Καρντιά μου, λυπάμαι, ΕΣΥ είσαι που ντεν καταλαβαίνεις.
Τουρλού-τουρλού. Όλα σε ένα καζάνι. ΣΟύμα. Δε βγαίνει άκρη έτσι.
Πάρε το πρώτο που είπες: Τους αγρότες.
Ήρθε πριν 12 χρόνια η ΕΕ, και είπε σε κάτι τύπους στο Αγρίνιο που βγάζανε καπνά:
"Ψιτ, μάγκες, το πράμα δεν πάει άλλο. Ο καπνός δεν έχει μέλλον. Θα πεινάσετε. Πρέπει να αλλάξετε καλλιέργεια, να αφήσετε τον καπνό και να γυρίσετε σε κάτι άλλο. Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο, γιατί 10 γενιές οι πατεράδες σας και οι παππούδες σας καπνό έβγαζαν, αλλά πρέπει να γίνει. Το ξέρω πως για να γυρίσετε από καπνό σε γογγύλια θα περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να σας βγάζει εισόδημα το γογγύλι, αλλά πρέπει να το κάνετε.
Και επειδή αναγνωρίζω ότι με το που σταματάτε φέτος τον καπνό σταματάει (και για τα επόμενα 10 χρόνια) το είσόδημά σας, εγώ θα σας επιδοτήσω, όποιον σταματήσεινα φυτεύει καπνό. Και θα σας επιδοτώ μέχρι το 2013, που το γογγύλι θα έχει αρχίσει να βγάζει κέρδος."
Οι δικοί μας λοιπόν κόψανε τον καπνό, και άρχισαν να παίρνουν επιδότηση 400 ευρώ το στρέμμα το χρόνο που σταμάτησαν να φυτεύουν καπνό.
Βεβαίως, ο πολιτικάντης της περιοχής τους κορδονώτανε ότι "καθάρισα για πάρτη σας και πήρατε την επιδότηση για τον καπνό", αλλά 10 στρέμματα = 4.000 ευρώ, 100 στρέμματα = 40.000 ευρώ, και πάει λέγοντας.
Φύτεψαν γογγύλια? Αρχίδια. Τοπαραδάκι έμπαινε στην τσέπη, και η ζωη συνεχιζόταν στο καφενείο. Τα χωράφια, χέρσα.
Του χρόνου όμως, τέρμα οι επιδοτήσεις.
Κατά τη δικιά ΜΟΥ γνώμη (και νομίζω και κατά τη δικιά σου) τα λεφτά των επιδοτήσεων φαγώθηκαν. Ποιοί τα φαγαν? Οι αγρότες του καπνού, βεβαίως.
Μου λες λοιπόν ότι αυτοί φταίνε για το χάλι της χώρας, και ότι πρέπει να τους βαράμε.
Ε, δε συμφωνώ σ' αυτό.
Σε ΟΠΟΙΟΝ και να πας να του δώσεις λεφτά έτσι, για να κάθεται, θα τα πάρει.
Είναι χρέος του πολιτικάντη (και της διοίκησης που αυτός έχει στήσει) να αξιοποιήσει αυτά τα λεφτά που ήρθαν, τα πιάσαμε, και κατασπαταλήθηκαν, και θεωρώ ότι αυτός φταίει, γιατί αυτός σκεφτότανε "Να τους δώσουμε την επιδότηση σε δυο μήνες, που θα είμαστε πριν από τις εκλογές, να τη θυμούνται και να με ψηφίσουν".
Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει η διοίκηση, και ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ φταίει για το χάλι.
Δε φτάιει ούτε ο αγρότης, ούτε ο μαϊμού τυφλός της Ζακύνθου, ούτε ο πεθαμένος μούσι.
Δουλειά της διοίκησης είναι να μην αφήνει ζωντανούς να παίρνουν συντάξεις πεθαμένων. Όχι δική μου, ούτε του ανηψιού που την τσεπώνει.
Και δουλειά της διοίκησης είναι άμα πιάσει τον ανηψιό φάντασμα, να τον γαμήσει χωρίς σάλιο και με άμμο αντί για λιπαντικό.
Τα βάζω λοιπόν με τη διοίκηση (και βλέπεις ότι δεν καταφέρομαι κατά κομμάτων - όλοι τα ίδια σκατά είναι), γιατί αυτή φταίει, αυτή φταίει μόνο, και τώρα μας λέει (και εσύ πείθεσαι) ότι φταίμε όλοι, για να πετύχει δυο στόχους:
1) Να εξακολουθήσει να παραμείνει στα πόστα της, μια που και συ φταίς, ας κάτσουν αυτοί που μέχρι τώρα κάνανε κουμάντο.
2) Να σε βάλουν να πληρώσεις εσύ το μάρμαρο χωρίς να πολυδιαμαρτυρηθείς. Αφού φταίς, τι να διαμαρτυρηθείς?
Αυτό είναι το πλάνο.
Για το ότι τα μαγαζιά κλείνουν, δε φταίει ο ΦΠΑ 23%, το νοίκι που είναι εξωφρενικό γιατί πάνω του μπαίνουν χιλιάδες χαράτσια, ΦΑΠ, ΦΜΑΠ, φόροι εισοδήματος, δημοτικά τέλη, μπάτσοι προστασίας εμπορικών κέντρων, λαδώματα εφοριακών και ΙΚΑτζήδων, εργοδοτικές εισφορές, ΤΕΒΕ, ΜΕΒΕ, και όλα τα κέρατα που επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα, αλλά φταίει ο πακιστανός που πουλάει καμιά μαϊμού τσάντα και γυαλί ηλίου.
Θα το προχώραγα κι άλλο, γιατί έχω κι άλλο παράδειγμα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρεί η "εξουσία" (με τη συνεργασία των ΜΜΕ πάντα), αλλά δεn το κάνω, γιατί θα βρει το μπελά του το site.
Και δε θέλω.