mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Και γιατί να γίνει επαναπατρισμός? Τρελλάθηκες?έμβασμα που θα γίνεται για να επαναπατρισμό κεφαλαίων
Και γιατί να γίνει επαναπατρισμός? Τρελλάθηκες?έμβασμα που θα γίνεται για να επαναπατρισμό κεφαλαίων
Και γιατί να γίνει επαναπατρισμός? Τρελλάθηκες?
1) Αυτοι που βγαζουν εξω χρημα, το κανουν με τροπο ασφαληΠάρε το σενάριο. Εγώ πχ έχω 10 δεκάρες. Βγάζω έξω τις 7 και κρατάω εδώ τις 3 για δύσκολες στιγμές, ή μια αγορά μεγάλη ή οτιδήποτε συμβεί.
Αν μετέπειτα χρειαστώ κάτι, και έχουν βάλει τσεκούρι για επαναπατρισμό τι κάνουμε?
Δε μπορώ να νιώθω ότι έχω τα χρήματά μου έξω και δε μπορώ να τα φέρω και έχουν περάσει 4 χρόνια πχ. Είναι μαλακία.
Δε ξέρω αν καταλαβαίνεις τον συλλογισμό μου (φόβο μου)
Το τελευταίο διάστημα γίνεται πανικός πάντως. Οι τράπεζες αδειάζουν. Ανανέωσα τη φηψοφορία μήπως και τελικά αλλάξατε και εσείς γνώμη με την αρχική σας.
Μήπως μας ωθούν να τα βγάλουμε έξω για να πέσει τσεκουράκι σε κάθε έμβασμα που θα γίνεται για να επαναπατρισμό κεφαλαίων?
συμφωνω απολυτως...2) Αυτοι που βγαζουν χρημα εξω, βγαζουν ποσα, οχι πενταροδεκαρες. Οτιδηποτε λιγοτερο απο 300-400 χιλιαρικα ειναι πενταροδεκαρες. Καποιοι βγαζουν και μυρια. Σιγουρα, ατομα που βγαζουν σε ξενες τραπεζες μυρια, δεν ειναι μελη σε αυτο το φορουμ, αρα τι συζητουμε?
3) Οι ασχετοι που βγαζουν εξω ποσα της ταξης 20-30 χιλιαρικα και νομιζουν πως κατι κανουν, ειναι ντουβαρια και παντα ντουβαρια θα μεινουν
Όσο για το ποσό των 30 ή 40.000 που κάποιοι το θεωρούν μικρό για να το έχουν έξω, ας γίνουμε Αργεντινή και θα σας πω εγώ αν θα είσαι πλούσιος με το ποσό αυτό ή όχι...
Κι αν ΔΕΝ τα βγάλεις δηλαδή στο τραπεζικό σύστημα τι θα σου κάνουν; Όσοι είχαν παλιά καταθέσεις σε ξένο συναλλαγμα ή όσοι πήγαιναν σε επίσημα ή κρυφά ανταλλακτήρια τι έπαθαν;το θεμα που δεν εχει πιασει κανεις σας είναι (υποθεση εργασιας)
1. η ελλαδα βγαινει από το ευρω το 2015
2. το ευρω παυει να υπαρχει το 2017
Τα κρυμμενα στα στρωματα μαυρα λεφτα θα πρεπει να αποκαλυφθουν, να πανε στο τραπεζικο συστημα για να αντικατασταθουν
Εκει σε τσιμπαει το κρατος
Κι αν ΔΕΝ τα βγάλεις δηλαδή στο τραπεζικό σύστημα τι θα σου κάνουν; Όσοι είχαν παλιά καταθέσεις σε ξένο συναλλαγμα ή όσοι πήγαιναν σε επίσημα ή κρυφά ανταλλακτήρια τι έπαθαν;
Παιδιά το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι οι επινοήσεις του πούστικου ελληνικού κράτους για να σε βάλει στο χέρι. Σε ευνομούμενες πολιτείες όλα όσα συζητάμε εδώ είναι απλά και λυμένα: Σεβασμός στον κόπο των πολιτών!
Ακριβως οπως το ειπες. "ΥΠΟΘΕΣΗ". Οσοι πιστευουν τετοιου ειδους υποθεσεις, δεν εχουν ιδεα πως λειτουργει το παγκοσμιο συστημα χρηματος - και δεν χρειαζεται κανεις να ειναι καθηγητης οικονομικης επιστημης η στελεχος μεγαλοτραπεζας για να κατανοει τα αυτονοητα. Οσοι πιστευουν τετοιου ειδους σεναρια και υποθεσεις, ανηκουν στην συμπαθη κατηγορια αυτων που πιστευαν και τις προφητειες των Ινκας για το 2012 η ακομη παλιοτερα τις καταστροφολογιες των γιαχωβαδων. Για την παθηση αυτη, υπαρχει αντιδοτο - απλα πρεπει να κλεισουν την TVτο θεμα που δεν εχει πιασει κανεις σας είναι (υποθεση εργασιας)
1. η ελλαδα βγαινει από το ευρω το 2015
2. το ευρω παυει να υπαρχει το 2017
ΟΚ, ειναι ανοησια η φυλαξη χρηματων κατω απο το στρωμα, αλλά απο ποτε αρχισε να θεωρειται ποινικο αδικημα? Η ακομη κι αν υποθετικα αλλαξει το νομισμα (που δεν!) απο ποτε η κατοχη χρηματος σε αλλο νομισμα ειναι αδικημα? Μην λεμε πραγματα που δεν ισχυουν...Τα κρυμμενα στα στρωματα μαυρα λεφτα θα πρεπει να αποκαλυφθουν, να πανε στο τραπεζικο συστημα για να αντικατασταθουν. Εκει σε τσιμπαει το κρατος
Η ακομη κι αν υποθετικα αλλαξει το νομισμα (που δεν!)
Ειναι πολυ πιθανο, οι περισσοτεροι να ειναι αφραγκοι.
Ποτε δεν ξερει κανεις τι χρημα κουβαλαει ο διπλανος του. Αν ομως εχεις καβα 50-100 χιλιαρικα για παραδειγμα, και θελεις να τα βγαλεις εξω, πολυ κακως αναζητας λυσεις στο φορουμ... Αλλου πρεπει να απευθυνθειςΠώς είσαι σίγουρος ότι "δεν"; Εγώ δεν είμαι.
Όνομα του ανθρώπου δεν θυμαμαι, αλλά ήταν πολύ γνωστός σε όποιους είχαν συνάλλαγμα. Δεν θέλω να πω επίσημα στο φορουμ το όνομα του μαγαζιού, το οποίο υπήρχε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Τώρα δεν πρόσεξα αν υπάρχει για να είμαι ειλικρινής.Ποιος ηταν αυτος που λες απ τον βαρδάρη;
Ακριβως οπως το ειπες. "ΥΠΟΘΕΣΗ". Οσοι πιστευουν τετοιου ειδους υποθεσεις, δεν εχουν ιδεα πως λειτουργει το παγκοσμιο συστημα χρηματος - και δεν χρειαζεται κανεις να ειναι καθηγητης οικονομικης επιστημης η στελεχος μεγαλοτραπεζας για να κατανοει τα αυτονοητα. Οσοι πιστευουν τετοιου ειδους σεναρια και υποθεσεις, ανηκουν στην συμπαθη κατηγορια αυτων που πιστευαν και τις προφητειες των Ινκας για το 2012 η ακομη παλιοτερα τις καταστροφολογιες των γιαχωβαδων. Για την παθηση αυτη, υπαρχει αντιδοτο - απλα πρεπει να κλεισουν την TV
ΟΚ, ειναι ανοησια η φυλαξη χρηματων κατω απο το στρωμα, αλλά απο ποτε αρχισε να θεωρειται ποινικο αδικημα? Η ακομη κι αν υποθετικα αλλαξει το νομισμα (που δεν!) απο ποτε η κατοχη χρηματος σε αλλο νομισμα ειναι αδικημα? Μην λεμε πραγματα που δεν ισχυουν...
Επαναλλαμβανω, καποιος που εχει πολυ χρημα (πολλες εκατονταδες χιλιαδες ευρω η ακομη και μυρια) δεν θα ασχοληθει με ανοησιες, εχει τις μεθοδους να υπερβει τα εμποδια. Αρα λοιπόν τι συζητουμε? Για 10 χιλιαρικα? Για 20? Για 50 χιλιαδες ευρω κρυμμενα κατω από το στρωμα? Για λεφτα που δεν πρεπει να φανουν πουθενα? Ε, βαλτα στην τσεπη λιγα - λιγα (10 χιλιαρικα καθε φορα) και κανε μια βολτα σε καποια κεντροευρωπαικης πρωτευουσα, ριξε και ενα πουτσο στα FKK για να περασει η ωρα και το απογευμα γυρνας και ολα καλα. Ποιο το προβλημα? Εχετε μαλιστα υπ οψη σας οτι τα νομιμα ανταλλακτηρια στους δρομους, τα αεροδρομια και στις εισοδους του μετρο (για τους πολυταξειδεμενους) ανταλλασουν χρηματα με rate πολυ πιο ευνοικο απο τις επισημες τραπεζες! Το ιδιο συμβαινει και στην Ελλαδα. Μια δοκιμη και συγκριση των rates του συναλααγματος της Εθνικης και ενος ιδιωτικου νομιμου ανταλλακτηριου, θα σας πεισει.
Και τελος, ειλικρινα δεν εχω καταλαβει τι συζητουμε και ποιοι συζητουμε! Ειμαστε σε ενα φορουμ που δεν νομιζω οι μετεχοντες να εχουν ενα κομποδεμα της ταξης των 50-100 χιλιαδων και μεσα απο την παρεα προσπαθουν να βρουν καλη λυση. Ειναι πολυ πιθανο, οι περισσοτεροι να ειναι αφραγκοι. Ακομη ομως κι αν ειναι καποιος "φορτωμενος" με χρημα, σιγουρα δεν θα αναζητησει συμβουλες μεσα σε ενα φορουμ για πουτανες.
Δεν διαφωνούμε ουσιαστικά. Σίγουρα δεν θα λάβει εδώ κάποιος οδηγίες τι να κάνει τα λεφτά του. Αλλά ό,τι ακούς είναι χρήσιμο. ;) Υπάρχουν πολλοί λογιστές και άλλοι του χώρου που έχουν βγάλει πελάτες τους έξω για άνοιγμα λογαριασμού και μεταφορά νόμιμων χρημάτων διατραπεζικά.Ποτε δεν ξερει κανεις τι χρημα κουβαλαει ο διπλανος του. Αν ομως εχεις καβα 50-100 χιλιαρικα για παραδειγμα, και θελεις να τα βγαλεις εξω, πολυ κακως αναζητας λυσεις στο φορουμ... Αλλου πρεπει να απευθυνθεις
Τα λεω ολα αυτα, διοτι πριν 1-2 χρονια ηρθε καποιος γνωστος και μεταξυ σοβαρου κι αστειου με ρωτησε πως μπορει να βγαλει εξω "στην Ελβετια" καποιες οικονομιες που ειχε καβα. Οταν τον ρωτησα για ποσα χρηματα μιλαμε, και μου απαντησε οτι ειχε 850 ευρω, δεν χρειαστηκε να συνεχισουμε την κουβεντα. Με καταλαβες?