paparoupas
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Ιαν 2006
- Μηνύματα
- 1.251
- Κριτικές
- 12
- Like
- 1.926
- Πόντοι
- 4.180
Τι εχει κερδισει η Ελλαδα τοσα χρονια με τη πολιτικη που ακολουθει εναντι της Τουρκιας; Τοσο, που βλεπει κανεις Ελληνες πολιτικους με χαμογελο αυτοπεποιθησης, να θριαμβολογουν!, να επιχαιρουν, λες και κερδισαν καμια νικη εναντι της γειτονος. Της δηθεν απομονωμενης Τουρκιας. Μηπως γυρισαν πισω οι προσφυγες στα σπιτια τους στα κατεχομενα στη Κυπρο; Μηπως η Ελλαδα εβγαλε φυσικο αεριο στη θαλασσα; Ουτε καν. Τρεμει την αντιδραση της Τουρκιας.
Τα βηματα με τη Γαλλια, διπλωματικα και με τους στρατιωτικους εξοπλισμους, ηταν ενα πολυ καλο βημα.
Εγω ομως συμφωνω με τον Τουρκο ναυαρχο και το δεξι χερι του Ερντογαν Καλιν, που προτεινουν μια εφ ολης της υλης διευθετηση των ελληνοτουρκιων.
Διαμοιρασμος του φυσικου αεριου.
Αμοιβαιες παραχωρησεις στις μειονοτητες. Η Τουρκια να κανει γεναιες παραχωρησεις στην ελληνικη μειονοτητα και το Πατριαρχειο στη Κωνσταντινουπολη. Αγια Σοφια, Σχολη της Χαλκης Παναγια Σουμελα. κ.α. Η Ελλαδα να κανει παραχωρησεις κι εκεινη στη μουσουλμανικη μειονοτητα.
Στη Κυπρο. Λυση δυο κρατων, που κατοπιν θα ενσωματωθουν με τη μητερα πατριδα τους, με παραχωρηση εδαφων απο τη μερια της Τουρκιας στους ΕλληνοΚυπριους, πχ Αμμοχωστος, που τωρα την εχουν οι Τουρκοι, οπως και αλλα εδαφη. Οι ΕλληνοΚυπριοι κερδιζουν τη γη τους, τα σπιτια τους, οι ΤουρκοΚυπριοι κερδιζουν αναγνωριση και αιρεται το εμπαργκο δεκαετιων, Η ζωη στο νησι θα συνεχιστει, με συνορα, διαιρεμενο το νησι. Αλλα οι δυο κοινοτητες θα μπορουν να περνανε στην αλλη πλευρα. Ακριβως οπως περνανε απο την Ορεστιαδα για να πανε στην Αδριανουπολη, στη Κωνσταντινουπολη. Οπως περνανε απο τη Σμυρνη στη Χιο.
Επιγραμματικά:
1. Καμια σχεση δεν εχουν οι ξεπουλημενοι πολιτικοι με την εθνικη πολιτικη που συμφερει τη χωρα. Νομιζω ειναι κατανοητο απο ολους οσους δεν εχουν κομματικες παρωπιδες, οτι κανεις απο νδ, πασοκ, συριζα, αλλα και οσους δεν εχουν βρεθει σε κυβερνηση (κκε) δεν ασκησε ούτε προκειται να ασκησει μακροπροθεσμη σοβαρη εθνικη εξωτερικη πολιτικη με γνωμονα το εθνικο συμφερον και οχι την προσωπικη αυξηση της περιουσιας του και την ψηφοθηρια. Κατι τετοιο εχει να γινει απο εποχη Καποδιστρια, Βενιζελου, και ενδεχομενως, ισως και Καραμανλη του γερου, (ισως ενας συνδυασμος και αυξησης περιουσιας και καποιας εξωτερικης πολιτικης απο αυτον
). Παπανδρεου δε λεω γιατι ηταν απολυτως υποκινουμενος απο ηπα, ως γνωστον
2. Παμε στο βασικο σφαλμα της τοποθετησης. ''Εφ ολης της υλης διαλογος''. Με διαφορα το χειροτερο που θα μπορουσε να αποδεχτει οποιοσδηποτε ελληνας πολιτικος, οσο αχρηστος και να ειναι. Γι αυτο και δεν εχει γινει μεχρι τωρα, παροτι εχουν περασει οχι απλα αχρηστοι πολιτκοι αλλα και πασιφανως προδοτες. Πολυ επιγραμματικα, αν οι απαιτησεις της Ελλαδας ειναι 5 π.χ, της Τουρκιας ειναι, χωρις υπερβολη 105. Μιλαμε για απαιτησεις που μαλλον δεν εχεις καν φανταστει. Αυτο σημαινει εφ ολης της υλης. ΟΛΑ οσα προβληματιζουν τον γειτονα. Αυτο μπορει να σημαινει (αν και μαλλον κακως το γραφω, ισως το σβησω αργοτερα) παραλληλο κυματισμο τη τουρκικης σημαιας μαζι με την ελληνικη σε ολη τη Θρακη. Μην το σχολιασετε, ειναι πραγματικο γεγονος. Μπορει να αφορα την απαιτηση της γειτονος να μη διδασκεται το μαθημα των θρησκευτικων γιατι φερνει εθνικιστικες ενταασεις. Θα το συζητουσες? Μπορει να πεις τωρα ''εε καλα, ας ζητησουν ο,τι θελουν, δε χρειαζεται αν το δεχτουμε''. Και εκει ειναι το μεγα σφαλμα. Γιατι οταν γραφτει στα πρακτικα οτι η Ελλαδα ''συζητα το θεμα να καταργηθουν τα θρησκευτικα'' π.χ, τοτε οποιαδηποτε μελλοντικη συζητηση ξεκινα απο εκει, αλλιως θεωρειται πισωγυρισμα.
3.Διαμοιρασμος του φ.α. Ερχομαι εγω που ειμαι φωνακλας στο σπιτι σου, και σου λεω, '''γιατι δε θες να τα βρουμε? ελα να καθησουμε στο τραπεζι, να μου γραψεις το μισο σου σπιτι και να μου δινεις το μισο σου μισθο, - απο το πουθενα- αλλιως υπονομευεις την ειρηνη. Σου φαινεται λογικο? Θα το εκανες? ΑΝ ναι, μετα απο 2 χρονια, θα σου ελεγα ''κοιτα, η τουρκια ειμαστε 100 εκατ, εσεις 8. Εχουμε περισσοτερες αναγκες, ελα να το κανουμε 20-80%''. Καταλαβαινεις που παει αυτο..
4. Μειονοτητες. Αμα δεις το τι προπαγανδα γινεται στη θρακη υπερ της μητερας πατριδας τουρκιας, θα φριξεις. Απεριγραπτα πραγματα. Το ελληνικο κρατος ειναι απον. Να κανουμε καποια περαιτερω υποχωρηση εκει, σημαινει αποσχιση. Αλλωστε αυτος ειναι και ο στοχος της τουρκιας. Μπαινω για να διαφυλαξω τα δικαιωματα των αδερφων γιατι η κωλοελλαδα δεν τα σεβεται. Πατριαρχειο, Αγια Σοφια και παναγια Σουμελα θα ζητησεις να γινει τι? να γινεται λειτουργια? Τρελη διπλωματικη νικη.. Δωσε τη θρακη και παρε την αγια σοφια να ξαναγινει μουσειο. Πςςς....φοβερο..
5. Κυπρος και τελειωνω. Στη Σχολη σε μια παραδοση ενας ειχε πει τη λεξη ''κρατος'' για τα κατεχομενα και επι τοπου τον εκοψε απο τη συνεχεια. ΤΟΣΟ λαθος ειναι. Αν αποδεχτεις οτι ειναι κρατος κατι που με τη βια σου πηρανε, τοτε ετοιμασου να χασεις θρακη, νησια κλπ. Νομιμοποιεις αυτο που με διπλωματικα νυχια και δοντια δεν εχει αναγνωρισει κανενα κρατος. Κι εσυ θα πας να πεις ''οκ παιδια, my bad, κρατος ειναι, ολα κομπλε''. Οι κυπριοι ειναι ομως αλλη ιστορια, γιατι τα αξιζουν και τα παθαινουν. Οπως κι εμεις, αλλα αυτοι εχουν επαναπαυτει σε πακτωλο ξεπλυματος που γινεται εκει, μπηκαν και ΕΕ, και νομιζουν οτι καθαρισαν. Ουτε καν
Οι διεθνεις σχεσεις ειναι θεμα εκμεταλλευσης προσκαιρων συμμαχιων, διεθνους μομεντουμ και (τουρκικου) παζαρεματος. Αυτο που επιβαλλεται ομως να κανει καθε κρατος απαραιτητως, δεν ειναι να αγορασει ραφαλ και μονο, τα οποια ουδολως δε θα σταματησουν τη γειτονα, αλλα να φτιαξει την οικονομια του, για αρχη. Τη βιομηχανια του. Εθνικη συνοχη, και ομοψυχια. Πραγματα αδιανοητα για τον ελληνα που εχει διαφθαρει απο τη μεταπολιτευση, αργα και σταθερα. Και ενας διαιρεμενος και διεφθαρμενος τελικα λαος, ειναι ευκολως διαχειρισιμος.
Αυτα τα ολιγα, αν και οφ τοπικ αλλα απατωντας στο παραπανω ποστ, οπως δεσμευτηκα