Νέα

Χρήματα εκτός Ελλάδος / Δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 723
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ασφάλεια χρημάτων

• ΕΚΤΟΣ Ελλάδος

Ψήφοι: 25 29,1%
  • ΕΔΩ στις τράπεζες παρόλο που είναι πολλά τα λεφτά

Ψήφοι: 15 17,4%
  • ΘΑ τα ΚΡΥΨΩ σπίτι

Ψήφοι: 17 19,8%
  • Τα έκανα χρυσό

Ψήφοι: 5 5,8%
  • Χρηματηστήριο

Ψήφοι: 3 3,5%
  • Θυρίδα

Ψήφοι: 4 4,7%
  • Λίγα έξω, λίγα σπίτι, λίγα χρυσό κλπ..

Ψήφοι: 17 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    86
OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Και γιατί να γίνει επαναπατρισμός? Τρελλάθηκες?

Πάρε το σενάριο. Εγώ πχ έχω 10 δεκάρες. Βγάζω έξω τις 7 και κρατάω εδώ τις 3 για δύσκολες στιγμές, ή μια αγορά μεγάλη ή οτιδήποτε συμβεί.

Αν μετέπειτα χρειαστώ κάτι, και έχουν βάλει τσεκούρι για επαναπατρισμό τι κάνουμε?

Δε μπορώ να νιώθω ότι έχω τα χρήματά μου έξω και δε μπορώ να τα φέρω και έχουν περάσει 4 χρόνια πχ. Είναι μαλακία.

Δε ξέρω αν καταλαβαίνεις τον συλλογισμό μου (φόβο μου)

AlexisGR84

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2015
Κριτικές
7
Like
12
Πόντοι
0
Πάρε το σενάριο. Εγώ πχ έχω 10 δεκάρες. Βγάζω έξω τις 7 και κρατάω εδώ τις 3 για δύσκολες στιγμές, ή μια αγορά μεγάλη ή οτιδήποτε συμβεί.

Αν μετέπειτα χρειαστώ κάτι, και έχουν βάλει τσεκούρι για επαναπατρισμό τι κάνουμε?

Δε μπορώ να νιώθω ότι έχω τα χρήματά μου έξω και δε μπορώ να τα φέρω και έχουν περάσει 4 χρόνια πχ. Είναι μαλακία.

Δε ξέρω αν καταλαβαίνεις τον συλλογισμό μου (φόβο μου)
1) Αυτοι που βγαζουν εξω χρημα, το κανουν με τροπο ασφαλη
2) Αυτοι που βγαζουν χρημα εξω, βγαζουν ποσα, οχι πενταροδεκαρες. Οτιδηποτε λιγοτερο απο 300-400 χιλιαρικα ειναι πενταροδεκαρες. Καποιοι βγαζουν και μυρια. Σιγουρα, ατομα που βγαζουν σε ξενες τραπεζες μυρια, δεν ειναι μελη σε αυτο το φορουμ, αρα τι συζητουμε?
3) Οι ασχετοι που βγαζουν εξω ποσα της ταξης 20-30 χιλιαρικα και νομιζουν πως κατι κανουν, ειναι ντουβαρια και παντα ντουβαρια θα μεινουν
4) Για ποιο λογο να επαναπατρισει κανεις τα χρηματα του? Καλα δεν ειναι εκει που ειναι?
5) Ακομη κι αν χρειαστει να τα φερει πισω, καθε επιβατης / τουριστας ερχομενος απο το εξωτερικο, στο αεροδρομιο δικαιουται να κουβαλησει στις τσεπες του ατελως και πληρως νομιμα μεχρι 10 χιλιαρικα και κανεις τελωνειακος δεν μπορει να του κανει μανουρα. Αρα οι ψιλικατζηδες με 1 - 2 ταξειδια πηγαινε & ελα με την Aegean, εχουν φερει πισω τις πενταροδεκαρες τους και τις ψιλο-οικονομιες τους με ασφαλεια. Ολοι οι ασχετοι την εχουν δει επενδυτες και μεγαλοκαταθετες

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Αλέξη λίγο υπερβολικό σε βρίσκω άλλα τεσπα.

Hitman αν έχεις χρήματα έξω (νόμιμα)  και μελλοντικά θέλεις να τα φέρεις , το πολύ πολύ  να σου πάρουν καμιά πίπα.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μη φεύγει συνάλλαγμα έξω , προς τα μέσα δε τους απασχολεί .
Κάτι ροζ χαρτάκια εάν θυμούνται οι μεγαλύτεροι ...

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
Το τελευταίο διάστημα γίνεται πανικός πάντως. Οι τράπεζες αδειάζουν. Ανανέωσα τη φηψοφορία μήπως και τελικά αλλάξατε και εσείς γνώμη με την αρχική σας.

Μήπως μας ωθούν να τα βγάλουμε έξω για να πέσει τσεκουράκι σε κάθε έμβασμα που θα γίνεται για να επαναπατρισμό κεφαλαίων?

όταν θα ερχεσαι αεροδρομιο θα ξεχωριζουν δειγματοληπικα 10% θα τους γδυνουν, και θα ψαχνουν και βαλιτσες.
Οσοι τα εβγαλαν όλα την εχουν πουτσισει  :coffee:

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.321
Πόντοι
5.006
2) Αυτοι που βγαζουν χρημα εξω, βγαζουν ποσα, οχι πενταροδεκαρες. Οτιδηποτε λιγοτερο απο 300-400 χιλιαρικα ειναι πενταροδεκαρες. Καποιοι βγαζουν και μυρια. Σιγουρα, ατομα που βγαζουν σε ξενες τραπεζες μυρια, δεν ειναι μελη σε αυτο το φορουμ, αρα τι συζητουμε?
3) Οι ασχετοι που βγαζουν εξω ποσα της ταξης 20-30 χιλιαρικα και νομιζουν πως κατι κανουν, ειναι ντουβαρια και παντα ντουβαρια θα μεινουν
συμφωνω απολυτως...
οσοι μπουφοι αγχωνονται τι θα κανουν τις 20 και 30 χιλιαδες τους,ειναι να τους κλαινε οι ρεγγες... :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 33661

Επισκέπτης
Άιντε πάλι! Ρε παλικάρια μερικοί λέτε πράγματα ενώ έχετε ΑΓΝΟΙΑ! Όσοι έβγαλαν έξω δηλωμένα χρήματα και εννοώ λεφτά που α) δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις των δέκα τελευταίων ετών και β) τα δήλωναν μέχρι το 2014 σε ειδική φορολογική δήλωση έως τέλη Ιανουαρίου για την πληρωμή των τυχών τόκων που έπαιρναν από την τράπεζα του εξωτερικού ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και θα τους κλάσουν τα αρχίδια όσοι τους ελέγξουν. Δεν θα πληρώσουν τίποτα στο κράτος γιατί είναι φορολογημένα λεφτά και όχι μαύρα.
Όσοι φέρουν φορολογημένα λεφτά πίσω, σε περίπτωση χρεοκοπίας και αλλαγής νομίσματος, θα παίρνουν τα ροζ - ή ότι άλλο χρώμα θέλετε - χαρτάκια (όπως είπε φίλος παραπάνω) και θα θεωρούνται και εθνικοί ευεργέτες γιατί φέρνουν συνάλλαγμα. Όσο για το ποσό των 30 ή 40.000 που κάποιοι το θεωρούν μικρό για να το έχουν έξω, ας γίνουμε Αργεντινή και θα σας πω εγώ αν θα είσαι πλούσιος με το ποσό αυτό ή όχι... :2funny: :2funny:     

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
Όσο για το ποσό των 30 ή 40.000 που κάποιοι το θεωρούν μικρό για να το έχουν έξω, ας γίνουμε Αργεντινή και θα σας πω εγώ αν θα είσαι πλούσιος με το ποσό αυτό ή όχι... :2funny: :2funny:     

:rockon:
δεν εχουν καταλαβει τυπε  :coffee:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
το θεμα που δεν εχει πιασει κανεις σας είναι (υποθεση εργασιας)

1. η ελλαδα βγαινει από το ευρω το 2015

2. το ευρω παυει να υπαρχει το 2017

Τα κρυμμενα στα στρωματα μαυρα λεφτα θα πρεπει να αποκαλυφθουν, να πανε στο τραπεζικο συστημα για να αντικατασταθουν

Εκει σε τσιμπαει το κρατος  :zfuck: :zfuck:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 33661

Επισκέπτης

Τα κρυμμενα στα στρωματα μαυρα λεφτα θα πρεπει να αποκαλυφθουν, να πανε στο τραπεζικο συστημα για να αντικατασταθουν

Εκει σε τσιμπαει το κρατος  :zfuck: :zfuck:
Κι αν ΔΕΝ τα βγάλεις δηλαδή στο τραπεζικό σύστημα τι θα σου κάνουν; Όσοι είχαν παλιά καταθέσεις σε ξένο συναλλαγμα ή όσοι πήγαιναν σε επίσημα ή κρυφά ανταλλακτήρια τι έπαθαν;
Παιδιά το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι οι επινοήσεις του πούστικου ελληνικού κράτους για να σε βάλει στο χέρι. Σε ευνομούμενες πολιτείες όλα όσα συζητάμε εδώ είναι απλά και λυμένα: Σεβασμός στον κόπο των πολιτών!  

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
Κι αν ΔΕΝ τα βγάλεις δηλαδή στο τραπεζικό σύστημα τι θα σου κάνουν; Όσοι είχαν παλιά καταθέσεις σε ξένο συναλλαγμα ή όσοι πήγαιναν σε επίσημα ή κρυφά ανταλλακτήρια τι έπαθαν;
Παιδιά το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι οι επινοήσεις του πούστικου ελληνικού κράτους για να σε βάλει στο χέρι. Σε ευνομούμενες πολιτείες όλα όσα συζητάμε εδώ είναι απλά και λυμένα: Σεβασμός στον κόπο των πολιτών!  

αν θα υπαρχουν ιδιωτικα ανταλλακτήρια  :hi:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 33661

Επισκέπτης
Θα υπάρχουν όμως κρυφά ανταλλακτήρια. Στη Θεσσαλονίκη ήταν για δεκαετίες ένα κοσμηματοπωλείο στο βαρδάρη, με δυστυχώς κακή εξέλιξη για τον ιδιοκτήτη... 

AlexisGR84

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2015
Κριτικές
7
Like
12
Πόντοι
0

Ακριβως οπως το ειπες. "ΥΠΟΘΕΣΗ". Οσοι πιστευουν τετοιου ειδους υποθεσεις, δεν εχουν ιδεα πως λειτουργει το παγκοσμιο συστημα χρηματος - και δεν χρειαζεται κανεις να ειναι καθηγητης οικονομικης επιστημης η στελεχος μεγαλοτραπεζας για να κατανοει τα αυτονοητα. Οσοι πιστευουν τετοιου ειδους σεναρια και υποθεσεις, ανηκουν στην συμπαθη κατηγορια αυτων που πιστευαν και τις προφητειες των Ινκας για το 2012 η ακομη παλιοτερα τις καταστροφολογιες των γιαχωβαδων. Για την παθηση αυτη, υπαρχει αντιδοτο - απλα πρεπει να κλεισουν την TV

Τα κρυμμενα στα στρωματα μαυρα λεφτα θα πρεπει να αποκαλυφθουν, να πανε στο τραπεζικο συστημα για να αντικατασταθουν. Εκει σε τσιμπαει το κρατος  :zfuck: :zfuck:
ΟΚ, ειναι ανοησια η φυλαξη χρηματων κατω απο το στρωμα, αλλά απο ποτε αρχισε να θεωρειται ποινικο αδικημα? Η ακομη κι αν υποθετικα αλλαξει το νομισμα (που δεν!) απο ποτε η κατοχη χρηματος σε αλλο νομισμα ειναι αδικημα? Μην λεμε πραγματα που δεν ισχυουν...

Επαναλλαμβανω, καποιος που εχει πολυ χρημα (πολλες εκατονταδες χιλιαδες ευρω η ακομη και μυρια) δεν θα ασχοληθει με ανοησιες, εχει τις μεθοδους να υπερβει τα εμποδια. Αρα λοιπόν τι συζητουμε? Για 10 χιλιαρικα? Για 20? Για 50 χιλιαδες ευρω κρυμμενα κατω από το στρωμα? Για λεφτα που δεν πρεπει να φανουν πουθενα? Ε, βαλτα στην τσεπη λιγα - λιγα (10 χιλιαρικα καθε φορα) και κανε μια βολτα σε καποια κεντροευρωπαικης πρωτευουσα, ριξε και ενα πουτσο στα FKK για να περασει η ωρα και το απογευμα γυρνας και ολα καλα. Ποιο το προβλημα? Εχετε μαλιστα υπ οψη σας οτι τα νομιμα ανταλλακτηρια στους δρομους, τα αεροδρομια και στις εισοδους του μετρο (για τους πολυταξειδεμενους) ανταλλασουν χρηματα με rate πολυ πιο ευνοικο απο τις επισημες τραπεζες! Το ιδιο συμβαινει και στην Ελλαδα. Μια δοκιμη και συγκριση των rates του συναλααγματος της Εθνικης και ενος ιδιωτικου νομιμου ανταλλακτηριου, θα σας πεισει.

Και τελος, ειλικρινα δεν εχω καταλαβει τι συζητουμε και ποιοι συζητουμε! Ειμαστε σε ενα φορουμ που δεν νομιζω οι μετεχοντες να εχουν ενα κομποδεμα της ταξης των 50-100 χιλιαδων και μεσα απο την παρεα προσπαθουν να βρουν καλη λυση. Ειναι πολυ πιθανο, οι περισσοτεροι να ειναι αφραγκοι. Ακομη ομως κι αν ειναι καποιος "φορτωμενος" με χρημα, σιγουρα δεν θα αναζητησει συμβουλες μεσα σε ενα φορουμ για πουτανες.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 33661

Επισκέπτης
Η ακομη κι αν υποθετικα αλλαξει το νομισμα (που δεν!)

Ειναι πολυ πιθανο, οι περισσοτεροι να ειναι αφραγκοι.

Πώς είσαι σίγουρος ότι "δεν"; Εγώ δεν είμαι.

Μπορεί και να μην είναι όμως και βγάζουν εδώ το...άγχος τους για το μέλλον των χρημάτων τους!
P.S. Μάλλον δεν βγαίνει σωστά αλλά καταλάβατε τι απαντώ.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.196
Πόντοι
2.606
Ποιος ηταν αυτος που λες απ τον βαρδάρη;

AlexisGR84

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2015
Κριτικές
7
Like
12
Πόντοι
0
Πώς είσαι σίγουρος ότι "δεν"; Εγώ δεν είμαι.
Ποτε δεν ξερει κανεις τι χρημα κουβαλαει ο διπλανος του. Αν ομως εχεις καβα 50-100 χιλιαρικα για παραδειγμα, και θελεις να τα βγαλεις εξω, πολυ κακως αναζητας λυσεις στο φορουμ... Αλλου πρεπει να απευθυνθεις

Τα λεω ολα αυτα, διοτι πριν 1-2 χρονια ηρθε καποιος γνωστος και μεταξυ σοβαρου κι αστειου με ρωτησε πως μπορει να βγαλει εξω "στην Ελβετια" καποιες οικονομιες που ειχε καβα. Οταν τον ρωτησα για ποσα χρηματα μιλαμε, και μου απαντησε οτι ειχε 850 ευρω, δεν χρειαστηκε να συνεχισουμε την κουβεντα. Με καταλαβες?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 33661

Επισκέπτης
Ποιος ηταν αυτος που λες απ τον βαρδάρη;
Όνομα του ανθρώπου δεν θυμαμαι, αλλά ήταν πολύ γνωστός σε όποιους είχαν συνάλλαγμα. Δεν θέλω να πω επίσημα στο φορουμ το όνομα του μαγαζιού, το οποίο υπήρχε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Τώρα δεν πρόσεξα αν υπάρχει για να είμαι ειλικρινής.

apolonas1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2012
Κριτικές
9
Like
1.618
Πόντοι
266
όλοι όσοι είμαστε σε αυτο το σαιτ έχουμε μεταφερει χρηματα στο εξωτερικο....ρουμανία -βουλγαρία -ρωσσια!!εγω γύρω στα 20000..!! :S :S :S

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ακριβως οπως το ειπες. "ΥΠΟΘΕΣΗ". Οσοι πιστευουν τετοιου ειδους υποθεσεις, δεν εχουν ιδεα πως λειτουργει το παγκοσμιο συστημα χρηματος - και δεν χρειαζεται κανεις να ειναι καθηγητης οικονομικης επιστημης η στελεχος μεγαλοτραπεζας για να κατανοει τα αυτονοητα. Οσοι πιστευουν τετοιου ειδους σεναρια και υποθεσεις, ανηκουν στην συμπαθη κατηγορια αυτων που πιστευαν και τις προφητειες των Ινκας για το 2012 η ακομη παλιοτερα τις καταστροφολογιες των γιαχωβαδων. Για την παθηση αυτη, υπαρχει αντιδοτο - απλα πρεπει να κλεισουν την TV
ΟΚ, ειναι ανοησια η φυλαξη χρηματων κατω απο το στρωμα, αλλά απο ποτε αρχισε να θεωρειται ποινικο αδικημα? Η ακομη κι αν υποθετικα αλλαξει το νομισμα (που δεν!) απο ποτε η κατοχη χρηματος σε αλλο νομισμα ειναι αδικημα? Μην λεμε πραγματα που δεν ισχυουν...

Επαναλλαμβανω, καποιος που εχει πολυ χρημα (πολλες εκατονταδες χιλιαδες ευρω η ακομη και μυρια) δεν θα ασχοληθει με ανοησιες, εχει τις μεθοδους να υπερβει τα εμποδια. Αρα λοιπόν τι συζητουμε? Για 10 χιλιαρικα? Για 20? Για 50 χιλιαδες ευρω κρυμμενα κατω από το στρωμα? Για λεφτα που δεν πρεπει να φανουν πουθενα? Ε, βαλτα στην τσεπη λιγα - λιγα (10 χιλιαρικα καθε φορα) και κανε μια βολτα σε καποια κεντροευρωπαικης πρωτευουσα, ριξε και ενα πουτσο στα FKK για να περασει η ωρα και το απογευμα γυρνας και ολα καλα. Ποιο το προβλημα? Εχετε μαλιστα υπ οψη σας οτι τα νομιμα ανταλλακτηρια στους δρομους, τα αεροδρομια και στις εισοδους του μετρο (για τους πολυταξειδεμενους) ανταλλασουν χρηματα με rate πολυ πιο ευνοικο απο τις επισημες τραπεζες! Το ιδιο συμβαινει και στην Ελλαδα. Μια δοκιμη και συγκριση των rates του συναλααγματος της Εθνικης και ενος ιδιωτικου νομιμου ανταλλακτηριου, θα σας πεισει.

Και τελος, ειλικρινα δεν εχω καταλαβει τι συζητουμε και ποιοι συζητουμε! Ειμαστε σε ενα φορουμ που δεν νομιζω οι μετεχοντες να εχουν ενα κομποδεμα της ταξης των 50-100 χιλιαδων και μεσα απο την παρεα προσπαθουν να βρουν καλη λυση. Ειναι πολυ πιθανο, οι περισσοτεροι να ειναι αφραγκοι. Ακομη ομως κι αν ειναι καποιος "φορτωμενος" με χρημα, σιγουρα δεν θα αναζητησει συμβουλες μεσα σε ενα φορουμ για πουτανες.

κάποτε ήταν...  ;)

Δ

Διαγραμμένο μέλος 33661

Επισκέπτης
Ποτε δεν ξερει κανεις τι χρημα κουβαλαει ο διπλανος του. Αν ομως εχεις καβα 50-100 χιλιαρικα για παραδειγμα, και θελεις να τα βγαλεις εξω, πολυ κακως αναζητας λυσεις στο φορουμ... Αλλου πρεπει να απευθυνθεις

Τα λεω ολα αυτα, διοτι πριν 1-2 χρονια ηρθε καποιος γνωστος και μεταξυ σοβαρου κι αστειου με ρωτησε πως μπορει να βγαλει εξω "στην Ελβετια" καποιες οικονομιες που ειχε καβα. Οταν τον ρωτησα για ποσα χρηματα μιλαμε, και μου απαντησε οτι ειχε 850 ευρω, δεν χρειαστηκε να συνεχισουμε την κουβεντα. Με καταλαβες?
Δεν διαφωνούμε ουσιαστικά. Σίγουρα δεν θα λάβει εδώ κάποιος οδηγίες τι να κάνει τα λεφτά του. Αλλά ό,τι ακούς είναι χρήσιμο.  ;) Υπάρχουν πολλοί λογιστές και άλλοι του χώρου που έχουν βγάλει πελάτες τους έξω για άνοιγμα λογαριασμού και μεταφορά νόμιμων χρημάτων διατραπεζικά.  

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom