Νέα

Δάνεισα και «Γαμήθηκα» ― ΠΩΣ Ξεμπλέκει κανείς;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Moutzomenios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 66
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Moutzomenios

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
143
Πόντοι
1
Συνάδελφοι,

Γενικά ξέρω πως μέσα στο bourdela υπάρχουν πολλοί ψαγμένοι και δυνατοί λύτες επί παντώς επιστητού.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ:
- δανεισα αρκετές χιλιάδες ευρώ σε 2 διαφορετικούς γνωστούς που είχαν ανάγκη...ήταν οικονομίες πενταετίας και λεφτά από οικόπεδο που πουλήθηκε αρχικά για ιατρική περίθαλψη αλλά τελικά αρκετά λεφτά περίσσεψαν (ευτυχώς η υγεία του προσώπου αποκαταστάθηκε πιο εύκολα απ’ ότι αναμενόταν)...τελικά τα διαθέσιμα λεφτά ήταν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ...
- οι γνωστοί που δανείστηκαν το ποσό ήταν του πατέρα μου (πέθανε πρόσφατα) από την εποχή που έκαναν δουλειές μαζί (‘δώστους, όταν ξεμπλέξουν θα σε αποζημιώσουν σωστά και θα είναι κύριοι...‘)
- τα μόνα χαρτιά στα χέρια μου είναι οι συναλλαγματικές τους (που έληξαν) και η βεβαίωσή τους ότι θα επιστρέψουν το τάδε συνολικό ποσό ΑΤΟΚΑ

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
- κοντεύουν 2 χρόνια και δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη....ουσιαστικά δεν έχω πάρει φράγκο (μόνο κάτι ψιλά πριν από πολύ καιρό)
- δεν έχω βρει περιουσία στο όνομά τους και ο δικηγόρος που έχω μιλήσει με έχει αποκαρδιώσει (χωρίς περιουσία, ξέχασέ το)
- υποψιάζομαι πως εάν τους ζορίσω δικαστικά, είτε θα ισχυριστούν ότι είμαι τοκογλύφος είτε θα μου στείλουν τίποτα καλόπαιδα
- ανησυχώ πως μια μέρα θα βαρέσουν κανόνι και τότε θα χαθούν πολλά λεφτά...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ????
- ότι μπορείτε μου λέτε
- έχω σκεφτεί ακόμα να περνούσα το χρέος σε τίποτα καλόπαιδα και ας έχανα νόμιμους τόκους και ακόμα μέρους του κεφαλαίου...και ας τα εισπράξουν αυτοί...αλλά δεν είμαι μέσα σε τέτοια κόλπα...δεν έχω τις  άκρες και δεν ξέρω τί μπορεί να προκαλέσουν τέτοιες ενέργειες...
- είμαι στα πρόθυρα τις απελπισίας...φαντάσου να είσαι ένας νορμάλ καθημερινός άνθρωπος και το μυαλό σου να γυρίζει ανάμεσα στο οικονομικό βούλιαγμα, τα πιθανά μπλεξίματα με τον κόσμο της νύχτας και το αίσθημα ότι έκανες ίσως την μεγαλύτερη ΜΑΛΑΚΙΑ της ζωής σου όταν δάνειζες τον μόχθο της οικογένειας σου...και φυσικά να μην ξέρεις εάν θα χάσεις και την δουλειά σου από την γενικότερη οικονομική κρίση (είμαι μισθωτός και στα πρόθυρα γάμου)...

Κάθε καλοπροαίρετη συμβουλή καλοδεχούμενη,

Ευχαριστώ

kanenas80

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Ιαν 2008
Κριτικές
34
Like
1
Πόντοι
1.230
ρε φίλε χωρίς παρεξήγηση πιστεύω ότι την έχεις μπλέξει λίγο την κατάσταση... σίγουρα δεν μπορώ να πω και πολλά πράγματα για το νομικό κομμάτι της υπόθεσης.... για το "νυχτερινό" κομμάτι το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να σκεφτείς ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις... ακόμα και τα πιο μεγάλα ονόματα της νύχτας κάποια στιγμή είτε πιάστηκαν στη φάκα είτε τα έφαγε η μαρμάγκα... πρόσεχε πάρα πολύ σε ποιον λες τι... δεν είναι όλοι γύρω μας ακίνδυνοι κι ας μοιάζουν πολλές φορές...

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
καλα ρε φιλε πλακα κανεις......

ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος που του χρωστανε και δεν τα δινουνε,

οι μισοι ελληνες χρωστανε στους αλλους μισους....

και μπηκες εδω για να παρεις πληροφοριες "οικονομικου χαρακτηρα"..... :huh: :huh: :huh:

σορρυ μεγαλε , αλλα ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ.....

και αυτο δεν ανηκει αποκλειστικα σε οικονομικες συμβουλες αλλα και σε "αλλες μεθοδους"...

και επειδη το σαιτ ειχε καποια νομικα θεματα προσφατα...

μαλλον η διαγραφη του παροντος thread ειναι απαραιτητη.....

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ως γνωστόν, το δικηγόρο καλό είναι να τον ρωτάς ΠΡΙΝ κάνεις μια κίνηση...
Μετά είναι αργά, ακριβά και ενίοτε χωρίς αποτέλεσμα...
Αν όταν τους δάνειζες έγραφες και καμια υποθηκούλα ή έπαιρνες κανά ενέχυρο τώρα θα σε παρακαλούσαν αυτοί...Οι συναλλαγματικές είναι για τον πούτσο εξασφάλιση...
Βγάλε μέσω του δικηγόρου σου διαταγή πληρωμής (αν βγαίνει ακόμη γιατί έχει περάσει και μια διετία) ή κάνε μια αγωγή να υπάρχει- έτσι τους περιορίζεις κάπως τις κινήσεις...
Για φουσκωτούς μην πολυφοβάσαι διότι αν ο καθένας που χρωστούσε έβαζε μπράβους, το 90% του πληθυσμού της ελλάδας θα ασχολείτο με μπραβιλίκια...Τώρα βέβαια αν δάνεισες σε αρχινονούς, μπορεί και να υπάρξει πρόβλημα...
Σε καμία περίπτωση όμως μην βάλεις εσύ μπράβους διότι αν δεν είσαι βαθεια χωμένος, μπορεί να βρεθείς μπουζουριασμένος με 2-3 κακουργήματα και 5-6 πλημμελήματα και σοβαρή πιθανότητα να κάνεις κάποια χρονάκια φυλακή...Είναι σοβαρά αδικήματα αυτά...

Πάντως, το πιο πιθανό είναι να μην πάρεις λεφτά αν οι άλλοι είναι τελείως παρτάλια και χρωστάνε σε όποιον μιλά ελληνικά...

Για να σε παρηγορήσω λίγο, εδώ την πατάνε τράπεζες και μεγάλες εταιρείες με στρατιές δικηγόρων και συμβουλατόρων...
Εσύ θα τη γλίτωνες;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Απλά πράγματα. Αν δεν έχεις χαρτιά, δεν έχεις δανείσει.
Μόνο μία λύση υπάρχει.
Βρίσκεις έναν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ φουσκωτό και κάνεις τη δουλειά σου. Σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζεται αυτός ως χρεωστής σου που δεν του δίνεις τα λεφτά επειδή δεν σου έχουν δώσει τα λεφτά οι δικοί σου χρεωστές (αυτοί οι δύο δηλαδή)
Οπότε αυτός πάει να πάρει τα λεφτά "του" από εκείνους κατευθείαν.

Είναι δύσκολο εγχείρημα, θέλει αρκετό ψάξιμο, αλλά είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση. Και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για το ποιον θα μισθώσεις να κάνει τη δουλειά.

arcans5

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
6
φιλαρακο ασε τα μπραβιλικια και τις μαλακιες.σε πρωτη φαση στειλε κανενα εξωδικο στους τυπους,μηπως και ψαρωσουνε λιγο.βγαλε διαταγη πληρωμης τις συναλλαγματικες,διοτι  αν το κανεις αυτο  θα μπουνε τειρεσια.τωρα αν ειναι ηδη στο τηρεσια τους καηκαν τα αρχιδια.απο εκει και περα αν δεν γινει κατι με ολα αυτα.πες τους αν μπορουν να στα δινουν λιγα λιγα.και 500 ευρω το μηνα να σου δινουν ειναι κερδος για εσενα.επισης μην μπλεκεις με μπραβους γιατι μετα παει αλλιως η φαση.διοτι οι τυποι μπορει να στη στησουνε και με τιποτα προσυμειωμενα και να μπερδεψουν και τους μπατσους,και να βρεθεις και μεσα για εκβιασμο,και μετα ειναι που δεν θα παρεις και μια,και θα δωσεις και φραγκα σε δικηγορους για να ξεμπλεξεις.

Bad Indian

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Αν όταν τους δάνειζες έγραφες και καμια υποθηκούλα ή έπαιρνες κανά ενέχυρο τώρα θα σε παρακαλούσαν αυτοί...Οι συναλλαγματικές είναι για τον πούτσο εξασφάλιση...
Βγάλε μέσω του δικηγόρου σου διαταγή πληρωμής (αν βγαίνει ακόμη γιατί έχει περάσει και μια διετία) ή κάνε μια αγωγή να υπάρχει- έτσι τους περιορίζεις κάπως τις κινήσεις...
Για φουσκωτούς μην πολυφοβάσαι διότι αν ο καθένας που χρωστούσε έβαζε μπράβους, το 90% του πληθυσμού της ελλάδας θα ασχολείτο με μπραβιλίκια...Τώρα βέβαια αν δάνεισες σε αρχινονούς, μπορεί και να υπάρξει πρόβλημα...
Σε καμία περίπτωση όμως μην βάλεις εσύ μπράβους διότι αν δεν είσαι βαθεια χωμένος, μπορεί να βρεθείς μπουζουριασμένος με 2-3 κακουργήματα και 5-6 πλημμελήματα και σοβαρή πιθανότητα να κάνεις κάποια χρονάκια φυλακή...Είναι σοβαρά αδικήματα αυτά...

Πάντως, το πιο πιθανό είναι να μην πάρεις λεφτά αν οι άλλοι είναι τελείως παρτάλια και χρωστάνε σε όποιον μιλά ελληνικά...

Για να σε παρηγορήσω λίγο, εδώ την πατάνε τράπεζες και μεγάλες εταιρείες με στρατιές δικηγόρων και συμβουλατόρων...
Εσύ θα τη γλίτωνες;
Αν και καταλαβαίνω την δυσχερή θέση που έχεις περιέλθει καθώς και την ανησυχία σου για τις οικονομίες της οικογένειας σου... ο φίλος str8 σου έδωσε την απάντηση που γυρεύεις... όλα τα υπόλοιπα που ψάχνεις αν δεν τα ξέρεις ήδη μην συνεχίσεις να τα ψάχνεις... πιθανότατα θα σε οδηγήσουν στη δεύτερη μεγαλύτερη μαλακία της ζωής σου...
Φιλικά και κράτα πάντα την πρώτη συμβουλή του φίλου str8.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
ΠΟΤΕ δεν δανειζουμε ετσι λεφτα!! ποτε σε φιλους και συγγενεις....γιατι στο τελος χαλαει και η φιλια και η συγγενεια!!
μπορει να φανει αστειο αλλα σαν φοιτητες (που λιγο πολυ ολοι θα το χουμε κανει) οταν μας τελειωνανε τα φραγκα δανειζομασταν κανα 50αρικο αλλα εβλεπα οτι οταν τα λεφτα καθυστερουσαν να επιστραφουν στραβωναν!! οποτε πεοσοχη!
στην περιπτσωση σου φιλε δεν τα δανεισες εσυ....ενοειτε οτι μην ανακατευτεις με μπραβους! θα πρεπει να τους πληρωσεις και μπορει να μην τα παρεις και πισω οποτε τσαμπα θα τους πληρωσεις!! χωρια οτι οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες....!αν εισαι ετοιμος να χτυπησεις με μπραβους να σαι ετοιμος και για τυχον δικο τους χτυπημα μετα!
στειλτους κανα ξωδικο μπας και συναιτιστουνε λιγο και μετα βλεπεις!
για μενα....οτι αποψεις εχεις να παρεις παρτες και μετα πες στον αντμιν να το σβησει το θεματακι γιατι ποτε δεν ξερεις ποιος διαβαζει εδω μεσα....! μην σου ρθει απο κει που δεν το περιμενεις!(ο κοσμος ειναι πολυ μικρος)
αν αυτοι παντως δεν θελουνε να στα δωσουν πολυ φοβαμαι οτι δεν θα στα δωσουνε!
οτι και να σκεφτεις μην το σκεφτεις θολα!

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Αδελφε δεν μας ειπες το πιο σημαντικο. Οταν τους τα ζητησες πισω, τι σου ειπαν? Η απαντηση τους κατα καποιο τροπο, σου δειχνει το πως πρεπει να κινηθεις.

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
δεν παιζει το σεναριο ....σφραγιζω την συναλλαγματικη και μετα παω και κανω μυνηση(οχι αγωγη)....τους πιεζω με ποινικο δικαστηριο και προστιμα που δεν αποφευγονται, επειδη μετα θα χρωστανε στο κρατος? και μετα μια αγωγη ωστε αν καποτε αποκτησουν περουσιακα στοιχεια...εχω δικαιωμα?

badi

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Δεν ξέρω πως ξεμπλέκει κανείς, πάντως με "μεθόδους της νύχτας", μπορεί να μπλέξει πραγματικά. Ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει (με το αζημίωτο) είναι ο δικηγόρος. Αλλά και αυτός θα πρέπει να είναι τόσο έντιμος ώστε να μην κάνει συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τους χρεώστες. Καλού κακού απευθύνσου και σε άλλο δικηγόρο. Δεν είσαι ξεκρέμαστος, έχεις συναλλαγματικές και έγγραφη συμφωνία περί επιστροφής του ποσού ατόκως. Βέβαια θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αν αυτή τη συμφωνία την είχε επικυρώσει συμβολαιογράφος ή την είχες καταθέσει στην εφορία. Το χειρότερο είναι να μην έχουν περιουσία, αλλά ακόμα και τότε, αν έχουν μεταβιβάσει ακίνητη περιουσία τους πριν την συμβατική λήξη των συναλλαγματικών, μπορεί να θεωρηθεί η μεταβίβαση από το δικαστήριο ως δόλια. Σε κάθε περίπτωση ανέθεσέ το σε δικηγόρο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
δεν παιζει το σεναριο ....σφραγιζω την συναλλαγματικη και μετα παω και κανω μυνηση(οχι αγωγη)....τους πιεζω με ποινικο δικαστηριο και προστιμα που δεν αποφευγονται, επειδη μετα θα χρωστανε στο κρατος? και μετα μια αγωγη ωστε αν καποτε αποκτησουν περουσιακα στοιχεια...εχω δικαιωμα?

μΉνυση από συναλλαγματική;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

:huh:  :huh:  :huh:

Αν δεν κατέχεις κάτι, καλό είναι να μην παίρνεις θέση...

αλλά ακόμα και τότε, αν έχουν μεταβιβάσει ακίνητη περιουσία τους πριν την συμβατική λήξη των συναλλαγματικών, μπορεί να θεωρηθεί η μεταβίβαση από το δικαστήριο ως δόλια. .

Μην παίρνεις και όρκο...

OP
OP
M

Moutzomenios

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
143
Πόντοι
1
αγαπητοί:

kanenas80
memosan
CIVIL111
str81977
Lastmoican
arcans5
Bad Indian
thanoss
MR DRAMBUIE
nikospireas
badi

...ευχαριστώ για την αρχική και άμεση ανταπόκριση...
όπως και για το ΚΡΥΟ ντους...
όταν τους τα ζήτησα δεν είπαν ‘όχι‘ αλλά άρχισαν οι καθυστερήσεις και τα μισόλογα...
ο ένας όμως σε κάποια φάση μου είπε πως αν πάμε σε δικαστήρια, το νόμισμα μπορεί να έχει 2 όψεις (δηλ. μπορεί να στιγματιστώ σαν τοκογλύφος)...
σκατοκατάσταση και επιλογές που σου γαμάνε τη ζωή...

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Αποψη μου ειναι να εξαντλησεις ολους τους πιθανους καλους τροπους μαζι τους. Κλεισε μια συναντηση και οπως εγραψε και ο arcans5, ζητα τους εστω να σου δινουν ενα ποσο καθε μηνα η να ορισουν ενα συγκεκριμμενο χρονικο οριζοντα, που θα διευθετηθει το χρεος. Προσπαθησε να τους πιασεις στο φιλοτιμο (οσο δυσκολο κι 'αν ειναι αυτο). Μαλλον δεν επρεπε να αναφερθουν δικαστηρια και να δημιουργηθει εικονα αντιπαλοτητας. Δυστυχως, οταν δανειζεις και δεν εισαι τραπεζα,αυτοι που εχουν το πανω χερι σε μια τετοια κατασταση,ειναι οι δανειζομενοι. Αν δεν δεις φως,βρες εναν καλο δικηγορο και χρησιμοποιησε τον αναλογα. Μπραβους και τα σχετικα ξεχνα τα. Θα μπλεξεις χειροτερα. Μακαρι να βρεις τη λυση συντομα. Το σιγουρο ειναι οτι απο δω και περα θα εισαι πιο προσεχτικος σε τετοια θεματα.

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
μΉνυση από συναλλαγματική;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

:huh:  :huh:  :huh:

Αν δεν κατέχεις κάτι, καλό είναι να μην παίρνεις θέση...

Μην παίρνεις και όρκο...
ερωτηση εκανα φιλε,αν παιζει το σεναριο ειπα :) μονο με σφραγισμενη επιταγη γινεται μηνυση?με συναλλαγματικη οχι?

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
δεν έχεις κανένα συμφωνητικό, συμβόλαιο, χειρόγραφο ή κάτι που να μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο;

Και να σταθεί δηλαδή, μην περιμένεις τίποτε σύντομα.
Εγώ παιδεύομαι με έναν καριόλη μαλάκα σαλονικιό από το 97 και σε ενημερώνω ότι το σύστημα είναι τέτοιο που τους δίνει απίστευτη ευκαμψία να τραβάνε εφέσεις και κόντρα στις αποφάσεις.

μάλλον θα τα κλάψεις.

arcans5

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
6
ΦΙΛΕ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΣ ΑΤΟΚΑ ΚΛΠ.
ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 20-30% ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΛΠ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΟΥΝΑΝ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ .
καταρχην γραφε με μικρα.και δευτερον αν πανε αυτοι που χρωστανε τα λεφτα στην αστυνομια και πουνε ειναι ενας και μας εκβιαζει για λεφτα.οι μπατσοι θα τη στησουνε κατευθειαν τη δουλεια.και μετα ο φιλος μας θα πει για μαλλι και θα φυγει κουρεμενος.και θα λενε οι μπατσοι πιασαμε κυκλωμα τοκογλυφιας και αλλες τετοιες μπουρδες.και αντε μετα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
καλα ρε σεις πατε καλα.......!!!!!!!!!!!!!!

ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΠΡΑΒΙΛΙΚΑ - ΜΑΓΚΙΕΣ - ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ FORUM ......... :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

εξαμηνο το σαιτ ανοικτο,δεν εχει κλεισει ακομα.......

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ένας φίλος μου όταν ήθελε να δανειστεί λεφτά είτε από συγγενείς είτε από φίλους έκανε κάτι που νομίζω είναι πολύ καλός και απλός τρόπος κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του δότη και του παραλήπτη των χρημάτων.
έπερνε το ποσό και την ίδια στιγμή έκοβε μια επιταγή με το ποσό που πήρε και την έδινε στον άλλον. όταν βέβαια ερχότανη ημερομηνία εξόφλησης των χρημάτων είτε θα διαμαρτύρονταν η επιταγή είτε θα επέστρεφαν τα λεφτά τα λεφτά κανονικά στον ιδιοκτήτη τους.
νομίζω πως αυτή η λύση καλύπτει και τις 2 πλευρές

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom