Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
για πες ρε φιλαρακι τι μετοχες να αγορασω?

ποδολάγνος
Ο παλιός, είν' αλλιώς
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Συγχωρώ τα πάντα σε μια γυναίκα με ωραία πόδια.

Προφίλ E-mail Προσωπικό μήνυμα (Σε σύνδεση)

Απ: Χρηματιστήριο
« Απάντηση #1402 στις: 16/09/12, 12:12 »
Απάντηση με παράθεσηΠαράθεση
Παράθεση από: oxi_agapes_mono_sex στις 16/09/12, 12:12
για πες ρε φιλαρακι τι μετοχες να αγορασω?

LONG TERM : ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

MID TERM - SHORT TERM >:  Τίποτα.

--------------------------------------------------------------

Στις 16 - 09 - 2012  ο ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ   καθυστερημένος στο μυαλό Οχιαγαπεςμονοσεξ ζητάει την γνωμη μου προκειμένου να αγοράσει μετοχές.

Η απάντηση έρχεται λίγο αργότερα... ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Η μετοχή μόλις έχει καβατζώσει τα 3 ευρώ. Εχω αγοράσει λίγες μέρες ενωρίτερα στα 2,60 στα 2,80 λίγα ακόμα και στα 3 ευρώ  ακομα λιγότερα τεμάχια.

Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ έχει ΣΗΜΕΡΑ 5,21 κλείσιμο Παρασκευής. Για να δω.....

Εχουν περάσει από τον Σεπτέμβριο 8 μήνες κι έχουμε αποδοση 80% !!!!!!!

WOW....!!!!

Υ.Γ. Στο διάστημα των 8 αυτών μηνών έχω υποδείξει σε άλλα ποστς την έξοδο στα 5 ευρώ για κάποιο κομμάτι της επένδυσης στην μετοχή του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

Στοπ λος τα 4 ευρώ και ξανά υπόδειξη αγοράς αν τα περάσει ανοδικά.

Από την ώρα που πέρασε τα 3 ευρώ η μετοχή τα 3 ευρώ δεν τα ξαναείδε το χαρτί. ΠΟΤΕ!

Παω να βρω κι άλλα πράματα που εχω προτείνει....

Οι ημερομηνίες και η ωρα δημοσίευσης δεν μπορούν να αμφισβητηθούν

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΤ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 94 ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ.

Υ.Γ. ΟΧΙΑΓΑΠΕΣΜΟΝΟ ΣΕΞ   σημερα όλο τα βράδυ θα σε πάω ΠΙΠΑ-ΚΩΛΟ.

Μόνο και μόνο επειδή με εκνεύρισες θα σε γαμήσω από όπου βαστιέσαι.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
εκλεισα ηδη στο 1,30150 (ωραιο καρφι εκανε στο τελος) σουπερ πηγαμε  αυτη τη βδομαδα :grin:   μακαρι να σε ακουγα στο σορτ 1,31-1,28 (δε πειραζει) θα αρχισω να ασχολουμε πιο πολυ με το γιουροντολαρο και γω νομιζω οτι μεχρι τις εκλογες προλαβαινουμε και 1,35 (τωρα που παιζετε αν θα βγει και ο (ο)μπαμιας :grin:   μολις δουμε 1,295 λογκ λοιπον :grin:   καλα κερδη και σιγα σιγα

Χρηστης asiafun προς ποδολαγνο σελίδα 102 του παρόντος νηματος.

Κοίτα καλά μαλακα ΑΓΑΠΕΣ .....

Μακάρι να σε άκουγα στο σορτ 1,31 - 1,28.

300 πιπς κέρδος.

Για να πάρει κάποιος μία ιδέα περί του κέρδους που μεταφράζεται σε ευρώ:

Αν είχε 10.000 κεφάλαιο και ρισκάρει πολύ αμυντικά το 2% από αυτά, ήτοι 200 ευρώ, αυτό μεταφράζεται σε 25 microlots

Αν δεν σε πάει το τρέιντ αυτό, θα χάσεις τα 200 ευρώ.

ΑΝ σε πάει, τα 300 πιπς μεταφράζονται σε 24 ευρώ ανά microlot

24 ευρώ Χ 25 MICROLOTS = 600 ΕΥΡΏ κέρδος  

Το σύνηθες ποντάρισμα ενός τρέιντερ είναι περιπου το 5%  του κεφαλαίου του.

Αυτό θα έδινε για το συγκεκριμένο τρέιντ όχι 600 ευρώ αλλά 1.500..... ΟΥΠΣ!

Σε μερικές μέρες ρισκάρεις 200 ευρώ και παίρνεις 1500.... δεν είν κακό..... ε;

Πάω να βρω κι άλλα.... :birdman:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
ποδολάγνε, μπορείς να μην γράφεις με κίτρινο χρώμα; δεν φαίνεται σε άσπρο φόντο...

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
 Να μία καλή ερώτηση...

Το 0,37 βγήκε μετά από έρευνα του εύρους που έχω στο μυαλό μου, πως θα κινηθεί.

Όσο η τιμή κινείται εντός του εύρους και μέσα στο πλαίσιο που έχω βάλει, καθώς και προς την κατεύθυνση που έχω υπολογίσει, όλα πάνε καλά.

Το 0,37 είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων, που είναι αδύνατο να τα εξηγήσω μέσα σε λίγες γραμμές.

Δεχτείτε το κι αν επαληθευτεί, συζητάμε πάλι.

Τόσες μέρες έχω μουλαρώσει να λέω για το ευρωδολάριο. Τιμή στόχος το 1,2670

Την τιμή αυτή τη λέω από όταν είχε  1,3450

Τι πάνω κάνει... τι κάτω.... κάθε φορά κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Με όλο και να πλησιάζει.

Κοιτάξτε πίσω τα σχόλιά μου και θα το δείτε να το λέω συνεχώς.

Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να πείσω. Τα γραπτά μένουν. Κοιτάξτε πίσω τα σχόλια, με ημερομηνία και ώρα δημοσίευσης και κάντε τη σύγκριση των σχολίων μου με ένα απλό γράφημα.

Να δω κι εγω που έχω κάνει λάθος.... :2funny: :2funny: :2funny:

27 Μαρτίου 2013.

Ο ΠΟΔΟΛΑΓΝΟΣ ανακοινωνει 0,37 πρόβλεψη στην τιμή της ΕΤΕ ενώ το χαρ΄τι κινείται στα 70 λεπτά.

Σημειώνω πως το 0,37 έγινε στις 8 Απριλίου 2013 .....  δεκα μερες μετά...

Και με τι τροπο έ;

Με άνοιγμα στο απόλυτο limit down -30% !!!!

ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ  "οχιαγαπεςμονοσεξ"   μήπως έχεις να πεις κάτι ακόμα;

Ποια είναι τα εκ των υστερων ρε μαλακοκαύλη;

ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΡΧΙΔΙ!

Και πιθανόν να το έχω ξαναπεί και πιο πριν το συγκεκριμένο νούμερο... Πολύ πιο πριν...

Παρε τωρα τα αρχίδια μου, βάλτα στο στόμα σου και βουλωσέ το!

Ό,τι και να πεις θα λες μαλακίες αρχίδα.!!

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Αφού λοιπόν γάμησα καλά και ηρέμησα ποστάρω και το τελευταιο γι απόψε.

Αφιερωμένο στον ΟΧΙΑΓΑΠΕΣΜΟΝΟΣΕΞ.

ΝΗΜΑ Forex trading   ΣΕΛΙΔΑ 9

Πάρε κι άλλη πρόβλεψη να έχεις αγαπούλη

Δημοσίευση 11 / 4 / 2013

Ενω το ευρωδολάριο κινείται περίπου στα επίπεδα του 1,3080....:

------------------------------------------------------------------

ποδολάγνος
Ο παλιός, είν' αλλιώς
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Συγχωρώ τα πάντα σε μια γυναίκα με ωραία πόδια.

Προφίλ E-mail Προσωπικό μήνυμα (Σε σύνδεση)

Απ: Forex Trading
« Απάντηση #131 στις: 11/04/13, 11:11 »
Απάντηση με παράθεσηΠαράθεση

Αντε να πω μια προβλεψις....

Ευρούλι το πολύ μέχρι 1,3226.

Τ΄ωρα στο 1,3085.  Long position μέχρι το 1,3115. Αν το περάσει σε κλείσιμο ωριαίου, ανοίγουμε μερικές θέσεις λονγκ ακόμα.
Τα στοπς της πρωτης αγοράς πάνε στο break even στο 3085 και μένει ρίσκο μόνο της δέυτερης.

Κλείσιμο τα πάντα στο 3226 ή κάπου εκεί γύρω. Λίγο πάνω, λίγο κάτω.

Και αναμονή για άνοιγμα σορτ θέσης. Μετά.

------------------------------------------------------

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ.

Το  1,3226 το κάνει 1 Μαίου 2013 περίπου 12 το μεσημέρι.

Τα charts εκεί είναι μπορείτε να το διασταυρώσετε όποτε θέλετε.

Πρωτη φορά πάντως βλέπω η 11η Απριλίου 2013 να έπεται της 1ης Μαίου 2013
  κατά τα λεγόμενα του ΟΧΙΑΓΑΠΕΣΜΟΝΟΣΕΞ.

Αλλο τίποτα θέτε;    1,2833 κλείσιμο Παρασκευής....  400 πιπς κέρδος μέχρι τωρα.

και συνεχίζουμε   για λίγο ακόμα

Η πρόβλεψη τελειωνει στο 1,2750. Μέχρι εκεί βλέπει η κοντή μου γνωση. Κι επειδή δεν είμαι πλεονέκτης ή άπληστος, λίγα πιπς πιο πάνω θα τα σπάσω όλα τα σορτ.

Κάπου στα 450 πιπς υπολογίζω το κέρδος.

W O W !!!

Χόρτασες εγκαιρες προβλέψεις ηλίθιε δημόσιε υπάλληλε;

ή έχεις εξαφανιστεί και θα πεταχτείς ξαφνικά  πάλι σαν την πορδή;

:thefinge: :thefinge: :thefinge: :thefinge: :thefinge: :thefinge:

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
Τα χρήματα, τα λεφτά, τα νομίσματα, η μονέδα, τα όβολα, οι παράδες, τα γρόσια, τα άσπρα, τα πεκούνια, τα τάλιρα, τα φράγκα, τα μπικικίνια, τα ψιλά, το μαρούλι, το χαρτί, το μαλλί, το μπαγιόκο, τα καπίκια, τα μπακίρια, το καύσιμο, το μπερντέ, τα γκαφρά, money, l'argent, Geld – πολλά ονόματα για το ίδιο πράγμα. Στη Γερμανία η λέξη Geld βγαίνει από το ρήμα gelten που σημαίνει: έγινε,ισχύει, και αυτό μας δείχνει ότι το χρήμα είναι μία υποχρέωση πληρωμής. Πριν από πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρχε χρήμα, οι άνθρωποι πρόσέφεραν κάτι για αντάλλαγμα. Φανταστέιτε τώρα δύο γείτονες πριν από 6000 χρόνια. Ο ένας έχει 5 πρόβατα, αλλά κάποια μέρα λείπει ένα πρόβατο. Ο λύκος  το έχει φάει. Ο άνθρωπος δεν ξέρει τι να κάνει και πηγαίνει στον γείτονά του που έχει 10 πρόβατα. “Δώσε μού ένα πρόβατο γιατί άλλιως δεν ξέρω πώς να τα βγάλω πέρα!'

Ο γείτονας απαντά: “ Εντάξει, αλλά θα μου το πληρώσεις με το παραπάνω. Σε 5 χρόνια θέλω να μου επιστρέψεις 2 πρόβατα!” Συμφωνούν και τώρα τι κάνουν: χαράσσουν θρύψαλα ώστε να τεκμηριώνουν τη συμφωνία τους. Αυτή είναι η αρχή της γραφής. Τονίσω ότι η γράφη δεν είναι μία εφέυρεση αφοσιωμένων στην κουλτούρα ανθρώπων της λίθινης εποχής, είναι μία εφέυρεση τών λογιστών.

Ο χειρισμός των θρύψαλων ήταν προβληματικός και οι άνθρωποι έψαχναν για κάτι πιο κατάλληνλο και βρήκαν τον χρυσό ως σύμβολο της υποχρέωσης πληρωμής. Αργότερα οι άνθρωποί πέρασαν στο προχωρημένο στάδιο και έκοψαν κέρματα από τον χρυσό ύπο την κυριαρχία των αρχόντων. Αφού οι τελευταίοι πάντα είχαν ανάγκη από περισσότερο χρήμα πρόσθεσαν μέταλλα κατώτερης ποιότητας στα κέρματα και πήραν τον εξοικονομένο χρυσό για την τσέπη τους, δηλαδή εξαπάτησαν τον λαό.

Αργότερα θεσπίστηκε το σύστημα των χαρτονομίσματων. Στην αρχή χρυσοχόοι έδωσαν τιτλοποιημένες συναλλαγματικές στους πελάτες τους οι οποιοί άφησαν τον χρυσό στα θησαυροφυλάκια των χρυσοχόων. Οι χρυσοχόοι έγιναν τραπεζίτες. Αργότερα αρχίσε η εποχή των εκδοτικών τραπεζών. Τα χαρτονομίσματα που εξέδωσαν ήταν συνδεμένα με τον χρυσό.
1.ΠΛΗΡΩΤΈΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΆΝΙΣΗ
2.THIS NOTE IS LEGAL TENDER FOR ALL DEΒTS, PUBLIC AND PRIVATE

Αυτά τα λόγια σας θυμίζουν κάτι; Ναι, πρόταση 1 γράφεται πάνω των χαρτονομισμάτων της Δραχμής, προτασή 2. πάνω των χαρτονομισμάτων του Δολαρίου. Τα χαρτονομίσματα  είναι μία υποχρέωση πληρωμής. Σε τι όμως; 'Οσο για το δολάριο πχ το 10-$-χαρτονόμισμα σας δίνει το δικαίωμα να απαιτείτε 10 δολάρια όταν παραδίδετε ένα 10-$-χαρτονόμισμα. 'Αμα θέλετε να κάνετε μία πλάκα μπορείτε να στείλετε αυτό το 10-$-χαρτονόμισμα στο Θησαυροφυλάκιο της ΗΠΑ (U.S. Department of the Treasury) μαζί με μία φιλική επιστολή στην οποιά εκφράζετε την επιθυμία σας να πληρωνόσαστε με 10 δολάρια ακριβώς όπως το υπόσχεται το χαρτονόμισμα. Αυτό έκανε ένας γνωστός μου. Μετά από μήνες έλαβε μία γραμμή από την Αμερική στην οποιά ένας κύριος του εξήγησε ότι η πρόταση πάνω του χαρτονομίσματος είναι μία ξεπερασμένη παράδοση και δεν έχει σημασία πια. Εσώκλειστα ήταν 2 x 5-$-χαρτονομίσματα.

Στα χαρτονομίσματα του Ευρώ δεν γράφεται κάτι ανάλογο.

Τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε απ'όλα αυτά; Πρώτον ότι το χρήμα χάνει συνεχώς την αξία του. Δεύτερον ότι ο χρυσός ως βάση του χρήματος έχει μία αξία επειδή έτσι το συμφώνησαν οι άνθρωποι (όχι επειδή είναι σπανίζον αγαθό οπώς πολλοί νομίζουν). Αξίες φτιάχνονται από ανθρώπους. 'Αλλοτε αποφάσισαν οι άνθρωποι ότι ο χρυσός έχει αξία. Αυτά. Θα μπορούσαν να διάλεξαν κοχίλια, γρανίτη, κομπολόγια ή τζατζίκι, αλλά πήραν τον χρυσό. Εκτός από τη συμφωνημένη αξία του χρυσού η εσώτερική αξία του είναι σχεδόν μηδενικό.

Υ.Γ. 1
“Ο χρυσός μου δίνει ασφάλεια.” Αυτήν την πρόταση την έχω ακούσει πολλές φορές. 'Ομως μην λογαριάζετε χώρις των χενοδόχο ...

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ,ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 1933
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α.
“Βάση των από εμένα μεταβιβαζομένων αρμοδιοτήτων της ενότητας 5(b) του νόμου από 6 Οκτωβρίου 1917, αλλάζει από την ενότητα 2 του νόμου από 9 Μαρτίου 1933. Στον οποίο το Κογκρέσο εξηγεί ότι υπάρχει κατάσταση ανάγκης και έτσι εγώ ως Πρόεδρος σας ανακοινώνω ότι: υπάρχει κατάσταση εθνικής ανάγκης και η συνέχιση της συσσώρευσης των μετάλλων χρυσό και ασήμι από ιδιώτες αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ευημερία των πολιτών των Η.Π.Α. Για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.
Έτσι ανακοινώνω, χρησιμοποιώντας την σε μένα μεταβιβαζόμενη εξουσία αρμοδιοτήτων, ότι: απαγορεύεται η κατοχή από χρυσό ή ασήμι και όποιος έχει στην κατοχή του περιουσία σε μορφή χρυσού ή ασημιού θα πρέπει μέσα σε 14 ημέρες να την παραδώσει στον επίσημο αντιπρόσωπο της κυβέρνησης, έναντι της τρέχουσας τιμής.
Όλες οι θυρίδες στις τράπεζες ή σε οργανισμούς έχουν σφραγιστεί για να τηρηθούν τα νόμιμα μέτρα. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ή αγορά ή πώληση ή κίνηση των πολύτιμων αυτών μετάλλων εντός των συνόρων των Η.Π.Α.είναι απαγορευμένα. Όπως και κάθε κίνηση των μετάλλων αυτών πέρα από τα σύνορα.
Η κατοχή αυτών των απαγορευμένων μετάλλων, όπως και η συντήρησή τους σε θυρίδες, είναι γνωστές στην κυβέρνηση λόγω των ασφαλειών. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι θυρίδες θα παραμείνουν σφραγισμένες και επιτρέπεται να ανοιχτούν μόνο παρουσία ενός αντιπροσώπου της εφορίας.
Εγκρίθηκε με νομοθετικό διάταγμα αυτήν την ημέρα.”
(By Executive Order of the President of the United States)
Φράνκλιν Ρούσβελτ, 9 Μαρτίου 1933.

Υ.Γ. 2
"Λεφτά υπάρχουν"

Υ.Γ. 3 (πηγή: Φρικηπαιδεία)
ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

Σοσιαλιστική Διάλεκτος                                         Μετάφραση στα Νέα Ελληνικά

Λεφτά υπάρχουν                                            Δεν υπάρχει σάλιο
Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ                                      Θα το αυξήσουμε περισσότερο από την Νέα Δημοκρατία
Υπάρχουν λεφτά από τον αυξημένο φόρο στα καύσιμα             Ο φόρος στα καύσιμα επιδέχεται κι άλλες προσαυξήσεις
Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας    Θα τα πουλήσουμε όλα κοψοχρονιά
Πετρέλαιο δεν έχουμε                                        Κολυμπάμε στο πετρέλαιο, αλλά το κρατάμε για τους ξένους
Θα φτιάξουμε φράχτη στον Έβρο για να μην έρχονται άλλοι λαθρομετανάστες        Ετοιμάζουμε νέο κύμα ελληνοποιήσεων μεταναστών
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες                                Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της
αξιοποίηση                                                   ιδιωτικοποίηση
συναίνεση                                                  συνενοχή
Παντελής Οικονόμου                                         κωλοτούμπας
θα εισπράξουμε 31 δις από ανείσπρακτους φόρους             θα διαγράψουμε 31 δις ως μη εισπραχθέντα
κέντρα κλειστής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών            στρατόπεδα συγκέντρωσης

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Χρυσός
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Χρυσός
Πλατίνα ← Χρυσός → Υδράργυρος

Ταυτότητα του στοιχείου
Όνομα, σύμβολο Χρυσός (Au)
Ατομικός αριθμός (Ζ) 79
Κατηγορία Στοιχεία μετάπτωσης
ομάδα, περίοδος,
τομέας 11 (IB) ,6, d
Σχετική ατομική
μάζα (Ar) 196.966569 g/mol
Ηλεκτρονική
διαμόρφωση [Xe] 4f14 5d10 6s1
Αριθμός CAS 7440-57-5
Ατομικές ιδιότητες
Ατομική ακτίνα 144 pm
Ομοιοπολική ακτίνα 136±6 pm
Ακτίνα van der Waals 166 pm
Ηλεκτραρνητικότητα 2,54 (κλίμακα Pauling)
Κυριότεροι αριθμοί
οξείδωσης -1, 1, 2, 3, 4, 5
Ενέργειες ιονισμού 1η: 890,1 kJ / mol

2η: 1980 kJ / mol
Φυσικά χαρακτηριστικά
Κρυσταλλικό πλέγμα κυβικό επικεντρικό
Σημείο τήξης 1064,18 ° C
Σημείο βρασμού 2856 ° C
Πυκνότητα 19,30 g/cm3
Ειδική θερμοχωρητικότητα (25 °C) 25,418 J/mol
Μαγνητική συμπεριφορά διαμαγνητικό
Ειδική ηλεκτρική
αντίσταση (20 °C) 22,14 nΩ/m
Ειδική θερμική
αγωγιμότητα (300 K) 318 W/m
Σκληρότητα Mohs 2,5
Σκληρότητα Vickers 216 MPa
Σκληρότητα Brinell 25 HB MPa
Μέτρο ελαστικότητας όγκου
(Bulk modulus) 180GPa
Λόγος Poison 0.44
Ταχύτητα του ήχου (λεπτή βέργα) 2030 m/s
Η κατάσταση αναφοράς είναι η πρότυπη κατάσταση (25°C, 1 Atm)
εκτός αν σημειώνεται διαφορετικά
Απλοποιημένη απεικόνιση της ηλεκτρονικής δομής του ατόμου του χρυσού

Το χημικό στοιχείο χρυσός (στα λατινικά Aurum και στα αγγλικά Gold) είναι ένα πυκνό, μαλακό, αστραφτερό, ελατό και όλκιμο στερεό[1] μέταλλο. Ως χημικό στοιχείο έχει ως σύμβολο το Au, ατομικό αριθμό 79 και ατομικό βάρος 196,966569. Έχει θερμοκρασία τήξης 1064,43 °C και θερμοκρασία βρασμού 2807 °C. Ανήκει στην ομάδα της 3ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης. Ο καθαρός χρυσός έχει ένα έντονο κίτρινο χρώμα και λάμψη που παραδοσιακά θεωρούνται ελκυστικά. Είναι, μαζί με το χαλκό τα μοναδικά «έγχρωμα μέταλλα». Παραμένει έτσι χωρίς να οξειδώνεται από τον ατμοσφαιρικό αέρα ή το νερό. Είναι ένα από τα λιγότερο δραστικά χημικά στοιχεία που υπάρχουν. Γι' αυτόν το λόγο βρίσκεται αρκετά συχνά σε ελεύθερη στοιχειακή μορφή, σε σβώλους ή κόκκους ανάμεσα σε πετρώματα, σε «φλέβες» ή και σε προσχώσεις. Λιγότερο συχνά βρίσκεται σε ορυκτά που περιέχουν χημικές ενώσεις του χρυσού. Από τις χημικές ενώσεις του χρυσού, οι πιο συνηθισμένες σε ορυκτά του είναι αυτές με το μεταλλοειδές τελλούριο (Te).

Ο χρυσός αντιστέκεται στην προσβολή από μεμονωμένα οξέα, αλλά μπορεί να διαβρωθεί από το αποκαλούμενο βασιλικό ύδωρ, μείγμα πυκνού υδροχλωρικού οξέος (HCl) και πυκνού νιτρικού οξέος (HNO3), σε αναλογία μίξης 3:1. Το συγκεκριμένο μείγμα ονομάστηκε «βασιλικό ύδωρ» ακριβώς επειδή μπορεί και διαβρώσει το χρυσό, το «βασιλιά των μετάλλων», το κατ' εξοχήν «ευγενές» μέταλλο. Ο χρυσός διαλύεται επίσης σε αλκαλικά διαλύματα κυανιούχων (CN-), ιδιότητα που χρησιμοποιείται ευρύτατα κατά την εξόρυξη του μετάλλου από τα κοιτάσματά του. Ακόμη, ο χρυσός διαλύεται σε υδράργυρο (Hg), με τον οποίο σχηματίζει αμαγάλματα. Πάντως, ο χρυσός είναι αδιάλυτος στο νιτρικό οξύ, που όμως διαλύει τον άργυρο (Ag) και τα βασικά μέταλλα, μια ιδιότητα που χρησιμοποιείται για να επιβεβαιωθεί η παρουσία χρυσού σε αντικείμενα. Η συγκεκριμένη διεργασία ονομάζεται «δοκιμασία οξέος» (acid test).

Ο χρυσός έχει μεγάλη οικονομική αξία ως πολύτιμο μέταλλο για νομίσματα, κοσμήματα και άλλα τεχνουργήματα, τουλάχιστον από την αρχή της γνωστής Ιστορίας. Τα αποθέματα χρυσού είχαν γίνει η πιο συνηθισμένη βάση της νομισματικής πολιτικής, από τα βάθη της γνωστής ιστορίας της πολιτικής και της οικονομίας, αν και σ' αυτόν τον ρόλο έχει αρχίσει σταδιακά να υποκαθίσταται από τα αποθέματα σκληρών νομισμάτων, από τη δεκαετία του '30. Το τελευταίο πιστοποιητικό χρυσού, καθώς και τα τελευταία χρυσά νομίσματα (των 100$) εκδόθηκαν στις ΗΠΑ το 1932. Στην Ευρώπη, οι περισσότερες χώρες άφησαν το χρυσό οικονομικό αξιακό πρότυπο με την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, το 1914, γιατί με τεράστια έξοδα και χρέη του μεγάλου αυτού πολέμου, ο χρυσός απέτυχε να παίξει πια το ρόλο του ως κυρίαρχο οικονομικό πρότυπο. Μεταπολεμικά, επίσης απέτυχε να επιστρέψει ο χρυσός ως κυρίαρχο μέσο σύγκρισης αξίας και συναλλαγής.

Υπολογίστηκε ότι, από την αρχή της γνωστής ανθρώπινης ιστορίας μέχρι και το 2009, εξορύχθηκαν συνολικά 165.000 τόννοι ή περίπου 8.500 m3 χρυσού[2]. Η παγκόσμια κατανάλωση του εξορυσώμενου χρυσού είναι περίπου 50% σε κοσμήματα, 40% σε επενδυτικά αποθέματα, και 10% σε βιομηχανικές εφαρμογές[3].

Εκτός από τις ευρύτατα διαδεδομένες νομισματικές και συμβολικές λειτουργίες, ο χρυσός έχει και πολλές πρακτικές εφαρμογές, στην οδοντιατρική, στην ηλεκτρονική και σε άλλα πεδία. Τα πλεονεκτήματά χρήσης του είναι ότι έχει μεγάλη ελατότητα, ολκιμότητα, αντίσταση στην επίδραση των περισσοτέρων χημικών ουσιών, αλλά και μεγάλη ηλεκτρική αγωγιμότητα. Οι εφαρμογές του χρυσού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρικά καλώδια, παραγωγή χρωματιστού γυαλιού, χρυσά ή επιχρυσωμένα σερβίτσια φαγητού και παλαιότερα στην κατασκευή CD-ROM και φωτοβολταϊκών.

Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού της Γης βρίσκονται στον πυρήνα του πλανήτη, γιατί η μεγάλη πυκνότητα του μετάλλου το κάνουν να καταβυθίζεται όταν βρεθεί στο υγρό μάγμα, ιδιαίτερα όταν ο πλανήτης ήταν νεοσχηματισμένος με μεγάλο ποσοστό της μάζας του σε ρευστή κατάσταση. Εικάζεται δε, ότι όλος ο χρυσός που βρίσκει και εξορύσσει το ανθρώπινο είδος προέρχεται από το υλικό που περιείχαν οι μετεωρίτες που περιείχαν χρυσό και έπεσαν στον πλανήτη μας[4][5][6][7][8]..
Πίνακας περιεχομένων

1 Ετυμολογία και προέλευση
   2 Χρήσεις
       2.1 Κοσμηματοποιία
   3 Αναφορές και σημειώσεις

Ετυμολογία και προέλευση

Η λέξη χρυσός απαντάται στην ελληνική γλώσσα από τα πανάρχαια χρόνια. Εικάζεται όμως πως έχει χεττιτική και κατά δεύτερο λόγο σημιτική προέλευση[9].

Η αγγλόφωνη λέξη gold είναι ανάλογη με παρόμοιες λέξεις σε πολλές γερμανικές γλώσσες, προερχόμενη από την πρωτογερμανική gulþ η οποία με τη σειρά της προήλθε από την πρωτοϊνδοευρωπαϊκή ghel, λέξη από την οποία προήλθε και η λέξη yellow, που σημαίνει κίτρινο χρώμα, στα ελληνικά[10][11].

Το διεθνές χημικό σύμβολο Au προέρχεται από τη λατινική λέξη aurum, που σύμφωνα με κάποιες πηγές σημαίνει «λαμπερή αυγή»[12], από την σαμπινική λέξη ausum, που κι αυτή σημαίνει «λαμπερή αυγή»[13] . Σύμφωνα με κάποιες προσδιορισμούς σε λατινικά λεξικά, όμως, η έννοια της λέξης aurum επεκτείνεται στη σημερινή σημασία της λεξης μέταλλο[14]. Οι διαφωνίες μεταξύ των ετυμολογιών είναι πιθανό να υφίσταται εξαιτίας της συσσώρευσης των αποδείξεων από την αρχαιολογία για τη μεγάλη αρχαιότητα της χρήσης του πολύτιμου αυτού μετάλλου στον πολιτισμό, σύμφωνα και με την έκφραση «γνωστό από την αυγή του πολιτισμού»[15]. Και με αυτόν το σεβασμό έχει υιοθετηθεί η σημερινή σημασία της λέξης aurum, άσχετα με την αρχική ετυμολογική σημασία που είχε στη λατινική γλώσσα[16].
Χρήσεις
Κοσμηματοποιία

Μεγάλη είναι η αξία του χρυσού στην κατασκευή κοσμημάτων. Εκεί ελάχιστα χρησιμοποιείται καθαρός αλλά με προσμίξεις. Η καθαρότητά του μετράται είτε με καράτια (24 καράτια είναι ο καθαρός χρυσός) είτε με χιλιοστά (1000 χιλιοστά ο καθαρός χρυσός). Στα κοσμήματα χρησιμοποιείται η ποιότητα των 14 καρατιών (585 χιλιοστά) και η ποιότητα 18 καρατιών (750 χιλιοστά). Συνήθως είναι αποδεκτή μία φύρα 10% χρυσού για την επεξεργασία και το γυάλισμα των κοσμημάτων. Η αξία ενός κοσμήματος συνήθως καθορίζεται από το βάρος του καθαρού χρυσού, την εργασία του και την αξία των πολύτιμων λίθων που περιέχει. Πολλές φορές η αξία των λίθων αυτών είναι πολλαπλάσια του χρυσού.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Ο χρυσός... ξανασταυρώνεται
Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Του Βασίλη Παζόπουλου

Ελεύθερη πτώση, το τέλος της κυριαρχίας του, gold crash... Μερικοί από τους τελευταίους τίτλους των ξένων οικονομικών δημοσιευμάτων. Ο χρυσός έκλεψε στην κυριολεξία την παράσταση τις τελευταίες ημέρες, με το μεγαλοπρεπές μακροβούτι του. Ποιός θα το πίστευε, πως στις εποχές που ζούμε, όπου όλα είναι τόσο ρευστά, ακόμα και ο ακρογωνιαίος λίθος της παγκόσμιας οικονομίας θα κλυδωνιζόταν επικίνδυνα –για να το πούμε έτσι κομψά, αποφεύγοντας λέξεις όπως κατάρρευση, που ωστόσο δεν απέφυγαν άλλοι. O tempora, o mores...

Τι άραγε μπορεί να προμηνύει αυτή η πτώση χωρίς αλεξίπτωτο; Οι αναλυτές πασχίζουν να εντοπίσουν τα πραγματικά αίτια του ξεπουλήματος του χρυσού, με πολλούς να επισημαίνουν ότι η πιθανή συμφωνία της Κύπρου με την τρόικα για την πώληση των αποθεμάτων της χώρας, αποτελεί ένα άσχημο προηγούμενο για την αγορά. Φοβούμενοι προφανώς πως η Κύπρος ίσως είναι το ντόμινο που θα πέσει πρώτο, ξεκινώντας μια καταστροφική αλυσιδωτή αντίδραση.

Αν ωστόσο αφαιρέσουμε τον ψυχολογικό παράγοντα, τα πραγματικά δεδομένα δε συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Η Κύπρος έχει στην κατοχή της χρυσό συνολικής αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η ποσότητα αυτή δεν είναι ικανή από μόνη της να επιφέρει κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο ο κίνδυνος βρίσκεται αλλού. Η Ιταλία μαζί με την Ισπανία, κατέχουν χρυσό αξίας 90 δισεκατομμυρίων ευρώ -και συνολικά, οι πέντε χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας κατέχουν χρυσό αξίας 125 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της JP Morgan.

Η αγορά είναι λογικό να θεωρεί ότι η συμφωνία της Κύπρου να πουλήσει το 80% από τα αποθέματα χρυσού της, δεν θα είναι η μοναδική περίπτωση. Είναι πιθανό οι πολιτικοί του ευρωπαϊκού νότου να προτιμήσουν να πουλήσουν χρυσό, παρά να συνεχίσουν να ακολουθούν πολιτικές σκληρής λιτότητας. Η πώληση χρυσού ως πολιτική κίνηση δεν κοστίζει τόσο σε ψήφους, όσο η αύξηση των φόρων. Είναι γεγονός πως οι ψηφοφόροι δεν ενδιαφέρονται στα αλήθεια για την ποσότητα του χρυσού που υπάρχει στα εθνικά θησαυροφυλάκια.

Από την άλλη, αυτή η εξέλιξη δεν είναι αναγκαστικά αρνητική για το χρυσό. Μεγάλες εκποιήσεις από ορισμένες χώρες μπορεί να οδηγήσουν σε αντίστοιχες αγορές από χώρες με εμπορικά πλεονάσματα που το θησαυροφυλάκιο τους είναι φτωχά σε πολύτιμα μέταλλα, όπως η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδονησία.  

Που οδεύει λοιπόν το πολυτιμότερο των μετάλλων;  Είναι αγοραστική ευκαιρία η σημερινή τιμή ή μήπως έχασε για τα καλά την λάμψη του; Αξίζει να τοποθετηθεί κανείς, κι αν ναι, με ποιόν τρόπο; Προκειμένου να εκτιμήσουμε σωστά την κατάσταση, θα πρέπει να σταθμίσουμε ορισμένα βασικά δεδομένα.

Το κόστος εξόρυξής του

Οσο χαμηλά και να πέσει η τιμή του χρυσού, δε μπορεί να πέσει θεωρητικά κάτω από μια ορισμένη τιμή, αυτή που κοστίζει σε εκείνον που το φέρνει στο φως. Ακόμα κι αν μια εταιρία εξόρυξης  θα’ θελε ή αναγκαζόταν να πουλήσει κάτω του κόστους, δε μπορεί να το κάνει αυτό για πολύ καιρό. Βάσει λοιπόν των ισολογισμών των μεγάλων εταιρειών, η εξόρυξη του χρυσού ανά ουγγιά κυμαίνεται στα 1200 δολάρια.

Εδώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως κάποτε ήταν πιο φτηνή η παραγωγή του, όπως και το γεγονός πως ουσιαστικά η παραγωγή των ορυχείων έχει προπωληθεί για τα επόμενα 30 χρόνια! Θα πρέπει να επισημανθεί ότι, η αξία του χρυσού αποπληθωρισμένη, είναι στις μέρες μας διπλάσια από τον ιστορικό μέσο όρο του. Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ετήσια μείωση της παραγωγής. Για παράδειγμα το 2012 σε σύγκριση με το 2011, παρατηρήθηκε μείωση 3%. Αυτό σημαίνει ότι ο χρυσός γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί και κοστίζει πιο ακριβά η εξόρυξη του.

Ορισμένοι αναλυτές ζητούν για το χρυσό να πέσει κάτω από 1.000 δολάρια ανά ουγγιά σε πιο μακροπρόθεσμη βάση, αλλά δεν κατανοούν τη βιομηχανία και τη δομή του κόστους της. Σε αυτά τα επίπεδα μόνο ένα μικρό ποσοστό εταιρειών εξόρυξης χρυσού είναι κερδοφόρες, και κατά συνέπεια πολλά ορυχεία θα αναστείλουν τις εργασίες τους. Φυσικά αυτό σαν άμεση επίπτωση θα έχει την μικρότερη παραγόμενη ποσότητα, άρα την σπανιότητα του και την αύξηση της τιμής.

Η σημασία του χρυσού στο «χαρτοβασίλειο» της παγκόσμιας οικονομίας

Εκατοντάδες τρισεκατομμύρια εκτιμάται πως είναι η συνολική αξία των ομολόγων διεθνώς. Ομόλογα που έχουν εκδώσει από εταιρείες μέχρι κράτη. Από την άλλη, η αξία όλων των τόνων χρυσού που έχουν εξορυχτεί, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι 8-9 τρισεκατομμύρια. Συνεπώς αν ένα μικρό μέρος μόνο των επενδυτών, ανησυχήσουν πραγματικά για την φερεγγυότητα των ομολόγων –για παράδειγμα αν και δεύτερο μέλος - κράτος της ευρωζώνης κουρέψει τα ομόλογα της, όπως η Ελλάδα– και κινηθούν προς τον χρυσό, καταλαβαίνουμε όλοι πως η τιμή του κυριολεκτικά θα εκτοξευτεί.

Η συνολική του ζήτηση

Εκτός από επενδυτικό είδος, ο χρυσός είναι απαραίτητος σε πλήθος εφαρμογών –από τη βιομηχανία έως την ιατρική. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η ζήτηση για χρυσό στην φυσική του μορφή το 2012, για βιομηχανική χρήση, κοσμήματα ή ηλεκτρονικά είδη, έχει μειωθεί. Η ζήτησή του έχει μειωθεί ακόμα και από επενδυτικά σχήματα όπως τα ETFs. Για την ακρίβεια σε κανέναν από τους τομείς που υπάρχει ανάγκη για χρυσό δεν παρατηρείται αύξηση. Τα ETFs (είδος αμοιβαίων κεφαλαίων τα οποία διαπραγματεύονται όπως οι μετοχές) που απαρτίζονται από μετοχές ορυχείων ακόμα και πριν την πτώση των τελευταίων ημερών, βρίσκονταν κάτω από την μισή αξία τους, σε σχέση με την κορυφή. Μήπως οι μέτοχοι ως άμεσα εμπλεκόμενοι, είχαν προβλέψει την απαξίωση των πολύτιμων μετάλλων πρώτοι;

Τα παιχνίδια που παίζονται πάνω στο χρυσό

Τον Φεβρουάριο, η Credit Suisse πρόβλεψε ότι η αγορά χρυσού είχε κορυφωθεί. Η Societe Generale, προειδοποιούσε  πως βιώνουμε το τέλος της εποχής του χρυσού. Η Goldman Sachs είχε ορίσει τιμή στόχο 25% πιο κάτω από την τρέχουσα τιμή. Ίσως θα περνούσε απαρατήρητο, αν δεν γνωρίζαμε ότι οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι πολύτιμων μετάλλων, οι λεγόμενες bullion banks (διεθνείς τράπεζες με εξειδικευμένη δραστηριότητα σε χρυσό και ασήμι), είχαν συσσωρεύσει τεράστιες short  θέσεις (δηλαδή κερδίζανε από την πτώση) στα πολύτιμα μέταλλα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Ενδεικτικό είναι το παρακάτω διάγραμμα, όπου απεικονίζονται οι ασυνήθιστα υψηλές short θέσεις των bullion banks τον Ιανουάριο

Στις 12 Απρίλη, την ημέρα που ξεκίνησε η απότομη καθοδική πορεία του χρυσού, λίγα λεπτά πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, είχαμε προσφορά 100 τόνων, ενώ 2 ώρες αργότερα οι εντολές πώλησης ήταν 300 τόνοι! Σύμπτωση άραγε;

Το σύνολο των 400 τόνων είναι σχεδόν το 15% της ετήσιας παραγωγής χρυσού σε παγκόσμιο επίπεδο.  Όπως ήταν φυσικό η αγορά κατέρρευσε, διαλύοντας το πολύ ισχυρό σημείο στήριξης των 1540 δολαρίων, που με την σειρά του πυροδότησε μια αλυσιδωτή αντίδραση από κλείσιμο θέσεων.

Αυτό είναι ένα μόνο, απλό παράδειγμα του παρασκηνίου πίσω από την κουρτίνα των νομότυπων συναλλαγών στην παγκόσμια αγορά. Τα παιχνίδια αυτά, καθώς και ο αντίκτυπός τους στην επενδυτική ψυχολογία, θα απασχολήσουν εκτενώς επόμενό μας άρθρο.

Πως μπορούμε να επενδύσουμε σε χρυσό;

Η αγορά χρυσού σε φυσική μορφή παρουσιάζει προβλήματα, με κυριότερο από όλα την  ρευστοποίηση στην τρέχουσα τιμή. Προτείνουμε για όποιον επιθυμεί να επενδύσει στον χρυσό, να τοποθετηθεί σε ETFs. Έχει το πλεονέκτημα πως το αγοράζεις στην τιμή άμεσα, χωρίς καπέλο, το ρευστοποιείς επίσης άμεσα όποια ποσότητα θες και βέβαια μπορείς να πάρεις short θέση. Δηλαδή να κερδίσεις ακόμα και από την πτώση του, αν πιστεύεις πως θα ακολουθήσει πτωτική πορεία.

Το ETF που ακολουθεί την τιμή του, έχει με το σύμβολο GLD και διαπραγματεύεται σαν μετοχή στην Wall Street. Δεν είναι futures όπου υπάρχει μόχλευση, ούτε έχει ημερομηνία λήξεως. Αν η μεταβολή της τιμής του χρυσού είναι για παράδειγμα 1% τότε η ζημιά ή το κέρδος μας είναι 1%.

Αν αντί για χρυσό, επιθυμεί κάποιος να επενδύσει σε ασήμι, υπάρχει το αντίστοιχο ETF με το σύμβολο SLV. Επίσης υπάρχουν ETFs μετοχών που αποτελούνται από εταιρίες εξόρυξης, αν θελήσει κάποιος να επενδύσει στον κλάδο και όχι σε συγκεκριμένη μετοχή.

Για περισσότερες και εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις επενδύσεις σε χρυσό, μπορείτε να στείλετε email στο vpazopoulos@gmail.com

* Ο κ. Βασίλης Παζόπουλος  είναι ιδρυτικό μέλος του GreekTrader.gr, με ειδικότητα στην  αμερικάνικη οικονομία

Πηγή:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Διαβάστε πολύ προσεκτικά .... μα πάρα πολύ προσεκτικά... τι γράφει ο Παζόπουλος και μη μου τα ξαναζαλίσετε με το χρυσό.

Αφήστε να το δούμε σε μερικά χρονάκια.

Το ταμπελάκι γραφει 22 δολλαρια για το ασημι..

Τα μεν νομισματοκοπεια δεν εχουν μία,
οι δε εμπορoι πουλανε τα ελαχιστα διαθεσιμα με 50% premium over spot
30 με 32 δολλαρια

Μεχρι και οι "σακουλες" με το σκραπ των 900 βαθμων
πωλουνται με 30% εως 35% premium over spot

πλεον εχουμε περασει στην επομενη φαση,
αυτην της απόσχισης των δυο αγορων

η τελευταια φαση θα ειναι η καταρευση του κομεξ, μεσω της αποστραγγισης των αποθεματων, η αλλαγη των κανονων με εκκαθαριση σε μετρητα και ουχι παραδοση φυσικου, η πληρης ελλειψη μεταλλου σε παγκοσμιο επιπεδο και η (αν και αδιαφορο) εκτοξευση της τιμης-ταμπελας ακολουθουμενη απο την φαση "μανίας" για μετοχες ορυχειων που θα ειναι ο τελευταιος τροπος για εμμεση κατοχη φυσικου.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Το ΣΚ ασχολήθηκα λίγο με τον Γίδη για να ικανοποιησω και τον πιο απαιτητικό.

Η αλήθεια είναι πως δεν με ενδιέφερε σαν asset, εφόσον δεν παίζεται και πουθενά για να βγουν λεφτά.

Πήρα λοιπόν τα νέα δεδομένα, τα έβαλα στη μαγική μου γυάλα και βγήκε ένα μαγικό νούμερο.

1453

Κρατήστε στο μυαλό σας.

Ο Γίδης δεν πιστεύω πως θα φτάσει υψηλότερα από αυτό το νούμερο.

1210 θα έλεγα καλύτερα αλλά στην υπερβολή του ίσως φτάσει μέχρι το 1453.

Η ΕΤΕ εφόσον γίνουν κάποια πράγματα που περιμένω εντός του μήνα, μάλλον θα δει και τα 4,00 ευρώ.
Αν δεν γίνουν αυτά τα πραγματακια .... η σειρά θα ειναι 1,08, 0.88, 0.67 και 0,37 ξανά.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα μετά βεβαιότητας. Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή διότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί επίσημο ρηπορτ από την διοίκηση της ΕΤΕ για το πως θα κινηθούν ακριβώς με τα ριβερς σπλιτ και τα warrants.

Θεωρητικά το ριβερς πρέπει να προηγηθεί. Γιατί όσο και να το τρέξουν το χαρτί ειναι αδύνατο να φτάσει στην μέση τιμή πάνω από 50 λεπτά.

ΑΜΚ ενώ η μέση τιμή είναι κάτω από την ονομαστική αξία, απαγορεύεται από τον κανονισμό.

Λογικά λοιπόν, το ρισβέρς σπλιτ θα προηγηθεί.

10 παλιές για μία νέα.

Αναμένωμεν .... εγώ να χαιδεύω το χρυσάφι μου ως άλλος "φιλάργυρος" του μύθου του Αισώπου και οι κάτοχοι της πατσαβούρας, όπως ο αγαπητός oxiagapesmonosex με το πουλί στο χέρι... διότι τα χαρτιά που κρατάει είναι .... ατμός (Θρασύβουλας)

:tooth:

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96
Όσο ανεβαίνει ο ντι Τζέι τόσο θα πέφτει ο χρυσός
Μόλις πέσει λίγο ακόμα θα αγοράσω to ετf gld
Ελπίζω να άρχισει η άνοδος μετα ..
Κάθε μέρα παρακολουθώ κ είμαι έτοιμος να αγοράσω χρυσο σε ETF

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Όσο ανεβαίνει ο ντι Τζέι τόσο θα πέφτει ο χρυσός
Μόλις πέσει λίγο ακόμα θα αγοράσω to ετf gld
Ελπίζω να άρχισει η άνοδος μετα ..
Κάθε μέρα παρακολουθώ κ είμαι έτοιμος να αγοράσω χρυσο σε ETF

Ο ΣΠικος είναι πιο τεχνικός από τον ΝΤάου. Αυτός προηγείται και δίνει σήματα.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα φάει μια κατραπακιά.... ίσα με 30% πιο κάτω από τα υψηλά του.

Στις 1650 μονάδες.... χε χεχ ε  Πολύ υπερεκτιμημένος.

ΑΝτε να βγάλουμε και ημείς οι πτωχοί τις καλοκαιρινές μας διακοπές...

:grin:

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Ρε συ ποδολάγνε δεν έχω διάθεση να χαλάσουμε τις καρδιές μας βραδυάτικα αλλά ρε αγορίνα βάζε ότι λεφτουδάκια βγάζεις κάτω από το μαξιλάρι να αυγατίζουν γιατί απο χρηματαγορές δεν το 'χεις και όχι τίποτα αλλά έχεις και διατροφές να πληρώνεις και είναι κρίμα.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Ρε συ ποδολάγνε δεν έχω διάθεση να χαλάσουμε τις καρδιές μας βραδυάτικα αλλά ρε αγορίνα βάζε ότι λεφτουδάκια βγάζεις κάτω από το μαξιλάρι να αυγατίζουν γιατί απο χρηματαγορές δεν το 'χεις και όχι τίποτα αλλά έχεις και διατροφές να πληρώνεις και είναι κρίμα.

Που διαφωνεις αγαπητε;

Ρωταω εσενα πο το χεις... :tooth:

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Είναι πόλύ δύσκολο να βρω κάτι στο οπόίο συμφωνώ. :grin:
Αφήνω στην άκρη κάτι αναλύσεις επιπέδου κάπιταλ που είναι για κλάματα,
δεν αναφέρομαι στις συνεχείς αναφορές σου σε κομμόντιτις στην εποχή της μεγαλύτερης
ρευστότητας της ανθρώπινης ιστορίας, που γίνονται ΤΑ ΟΡΓΙΑ και φουσκώνουν τρελά ζέπελιν παγκοσμίως,
αλλά αυτό που μου πέταξε τα μάτια έξω είναι οι ισοτιμίες, και για να μην το κουράζουμε.
Ευρώ-δολλάριο σήμερα παίζεται ΜΟΝΟ αρμπιτραζ από κολλοσιαία χαρτοφυλάκια για ιδιωτικά ζχαρτοφυλάκια είναι γελοίο και να το αναφέρουμε  :helpplea:

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96
Φίλε στη προκειμένη περίπτωση έχει δίκιο ο πρωκτολαγνος .. Ο χρυσός θα ανεβεί όταν θα πέφτει κ θα σκάσει η φούσκα της wall str , κάτι που θα γίνει σύντομα
Φυσικά κ δεν πρέπει να έχεις όλα τα διαθέσιμα σε χρυσο , αγόρασε κ μετοχές
Εγω επειδή ο Baltic dry index είναι χαμηλά αγοράζω ναυτιλιακές.

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Καλά ας μιλήσει κάποιος που καταλαβαίνει από τον μηχανισμό του χρυσού γιατί αυτές τις παπαριές τις ακούω από τους ίδιους ανθρώπους από το 2007 και όλο έξω πέφτουν, και πέφτουν έξω γιατί ο χρυσός δεν λειτουργει έτσι. Δεν αποτελεί κάποιου είδους αντίβαρο κτλ. Ο χρυσός σήμερα είναι βασικά ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom