Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
www.capital.gr/news.asp?id=1791650]http://www.capital.gr/news.asp?id=1791650[/url]

Μπορει καποιος να μου εξηγησει ποιοι μετοχοι δικαιουνται μερισμα? Αυτοι που εχουν τη μετοχη στις 10 ή στις 14 Μαιου?
- Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην ως άνω καταβολή μερίσματος ορίζεται η 10η Μαΐου 2013.
- Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άϋλων Τίτλων [Σ.Α.Τ.] στις 14 Μαΐου 2013 (record date).

Επισης, πως καταβαλεται το μερισμα? Πρεπει να κανω εγω κατι ή μπαινει αυτοματα στο λογαριασμο που εχω συνδεδεμενο με τη χρηματιστηριακη?

Η ημερομηνία Αποκοπής είναι η ημερομηνία κατά την οποία τελειώνει το δικαίωμα ιδιοκτησίας του μερίσματος,πέραν της οποίας αποκόπτεται της ιδιοκτησίας που είναι δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία καταχώρισης.

Ημερομηνία Καταχώρισης,είναι η ημερομηνία κατά την οποία  οι μέτοχοι έχουν επίσημα καταγράψει τους τίτλους ιδιοκτησίας τους,στο σύστημα αύλων τίτλων εν προκειμενω, και είναι αυτοί οι οποίοι πρόκειται να λάβουν την επόμενη καταβολή μερίσματος.

Επειδή γίνονται συνεχώς αγοραπωλησίες μετοχών τίθεται το ερώτημα ποιος είναι ο κάτοχος μετοχής μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αυτός που πουλάει η αυτός που αγοράζει. Αυτό προσδιορίζεται από την record date, ημερομηνία καταγραφής, και είναι συνήθως 2 εργάσιμες μετά την ημερομηνία αποκοπής. Αυτό γίνεται για πρακτικούς-τεχνικούς λόγους ώστε να καταγραφεί η αλλαγή των μετοχών.

Πχ την 10 Μαΐου κάποιος πουλάει μετοχές σε κάποιον, εννοείται μέσω του Χρηματιστήριου, την ημέρα εκείνη. Δικαιούχος του μερίσματος είναι ο αγοραστής. Ο πωλητής την ημέρα εκείνη αποκόπτεται του μερίσματος, παραχωρεί το δικαίωμα αυτό στον αγοραστή.

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
  Α πα πα πα πα  εγω δεν κάνω τέτοια πράγματα!

Ειχα μετοχές του Μυτιληναίου. Μόλις έσπασε τα 4 ευρώ πτωτικά έκλεισα τη θέση και πήρα τα λεφτά όλα.

Όπως και στο 0,37 έκλεισα όλες τις σορτ θέσεις που είχα στην Εθνική.

Είμαι κασέρι 100%.

;)
Γνωριζεις τιποτα για το etf του 20αρη,τι παιζεται η κανα λινκ

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Γνωριζεις τιποτα για το etf του 20αρη,τι παιζεται η κανα λινκ

Τι θες να μάθεις πουτσαρά μου;

Και γιατί δεν παίζεις απευθείας τον εικοσάρη;

Πολλαπλασιαστης κέρδους 5. Μόνον.

Με 10 χιλιάρικα παίζεις μια χαρά χωρίς καθόλου leverage και άγχος΄.

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
 Τι θες να μάθεις πουτσαρά μου;

Και γιατί δεν παίζεις απευθείας τον εικοσάρη;

Πολλαπλασιαστης κέρδους 5. Μόνον.

Με 10 χιλιάρικα παίζεις μια χαρά χωρίς καθόλου leverage και άγχος΄.
Γιατι θα πρεπει να εχω λεφτα στην ελλαδα.Απλος ο λογος

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96
Πλοῖα 100%. Ἀλλ' οὐχὶ μετοχάς. Τὸ ἴδιο τὸ physical asset.

Ἔχω ἤδη τοποθετηθεῖ εἰς LPG refrigerated carriers. Καὶ προηγόρασον building berth space εἰς Hyundai τὸ ὁποῖο ἐπώλησον μετὰ κερδους 100%.

μπακαλη, εννοεις οτι πηρες κομματι του πλοίου, κάποια χωρητικότητα?
απο οτι καταλαβα εργαζεσαι σε ναυτιλιακή κ μπορείς να το κάνεις αυτό,
εκτος αν η ιδια εταιρεία το κοινοποιήσει σε εξωτερικούς επενδυτές και ζητάει νεους μετοχους
στο πλοίο , οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν αρκετα μεγαλα ποσα , της ταξης των 40κ dollars
ΣΩΣΤΑ?
απο οτι ξερω το κανουν οι νορβηγοι εφοπλιστές, ενω οι ελληνες βαζουν μετοχους , τους εργαζομενούς τους, σε νεες ναυπηγησεις

Ειναι ετσι? διοτι δεν εργαζομαι σε ναυτιλιακή, αν και ως φοιτητης ημουν ΜΟΥΤΣΟΣ με πολυ καλο χαρτζιλίκι, στην ΝΕΖ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
  Ο Γιδης από την Παρασκευή μάλλον μπηκε σε φάση διόρθωσης. Εκανε την διπλή κορυφή λίγο πάνω από τις 1.000 μονάδες και γυρισε με τεράστιο καθοδικό κερί - φακελος προς τα κάτω.

Το λογικόν είναι να έχουμε μία διόρθωση μέχρι τις 940 - 950 μοναδες.

Ειναι το πρωτο σημείο στηριξης.

αλλη μια μεγαλη προβλεψη

απο τον αρχοντα των αγορων

τον τεραστιο παπαρολαγνο

2 σερι ανοδικες συνεδριασεις για τον γιδη

:headbang: :headbang: :headbang:  :s&m_3:

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
Ευχαριστώ.

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
Θα ήθελα να σας διηγηθώ κάτι. Πριν το κάνω θέλω να σας υπενθυμίζω ότι έξω από την Ελλάδα κανονικά σε κανέναν δεν του περνάει από το μυαλό να αγοράζει ελληνικές μετοχές. Εδώ στη Γερμανία ρώτησα αρκετούς ανθρώπους και κανένας δεν ξέρει ούτε μία ελληνική εταιρεία. Επίσης είναι λίγο δύσκολο στη Γερμανία να αγοράζει κανείς ελληνικές μετοχές.

Λοιπόν, κάποιες φορές μία επίσκεψη σ'ένα FKK Club προσφέρει ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Θυμάμαι μία επίσκεψη στο Palace/Frankfurt τον περασμένο Σεπτέμβριο που συνάντησα έναν νέο ιατρό από το Texas/USA. Είχε διακοπές και γύρισε την Ευρώπη. Αρχικά του μίλησα εγώ επειδή με ενόχλησε με το χοντρό πούρο που κάπνισε κάθωντας δίπλα μου. Αρχίσαμε μία κουβέντα και μου είπε ότι είχε βγάλει αρκετά λεφτά, περίπου 400.000 $ μου είπε, από το χρηματιστήριο με την Apple και τώρα θα απολαμβάνει τα κέρδη του ξοδεύοντας τα στα μπουρδέλα της Ευρώπης. Επίσης μου είπε ότι περίμενε την Apple να ξεπερνάει τα 1000 $. Τότε η τιμή της Apple ήταν 700 $, ήταν η πιο ακριβή εταιρεία του κόσμου.

“Να την πουλήσεις αμέσως” του είπα. “Γιατί;” με ρώτησε και μου μίλησε για την εξαιρετική πορεία της Apple, για το P/E, για τα κέρδη της, για το I-Pod, I-Pad, I-Phone κλπ.
Του εξήγησα ότι αυτή η ιστορία μου θύμισε την πορεία της Nokia. Στο 1992 η Nokia ήταν σχεδόν χρεοκοπημένη, παράγοντας γαλότσες και λάστιχα για ποδήλατα, και κανένας εξω από τη Φινλανδία δεν τη γνώρισε τη Nokia. Απο τότε γνώρισε θρίαμβο με τα κινητά της μέχρι το 2000, οι μετοχές 500-πλασιάστηκαν και η Nokia έγινε η πιο ακριβή εταιρεία της Ευρώπης. Η τιμή της μετοχής έφτασε τα 70 € (παρεμπιπτόντως: τότε η κοπέλα μου ήταν από τη Nokia-Tampere, που είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Φινλανδίας, και μου είπε ότι αρκετοί κάτοικοι αυτής της πόλης που παραδοσιακά κάτεχαν Nokia μετοχές είχαν γίνει εκατομμυριούχοι).

'Ηταν τότε το ίδιο πράγμα. Το χρηματιστήριο ενθουσιάστηκε με τις εξαιρετικές προοπτικές, με τα εξαιρετικά προιόντα, με τα εξαιρετικά κέρδη. Η αλήθεια ομως είναι ότι από τότε άρχισε η μεγάλη πτώση της μετοχής: από τα 70 € μέχρι τα 1,30 € το περασμένο καλοκαίρι,  και δεν έιναι καν μέλος του Euro Stoxx 50 πια. Σε ό,τι αφορά την Apple: Φυσικά η Apple είναι μία πάρα πολύ καλή εταιρεία, αλλά ουσιαστικά περνάει μία υστερική φάση -  Super-Hype - και αυτό δεν είναι ένα καλό θεμέλιο για να επενδύσει κανείς σ'άυτές τις μετοχές. Προσωπικά περιμένω μία πτώση κατώ από τα 100 $. Αυτό είπα στον νέο ιατρό από το Texas.

“Τότε τι να κάνω;” με ρώτησε.
“Να αγοράζεις ελληνικές μετοχές” του απάντησα.
“Τρελάθηκες;” φόναξε και έμεινε άναυδος.
“Για σκέψου το” του είπα. “Η Apple είναι πανακριβή, η Ελλάδα πολυ φτηνή. Η Apple έχει πολλαπλή αξία από όλόκληρο το ελληνικό χρηματιστήριο. Αυτό είναι γελείο.” Στο τέλος της κουβέντας μας μου είπε ότι θα το σκεφτόταν.

Δεν ξέρω ότι το έκανε τελικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτός ο τύπος με θυμάται ακόμα. Τώρα, 9 μήνες μετά, η Apple έπεσε από τα 700 $ στα 430 $, ενώ η ελληνική αγορά περίπου διπλασιάστηκε. Αν κράτησε τις Apple, τα 400.000 $ του έγιναν 247.000 $, αν αγόρασε ελλήνικές μετοχές, τα 400.000 $ έγιναν 800.000 $. Μεγάλη και οδυνηρή διαφορά. Και αλίμονο του αν έκανε leverage.

Αυτό που θέλω να πώ –
και ταυτόχρονα αυτή είναι η απάντησή μου στον Ποδολάγνο που έγραψε:
“Υπάρχουν κι αλλού Μυτιληναίοι. Προτιμώ λοιπόν να επενδύω σε σταθερό περιβάλλον. Όσο καλή κι αν είναι μια εταιρεία, όταν το γενικότερο κλίμα δεν είναι καλό, τι να το κάνω; Να το θέσω διαφορετικά. ΑΝ η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει ο Μυτιληναίος θα φτασει 18 ευρώ. Αυτή είναι η άποψή μου.”

- είναι ότι το μέλλον πάντα έιναι αβέβαιο. 'Ομως κάθε επενδυτής στο χρηματιστήριο έχει ανάγκη από βεβαιότητα και σταθερότητα - ψυχική ανάγκη. Και αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος. Το παράξενο μία και είναι ότι αυτή η στιγμή της δήθεν βεβαιότητας και σταθερότητας είναι ακριβώς η λάθος στιγμή για να ενενδύει κανείς στο χρηματιστήριο και εδώ τα λάθη πληρώνονται πολύ ακριβά. Σκεφτείτε την Ελλάδα του 2007: ρόδινες προοπτικές, ιδανικός κόσμος, κανένα σύννεφο στο επενδυτικό ουρανό. 'Οπως είχαμε δεί θα ήταν μία κακή ιδέα να αγοράζει κανείς σ'άυτό το περιβάλλον. Στις φάσεις ρόδινων προόπτικών που ακμάζουν οι αγορές είναι αυτονόητο ότι δεν το κάνει ο έξυπνος επενδυτής να αγοράζει μετοχές. Το πολύ να πουλάει.

Για τον ίδιο λόγο έχω αρνητική στάση απέναντι του χρυσάφι. Επισυμαίνεται ότι λόγω της δήθεν κατάρρευσης του Ευρώ και γενικά τών νομισμάτων ο χρυσός θα έχει “χρυσό” μέλλον. Κάτι μου βρομάει εδώ. Οι ρόδινες προοπτικές του χρυσού είναι ήδη προεξοφλημένες. Και αυτοί που περίμεναν την μεγάλη άνοδο στα 3000 $ 4000 $ 5000 $ και αγόρασαν στα 1900 $ ήδη περιμένουν 2 χρόνια και πραγματικά παθαίνουν οδυνηρές απώλειες. Σας υπενθυμίζω ότι όταν στο χρηματιστήριο όλοι συμφωνούν ότι κάτι θα ανεβαίνει θα γίνει ακριβώς το αντίθετο επειδή αυτοί που συμφονούν έχουν ήδη αγοράσει και λείπουν οι μελλοντικοί αγοραστές. Και βασικά, παράμερα των υστερίων, ο χρυσός είναι ένα άχρηστο μέταλλο.

Το είπα και το ξανάλεω: Η ελλάδα είναι ευκαιρία τώρα. Και όχι μόνο η Ελλαδα. Επίσης η Πορτογαλία και η Ισπανία και η Ιταλία, δηλαδή οι χώρες που υποφέρουν τόσο πολύ.

Και αν η Ελλάδα θα αποχωρεί από το Ευρώ; Ας το κάνει. Σ'άυτή τη περίπτωση οι τιμές των ελληνικών μετοχών θα τινάζονταν στα ύψη λόγω της απότομα αυξανισμένης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
αλλη μια μεγαλη προβλεψη

απο τον αρχοντα των αγορων

τον τεραστιο παπαρολαγνο

2 σερι ανοδικες συνεδριασεις για τον γιδη

:headbang: :headbang: :headbang:  :s&m_3:

Και ξαναρωτάω πάλι...

Τι θα χασεις αν είμαι λάθος....

Παίζεται πουθενα ο Γενικός δεικτης ρε μαλακοκαύλη πίτουρα δημόσιε υπάλληλε;

Κοιτάς την λάθος πρόβλεψη, όπου σαφώς είναι προιόν χειραγωγησης και δεν κοιτάς τις σωστές προβλέψεις που παίζονται και δίνουν λεφτά...

ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ!

Παυω να ασχολούμαι με μαλάκες....

ΑΥτά που έχω γράψει εκεί είναι... Όποιος θέλει να τα ψάξει ας τα δει μόνος του και ας βγάλει συμπέρασμα.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Θα ήθελα να σας διηγηθώ κάτι. Πριν το κάνω θέλω να σας υπενθυμίζω ότι έξω από την Ελλάδα κανονικά σε κανέναν δεν του περνάει από το μυαλό να αγοράζει ελληνικές μετοχές. Εδώ στη Γερμανία ρώτησα αρκετούς ανθρώπους και κανένας δεν ξέρει ούτε μία ελληνική εταιρεία. Επίσης είναι λίγο δύσκολο στη Γερμανία να αγοράζει κανείς ελληνικές μετοχές.

Λοιπόν, κάποιες φορές μία επίσκεψη σ'ένα FKK Club προσφέρει ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Θυμάμαι μία επίσκεψη στο Palace/Frankfurt τον περασμένο Σεπτέμβριο που συνάντησα έναν νέο ιατρό από το Texas/USA. Είχε διακοπές και γύρισε την Ευρώπη. Αρχικά του μίλησα εγώ επειδή με ενόχλησε με το χοντρό πούρο που κάπνισε κάθωντας δίπλα μου. Αρχίσαμε μία κουβέντα και μου είπε ότι είχε βγάλει αρκετά λεφτά, περίπου 400.000 $ μου είπε, από το χρηματιστήριο με την Apple και τώρα θα απολαμβάνει τα κέρδη του ξοδεύοντας τα στα μπουρδέλα της Ευρώπης. Επίσης μου είπε ότι περίμενε την Apple να ξεπερνάει τα 1000 $. Τότε η τιμή της Apple ήταν 700 $, ήταν η πιο ακριβή εταιρεία του κόσμου.

“Να την πουλήσεις αμέσως” του είπα. “Γιατί;” με ρώτησε και μου μίλησε για την εξαιρετική πορεία της Apple, για το P/E, για τα κέρδη της, για το I-Pod, I-Pad, I-Phone κλπ.
Του εξήγησα ότι αυτή η ιστορία μου θύμισε την πορεία της Nokia. Στο 1992 η Nokia ήταν σχεδόν χρεοκοπημένη, παράγοντας γαλότσες και λάστιχα για ποδήλατα, και κανένας εξω από τη Φινλανδία δεν τη γνώρισε τη Nokia. Απο τότε γνώρισε θρίαμβο με τα κινητά της μέχρι το 2000, οι μετοχές 500-πλασιάστηκαν και η Nokia έγινε η πιο ακριβή εταιρεία της Ευρώπης. Η τιμή της μετοχής έφτασε τα 70 € (παρεμπιπτόντως: τότε η κοπέλα μου ήταν από τη Nokia-Tampere, που είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Φινλανδίας, και μου είπε ότι αρκετοί κάτοικοι αυτής της πόλης που παραδοσιακά κάτεχαν Nokia μετοχές είχαν γίνει εκατομμυριούχοι).

'Ηταν τότε το ίδιο πράγμα. Το χρηματιστήριο ενθουσιάστηκε με τις εξαιρετικές προοπτικές, με τα εξαιρετικά προιόντα, με τα εξαιρετικά κέρδη. Η αλήθεια ομως είναι ότι από τότε άρχισε η μεγάλη πτώση της μετοχής: από τα 70 € μέχρι τα 1,30 € το περασμένο καλοκαίρι,  και δεν έιναι καν μέλος του Euro Stoxx 50 πια. Σε ό,τι αφορά την Apple: Φυσικά η Apple είναι μία πάρα πολύ καλή εταιρεία, αλλά ουσιαστικά περνάει μία υστερική φάση -  Super-Hype - και αυτό δεν είναι ένα καλό θεμέλιο για να επενδύσει κανείς σ'άυτές τις μετοχές. Προσωπικά περιμένω μία πτώση κατώ από τα 100 $. Αυτό είπα στον νέο ιατρό από το Texas.

“Για σκέψου το” του είπα. “Η Apple είναι πανακριβή, η Ελλάδα πολυ φτηνή. Η Apple έχει πολλαπλή αξία από όλόκληρο το ελληνικό χρηματιστήριο. Αυτό είναι γελείο.” Στο τέλος της κουβέντας μας μου είπε ότι θα το σκεφτόταν.

Δεν ξέρω ότι το έκανε τελικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτός ο τύπος με θυμάται ακόμα. Τώρα, 9 μήνες μετά, η Apple έπεσε από τα 700 $ στα 430 $, ενώ η ελληνική αγορά περίπου διπλασιάστηκε. Αν κράτησε τις Apple, τα 400.000 $ του έγιναν 247.000 $, αν αγόρασε ελλήνικές μετοχές, τα 400.000 $ έγιναν 800.000 $. Μεγάλη και οδυνηρή διαφορά. Και αλίμονο του αν έκανε leverage.

Αυτό που θέλω να πώ –
“Υπάρχουν κι αλλού Μυτιληναίοι. Προτιμώ λοιπόν να επενδύω σε σταθερό περιβάλλον. Όσο καλή κι αν είναι μια εταιρεία, όταν το γενικότερο κλίμα δεν είναι καλό, τι να το κάνω; Να το θέσω διαφορετικά. ΑΝ η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει ο Μυτιληναίος θα φτασει 18 ευρώ. Αυτή είναι η άποψή μου.”

- είναι ότι το μέλλον πάντα έιναι αβέβαιο. 'Ομως κάθε επενδυτής στο χρηματιστήριο έχει ανάγκη από βεβαιότητα και σταθερότητα - ψυχική ανάγκη. Και αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος. Το παράξενο μία και είναι ότι αυτή η στιγμή της δήθεν βεβαιότητας και σταθερότητας είναι ακριβώς η λάθος στιγμή για να ενενδύει κανείς στο χρηματιστήριο και εδώ τα λάθη πληρώνονται πολύ ακριβά. Σκεφτείτε την Ελλάδα του 2007: ρόδινες προοπτικές, ιδανικός κόσμος, κανένα σύννεφο στο επενδυτικό ουρανό. 'Οπως είχαμε δεί θα ήταν μία κακή ιδέα να αγοράζει κανείς σ'άυτό το περιβάλλον. Στις φάσεις ρόδινων προόπτικών που ακμάζουν οι αγορές είναι αυτονόητο ότι δεν το κάνει ο έξυπνος επενδυτής να αγοράζει μετοχές. Το πολύ να πουλάει.

Για τον ίδιο λόγο έχω αρνητική στάση απέναντι του χρυσάφι. Επισυμαίνεται ότι λόγω της δήθεν κατάρρευσης του Ευρώ και γενικά τών νομισμάτων ο χρυσός θα έχει “χρυσό” μέλλον. Κάτι μου βρομάει εδώ. Οι ρόδινες προοπτικές του χρυσού είναι ήδη προεξοφλημένες. Και αυτοί που περίμεναν την μεγάλη άνοδο στα 3000 $ 4000 $ 5000 $ και αγόρασαν στα 1900 $ ήδη περιμένουν 2 χρόνια και πραγματικά παθαίνουν οδυνηρές απώλειες. Σας υπενθυμίζω ότι όταν στο χρηματιστήριο όλοι συμφωνούν ότι κάτι θα ανεβαίνει θα γίνει ακριβώς το αντίθετο επειδή αυτοί που συμφονούν έχουν ήδη αγοράσει και λείπουν οι μελλοντικοί αγοραστές. Και βασικά, παράμερα των υστερίων, ο χρυσός είναι ένα άχρηστο μέταλλο.

Το είπα και το ξανάλεω: Η ελλάδα είναι ευκαιρία τώρα. Και όχι μόνο η Ελλαδα. Επίσης η Πορτογαλία και η Ισπανία και η Ιταλία, δηλαδή οι χώρες που υποφέρουν τόσο πολύ.

Και αν η Ελλάδα θα αποχωρεί από το Ευρώ; Ας το κάνει. Σ'άυτή τη περίπτωση οι τιμές των ελληνικών μετοχών θα τινάζονταν στα ύψη λόγω της απότομα αυξανισμένης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Αγαπητέ αυτός που αγόρασε χαρτάκια με ρολοβερ στα 1900 σίγουρα κλαίει τα λεφτά του.

Αυτός που αγόρασε στα 1900 χρυσάφι σε φυσική μορφή δεν έχει χάσει τί-πο-τα.

Εχω κουραστεί να υπερασπίζομαι την άνοδο του χρυσού.

Εχω εξαντλήσει όλα μου τα επιχειρήματα.  Σταματώ εδώ γιατί βαριέμαι κιόλας.

Ακριβώς την ίδια επίθεση είχα δεχτεί το 2005 το 2006 και το 2007 όταν ξεπουλούσα όλα μου τα ακίνητα.

Όλοι είχαν έναν λόγο για να μην πουλήσω. Οι γονείς μου, το σόι μου, οι φίλοι μου, οι πάντες!

" Τα ακίνητα δεν χάνουν ποτέ!", " Πήγαινε να αγοράσεις το τάδε οικόπεδο, μόνο 1 εκατομμύριο κάνει!"  :2funny:

Κι όσο τους άκουγα τόσο περισσότερο πίστευα στην κατάρρευση.

Πουλούσα σπίτια και αγόραζα χρυσό....

Το είπα σε κάποιον και έβαλε τα γελια.... " Χρυσό αγοράζεις ρε μαλάκα; "

Φαντάζομαι αν τη θυμάται την κουβέντα του να δαγκωνει τη γλώσσα του τώρα.

Τότε ειχε 600 δολάρια και τωρα.... με την πτωση.... 1450....  χε χ ε χε

"Να τα κάνεις ομόλογα ελληνικού δημοσίου!"  Πω πω δήλωση.....  63% το κούρεμα !!!

ΑΚίνητα; τον πέουλο!

Καταθέσεις; με αυτό που έγινε στην Κύπρο;  μπα δεν θα πάρω...

Όσον αφορά τον Γενικό δείκτη...

Η στάθμιση των τραπεζών στον Γίδη έχει αλλάξει πολύ .

Αν υπήρχε η ίδια στάθμιση ο Γίδης θα έπρεπε σήμερα, ύστερα από αυτό το τεράστιο ράλλυ των τραπεζών.... να μην ξεπερνάει τις 600 μονάδες.

Φαντάσου που θα ήταν στα απόλυτα χαμηλά....

Τσ τσ τσ.... καθόλου αξιόπιστος δείκτης....

Όταν πέφτανε οι τράπεζες τα λαμόγια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλάξανε τις σταθμίσεις ωστε να μην ακουστεί ο γδούπος από την πτωση. Και επειδή βιομηχανία δεν έχουμε στην Ελλάδα δώσανε δυνατή στάθμιση στην Κοκακολα!  χε χεε χ

Κι έχω εδώ τον πανηλίθιο oxi-agapes-mono-sex να μου τη λέει γιατί ανέβηκε ο Γίδης και δεν έκανα καλή προβλεψη...

Δημόσιος υπάλληλος είναι .... δεν περιμένω κάτι άλλο από έναν βλάκα που μπήκε στο δημόσιο για ένα μισθουλάκι.

Αυτός που επενδύει μακροπρόθεσμα σε κάτι πρέπει να ξέρει γιατί το κάνει.

Αυτός που επενδυσε στην APPLE ήταν απλά ένας ηλίθιος.

Για μακροπρόθεσμη επένδυση ακολουθείς την τακτική WARREN BUFFET και αγοράζεις Κοκακολα. όχι την APPLE.

Ευρωδολάριο ; ισοτιμίες; μόνο για μεροκάματο.

Μετοχές ελληνικών τραπεζών;  ούτε απέξω από αυτά τα χρεοκοπημένα μαγαζιά.

Κάτσε να δεις καλά τους όρους της ΑΜΚ των warrants, πόσα λεφτά πρέπει να βάλεις συνολικά και μετά κρίνε μόνος σου κύριε μέτοχε αν αξιζει.

Δεσμιος επί 4,5 χρόνια.... :2funny: :2funny: :2funny:

και με το χέρι στην τσεπη να πληρωνω συνέχεια τις μαλακίες των τραπεζιτών!

Jamais!

Για τις τραπεζικές μετοχές δεν δίνω ούτε ένα δεκαράκι.

Εδω θα έιμαστε στους επόμενους μήνες να δειτε τι θα επακολουθήσει...

Υ.Γ. Θυμηθείτε μόνο τι έπαθαν οι μέτοχοι της ΑΤΕ, ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, ΤΤ, ΠΡΟΤΟΝ, ΓΕΝΙΚΗ.

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
Αγαπητέ,

έκανες ακριβώς αυτό που έπρεπε όταν αγόρασες χρυσό για 600 $. Τώρα όμως οι περιστάσεις έχουν αλλάξει. Ο χρυσός είναι ακριβός, τα ακίνητα είναι φτηνά. Πολύ φοβάμαι ότι θα πουλήσεις κάποια μέρα το χρυσό σου – για 600 $. Να τα μας, τώρα τη βάψαμε!

Τιμές του χρυσόυ:
2003 350 $
2007 700 $
κορυφή 2011 1920 $
σήμερα 1386 $

Τιμές της Apple:
2003 10 $
2007 150 $
κορυφή 2012  705 $
σήμερα 434 $

Τα τελευταία 10 χρόνια η Apple ήταν μία καταπληκτική επένδυση. Δεν βλέπω καμία ηλιθιότητα μέχρι εδώ. Και η Apple και ο χρυσός πολλαπλασιάστηκαν. Και οι δύο έχουν περάσει την κορυφή τους και έχουν αλλάξει την πορεία τους (αυτό το φαινόμενο στην αρχή πάντα λέγεται διόρθωση).

Μίας και ανάφερες τον Warren Buffett: Τι γνώμη έχει αυτός άραγε για το χρυσό; Το έψαξα. Δήλωσε τις προάλλες ότι δεν θα αγόρασε χρύσο ούτε στα 800 $.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Dyv, νομίζω κάνεις μια ουσιαστική απλοποίηση. Ότι είναι φτηνό, δεν είναι αναγκαία και καλό ως επένδυση.
Όπως λέμε και στο χωριό μου... το φτηνό κρέας το τρώει ο σκύλος.

Για εμένα, οποιαδήποτε τοποθέτηση στην Ελλάδα, ΤΩΡΑ, είναι ακόμα ρίσκο.
Τα ακίνητα είναι ακόμα ακριβά, σε σχέση με την προσφορά/ζήτηση και τις προοπτικές της χώρας.
Αυτή είναι μια θέση που υποστηρίζω από το 2000.

Οι μετοχές σαφέστατα και έχουν ευκαιρίες, σε αυτό το επίπεδο τιμών, αλλά όχι στις τράπεζες.
Γενικά, δεν θα ακουμπήσω τράπεζες, όχι τώρα, αλλά πιθανότατα ούτε μέχρι τις γερμανικές εκλογές.
Τώρα, πάντως, είναι ξεκάθαρη η κερδοσκοπία, και δεν θα ήθελα να μου μείνει ο μουτζούρης στο τέλος.

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
Streetwalker,

σέβομαι την προσοχή σου. Αλλά θέλω να εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι στις αγορές αυτό που φαινομενικά είναι χώρις ρίσκο πραγματικά έχει το πιο μεγάλο ρίσκο. Γι'αυτό η ιστορία με την Apple/ με τον χρυσό.

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Αυτό που θέλω να πώ –

Η ΕΛΛΑΔΑ ειναι τοσο ευκαιρια τωρα οσο ευκαιρια ειναι να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο.
Και δεν μας ειπες ποσο ειχε η ετε οταν τον ειπες να μπει και ποσο τωρα.
Σε ποια μετοχη να εμπαινε,αν εβαζε τα λεφτα του σε τραπεζικη που βγηκε τα λεφτα του θα ηταν 0 στο πηλικον

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Αγαπητέ,

έκανες ακριβώς αυτό που έπρεπε όταν αγόρασες χρυσό για 600 $. Τώρα όμως οι περιστάσεις έχουν αλλάξει. Ο χρυσός είναι ακριβός, τα ακίνητα είναι φτηνά. Πολύ φοβάμαι ότι θα πουλήσεις κάποια μέρα το χρυσό σου – για 600 $. Να τα μας, τώρα τη βάψαμε!

Τιμές του χρυσόυ:
2003 350 $
2007 700 $
κορυφή 2011 1920 $
σήμερα 1386 $

Τιμές της Apple:
2003 10 $
2007 150 $
κορυφή 2012  705 $
σήμερα 434 $

Τα τελευταία 10 χρόνια η Apple ήταν μία καταπληκτική επένδυση. Δεν βλέπω καμία ηλιθιότητα μέχρι εδώ. Και η Apple και ο χρυσός πολλαπλασιάστηκαν. Και οι δύο έχουν περάσει την κορυφή τους και έχουν αλλάξει την πορεία τους (αυτό το φαινόμενο στην αρχή πάντα λέγεται διόρθωση).

Μίας και ανάφερες τον Warren Buffett: Τι γνώμη έχει αυτός άραγε για το χρυσό; Το έψαξα. Δήλωσε τις προάλλες ότι δεν θα αγόρασε χρύσο ούτε στα 800 $.

Αγαπητέ Dyvoir

χαιρομαι να μιλώ μαζί σου.

Αδυνατώ  να βρω έστω κι ένα επιχείρημα που να με αποτρέπει αυτή τη στιγμή από τον χρυσό, σαν μακροπρόθεσμη επένδυση.

Όταν θα βρεθεί θα αλλάξω στάση.

Πιθανολογώ κάποιες πολύ καλές μετοχές Αμερικανικών εταιρειών κολοσσών, αν βρεθούν σε διόρθωση.

Ίσως ακίνητα. Εχουν πέσει πάρα πολύ από τοτε που πουλησα και ισως να είναι καλή επενδυση. Όλα αυτά αργότερα.

Προς το παρόν με το χρυσό αισθάνομαι ασφαλής.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom