργότερα
Για πρωτη φορα τα τελευταια 100 χρονια, στις δύο πλευρες του Αιγαίου υπαρχουν δυο διαφορετικα κρατη. Θεωρητικα, ειναι κατι αφύσικο. Προφανως εχεις δικιο ομως και κατι τετοιο ωφελεί τις μεγαλες δυναμεις, αφού "απαλλασσονται" από εναν δυνατό παίκτη στην περιοχή αυτή.
Διαγραμμένο μέλος 184505
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 6 Οκτ 2018
- Like
- 6.655
- Πόντοι
- 1.106
Ναύαρχέ μου και για τη μάχη του Καστελλορίζου έχουμε γράψει. Και για τον Ερντογάν που δε θα εκανε πίσω, δεδομένου ότι θεωρεί τη στιγμή ιδανική. Και ακούσαμε τα μυρια όσα και απο χαρακτηρισμούς άλλα τόσα. Οπότε τι να κάνουμε κι εμείς; Συζητάμε για την Καλλίπολη. Που αν το σκεφθείς ειναι το Καστελλόριζο από την ανάποδη. Ο Ερντογαν πιστεύει ότι μας έχει. Κι εμείς λόγω των πολεμικών ενεργειών του έχουμε ήδη οχυρωθεί και περιμένουμε. Μένει να φανεί αν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.Καθεστε και μιλατε για την Καλλίπολη..Και σε λίγο θα εχουμε τη μαχη του Καστελλόριζου..
Αν δεν υποχωρησει χονδροειδέστατα ο Μητσοτάκης,ετοιμαστείτε για ΦΠ...Ο σκυλος-ωραια εκφραση cretan- δεν κανει πίσω.
9/9 το λεω,μην πειτε ότι δεν προειδοποίησα..
Και κάτι που με κάνει να μειδιώ είναι το "τι θέλετε να κάνουμε, πόλεμο;" Ναι, σιγά μη μας ρωτήσει ο σκύλος, που λέτε κι εσείς, τι θέλουμε. Παρεμπιπτόντως ένας από τους πλέον άριστους ποιμενικούς είναι ο τουρκικός Κάνγκαλ. Συνεπώς το σκύλος είναι και δεν είναι βρισιά.
Γύρνα πίσω μερικές σελίδες και ψάξε τα ποστ του Brother Mouzone.Με τον Τούρκο συμφωνία σημαίνει ότι του ανοίγεις την όρεξη για νέες διεκδικήσεις αργότερα
Αυτά πού γράφει είναι εν συντομία ότι δεν χρειάζεται να τον εξαφανίσουμε τον μαλάκα τον γείτονα.
Ένα ξεγυρισμένο χτύπημα χρειάζεται και τα άλλα θα βρουν τον δρόμο από μόνα τους.
Ε λοιπόν, μέχρι τώρα ( κοντά 1 μήνα) είχαμε 2 επεισόδια.
Στο ένα ακούμπησαν 2 φρεγάτες. Εμφάνισαν την δικιά μας με 1 καρχαρία ζωγραφισμένο δήθεν ως ζημιά. Εμφανίστηκε αργότερα μια φωτογραφία της KemalBorek που αποκαθιστούσε την αλήθεια.
Στο δεύτερο πήγαν κάμποσα F16 στην Κύπρο και στην επιστροφή δήθεν αναχαιτίστηκαν από τσι σκύλους.
Να ξανανεβάσω το βιντεάκιον απο το γιοτουμπιον????
Το ένα και μοναδικό μας πρόβλημα ως χώρα είναι πως έχουμε ξοδέψει όλο το δολοφονικό μας ένστικτο στο απώτατο παρελθόν.
Αντί να το αντικαταστήσουμε τη σήμερον ημέρα καθόμαστε και ακούμε εκ Φαναρίου παπαριές.
Και τις συζητάμε κιόλας....
Σε αυτο εχουν κολλησει οι τουρκοι ΙΜΟ.Για τους τουρκους το ελληνικο κρατος δεν θα επρεπε να υπαρχει,υπαρχει χαρη και μονο στις δυτικες δυναμεις διαφορετικα θα μας ειχαν προσαρτησει.
Κι αυτοί με την ίδια λογική υπάρχουν χάρη στους Σταυροφόρους που ρήμαξαν το Βυζάντιο και το έκαναν εύκολο στόχο στις ορέξεις του Μωάμεθ 2,5 αιώνες μετά. Ή χάρη στην Αντάντ που άφησε τη συνθήκη των Σεβρών να ξεχαστεί πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές. Υπάρχουμε και υπάρχουν. Αυτό δεν θα αλλάξει.
Παρεμπιπτόντως ένας από τους πλέον άριστους ποιμενικούς είναι ο τουρκικός Κάνγκαλ. Συνεπώς το σκύλος είναι και δεν είναι βρισιά.
Για μας ίσως. Για τους μουσουλμάνους είναι η χειρότερη βρισιά. Το 1821 τους εκνεύριζε αφάνταστα όταν τους αποκαλούσαμε αγαρηνά σκυλιά.
sithlord
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 13 Μαρ 2012
- Κριτικές
- 36
- Like
- 7.037
- Πόντοι
- 16.596
Ίσως να είναι κάπως έτσι τα πράγματα, ίσως να μη μας αφήσουν, ίσως θέλουν όπως λέτε την αντιπαλότητα
Οκ, το βλέπω κι εγώ
Αλλά να ξέρετε παιδιά ότι όσο συζητάμε τι θέλουν οι άλλοι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος
Πρέπει κι εμείς να έχουμε κάτι να πούμε κι ας μην αρέσει σε κάποιους
Οκ, το βλέπω κι εγώ
Αλλά να ξέρετε παιδιά ότι όσο συζητάμε τι θέλουν οι άλλοι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος
Ίσως να είναι κάπως έτσι τα πράγματα, ίσως να μη μας αφήσουν, ίσως θέλουν όπως λέτε την αντιπαλότητα
Οκ, το βλέπω κι εγώ
Να σου πω τι πιστεύω; Αν πάμε σε διάλογο να είναι μόνο για την ΑΟΖ και τίποτα άλλο. Αν οι άλλοι επιμείνουν και βάλουν στο τραπέζι μειονότητες, Αιγαίο, Καστελόριζο, μουφτήδες κλπ ας πουλήσουμε κι εμείς τρέλα και να βάλουμε Ίμβρο, Τένεδο, Αγία Σοφία, μετανάστες στον Έβρο μη σου πω και την Πόλη. Να δούμε ποιος είναι ο πιο τρελός. Κι αν μας πουν τι είναι αυτά που λέτε απαντάμε είναι σαν αυτά που λένε οι Τούρκοι. Αν θέλουν σοβαρό διάλογο θα τον έχουν. Αν θέλουν να θυμούνται τι είχαν κάποτε εμείς τα είχαμε όλα αυτά κι ακόμη πιο πολλά πριν καν εμφανιστούν στην περιοχή.
Γύρνα πίσω μερικές σελίδες και ψάξε τα ποστ του Brother Mouzone.
Αυτά πού γράφει είναι εν συντομία ότι δεν χρειάζεται να τον εξαφανίσουμε τον μαλάκα τον γείτονα.
Ένα ξεγυρισμένο χτύπημα χρειάζεται και τα άλλα θα βρουν τον δρόμο από μόνα τους.
Μιας και είπες για καρχαρίες. Μοιάζουν με τους Τούρκους. Είναι επιθετικοί αλλά δειλοί. Αν τους χτυπήσεις δυνατά όταν πλησιάσουν εναντίον σου θα αποχωρήσουν. Θα επιστρέψουν όμως. Ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρουν. Τους έχουμε δώσει ξεγυρισμένα χτυπήματα επί Βυζαντίου και το 1821 και στους Βαλκανικούς και στη Σμύρνη. Και πάντα υποχωρούσαν και πάντα επέστρεφαν. Πιστεύεις δηλαδή ότι αν τους βυθίσεις 2-3 πλοία τι θα γίνει; Θα αγοράσουν άλλα τόσα και θα αρχίσουν τα ίδια, όχι αμέσως, αλλά ξανά από την αρχή. Αυτό λέω. Και πρόσεξε δεν λέω να υποχωρείς γιατί τότε ο καρχαρίας θα επιτεθεί. Αλλά μη νομίζεις ότι θα απαλλαγείς ποτέ από αυτόν και θα τον βάλεις σε ενυδρείο.
sithlord
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 13 Μαρ 2012
- Κριτικές
- 36
- Like
- 7.037
- Πόντοι
- 16.596
Αυτοί φίλε μου έχουν αποθρασυνθεί επειδή έχουν συνάψει πολλά με πολλούς και βλέπουν ότι ακόμη και στην πειρατεία δεν τους σταματά κάνεις
Κάπου εδώ να θυμίσω ότι πολλές ιστορίες ιστορίες υπάρχουν για το τέλος του Γολιάθ που επαίρετω απέναντι στο μικρό Δαυίδ
Δεν χρειάζεται ηττοπάθεια, μόνο ορθή σκέψη και συνοχή
Λέγεται οτι:δεν απέτυχε εκείνος που δεν προσπάθησε
Κάπου εδώ να θυμίσω ότι πολλές ιστορίες ιστορίες υπάρχουν για το τέλος του Γολιάθ που επαίρετω απέναντι στο μικρό Δαυίδ
Κάνε τα 2-3 πλοία 10-15.
Βάλε και 30-40 αεροσκάφη.
Έτοιμος ο σκύλος.
Με τι απώλειες; Μη μου πεις ότι αυτοί δεν θα σκοράρουν και θα βρίσκουν συνεχώς δοκάρια
Όταν μιλάμε για πόλεμο/σύρραξη/επεισόδιο οι απώλειες υπάρχουν.Κάνε τα 2-3 πλοία 10-15.
Έτοιμος ο σκύλος.
Με τι απώλειες; Μη μου πεις ότι αυτοί δεν θα σκοράρουν και θα βρίσκουν συνεχώς δοκάρια
Εγώ που το γράφω απο τα Αναλώσιμα Τεμάχια είμαι, ναυτάκι της σειράς.
sithlord
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 13 Μαρ 2012
- Κριτικές
- 36
- Like
- 7.037
- Πόντοι
- 16.596
Όταν μιλάμε για πόλεμο/σύρραξη/επεισόδιο οι απώλειες υπάρχουν.Κάνε τα 2-3 πλοία 10-15.
Έτοιμος ο σκύλος.
Εγώ που το γράφω απο τα Αναλώσιμα Τεμάχια είμαι, ναυτάκι της σειράς.
Είσαι μάγκας
Διαγραμμένο μέλος 184505
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 6 Οκτ 2018
- Like
- 6.655
- Πόντοι
- 1.106
Μάλλον έβαλες ενα δεν παραπάνωΑυτοί φίλε μου έχουν αποθρασυνθεί επειδή έχουν συνάψει πολλά με πολλούς και βλέπουν ότι ακόμη και στην πειρατεία δεν τους σταματά κάνεις
Oι ιστορίες τύπου Οδυσσέα-Τροίας και Δαβιδ-Γολιάθ είναι για να ελπίζει και αυτός που δεν είναι ο πιο δυνατος. Δεν έχω τα μπρατσα εχω μυαλό.
Δεν έχω τους τεράστιους αριθμούς, αναπληρώνω με προσεκτικά επιλεγμένους πολλαπλασιαστές ισχύος.
Απλά εμείς είμαστε σαν εκείνο το ανθρωπάκι του Λαζόπουλου που έκανε ασκήσεις θάρρους. Με εκείνο το επικό "άει.... χάσου...... μυρμηγκάκι...."
Τόσες μαλακισμένες ανακοινώσεις έχει κάνει το SD. Oύτε μια φορά δε βγήκε το δικό μας να κάνει μια ανακοίνωση ό,τι θέσεις σαν αυτές που εκφράζονται δε συνάδουν σε στρατηγικούς εταίρους και συνεπώς είναι υπό αμφισβήτηση η παράταση της τρέχουσας συμφωνίας.
Να δεις το Τζεφρυ να τρέχει πανικόβλητος να ερμηνεύει τις ανακοινώσεις, που τάχαμου εμείς δεν καταλάβαμε οτι είναι υπέρ μας και να βγάζει θερμά λογύδρια για το επίπεδο των διμερών σχέσεων και τι στον κόσμο. Αλλά άμα είσαι δεδομένος με απαξίωση θα σε αντιμετωπίζουν.
Αυτοί φίλε μου έχουν αποθρασυνθεί επειδή έχουν συνάψει πολλά με πολλούς και βλέπουν ότι ακόμη και στην πειρατεία δεν τους σταματά κάνεις
Δεν χρειάζεται ηττοπάθεια αλλά ούτε αλαζονεία. Δεν θέλουμε ένα νέο 1897 ή 1922. Καλό είναι να πιστεύεις στη νίκη και είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούμε να τους τσακίσουμε. Αλλά θέλει προσοχή, σχέδιο και όχι ενθουσιασμούς και γιούργια. Και ξαναλέω. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Θα κερδίσεις μια μάχη μέχρι την επόμενη. Καλό είναι να είμαστε έτοιμοι αλλά με σύνεση και χωρίς να υποτιμούμε τον αντίπαλο.