Διάβασε και κλάψε Αλεξάκο για τον καραγκιόζη που σε γαμάει.
www.epikairo.gr/inde/Kvp3U]http://linkis.com/www.epikairo.gr/inde/Kvp3U[/url]
[size=16pt]Ο επικίνδυνα τυχοδιώκτης Αντώνης Σαμαράς[/size]
Nέες πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει δημοσίευμα των Financial Times το οποίο ουσιαστικά αποτελεί το δεύτερο μέρος της έρευνας του δημοσιογράφου Πίτερ Σπίγκελ και το οποίο αναφέρεται στο Πλάνο Ζ για την Ελλάδα αλλά και τις προετοιμασίες όλων των αξιωματούχων για έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά και την κατάρρευση των τραπεζών. [newsit]
Σύμφωνα με αυτή την έρευνα το σχέδιο αυτό, δηλαδή το Πλάνο Ζ άρχισε να καταρτίζεται τον Ιανουάριο του 2012 και μάλιστα ήταν τέτοια η μυστικότητα αυτών των κινήσεων, που ποτέ δεν υπήρξε επίσημο έγγραφο και ούτε καν ηλεκτρονική επικοινωνία. Το σχέδιο αυτό το κατάρτιζαν ο κ. Άσμουσεν από την ΕΚΤ, ο κ. Μπούτι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γάισερ του Euroworking Group και ο γνωστός εδώ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν από την πλευρά του ΔΝΤ.
Αναφέρεται ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2012 στην Ελλάδα, όπου σε ένα γεύμα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ρώτησε τον κ. Μπαρόζο εάν υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν δεχόταν τους όρους της τρόικας.
Ο κ. Μπαρόζο φέρεται σύμφωνα με την έρευνα να της απάντησε πως υπάρχει και μάλιστα θέλησε να της το δείξει. Ωστόσο, εκείνη από την πλευρά της αρνήθηκε με την έρευνα να αναφέρει πως εάν το έπαιρνε και το έβλεπε θα ήταν υποχρεωμένη να το παραδώσει και στη γερμανική Βουλή.
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο θα δημιουργείτο ένα νέο οικονομικό σύστημα από την αρχή με μέτρα που φαντάζουν απίστευτα. Για παράδειγμα το σχέδιο αναφερόταν σε αναγκαστικό κλείσιμο όλων των ΑΤΜ των τραπεζών και εκ νέου συνοριακός έλεγχος για να μην φύγουν μαζικά τα κεφάλαια στο εξωτερικό.
Μάλιστα, επηρεασμένοι από ότι είχε συμβεί και στην Αργεντική υπήρχε το ενδεχόμενο έκδοσης ελληνικών σημειωμάτων οφειλής, στη μισή αξία του ευρώ μιας και το νόμισμα του ευρώ στην Ελλάδα θα ήταν παράνομο πια.
Μάλιστα, όλες οι χώρες της ευρωζώνης διαθέτουν ένα δίκτυο με την ονομασία Target 2 που το διαχειρίζονται όλες οι τράπεζες της ευρωζώνης. Με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αυτό το σύστημα θα κατέρρεε για όλη την Ευρώπη και ουσιαστικά θα έπρεπε να στηθεί από την αρχή για τις χώρες που θα απέμεναν στο ευρώ.
Στην ουσία γνώριζαν όλοι και κυρίως στην Ευρώπη πως ένα τέτοιο σχέδιο θα ήταν σχεδόν αδύνατον και μόνο θεωρητικό, αλλά όπως επισημαίνουν οι Financial Times, οι έλληνες πολίτες στις εκλογές του 2012 παραλίγο να το θέσουν σε εφαρμογή.
Οι δραματικές ώρες με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος
Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου και στην κρίσιμη ημέρα της Παρασκευής, δύο ημέρες πριν τη δεύτερη εκλογική διαδικασία. Στοιχεία που ήρθαν στα χέρια του κ. Προβόπουλου έδειχναν πως τα πράγματα για την Ελλάδα ήταν τόσο άσχημα που οποιαδήποτε πρόβλεψη ήταν επικίνδυνη. Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα, Παρασκευή τα στοιχεία έδειχναν πως οι Έλληνες απέσυραν από τις τράπεζες πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, με αυτό τον ρυθμό ο κ. Προβόπουλος υπολόγιζε πως η Ελλάδα θα ξέμενε από χαρτονομίσματα μέσα το πολύ σε δύο ημέρες. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναγκάστηκε να μεταφέρει χρήματα από άλλα μέρη της Ε.Ε. προκειμένου να μπορέσουν οι τράπεζες να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες εκροές, αλλά και για να μπορούν να γίνονται αναλήψεις, κάτι που εάν δεν ήταν εφικτό θα προκαλούσε πανικό στους πολίτες.
Η έρευνα των Financial Times αναφέρουν πως τόσο η Ευρώπη όσο και το ΔΝΤ, χωρίς να το γνωρίζουν οι Έλληνες πολιτικοί είχαν δημιουργήσει ένα κρυφό σχέδιο για την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών στην Ελλάδα, γνωστό και ως σχέδιο Ζ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα θα μπορούσε να τεθεί εκτός ευρώ είτε λόγω των τραπεζών που δεν θα μπορούσαν να έχουν χρηματοδότηση με εγγύηση τα ελληνικά ομολόγα είτε λόγω της μαζικής απόσυρσης των καταθέσεων από τις τράπεζες.
Εκτός από τον κ. Προβόπουλο ανήσυχος εμφανιζόταν τότε και ο Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος περίμενε στο γραφείο του μέχρι αργά τη νύχτα το αποτέλεσμα των εκλογών, προκειμένου να προετοιμάσει την κατάσταση για ένα πιθανό σοκ της αγοράς.
Υπήρχε φυσικά και η ανησυχία πως η νέα κυβέρνηση είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΣΥΡΙΖΑ θα απέρριπτε τη συμφωνία διάσωσης και αυτό θα σήμαινε πως η Ευρώπη θα μας έθετε εκτός ευρώ αυτομάτως.
Πώς πείστηκε η Μέρκελ να μην προχωρήσει στο Grexit
Η έρευνα δείχνει την γερμανίδα καγκελάριο να βρίσκεται ανάμεσα στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στο αντίθετο ενδεχόμενο. Εκείνος που υποστήριξε τον αυτόματο "ακρωτηριασμό" της χώρας ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε ο οποίος θεωρούσε την Ελλάδα ένα μολυσμένο πόδι κι αν κοβόταν νωρίς το υπόλοιπο σώμα, δηλαδή η Ευρώπη θα μπορούσε να σωθεί.
Ωστόσο, παρά την επιμονή του κ. Σόιμπλε, η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε το λεγόμενο Grexit και αυτό γιατί οι σύμβουλοί της δεν μπορούσαν να της δώσουν πειστικές απαντήσεις για το τί θα συμβεί σε αυτό το άσχημα ενδεχόμενο.
Πριν τις εκλογές στην Ελλάδα το 2012 η Μέρκελ φέρεται να ανησυχούσε περισσότερο για τον Αντώνη Σαμαρά παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μπαρόζο πως μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν προς το συμφέρον του προγράμματος διάσωσης.
Εκεί είναι ο σημαντικός ρόλος του Μπαρόζο ο οποίος αμέσως μετά τις εκλογές επισκέφθηκε τον Αντώνη Σαμαρά όπου τον έπεισε πως τουλάχιστον για ένα χρόνο θα πρέπει το πρόγραμμα να ακολουθηθεί πιστά και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσε να ζητήσει αλλαγές.
Μάλιστα, η έρευνα των Financial Times αναφέρουν πως ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε χειρόγραφα τη δήλωσή του σε σχέση με αυτά που σκόπευε να πει και δήλωσε πως θα υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα.
Αυτή ήταν και η κίνηση που έπεισε την Μέρκελ να απορρίψει μία και καλή το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και τότε αποφάσισε να επισκεφθεί και την Αθήνα ως συμβολική πράξη στήριξης της νέας κυβέρνησης.
Epikairo: Συγκλονιστικό και σοκαριστικό το δέυτερο μέρος των αποκαλύψεων του Πίτερ Σπίγκελ για λογαριασμό των Financial Times. Φέρνουν στοιχεία για τον άκρατο τυχοδιωκτισμό του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μάλιστα εκδηλώθηκε σε δύο φάσεις και μάλιστα με την ανοχή του Μπαρόζο!
Επειδή δεν είμαστε λωτοφάγοι, που λέει και ο Πρετεντέρης, ο Σαμαράς δέχτηκε να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την περίφημη κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με τον όρο να γίνουν άμεσα βουλευτικές εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου του 2012. Τελικά οι εκλογές έγιναν τρεις μήνες μετά, λόγω της ολοκλήρωσης του PSI. Σε απλά ελληνικά, ο Σαμαράς μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου με τον όρο να προκηρυχθούν εκλογές. Γι αυτό και οι σχετικές συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του 2012, δύο μόλις μήνες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Αυτό τι σημαίνει; Ότι η ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου και η τοποθέτηση του εκλεκτού του Μπαρόζο Παπαδήμου κάθε άλλο παρά καθησύχασε τα πράγματα, ακριβώς γιατί ο Σαμαράς ζητούσε άμεσα εκλογές, ώστε να μην υποστεί την φθορά της κωλοτούμπας του αντιμνημονίου. Τι θα είχε γίνει αν ο Σαμαράς είχε βγει και είχε δηλώσει ότι η ΝΔ σκοπεύει να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι τον τερματισμό του βίου της τον Οκτώβρη του 2013; Δεν είχαν καθησυχαστεί οι αγορές; Η χώρα δεν είχε δύο χρόνια ηρεμίας για να υλοποιήσει το πρόγραμμα διάσωσης; Αντ' αυτού τι προτίμησε ο Σαμαράς; Να παίξει την χώρα στα ζάρια, μόνο και μόνο για να βγει πρωθυπουργός, μια μωροφιλοδοξία που πήγε να μας πετάξει από το ευρώ.
Σε δεύτερη φάση, ο τυχοδιωκτισμός του Σαμαρά προκάλεσε και την απίστευτη εκροή χρημάτων από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό; Γιατί αυτό; Επειδή υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, με τα αλήστου μνήμης 4 Ζάππεια. Βέβαια τα όσα έλεγε ο Προβόπουλος τότε τα μαθαίνουμε δύο χρόνια μετά, αφού όπως θυμάστε η Σπυράκη θεώρησε εθνικό καθήκον να μην αποκαλύψει την φυγή χρημάτων στο εξωτερικό. Ωστόσο ο τυχοδιωκτισμός του Σαμαρά δεν έχει όριο και σε κάτι ακόμα: Όπως διαπιστώνεται από την έρευνα, είχε ήδη συμφωνήσει με το κολλητάρι του Μπαρόζο να υλοποιήσει το πρόγραμμα διάσωσης τον πρώτο χρόνο της πρωθυπουργίας του, την οποία προμόταρε ο Μπαρόζο στην Ευρώπη! Άρα ο Σαμαράς εξαπάτησε τον ελληνικό λαό μες στα μούτρα του, υποσχόμενος ότι θα επαναδιαπραγματευθεί ένα μνημόνιο, το οποίο είχε συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι ότι θα το τηρήσει!!
Καταληκτικά: Μην ξεχνούμε πέντε πράγματα για τον Σαμαρά:
1ον) Το Μάιο του 2010 ψήφισε την χρεοκοπία της χώρας.
2ον) Από τον Μαϊο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 η αντιμνημονιακή του ρητορική δημιούργησε τις πλατείες, τους αγανακτισμένους, ενώ προϊόν της κωλοτούμπας ήταν η εμφάνιση των καμμένων Ελλήνων και των χρυσαυγιτών.
3ον) Ο εκβιασμός σώνει και ντε να γίνουν οι εκλογές άμεσα το 2012 οδήγησαν την χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρώ και όχι π.χ. η πρόταση δημοψηφίσματος του Παπανδρέου.
4ον) Όσο διαρκούσαν οι δίδυμες κάλπες που ο ίδιος προκάλεσε, προέκυψε μια τέτοια εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό, που παρολίγο η Ελλάδα να μείνει χωρίς χαρτονομίσματα, κάτι που απεκρύφθη από τον ελληνικό λαό.
5ον) Ήταν ο ευνοούμενος του Μπαρόζο στις Βρυξέλλες και κάτω από το τραπέζι είχε συμφωνήσει την τήρηση των όρων του μνημονίου, όταν δημόσια έβγαινε και έλεγε περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του.
Αυτόν τον πρωθυπουργό αποφάσισε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις ο Βενιζέλος και αποδεικνύεται ποιοι επικίνδυνοι άνθρωποι κυβερνούν τον τόπο, οι οποίοι δεν διστάζουν να θυσιάσουν το δημόσιο συμφέρον στην εξυπηρέτηση των δικών τους αμοραλιστικών επιδιώξεων. Αλλά βέβαια, ποιος είναι ο Σπίγκελ ή οι Financial Times; Το βράδυ θα βγει ο Πρετεντέρης και θα πει την πλήρη αλήθεια..