iakovos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 11 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 9
- Like
- 13.711
- Πόντοι
- 2.606
Εδώ και 25 χρόνια δεν το έχω ξαναδεί αυτό πήγα σήμερα να σηκώσω χρήματα από ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΜ και δεν είχε κανένα .
Τυπε θα εχεις μηδενικο υπολοιπο. :S
Εδώ και 25 χρόνια δεν το έχω ξαναδεί αυτό πήγα σήμερα να σηκώσω χρήματα από ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΜ και δεν είχε κανένα .
χαρτί υγείας βρήκες?Εδώ και 25 χρόνια δεν το έχω ξαναδεί αυτό πήγα σήμερα να σηκώσω χρήματα από ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΜ και δεν είχε κανένα .
με κάνα 3χιλιαρο ολα λύνονται. ...bnp paribas κατ' εμέ... στις ελβετικές έχει πολλές προϋποθέσεις που ίσως μπλέξεις.
με κάνα 3χιλιαρο ολα λύνονται. ...
υπάρχουν πιο μικρά μαγαζιά από την Ubs που αν δεν είναι ξέπλυμα δέχονται και 50 και 100.000..τριχίλιαρο εννοώ δωράκι όχι ποσο κατάθεσης τύπο τραμμουμε τριχίλιαρο παίκτη μου ούτε το τηλέφωνο σηκώνει ο τύπος από το private banking… αν το κάνεις επί 60 μπορεί να ασχοληθούνε μαζί σου αν και είναι κάτω από το όριο τους (200Κ-250Κ ανάλογα την τράπεζα)
για παράδειγμα η UBS έχει όριο 200Κ για private banking (καταθέτες εξωτερικού) και ξεχωριστή μονάδα στην Ζυρίχη για κάθε χώρα ή ομάδα χωρών… έχει και Ελληνικό Γραφείο εκεί στο οποίο μάλιστα προίσταται ένας στην καταγωγή κεφαλλονίτης… ;)
..τριχίλιαρο εννοώ δωράκι
Σωστά άσε που Ελβετικές ήδη ακούγεται ότι ξεκίνησαν και δίνουν στοιχεία των καταθετών τουςbnp paribas κατ' εμέ... στις ελβετικές έχει πολλές προϋποθέσεις που ίσως μπλέξεις.
όχι οι μικρότερες. ..αλλά εφόσον δεν είναι ξέπλυμα τα στοιχεια δεν διδονταιΣωστά άσε που Ελβετικές ήδη ακούγεται ότι ξεκίνησαν και δίνουν στοιχεία των καταθετών τους
Σωστά άσε που Ελβετικές ήδη ακούγεται ότι ξεκίνησαν και δίνουν στοιχεία των καταθετών τους
υπάρχουν πιο μικρά μαγαζιά από την Ubs που αν δεν είναι ξέπλυμα δέχονται και 50 και 100.000..τριχίλιαρο εννοώ δωράκι όχι ποσο κατάθεσης τύπο τραμμου
για εμένα η bnp paribas είναι το μοναδικό γαλλικό πράγμα που σέβομαι αλλά δυστυχώς δεν το προτίμησα σαν επιλογή.Σωστά άσε που Ελβετικές ήδη ακούγεται ότι ξεκίνησαν και δίνουν στοιχεία των καταθετών τους
1. Όχι με τίποτα!Τύποι μου δύο ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει:
1. Αν από κοινό λογαριασμό (με τον πατέρα μου) μεταφέρω χρήματα στο εξωτερικό σε αποκλειστικά δικό μου λογαριασμό θα έχω φορολογικές επιπτώσεις; Πχ υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί δωρεά και να φορολογηθεί ανάλογα;
2. Από ποιο ποσό και πάνω ελέγχουν διεξοδικά τις κινήσεις ενός λογαριασμού (πχ την παραπάνω μεταφορά);
Ευχαριστώ!
1. Όχι με τίποτα!
2. Πάνω από 50.000 ίσως, πάνω από 100.000 σίγουρα!
Aνοίγεις (αν δεν έχεις ήδη) έναν λογαριασμό στο εξωτερικό και αλλάζεις θεματοφύλακα. ;)
Κάθε ξένη τράπεζα θα το δεχθεί, ιδίως αν πρόκειται για κάποιο σοβαρό ποσό.
Επίσης και η Πειραιώς προτείνει και κάνει κάτι αντίστοιχο με αμοιβαία της Goldman-Sacks με έδρα Ιρλανδία.
Το κέρδος για τις Ελληνικές τράπεζες είναι πως όσο είναι αυτές θεματοφύλακες του κεφαλαίου σου εμφανίζουν τα ποσά αυτά στο ενεργητικό τους και αντλούν ρευστότητα με αυτά ως εγγύηση, χωρίς να σου δίνουν και τόκους μάλιστα.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια κάποια ρευστά πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα για τις πρώτες εβδομάδες...
gianevan καταρχήν σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, απλά για να το ξεκαθαρίσω, όταν λες "με τἰποτα" αναφέρεσαι στις φορολογικές επιπτώσεις; Είσαι σίγουρος για αυτό; Τα λεφτά είναι καθαρά, αλλά εγώ δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω, ουσιαστικά του πατέρα μου είναι απλά είμαι συνδικαιούχος στο λογαριασμό.
Δεν έχεις απόλυτα άδικο και το ξέρω πως οι ίδιοι το προτείνουν, ανέφερα και τον λόγο εξ άλλου.
Απλά αν έχει κάποιος 20, 50, 100, 150 χιλιάδες το σενάριο του λογαριασμού σε Ελβετική τράπεζα δεν παίζει καν.
Αλλά κι εγώ που έχω πιο πολλά ξέρεις πόσα μου ζητούσαν οι θεομπαίχτες; 2,2% για να τα βγάλω έξω και κάτι λιγότερο από 0.5% ετησίως για φύλακτρα!
Δηλαδή στο μισό μύριο αυτοί αεράτα 8 χιλιαρικάκια κι εγώ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ;
Δεν έχεις απόλυτα άδικο και το ξέρω πως οι ίδιοι το προτείνουν, ανέφερα και τον λόγο εξ άλλου.
Απλά αν έχει κάποιος 20, 50, 100, 150 χιλιάδες το σενάριο του λογαριασμού σε Ελβετική τράπεζα δεν παίζει καν.
Αλλά κι εγώ που έχω πιο πολλά ξέρεις πόσα μου ζητούσαν οι θεομπαίχτες; 2,2% για να τα βγάλω έξω και κάτι λιγότερο από 0.5% ετησίως για φύλακτρα!
Δηλαδή στο μισό μύριο αυτοί αεράτα 8 χιλιαρικάκια κι εγώ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ;
20 , 50 , 100 χιλιαρικα οπου και να τα πας θα σωθουν , τουλαχιστον ενα καλο μερος τους .
Απο εκει και περα Γιατρε μου ολος ο κοσμος εχει τραπεζες , δεν εχει μονο η Ελβετια , 50 χιλιαρικα μπορουν να πανε παντου χωρις πολλα πολλα , ισως να θελει 2 χαρτια παραπανω , αλλα ταξιδευουν ανετα.
Απλα δεν θα εχεις εξυπηρετηση επιπεδου private banking που φανταζονται ολοι οι Ελληνες , δηλαδη οτι θα στειλουν 100 χιλιαρικα εξω και οποτε τους καυλωσει θα περνουν ενα τηλεφωνο στην τραπεζα και θα μιλανε με ενα συγκεκριμενο πάντα ανθρωπο που ασχολειται μονο με αυτος και με τα λεφτα τους και το μονο του μέλημα θα ειναι να τα προσεχει και να τους λεει καθε μερα αν ειναι ασφαλη , και θα τους παιρνει τσιμπουκια απο το τηλεφωνο.
Εχουν μαθει εδω οι κωλογεροι πρωην κατασκευαστες εργολαβοι , εισοδηματιες κτλ που εχουν ενα λογαριασμο στην τραπεζα και επειδη ξυνουν τα αρχιδια τους καθε μερα πριν πανε στο καφε της πλατειας να περνανε απο την τραπεζα να μπαινουν μεσα με υφος Μελισσανιδη να καθονται στις καρεκλες μπροστα απο τα γραφεια που εχουν οι τραπεζε με κατι στελαχακια , και να τους λενε - γεια σου ρε Ρουλα , τι γινεται ολα καλα ? πως παει εδω ? εχει βγαλει η τραπεζα κανα προθεσμιακο καλο να κλεισω κανα 40αρι .. και τετοιες μαλακιες.