Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ναι, ναι
και φυσικά 10 μέρες κοσκινίζουνε, έτσι Γιαννάκη μου;

και φυσικά όταν και αν κάποια στιγμή βρεθεί τρόπος θα βρεθούν άδειοι οι λογαριασμοί, έτσι Γιαννάκη μου;

Αγορίνα μου.... τι ήρωες που είναι τα καημένα τα παλικάρια μου και τους κατηγορούμε (ειρωνία είναι αυτό - πρέπει να το εξηγούμε κιόλας)

η λιστα αυτη ρε ερυθροδερμε ειναι για τα ετη 97-2006

δεν δουλεψε η επανιδρυση ;

κανεις και πνευμα

ουγκ

αντιδι 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
η λιστα αυτη ρε ερυθροδερμε ειναι για τα ετη 97-2006

δεν δουλεψε η επανιδρυση ;

κανεις και πνευμα

ουγκ

αντιδι 
η ποια;
δεν έχεις καταλάβει ακόμα;
ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως είστε το ίδιο; Και το ίδιο να μην είστε, όλος ο κόσμος για ίδιους σας βλέπει.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
η ποια;
δεν έχεις καταλάβει ακόμα;
ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως είστε το ίδιο; Και το ίδιο να μην είστε, όλος ο κόσμος για ίδιους σας βλέπει.

και ολοι οι αλλοι ειναι οι διαφορετικοι

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Στο 95% των περιπτώσεων ο DA δεν ανακαταεύεται.
Οι μπάτσοι πάνε απευθείας στον δικαστή (magistrate για την ακρίβεια) και αυτός αποφασίζει και το εκδίδει.

Σωστότατος.

Απολογούμαι.

D.A. prosecutes afterwards.

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
ΟΧΙ
μιλάω γενικά για οποιονδήποτε κάνει ζημιά σε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία
αν δεν έχεις μυαλό να διαβάσεις, δικό σου πρόβλημα.

αν αυτοί έκαναν ζημιά σε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, να τους γαμήσει η δικαιοσύνη. Και αυτούς και οποιονδήποτε άλλο. Ασχέτως του πόσο ψηλά ή χαμηλά βρίσκεται.

τον ΧΑΒΑΛΕ θα τον κάνεις παράθεση;

ΑΡΧΙΔΙ

Από τη μια ντου στη βουλή, από την άλλη ασάλιωτο γαμήσι και διαπόμπευση για καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Καλή φάση όταν μόνιμα τα βλέπεις όλα αποστασιοποιημένα, νομίζεις ότι είσαι πιο αντικειμενικός, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καταλήγεις να ψελλίζεις ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Από τη μια ντου στη βουλή, από την άλλη ασάλιωτο γαμήσι και διαπόμπευση για καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Καλή φάση όταν μόνιμα τα βλέπεις όλα αποστασιοποιημένα, νομίζεις ότι είσαι πιο αντικειμενικός, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καταλήγεις να ψελλίζεις ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
καλή φάση άμα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πράγματα

απλό είναι, ωστόσο η δική σου λογική είναι βλαμμένη
Η δική σου λογική λέει "πάμε να τα κάνουμε μπάχαλο με κουκούλες, να γαμήσουμε τους αστυνομικούς, να σπάσουμε και κανά δυο καταστηματάκια και μετά πίσω στο σπίτι και ούτε γάτα ούτε ζημιά"
κοινώς διαμαρτυρία του πούτσου.

Εγώ μιλάω για ολική ρίξη με το σύστημα που δεν λογαριάζεις πλέον μετά τίποτα. Για να γίνει αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως έχουμε φτάσει στο αμήν. Όχι ένας, αλλά όλος ο κόσμος. Και το σύστημα δεν είναι μόνο αυτοί που είναι επάνω τώρα, αλλά και οι επόμενοι που θέλουνε να κάνουνε τα ίδια.

Εάν και εφόσον κάνεις ντου στη Βουλή (όχι εσύ προσωπικά, αλλά ο πολύς κόσμος που έχει φτάσει στο αμήν):
1. δεν πας να φας τα μάρμαρα, πας να γαμήσεις τους απατεώνες
2. έχεις ήδη αναλογιστεί τις συνέπειες και δεν τις υπολογίζεις
3. αποδέχεσαι πως μπορεί να συλληφθείς, να σε πλακώσουνε στο ξύλο, να βγεις κορνίζα σε εφημερίδες, να,να,να...

Το ένα δεν αναιρεί τον άλλο παπάρα μου.
Αντιθέτως, το συμπληρώνει

Εσύ μου μιλάς για μπαχαλάκηδες και εγώ σου μιλάω για επανάσταση.
Και έχω πει σε ποστ μου με τα ίδια ακριβώς λόγια που χρησιμοποιώ και τώρα:
αν νιώσω πως έχει έρθει ο καιρός για απόλυτη ρίξη (πες με επανάσταση ή όπως αλλιώς θες να το πεις), θα είμαι στις πρώτες γραμμές, ακόμα κι αν εμένα προσωπικά αυτή τη στιγμή δεν με συμφέρει.

Κι επειδή δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας, στο δρόμο εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να κατέβω επειδή μου έβαλαν ένα παραπάνω φόρο. Θα κατέβω για να υπερασπισθώ το μέλλον των παιδιών μου και των παιδιών του γείτονα. Θα κατέβω για να αποδωθεί δικαιοσύνη.
Πάντως όχι για οικονομικούς λόγους.
και φυσικά, αν με πιάσουνε, με ξυλοφορτώσουνε, με βγάλουνε φωτό και με δημοσιεύσουνε, με γεριά τους με χαρά τους. Πρώτα πρώτα θα έχω ρίξει κι εγώ. Δεύτερον περήφανος θα είμαι, γιατί θα έχουνε γίνει όλα αυτά για ένα σκοπό.
Άσε που αν κατέβει ο κόσμος με αυτή τη λογική - μουτζαχεντιν - παίρνει σβάρνα όποιον βρίσκει στο δρόμο του.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
κατά τα άλλα έχεις βάλει και αβατάρι το τράβα μπρος και μη σε μέλλει.

τι σημαίνει ρε παπαροφ αυτή η φράση;

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
καλή φάση άμα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πράγματα

απλό είναι, ωστόσο η δική σου λογική είναι βλαμμένη
Η δική σου λογική λέει "πάμε να τα κάνουμε μπάχαλο με κουκούλες, να γαμήσουμε τους αστυνομικούς, να σπάσουμε και κανά δυο καταστηματάκια και μετά πίσω στο σπίτι και ούτε γάτα ούτε ζημιά"
κοινώς διαμαρτυρία του πούτσου.

Εγώ μιλάω για ολική ρίξη με το σύστημα που δεν λογαριάζεις πλέον μετά τίποτα. Για να γίνει αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως έχουμε φτάσει στο αμήν. Όχι ένας, αλλά όλος ο κόσμος. Και το σύστημα δεν είναι μόνο αυτοί που είναι επάνω τώρα, αλλά και οι επόμενοι που θέλουνε να κάνουνε τα ίδια.

Εάν και εφόσον κάνεις ντου στη Βουλή (όχι εσύ προσωπικά, αλλά ο πολύς κόσμος που έχει φτάσει στο αμήν):
1. δεν πας να φας τα μάρμαρα, πας να γαμήσεις τους απατεώνες
2. έχεις ήδη αναλογιστεί τις συνέπειες και δεν τις υπολογίζεις
3. αποδέχεσαι πως μπορεί να συλληφθείς, να σε πλακώσουνε στο ξύλο, να βγεις κορνίζα σε εφημερίδες, να,να,να...

Το ένα δεν αναιρεί τον άλλο παπάρα μου.
Αντιθέτως, το συμπληρώνει

Εσύ μου μιλάς για μπαχαλάκηδες και εγώ σου μιλάω για επανάσταση.
Και έχω πει σε ποστ μου με τα ίδια ακριβώς λόγια που χρησιμοποιώ και τώρα:
αν νιώσω πως έχει έρθει ο καιρός για απόλυτη ρίξη (πες με επανάσταση ή όπως αλλιώς θες να το πεις), θα είμαι στις πρώτες γραμμές, ακόμα κι αν εμένα προσωπικά αυτή τη στιγμή δεν με συμφέρει.

Κι επειδή δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας, στο δρόμο εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να κατέβω επειδή μου έβαλαν ένα παραπάνω φόρο. Θα κατέβω για να υπερασπισθώ το μέλλον των παιδιών μου και των παιδιών του γείτονα. Θα κατέβω για να αποδωθεί δικαιοσύνη.
Πάντως όχι για οικονομικούς λόγους.
και φυσικά, αν με πιάσουνε, με ξυλοφορτώσουνε, με βγάλουνε φωτό και με δημοσιεύσουνε, με γεριά τους με χαρά τους. Πρώτα πρώτα θα έχω ρίξει κι εγώ. Δεύτερον περήφανος θα είμαι, γιατί θα έχουνε γίνει όλα αυτά για ένα σκοπό.
Άσε που αν κατέβει ο κόσμος με αυτή τη λογική - μουτζαχεντιν - παίρνει σβάρνα όποιον βρίσκει στο δρόμο του.

Δεν μου λες ρε φωστήρα, το χρήμα δεν είναι η κινητήριος δύναμη των πάντων σε αυτό το μπουρδελοσύστημα? Το χρήμα δεν είναι ο πραγματικός Θεός μας? Εσύ μπορεί να έχεις ακόμα, μπορεί και να τα φέρνεις δύσκολα πέρα, όμως να μην κατεβαίνεις στο δρόμο για "οικονομικούς λόγους". Όμως οι οικονομικοί λόγοι αποτελούν και την αιτία άλλων δεινών (κοινωνικών, πολιτικών κτλ). Άρα  στέκει αυτό που λες? Περιμένεις να σου πουν στα ίσα "αγαπητοί συμπολίτες θα γαμήσουμε το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας"? Αυτό γίνεται τώρα, όμως δεν είναι τόσο μαλάκες να στο πουν και χύμα.

Δεν έχω πειράξει ποτέ ιδιωτική περιουσία, δεν γουστάρω να κάνω ότι δεν θα ήθελα να κάνουν και σε μένα (στην προκειμένη να σπάσουν το κάρο μου). Σε περίπτωση που δεν το έχεις παρατηρήσει στις αναρίθμητες πορείες που έχεις κατέβει, οι μπάτσοι φρουρούν την βουλή σαν κέρβεροι. Δεν πρέπει να τις φάνε για να γίνει το ντου που τόσο επιθυμείς? Οι μπαχαλάκηδες θα ήταν οι πρώτοι που θα κατέβαιναν στην επανάστασή σου, ποιοι πιστεύεις ότι θα κατέβαιναν, οι συνδικάλες που διοργανώνουν συνήθως τα συλλαλητήρια της πούτσας (σαν την τελευταία, πέρασα μια βόλτα, όλοι καφεδάκι και τοστάκι, σαν εκδρομούλα, σιχάθηκα)? Το κεφάλι μου το έχουν σπάσει μια φορά, αλλά στα ΑΡΧΙΔΙΑ μου, θα ξανακατεβαίνω μέχρι να γίνει το ντου που τόσο επιθυμείς (και εγώ), μόνο μην περιμένεις να βγει ανακοίνωση στα δελτία ειδήσεων πριν...Και πες με και μπαχαλάκια αν έτσι γουστάρεις και νιώθεις καλύτερα.

Π.Σ: Άμα έχεις φράγκα, πάρε καμιά 200αρια paintball guns, κατέβα σε μια πορεία και μοίρασέ τα στον κόσμο, κάτι μπορεί να κάνουμε έτσι.

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
κατά τα άλλα έχεις βάλει και αβατάρι το τράβα μπρος και μη σε μέλλει.

τι σημαίνει ρε παπαροφ αυτή η φράση;

Σημαίνει κράτα τα καλά και γράψε στα αρχίδια σου τα άσχημα από κάθε εμπειρία. Αυτός είναι ο ορισμός που δίνω εγώ σε αυτή τη φράση. Έτσι είναι οι λέξεις, ο καθένας δίνει τον δικό του ορισμό όπως τον αντιλαμβάνεται. Εσύ δεν χρειάζεται να μου πεις για το "προπονητής του καναπέ", εκτός από προπονητής πρέπει να είσαι και "στοχαστής του καναπέ". Καλό, δεν λέω, μπορεί και να κατεβάσεις καμιά έξυπνη ιδέα στην γκλάβα σου μέσα στον τόσο στοχασμό.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δεν μου λες ρε φωστήρα, το χρήμα δεν είναι η κινητήριος δύναμη των πάντων σε αυτό το μπουρδελοσύστημα? Το χρήμα δεν είναι ο πραγματικός Θεός μας? Εσύ μπορεί να έχεις ακόμα, μπορεί και να τα φέρνεις δύσκολα πέρα, όμως να μην κατεβαίνεις στο δρόμο για "οικονομικούς λόγους". Όμως οι οικονομικοί λόγοι αποτελούν και την αιτία άλλων δεινών (κοινωνικών, πολιτικών κτλ). Άρα  στέκει αυτό που λες? Περιμένεις να σου πουν στα ίσα "αγαπητοί συμπολίτες θα γαμήσουμε το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας"? Αυτό γίνεται τώρα, όμως δεν είναι τόσο μαλάκες να στο πουν και χύμα.

Δεν έχω πειράξει ποτέ ιδιωτική περιουσία, δεν γουστάρω να κάνω ότι δεν θα ήθελα να κάνουν και σε μένα (στην προκειμένη να σπάσουν το κάρο μου). Σε περίπτωση που δεν το έχεις παρατηρήσει στις αναρίθμητες πορείες που έχεις κατέβει, οι μπάτσοι φρουρούν την βουλή σαν κέρβεροι. Δεν πρέπει να τις φάνε για να γίνει το ντου που τόσο επιθυμείς? Οι μπαχαλάκηδες θα ήταν οι πρώτοι που θα κατέβαιναν στην επανάστασή σου, ποιοι πιστεύεις ότι θα κατέβαιναν, οι συνδικάλες που διοργανώνουν συνήθως τα συλλαλητήρια της πούτσας (σαν την τελευταία, πέρασα μια βόλτα, όλοι καφεδάκι και τοστάκι, σαν εκδρομούλα, σιχάθηκα)? Το κεφάλι μου το έχουν σπάσει μια φορά, αλλά στα ΑΡΧΙΔΙΑ μου, θα ξανακατεβαίνω μέχρι να γίνει το ντου που τόσο επιθυμείς (και εγώ), μόνο μην περιμένεις να βγει ανακοίνωση στα δελτία ειδήσεων πριν...Και πες με και μπαχαλάκια αν έτσι γουστάρεις και νιώθεις καλύτερα.

Π.Σ: Άμα έχεις φράγκα, πάρε καμιά 200αρια paintball guns, κατέβα σε μια πορεία και μοίρασέ τα στον κόσμο, κάτι μπορεί να κάνουμε έτσι.
δεν περιμένω ανακοίνωση τύπου
είπα και προηγουμένως, εφόσον το νιώσω.

Αυτή τη στιγμή, ενώ είναι πάμπολλα τα προβλήματα του κόσμου, οι πορείες όπως είπες κι εσύ είναι για τον πούτσο καβάλα.
Κατεβηκαν οι ανάπηροι για το επίδομα. Δηλαδή κατέβηκαν αποδεχόμενοι τη θέση τους στη ζητιανιά. Μπορεί να σου φαίνεται μεγαλοστομία, αλλά εγώ δεν κατεβαίνω στο δρόμο για δικό μου άνθρωπο για το επίδομα αυτό.
Δεν μπορώ να στο πω διαφορετικά, όταν διαρκώς διαμαρτύρεσαι για τα συμπτώματα μιας ασθένειας, δεν καταπολεμάς την αρρώστια.

Το να τα κάνεις μπάχαλο είναι εύκολο. Ο σκοπός δεν είναι το να γίνει μπάχαλο. Ο σκοπός είναι να αλλάξει μια κατάσταση.
έχω στο περιβάλλον μου - το στενό περιβάλλον - 5 ανέργους. Ε, όσο κι αν σου φαίνεται παράλογο (εμένα πάντως μου φαίνεται), μόνο ο ένας ψάχνει εναγωνίως για δουλειά. Οι υπόλοιποι και ταξιδάκια κάνουνε, και στο σπίτι μπυρίτσες και πίτσες κλπ κλπ.
Αλλά διαμαρτύρονται για τις κακές κυβερνήσεις και την κατάσταση.

κι εδώμέσα έχουμε τέτοια παραδείγματα. Από τη μία να διαμαρτύρονται αλλά από την άλλη να μην ενδιαφέρονται να δουλέψουνε.
Στο δρόμο κατεβαίνεις (για μένα) όταν δεν πάει άλλο. και αυτό που λέω να γίνει, για να γίνει, θέλει να είναι πολύς ο κόσμος σε αυτή την κατάσταση.

Ε, δεν το "βλέπω" προσωπικά, μακάρι να διαψευστώ.

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
Εμένα αυτό μου κάνει εντύπωση, η χλιαρή ανταπόκριση του κόσμου...Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής πορείες μόνο από συνδικάλες έχουν οργανωθεί...Ωραία, ξέρουμε ότι υπάρχει μια αρρώστια στον κοινωνικό ιστό και μας τη δίνει αυτή η αρρώστια, το φάρμακο όμως δεν βλέπω να θέλουμε να το λάβουμε...Γιατί, τόσο καλά περνά η πλειοψηφία?

Κάνεις λάθος, το να τα κάνεις ΜΠΑΧΑΛΟ δεν είναι διόλου εύκολο, ειδικά με τον κατασταλτικό μηχανισμό πάντα σε θέση ετοιμότητας για ανελέητο ξυλίκι και καρκίνο. Μιλάμε για συλλογικό μπάχαλο, τα γαμάς όλα για να ξαναχτίσεις στα ερείπια, έτσι δεν είναι? Αυτή την συνταγή μου φαίνεται ότι προτείνεις. Έχεις φάει ποτέ τον καρκίνο που πετάνε στην μάπα χωρίς μάσκα? Όταν την έπαθα έτσι τρελάθηκα εντελώς, το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να γαμήσω αυτούς που θέλαν να με ρίξουν λιπόθυμο επειδή κατέβηκα μαζί με χιλιάδες κόσμου για τα δικαιώματα που μας γαμάνε σωρηδόν (στη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, παντού, όλα με το οικονομικό πρόσχημα που σνομπάρεις).

Για μένα η μόνη πραγματική επανάσταση είναι αυτή της συνείδησης, όταν στο μυαλό σου σου φαίνονται πολλά τωρινά πράγματα λάθος, σιγά σιγά κάνεις τα βήματα για να τα αλλάξεις, ξεκολλάς τον κώλο σου από την καρέκλα και γράφεις στα αρχίδια σου αφηρημένες αξίες που σου έχουν επιβληθεί απο τη γέννησή σου μόνο και μόνο για να είσαι κάποιος που θα πρέπει να συνεισφέρει τα μέγιστα στον κρατικό μηχανισμό μέσα από τη ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ(οικονομικά μιλάμε πάντα, αριθμοί είμαστε, ας μην γελιόμαστε) γιατί ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ. Οπότε πρώτα ατομική επανάσταση συνείδησης, μετά μαζική...

Δεν υπήρχε πολύς κόσμος στην πορεία του Φλεβάρη, αρκετός για να κάνει λαμπόγυαλο τη βουλή? Η οργάνωση λείπει από τη μάζα, πολύ δύσκολο πράγμα να το καταφέρουμε όλοι μαζί...

Ξέρω ότι έχω σπάσει μπάλες κατά καιρούς με αυτό το καρτούν, αλλά λέει πολύ αληθινά πράγματα...Αλλάζει και τον τρόπο σκέψης σου αν είσαι λιγάκι ανοιχτόμυαλος...

Επισκέπτης
Κι επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η αήθης επίθεση του αντισυστημικού mega και των αναρχικών δημοσιογράφων του   τόσο στο πασοκ που είναι η εγγύηση της πολιτικής σταθερότητας όσο και στον πρόεδρό του που σήκωσε στις πλάτες του όλο το βάρος της διαπραγμάτευσης.
Για να μην αναγκαστεί ο τραμουντάνας ως άρχουσα τάξη να σπαταλήσει τους τόκους που κερδίζει σε 1 βδομάδα για να το αγοράσει και στη συνέχεια να το κλείσει..

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Κι επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η αήθης επίθεση του αντισυστημικού mega και των αναρχικών δημοσιογράφων του   τόσο στο πασοκ που είναι η εγγύηση της πολιτικής σταθερότητας όσο και στον πρόεδρό του που σήκωσε στις πλάτες του όλο το βάρος της διαπραγμάτευσης.
Για να μην αναγκαστεί ο τραμουντάνας ως άρχουσα τάξη να σπαταλήσει τους τόκους που κερδίζει σε 1 βδομάδα για να το αγοράσει και στη συνέχεια να το κλείσει..
είδες και συ μπένυ στο μέγκα?  :2funny:

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Καλημέρα.

Εχθές είχαμε τη συζήτηση περί μαρίδας και τα λοιπά.

Σήμερα έχουμε λίστες με μεγαλοαστούς. Αλλά η μαρίδα μας ενδιαφέρει εξίσου. χαχα

Η λίστα των «φτωχών» με τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012, 09:11

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από τους πρώτους ελέγχους σε υποθέσεις φορολογούμενων οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό μεγάλα ποσά, τα οποία δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις ετήσιες ατομικές τους δηλώσεις εισοδήματος.

Οι ελεγκτικές Αρχές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ένα… «ποτάμι» μαύρου χρήματος, [size=12pt]με περίπου 940 περιπτώσεις αποστολής εμβασμάτων φυσικών προσώπων προς το εξωτερικό να υπερβαίνουν κατά μέσον όρο τα 3 με 3,5 εκατ. ευρώ του συνολικού διαθέσιμου εισοδήματος, το οποίο μπορεί να δικαιολογηθεί βάσει των μέχρι στιγμής φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκδοθεί από την Εφορία.[/size]

Μέχρι στιγμής τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών έχουν εντοπίσει πάνω από 34.000 περιπτώσεις φορολογούμενων, στις οποίες το άθροισμα των δηλωμένων κεφαλαίων που διέθεταν από το 2002 και μετά ήταν μικρότερο από τα ποσά που έβγαλαν από τη χώρα την τελευταία τριετία. Εκτιμάται ότι η συνολική… εκροή χρημάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό ξεπερνά τα 22 δισ. ευρώ, με το «επίμαχο» CD που έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ να περιλαμβάνει 54.000 φυσικά πρόσωπα.

Τα διαθέσιμα κεφάλαια αφορούν σε χρήματα που απομένουν στον φορολογούμενο αν από τα εισοδήματά του αφαιρεθούν οι δηλωμένες δαπάνες (π.χ. τόκοι στεγαστικών δανείων). Η διαφορά των κεφαλαίων αυτών από τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό είναι αυτό που λέμε “λεφτά στον αέρα”, τα οποία εφόσον εντοπιστούν και φορολογηθούν, μπορούν να λύσουν σημαντικό μέρος των προβλημάτων της Ελλάδος.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μόνο το 2009 εντοπίστηκαν [size=12pt]180 περιπτώσεις φορολογούμενων, οι οποίοι απέστειλαν εμβάσματα, το καθένα από τα οποία έφθανε κατά μέσον όρο τα 3.504.000 ευρώ, πάνω από τα συνολικά διαθέσιμα κεφάλαιά τους από το 2002 και μετά. Ο αριθμός αυξάνεται ακόμα περισσότερο το 2010, όταν η χώρα προσφεύγει στον μηχανισμό βοήθειας της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.. Ειδικότερα, περίπου 470 φυσικά πρόσωπα «έβγαλαν» κατά μέσο όρο 3.221.000 ευρώ περισσότερα από αυτά που υπολογίστηκε ότι διέθεταν αθροιστικά από το 2002 και μετά. Το 2011, ο αριθμός μειώθηκε σε 290 νέους φορολογούμενους, οι οποίοι έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα κατά μέσον όρο 2.984.000 ευρώ περισσότερα από τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους.
[/size]
Πολύ περισσότεροι ήταν εκείνοι που έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα, τα οποία στο σύνολό τους είχαν μέση διαφορά λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ σε σχέση με τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους.

Ειδικότερα, μόνο το 2009:

90 φορολογούμενοι με εμβάσματα κατά μέσον όρο 852.000 ευρώ περισσότερα
160 φορολογούμενοι με εμβάσματα κατά μέσον όρο 605.000 ευρώ περισσότερα
170 με εμβάσματα κατά μέσον όρο 363.000 ευρώ περισσότερα
1.700 με εμβάσματα κατά μέσον όρο 166.000 ευρώ περισσότερα
3040 με εμβάσματα κατά μέσον όρο 58.000 ευρώ περισσότερα

Eπιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom