Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Αγαπητέ,

έκανες ακριβώς αυτό που έπρεπε όταν αγόρασες χρυσό για 600 $. Τώρα όμως οι περιστάσεις έχουν αλλάξει. Ο χρυσός είναι ακριβός, τα ακίνητα είναι φτηνά. Πολύ φοβάμαι ότι θα πουλήσεις κάποια μέρα το χρυσό σου – για 600 $. Να τα μας, τώρα τη βάψαμε!

Τιμές του χρυσόυ:
2003 350 $
2007 700 $
κορυφή 2011 1920 $
σήμερα 1386 $

Τιμές της Apple:
2003 10 $
2007 150 $
κορυφή 2012  705 $
σήμερα 434 $

Τα τελευταία 10 χρόνια η Apple ήταν μία καταπληκτική επένδυση. Δεν βλέπω καμία ηλιθιότητα μέχρι εδώ. Και η Apple και ο χρυσός πολλαπλασιάστηκαν. Και οι δύο έχουν περάσει την κορυφή τους και έχουν αλλάξει την πορεία τους (αυτό το φαινόμενο στην αρχή πάντα λέγεται διόρθωση).

Μίας και ανάφερες τον Warren Buffett: Τι γνώμη έχει αυτός άραγε για το χρυσό; Το έψαξα. Δήλωσε τις προάλλες ότι δεν θα αγόρασε χρύσο ούτε στα 800 $.

Dyvoir

διάβασε πολύ καλά τι γράφω.

Είπα πως αν θες κάτι σε μακροπρόθεσμη επένδυση σε μετοχές ακολουθείς την τακτική Του Γερο Μπάφετ. Επενδύεις σε Αμερικανικούς κολοσσούς τύπου κοκακολα. Όχι σε APLLE.

Ο χρυσός είναι άλλο καπέλο.

Ο Μπαφετ έχει τους λόγους του που δεν επενδύει στον χρυσό.

Κι εγώ αν ήμουν στη θέση του δεν θα επένδυα στο χρυσάφι.

Είμαστε άλλα μεγέθη. Ειναι πολλές οι συνιστώσες που σε κάνουν να επιλέγεις ένα προιόν για να επενδύσεις.

Μία από αυτές είναι και τα διαθέσιμα του κάθε ενός.

Όταν εχεις μικρό χαρτοφυλάκιο θέλεις μεγάλες αποδόσεις. Όσο μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιό σου γίνεσαι όλο  και πιο αμυντικός.

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
Αγαπητέ μου Ποδολάγνε,

ομολογώ ότι ήμουν λίγο φάουλ όταν παράθεσα τη γνώμη του Buffett για τον χρυσό επειδή αυτός δεν λέει ότι περιμένει τον χρύσο να πέσει, απλά ως επένδυση ο χρυσός δεν έχει καμία έλξη γι'άυτόν, λέει.

Συμφωνώ μαζί σου ότι είμαστε άλλα μεγέθη, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Αν έχει κανείς 10 χιλιάρικα στη τσέπη του τι να κάνει με 20 % κέρδος τη χρονιά; Να ενθουσιάζεται για το χαρτζιλίκι που έβγαλε; 'Οχι, πρέπει να πολλαπλασιάζουμε τα λεφτά μας, και αυτό είναι ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στις αγορές.

Την Coca Cola την ήθελα να αγοράζω ήδη στο 1997 και μάλιστα για ένα μεγάλο ποσό, ακριβώς γιατί ο Warren Buffett ήταν ενθουσιασμένος με την εταιρεία. Δεν το έκανα όμως επειδή η τιμή μου φαινόταν πολύ ακριβή μετά από το Hype που είχε πάθει πριν. Και όταν κοιτάζω το Chart από τότε μέχρι σήμερα διακρίνω ότι δεν θα είχα κέρδισει ούτε δεκάρα τα περασμένα 16 χρόνια. Αυτό μας δείχνει ότι η τιμή ακόμα του άριστου προσόντος μπορεί να είναι υπερβολική.

'Εχω τις εξής απορίες για τον χρυσό:
1. Ας κοιτάξουμε τον χρυσό μακροπρόθεσμα, δηλαδή από το 1913, 100 χρόνια πρίν, και μάλιστα σε σύγκριση με το Dow Jones.

Χρυσός
1913 20 $
2013 1.400 $
ούτε τόκος ούτε μέρισμα

Dow Jones
1913 50
2013 15.000
συν 100 χρόνια!! μερίσματα
Ο χρυσός καλά το κατάφερε;

2.Ο χρυσός δεν έχει καμία εσωτερική αξία, δεν εκβλαστάνει, δεν μεγαλώνει, δεν παράγει, δεν προσφέρει τίποτα. Και σου κοστίζει κιόλας: κόστος φύλαξης, φόρος. 'Εχει δηλαδή αρνητικό Cash-Flow και μεγάλο Spread ιδίως σε φυσική μορφή αν θέλω να τον αγοράζω.
Γιατι να το κάνω;

3.Ας πούμε ότι θα είχαμε μεγάλη κρίση στον κόσμο ή στην Ευρώπη. Τι να τον κάνω τον χρυσό σου; Δεν με βωηθά καθόλου.
Πράγματι, πιστέυεις ότι θα αγόραζε κανείς τον χρυσό σου αν είχε ανάγκη από άλλα πράγματα σε δύσκολες εποχές;

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αγαπητέ μου Ποδολάγνε,

ομολογώ ότι ήμουν λίγο φάουλ όταν παράθεσα τη γνώμη του Buffett για το χρυσό επειδή αυτός δεν λέει ότι περιμένει το χρύσο να πέσει, απλά ως επένδυση ο χρυσός δεν έχει καμία έλξη γι'άυτόν, λέει.

Συμφωνώ μαζί σου ότι είμαστε άλλα μεγέθη, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Αν έχει κανείς 10 χιλιάρικα στη τσέπη του τι να κάνει με 20 % κέρδος τη χρονιά; Να ενθουσιάζεται για το χαρτζιλίκι που έβγαλε; 'Οχι, πρέπει να πολλαπλασιάζουμε τα λεφτά μας, και αυτό είναι ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στις αγορές.

Την Coca Cola την ήθελα να αγοράζω ήδη στο 1997 και μάλιστα για ένα μεγάλο ποσό, ακριβώς γιατί ο Warren Buffett ήταν ενθουσιασμένος με την εταιρεία. Δεν το έκανα όμως επειδή η τιμή μου φαινόταν πολύ ακριβή μετά από το Hype που είχε πάθει πριν. Και όταν κοιτάζω το Chart από τότε μέχρι σήμερα διακρίνω ότι δεν θα κέρδιζα ούτε δεκάρα τα περασμένα 16 χρόνια. Αυτό μας δείχνει ότι η τιμή ακόμα του άριστου προσόντος μπορεί να είναι υπερβολική.

1. Ας κοιτάξουμε τον χρυσό μακροπρόθεσμα, δηλαδή από το 1913, 100 χρόνια πρίν, και μάλιστα σε σύγκριση με το Dow Jones.

Χρυσός
1913 20 $
2013 1.400 $
ούτε τόκος ούτε μέρισμα

Dow Jones
1913 50
2013 15.000

2.Ο χρυσός δεν έχει καμία εσωτερική αξία, δεν εκβλαστάνει, δεν μεγαλώνει, δεν παράγει, δεν προσφέρει τίποτα. Και σου κοστίζει κιόλας: κόστος φύλαξης, φόρος. 'Εχει δηλαδή αρνητικό Cash-Flow και μεγάλο Spread ιδίως σε φυσική μορφή αν θέλω να τον αγοράζω.
Γιατι να το κάνω;

3.Ας πούμε ότι θα είχαμε μεγάλη κρίση στον κόσμο ή στην Ευρώπη. Τι να τον κάνω τον χρυσό σου; Δεν με βωηθά καθόλου.
Πράγματι, πιστέυεις ότι θα αγόραζε κανείς τον χρυσό σου αν είχε ανάγκη από άλλα πράγματα σε δύσκολες εποχές;
Αν εχεις 10000 σε μια χωρα υπο κατοχη,δεν ονειρευεσαι χρυσους και μετοχες,κρατας τα λεφτα σου για ωρα αναγκης,αλλιως πας απο τωρα στα συσσιτια να εισαι ετοιμος για τα 100 ευρω που θα παιρνεις μισθο σε λιγο :grin:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ποδολάγνε, άμα μου λύσεις το πρόβλημα φύλαξης του χρυσού σε φυσική μορφή, θα σε παραδεχτώ!

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
ποδολαγνε κατα φαντασιαν χρηματιστη

συνεχομενες ανοδοι στο χρηματιστηριο αθηνων

1152 ο ΓΔ με εβδομαδιαια κερδη 11,4%

κατα τα αλλα περιμενες πτωση  :s&m_3:

100% και βαλε εχω κερδος απο τις τραπεζομετοχες μου

εσυ λεγε ακομα για τον χρυσο που ολο πεφτει

ασχετε  :s&m_3:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
ποδολαγνε κατα φαντασιαν χρηματιστη

συνεχομενες ανοδοι στο χρηματιστηριο αθηνων

1152 ο ΓΔ με εβδομαδιαια κερδη 11,4%

κατα τα αλλα περιμενες πτωση  :s&m_3:

100% και βαλε εχω κερδος απο τις τραπεζομετοχες μου

εσυ λεγε ακομα για τον χρυσο που ολο πεφτει

ασχετε  :s&m_3:

Ηλίθιο δημσιουπαλληλικό σκουπίδι, μόνος σου έχεις πει πως είσαι αγορασμένος στα 8 ευρώ στην ΕΤΕ ... 2000 κομμάτια...

Στην δική σου φαντασία μαλακα μπορεί να κερδίζεις όχι 100% αλλά και 1000%

Κάνε μας τη χάρη μπούλη και να προσέχεις τι ποστάρεις γιατί υπάρχουν κι άνθρωποι που θυμούνται τι έγραφες.

ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Ποδολάγνε, άμα μου λύσεις το πρόβλημα φύλαξης του χρυσού σε φυσική μορφή, θα σε παραδεχτώ!

Φίλε μου οι επιλογές δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένες. Σπίτι μόνο και να το χαιδεύεις...

Ίσως κάνα βαρύ χρηματοκιβώτιο με ειδικό δωματιο φύλαξης όπου δεν θα μπαίνει όποιος ναναι.

:grin:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Έλα μη μαλλιοτραβιέστε!  :s&m_1:
Πές μου Ποδολέγνε, που φυλάς το χρυσό, σε θυρίδα τράπεζας εδώ, του εξωτερικού, σε δική σου κρυψώνα;
Δεν θα το πω πουθενά!  :coffee:
  Φίλε μου οι επιλογές δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένες. Σπίτι μόνο και να το χαιδεύεις...
 Ίσως κάνα βαρύ χρηματοκιβώτιο με ειδικό δωματιο φύλαξης όπου δεν θα μπαίνει όποιος ναναι.
   :grin:
Ωπ, τώρα το'δα.
Δυστυχώς επικίνδυνη επιλογή.
Το τρίκαρδο τι τον έχεις;  :grin:

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
  Ηλίθιο δημσιουπαλληλικό σκουπίδι, μόνος σου έχεις πει πως είσαι αγορασμένος στα 8 ευρώ στην ΕΤΕ ... 2000 κομμάτια...

Στην δική σου φαντασία μαλακα μπορεί να κερδίζεις όχι 100% αλλά και 1000%

Κάνε μας τη χάρη μπούλη και να προσέχεις τι ποστάρεις γιατί υπάρχουν κι άνθρωποι που θυμούνται τι έγραφες.

ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ.

ρε βλαμενε 100% και βαλε εχει κανει ανοδο η ετε

εγω χαμενος ειμαι ναι

τουλαχιστον προς το παρον

αλλωστε εγω δεν το επαιξα ποτε γκουρου των αγορων

εσυ το παιζεις και παντα εκτος πεφτεις

του πουστη και στην τυχη να τα ελεγες 50% πιθανοτητες ειχες

φιδεμπορα  :s&m_3:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Αγαπητέ μου Ποδολάγνε,

ομολογώ ότι ήμουν λίγο φάουλ όταν παράθεσα τη γνώμη του Buffett για τον χρυσό επειδή αυτός δεν λέει ότι περιμένει τον χρύσο να πέσει, απλά ως επένδυση ο χρυσός δεν έχει καμία έλξη γι'άυτόν, λέει.

Την Coca Cola την ήθελα να αγοράζω ήδη στο 1997 και μάλιστα για ένα μεγάλο ποσό, ακριβώς γιατί ο Warren Buffett ήταν ενθουσιασμένος με την εταιρεία. Δεν το έκανα όμως επειδή η τιμή μου φαινόταν πολύ ακριβή μετά από το Hype που είχε πάθει πριν. Και όταν κοιτάζω το Chart από τότε μέχρι σήμερα διακρίνω ότι δεν θα είχα κέρδισει ούτε δεκάρα τα περασμένα 16 χρόνια. Αυτό μας δείχνει ότι η τιμή ακόμα του άριστου προσόντος μπορεί να είναι υπερβολική.

Χρυσός
1913 20 $
2013 1.400 $
ούτε τόκος ούτε μέρισμα

Dow Jones
1913 50
2013 15.000

Γιατι να το κάνω;

Παμε να απαντάμε ένα ένα.

Κοκακόλα. Είσαι λάθος! σε 16 χρόνια έχει τριπλασιάσει την τιμή της. ΑΠό 15 δολάρια στα 45 σήμερα συν τα μερίσματα που ανελλιπώς δίνει η Κόκακολα κομπανυ εδώ και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια.
Κάποιος χρηματιστης είχε υπολογίσει πως αν αγόραζες Κοκα πριν 15 χρόνια, και επανεπένδυες τα μερίσματα,  σήμερα θα έπαιρνες μέρισμα κάθε χρόνο το κεφάλαιο που επένδυσες την πρωτη χρονιά

Σχετικό λινκ για να δεις την πορεία της μετοχής.

Πάμε τωρα στον χρυσό.

Όλα τα assets που επενδύουμε, είναι για πεπερασμένο χρονικό διάστημα. Χεστηκα τι έχει κάνει ο χρυσός τα τελευταία 100 χρόνια.

Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι τι έχει κάνει τα 7 τελευταία χρόνια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Εχει γαμηθεί στην άνοδο.

(Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Η άνοδος του χρυσού είναι απτή. Ενώ ο Ντάου σε σχέση με το δολάριο έχει άσχημη συγκριση, διότι το δολάριο είναι πολύ πληθωριστικό νόμισμα.)

Μένουμε σε αυτό που είπα πρωτύτερα. Αυτη τη στιγμή ο χρυσός είναι ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Που αντί να την πληρώνεις σου αποδίδει κιόλας.

Και οπωσδήποτε δεν θα είναι για πάντα έτσι. Κάποια στιγμή τα δεδομένα θα αλλάξουν. Θα δούμε τι άλλο asset θα εμφανιστεί στον ορίζοντα τότε.

Τελειώνω.  Στην κατοχή τα τρόφιμα ανταλλάσονταν μόνο με χρυσό. Με τίποτα άλλο.

Ούτε με σπίτια, ούτε με μετρητά, ούτε με μετοχές. Διότι δεν είχαν καμμία αξία.

Οπωσδήποτε δεν είναι το μοναδικό προιόν που έχω.

Είναι το μοναδικό όμως που με κάνει αυτή τη στιγμή να αισθάνομαι ασφαλής.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515

" Τα ακίνητα δεν χάνουν ποτέ!", " Πήγαινε να αγοράσεις το τάδε οικόπεδο, μόνο 1 εκατομμύριο κάνει!"  :2funny:

Κι όσο τους άκουγα τόσο περισσότερο πίστευα στην κατάρρευση.

μαγκια σου αν ξεπουλησες στο pic τα ακινητα. Παντως για την σημερινη τους απαξια δεν ηταν αρκετη η κριση.
Δεν δικαιολογειται μεζονετα στα βορεια προαστεια που αγοραζοταν 1.500.000 σημερα να προσπαθει να πουληθει 500.000.
Ειναι μεγαλη απαξια ακομα και αν καποιος προεξοφλει τη δραχμη (υποτιμηση 50-60%).
Η κατασταση εφτασε εδω γιατι οι οικονομικοι εγκεφαλοι :jerking: θεωρησαν οτι ο καλυτερος τροπος να κουρευτουν οι καταθεσεις του κοσμου ειναι μεσω ακινητων.
Ε, τι διαολε οποιος εχει ενα ακριβο σπιτι ή 2-3 φθηνοτερα θα εχει και 100 - 200 χιλιαρικα στην ακρη, ασπρα ή μαυρα...

Οσο για το χρυσο σε φυσικη μορφη δεν νομιζω οτι αυτη την εποχη ΑΝ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ να ενδιεφερε πολλους.
Στους ελληνες ομως που βλεπουν μια αστικη  :jerking: κυβερνηση να απειλει τις ιδιοκτησιες τους και να βαζει τεκμηριο διαβιωσης 6000€ για ΙΧ 1600 κυβικα, επαναφερει στη μνημη τους παππουδες της κατοχης που εσωσαν τις φαμιλιες τους με 5-10 λιρες στα πυθαρια  :headbang:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
ρε βλαμενε 100% και βαλε εχει κανει ανοδο η ετε

εγω χαμενος ειμαι ναι

τουλαχιστον προς το παρον

αλλωστε εγω δεν το επαιξα ποτε γκουρου των αγορων

εσυ το παιζεις και παντα εκτος πεφτεις

του πουστη και στην τυχη να τα ελεγες 50% πιθανοτητες ειχες

φιδεμπορα  :s&m_3:

ΚΙΤΡΙΝΟ. Στο προηγούμενο ποστ έλεγες πως κέρδιζες 100% ρε παλιομαλακα τελευταίε.

Ποιος σου είπε πως εγω το παίζω γκουρού;

Συ είπας.

Ενας συνηθισμένος άνθρωπος είμαι και κάνω μία εργασία που αφορά τις χρηματιστηριακές αγορές.

Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Όσον αφορά τις προβλέψεις...  8 έκανα.

Τις 6 πάνω στο ευρωδολάριο
Την μία πάνω στην Εθνική
Κι άλλη μία πάνω στον Γίδη.

Στον Γιδη έπεσα έξω για έναν λόγο. Εχει αλλάξει η στάθμιση των τραπεζών.

Δεν με ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς. Δεν παίζεται πουθενά ο Γίδης...

Στην Εθνική;  Το 0,37 το είδες;  200 μάτια το είδαν εδώ μέσα και πήρα 100 μηνυματα.

Στο ευρωδολάριο....

και οι 6 προβλέψεις πετυχημένες...

Τελευταία πρόβλεψις.... ανωτερο σημείο το 1,3226...

Σημερα το ευρωδολάριο παλεύει στο 1,2800 dear.

Κοίταξε καλά αυτά που έχω πει. Και βγάλε τους εγωισμους από το κεφάλι σου.

Δεν περιμένω να το κάνεις...

Η επιλογή σου και μόνο να κρυφτείς πίσω από το ελληνικό δημόσιο δείχνει από μόνη της τον φόβο σου για την αληθινή μάχη που δίνεται κάθε μέρα εκεί έξω.

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
το οτι προσπαθεις να μας πεισεις για κατι

δεν σημαινει πως θα μας πεισεις κιολας

συνεχισε να λες για τις σωστες προβλεψεις σου

μπας και πεισεις τον εαυτο σου  :jerking:

μετα χριστον προφητες ειμαστε ολοι

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
μαγκια σου αν ξεπουλησες στο pic τα ακινητα. Παντως για την σημερινη τους απαξια δεν ηταν αρκετη η κριση.
Δεν δικαιολογειται μεζονετα στα βορεια προαστεια που αγοραζοταν 1.500.000 σημερα να προσπαθει να πουληθει 500.000.
Ειναι μεγαλη απαξια ακομα και αν καποιος προεξοφλει τη δραχμη (υποτιμηση 50-60%).
Η κατασταση εφτασε εδω γιατι οι οικονομικοι εγκεφαλοι :jerking: θεωρησαν οτι ο καλυτερος τροπος να κουρευτουν οι καταθεσεις του κοσμου ειναι μεσω ακινητων.
Ε, τι διαολε οποιος εχει ενα ακριβο σπιτι ή 2-3 φθηνοτερα θα εχει και 100 - 200 χιλιαρικα στην ακρη, ασπρα ή μαυρα...

Οσο για το χρυσο σε φυσικη μορφη δεν νομιζω οτι αυτη την εποχη ΑΝ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ να ενδιεφερε πολλους.
Στους ελληνες ομως που βλεπουν μια αστικη  :jerking: κυβερνηση να απειλει τις ιδιοκτησιες τους και να βαζει τεκμηριο διαβιωσης 6000€ για ΙΧ 1600 κυβικα, επαναφερει στη μνημη τους παππουδες της κατοχης που εσωσαν τις φαμιλιες τους με 5-10 λιρες στα πυθαρια  :headbang:

Αγαπητέ geoman

δεν πούλησα στο πικ.

Ήταν πολλά τα ακίνητα και πουλούσα για αρκετό καιρό. Και έκανα και λάθη στην τριετη αυτή πορεία ξεπουλήματος. Στην αγωνία μου να τα διώξω, εν γνώσει μου έκανα λάθη.
Δεν ήξερα πόσο χρόνο είχα ακόμη στη διάθεσή μου.

Ούτε γκουρού είμαι ούτε παντογνώστης. Προσπαθω να είμαι απλώς μέσα στο πνεύμα της εποχής, ίσως και λίγο πιο μπροστά και αποκρυπτογραφώ τα μηνύματα της αγοράς.

Δεν μπορεί να πουλάω διαμέρισμα το 2004 στη Γλυφάδα στα 3 χιλιάρικα το μέτρο και το 2007 να παίζει η ίδια τιμή στο Κορυδαλλό. Απλά δεν γίνεται.

Κάτι δεν πήγαινε καλά, το είδα ευτυχώς αρκετά νωρίς.

Ευχομαι και στο μέλλον να βλέπω τα πράγματα με την ίδια οξυδέρκεια που είδα κι αυτό.

Επειδή βλε΄πω πως γνωρίζεις από βαπόρια, φαντάζομαι ταξιδεύεις τακτικά.

Πιστεύεις πως δεν θα έρθει η ώρα που όλος ο πλανητης θα καταφύγει στον χρυσό;

Είναι νομοτελειακά καταδικασμένο να γινει φίλε μου. Σημερα ζούμε απλά μια διόρθωση!

Δες πόσα μαγαζιά ανταλλαγής χρυσού έχουν ανοίξει.... Σαν τις ΑΕΛΔΕ ένα πράμα το 1999 ....

ε;

Το πάρτυ θα συνεχιστεί. Κι όταν όλοι θα μιλάνε για το χρυσό σαν το απόλυτο asset.... εγώ αδερφέ μου θα ξεπουλάω....

Τότε ναι.... θα ξεπουλάω και χρυσό.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
το οτι προσπαθεις να μας πεισεις για κατι

δεν σημαινει πως θα μας πεισεις κιολας

συνεχισε να λες για τις σωστες προβλεψεις σου

μπας και πεισεις τον εαυτο σου  :jerking:

μετα χριστον προφητες ειμαστε ολοι

Στα αρχίδια μου να σε πείσω ρε μαλάκα.

100 μηνύματα πήρα από ανθρωπους που με ρωτούσανε πως το βρηκα το ακριβές 0,37 της Εθνικής...

Δυο μηνες πριν το είχα πει εδώ μέσα.

ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ....  που πρέπει να σε πείσω κιόλας...  :2funny:

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
  Στα αρχίδια μου να σε πείσω ρε μαλάκα.

100 μηνύματα πήρα από ανθρωπους που με ρωτούσανε πως το βρηκα το ακριβές 0,37 της Εθνικής...

Δυο μηνες πριν το είχα πει εδώ μέσα.

ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ....  που πρέπει να σε πείσω κιόλας...  :2funny:

κι εγω εχω λαβει 200 πμ

και με ρωτανε για το τηλεφωνο της κεητ απτον

μαλακιες για πμ λενε και τα βρωμομουνα του σαιτ

αλλα δεν εχουν βγαλει ουτε ενα για επιβεβαιωση

οσο για το οτι τα ειχες πει δυο μηνες πριν

ΔΕΝ ισχυει με την καμια

ΠΟΤΕ δεν εχεις πει κατι απο πιο πριν

μονο αφου κατι γινει λες οτι και καλα επιβεβαιωθηκες

αυτα τελος απο μενα

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
Παμε να απαντάμε ένα ένα.

Κοκακόλα. Είσαι λάθος! σε 16 χρόνια έχει τριπλασιάσει την τιμή της. ΑΠό 15 δολάρια στα 45 σήμερα συν τα μερίσματα που ανελλιπώς δίνει η Κόκακολα κομπανυ εδώ και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια.
Κάποιος χρηματιστης είχε υπολογίσει πως αν αγόραζες Κοκα πριν 15 χρόνια, και επανεπένδυες τα μερίσματα,  σήμερα θα έπαιρνες μέρισμα κάθε χρόνο το κεφάλαιο που επένδυσες την πρωτη χρονιά

Σχετικό λινκ για να δεις την πορεία της μετοχής.

Πάμε τωρα στον χρυσό.

Όλα τα assets που επενδύουμε, είναι για πεπερασμένο χρονικό διάστημα. Χεστηκα τι έχει κάνει ο χρυσός τα τελευταία 100 χρόνια.

Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι τι έχει κάνει τα 7 τελευταία χρόνια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Εχει γαμηθεί στην άνοδο.

(Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Η άνοδος του χρυσού είναι απτή. Ενώ ο Ντάου σε σχέση με το δολάριο έχει άσχημη συγκριση, διότι το δολάριο είναι πολύ πληθωριστικό νόμισμα.)

Μένουμε σε αυτό που είπα πρωτύτερα. Αυτη τη στιγμή ο χρυσός είναι ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Που αντί να την πληρώνεις σου αποδίδει κιόλας.

Και οπωσδήποτε δεν θα είναι για πάντα έτσι. Κάποια στιγμή τα δεδομένα θα αλλάξουν. Θα δούμε τι άλλο asset θα εμφανιστεί στον ορίζοντα τότε.

Τελειώνω.  Στην κατοχή τα τρόφιμα ανταλλάσονταν μόνο με χρυσό. Με τίποτα άλλο.

Ούτε με σπίτια, ούτε με μετρητά, ούτε με μετοχές. Διότι δεν είχαν καμμία αξία.

Οπωσδήποτε δεν είναι το μοναδικό προιόν που έχω.

Είναι το μοναδικό όμως που με κάνει αυτή τη στιγμή να αισθάνομαι ασφαλής.

Χρυσό μου Ποδολάγνε,

όχι, με την ΚοκαΚολα δεν έκανα λάθος. 'Ηθελα να την αγοράζω το καλοκαίρι 1997 στα 35 $ αφού περίπου 30-πλασιάστηκε από το 1981. Καλά, τώρα τελευταία κινείται πάνω από τα 40 $, αλλά μήν ξεχνάς τις απώλειες του $ που 1997 ήταν στα 1,10 €.
Κόκκινο: Αυτό είναι αδύνατο. Σκέψου το λιγάκι και κοίτα εδώ

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
συζητηση με ενδιαφερον απο ντυβουαρ και πορδολαγνο. μπραβο.

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96
γιατι πλακωνεστε ρε γιδια ?

κοιτα τι εκανε ενας κρητικος που δεν πινει ρακες κ δε συχναζει την μιση μερα στα καφενεια

ο ενας βριζει τους ΔΥ και ο αλλος λεει για φιδεμπορες
ξεΚοληστε ρε μαλακες. μαζευτε στατιστικα στοιχεια για τις αγορες, αξιολογειστε τα , αναλυστε τα, και μπορει να κερδισουμε ολοι απο αυτο

οσο για τους ΔΥ, αυτοι που ειναι με ΑΣΕΠ, ειναι πολυ καλοι, οι αλλοι ειναι για ΚΛΩΤΣΙΕΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΑ, να λεω για βαπορια, αλλα γαμησατε τη συζητηση
κοιταχτε λιγο τον ΒDTI index και τις ναυλαγορες
Εγω βγαζω καλο πακετακι απο το χρηματηστηριο
ομως τωρα συμφωνω και με τον ποδολαγνο που προτεινει χρυσο....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ, κ ο χρυσος σε ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ , αλλα και τιτλοποιημενος ειναι πολυ καλυ επενδυση, ιδιως τωρα που θα σκασει η φουσκα του ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
κι εγω εχω λαβει 200 πμ

και με ρωτανε για το τηλεφωνο της κεητ απτον

μαλακιες για πμ λενε και τα βρωμομουνα του σαιτ

αλλα δεν εχουν βγαλει ουτε ενα για επιβεβαιωση

οσο για το οτι τα ειχες πει δυο μηνες πριν

ΔΕΝ ισχυει με την καμια

ΠΟΤΕ δεν εχεις πει κατι απο πιο πριν

μονο αφου κατι γινει λες οτι και καλα επιβεβαιωθηκες

αυτα τελος απο μενα

τυπε το πιο δυσκολο πραγμα ειναι να πεις τη γνωμη σου και το πιο ευκολο πραγμα ειναι να την κρινουν οι αλλοι εκ του ασφαλους οι οποιοι δε ρισκαρουν να γραψουν προβλεψη. δεν εχει σημασια αν πεσει 100% μεσα ή εξω ο πορδολαγνος, σημασια εχει οτι βγαινει και τοποθετειται σε κατι που ασχολειται συστηματικα. εγω τον παρακολουθω με ενδιαφερον εδω ασχετα αν τον κραζω σε αλλα θεματα που κανει το ιδιο λαθος που κανεις εσυ εδω, δηλαδη να κρινει πραγματα και παιχτες που ασχολουνται πολυ περισσοτερο απο οτι αυτος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom