Νέα

Χρήματα εκτός Ελλάδος / Δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 723
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ασφάλεια χρημάτων

• ΕΚΤΟΣ Ελλάδος

Ψήφοι: 25 29,1%
  • ΕΔΩ στις τράπεζες παρόλο που είναι πολλά τα λεφτά

Ψήφοι: 15 17,4%
  • ΘΑ τα ΚΡΥΨΩ σπίτι

Ψήφοι: 17 19,8%
  • Τα έκανα χρυσό

Ψήφοι: 5 5,8%
  • Χρηματηστήριο

Ψήφοι: 3 3,5%
  • Θυρίδα

Ψήφοι: 4 4,7%
  • Λίγα έξω, λίγα σπίτι, λίγα χρυσό κλπ..

Ψήφοι: 17 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    86

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Βρε Ν.L. και τώρα τα λεφτά είναι σε προϊόντα εξωτερικού, απλά ο θεματοφύλακας είναι Ελληνική τράπεζα να συνεννοείσαι και πιο εύκολα.
Αν γίνει η στραβή αλλάζω θεματοφύλακα την επομένη!

Ξέρω άνθρωπο που είχε τέτοια αμοιβαία με θεματοφύλακα την Λαϊκή στην Κύπρο και τα πήρε από εδώ από την Πειραιώς, όταν έγινε η στραβή εκεί.
Το Ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να βάλει χέρι σε προϊόντα Λουξεμβούργου, ΗΠΑ ή Ιρλανδίας!

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.545
Πόντοι
12.756
Τυπε σχεδον οπου και να ανοιξεις λογαριασμο στο εξωτερικο εχεις ηλεκτρονικη προσβαση, οσο για το πριβετ μπανκινγκ μιλας για ποσα ανω των 500Κ.  ;)

Ειναι γνωστα αυτα τυπε.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.545
Πόντοι
12.756
Βρε Ν.L. και τώρα τα λεφτά είναι σε προϊόντα εξωτερικού, απλά ο θεματοφύλακας είναι Ελληνική τράπεζα να συνεννοείσαι και πιο εύκολα.
Αν γίνει η στραβή αλλάζω θεματοφύλακα την επομένη!

Ξέρω άνθρωπο που είχε τέτοια αμοιβαία με θεματοφύλακα την Λαϊκή στην Κύπρο και τα πήρε από εδώ από την Πειραιώς, όταν έγινε η στραβή εκεί.
Το Ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να βάλει χέρι σε προϊόντα Λουξεμβούργου, ΗΠΑ ή Ιρλανδίας!

Γιατρε δεν μιλαμε για σενα προφανως εχεις βρει την ακρη σου εσυ κατα καποιο τροπο , τουλαχιστον εχεις τον ελεγχο.
Θεματοφυλακα αλλαζεις οπως τα λες.
Για το Δημοσιο παλι σωστα τα λες.
Αλλα ... μιλαμε γι αυτους ? γιατι εσυ ανεφερεις τα 20 , 50 , 100 χιλιαρικα... γιατι ξαφνικα μιλανε ολοι για τετοια ποσα , και το λενε σαν να ειναι ολων αποταμιευσεις που δεν θα ακουμπησουν για καιρο , εδω εχουν μπλεχτει και μαλακες που εχουν καποιους εμπορικους λογαριασμους που τα 50 χιλιαρικα ειναι κεφαλαιο κίνησης γι αυτους και νομιζουν οτι θα τα στειλουν εξω και θα δουλευουν τα αμοιβαια λες και ειναι κανας λογαριασμος οψεως.Εχουν μπλεξει πολλοι με ορους που δεν γνωριζουν και λεει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του.

Τωρα για το θεμα σου αν επιτρεπεις , 2,2% για να βγουν ειναι μια τιμη που εχει διαμορφωθει τωρα τελευταια με ολα αυτα που γινονται , δεν λεω οτι ειναι λιγα , αλλα το trend ορισε την τιμη, τα μισο της εκατο φυλακτρα σε μια τραπεζα κυρους ειναι ενα λογικο ποσοστο με αυτα που κυκλοφορουν εξω.Μην ξεχνας οτι βρισκουν εσενα σε αναγκη και σε εσενα θα ''βαρεσουν''.
Στο μυριο ή στα 2 μυρια τι ζηταγαν κατω απο 2% , σου ανεβαζαν τα φυλακτρα ? εκει θα τους δεις πως κινουνται και τιμολογουν και θα κρινεις.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Να το τελειώνουμε, για να κοιμηθούμε.
Έστω ότι βάζεις 200.000 σε ένα αμοιβαίο διαχείρισης διαθεσίμων. Στην Πειραιώς παίζουν πολύ Αμερική με μηδενική προμήθεια. Στην Γιούρομπανγκ Λουξεμβούργο με μικρή προμήθεια μόνο στην είσοδο, που την μηδενίζουν αν τα φέρεις από άλλη τράπεζα.
Αυτό δεν αποδίδει κάτι αλλά δεν χάνεις και τίποτα, κάτι δικά μου τα παρακολουθώ μήνες κι είναι +10 ευρώ.
Το πιο ωραίο όμως είναι ότι όσο ο θεματοφύλακας είναι Ελληνική τράπεζα όντως το προϊόν λειτουργεί ως λογαριασμός όψεως.
Ας πούμε θέλεις 10.000, πας αύριο πρωί και τους λες σπάστε μου τόσα μερίδια που να αντιστοιχούν σε 10.000 και τα έχεις μέχρι το μεσημέρι!

Τώρα αν γίνει το μπαμ και αλλάξεις θεματοφύλακα, δεν θα έχεις φυσικά τέτοιες ευκολίες...

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.545
Πόντοι
12.756
Να το τελειώνουμε, για να κοιμηθούμε.
Έστω ότι βάζεις 200.000 σε ένα αμοιβαίο διαχείρισης διαθεσίμων. Στην Πειραιώς παίζουν πολύ Αμερική με μηδενική προμήθεια. Στην Γιούρομπανγκ Λουξεμβούργο με μικρή προμήθεια μόνο στην είσοδο, που την μηδενίζουν αν τα φέρεις από άλλη τράπεζα.
Αυτό δεν αποδίδει κάτι αλλά δεν χάνεις και τίποτα, κάτι δικά μου τα παρακολουθώ μήνες κι είναι +10 ευρώ.
Το πιο ωραίο όμως είναι ότι όσο ο θεματοφύλακας είναι Ελληνική τράπεζα όντως το προϊόν λειτουργεί ως λογαριασμός όψεως.
Ας πούμε θέλεις 10.000, πας αύριο πρωί και τους λες σπάστε μου τόσα μερίδια που να αντιστοιχούν σε 10.000 και τα έχεις μέχρι το μεσημέρι!

Τώρα αν γίνει το μπαμ και αλλάξεις θεματοφύλακα, δεν θα έχεις φυσικά τέτοιες ευκολίες...

Σωστος , αν και με ελληνικο θεματοφυλακα αρκετοι γνωστοι μου ελεγαν οτι ειχαν θεμα στο αμεσο σπασιμο που αναφερεις , μπορει να ειναι και θεμα τραπεζας και εσυ να εισαι σε αυτη που παιζει σωστα το θεμα.Απλα το αναφερω χωρις να επιμενω γιατι δεν δουλευω το ποσο μου με αμοιβαια και δεν μπορω να ειμαι βεβαιος.

καλο σου βραδυ και απο εμενα.  :)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.813
Πόντοι
25.467
Σωστος , αν και με ελληνικο θεματοφυλακα αρκετοι γνωστοι μου ελεγαν οτι ειχαν θεμα στο αμεσο σπασιμο που αναφερεις , μπορει να ειναι και θεμα τραπεζας και εσυ να εισαι σε αυτη που παιζει σωστα το θεμα.Απλα το αναφερω χωρις να επιμενω γιατι δεν δουλευω το ποσο μου με αμοιβαια και δεν μπορω να ειμαι βεβαιος.

καλο σου βραδυ και απο εμενα.  :)

Όντως υπάρχει. Όχι μεγάλο, αλλά υπάρχει. :)

silencious

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2013
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Είναι δυνατό να έχουμε περιορισμούς κεφαλαίων μέσω ΑΤΜ όχι μόνο σε ελληνικές κάρτες άλλα και σε κάρτες από ξένες τράπεζες ? Δηλαδή όρια στα ΑΤΜ ουσιαστικά. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό ?

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Είναι δυνατό να έχουμε περιορισμούς κεφαλαίων μέσω ΑΤΜ όχι μόνο σε ελληνικές κάρτες άλλα και σε κάρτες από ξένες τράπεζες ? Δηλαδή όρια στα ΑΤΜ ουσιαστικά. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό ?

Τυπε ολες οι τραπεζες στην Ελλαδα ακομα και οι ξενες πεφτουν κατω απο την εποπτεια και ελεγχονται απο την ΤΤΕ. Αν εφαρμοσουν καπιταλ κοντρολς, που δεν πιστευω οτι ο Τσιπρας θα το τραβηξει μεχρι εκει, ναι θα μπουνε περιορισμοι σε ΟΛΕΣ τις τραπεζες στην Ελλαδα.

silencious

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2013
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Τυπε ολες οι τραπεζες στην Ελλαδα ακομα και οι ξενες πεφτουν κατω απο την εποπτεια και ελεγχονται απο την ΤΤΕ. Αν εφαρμοσουν καπιταλ κοντρολς, που δεν πιστευω οτι ο Τσιπρας θα το τραβηξει μεχρι εκει, ναι θα μπουνε περιορισμοι σε ΟΛΕΣ τις τραπεζες στην Ελλαδα.
Δεν εννοώ τις ξένες τράπεζες με υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Εννοώ κάρτες συνδεδεμένες με λογαριασμό στο εξωτερικό. Πιστεύεις ότι και εκεί θα μπορούσαν να μπουν περιορισμοί? Κάτι τέτοιο θα ήταν τραγικό για την Ελλάδα ειδικά μέσα στο καλοκαίρι.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.196
Πόντοι
2.606
Κεφαλοπονος ειναι τελικά να χεις λεφτά  :tooth:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Δεν εννοώ τις ξένες τράπεζες με υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Εννοώ κάρτες συνδεδεμένες με λογαριασμό στο εξωτερικό. Πιστεύεις ότι και εκεί θα μπορούσαν να μπουν περιορισμοί? Κάτι τέτοιο θα ήταν τραγικό για την Ελλάδα ειδικά μέσα στο καλοκαίρι.

Φυσικά και όχι! Αυτό έλειπε να θέλει ο ξένος να χαλάσει πολλά λεφτά στην Ελλάδα και να του βάλουμε περιορισμούς.

Το όριο ημερησίας ανάληψης θα ισχύει ανά λογαριασμό, Ελληνικό πάντα, στα 200 (ας πούμε) ευρώ. Στην πράξη όμως επειδή η αβεβαιότητα θα πιάσει τον καθένα ενδέχεται όποιος έχει κάποιο ποσό στην τράπεζα να πηγαίνει καθημερινά να σηκώνει από 200 ευρώ, από εκεί που ίσως δεν σήκωνε τίποτα, για να του βρίσκονται σε ευρώ σπίτι του κι όχι ίσως σε δραχμές μεθαύριο. Αν δε έχει και έναν δεύτερο λογαριασμό, στην ίδια ή σε άλλη τράπεζα, πολύ πιθανό να σηκώσει κι από αυτόν άλλα 200 κ.ο.κ.
Αυτό θα σημαίνει τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ και ενδεχομένως από κάποια ώρα της ημέρας και μετά αυτά δεν θα έχουν μέσα μετρητά.

Σε κάθε περίπτωση αν ήμουν ξένος δεν θα προτιμούσα για τις διακοπές μου ένα κράτος με capital control (ακόμα και ως ενδεχόμενο) κι ας μην αφορούσε εμένα τον ίδιο, για τους λόγους που προανέφερα.

alexios13

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
10
Φυσικά και όχι! Αυτό έλειπε να θέλει ο ξένος να χαλάσει πολλά λεφτά στην Ελλάδα και να του βάλουμε περιορισμούς.

Το όριο ημερησίας ανάληψης θα ισχύει ανά λογαριασμό, Ελληνικό πάντα, στα 200 (ας πούμε) ευρώ. Στην πράξη όμως επειδή η αβεβαιότητα θα πιάσει τον καθένα ενδέχεται όποιος έχει κάποιο ποσό στην τράπεζα να πηγαίνει καθημερινά να σηκώνει από 200 ευρώ, από εκεί που ίσως δεν σήκωνε τίποτα, για να του βρίσκονται σε ευρώ σπίτι του κι όχι ίσως σε δραχμές μεθαύριο. Αν δε έχει και έναν δεύτερο λογαριασμό, στην ίδια ή σε άλλη τράπεζα, πολύ πιθανό να σηκώσει κι από αυτόν άλλα 200 κ.ο.κ.
Αυτό θα σημαίνει τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ και ενδεχομένως από κάποια ώρα της ημέρας και μετά αυτά δεν θα έχουν μέσα μετρητά.

Σε κάθε περίπτωση αν ήμουν ξένος δεν θα προτιμούσα για τις διακοπές μου ένα κράτος με capital control (ακόμα και ως ενδεχόμενο) κι ας μην αφορούσε εμένα τον ίδιο, για τους λόγους που προανέφερα.

Παικτες, αν προκυψει περιορισμος στην κίνηση κεφαλαίων ουτε οι ξένες κάρτες θα μπορούν να σηκώνουν λεφτά ούτε να αγοράζουν απο POS.
Γιατί ο στόχος ενος capital control ειναι
α) Να μην σηκωνονται πολλά χρήματα επηρεάζοντας την κεφαλαιακή επάρεια των τραπεζών.
β) και κυριότερο στην ελληνική περίπτωση να μην εξαντληθεί γρήγορα το απόθεμα σε φυσική μορφή των χαρτονομισμάτων € ΄ώστε να διακρατηθεί ως συνάλλαγμα σε περίπτωση grexit που είναι το πιθανότερο να ακολουθήσει.

Αγορές σε POS δεν θα παίζουν καθώς τα associations (Visa, MasterCard, κλπ), θα τραβήξουν την πρίζα άμεσα ώστε να μειώσουν το ρίσκο τους.Επίσης και οι τράπεζες-payment institutions μέσω των οποίων οι έμποροι αποδέχονται καρτες για αγορές θα τραβήξουν την πρίζα.

Οπότε το να έχεις τα λεφτά σου έξω είναι σιγουριά για να μην χάσουν την αξία στους σε περίπτωση μαλακίας, αλλά δεν θα έχεις πρόσβαση μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση (2-3 μήνες).

Αυτά τα λίγα που γνωρίζω απο επαγγελματική εμπειρία και σχετική μου ενασχόληση απο το καλοκαίρι του 2012 επι Παπαδήμου οταν και αναγκαστήκαμε να δουλέψουμε αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες στον πρώην εργοδότη μου.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Παικτες, αν προκυψει περιορισμος στην κίνηση κεφαλαίων ουτε οι ξένες κάρτες θα μπορούν να σηκώνουν λεφτά ούτε να αγοράζουν απο POS.
Γιατί ο στόχος ενος capital control ειναι
α) Να μην σηκωνονται πολλά χρήματα επηρεάζοντας την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.
β) και κυριότερο στην ελληνική περίπτωση να μην εξαντληθεί γρήγορα το απόθεμα σε φυσική μορφή των χαρτονομισμάτων € ΄ώστε να διακρατηθεί ως συνάλλαγμα σε περίπτωση grexit που είναι το πιθανότερο να ακολουθήσει.

Βρε παίχτη τα χρήματα που θα σηκώσει ο αλλοδαπός πρώτον θα φύγουν από τον δικό του λογαριασμό στο εξωτερικό και όχι από κάποιον ελληνικό και δεύτερον και κυριώτερον θα καταναλωθούν εδώ όπου και θα μείνουν! Λες κανένας τουρίστας να σηκώσει εδώ ευρώ για να τα πάρει στην χώρα του;

Αν δε τελικά γίνει Grexit, για να φέρεις στην χώρα ευρώ από το εξωτερικό τσιμπούκια θα σου κάνουν όχι να σε αποτρέπουν κι όλας.
Α και ανεξάρτητα από το αν θα είσαι αλλοδαπός ή ημεδαπός, ε! Και στην Κούβα αν έχεις δολάρια και πας να ψωνίσεις κάτι, όπως και στην Σοβιετία παλιά επί "υπαρκτού", πάλι τσιμπούκια σου κάνουν δεν σε ρωτάνε που τα βρήκες!

alexios13

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
10
Βρε παίχτη τα χρήματα που θα σηκώσει ο αλλοδαπός πρώτον θα φύγουν από τον δικό του λογαριασμό στο εξωτερικό και όχι από κάποιον ελληνικό και δεύτερον και κυριώτερον θα καταναλωθούν εδώ όπου και θα μείνουν! Λες κανένας τουρίστας να σηκώσει εδώ ευρώ για να τα πάρει στην χώρα του;

Αν τελικά γίνει Grexit, για να φέρεις στην χώρα ευρώ από το εξωτερικό τσιμπούκια θα σου κάνουν όχι να σε αποτρέπουν κι όλας.
Α και ανεξάρτητα από το αν θα είσαι αλλοδαπός ή ημεδαπός, ε! Και στην Κούβα αν έχεις δολάρια και πας να ψωνίσεις κάτι, όπως και στην Σοβιετία παλιά επί "υπαρκτού", πάλι τσιμπούκια σου κάνουν δεν σε ρωτάνε που τα βρήκες!

Δεν διαφωνώνώ με το τελευταίο που γράφεις ότι θα σου κάνουν πίπες για να φέρνεις € μετά, απλά εξηγώ ότι πέρα απο το τι θα ήταν καλό και λογικό, τεχνικά και οι ξένες κάρτες στην αρχή θα έχουν θέμα.
Trust me!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Δεν διαφωνώνώ με το τελευταίο που γράφεις ότι θα σου κάνουν πίπες για να φέρνεις € μετά, απλά εξηγώ ότι πέρα απο το τι θα ήταν καλό και λογικό, τεχνικά και οι ξένες κάρτες στην αρχή θα έχουν θέμα.
Trust me!

Αν είναι τόσο ανοργάνωτο το τραπεζικό σύστημα ως logistics που δεν θα μπορεί να καταλάβει αν ο λογαριασμός από τον οποίο θα σηκωθούν τα μετρητά είναι ντόπιος ή ξένος (που δεν νομίζω ότι είναι!), ή αν αυτοί που θα πάρουν την απόφαση για το ποιους θα αφορά ο περιορισμός ανάληψης χρημάτων είναι τόσο ηλίθιοι (αυτό όντως ενδέχεται να ισχύει!), τότε ίσως και να έχεις δίκιο...

alexios13

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
10
Trust me!

Επίσης αν παίξει Grexit, θα σταματήσουν όλα τα ΑΤΜ να δίνουν συνάλλαγμα πλέον σε € μέχρι να τυπωθεί Δραχμή και επειδή αυτό δεν γίνεται απο την μια ημε΄ρα στην άλλη παίζει το διπλό νόμισμα (σε φυσική μορφή) όπου και παίζουν 2 ενδεχόμενα
α) Σφράγισμα ελληνικού ευρώ με αρχική ισοτιμία (μαλακία σενάριο αλλα υπαρκτό)
β) IOU εκδιδόμενα απο οποιοδήποτε κατάστημα τράπεζας με σφραγίδα

Τέλος, μην ξεχνάς ότι τότε (στο Grexit) ο ξένος π.χ Αμερικάνος, όταν πάει να σηκώσει λεφτά απο το ελληνικό ΑΤΜ θα σηκώνει σε δραχμή, που σημαίνει ότι θα αφαιρείται το ποσό σε δολλάρια απο τον λογαριασμό του στο US , αλλά το settlement απο την τράπεζα του στην ελληνική θα γίνεται σε δραχμή με daily rate.

alexios13

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
10
Αν είναι τόσο ανοργάνωτο το τραπεζικό σύστημα ως logistics που δεν θα μπορεί να καταλάβει αν ο λογαριασμός από τον οποίο θα σηκωθούν τα μετρητά είναι ντόπιος ή ξένος (που δεν νομίζω ότι είναι!), ή αν αυτοί που θα πάρουν την απόφαση για το ποιους θα αφορά ο περιορισμός ανάληψης χρημάτων είναι τόσο ηλίθιοι (αυτό όντως ενδέχεται να ισχύει!), τότε ίσως και να έχεις δίκιο...
Δεν ξέρω αν δουλέυεις στον χώρο ή εχεις γνωστούς αλλά θα εκπλαγείς!!!!!!!

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Επίσης αν παίξει Grexit, θα σταματήσουν όλα τα ΑΤΜ να δίνουν συνάλλαγμα πλέον σε € μέχρι να τυπωθεί Δραχμή και επειδή αυτό δεν γίνεται απο την μια ημε΄ρα στην άλλη παίζει το διπλό νόμισμα (σε φυσική μορφή) όπου και παίζουν 2 ενδεχόμενα
α) Σφράγισμα ελληνικού ευρώ με αρχική ισοτιμία (μαλακία σενάριο αλλα υπαρκτό)
β) IOU εκδιδόμενα απο οποιοδήποτε κατάστημα τράπεζας με σφραγίδα

Τέλος, μην ξεχνάς ότι τότε (στο Grexit) ο ξένος π.χ Αμερικάνος, όταν πάει να σηκώσει λεφτά απο το ελληνικό ΑΤΜ θα σηκώνει σε δραχμή, που σημαίνει ότι θα αφαιρείται το ποσό σε δολλάρια απο τον λογαριασμό του στο US , αλλά το settlement απο την τράπεζα του στην ελληνική θα γίνεται σε δραχμή με daily rate.
ρε καλα τα λες αλλα ολοι ειδικοι ειναι εδω

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Δεν μιλήσαμε για Grexit! Για capital control μιλήσαμε.
Φυσικά αν γίνει Grexit δεν θα δίνουν ευρώ τα ΑΤΜ, αφού δεν θα είναι το νόμισμα της χώρας.

Τα άλλα που ανέφερες αυτονόητα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom