Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 141K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

psofilospso

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2013
Like
0
Πόντοι
1
  Το χρηματιστήριο δεν είναι τζόγος. Κακώς - κάκιστα το αντιμετωπίζουν έτσι ορισμένοι.
Είναι μια δουλειά σαν όλες τις άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Μόνο που μπορείς να χρεοκοπήσεις πολύ εύκολα όταν κάνεις πολλές αγοραπωλησίες και εκτίθεσαι σε μεγάλα ρίσκα.

Είναι το ίδιο ακριβώς με τον έμπορο πολυκαταστήματος που αχόρταγος φέρνει συνεχώς καινούρια εμπορεύματα, προσδοκώντας σε συνεχή αύξηση του τζίρου. Οι πολλές αγορές ενέχουν και μεγάλο περιθώριο σφάλματος.

Το ίδιο είναι και οι αγοραπωλησίες μετοχών ή παραγώγων προιόντων. Όταν κάνεις αραιό, μελετημένο trading, με πλάνο, στρατηγική, συγκεκριμένη τακτική, πάνω σε assets που έχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας σε παρόμοιες καταστάσεις και με καλό money management είναι αδύνατον να χάσεις στο σύνολο.

It's all about the total at the end of the year.
δικιο εχεις,αλλα οι περισοτεροι σαν τζογο το βλεπαμε τοτε :jerking:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΗΛΑΔΙΣ .... 

Αν έτσι το βλέπετε στο κεφάλι σας αγαπητέ, γιατί να σας στενοχωρήσω; Κάντε λίγο στην άκρη τα παπάρια που έχετε στα μάτια σας για να βλέπετε και λίγο μην σκοντάψετε.

:tooth:

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
  Αν έτσι το βλέπετε στο κεφάλι σας αγαπητέ, γιατί να σας στενοχωρήσω; Κάντε λίγο στην άκρη τα παπάρια που έχετε στα μάτια σας για να βλέπετε και λίγο μην σκοντάψετε.

:tooth:

ΤΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΟΥΡΑΔΑ ?

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ Η ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ....

ΕΜ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟ 99 ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ....

ΠΑΙΞΕ ΦΟΡΕΞ  ΜΑΙΝΤΑΝΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΕ 1000

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
ΤΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΟΥΡΑΔΑ ?

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ Η ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ....

ΕΜ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟ 99 ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ....

ΠΑΙΞΕ ΦΟΡΕΞ  ΜΑΙΝΤΑΝΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΕ 1000

Κάνετε ένα λάθος αγαπητέ κύριε. Εγώ ήμουν πάντα από τους άλλους. Other people's money.

Δείτε την ταινία με τον Ντάνυ ντε Βίτο.

Όσο για την κουράδα... να μην σας στερήσω το φαγητό σας.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
  Κάνετε ένα λάθος αγαπητέ κύριε. Εγώ ήμουν πάντα από τους άλλους. Other people's money.

Δείτε την ταινία με τον Ντάνυ ντε Βίτο.

Όσο για την κουράδα... να μην σας στερήσω το φαγητό σας.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ....

ΑΝ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ ΑΣΤΕΙΑ ... ΟΧΙ ASE ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ .... ΟΥΤΕ ΞΕΡΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΤΣΑ ΣΟΥ ....

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ....

ΑΝ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ ΑΣΤΕΙΑ ... ΟΧΙ ASE ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ .... ΟΥΤΕ ΞΕΡΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΤΣΑ ΣΟΥ ....

Ας παίξω εγώ μια ξερή με τη θεία μου.... παίξτε κι εσείς το πουλάκι σας ελλείψει χρημάτων...

Ο κάθε ένας με ό,τι έχει παίζει .... και ξέρει και ακριβώς πόσα έχει στην τσέπη του.

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
2 καταπληκτικές ευκαιρίες με γερμανικές μετοχές

Η Γερμανία επιδιώκει ισορροπημένο προύπολογισμό το 2014, το αργότερο το 2015. Αυτό ακούγεται καλά για την πιο μεγάλη οικονομία της Ευρώπης, ενώ δεν είναι. Ως Γερμανός που παρακολουθεί το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εδώ και 25 χρόνια ξέρω ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις σημαίνουν συναγερμό. Αλλά: ταυτόχρονα μας προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες! Τι εννοώ;

Το ξέρω ήδη το παιχνίδι. 'Οταν πάει καλα η οικονομία και η κυβέρνηση μιλάει για ισορροπημένο προύπολογισμό θα βηματίσουμε κατευθείαν στο επόμενο Crash. Όταν πάει καλά η οικονομία, καταρρέει το χρηματιστήριο. Αντιθέτως, το χρηματιστήριο ανεβαίνει μετά από μια κατάρρευση της εγχώριας οικονομίας, όταν η οικονομική δραστηριότητα είναι σε αγρανάπαυση, όταν η ανεργία ανεβαινει ραγδαία, όταν μεταδίδονται φόβο και ανασφάλεια ( δηλαδή όπως τώρα στην Ελλάδα / γι'αυτό είμαι πολύ αισιόδοξος για το ΧΑ). Τότε περισσεύουν τα λεφτά στις χρηματαγορές και ο δείκτης ξέρει μόνο την ανοδική πορεία.

Επομένος περιμένω το τέλος της ανοδικής πορείας του γερμανικού χρηματιστηρίου το αργότερο το 2015. Μέχρι τότε το DAX μάλλον θα ξεπερνά τα 10.000.

Θέλω όμως να καταλήξω σε κάτι άλλο. Ξέρω 2 γερμανικές μετοχές υψηλής ποιότητας που πιθανότατα δεν θα χρεωκοπούν οι οποιές πάντα έπαθαν μεγάλη συρρίκνωση στο Crash και: πιθανότατα θα ανακάμπτουν μετά από το Crash. Τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια πολλαπλασιάστηκαν μετά από κάθε Crash. Εννοώ τη

Volkswagen  (ISIN DE0007664039) και τη
Hugo Boss (ISIN DE000A1PHFF7)

Προτείνω την εξής στρατηγική:
Μετά από το επόμενο Crash θα αγοράσουμε αυτές τις δυο μετοχές και απλά θα περιμένουμε 3 χρόνια. Πιθανότατα θα 5-πλασιαστούν αυτές οι μετοχές, περίπου. Πώς όμως θα καταλαβαίνουμε όταν θα'ρθεί η στιγμή να αγοράσουμε; Θα έλεγα: όταν θα πεθάνει η ελπίδα. 'Οταν η μεταβλητότητα θα φτάσει τα 50/60/70 %. Είναι δύσκολο. Αλλά δεν θα χρειαστεί να βρούμε το πιο φτινό σημείο, αρκεί να τις αγοράζουμε φτινά, επειδή ξέρουμε: Αυτές οι μετοχές πάνε για καινούργιο ρεκόρ. Και η πονηρούλες πρώτα πρώτα τις παίζουν short το τέλος του 2014. Μην ξεχνάτε όμως να τις επαναγοράζετε.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
Αιωνιος φοιτητης, συγγραφεας (ανεκδοτος, προς το παρον) και τον τελευταιο μηνα δουλευω σε ενα οικονομικο σαιτ, κανοντας κυριως δευτερογενη δουλεια (αντιγραφες απο Ναυτεμπορικη, ΣΚΑΙ, capital...), αλλα και λιγη πρωτογενη δουλεια (μελετη οικ. στοιχειων)- κυριως απο δικια μου πρωτοβουλια και θεληση να μαθαινω πραγματα...
Δηλαδη, αν ηθελα, θα μπορουσα απλα να πεταω ειδησεις σε μια φορμα δημοσιευσης, αλλαζοντας λιγο τον προλογο και την φωτογραφια...

Παραταυτα, επειδη οπως ειπα εχω μεγαλη φιλομαθεια, αρχισα να παρατηρω λιγο πιο συστηματικα χρηματιστηριακους δεικτες, προϊόντα, τιμες, ισολογισμους, κλπ κλπ... Ολα αυτα τα εκανα ουτως ή αλλως, και απο το σπιτι μου, αλλα τωρα που τα ειχα μπρος στα ματια μου επι 8 ωρες, ο ρυθμος αφομοιωσης πραγματων εκτιναχθηκε.

Ε, και στα πλαισια αυτης της παρακολουθησης, κατεληξα οτι οι βιομηχανιες μεταλλων και οι μεγαλες κατασκευαστικες (+ κατασκευη ενεργειακων σταθμων+ ΑΠΕ), ειναι το μονο εξαγωγιμο προϊον αυτης της χωρας... Οποτε επικεντρωθηκα λιγο παραπανω.

Οικονομικο συμφερον δεν εχω - αν ρωτας αυτο. Ουτε χρηματιστηριο παιζω, ουτε σκοπευω να πιασω δουλεια σε καποια απο αυτες τις εταιριες. Προς το παρον, ειμαι απλος παρατηρητης της "μεγαλης εικονας" - ως ελληνικη οικονομια δηλαδη.

Στο χα πει κι εγώ προχτές πως είσαι πολύ λίγος, τωρα το παραδέχεσαι και μόνος σου.

Κάτι είναι κι αυτό.

:grin:

Το ίδιο σου το σχόλιο παρακάτω αποδεικνύει πόσο άσχετος είσαι.

/////////////////////////////////////////////////////////////
Ρε μαλακα, σοβαρα τωρα...

Εσυ νομιζεις οτι υπαρχει εμποριο χρυσου σε φυσικη μορφη?
Οτι, δηλαδη, πας, ψωνιζεις 5 κιλα από τον Τραμπακοπουλο, τα πας σε μια θυριδα, και μετα αμα χρειαστεις ρευστο τα επιστρεφεις στον Τραμπακοπουλο???  Hmmm....

ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ???

////////////////////////////////////////////////////////////

Να σε κάνω λοιπόν λίγο σχετικό για να μην ξανακάνεις τον έξυπνο, ενώ όπως παραδέχεσαι κι ο ίδιος είσαι ένας αιώνιος φοιτητής που δεν έχει δουλεψει καν ακόμα κι η γλώσσα του είναι πιο μεγάλη από το μυαλό του.

Δεν νομίζω πως υπάρχει εμπόριο χρυσού. Είμαι σίγουρος γιατί έχω στην κατοχή μου χρυσές λίρες, πεντόλιρα, και ράβδους.

Όταν θέλω να βρω χρυσό δεν βρίσκω "πια". Οι τράπεζες δεν δίνουν.  Γι αυτό ακριβως ο χρυσός σε φυσική μορφή δεν έχει τιμή. Το μόνο που γίνεται ενδιάμεσα είναι η "αξιολόγηση" ώστε να μην πέσεις σε κίβδηλο ή σε προσμείξεις που μειώνουν την καθαρότητα.

Δεν τα πας σε θυρίδα. Σε οποιαδήποτε ανακύρηξη πτωχευσης όλα τα υπάρχοντα σε θυρίδες δεσμεύονται.

Η φύλαξη είναι θέμα του καθενός και μόνο. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα εκεί που μένω να φυλάσσω την περιουσία μου και δεν προκαλώ και με τη ζωή μου ώστε να δημιουργήσω υπόνοιες πως κατέχω τόσες ποσότητες κιτρινου μετάλλου.

Τον χρυσό δεν τον αγοράσεις για να πας μετά στον "Τραμπακόπουλο" να τον εξαργυρώσεις με μετρητά, διότι πολύ απλά από αυτά τα μετρητά θέλεις να προστατευτείς.

Πόσο πιο λιανά να το κάνω?

Δεν τα θέλω τα "σκατόχαρτα" που λέγονται χρήματα. Από αυτά έχω μπόλικα. Κι όταν το χρήμα απαξιώνεται τόσο γρηγορα, ψάχνεις να βρεις άλλες μορφές για να προστατέψεις την περιουσία σου.

Και πρόσεξε αυτό το τελευταίο που λέω γιατί δεν θα το ξαναπώ.

Δεν προσδοκώ να κερδίσω μελλοντικά από τον χρυσό. Προστασία περιουσίας κάνω.

Τα κέρδη έρχονται από αλλού. Όταν έρχονται λοιπόν τα κέρδη, κάποιο ποσό το χρησιμοποιείς για προστασία περιουσίας, όπως κάποτε κάναμε με τα ακίνητα. Ο κόσμος δεν αγόραζε σπίτι για να κερδίσει από τη διαφορά, αλλά επειδή η δραχμούλα ήταν πληθωριστικό νόμισμα κι έχανε συνεχώς την αξία της. Άλλο αν τελικά αποδείχτηκε Ελντοράντο κι εφτασε το τριάρι στον Κορυδαλλό να πωλείται 300 χιλιάρικα.

Αν τελικά η τιμή του χρυσού αυξηθεί και πάει κάποτε 5 χιλιάρικα η ουγγιά (όπως ισχυρίζομαι), δεν θα με χαλάσει, αλλά δεν είναι και ο στόχος μου.

Ο στόχος είναι ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

Η Αμερική κόβει χρήμα και κάνει συνεχώς QE1, QE2, QE3 κι άλλα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης. Η Ε.Ε. θα αναγκαστεί να κάνει το ίδιο είτε με το ευρωομόλογο ή θα κόψει κι αυτή χρήμα, γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Η μόνη περίπτωση να κάνω λάθος είναι μία!!

Να βρεθεί αμεσα νέο ειδος ενέργειας, φιλικη στο περιβάλλον, δεν ξέρω τι θα είναι αυτό, υδρογόνο, ηλεκτρισμός...

Τότε και μόνον τότε ο χρυσός θα χάσει την αξία του.

Δες πόσο ψηλά ήταν ο χρυσός το 1929 μετά το κραχ στην Αμερική.... Ξέρεις τον λόγο του κράχ?

Εχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ενώ όλα πήγαιναν καλά στην Αμερικανική οικονομία, οι μετοχές κατέρρευσαν?

Ποια ήταν η βαθύτερη αιτία του ΚΡΑΧ?

Όταν θα έχεις την απάντηση θα ξέρεις πως να ενεργήσεις και στα χρηματιστήρια.

Και μέχρι να τα βρεις όλα αυτά, KEEP YOUR MOUTH SHOUT!

Ειδικά αν δεν ξέρεις ποιος βρίσκεται πίσω από το μόνιτορ και γράφει αυτές τις γραμμές.

Γκέγκε?

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Δεν θέλω να σε κράξω γιατί γενικά μου είσαι συμπαθής να το ξέρεις.
Όμως, βρε αρχιπάπαρε εσύ δε μας έλεγες ότι ο χρυσός θα πάει στις 6500;;
Θες να ανατρέξω στο ιστορικό να στα παραθέσω κιόλας;;
Πες μου, καυλώνεις να γίνεσαι ρεζίλι; Ηδονίζεσαι όταν σε κάνουν ξεφτίλα  :idiot:
Λοιπόν μέχρι να πάρει γκάζια ο χρυσός ή να κοπεί η ρευστότητα στις χρηματογορές τουμπεκιάσου, κρίμα είναι να διασύρρεσαι.

ΥΓ Βρε μουρλέ όπως σου είχα γράψει και παλιά άμα έρθει η συντέλεια και εγώ είμαι μανάβης και δε σου δίνω πατάτες με αντάλλαγμα τα χαρτάκια σου τι σε κάνει
να πιστεύεις ότι θα πάρω το κίτρινο μέταλλό σου  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Να μου πεις μαζεύω πετρέλαιο μάλιστα έχει κάποιο νόημα, άντε πάνε τώρα να γεμίσεις καμιά πισίνα με μπρεντ και να περιμένεις  :jerking: :jerking: :jerking:
Βάλε και τίποτα κονσέρβες στο κελάρι πιο αξία έχει.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ) ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

Θα καταρεύσει το σύστημα νομισματικών ισοτιμιών κάποτε στα προσεχή 10-20 χρόνια; Ναι!
Θα οδηγήσει αυτό στην θριαμβευτική επάνοδο του χρυσού; Όχι!

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
Δεν θέλω να σε κράξω γιατί γενικά μου είσαι συμπαθής να το ξέρεις.
Όμως, βρε αρχιπάπαρε εσύ δε μας έλεγες ότι ο χρυσός θα πάει στις 6500;;
Θες να ανατρέξω στο ιστορικό να στα παραθέσω κιόλας;;
Πες μου, καυλώνεις να γίνεσαι ρεζίλι; Ηδονίζεσαι όταν σε κάνουν ξεφτίλα  :idiot:
Λοιπόν μέχρι να πάρει γκάζια ο χρυσός ή να κοπεί η ρευστότητα στις χρηματογορές τουμπεκιάσου, κρίμα είναι να διασύρρεσαι.

ΥΓ Βρε μουρλέ όπως σου είχα γράψει και παλιά άμα έρθει η συντέλεια και εγώ είμαι μανάβης και δε σου δίνω πατάτες με αντάλλαγμα τα χαρτάκια σου τι σε κάνει
να πιστεύεις ότι θα πάρω το κίτρινο μέταλλό σου  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Να μου πεις μαζεύω πετρέλαιο μάλιστα έχει κάποιο νόημα, άντε πάνε τώρα να γεμίσεις καμιά πισίνα με μπρεντ και να περιμένεις  :jerking: :jerking: :jerking:
Βάλε και τίποτα κονσέρβες στο κελάρι πιο αξία έχει.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ) ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

Θα καταρεύσει το σύστημα νομισματικών ισοτιμιών κάποτε στα προσεχή 10-20 χρόνια; Ναι!
Θα οδηγήσει αυτό στην θριαμβευτική επάνοδο του χρυσού; Όχι!

Δεν το έχω πει ποτέ αυτό.....   :think: :think: :think: :think:  6.500 ευρώ η ουγγιά?

Αν μου βρεις το σχόλιο που το έχω πει .... τι να σου πω...

Κατά τα άλλα σε ό,τι έχω πει φίλε μου έχω πέσει μέσα.

Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δεν έπεσε κάτω από τα 4 ευρώ....  4,80 τρέχει κι ανεβαίνει... Αν δεν εγκαταλείψει το ελληνικό χρηματιστηριο (πράγμα πολύ πιθανό με τις μαλακίες που κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις) τα 18 ευρώ θα είναι πραγματικότητα.

Οι 100 μονάδες διόρθωσης του SP 500 ( από το 1669 - 1572 ) περιγράφησαν στο νήμα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ με χειρουργική ακρίβεια.

Το έρμο το ευρωδολάριο χτύπησε 10 φορές στο 1.3226 που είχα υποδείξει, μέχρι να ξεκολλήσει από κει.... Το περιμένει βέβαια τωρα το 1,3500 όπου θα γίνει Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ κι εκεί και θα το ξεσκίσω στα σορτ μόλις φτάσει.

Βέβαια εσείς... είστε γνωστοί μαλάκες και άσχετοι σε όλα τα φόρουμς κι ειδικά τα οικονομικά... πετάτε διάφορες κοτσάνες και μόλις δεν σας βγει η κοτσάνα που είπατε απλά εξαφανίζεστε.

Υπομονή λίγο...

Ο Αρμαγεδώνας που έρχεται θα είναι εκρηκτικός.... Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια.

Η Ιαπωνία έχει πάνω από 1 τετράκις γιεν χρέος..... χα χα χα   Τα συνολικά ομόλογα του ιαπωνικού κράτους ανέρχονται σε 830,5 τρις. γεν, ποσό που ξεπερνά το αθροιστικό μέγεθος των οικονομιών της Γερμανίας, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας.

ΕΓώ συνεχίζω να εκτίθεμαι....  χαχα χα  

Εσείς είστε προετοιμασμένοι γι αυτό που έρχεται?

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Y.Γ. Και κάτι ακόμα.... Στην συντέλεια ο μανάβης θα είμαι εγώ. Σίγουρα όχι εσύ.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
 Στο χα πει κι εγώ προχτές πως είσαι πολύ λίγος, τωρα το παραδέχεσαι και μόνος σου.

Κάτι είναι κι αυτό.

Το ίδιο σου το σχόλιο παρακάτω αποδεικνύει πόσο άσχετος είσαι.

....

Δεν τα πας σε θυρίδα. Σε οποιαδήποτε ανακύρηξη πτωχευσης όλα τα υπάρχοντα σε θυρίδες δεσμεύονται.

..........

Να βρεθεί αμεσα νέο ειδος ενέργειας, φιλικη στο περιβάλλον, δεν ξέρω τι θα είναι αυτό, υδρογόνο, ηλεκτρισμός...

.......

Και μέχρι να τα βρεις όλα αυτά, KEEP YOUR MOUTH SHOUT!

Ειδικά αν δεν ξέρεις ποιος βρίσκεται πίσω από το μόνιτορ και γράφει αυτές τις γραμμές.

Γκέγκε?

Λοιπον, αγραμματο τσολι...

-Πρωτον, μπαινεις σ' ενα ασχετο θεμα και το κανεις πουτανα με το "ετσι θελω", και με την ανοχη των admin

-Δευτερον, εχεις βρει ΛΑΘΟΣ ατομο για να το παιξεις ειδημονας. Το γεγονος πως δεν εχω δουλεψει ως τωρα σε δουλεια 8ωρου μονο θετικα επιδρα στο να ξερω γιατι εγινε το κραχ, γιατι η Αμερικη κοβει δολλαρια και η Γερμανια οχι, πώς λειτουργει η αγορα χρυσου, ποτε ανεβαινουν τα χρηματιστηρια...
Ασχολουμαι μ' αυτα ολη μερα, και τυγχανει να τα εχω σπουδασει κιολας/ Αντιθετα με σενα, που ειναι προφανες πως δεν εχεις λαβει ανωτατη παιδεια επ' αυτων και πας στο "βλεποντας και κανοντας" (κλασσικος ελληναρας).

-Αν καταλαβα καλα, εσυ παραδεχεσαι οτι δεν πας σε θυριδα, αλλα εχεις κατι κιλα χρυσο στην κατοχη σου. Να συμπερανω πως τα εχεις κατω απο το στρωμα ή σε καποιο χρηματοκιβωτιο στο σαλονι?
Καλη τυχη!

-Ο χρυσος, γενικα, ειναι η πιο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ επενδυση/αποταμιευση, εκτος κι αν εισαι τσακαλι.
Εσυ προφανως δεν εισαι. Γι' αυτο θα βγεις πολυ χαμενος στο τελος...

-Αν θες να καταλαβεις πραγματικα για τον χρυσο παψε να ακους τι σου λεει ο πασα εις, ή τι σου λενε διαφοροι "συμβουλοι" και "καλοθελητες" και κατσε να κανεις αυτο που κανω εγω σε ολη μου τη ζωη: ΔΙΑΒΑΣΕ!
Wikipedia, google, βιβλια.... ΟΧΙ περιοδικα και capital.gr

-Εντελως φιλκη συμβουλη: Αν πραγματικα δεν θες να χασεις ουτε σεντ, τραβα παρε 10ετη γερμανικα ομολογα. Ή απλα πηγαινε σε μια ελβετικη τραπεζα. Σου ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ πως δεν θα χασεις δεκαρα. Ακομα και με αρνητικο επιτοκιο αν ειναι τα γερμανικα ομολογα, παρ' τα! Καποια στιγμη θα επιστρεψεις στην Ελλαδα και θα αγορασεις 3 διαμερισματα με αποταμιευσεις που αυτη τη στιγμη αρκουν για ενα (σε ευρω)...

(Ειδες οτι δινω και συμβουλες τζαμπα σε καποιον που με βριζει... Not bad!)

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
Λοιπον, αγραμματο τσολι...

-Πρωτον, μπαινεις σ' ενα ασχετο θεμα και το κανεις πουτανα με το "ετσι θελω", και με την ανοχη των admin

-Δευτερον, εχεις βρει ΛΑΘΟΣ ατομο για να το παιξεις ειδημονας. Το γεγονος πως δεν εχω δουλεψει ως τωρα σε δουλεια 8ωρου μονο θετικα επιδρα στο να ξερω γιατι εγινε το κραχ, γιατι η Αμερικη κοβει δολλαρια και η Γερμανια οχι, πώς λειτουργει η αγορα χρυσου, ποτε ανεβαινουν τα χρηματιστηρια...
Ασχολουμαι μ' αυτα ολη μερα, και τυγχανει να τα εχω σπουδασει κιολας/ Αντιθετα με σενα, που ειναι προφανες πως δεν εχεις λαβει ανωτατη παιδεια επ' αυτων και πας στο "βλεποντας και κανοντας" (κλασσικος ελληναρας).

-Αν καταλαβα καλα, εσυ παραδεχεσαι οτι δεν πας σε θυριδα, αλλα εχεις κατι κιλα χρυσο στην κατοχη σου. Να συμπερανω πως τα εχεις κατω απο το στρωμα ή σε καποιο χρηματοκιβωτιο στο σαλονι?
Καλη τυχη!

-Ο χρυσος, γενικα, ειναι η πιο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ επενδυση/αποταμιευση, εκτος κι αν εισαι τσακαλι.
Εσυ προφανως δεν εισαι. Γι' αυτο θα βγεις πολυ χαμενος στο τελος...

-Αν θες να καταλαβεις πραγματικα για τον χρυσο παψε να ακους τι σου λεει ο πασα εις, ή τι σου λενε διαφοροι "συμβουλοι" και "καλοθελητες" και κατσε να κανεις αυτο που κανω εγω σε ολη μου τη ζωη: ΔΙΑΒΑΣΕ!
Wikipedia, google, βιβλια.... ΟΧΙ περιοδικα και capital.gr

-Εντελως φιλκη συμβουλη: Αν πραγματικα δεν θες να χασεις ουτε σεντ, τραβα παρε 10ετη γερμανικα ομολογα. Ή απλα πηγαινε σε μια ελβετικη τραπεζα. Σου ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ πως δεν θα χασεις δεκαρα. Ακομα και με αρνητικο επιτοκιο αν ειναι τα γερμανικα ομολογα, παρ' τα! Καποια στιγμη θα επιστρεψεις στην Ελλαδα και θα αγορασεις 3 διαμερισματα με αποταμιευσεις που αυτη τη στιγμη αρκουν για ενα (σε ευρω)...

(Ειδες οτι δινω και συμβουλες τζαμπα σε καποιον που με βριζει... Not bad!)

Το αγράμματο τσόλι έχει δύο πτυχία και ένα διδακτορικό.

Μαζεύω χρυσό από τα 300 δολάρια.

Τα σκατόχαρτα που προτείνεις (ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΟΜΟΛΟΓΑ? Θεός φυλάξει ) δεν κανουν ούτε για κωλόχαρτο.

Για την επένδυση σε χρυσό δεν συμβουλεύτηκα κανέναν.... Μόνον τον εαυτό μου...Και σόρρυ που θα στο πω αλλά μεγαλύτερος πολέμιος του χρυσού από το κάπιταλ δεν υπάρχει...

Πήγε στα 400 δολάρια?  Α δεν πάει παραπάνω...

Πήγε στα 800?  Ουουουου  οροφή!

Πήγε στα 1000 ?   Τέλος!

Εφτασε τα 1200?  τα 1500? τα 1900?  Κάθε φορά που έπιανε νέο υψηλό, όλοι οι "γνωστες" στο κάπιταλ λέγανε πως ήρθε το τέλος...

Οπότε μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται .....

Υ.Γ.  Η Ιαπωνία δεν θα χει πρόβλημα?  χε χεχ ε  Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της γης έχει 1 τετράκις γιεν χρέος, δεν θα χει πρόβλημα και φυσικά δεν θα έχει επιπτωσεις σε καμμία άλλη χώρα στον πλανήτη γη...

Αδιόρθωτοι νεαροί ξερόλες, που αντί να το βουλώσουν πετάγονται σαν τα κοκκόρια και γράφουν μαλακίες...

Γνωστός ξερόλας

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
 Το αγράμματο τσόλι έχει δύο πτυχία και ένα διδακτορικό.

Μαζεύω χρυσό από τα 300 δολάρια.

Τα σκατόχαρτα που προτείνεις (ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΟΜΟΛΟΓΑ? Θεός φυλάξει ) δεν κανουν ούτε για κωλόχαρτο.

Για την επένδυση σε χρυσό δεν συμβουλεύτηκα κανέναν.... Μόνον τον εαυτό μου...Και σόρρυ που θα στο πω αλλά μεγαλύτερος πολέμιος του χρυσού από το κάπιταλ δεν υπάρχει...

Πήγε στα 400 δολάρια?  Α δεν πάει παραπάνω...

Πήγε στα 800?  Ουουουου  οροφή!

Πήγε στα 1000 ?   Τέλος!

Εφτασε τα 1200?  τα 1500? τα 1900?  Κάθε φορά που έπιανε νέο υψηλό, όλοι οι "γνωστες" στο κάπιταλ λέγανε πως ήρθε το τέλος...

Οπότε μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται .....

Εγω δεν εχω ουτε διδακτορικα, ουτε τιποτα - και πιστευω πως ουτε εσυ εχεις. Τουλαχιστον, οχι στα οικονομικα.
Αλλα θα μπορουσες καλλιστα να εισαι ενας λαμπρος πυρηνικος φυσικος... (Ασχετος απο οικονομια)

Τωρα, απο 'κει και περα, αν αμφισβητεις τα γερμανικα ΚΡΑΤΙΚΑ ομολογα, ΟΚ...
"Οι γνωμες ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες", οπως ειπε και καποιος σοφος.
Επισης, αν εκτιμας οτι στα επομενα 10 χρονια η Γερμανια θα κανει κουρεμα/ υποτιμηση νομισματος σε σχεση με το... δολαριο (!!!!!!!), και παλι σου λεω οτι οι γνωμες ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες, απλα θα βρεις τη δικια σου παραβιασμενη στο τελος της μερας.

btw... Αμα ανακαλυφθει κανα κοιτασμα Χρυσου σε καμια ζουγκλα της Νιγηριας, και αποδειχθει πως ειναι και το μεγαλυτερο του κοσμου, τοτε τι ακριβως σκοπευεις να κανεις?
Αμα ανακαλυφθει καμια χημικη συνθεση που διπλασιαζει την εξαγωγη χρυσου απο την πετρα και υποδιπλασιαζει τον χρονο της διαδικασιας, τι ακριβως σκοπευεις να κανεις?

Θεωρεις οτι οι κινδυνοι ειναι οι ιδιοι στο επιπεδο μιας ελβετικης τραπεζας, ή ενος κρατικου χρεογραφου του Σόιμπλε??

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Ο ΣΠικος είναι πιο τεχνικός από τον ΝΤάου. Αυτός προηγείται και δίνει σήματα.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα φάει μια κατραπακιά.... ίσα με 30% πιο κάτω από τα υψηλά του.

Στις 1650 μονάδες.... χε χεχ ε  Πολύ υπερεκτιμημένος.

ΑΝτε να βγάλουμε και ημείς οι πτωχοί τις καλοκαιρινές μας διακοπές...

Παράθεση ποδολάγνου από 19/5/2013

Διακύμανση;

Επιλέξτε την διακύμανση 3μηνου και βγάλτε τα συμπαράσματα σας για το πόσο υπερτιμημένος ήταν στο 1650.........................

ΥΓ Την διακύμανση 18/6-24/6 την οποία υποτίθεται πρόβλέψες στις 19/5 ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ
ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΙΔΙΑ

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Μπλα μπλα μπλα.... και ουσία τίποτα.

Φίλε μου πες μου ακριβή σημεια εισοδου εξοδου. Όταν θες να βγαζεις λεφτα δεν λες πως παιζεται αρμπιτραζ και ειναι γελοιο να το αναφερουμε

Λες αν παίζεις το συγκεκριμένο και που.... Όλα τα άλλα είναι μαλακίες να χαμε να λέγαμε.

Εγώ είμαι ξεκάθαρος σε ό,τι έχω πει μέχρι τωρα.

ΕΤΕ.  Απολύτως τιποτα

ΓΙΔΗΣ.  1453 το ανώτερο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.  18 ευρώ σε 3 - 5 χρόνια

Ευρωδολάριο. Μεροκάματου παιχνίδι. Από τις 11-4 έδωσα τιμή ανωτερη 1,3226

Στοχος το 1,2750 Αν το περάσει πάμε για το επόμενο 1,2400 Αν όχι γυριζουμε ανοδικά μέχρι 1,2950 το πολύ.

ΣΠΙΚΟΣ.... Περιμένω φάπα 30% κάτω.

ΝΤΑΞΙΟΣ..... το ίδιο....

ΧΡΥΣΟΣ....  5.000 ΔΟΛΆΡΙΑ Η ουγγιά. Χρονικό πλαίσιο 5 χρόνια.

Μην λέμε πολλά....

Βάλε τις διαφωνίες σου δίπλα  από τις δικές μου παραθέσεις και επειχειρηματολόγησε.

ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ!

Οχι μπλα μπλα μόνο...

Πόστ ποδολάγνου από 19/5/2013

Ας δει κάποιος τις ισοτιμίες που τότε έλεγε ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ!!
Ο χρυσός που θα έπαιρνε γκάζια (όντως είπε 5000χιλ μόνο και 5ετία ας περιμένουμε  :rolleyes:)
ΣΠ που θα έπαιρνε πούλο 30% τα είπα και πιο πάνω....

Η απάντηση μου στο σχόλιο του στις 19/5 τα σχόλια δικά σας:

Τράπεζες τζόγος. Συμφωνώ τίποτα για αδαής, λογικά έχουν ένα 20-30% ακόμα.

ΓΙΔΗΣ δεν ξέρω

ΜΗΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
  3-5 χρόνια jerking: Jerking Off Jerking Off Jerking Off Jerking Off ΣΟΥ αρκεί αυτό;;;;;; Κάνεις ανάλυση 5ετίας και θες να σε πάρω σοβαρά. Τότε θέλω να    μου          δώσεις ισοτιμία και σε δραχμές  2funny 2funny 2funny 2funny
            Τεσπα    πιστεύω έχει ένα 10-20% ακόμα μέχρι τέλη ιουλίου αλλά στο 4.80 φεύγω.

Ευρωδολλάριο 
πρακτικά αμετάβλητο, δεν ασχολούμαι. 1% πάνω ή κάτω είναι μπούρδες. Δεν είναι για μικρά χαρτοφυλάκια αυτό σου εξηγησα και πριν. Βασικά δεν είναι για κανέναν απλά κάποιου μπορούν να σορτάρουν ανέξοδα.

σπικος  θα περιμένεις πολύ ακόμα.

νταξιος τρως κολλήματα ε; είπαμε είμαστε στην εποχή της ρευστότητας έλα από το '14 πάλι.

χρυσός θα βράσει στο ζουμ'ί του. δεν θα κάτσω να μιλήσω για διακυμανση 3% γκεγκε;

υγ Γενικά έχεις μια τάση να μιλάς για 1 χρόνο, 5 χρόνια κτλ. Τι να τα κάνω αυτά δεν είναι σεντούκι τα χρηματιστήρια. Κάποιοι περιμένουν την ετε να γυρίσει στο 25 ακόμα  Jerking Off Jerking Off Jerking Off Jerking Off Jerking Off Jerking Off

Ας κρίνει ο καθένας ποιόν δικαιώνει το πρώτο 3μηνο

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Απάντηση ποδολάγνου στις 19/5 στο αμέσως προηγούμενο σχόλιό μου. Άνευ σχολίων, δε νομίζω πως χρειάζεται άλλωστε  :2funny:

Πάμε λοιπόν να δούμε που ακριβώς διαφωνούμε.

Τραπεζες. Συμφωνούμε. Εξω και οι δύο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Εδωσα τιμή στοχο τα 18 ευρώ σε 5 χρόνια αν και εφόσον.... και το έχω πει πολλάκις φίλε μου.... αν κι εφόσον μείνουμε στο ευρώ.

Πρακτικά εγώ είμαι ήδη έξω από τα 5 ευρώ και τα 4 προσφάτως, όταν χτυπησαν τα στοπς μου.

Εξακολουθώ να μένω έξω λόγω country risk. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να λέω μια άποψη η οποία θα ισχύσει με την παραμετρο που είπα. Αν κι εφόσον

Πρακτικά λοιπόν δεν διαφωνουμε μέχρι εδώ.

ΓΙΔΗΣ δεν ξέρεις.... αρα και εδώ δεν έχουμε κάτι να συζητησουμε.

Ευρωδολαριο.... ξαναλές δεν ασχολείσαι....  αρα καμμία διαφωνία.

ΟΥΠΣ....!!!! Διαφωνία πρωτη  ΣΠΙΚΟΣ.... Θα περιμένω πολύ ακόμα...

Εδω λοιπόν σου απαντώ.... Μέσα στο επόμενο τριμηνο - εξαμηνο περιμένω πτωση στον ΣΠικο 30%..... ειδωμεν  2funny

Το αυτό για τον Ντάξιο.

ΧΡΥΣΟΣ.... Τι σημαινει θα βρασει στο ζουμί του;

Ο στοχος που δινω είναι σαφής.... 5000 δολάρια λέω ρε πουστη μου, δεν λέω 2 χιλιάρικα.

ο χρυσός επενδυθηκε όχι για να μου βγαλει αποδόσεις ιδιαίτερες. Ασχετα αν τελικά τις έβγαλε. Κι επιμένω....

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ 5000 ντολλαρς.... Τιμή θέλω να μου πεις....  Πες και θυ Θισσυ... Πεθ και εθύ Θίσσυ!!!

Αλλά μαλλον κι εκεί δεν ασχολείσαι.

ΟΠότε ρε φίλε διαφωνούμε σε δυο σημεια μονον!

ΣΠΙΚΟΣ και Νταξιος  Ασε τον χρόνο να δειξει φίλε μου

Το σηματάκι  Jerking Off Jerking Off στο επιστρέφω.

Μάλλον πάνω στην αγωνία σου να δείξεις πως διαφωνείς άρχισες να μαλακίζεσαι....

Μεγάλη αγωνία να διαφωνήσεις για να διαφωνήσεις βλέπω.... Γιατί;

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Από ποδολάγνο στις 19/5 στη συνέχεια της συζήτησης.
Αντιλαμβάνομαι ότι ξεκίνησε ήδη να σκουπίζει  :2funny: :2funny: :2funny:

1. ΣΤα 1300 δολάρια η ουγγιά  αρχίζω και σκουπίζω
  2. Στα 1.200 δολάρια και κάτω κάνω το 80% των διαθεσίμων μου χρυσό
  3. Το μέλλον των παιδιών μου είναι εξασφαλισμένο και από άλλες πηγές όχι μόνο από τον χρυσό.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
. ΣΤα 1300 δολάρια η ουγγιά  αρχίζω και σκουπίζω
  2. Στα 1.200 δολάρια και κάτω κάνω το 80% των διαθεσίμων μου χρυσό
  3. Το μέλλον των παιδιών μου είναι εξασφαλισμένο και από άλλες πηγές όχι μόνο από τον χρυσό.

Με έβγαλες από τον κόπο. Αυτό το ποστ έψαχνα να βρω.

Δες που έχει κάνει χαμηλό φετος  ο χρυσός.... και ΜΟΚΟ !

Διότι αντιλαμβάνεσαι κι εσύ πως στο χαμηλό κάτω των 1.200 δολαρίων ήμουν εκεί και ψώνιζα.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475

:2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:

Να σας ενημερωσω και για κατι αλλο, εσας τους "τζιμανηδες" χρηματιστηριακους

Σε μια βδομαδα, 100% αποδοση οποιος ειχε warrant Πειραιως.
Ειχατε?
Οχι?
Γιατι?
Γιατι μονο ξενα funds παιζουν με warrants - καθως τα ντοπια "τσακαλια" φροντισαν να τα σκοτωσουν την πρωτη μερα...  :jerking:

Λοιπον, αφηστε τις μαγκιές, αφηστε τους χρυσους και τα S&P, παρτε τιποτα μετοχες Motor Oil κλπ (με οριζοντα 10ετιας και βαλε), να στηριξετε και την ελληνικη οικονομια, αφηστε τις καταθεσεις σας Ελλαδα για κανα χρονο αφοβα, και ολα θα πανε καλα  ;)

ΥΓ Ευχαριστω τους admin που απαλλαξαν το θρεντ μου απο τον μαλακα...  :thumbsup:

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Επειδή εργάζομαι τα τελευταία χρόνια στην ελβετία και παλιότερα στις ηπα και ίσως να έχω ξεχάσει τα χαρακτηριστικά της φυλής
είναι ίδιο της ράτσας να χύνουν στη μάπα τον έλληνα και αυτός να κάνει και μπουρμπουλίθρες από πάνω;
Τι να πω ένας τυπικός ελβετός απλά θα βούλωνε και ίσως να ψέλλιζε κάτι του τύπου ότι το μέλλον θα τον δικαιώσει κάποτε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom