Νέα

Χρήματα εκτός Ελλάδος / Δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 723
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ασφάλεια χρημάτων

• ΕΚΤΟΣ Ελλάδος

Ψήφοι: 25 29,1%
  • ΕΔΩ στις τράπεζες παρόλο που είναι πολλά τα λεφτά

Ψήφοι: 15 17,4%
  • ΘΑ τα ΚΡΥΨΩ σπίτι

Ψήφοι: 17 19,8%
  • Τα έκανα χρυσό

Ψήφοι: 5 5,8%
  • Χρηματηστήριο

Ψήφοι: 3 3,5%
  • Θυρίδα

Ψήφοι: 4 4,7%
  • Λίγα έξω, λίγα σπίτι, λίγα χρυσό κλπ..

Ψήφοι: 17 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    86

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
με κάνα 3χιλιαρο ολα λύνονται. ...

με τριχίλιαρο παίκτη μου ούτε το τηλέφωνο σηκώνει ο τύπος από το private banking… αν το κάνεις επί 60 μπορεί να ασχοληθούνε μαζί σου αν και είναι κάτω από το όριο τους (200Κ-250Κ ανάλογα την τράπεζα)

για παράδειγμα η UBS έχει όριο 200Κ για private banking (καταθέτες εξωτερικού) και ξεχωριστή μονάδα στην Ζυρίχη για κάθε χώρα ή ομάδα χωρών… έχει και Ελληνικό Γραφείο εκεί στο οποίο μάλιστα προίσταται ένας στην καταγωγή κεφαλλονίτης…  ;)

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Like
7
Πόντοι
16
με τριχίλιαρο παίκτη μου ούτε το τηλέφωνο σηκώνει ο τύπος από το private banking… αν το κάνεις επί 60 μπορεί να ασχοληθούνε μαζί σου αν και είναι κάτω από το όριο τους (200Κ-250Κ ανάλογα την τράπεζα)

για παράδειγμα η UBS έχει όριο 200Κ για private banking (καταθέτες εξωτερικού) και ξεχωριστή μονάδα στην Ζυρίχη για κάθε χώρα ή ομάδα χωρών… έχει και Ελληνικό Γραφείο εκεί στο οποίο μάλιστα προίσταται ένας στην καταγωγή κεφαλλονίτης…  ;)
υπάρχουν πιο μικρά μαγαζιά από την Ubs που αν δεν είναι ξέπλυμα δέχονται και 50 και 100.000..τριχίλιαρο εννοώ δωράκι  όχι ποσο κατάθεσης τύπο τραμμου

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Like
7
Πόντοι
16
Σωστά άσε που Ελβετικές ήδη ακούγεται ότι ξεκίνησαν και δίνουν στοιχεία των καταθετών τους
όχι οι μικρότερες. ..αλλά εφόσον δεν είναι ξέπλυμα  τα στοιχεια δεν διδονται

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Σωστά άσε που Ελβετικές ήδη ακούγεται ότι ξεκίνησαν και δίνουν στοιχεία των καταθετών τους

ήδη από χρόνια δίνουν λίστα με τόκους καταθέσεων και ποσά φόρων που παρακρατήθηκαν από το ελβετικό δημόσιο…

και θα ισχύσει από το 2018 και μετά να μπορούν να ζητηθούν πλήρη στοιχεία καταθέσεων

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
υπάρχουν πιο μικρά μαγαζιά από την Ubs που αν δεν είναι ξέπλυμα δέχονται και 50 και 100.000..τριχίλιαρο εννοώ δωράκι  όχι ποσο κατάθεσης τύπο τραμμου

τρόλλη τα μικρότερα μαγαζιά στην Ελβετία έχουν μεγαλύτερα όρια… κάτι κτίρια που έχουν μια πινακίδα 20Χ30 απέξω έχουν όρια το 1 μύριο (και λίγα λέω)…

αυτά τα “μεγάλους” παίκτες

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
για εμένα η bnp paribas είναι το μοναδικό γαλλικό πράγμα που σέβομαι αλλά δυστυχώς δεν το προτίμησα σαν επιλογή.
Η bpn paribas αν δεν κάνω λάθος δέχεται ακόμα πιέσεις για να δώσει ό,τι ξέρει για εσένα,
η credit d' agricole (κάπως έτσι γράφεται) σου παίρνει συνέντευξη και μετά σου ανοίγει λογαριασμό, μέχρι και τι χόμπι έχεις σε ρωτάνε και μετά όλα αυτά είναι διαθέσιμα σε όποιον γουστάρει να πιέσει την τράπεζα να τα δώσει.
Στην ελβετία όταν είχα ubs το μόνο που με ρώτησα, βέβαια είχα τα χαρτιά του cern οπότε ο λογαριασμός άνοιξε χωρίς να ιδρώσω, απλά μου ζήτησαν το συμβόλαιο εργασίας, μια διεύθυνση(όχι υποχρεωτική για εμένα) στην ελβετία και εάν θα έχω καταθέσεις πάνω από 100k chf.
αυτά.
υ.γ. μην ξεχάσω, με τη ubs είχα τη χειρότερη εμπειρία εκτός e.u.. Στην ιαπωνία τράβαγα λεφτά με μία άλλη κάρτα που είχα αλλά με της ubs δεν έφτυνε κανένα μηχάνημα μαιντανό. Σταματούν σταδιακά πολλές συνεργασίες σε ξένες χώρες με άλλες τράπεζες.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
Τύποι μου δύο ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει:

1. Αν από κοινό λογαριασμό (με τον πατέρα μου) μεταφέρω χρήματα στο εξωτερικό σε αποκλειστικά δικό μου λογαριασμό θα έχω φορολογικές επιπτώσεις; Πχ υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί δωρεά και να φορολογηθεί ανάλογα;

2. Από ποιο ποσό και πάνω ελέγχουν διεξοδικά τις κινήσεις ενός λογαριασμού (πχ την παραπάνω μεταφορά);

Ευχαριστώ!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.791
Πόντοι
1.206
Τύποι μου δύο ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει:

1. Αν από κοινό λογαριασμό (με τον πατέρα μου) μεταφέρω χρήματα στο εξωτερικό σε αποκλειστικά δικό μου λογαριασμό θα έχω φορολογικές επιπτώσεις; Πχ υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί δωρεά και να φορολογηθεί ανάλογα;

2. Από ποιο ποσό και πάνω ελέγχουν διεξοδικά τις κινήσεις ενός λογαριασμού (πχ την παραπάνω μεταφορά);

Ευχαριστώ!
1. Όχι με τίποτα!
2. Πάνω από 50.000 ίσως, πάνω από 100.000 σίγουρα!

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
1. Όχι με τίποτα!
2. Πάνω από 50.000 ίσως, πάνω από 100.000 σίγουρα!

gianevan καταρχήν σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, απλά για να το ξεκαθαρίσω, όταν λες "με τἰποτα" αναφέρεσαι στις φορολογικές επιπτώσεις; Είσαι σίγουρος για αυτό; Τα λεφτά είναι καθαρά, αλλά εγώ δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω, ουσιαστικά του πατέρα μου είναι απλά είμαι συνδικαιούχος στο λογαριασμό.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.288
Πόντοι
12.756
Aνοίγεις (αν δεν έχεις ήδη) έναν λογαριασμό στο εξωτερικό και αλλάζεις θεματοφύλακα. ;)
Κάθε ξένη τράπεζα θα το δεχθεί, ιδίως αν πρόκειται για κάποιο σοβαρό ποσό.

Επίσης και η Πειραιώς προτείνει και κάνει κάτι αντίστοιχο με αμοιβαία της Goldman-Sacks με έδρα Ιρλανδία.
Το κέρδος για τις Ελληνικές τράπεζες είναι πως όσο είναι αυτές θεματοφύλακες του κεφαλαίου σου εμφανίζουν τα ποσά αυτά στο ενεργητικό τους και αντλούν ρευστότητα με αυτά ως εγγύηση, χωρίς να σου δίνουν και τόκους μάλιστα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια κάποια ρευστά πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα για τις πρώτες εβδομάδες...

Γιατρε χωρις παρεξηγηση , δεν αναφερομαι σε σενα απλα θα χρησιμοποιησω το ποστ σου..

Το παραπανω ποιημα που εγραψες εσυ και αλλοι ειναι αυτο που λεγετε τον τελευταιο μηνα σε ολες τις τραπεζες απο τους διευθυντες και σιγα σιγα το λενε και οι υπάλληλοι..Το ακουω καθημερινα πολλες φορες απο διαφορους σε τραπεζες , γνωστους , γνωστες και καλα τους συστηματος κτλ

Το ποιημα αυτο το εμαθαν ολοι απο συναντησεις που εκανα στα κεντρικα γραφεια οι τραπεζες και φωναξαν ολους τους διευθυντες απο Αθηνα και επαρχια.

Με τελευταια συναντηση απο τραπεζα πριν απο 4 εβδομαδες περιπου , μαζευοντας απο περιφεριακους διεθυντες μεχρι και διευθυντες ολων των καταστηματων.

Επειδη εβλεπαν τα λεφτα να κανουν φτερα βγηκε το ποιημα - καποιο ποσο σε θυρίδα ( γι αυτο και τις ακρίβυναν κιολας ) και καποια στην μορφη των αμοιβαιων , οπου προσπαθουν να σε πιεσουν να κρατησεις αυτους θεματοφυλακες , διοτι ολοι τα πηγαιναν εξω και αλλαζαν διαχειριστη αμοιβαιων ( ειναι νομιμο και απλο πια ) και εμεναν αυτες με το καυλι στο χερι και μονο με οτι εχεις στην θυριδα.

Αυτα που εχω περασει με εχουν διδαξει να μην ακολουθω ποτε την μαζα , ειδικα οταν η μαζα εχει κατευθυνομενη και καλα πληροφορηση , δλδ οι τραπεζες σπρωχνουν ολους τους πελατες τους εκει.

Δεν λεω να τα αφησουν μεσα εδω και στ αρχιδια τους , απλα να σκεφτουν και αλλους τροπους ( που υπαρχουν ) για να προστατεσουν τα κεφάλαια τους.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.791
Πόντοι
1.206
Δεν έχεις απόλυτα άδικο και το ξέρω πως οι ίδιοι το προτείνουν, ανέφερα και τον λόγο εξ άλλου.
Απλά αν έχει κάποιος 20, 50, 100, 150 χιλιάδες το σενάριο του λογαριασμού σε Ελβετική τράπεζα δεν παίζει καν.
Αλλά κι εγώ που έχω πιο πολλά ξέρεις πόσα μου ζητούσαν οι θεομπαίχτες; 2,2% για να τα βγάλω έξω και κάτι λιγότερο από 0.5% ετησίως για φύλακτρα!
Δηλαδή στο μισό μύριο αυτοί αεράτα 8 χιλιαρικάκια κι εγώ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ;

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.288
Πόντοι
12.756
gianevan καταρχήν σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, απλά για να το ξεκαθαρίσω, όταν λες "με τἰποτα" αναφέρεσαι στις φορολογικές επιπτώσεις; Είσαι σίγουρος για αυτό; Τα λεφτά είναι καθαρά, αλλά εγώ δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω, ουσιαστικά του πατέρα μου είναι απλά είμαι συνδικαιούχος στο λογαριασμό.

πρωτα απ ολα που θα στειλεις τα τα λεφτα ? σε ποια χωρα.
δευτερον , τι σε χαλαει να βαλεις συνδικαιουχο τον πατερα σου και εξω ?
Τριτον με το πληθος του ρευστου που φευγει εξω απο την Φλεβαρη μεχρι και σημερα πρακτικα ειναι αδυνατον με την ταχυτητα που κινειται το κρατος να σου ερθει χαρτι ελεγχου πριν το 2032 , και παλι θα ερθει κανα γαμωχαρτο που θα θελει να δικαιολογηθουν τα χρηματα , απο την στιγμη που ειναι καθαρα γραφτους στ αρχιδια σου.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.288
Πόντοι
12.756
Δεν έχεις απόλυτα άδικο και το ξέρω πως οι ίδιοι το προτείνουν, ανέφερα και τον λόγο εξ άλλου.
Απλά αν έχει κάποιος 20, 50, 100, 150 χιλιάδες το σενάριο του λογαριασμού σε Ελβετική τράπεζα δεν παίζει καν.
Αλλά κι εγώ που έχω πιο πολλά ξέρεις πόσα μου ζητούσαν οι θεομπαίχτες; 2,2% για να τα βγάλω έξω και κάτι λιγότερο από 0.5% ετησίως για φύλακτρα!
Δηλαδή στο μισό μύριο αυτοί αεράτα 8 χιλιαρικάκια κι εγώ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ;

20 , 50 , 100 χιλιαρικα οπου και να τα πας θα σωθουν , τουλαχιστον ενα καλο μερος τους .

Απο εκει και περα Γιατρε μου ολος ο κοσμος εχει τραπεζες , δεν εχει μονο η Ελβετια , 50 χιλιαρικα μπορουν να πανε παντου χωρις πολλα πολλα , ισως να θελει 2 χαρτια παραπανω , αλλα ταξιδευουν ανετα.
Απλα δεν θα εχεις εξυπηρετηση επιπεδου private banking που φανταζονται ολοι οι Ελληνες , δηλαδη οτι θα στειλουν 100 χιλιαρικα εξω και οποτε τους καυλωσει θα περνουν ενα τηλεφωνο στην τραπεζα και θα μιλανε με ενα συγκεκριμενο πάντα ανθρωπο που ασχολειται μονο με αυτος και με τα λεφτα τους και το μονο του μέλημα θα ειναι να τα προσεχει και να τους λεει καθε μερα αν ειναι ασφαλη , και θα τους παιρνει τσιμπουκια απο το τηλεφωνο.

Εχουν μαθει εδω οι κωλογεροι πρωην κατασκευαστες εργολαβοι , εισοδηματιες κτλ που εχουν ενα λογαριασμο στην τραπεζα και επειδη ξυνουν τα αρχιδια τους καθε μερα πριν πανε στο καφε της πλατειας να περνανε απο την τραπεζα να μπαινουν μεσα με υφος Μελισσανιδη να καθονται στις καρεκλες μπροστα απο τα γραφεια που εχουν οι τραπεζε με κατι στελαχακια , και να τους λενε - γεια σου ρε Ρουλα , τι γινεται ολα καλα ? πως παει εδω ? εχει βγαλει η τραπεζα κανα προθεσμιακο καλο να κλεισω κανα 40αρι .. και τετοιες μαλακιες.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

σου ήρθε ο κεφαλονίτης από την UBS ντοκ ???

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
20 , 50 , 100 χιλιαρικα οπου και να τα πας θα σωθουν , τουλαχιστον ενα καλο μερος τους .

Απο εκει και περα Γιατρε μου ολος ο κοσμος εχει τραπεζες , δεν εχει μονο η Ελβετια , 50 χιλιαρικα μπορουν να πανε παντου χωρις πολλα πολλα , ισως να θελει 2 χαρτια παραπανω , αλλα ταξιδευουν ανετα.
Απλα δεν θα εχεις εξυπηρετηση επιπεδου private banking που φανταζονται ολοι οι Ελληνες , δηλαδη οτι θα στειλουν 100 χιλιαρικα εξω και οποτε τους καυλωσει θα περνουν ενα τηλεφωνο στην τραπεζα και θα μιλανε με ενα συγκεκριμενο πάντα ανθρωπο που ασχολειται μονο με αυτος και με τα λεφτα τους και το μονο του μέλημα θα ειναι να τα προσεχει και να τους λεει καθε μερα αν ειναι ασφαλη , και θα τους παιρνει τσιμπουκια απο το τηλεφωνο.

Εχουν μαθει εδω οι κωλογεροι πρωην κατασκευαστες εργολαβοι , εισοδηματιες κτλ που εχουν ενα λογαριασμο στην τραπεζα και επειδη ξυνουν τα αρχιδια τους καθε μερα πριν πανε στο καφε της πλατειας να περνανε απο την τραπεζα να μπαινουν μεσα με υφος Μελισσανιδη να καθονται στις καρεκλες μπροστα απο τα γραφεια που εχουν οι τραπεζε με κατι στελαχακια , και να τους λενε - γεια σου ρε Ρουλα , τι γινεται ολα καλα ? πως παει εδω ? εχει βγαλει η τραπεζα κανα προθεσμιακο καλο να κλεισω κανα 40αρι .. και τετοιες μαλακιες.

Τυπε σχεδον οπου και να ανοιξεις λογαριασμο στο εξωτερικο εχεις ηλεκτρονικη προσβαση, οσο για το πριβετ μπανκινγκ μιλας για ποσα ανω των 500Κ.  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom