Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Έχω την εντύπωση ότι τορπίλες βαρέως τύπου μας προσφέρουν οι Γάλλοι δωρεάν μέσω αγοράς Μπελαρά ή όπως και οι Ιταλοί μέσω κανονικής προμήθειας. Οπότε θα μπορούσαμε να στείλουμε τους Γερμανούς να πάνε να γαμηθούν. Ειδικά οι Ιταλοί σκούζουν πως δεν έγινε διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση στους Γερμανούς. Τα του ναυτικού δεν τα γνωρίζω καλά οπότε δεν έχω άποψη για τις δυο άλλες επιλογές. Υποθέτω ότι δε μπορεί να είναι τόσο σάπιες για να ψωνίζουμε αποκλειστικά από τους τουρκολάγνους. Που μας φτύνουν κατάμουτρα και για το επόμενο εξάμηνο δεν δύνανται να μας προμηθεύσουν.
Δώστε τες ρε πούστη μου στο Μακρόν να τρέχει η Μανδάμ κάθιδρη να βάζει αυτή μέχρι και τις μπαταρίες στη γραμμή παραγωγής.
Τουλάχιστον δύο από τις τορπίλες που έριξαν στο Έλλη το '40 δεν έσκασαν τύπε :confused:

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Έχω την εντύπωση ότι τορπίλες βαρέως τύπου μας προσφέρουν οι Γάλλοι δωρεάν μέσω αγοράς Μπελαρά ή όπως και οι Ιταλοί μέσω κανονικής προμήθειας. Οπότε θα μπορούσαμε να στείλουμε τους Γερμανούς να πάνε να γαμηθούν. Ειδικά οι Ιταλοί σκούζουν πως δεν έγινε διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση στους Γερμανούς. Τα του ναυτικού δεν τα γνωρίζω καλά οπότε δεν έχω άποψη για τις δυο άλλες επιλογές. Υποθέτω ότι δε μπορεί να είναι τόσο σάπιες για να ψωνίζουμε αποκλειστικά από τους τουρκολάγνους. Που μας φτύνουν κατάμουτρα και για το επόμενο εξάμηνο δεν δύνανται να μας προμηθεύσουν.
Δώστε τες ρε πούστη μου στο Μακρόν να τρέχει η Μανδάμ κάθιδρη να βάζει αυτή μέχρι και τις μπαταρίες στη γραμμή παραγωγής.
Τουλάχιστον δύο από τις τορπίλες που έριξαν στο Έλλη το '40 δεν έσκασαν τύπε :confused:
Συμβαίνει. Οι τορπίλες των Αμερικανών να δεις τι ποσοστά αστοχίας είχαν στον ΒΠΠ. Αλλά μην ξεχνάς ότι οι Ιταλοί κατασκευάζουν τις Fremm. Δεν είναι τόσο άχρηστοι. Που και οι Γαλλικές από όσα διαβάζω είναι γαμάτες και οι τουρκολάγνοι ανεβάζουν επίτηδες το κόστος πιστοποίησής τους στο Θεό, για να στραφούμε στις δικές τους.

sithlord

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Μαρ 2012
Κριτικές
36
Like
7.037
Πόντοι
16.596
Καλά,μην εισαι και τόσο σιγουρος..Ότι δε λεγεται δε συνεπάγεται οτι δε συμβαίνει κιόλας..
Αλλα όχι σε τετοια συχνότητα με των απέναντι..

:2funny: Σωστά...Τι μου θύμισες τώρα... Τουλάχιστον μια δική μας την έχω δει με τα μάτια μου.
Θητεία σε ακριτικό νησί 30 χρόνια πριν και κάποια στιγμή ξαφνικά και λες σαν από το πουθενά 2 Α7 ξεχύθηκαν από το φαράγγι πάνω από την παραλία που βρισκόμασταν με κατεύθυνση Τουρκία .
Χάθηκαν από τα μάτια μου όντας πια βαθιά μέσα στους απέναντι .... Λίγα λεπτά αργότερα είδα το 1 να επιστρέφει περίπου από το ίδιο σημείο - προφανώς κάπου θα ήταν και το άλλο αλλά θα επέστρεψε από σημείο που δεν φαινότανε.
Ωραία φάση :sunglasses:

Σε μία περίπτωση που διάβασα ένας δικός μας είχε κάνει touch down στον αεροδιαδρομό τους

:2funny::2funny::2funny:

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.121
Πόντοι
22.785
:wink: :wink:
Ναυαρχε έπρεπε να κρατήσουν μερικά α7 εν ενεργεία ακόμα...
Ακόμα και τώρα θα έκαναν μεγάλη ζημιά στούς απέναντι.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Eκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως οι Τούρκοι το '74 όχι μόνο δεν είχαν αεράμυνα της προκοπής, αλλά και τα αεροσκάφη τα παρέτασσαν με τη λογική των προηγουμένων χρόνων στο διάδρομο. Shelters δεν είχαν και σε πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη ήταν σαν παπάκια σε σκοποβολή στο λουνα παρκ.
Εμείς Α-7 και F-4 κορυφαία της εποχής και ετοιμοπόλεμα. Η ευκαιρία χάθηκε. Τα επόμενα χρόνια φυσικά ακολούθησαν τα ΝΑΤΟικά πρότυπα.

sithlord

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Μαρ 2012
Κριτικές
36
Like
7.037
Πόντοι
16.596
Εάν παρακολουθησατε το βίντεο με τον στρατηγό που ανέβασε ο κος αμτζικ έχει πολύ γέλιο εκεί που λέει πόσο απολεμοι είναι, είναι ενδιαφέρον, δείτε το

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Συμβαίνει. Οι τορπίλες των Αμερικανών να δεις τι ποσοστά αστοχίας είχαν στον ΒΠΠ. Αλλά μην ξεχνάς ότι οι Ιταλοί κατασκευάζουν τις Fremm. Δεν είναι τόσο άχρηστοι. Που και οι Γαλλικές από όσα διαβάζω είναι γαμάτες και οι τουρκολάγνοι ανεβάζουν επίτηδες το κόστος πιστοποίησής τους στο Θεό, για να στραφούμε στις δικές τους.
Δεν τους απαξιώνω, στο κάτω κάτω το Αβέρωφ ιταλικό είναι.
Επίσης και ένα άλλο ιταλικό που ειχαμε πάρει σαν λάφυρο και το είχαμε για ναυαρχίδα, γαμάτο ήταν αλλά το στείλαμε για σκραπ :confused:

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.632
Πόντοι
1.706
Θα πω μια "αιρετικη" καπως αποψη. Για να κατανοησουμε γιατι επιμενουν οι Τουρκοι στο θεμα αποστρατιωτικοποιησης των νησιων. Για εμας τα "νησια" ειναι καποια μερη της παραμεθοριου. Για αυτους ειναι μερη που βρισκονται κοντα στα κυρια τους αστικα κεντρα , κεντρα οικονομικης ζωης, λιμανια, εγκαταστασεις κλπ. Επομενως ενω δε μπορουμε να το πιασουμε με τη μια, εχει μια βαση η επιμονη τους για αυτο. Αλλαξτε λιγο γεωγραφια και πατε στην ανατολη. Ειστε κατοικος Σμυρνης πχ η μιας αλλης πολης των παραλιων. Υπαρχουν εκει εγκαταστασεις δυιληστηριων, πολεις κλπ. Και απεναντι ξερεις η εχεις την εντυπωση οτι υπαρχουν οπλικα συστηματα που σε εχουν στο στοχαστρο αμεσα.
Για να κατανοησουμε το αναλογο ας σκεφτουμε πχ να ανηκαν τα επτανησα η οι κυκλαδες και σποραδες στην Τουρκια. Και απεναντι απο το Βολο, την Πατρα, τη Χαλκιδα, την Κορινθο να υπηρχαν νησια με MLRS, ATACMS ,ειδικες δυναμεις, τανκς κλπ. Η πχ η Υδρα , η Αιγινα, η Ανδρος , η Τηνος να ηταν φορτωμενα νησια με τουρκικο στρατο.
Φυσικα δεν ισχυριζομε οτι πρεπει να αποσυρουμε το στρατο απο τα νησια. Αλλα για να εχουμε μια πληρη εικονα της καταστασης .
Και πολύ καλά το κάνεις, χρειάζεται ο δικηγόρος του διαβόλου.
Και βλέπουμε ότι μετά το στραπάτσο μας πριν από ένα αιώνα αλλάξαμε τροπάριο (ΔΟΓΜΑ).
Και παραμείναμε φρόνιμοι, παρά τις προκλήσεις.
Αντίθετα, τον γείτονα με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τα διυλιστήρια και τα λοιπά τον τρώει ο ποπός του.
Και δεν χάνει την παραμικρή ευκαιρία, 100 χρόνια μετά το ξεκαθάρισμα, να υπενθυμίζει σε όλους τι ΣΚΑΤΑ ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ είναι.

Απολύτως σεβαστά είναι τα επιχειρήματα των τούρκων αλλά η άμυνα της χώρας είναι υπέρτατη υποχρέωση.
Ας αλλάξουν λοιπόν αυτοί μυαλά..........φευ.....

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.632
Πόντοι
1.706
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουμε μόνοι μας τόσο μεγάλο ντόρο για αυτή την περιβόητη "αποστρατικοποίηση".
Οι Τούρκοι το ζητάνε εδώ και 10ετίες και εμείς επί 10ετίες τους γράφουμε στα παπάρια μας. Το ίδιο θα συνεχίσει να γίνεται και για τα επόμενα 100 χρόνια.
Ώρες - ώρες ρε πούστη μου έχω την εντύπωση ότι ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη
Μια χαρά το κάνουμε, χιλιέτιες ακόμα να το κρατήσουμε.
Δεν έχουμε εμείς άδικο.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.099
Πόντοι
4.895
έχω μια ερώτηση ή μάλλον περισσότερο απορία σχετικά με τις παραβιάσεις που (υποτίθεται) κάνουμε και μεις για τις οποίες ακούω χρόνια τώρα και ομολογώ ότι δυκολεύομαι να πιστέψω (όχι αν έγιναν κάποτε μια-δυό αλλά αν γίνονται συχνά και σε διαρκή βάση στα πρόσφατα χρόνια) ;
είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο και να μην το έχει εκμεταλλευτεί ο τούρκος να το καταγράψει και να κάνει καταγγελία στο Νατο πχ. για να δείξει ότι εμείς είμαστε οι κακοί ; έχει κάποιο λόγο να μην το κάνει ; προσωπικά βλέποντάς το από την πλευρά του μη ειδικού σκέφτομαι ότι αν ήμουν ο τούρκος θα "παρακάλαγα" να καταγράψω ελληνική παραβίαση για να μας κουνάω το δάκτυλο μετά.

επίσης αν μιλάμε για παραβίαση βαθύτερα στην ενδοχώρα και όχι στα παράλια υπάρχει κάποιος λόγος που ο τούρκος δεν θα επιχειρούσε κατάρριψη ;

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Μια αφελής ερώτηση:

αν ο καγκελάριος πάει και εφαρμόσει την αποστρατικοποίηση(..),τί μπορεί να τον εμποδίσει;;;

Νομίζω τίποτα.....όπως με τον κο Τσίπρα και την Μακεδονία

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.824
Πόντοι
6.265
Ναι απεναντι απο τα Ελληνικα νησια εχουν παιδικες χαρες οι μογγολοι
δεν εχουνε μια απο τις μεγαλυτερες στρατιες τους με 100+ αποβατικα σκαφη

και τι περιεργο η στρατια που εχουνε δεν ειναι δομημενη για αμυνα απο τα "στρατικοποιημενα " νησια αλλα για επιθεση και αποβαση απεναντι..

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Θα μας σερβίρει τον παπά ο καγκελάριος ότι οι Τούρκοι θα διαλύσουν την στρατιά Αιγαίου,ενώ ουσιαστικά αυτοί θα την μετασταθμεύσουν εντός εμβέλειας στόχων,λίγο προς την ενδοχώρα....

Όπως ακριβώς έγινε με την μεραρχία στην Κύπρο.....δεν μπορεί να κατηγορηθεί για συσχέτιση στο μοτίβο σκέψης και δράσης του Γ.Παπαδόπουλου

Μιας και ο καγκελάριός μας ήταν τότε ένας ανήλικος πολιτικός πρόσφυγας στην Γαλλία...

Μια χούφτα χώμα να έχει βγάλει ένα κάρο προδότες ρε πούστη μου....!

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
έχω μια ερώτηση ή μάλλον περισσότερο απορία σχετικά με τις παραβιάσεις που (υποτίθεται) κάνουμε και μεις για τις οποίες ακούω χρόνια τώρα και ομολογώ ότι δυκολεύομαι να πιστέψω (όχι αν έγιναν κάποτε μια-δυό αλλά αν γίνονται συχνά και σε διαρκή βάση στα πρόσφατα χρόνια) ;
είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο και να μην το έχει εκμεταλλευτεί ο τούρκος να το καταγράψει και να κάνει καταγγελία στο Νατο πχ. για να δείξει ότι εμείς είμαστε οι κακοί ; έχει κάποιο λόγο να μην το κάνει ; προσωπικά βλέποντάς το από την πλευρά του μη ειδικού σκέφτομαι ότι αν ήμουν ο τούρκος θα "παρακάλαγα" να καταγράψω ελληνική παραβίαση για να μας κουνάω το δάκτυλο μετά.

επίσης αν μιλάμε για παραβίαση βαθύτερα στην ενδοχώρα και όχι στα παράλια υπάρχει κάποιος λόγος που ο τούρκος δεν θα επιχειρούσε κατάρριψη ;
Δεν είναι της ίδιας λογικής οι ενέργειες. Οι Τούρκοι παραβιάζουν γιατί αμφισβητούν τον εθνικό εναέριο χώρο μας. Όλη η προσπάθειά τους είναι να μεταφέρουν τον έλεγχο του FIR Aθηνών δυτικότερα. Στον 25ο μεσημβρινό. Οι δικές μας είναι στα πλαίσια εκπαίδευσης. Δεν αμφισβητούμε κάτι ή δε σκοπεύουμε κάτι πλην της αεροφωτογράφισης των τουρκικών εγκαταστάσεων. Είναι πολύ λογικό στη διάρκεια των αναχαιτίσεων να μπεις και να βγεις και ισχύει και για τις δύο πλευρές. Κάνουν και οι Τούρκοι καταγγελίες στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν τρέχει κάτι καθώς το ΝΑΤΟ το βλέπει σαν ευκαιρία εκπαίδευσης δύο συμμαχικών αεροποριών στο "dog fight". Eννοείται ότι οι δικές μας δεν έχουν την αριθμητική εικόνα των τουρκικών. Αλλά όχι ότι είμαστε τα εντελώς καλά παιδιά. Κατάρριψη δεν παίζει γιατί θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Γιαυτό άλλωστε δεν τα καταρρίπτουμε κι εμείς. Απλά θα απογειωθούν τα τουρκικά readiness και θα αρχίσει η καταδίωξη από την ανάποδη.
Εννοείται πως ειδικοί δεν είμαστε αλλά θέσε στον εαυτό σου το εξής ερωτημα. Θέλω να ελέγξω τα ανακλαστικά της τουρκικής αεράμυνας, τους χρόνους αντίδρασης και τα νεκρά σημεία της. Πως θα το κάνω; Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή.....

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Θα πω μια "αιρετικη" καπως αποψη. Για να κατανοησουμε γιατι επιμενουν οι Τουρκοι στο θεμα αποστρατιωτικοποιησης των νησιων. Για εμας τα "νησια" ειναι καποια μερη της παραμεθοριου. Για αυτους ειναι μερη που βρισκονται κοντα στα κυρια τους αστικα κεντρα , κεντρα οικονομικης ζωης, λιμανια, εγκαταστασεις κλπ. Επομενως ενω δε μπορουμε να το πιασουμε με τη μια, εχει μια βαση η επιμονη τους για αυτο. Αλλαξτε λιγο γεωγραφια και πατε στην ανατολη. Ειστε κατοικος Σμυρνης πχ η μιας αλλης πολης των παραλιων. Υπαρχουν εκει εγκαταστασεις δυιληστηριων, πολεις κλπ. Και απεναντι ξερεις η εχεις την εντυπωση οτι υπαρχουν οπλικα συστηματα που σε εχουν στο στοχαστρο αμεσα.
Για να κατανοησουμε το αναλογο ας σκεφτουμε πχ να ανηκαν τα επτανησα η οι κυκλαδες και σποραδες στην Τουρκια. Και απεναντι απο το Βολο, την Πατρα, τη Χαλκιδα, την Κορινθο να υπηρχαν νησια με MLRS, ATACMS ,ειδικες δυναμεις, τανκς κλπ. Η πχ η Υδρα , η Αιγινα, η Ανδρος , η Τηνος να ηταν φορτωμενα νησια με τουρκικο στρατο.
Φυσικα δεν ισχυριζομε οτι πρεπει να αποσυρουμε το στρατο απο τα νησια. Αλλα για να εχουμε μια πληρη εικονα της καταστασης .
Και πολύ καλά το κάνεις, χρειάζεται ο δικηγόρος του διαβόλου.
Και βλέπουμε ότι μετά το στραπάτσο μας πριν από ένα αιώνα αλλάξαμε τροπάριο (ΔΟΓΜΑ).
Και παραμείναμε φρόνιμοι, παρά τις προκλήσεις.
Αντίθετα, τον γείτονα με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τα διυλιστήρια και τα λοιπά τον τρώει ο ποπός του.
Και δεν χάνει την παραμικρή ευκαιρία, 100 χρόνια μετά το ξεκαθάρισμα, να υπενθυμίζει σε όλους τι ΣΚΑΤΑ ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ είναι.

Απολύτως σεβαστά είναι τα επιχειρήματα των τούρκων αλλά η άμυνα της χώρας είναι υπέρτατη υποχρέωση.
Ας αλλάξουν λοιπόν αυτοί μυαλά..........φευ.....

Δε το λεω φυσικα για να υποστηριξω τις θεσεις τους. Αλλα για να καταλαβουμε περισσοτερο τον απεναντι. Την ψυχολογικη του κατασταση, οτι νοιωθει πιο ευαλωτος.

Zane

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2013
Like
71
Πόντοι
16
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουμε μόνοι μας τόσο μεγάλο ντόρο για αυτή την περιβόητη "αποστρατικοποίηση".
Οι Τούρκοι το ζητάνε εδώ και 10ετίες και εμείς επί 10ετίες τους γράφουμε στα παπάρια μας. Το ίδιο θα συνεχίσει να γίνεται και για τα επόμενα 100 χρόνια.
Ώρες - ώρες ρε πούστη μου έχω την εντύπωση ότι ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη

γιατι οι Τουρκοι σε ενα πραγμα μας ριχνουν στ'αφτια. Στον πεστο πολεμο προπαγανδας, πεστο Psyops, οπως θες πεστο. Η "πρεσβεια" (βλ MIT) εχει πολλους προθυμους εδω να παρουν "διαρροες" και να τις φερουν στο δημοσιο διαλογο για να γινουν φιρμες.

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Ο καγκελάριός μας,ο ίδιος και από μόνος του,μας έγραψε ότι κατέληξαν σε έγγραφο προσύμφωνο με τον Σουλτάνο.Όχι κάποιο παπαγαλάκι....

Και ο μόνος και αποκλειστικός ενήμερος κος Τσίπρας,τον οποίο ενημέρωσε και κατιδίαν ο καγκελάριος,μας ρωτούσε αφελώς σαν να μας έκανε μασάζ προετοιμασίας για πήδημα(..),για το αν η απόσυρση του Ορούτς Ρέις συνοδεύονταν από ανταλλάγματα....
Και καπου εδώ πολλοί εικάζουν,ή χειρότερα γνωρίζουν,ότι πρόκειται για την αποστρατιοκοποίηση ως προϋπόθεση για την Χάγη (όπου Χάγη, βλέπε κισινγκερικής σύλληψης παρασύνθημα του τύπου ‘ελάτε να σας τα παραδώσουν υπό τον μανδύα ενός αναρμόδιου διεθνούς πολιτικού δικαστηρίου,ώστε οι Έλληνες πολιτικοί να μην φανούν προδότες’..)
Μιλάμε ότι μας παίζουν ψιλό γαζί αμφότεροι οι Μερκελιστές!!!

Και η σφυριχτρούλα ο Πέτσας,ότι η αποστρατιοκοποίηση δεν τίθεται ως θέμα -εφόσον- απέναντι εξακολουθεί να είναι η στρατιά(..) του Αιγαίου...
Κι αν την πάνε δυο ώρες στην ενδοχώρα τους,τότε το συζητάμε;;;;
Πρόκειται για τον τετραγωνισμό του κύκλου στον υπέρτατο βαθμό μαλακίας,ή προδοσίας!

Ένα περίεργο πράγμα όμως:σήμερα έφυγε από Θεσσαλονίκη ο Ρώσος πρωθυπουργός,επισκεπτόμενος εν μέσω κορωνοϊού το Α.Όρος παρακαλώ (το αεροπλάνο του μόλις πέρασε τα σύνορα μας χάθηκε από Flightradar24 με την μία),και τσούπ αύριο καπάκι προσγειώνεται ο Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ Θεσσαλονίκη....

Πολύ σύμπτωση.....μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα βέβαια.
Τέτοια σύμπτωση είχε να γίνει από τότε που μέσα σε 2 εβδομάδες ο τότε καγκελάριος μας,είχε δει και γγ ΕΣΣΔ και πατήρ Μπους λες και μετέφερε το γράμμα,και καπάκι κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός.Αν αυτό προμηνύει και εξελίξεις για τους γείτονες μας,κακό θα μας βρει όλους μας τριγύρω....

Κανένας πάντως από τους εδώ,δεν έσπευσε επισήμως στον Ρώσο για να μην κακοχαρακτηριστεί,μπας και θυμώσει ο Πομπέο και πάει να μοιράσει τα καθρεφτάκια του και απέναντι στους βάρβαρους.....τιμή μας που έρχεται εδώ μόνο(..).....
Για να μας πει να αποσυρθούμε από τα νησιά μας,και να ναυπηγήσουμε ξεβράκωτες φρεγάτες που θα στεγάζουν μετά από πέντε+ έτη τους λάθρο που θα καίνε τα camps...

Με αυτά και αυτά τους Κύπριους τους πουλήσαμε πάλι,και τους αφήσαμε μόνος τους...άσε που παίζει να ασκούμε και πιέσεις με αμερικανικές υποδείξεις σε πομπή,για να μην επιμείνουν οι Κύπριοι στο βέτο για Λευκορωσία πακέτο με Τουρκία....

Πουλημένα τομάρια.

Οι βρωμιάρηδες όμως εν τω μεταξύ ρίχνουν και μπογιά στην σημαία μας στο Καστελλόριζο και εμείς τους κάνουμε αέρα....έχουμε αποχαυνωθεί ως λαός;;;;κοιμόμαστε όρθιοι και πληρώνουμε τζάμπα ξενοδοχείο;;;
Ούτε με εμβατήρια οθωμανικά ούτε με σειρήνες ξυπνάμε πλέον!

Η ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό! Ως πότε;

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Επειδή σε αυτή τη χώρα έχουμε κοντή μνήμη, μια αναδρομή στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης που ως γνωστόν δεν ξεκίνησε ξαφνικά τώρα....

"......Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να υπογραμμισθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα θέτει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Μετά την κρίση στα Ίμια (1996), οι Αμερικανοί είχαν ρίξει στο τραπέζι την πρόταση η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά, αφήνοντας εκεί μόνο τις δυνάμεις που προβλέπουν οι Συνθήκες της Λωζάννης (του 1923 για το βορειοανατολικό Αιγαίο) και των Παρισίων (του 1947 για τα Δωδεκάνησα). Σε αντάλλαγμα, οι Τούρκοι θα απέσυραν τη Στρατιά του Αιγαίου στο εσωτερικό και τον αποβατικό στόλο τους από τα μικρασιατικά παράλια.

Η προφανής παγίδα
Αν και τότε οι γνωστοί κύκλοι στην Αθήνα συζητούσαν με διάθεση αποδοχής αυτή την πρόταση, η παγίδα ήταν πολύ προφανής για να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι σε περίπτωση κρίσης οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις και ο αποβατικός στόλος θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε 24 ώρες, ενώ ο επανεξοπλισμός των νησιών θα απαιτούσε μήνες, εάν καθίστατο εφικτός......"

".........Η μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος
Εδώ ακριβώς "μπαίνουν στη σκηνή" η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο. Ο Πάιατ, όπως και ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα, δεν λένε ψέματα όταν δηλώνουν πως οι κυβερνήσεις τους δεν πιέζουν την Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, όμως, την πιέζουν να δεσμευτεί πως θα αποσύρει "επιθετικά" όπλα ή τουλάχιστον δεν θα εγκαταστήσει "έξυπνα" πυραυλικά συστήματα στα νησιά, όπως επιβάλει στοιχειώδης στρατιωτική και πολιτική λογική, προκειμένου η ελληνική αποτρεπτική στρατηγική να καταστεί συμπαγής, αξιόπιστη και τελικώς αποτελεσματική.

Αυτό το νόημα είχε η δήλωση Πομπέο περί μείωσης του στρατιωτικού αποτυπώματος. Το ίδιο νόημα έχουν και οι συναφείς δηλώσεις από εταίρους και συμμάχους. Ακριβώς γι' αυτό, δεν αρκεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν τίθεται θέμα αποστρατιωτικοποίησης. Η δήλωση δια στόματος του πρωθυπουργού που θα πραγματικά καθησύχαζε είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναλάβει την οποιαδήποτε δέσμευση έναντι είτε της Τουρκίας, είτε των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αναφορικά με την άμυνα των νησιών. "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" κύριε Μητσοτάκη........"

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Εγώ ας ξαναγράψω με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός ότι η "αθάνατη ελληνική δημοσιογραφία" πάσχει. ΔΕΝ είναι οικονομικά ανεξάρτητη, ΔΕΝ είναι αμερόληπτη, ΔΕΝ είναι αξιόπιστη, έχει "καλύψει" την εκτελεστική εξουσία σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Υπάρχουν δείκτες που την κατατάσσουν σε χαμηλές θέσεις παγκόσμια. Ας έρθει ο Πομπέος και μιλάμε πάλι.

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Περί αναρμοδιότητας......

Συνημμένα

• IMG_20200815_080910.jpg
    IMG_20200815_080910.jpg