Νέα

ΔΕΗ....Βολεμένοι εργατορουφιάνοι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ekfrastikos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 507
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
8
Πόντοι
1
Για το πρώτο, φάε λίγο σημερινή τρόικα να πειστείς:

Διακοπή παραλαβής αιτήσεων
[size=11pt]«Παγώνουν» μέχρι το τέλος του 2010 τα δανειοδοτικά προγράμματα του ΟΕΚ[/size]
από το in.gr
Ήσουν δικαιούχος (δηλ. μη προνομιούχος) για δάνειο ή επιδότηση τόκων δανείου από τον ΟΕΚ και περίμενες να πάρεις σπιτάκι? Ε, ξέχνα το!  ;)

[size=11pt]Ευγενικό... τελεσίγραφο [/size]
Σε... ορθοπεταλιά 70 ημερών υποχρεώνεται η κυβέρνηση και ειδικά τα οικονομικό επιτελείο, μετά το ελάχιστα  συγκεκαλυμμένο τελεσίγραφο που εμπεριέχεται στην πρώτη επίσημη έκθεση της τρόικας μετά την υπαγωγή της  Ελλάδας στο καθεστώς της επιτήρησης από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
...................................
Προειδοποιούν ωστόσο πως αν άλλα μέτρα- απελευθέρωση υπηρεσιών και κλειστών επαγγελμάτων, απελευθέρωση της ενέργειας, μείωση της ζήτησης- δεν φέρουν αποτέλεσμα, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει η ίδια να τιθασεύσει το «τέρας» (σ.σ. υπονοώντας την παρέμβαση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα).
από www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4587675]tanea.gr[/color[/URL]]

θέλεις και άλλα δηλαδή για να πειστείς?
Πες μου, αν είναι να βάλω και άλλα! Πήρα στη τύχη από ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ειδησεογραφία!

Δεν καταλαβαίνεις ότι απλά βαδίζουν με σχέδιο???

είναι δυνατόν να βάζεις μαζί τη μείωση της ζήτησης, την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και την αύξηση της τιμής του ρεύματος?!?!?!

είναι αντιφατικά από τη φύση τους!!!!!

Και έχεις και το θράσσος να απειλείς από πάνω!! (προφανώς στη Τρόικα πάει αυτό)

καλά όλα αυτά αλλά σ'αυτά που έγραψα δεν μου απάντησες...και για να μην μπερδευόμαστε ΝΑΤΑ..:

μμμ οκ ...και πως ακριβώς πιέζεται την Τρόϊκα κοβοντας σε μας το ρεύμα? Διότι το πρόβλημά μου είναι το ότι θα κόψετε το ρεύμα σε μένα ΟΧΙ στην τρόικα... το πρόβλημά μου είναι ότι θα προσπαθήσετε να πιέσεται μία κατάσταση γυρνώντας εμένα στο 1800. Και αυτό δεν είμαι διατεθιμένος να το ανεχτώ! όχι τουλάχιστον χωρίς να έχω πειστεί ότι έχω κάποιο όφελος.
Αναρωτιέμαι μάλιστα μήπως τελικά ο λόγος των αντιδράσεων των ΔΕΗτζήδων είναι όντως καθαρά προσωπικός... διότι αν η ΔΕΗ πουλήσει το 40% των μονάδων λιγνίτη τότε (λέω εγώ!!) τι θα τους κάνει τόσους ΔΕΗτζήδες... ή μήπως θα πάνε πακέτο με τις μονάδες παραγωγής με τις αποδοχές που έχουν?
και από την άλλη...μήπως τελικά είναι καλύτερα να πάρουν το 40% κάποιοι τρίτοι (λέω εγω και πάλι?... δεν ξέρω!)
Μήπως τελικά οι απειλές για κινητοποιήσεις γίνονται όντως γιατί τρίζουν κάποιες ΔΕΗτζήδικες καρέκλες?

...και κάτι ακόμα.... εκείνο για το οποίο κόπτεται η Τρόικα είναι η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι στον χορό θα μπούνε και ιδιώτες... που σημαίνει με την σειρά του ότι όταν οι ΔΕΗτζήδες για χάρη των προσωπικών τους συμφερόντων θα πηγαίνουν να κατεβάσουν τους διακόπτες, οι πελάτες θα την κάνουν με ελαφρά από την ΔΕΗ.....ΑΡΑ τέρμα η τεράστια εξουσία τους...και για να είμαι ειλικρινής αυτό μου αρέσει! Δεν πιστεύω ότι μια κοινωνία μπορεί να πάει μπροστά χωρίς την αναίρεση συντεχνιακών διακιωμάτων που είναι ενάντια στην ζωή των υπολοίπων πολιτών.

...όπως επίσης μου αρέσει και το ότι χρεώσεις ΕΡΤ και δημοτικών τελών δεν θα μπαίνουν πλέον στους λογαριασμούς της ΔΕΗ διότι δεν θα μπαίνουν και στους λογαριασμούς των ιδιωτών!

ΕΧΤRΑ INFO: ο σημερινός τύπος μιλά για άρση του 70μέρου και μετάθεση της προθεσμιακής ημερομηνίας στα τέλη του Δεκέμβρη

ΥΓ: SORRY για την καθυστέρηση αλλά ήμουν offline

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Franky:

Μη το βλέπεις μόνο του στυλ "δεν θα μπορεί πια ο κάθε ΓΕΝΟΠίτης να μου κόβει το ρεύμα". Εξάλλου σε αυτό δεν διαφωνούμε. Το είπα και προχτές φτάνει πια η συνδιοίκηση με τα συνδικάτα.

Όμως, θα μου επιτρέψεις να επιμείνω: έχεις αποπροσανατολιστεί και εσύ. Τις τελευταίες μέρες, μόλις τέλειωσε η ιστορία με τους φορτηγατζήδες, άρχισαν όλα τα ΜΜΕ να σου πιπιλίζουν το μυαλό με τα προνόμια των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τους κοιτάς με μίσος, να έχεις πια "εκνευριστεί" που απειλούν ότι θα κατεβάσουν τους διακόπτες και τελικά να υποστηρίζεις την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας!

ΟΚ! Μαζί σου! Αλλά όταν θα σου έρθει ο πρώτος λογαριασμός μετά την "απελευθέρωση" και εκεί που πλήρωνες 100€ (με ΕΡΤ μέσα και όλα) θα σου ζητάει 150€, μη μου πείς ότι δεν σου τάλεγα :)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Franky:

Μη το βλέπεις μόνο του στυλ "δεν θα μπορεί πια ο κάθε ΓΕΝΟΠίτης να μου κόβει το ρεύμα". Εξάλλου σε αυτό δεν διαφωνούμε. Το είπα και προχτές φτάνει πια η συνδιοίκηση με τα συνδικάτα.

Όμως, θα μου επιτρέψεις να επιμείνω: έχεις αποπροσανατολιστεί και εσύ. Τις τελευταίες μέρες, μόλις τέλειωσε η ιστορία με τους φορτηγατζήδες, άρχισαν όλα τα ΜΜΕ να σου πιπιλίζουν το μυαλό με τα προνόμια των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τους κοιτάς με μίσος, να έχεις πια "εκνευριστεί" που απειλούν ότι θα κατεβάσουν τους διακόπτες και τελικά να υποστηρίζεις την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας!

ΟΚ! Μαζί σου! Αλλά όταν θα σου έρθει ο πρώτος λογαριασμός μετά την "απελευθέρωση" και εκεί που πλήρωνες 100€ (με ΕΡΤ μέσα και όλα) θα σου ζητάει 150€, μη μου πείς ότι δεν σου τάλεγα :)

είμαι υπέρ της απελευθέρωσης σε όλα. με μια υποσημείωση. ΧΩΡΙΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
η Ευρώπη αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς εξελίχθηκε και αλλιώς πορεύεται.
Από οικονομική και πολιτική ένωση με σαφώς υπερεθνικές προεκτάσεις εννιαίας ευρώπης κατέληξε σε ένα μοντέλο ελληνικης πολιτικής ζωής σε πανευρωπαικό επίπεδο.
Κάποια λαμόγια λομπίστες έλαβαν θέσεις κλειδιά, τα παίρνουν χοντρά από πολυεθνικά συμφέροντα κοιτώντας μόνο την κονόμα και την μετατροπή της Ευρώπης σε καπιταλιστικό αντίγραφο των ηνωμένων νταβατζήδων αμερικής μέσα από μιζες, ξεπουλήματα και διάλυση κοινωνικών δομών που κατακτήθηκαν μετά τη βιομηχανική επανάσταση και τους 2 ΠΠ.
Εχοντας καταφέρει σε πρώτη φάση να μεταφέρουν το εργατικό δυναμικό σε εξωευρωπαικές φυτείες δουλεμπόρων, μπορούν τώρα απρόσκοπτα και χωρίς απώλειες κερδών λόγω εκτεταμένων απεργιών και παράλυσης της γραμμής παραγωγής να περάσουν στην β φάση.
να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και την αστική τάξη που με αίμα έχει κατακτήσει κοινωνικές δομές και προνόμια σε όλα τα λεγόμενα αναπτυγμένα ευρωπαικά κράτη. Η ευρωπαική αστική τάξη αποκομμένη σχεδόν πλήρως πλέον απο την γραμμή παραγωγής παρακολουθά αποσβολωμένη την αποσύνθεσή της υπέρ των ολίγων σε εθνικό και πανευρωπαικό επίπεδο. Εάν τα τεκταινόμενα δεν προκαλέσουν μαζική πανευρωπαίκη αντίδραση είναι σχεδόν βέβαιο ότι αργά, ή γρήγορα θα αρχίσουν και οι εθνικές "εμφυλιακές" συγκρούσεις εντός Ευρώπης. Πρώτο πιάτο η κόντρα ελλήνων και γερμανών.

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
59
Like
1.831
Πόντοι
8.245
είμαι υπέρ της απελευθέρωσης σε όλα. με μια υποσημείωση. ΧΩΡΙΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
η Ευρώπη αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς εξελίχθηκε και αλλιώς πορεύεται.
Από οικονομική και πολιτική ένωση με σαφώς υπερεθνικές προεκτάσεις εννιαίας ευρώπης κατέληξε σε ένα μοντέλο ελληνικης πολιτικής ζωής σε πανευρωπαικό επίπεδο.
Κάποια λαμόγια λομπίστες έλαβαν θέσεις κλειδιά, τα παίρνουν χοντρά από πολυεθνικά συμφέροντα κοιτώντας μόνο την κονόμα και την μετατροπή της Ευρώπης σε καπιταλιστικό αντίγραφο των ηνωμένων νταβατζήδων αμερικής μέσα από μιζες, ξεπουλήματα και διάλυση κοινωνικών δομών που κατακτήθηκαν μετά τη βιομηχανική επανάσταση και τους 2 ΠΠ.
Εχοντας καταφέρει σε πρώτη φάση να μεταφέρουν το εργατικό δυναμικό σε εξωευρωπαικές φυτείες δουλεμπόρων, μπορούν τώρα απρόσκοπτα και χωρίς απώλειες κερδών λόγω εκτεταμένων απεργιών και παράλυσης της γραμμής παραγωγής να περάσουν στην β φάση.
να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και την αστική τάξη που με αίμα έχει κατακτήσει κοινωνικές δομές και προνόμια σε όλα τα λεγόμενα αναπτυγμένα ευρωπαικά κράτη. Η ευρωπαική αστική τάξη αποκομμένη σχεδόν πλήρως πλέον απο την γραμμή παραγωγής παρακολουθά αποσβολωμένη την αποσύνθεσή της υπέρ των ολίγων σε εθνικό και πανευρωπαικό επίπεδο. Εάν τα τεκταινόμενα δεν προκαλέσουν μαζική πανευρωπαίκη αντίδραση είναι σχεδόν βέβαιο ότι αργά, ή γρήγορα θα αρχίσουν και οι εθνικές "εμφυλιακές" συγκρούσεις εντός Ευρώπης. Πρώτο πιάτο η κόντρα ελλήνων και γερμανών.
ΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ συναγωνηστη ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΩΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 3 ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥΣ

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ συναγωνηστη ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΩΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 3 ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥΣ
κάνεις λάθος.
το ρόλο του νταβά τον παίζει μία χώρα. Η Αμερική και οι πολυεθνικές της.

Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
8
Πόντοι
1
Franky:

Πρωτα απόλα thnx για την απάντηση επιπέδου (this is not a joke.I am serious!). Εχω βαρεθεί να ακούω αλητάκια /βουτυρομπεμπέδες να φορούν τον μανδύα της επανάστασης κατά της μαμάς τους και να μας μοστράρουν πιστόλια και βρισιές για να δείξουν το μπόι τους και να πείσουν ότι το μέλλον όλων μας ανήκει στο σπυράκι που κρύβουν στο βρακί τους κόκινο/μπλε/πράσινο ή μαύρο (ΟΥΦ ΠΙΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ!)

Anyway..η άνοδος από 100 στα 150 είναι ένα αξιόλογο επιχείρημα φίλε μου και το λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν. Πλήν όμως, δεν έχω πειστεί για το κατά πόσον θα ανέβει αυτή η τιμή. Γιατί στο κάτω κάτω αν τα πράγματα πάνε με βάση την θεωρητικά προβλεπόμενη πορεία της απελευθέρωσης ενέργειας τότε θα μπορώ να έχω εναλλακτικές. Θα μπορώ εύκολα και φτηνα να χρησιμοποιήσω εναλλακτικες μορφές ενέργειας για τις ανάγκες μου και θα μπορώ να κάνω ένα προγραμματισμό για το μέλλον... ενω σήμερα ..... ας μην το συζητήσουμε!

Πάντως χαίρομαι που κι εσύ διαφωνείς με το κατέβασμα των διακοπτών. Ελπίζω όταν θα έρθει ο Δεκέμβρης να σταθείς κι εσύ όπως και πολλοί από εμάς ενάντια σε μια τέτοια στάση από την μεριά των συνδικαλιστών, απεργών ΔΕΗτζήδων.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα που βιώνουμε σαν Ελλάδα είναι τόσο εξαιρετικά σύνθετο που δεν λύνεται παρά μόνο με μικρά και ξεκάθαρα βήματα προς μια και μοναδική σωστή κατευθυνση. Έτσι, για το κατέβασμα πχ των διακοπτών δεν χρειάζεται να ανακατεύουμαι όλες τις γνώσεις μας αναφορικά με τις πολιτικο-οικονομικές επιπτώσεις της απελευθέρωσης της ενέργειας στην ελληνική κοινωνία για να αποφασίσουμε αν είναι σωστό ή λάθος. Το ερωτημα είναι πολύ απλό και τίθεται μπροστά μας. Έχει κάποιος το δικαίωμα ακόμα και αν θεωρητικά υπερασπίζεται τα δικά μου δικαιώματα (αλλά χωρίς την δική έγκριση μου) να μου κλείσει το ρεύμα? ..και εδώ φίλε νομίζω ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το ερωτημα είναι πολύ απλό και τίθεται μπροστά μας. Έχει κάποιος το δικαίωμα ακόμα και αν θεωρητικά υπερασπίζεται τα δικά μου δικαιώματα (αλλά χωρίς την δική έγκριση μου) να μου κλείσει το ρεύμα? ..και εδώ φίλε νομίζω ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ

ναι απλό είναι ΑΦΟΥ ΣΕ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων είναι άλλο.
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ; ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ;

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
59
Like
1.831
Πόντοι
8.245
κάνεις λάθος.
το ρόλο του νταβά τον παίζει μία χώρα. Η Αμερική και οι πολυεθνικές της.
Εγω Μαζι σου ειμαι και δεν διαφωνω ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ ισχυει και για καποιες ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ οι ΟΠΟΙΕΣ με ΣΥΝΘΗΚΕΣ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εγω Μαζι σου ειμαι και δεν διαφωνω ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ ισχυει και για καποιες ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ οι ΟΠΟΙΕΣ με ΣΥΝΘΗΚΕΣ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

για άλλο μαγαζί δουλεύουν...... απλά στα παίγνια εξουσίας πάντα ο μανατζερ 2,3 φαίνεται καλός και μάνατζερ 1 είναι ο μαλάκας.

Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
8
Πόντοι
1
ναι απλό είναι ΑΦΟΥ ΣΕ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων είναι άλλο.
ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ; ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ;
Λυπάμαι βαθιά και ειλικρινά που το λέω αλλά ΝΑΙ. Από την στιγμή που έφτασα στην ΚΑΤΑΝΤΙΑ να δανιστω από αυτόν για να μπορέσω να ζήσω και να ανταποκριθώ στις τεράστιες ανάγκες που μόνος μου έχω δημιουργήσει ...ΝΑΙ τόχει αυτό το δικαίωμα. Εξάλλου έχουμε συμφωνήσει σαυτό όταν πήραμε το δάνειο. Τώρα η μόνη λύση είναι να πετύχουμε. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. αυτη την ευθύνη έχουμε απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας (που έχουμε ή θα κάνουμε) και που εμεις οι ίδιοι με τις επιλογές μας τα αναγκάσαμε να ζήσουν χρεωμένα μέχρι το λαιμό από την στιγμή της γέννησης τους.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Λυπάμαι βαθιά και ειλικρινά που το λέω αλλά ΝΑΙ. Από την στιγμή που έφτασα στην ΚΑΤΑΝΤΙΑ να δανιστω από αυτόν για να μπορέσω να ζήσω και να ανταποκριθώ στις τεράστιες ανάγκες που μόνος μου έχω δημιουργήσει ...ΝΑΙ τόχει αυτό το δικαίωμα. Εξάλλου έχουμε συμφωνήσει σαυτό όταν πήραμε το δάνειο. Τώρα η μόνη λύση είναι να πετύχουμε. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. αυτη την ευθύνη έχουμε απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας (που έχουμε ή θα κάνουμε) και που εμεις οι ίδιοι με τις επιλογές μας τα αναγκάσαμε να ζήσουν χρεωμένα μέχρι το λαιμό από την στιγμή της γέννησης τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ θέλω να μου του εξηγήσεις.
γιατί εγώ και άλλοι προτιμούσαμε να πεινάσουμε με τον κώλο παρθένο, απ το να ταιζόμαστε σαν κοτόπουλα μιμίκου προς σφαγή και με τον κώλο φινιστρίνι.

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
59
Like
1.831
Πόντοι
8.245
γιατί εγώ και άλλοι προτιμούσαμε να πεινάσουμε με τον κώλο παρθένο, απ το να ταιζόμαστε σαν κοτόπουλα μιμίκου προς σφαγή και με τον κώλο φινιστρίνι.
PERSONA?To οσο ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΜΝΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ Ε?

Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
8
Πόντοι
1

Τι ακριβώς περιμένεις να σου εξηγήσω? Καταλαβαίνω ότι διαφωνείς με την απόφαση... αλλά ??

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
59
Like
1.831
Πόντοι
8.245
και να μην το ήξερα το έμαθα απότομα.
Σιγα μην δεν το ξερες,ΚΟΙΤΑ μια ΧΑΙΒΑΝΙΤΙΔΑ σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΠΙΟ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ,ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΤΕΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ 2 ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΟΥΝ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΑΜΑΤΑ

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

ΩΠ! εδώ θα τα χαλάσουμε!  :) :) :)

Καταρχήν θεωρείς το μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που απορεουν από αυτό σαν νόμιμες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Στη συνέχεια θεωρείς δεδομένο ότι πρέπει να κάνουμε "οτιδήποτε, μια και είναι οι δανειστές μας". Ούτε και αυτό είναι δεδομένο, ο Π. Οικονόμου το έθεσε καλά χτες όταν είπε: "Αν οποιοσδήποτε κύριος της τρόικας διανοηθεί να θέσει θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο, όπως ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, πρέπει να χαρακτηριστεί πάραυτα persona non grata (όχι ο δικός μας :) :) ), να τα μαζέψει και να μην τον ξαναδούμε!"

Όμως στο "η μόνη λύση είναι να πετύχουμε", που λες συμφωνούμε απόλυτα!!

Αλλά δεν πιστεύω ούτε στο ελάχιστο ότι η επιτυχία αυτή θα έρθει μέσα από τις ενέργειες που μας υπαγορεύουν. Και μάλιστα, επειδή οι ενέργειες αυτές που μας υποχρεώνουν είναι τόσο αλλοπρόσαλλες και αντικρουόμενες, υποψιάζομαι όλο και περισσότερο, ότι στόχος τους είναι να μην πετύχουμε!!

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
ΩΠ! εδώ θα τα χαλάσουμε!  :) :) :)

Καταρχήν θεωρείς το μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που απορεουν από αυτό σαν νόμιμες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Στη συνέχεια θεωρείς δεδομένο ότι πρέπει να κάνουμε "οτιδήποτε, μια και είναι οι δανειστές μας". Ούτε και αυτό είναι δεδομένο, ο Π. Οικονόμου το έθεσε καλά χτες όταν είπε: "Αν οποιοσδήποτε κύριος της τρόικας διανοηθεί να θέσει θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο, όπως ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, πρέπει να χαρακτηριστεί πάραυτα persona non grata (όχι ο δικός μας :) :) ), να τα μαζέψει και να μην τον ξαναδούμε!"

Όμως στο "η μόνη λύση είναι να πετύχουμε", που λες συμφωνούμε απόλυτα!!

Αλλά δεν πιστεύω ούτε στο ελάχιστο ότι η επιτυχία αυτή θα έρθει μέσα από τις ενέργειες που μας υπαγορεύουν. Και μάλιστα, επειδή οι ενέργειες αυτές που μας υποχρεώνουν είναι τόσο αλλοπρόσαλλες και αντικρουόμενες, υποψιάζομαι όλο και περισσότερο, ότι στόχος τους είναι να μην πετύχουμε!!

Μαθητευόμενοι μάγοι είναι Tipos...κι ελπίζω να το "περάσουν το μάθημα". :rolleyes:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Τι ακριβώς περιμένεις να σου εξηγήσω? Καταλαβαίνω ότι διαφωνείς με την απόφαση... αλλά ??
διαφωνώ με ποιά αποφαση?
αυτή που εφάρμοσε χωρίς δημοψήφισμα ο αντιπρόσωπος του 44% που προεκλογικά μοίραζε αυξήσεις και χρήματα και ανάπτυξη και αποπληθωρισμό και πράσινη ανάπτυξη;
τι διάλογο ακριβώς θέλεις να κάνουμε σε τέτοιο επίπεδο;

Ενα άκρως ανιστυνταγματικό νομοσχέδιο δεν τέθηκε καν σε αποδοχή των 2/3 της βουλής.
από τους 160 δε εκλεγμένους βουλευτές οι 3 διαφώνησαν και διεγράφησαν. Ποιοί; αυτοί που δεν ήθελαν να αθετηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις.
χοντρικά το 3% στους 160 είναι 0,75% στο 45%, ήτοι 50 χιλιάρια ψηφοφόροι περίπου. Φαντάζομαι ότι εάν η ψηφοφορία δεν ήταν ονομαστικη πιθανώς το 150 να εθεωρείτο ουτοπία.

αυτό θέλω να μου εξηγήσεις.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μα εκεί είναι το μυστικό.
οι αλλοπρόσαλλες επιλογές να οδηγήσουν σε αδιέξοδα τύπου τα ξεπουλάμε όλα για να επιβιώσουμε, αφού εν τω μεταξύ οι δανειστές έχουν εξασφαλίσει το κεφάλαιο που είχαν καταθέσει παλαιότερα.

Είναι ηλίοιυ φαεινότερο ότι την ανάπτυξη την γράφουν στα παπάρια τους γιατί σε 3 χρόνια δε θέλουν να σώσουν την Ελλάδα αλλά μεγάλο μέρος αυτών που επένδυσαν σε παρελθόντα έτη.
Κοινώς πέρνουμε αυτά που σας δώσαμε και σύρετε να γαμηθείτε.
Και ο εμβρόντητος μαλάκας θα μείνει πάλι να διαμαρτύρεται μετά από 4 χρόνια ότι ο κυβερνήτης του τόπου έταξε σωστηρία μέσα μνημονιακού μονοδρόμου.

δεν υπάρχει συζήτηση. ο φράνκυ έχει λάθος νικ. Περισσότερο του ταιριάζει το Holly DOES HOLLYWOOD.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
+1, στο σχόλιο του περσόνα για το νομοσχέδιο.

Να συνεχίσω το συλλογισμό μου:

Έρχεται η τρόικα και με βάζει να αυξήσω το ΦΠΑ 4 μονάδες, να αυξήσω τα καύσιμα 40%, και να βάλω έκτακτη εισφορά 10% στα κέρδη φέτος και άλλο τόσο του χρόνου.

Ο πληθωρισμός πετάει στο 6%!!

Και ξανάρχεται η τρόικα και "ανησυχεί" για τον πληθωρισμό και με βάζει να τον μειώσω!!

Η απάντηση θα έπρεπε να είναι:

ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, πάλι καλά που δεν έχει πάει στο 10%!!! ΦΑΚ ΓΙΟΥ!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom