Νέα

Δασκάλα «ψάρευε» αγοράκια και τα αποπλανούσε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα donhostieros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 619
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Biker!

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2011
Like
0
Πόντοι
1
"μέτρον άριστον", νομίζω είναι το αρχαίο γνωμικό :sunglasses:

Να ΜΗΝ το νομίζεις !

... και επειδή θα βαρεθείτε να το διαβάσετε ( μπορεί να κάνω και λάθος , βέβαια ) , αναφέρω πως δίκιο έχετε και οι δύο !

Ο τύπος «παν μέτρον άριστον» είναι εγκυρότατος, παράλληλος με τον τύπο «μέτρον άριστον», χρησιμοποιείται εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια περίπου, πράγμα που εγώ τουλάχιστον το θεωρώ αρκούντως αρχαίο.

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Και μονο που συγκρινεις την Ιατρική με την...Νομική ,φαινεται οτι δεν μπορεις να σκεφτεις με λογικα επιχειρηματα ,παρα μονο με κλισε συνθηματα .

Εσυ εφτιαξες την ανατομια του ανθρωπου ? Οχι .

Κανενας ανθρωπος δεν "εφτιαξε " την ανατομια .
Τους νομους ομως τους εφτιαξαν ανθρωποι ,και δεν ειναι τιποτε αλλο από τους κανονες του πως πρεπει να ζουμε στην κοινωνια .Γι'αυτο στην Ελβετία ,που ειναι πιο προηγμενη χωρα ,μπορει ο πολιτης να προσφυγει στα δικαστηρια ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ .

Το χρησιμοποιουν οι νομικοι μια ξυλινη γλωσσα ,δεν σημαινει οτι οι νομοι ειναι μονο για τους...νομικους .Κατ' αρχην τους νομους εχουν "δημιουργησει " ψηφίζοντας τους οι βουλευτες π.χ. η Αννα Νταλαρα !

Κι εδώ υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες μπορεί να φέρει σε πέρας ο πολίτης χωρίς τη σύμπραξη δικηγόρου, ατυχές το παράδειγμα σου.
Η παρουσία δικηγόρου διασφαλίζει την καλύτερη προάσπιση των συμφερόντων του πολίτη
Με την ίδια λογική γνωρίζω καλά την ελληνική, ιστορία, μαθηματικά γιατί να στείλω το παιδί μου δημοτικό? μπορώ να το διδάξω εγω...
Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά τί έγραψα
Φυσικά και οι Νόμοι είναι για όλους, η ερμηνεία αυτών είναι άλλο ζήτημα και κυρίως, επαναλαμβάνω, όταν τίθενται ζητήματα πολύπλοκα.
Και κάτι τελευταίο, συμφωνώ για την ξύλινη γλώσσα, με απωθεί τα μάλα  :grin:

Rythm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Οκ...Νομικη, ιατρικη, φυσικη...Να και τα αρχαια.....

Συν οι κοινωνικοπολιτικες προεκτασεις.....Τα οικονομικα δεν επαιξαν ακομη......

Μπουρδελο τα κανατε.....    :rockon: :rockon: :rockon:

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Το παραδειγμα σου είναι αποτυχημένο ούτως ή άλλως
γιατί η χειρουργική είναι επιστήμη των ειδικών
όπως και η κβαντομηχανική (φαντάζομαι).

Στη δικαιοσύνη όμως υπάρχει και το κοινό περί δικαίου αίσθημα
και μάλιστα στα σοβαρότερα αδικήματα οι αποφάσεις με τα ορκωτά
βγαίνουν από μη νομικούς.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
έχεις πάει ποτέ ένορκος να δεις τί γίνεται????

alkinos32

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2010
Κριτικές
14
Like
105
Πόντοι
376
Δηλαδη κανενα κοριτσακι στο λυκειο δεν τα ειχε με 18-20ρηδες? :think: το προβλημα εδω ειναι η φυση της σχεσης δασκαλος-μαθητης και οχι οι ηλικιες
To πρόβλημα είναι απλό , θα σου άρεζε την 12 χρόνη κόρη σου να την πηδάει ο 2οχρόνος λη 30χρόνος φίλος της, με ή χωρίς την θέλεηση της?
Εμένα όχι.
Ανεξάρτητα όμως, από τι θα έρεζε εσένα ή εμένα, η οργανωμένη κοινωνία πρέπει να βάλει κανόνες για να μπορεί να λειτουργίσει και να μην γίνει απέραντο παιδό-πορνείο.
Ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
Σημειώστε το τελευταίο.

Επισκέπτης

νομίζω καλούν μόνο δημοσίους υπαλλήλους ...

θα γούσταρα να ήμουν ένορκος σε υποθέσεις όπως Μελίστα, Κορκονέα , 17Ν , ΕΛΑ, ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ , ΣΕΧΤΑ , ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ κτλ κτλ κτλ

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
66

θα γούσταρα να ήμουν ένορκος σε υποθέσεις όπως Μελίστα, Κορκονέα , 17Ν , ΕΛΑ, ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ , ΣΕΧΤΑ , ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ κτλ κτλ κτλ
Ξέχασες Σίμο Σεϊσίδη. Και να σε παρακαλάει για ευνοική ετυμηγορία η Κούρτοβικ...  :2funny:

Επισκέπτης
To πρόβλημα είναι απλό , θα σου άρεζε την 12 χρόνη κόρη σου να την πηδάει ο 2οχρόνος λη 30χρόνος φίλος της, με ή χωρίς την θέλεηση της?
Εμένα όχι.

Μπορεί.

Άλλο είναι το ερώτημα ...

ΘΑ ΣΕ ΧΑΛΑΓΕ Ο 15χρονος γιός σου
να γαμάει μια 22χρονη δασκάλα , ειδικά εμφανίσιμη ;;;;;;

Επισκέπτης
Ξέχασες Σίμο Σεϊσίδη. Και να σε παρακαλάει για ευνοική ετυμηγορία η Κούρτοβικ...  :2funny:

Θα της έκανα τη χάρη ...

ισόβια θα ψήφιζα ...

θα γούσταρα περισσότερο να ήμουν ένορκος
εποχές που είχε απόσπασμα ...

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.103
Πόντοι
1.686
κομπλεξ;σορρυ φιλαρακι δεν ηξερα οτι θα χτυπησω ευαισθητη φλεβα. Απλα τις προαλλες ελεγες βλακειες και οποτε αν προσπαθησα να μιλησω με ατομα που δεν σπουδασαν ενα αντικειμενο λογω ελλειψης γνωσεων βασικων εννοιων  δεν τα καταφερα να συννενοηθω. Χρειαζεται κοινος κωδικας για να μιλησεις επιστημονικα. Μην βλεπεις εσυ που παιρνεις γνωσεις αχταρμε και απαντας επι παντος επιστητου σε νομικα και ιατρικα θεματα.

Δεν εισαι ικανη να διαμορφωσεις συλλογισμους με λογικα επιχειρηματα ,παρα μονο με κλισε φρασεις μπορεις να σκεφτεσαικαι να απαντας  .

Ειναι πολυ χαμηλη η κριτική σου ικανοτητα ,και γι'αυτο απαντας μονο με τυποποιημενες φρασεις οτι "εσυ εισαι νομικος και δεν μπορεις να μιλησεις με μη νομικους " .

Οταν ομως ο 20χρονος ΦΟΙΤΗΤΗΣ Στηβεν Χωκιν ειπε στο δασκαλο του για τους υπολογισμους που ειχε κανει σε θεματα φυσικής,που ανετρεπαν τα δεδομενα ,ο καθηγητης του δεν του ειπε "εσυ εισαι μονο φοιτητης " αλλα ασχοληθηκε να δει αν ηταν σωστοι οι υπολογισμοι ,που ηταν .

Ενω οι απατεωνες οι "νομικοι " δεν αναλυουν τα ζητηματα ,αλλα μονο στεκονται στους τιτλους .Τετοια ζωα ειναι οι νομικοι .

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
90
Πόντοι
866

ετοιμη ημουν να το πω με προλαβες..χαχαχαχχαχαχαχααχαχαχχαχαχαχαχχα προφανως και οχι. Αλλα παρολα ας αφησουμε τους λακη και λαδακη ειναι η ωρα του παιδιου  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Να ΜΗΝ το νομίζεις !

... και επειδή θα βαρεθείτε να το διαβάσετε ( μπορεί να κάνω και λάθος , βέβαια ) , αναφέρω πως δίκιο έχετε και οι δύο !

Ο τύπος «παν μέτρον άριστον» είναι εγκυρότατος, παράλληλος με τον τύπο «μέτρον άριστον», χρησιμοποιείται εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια περίπου, πράγμα που εγώ τουλάχιστον το θεωρώ αρκούντως αρχαίο.
Να τα πάρουμε με τη σειρά.
Πρώτη εμφάνιση της φράσης είναι στα γνωμικά που αποδίδονται στους επτά σοφούς, όπου πρώτο-πρώτο ανάμεσα στα γνωμικά που αποδίδονται στον Κλεόβουλο τον Λίνδιο έχουμε πράγματι το «μέτρον άριστον».
Όμως, στη μεταγενέστερη εποχή, βλέπουμε να χρησιμοποιείται, όλο και περισσότερο, το «παν μέτρον άριστον».

εγώ δεν είπα ότι το άλλο είναι λάθος, είπα ότι "μέτρον άριστον", νομίζω είναι το αρχαίο γνωμικό (το είχα ακούσει σε μια συζήτηση ότι έτσι είχε πρωτοδιατυπωθεί, αν και επιπλέον είχαν ειπωθεί επιχειρήματα γιατί δεν θα πρέπει να λέγεται μαζί με το "παν", διότι πχ δεν είναι το κάθε μέτρο άριστο αλλά μόνο το μέτρο -δηλ. στην κακία για παράδειγμα το μέτρο δεν είναι άριστο)

ή κάπως έτσι τέλος πάντων :grin:

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Ο χειρουργός ( και οχι χειρούργος ) προσπαθει να ανακαλυψει και να "επιδιορθωσει " αυτά που εχει φτιαξει ο Θεός ,η αν εισαι άθεος η Φυση .

Συγκρινεις αυτή τη δραστηριότητα με τα νομικά ?

Οι νόμοι ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ στις διαφορες χωρες .

ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ με την παροδο του χρονου.

Η Φυσική ειναι όμως ίδια ,και μην την συγκρινεις με τα νομικα ,γιατι αν εισαι νομικος δεν εχεις αρκετη νοημοσυνη για να καταλαβεις την πανεπιστημιακη φυσική !

δε βρίσκω κανένα λόγο γι αυτό το παραλήρημα... :grin:
μ αρέσει που διευκρίνισα κιόλας τί εννοώ, περί ερμηνείας, αναγωγής και εφαρμογής των νόμων.
τελοσπάντων εσύ θες να τσακωθείς, εγώ όχι, βαριέμαι.
επί της ουσίας θες να μετατρέψεις τη συζήτηση σε σύγκριση επιστημών κάτι το οποίο με αφήνει παγερά αδιάφορη.
ο,τι είχα να πω το είπα.
αν εσύ κρίνεις ότι δε χρειάζεσαι δικηγόρο, πρόβλημα σου
εγώ κρίνω ότι χρειάζομαι τον καθένα στην ειδικότητα του. αυτα

Rythm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ετοιμη ημουν να το πω με προλαβες..χαχαχαχχαχαχαχααχαχαχχαχαχαχαχχα προφανως και οχι. Αλλα παρολα ας αφησουμε τους λακη και λαδακη ειναι η ωρα του παιδιου  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Ειναι και σαν τιτλος παιδικης σειρας....

Ο λακης κι ο λαδακης μαθαινουν τα γραμματα....Ο λακης κι ο λαδακης μαθαινουν τους αριθμους....κτλ.....    :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16

και θα σου υπαγόρευε η Σύνθεση μέχρι και το "και"...
αυτά

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Εμένα όχι.
Ανεξάρτητα όμως, από τι θα έρεζε εσένα ή εμένα, η οργανωμένη κοινωνία πρέπει να βάλει κανόνες για να μπορεί να λειτουργίσει και να μην γίνει απέραντο παιδό-πορνείο.
Ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
Σημειώστε το τελευταίο.

αρα τα ζητηματα ειναι πολλαπλα....
εαν ο 15χρονος γαμαγε με τη θεληση του...
εαν η νομοθεσια θεωρει οτι δυο 15χρονοι μπορουν να γαμιουνται αλλα ενας/μια 15 χρονος με μια/εναν 19χρονο δεν μπορουν...
εαν η ψυχολογια/βιολογια/ανατομια/παθολογια θεωρει οτι η σεξουαλικη ωριμανση του ανθρωπου μεταβαλλεται αναλογα με τις κοινωνικες συνθηκες....καποτε γεναγανε παιδια στα 14 τους και θεωρουνταν καθολα νομιμο και ηθικο
εαν η παιδαγωγικη μπορει να δεχθει μια διαστρεβλωμενη σχεση αναμεσα σε εναν εκπαιδευτικο και εναν εκπαιδευομενο

επομενως το θεμα δεν ειναι αν θα μου αρεσει να πηδανε την 15χρονη κορη μου ή αν θα γαμαει ο 15χρονος γιος μου αλλα οι συνθηκες κατω απο τις οποιες θα γινεται αυτο

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
66
Δεν ισχύει. Οποιοσδήποτε μπορεί να κληρωθεί από τους δημόσιους καταλόγους αρκεί να είναι 30 και υποχρεωτικής εκπαίδευσης για το ΜΟΔ και 40 και μέσης εκπαίδευσης για το ΜΟΕ αν τα θυμάμαι και καλά...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom