Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
και εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις πως τόσα χρόνια έχουνε γίνει παροχές προς τρίτους χωρίς λόγο.
πότε σε αγρότες, πότε σε τυφλούς, πότε σε συντάξεις πεθαμένων, πότε σε διπλοθεσίτες σε επιτροπές, πότε σε ανάπηρους πολέμου, πότε σε ανάπηρους γιαλατζί, πότε σε επιτροπές για πλάκα, πότε σε έργα που δεν γίνονταν, πότε σε σουμβούλους χωρίς αντικείμενο...

το καθένα από αυτά δεν είναι 1 τρις.
όλα μαζί είναι
και όλοι αυτοί ΦΤΑΙΝΕ.

και αυτοί που τα παίρνανε και αυτοί που τα δινανε.
όπως έφταιγε ΚΑΙ  ο Χριστοφοράκος που τα έδινε, αλλά ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ από το Χριστοφοράκο.

Καρντιά μου, λυπάμαι, ΕΣΥ είσαι που ντεν καταλαβαίνεις.
Τουρλού-τουρλού. Όλα σε ένα καζάνι. ΣΟύμα. Δε βγαίνει άκρη έτσι.

Πάρε το πρώτο που είπες: Τους αγρότες.
Ήρθε πριν 12 χρόνια η ΕΕ, και είπε σε κάτι τύπους στο Αγρίνιο που βγάζανε καπνά:
"Ψιτ, μάγκες, το πράμα δεν πάει άλλο. Ο καπνός δεν έχει μέλλον. Θα πεινάσετε. Πρέπει να αλλάξετε καλλιέργεια, να αφήσετε τον καπνό και να γυρίσετε σε κάτι άλλο. Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο, γιατί 10 γενιές οι πατεράδες σας και οι παππούδες σας καπνό έβγαζαν, αλλά πρέπει να γίνει. Το ξέρω πως για να γυρίσετε από καπνό σε γογγύλια θα περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να σας βγάζει εισόδημα το γογγύλι, αλλά πρέπει να το κάνετε.
Και επειδή αναγνωρίζω ότι με το που σταματάτε φέτος τον καπνό σταματάει (και για τα επόμενα 10 χρόνια) το είσόδημά σας, εγώ θα σας επιδοτήσω, όποιον σταματήσεινα φυτεύει καπνό. Και θα σας επιδοτώ μέχρι το 2013, που το γογγύλι θα έχει αρχίσει να βγάζει κέρδος."

Οι δικοί μας λοιπόν κόψανε τον καπνό, και άρχισαν να παίρνουν επιδότηση 400 ευρώ το στρέμμα το χρόνο που σταμάτησαν να φυτεύουν καπνό.
Βεβαίως, ο πολιτικάντης της περιοχής τους κορδονώτανε ότι "καθάρισα για πάρτη σας και πήρατε την επιδότηση για τον καπνό", αλλά 10 στρέμματα = 4.000 ευρώ, 100 στρέμματα = 40.000 ευρώ, και πάει λέγοντας.

Φύτεψαν γογγύλια?  Αρχίδια. Τοπαραδάκι έμπαινε στην τσέπη, και η ζωη συνεχιζόταν στο καφενείο. Τα χωράφια, χέρσα.
Του χρόνου όμως, τέρμα οι επιδοτήσεις.
Κατά τη δικιά ΜΟΥ γνώμη (και νομίζω και κατά τη δικιά σου) τα λεφτά των επιδοτήσεων φαγώθηκαν. Ποιοί τα φαγαν?  Οι αγρότες του καπνού, βεβαίως.

Μου λες λοιπόν ότι αυτοί φταίνε για το χάλι της χώρας, και ότι πρέπει να τους βαράμε.
Ε, δε συμφωνώ σ' αυτό.
Σε ΟΠΟΙΟΝ και να πας να του δώσεις λεφτά έτσι, για να κάθεται, θα τα πάρει.
Είναι χρέος του πολιτικάντη (και της διοίκησης που αυτός έχει στήσει) να αξιοποιήσει αυτά τα λεφτά που ήρθαν, τα πιάσαμε, και κατασπαταλήθηκαν, και θεωρώ ότι αυτός φταίει, γιατί αυτός σκεφτότανε "Να τους δώσουμε την επιδότηση σε δυο μήνες, που θα είμαστε πριν από τις εκλογές, να τη θυμούνται και να με ψηφίσουν".
Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει η διοίκηση, και ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ φταίει για το χάλι.
Δε φτάιει ούτε ο αγρότης, ούτε ο μαϊμού τυφλός της Ζακύνθου, ούτε ο πεθαμένος μούσι.
Δουλειά της διοίκησης είναι να μην αφήνει ζωντανούς να παίρνουν συντάξεις πεθαμένων. Όχι δική μου, ούτε του ανηψιού που την τσεπώνει.
Και δουλειά της διοίκησης είναι άμα πιάσει τον ανηψιό φάντασμα, να τον γαμήσει χωρίς σάλιο και με άμμο αντί για λιπαντικό.

Τα βάζω λοιπόν με τη διοίκηση (και βλέπεις ότι δεν καταφέρομαι κατά κομμάτων - όλοι τα ίδια σκατά είναι), γιατί αυτή φταίει, αυτή φταίει μόνο, και τώρα μας λέει (και εσύ πείθεσαι) ότι φταίμε όλοι, για να πετύχει δυο στόχους:
1) Να εξακολουθήσει να παραμείνει στα πόστα της, μια που και συ φταίς, ας κάτσουν αυτοί που μέχρι τώρα κάνανε κουμάντο.
2) Να σε βάλουν να πληρώσεις εσύ το μάρμαρο χωρίς να πολυδιαμαρτυρηθείς. Αφού φταίς, τι να διαμαρτυρηθείς?

Αυτό είναι το πλάνο.
Για το ότι τα μαγαζιά κλείνουν, δε φταίει ο ΦΠΑ 23%, το νοίκι που είναι εξωφρενικό γιατί πάνω του μπαίνουν χιλιάδες χαράτσια, ΦΑΠ, ΦΜΑΠ, φόροι εισοδήματος, δημοτικά τέλη, μπάτσοι προστασίας εμπορικών κέντρων, λαδώματα εφοριακών και ΙΚΑτζήδων, εργοδοτικές εισφορές, ΤΕΒΕ, ΜΕΒΕ, και όλα τα κέρατα που επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα, αλλά φταίει ο πακιστανός που πουλάει καμιά μαϊμού τσάντα και γυαλί ηλίου.

Θα το προχώραγα κι άλλο, γιατί έχω κι άλλο παράδειγμα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρεί η "εξουσία" (με τη συνεργασία των ΜΜΕ πάντα), αλλά δεn το κάνω, γιατί θα βρει το μπελά του το site.

Και δε θέλω.

proktologos

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εντάξει, τώρα μπαίνουμε σε πολύ θεωρητικά θέματα. Πάντως ενημερωτικά, ακόμα και το Σύνταγμα κρατάει στο θέμα αυτό μια επαμφοτερίζουσα στάση.
Από την μία προβλέπει ένα σύστημα πειθαρχίας στους νόμους, από την άλλη πάλι, επιτρέπει την ανυπακοή, με βάση το πολύ γενικό κείμενο της ακροτελεύτιας.

δεν μας χεζεις ...
το λεξικο ανοιξα  :birdman:
:2funny:

Επισκέπτης

Ήρθε πριν 12 χρόνια η ΕΕ, και είπε σε κάτι τύπους στο Αγρίνιο που βγάζανε καπνά:
"Ψιτ, μάγκες, το πράμα δεν πάει άλλο. Ο καπνός δεν έχει μέλλον. Θα πεινάσετε. Πρέπει να αλλάξετε καλλιέργεια, να αφήσετε τον καπνό και να γυρίσετε σε κάτι άλλο. Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο, γιατί 10 γενιές οι πατεράδες σας και οι παππούδες σας καπνό έβγαζαν, αλλά πρέπει να γίνει. Το ξέρω πως για να γυρίσετε από καπνό σε γογγύλια θα περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να σας βγάζει εισόδημα το γογγύλι, αλλά πρέπει να το κάνετε.
Και επειδή αναγνωρίζω ότι με το που σταματάτε φέτος τον καπνό σταματάει (και για τα επόμενα 10 χρόνια) το είσόδημά σας, εγώ θα σας επιδοτήσω, όποιον σταματήσεινα φυτεύει καπνό. Και θα σας επιδοτώ μέχρι το 2013, που το γογγύλι θα έχει αρχίσει να βγάζει κέρδος."

Οι δικοί μας λοιπόν κόψανε τον καπνό, και άρχισαν να παίρνουν επιδότηση 400 ευρώ το στρέμμα το χρόνο που σταμάτησαν να φυτεύουν καπνό.
Βεβαίως, ο πολιτικάντης της περιοχής τους κορδονώτανε ότι "καθάρισα για πάρτη σας και πήρατε την επιδότηση για τον καπνό", αλλά 10 στρέμματα = 4.000 ευρώ, 100 στρέμματα = 40.000 ευρώ, και πάει λέγοντας.

Φύτεψαν γογγύλια?  Αρχίδια. Τοπαραδάκι έμπαινε στην τσέπη, και η ζωη συνεχιζόταν στο καφενείο. Τα χωράφια, χέρσα.
Κατά τη δικιά ΜΟΥ γνώμη (και νομίζω και κατά τη δικιά σου) τα λεφτά των επιδοτήσεων φαγώθηκαν. Ποιοί τα φαγαν?  Οι αγρότες του καπνού, βεβαίως.

Μου λες λοιπόν ότι αυτοί φταίνε για το χάλι της χώρας, και ότι πρέπει να τους βαράμε.
Ε, δε συμφωνώ σ' αυτό.
Είναι χρέος του πολιτικάντη (και της διοίκησης που αυτός έχει στήσει) να αξιοποιήσει αυτά τα λεφτά που ήρθαν, τα πιάσαμε, και κατασπαταλήθηκαν, και θεωρώ ότι αυτός φταίει, γιατί αυτός σκεφτότανε "Να τους δώσουμε την επιδότηση σε δυο μήνες, που θα είμαστε πριν από τις εκλογές, να τη θυμούνται και να με ψηφίσουν".
Δε φτάιει ούτε ο αγρότης, ούτε ο μαϊμού τυφλός της Ζακύνθου, ούτε ο πεθαμένος μούσι.
Δουλειά της διοίκησης είναι να μην αφήνει ζωντανούς να παίρνουν συντάξεις πεθαμένων. Όχι δική μου, ούτε του ανηψιού που την τσεπώνει.
Και δουλειά της διοίκησης είναι άμα πιάσει τον ανηψιό φάντασμα, να τον γαμήσει χωρίς σάλιο και με άμμο αντί για λιπαντικό.

Τα βάζω λοιπόν με τη διοίκηση (και βλέπεις ότι δεν καταφέρομαι κατά κομμάτων - όλοι τα ίδια σκατά είναι), γιατί αυτή φταίει, αυτή φταίει μόνο, και τώρα μας λέει (και εσύ πείθεσαι) ότι φταίμε όλοι, για να πετύχει δυο στόχους:
1) Να εξακολουθήσει να παραμείνει στα πόστα της, μια που και συ φταίς, ας κάτσουν αυτοί που μέχρι τώρα κάνανε κουμάντο.
2) Να σε βάλουν να πληρώσεις εσύ το μάρμαρο χωρίς να πολυδιαμαρτυρηθείς. Αφού φταίς, τι να διαμαρτυρηθείς?

Αυτό είναι το πλάνο.
Για το ότι τα μαγαζιά κλείνουν, δε φταίει ο ΦΠΑ 23%, το νοίκι που είναι εξωφρενικό γιατί πάνω του μπαίνουν χιλιάδες χαράτσια, ΦΑΠ, ΦΜΑΠ, φόροι εισοδήματος, δημοτικά τέλη, μπάτσοι προστασίας εμπορικών κέντρων, λαδώματα εφοριακών και ΙΚΑτζήδων, εργοδοτικές εισφορές, ΤΕΒΕ, ΜΕΒΕ, και όλα τα κέρατα που επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα, αλλά φταίει ο πακιστανός που πουλάει καμιά μαϊμού τσάντα και γυαλί ηλίου.

Θα το προχώραγα κι άλλο, γιατί έχω κι άλλο παράδειγμα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρεί η "εξουσία" (με τη συνεργασία των ΜΜΕ πάντα), αλλά δεn το κάνω, γιατί θα βρει το μπελά του το site.

Και δε θέλω.

Τα είπες όλα..

proktologos

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1

Ε, δε συμφωνώ σ' αυτό.

Αυτό είναι το πλάνο.

Και δε θέλω.

φίλε μου έγραψες σωστός!!!
αλλά έχεις λάθος στο θέμα τον καπνών  
όχι ότι δεν φταίνε
αλλά για τα καπνά επειδή το ξέρω καλά το θέμα δεν είναι έτσι
δεν είπε καμία Ευρώπη  τίποτε ...... μάλλον είπε αυτό που λες αλλά ...

τα πασοκια ξέρεις τι έλεγαν στον κόσμο ?
τα έζησα ...

εμείς ήμαστε οι μάγκες που τρώμε τα λεφτά τον ευρωπαίων

όλος ο κόσμος νόμιζε ότι αυτό θα είναι μόνιμο δεν είχε ιδέα  οτι έπρεπε να κάνει κάτι άλλο
τους έλεγα τότε ρε παιδιά αν κόψουν την επιδότηση τι γίνεται?
με κίναγαν λες και είχα πέσει από τον αρη

βεβαία θα μου πεις τους πίστευαν.... αυτό είναι άλλο

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
στην Αμερικη δηλαδη που ο γιατρος  και ο δικαστης βγαζουν απο 100 χιλιαρικα γιατι δεν εχει διαφθορα? Το ιδιο και το IRS (εφορια). Σκυλια του πολεμου, ρωτα και μενα που χω περασει ελεγχους να σου πω.

ΥΓ οι δικαστες στην Ελλαδα τωρα τελευταια εχουν ψιλοχεστει πανω τους απο τα παραδικαστικα και δε παιζει πακετο οπως παλια. Παλιοτερα με 10 εκατομυριακια (δραχμες) τα καθαριζες ολα, τωρα δεν ειναι ετσι.

διαβασμα ολο.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Για το ότι τα μαγαζιά κλείνουν, δε φταίει ο ΦΠΑ 23%, το νοίκι που είναι εξωφρενικό γιατί ....
αλλά φταίει ο πακιστανός που πουλάει καμιά μαϊμού τσάντα και γυαλί ηλίου.

Όχι, ξέχασα:
Φταίει και ο υδραυλικός που δε δήλωσε 40.000 που έβγαλε το 2009, αλλά μόνο 8.000, και κρύβοντας εισόδημα κατέστρεψε την οικονομία.
Με τις 8.000, δεν πλήρωσε καθόλου φόρο.
Με τις 40.000 (αν τις δήλωνε) θα πλήρωνε κανα δεκάρικο (25%),  Ε Κ Τ Ο Σ από το 23% που πληρώνει πάνω σε ΟΛΑ τα πράματα που αγοράζει, το φόρο καυσίμων, τα λαδώματα, τα φακελάκια, τα γρηγορόσημα, το "φόρο αεροδρομίων" (*), το φροντιστήριο του παιδιού (δωρεάν παιδεία) τα κέρατα μου τα τράγια.

(*) Έψαξα εισητήριο για τα χριστούγεννα (φτηνό) Αθήνα-Αμστερνταμ-Αθήνα.
Βρήκα με 204 ευρώ για τη διαδρομή:
Αθήνα-Φρανκφούρτη-Αμστερνταμ-Ζυρίχη-Γενεύη-Αθήνα.
Ανάλυση τιμής (airtickets.gr):
Ναύλος (για αυτές τις ΠΕΝΤΕ πτήσεις):  Ευρώ 48.
Φόροι αεροδρομίων: Ευρώ 156.
Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ οι τύποι της διοίκησης.

Και μετά μας λένε φοροφυγάδες.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Η πυρηνική φυσική δεν είναι και τόσο δύσκολη.
Πάμε παρακάτω τώρα.
Φορολογούμαι εγώ για να τα παίρνουν αυτοί έτσι για τα ωραία τους μάτια ας πούμε??

Ναι καπως ετσι.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
-ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΩΝ....ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΣΑ !!!!ΑΣΕ που σαν κρατικοι λειτουργοι-και καλα-θα πρεπε πρωτοι να παιξουνε μπαλα για να δωσουν το καλο παραδειγμα....σιγα μην κανουμε και απεργια πεινας για την συνταξη του καλουση!
Εχει χαθεί προ πολλού το μέτρο.

Ο erinal με βρίζει επειδή λέω ότι όταν ο βασικός παίρνει 1800 με 1900 μια χαρά επιβιώνει.

Εδώ επιβιώνουν άλλοι με 800 Ευρώ.

Το σύστημα το ελληνικό έχει δημιουργήσει κάστες πολιτών ανωτέρας τάξης.
Ειδικά όταν βλέπεις την πρόεδρο των εισαγγελέων να λεει στην τιβι ότι πρέπει να ζουν ικανοποιητικά για να εξασκούν το λειτούργημά τους στην κοινωνία γελάνε και οι πέτρες.

Εχουμε 2 εκατομμύρια πραγματικούς ανέργους και οι δικαστές μας δεν μπορούν να επιβιώσουν με 1900 ευρώ το μήνα (οι πρωτοδίκες) χωρίς τα επιδόματα.

Μετά φταίει που δεν είμαι σύριζα.  :rolleyes:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εσυ ρε φιλε παρεπιπτοντως τον κουρτιναιτις εχεις ινδαλμα? Και τον εχεις και αβαταρ?!! :grin:

proktologos

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Όχι, ξέχασα:
Φταίει και ο υδραυλικός που δε δήλωσε 40.000 που έβγαλε το 2009, αλλά μόνο 8.000, και κρύβοντας εισόδημα κατέστρεψε την οικονομία.
Με τις 8.000, δεν πλήρωσε καθόλου φόρο.
Με τις 40.000 (αν τις δήλωνε) θα πλήρωνε κανα δεκάρικο (25%),  Ε Κ Τ Ο Σ από το 23% που πληρώνει πάνω σε ΟΛΑ τα πράματα που αγοράζει, το φόρο καυσίμων, τα λαδώματα, τα φακελάκια, τα γρηγορόσημα, το "φόρο αεροδρομίων" (*), το φροντιστήριο του παιδιού (δωρεάν παιδεία) τα κέρατα μου τα τράγια.

(*) Έψαξα εισητήριο για τα χριστούγεννα (φτηνό) Αθήνα-Αμστερνταμ-Αθήνα.
Βρήκα με 204 ευρώ για τη διαδρομή:
Αθήνα-Φρανκφούρτη-Αμστερνταμ-Ζυρίχη-Γενεύη-Αθήνα.
Ανάλυση τιμής (airtickets.gr):
Ναύλος (για αυτές τις ΠΕΝΤΕ πτήσεις):  Ευρώ 48.
Φόροι αεροδρομίων: Ευρώ 156.
Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ οι τύποι της διοίκησης.

Και μετά μας λένε φοροφυγάδες.

αφού μιλάμε για φορολογία να προσθέσω και κάτι ακόμα έτσι για να υπάρχει
όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας θα με καταλάβει
αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώσει ακριβώς μα ακριβώς ότι εισπράξει και δεν ξεφύγει πουθενά στη φορολογία
ξέρετε τι θα γίνει
την επόμενη χρονιά αν φτάσει μέχρι εκεί θα παραδώσει τα κλειδιά και θα φύγει
όσο και αν σας φαίνετε υπερβολικό είναι η αλήθεια

καληνύχτα απο μενα

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
οσο αργει η δοση μενουν απληρωτοι χιλιαδες πιστωτες του δημοσιου, οι οποιοι θα κλεισουν απολυοντας κοσμο. Οι ξενοι με αυτο τον τροπο μας δειχνουν την εξοδο που την διανθιζουν με λογια συμπαραστασης.
Ταυτοχρονα ο λαος προσαρμοζεται αποτομα σε μια εποχη με ελλειψεις φαρμακων και καυσιμων (τα τελευταια υπαρχουν μεν αλλα δυσκολει η προμηθεια τους).
Τι απομενει για τον λαο ?
Να ενωθουν, δεξιοι αριστεροι, συριζαιοι και ολοι μαζι να απαιτησουν τη δικη των κυβερνητων που υπερχρεωσαν τη χωρα με τις χλιδατες ολυμπιαδες, τις μαιμου συνταξεις και τους διορισμους.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώσει ακριβώς μα ακριβώς ότι εισπράξει και δεν ξεφύγει πουθενά στη φορολογία
ξέρετε τι θα γίνει

καληνύχτα απο μενα

σε περιοδο κρισης υπαρχουν χιλιαδες ελευθεροι επαγγελματιες που βγαζουν ελαχιστα ή τιποτα. Αυτους στοχοποιουν τωρα οι καλοπληρωμενοι παπαγαλοι των καναλιων. :jerking:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606
-ΘΑ εχει καλο σουτ απο τα 6.75!!

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Οχι ρε. αλλα πως σου ρθε? :grin:

Οταν το είχα πρωτοακούσει το όνομα νόμιζα ότι είναι μισός έλληνας που έφτιαχνε κουρτίνες.

Μετά μεγαλώνοντας έμαθα ότι ανήκε στην ομάδα που νίκησε ο γκάλης και πήραμε το ευρωπαικό.

Το συνδύασα και υπέθεσα ότι ειναι όντως μισός Ελληνας και μας άφησε να κερδίσουμε και απο τότε του έχω αδυναμία.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
σε περιοδο κρισης υπαρχουν χιλιαδες ελευθεροι επαγγελματιες που βγαζουν ελαχιστα ή τιποτα. Αυτους στοχοποιουν τωρα οι καλοπληρωμενοι παπαγαλοι των καναλιων. :jerking:

τα βγαλανε με το παραπανω τα προηγουμενα χρονια

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ξέρετε τι θα γίνει

καληνύχτα απο μενα
το πρόβλημα με τους ελ.επ. είναι το εξής:
δεν μπορείς κύριε του υπ.οικ. να μου βάζεις στο ίδιο καζάνι τον μπογιατζη, τον ηλεκτρολόγο, τον υδραυλικό ή τον αλουμινά, με τον δικηγόρο τον γιατρο,τον οδοντογιατρο , τον κτηνίατρο ,τον ψυχολόγο, ή τον συμβολαιογράφο
όταν οι περισσότεροι από τους 2ους λαμβάνουν πολλαπλάσια ποσά από τους πρώτους.
δεν γίνεται να έχουν τους ίδιους συντελεστές φορολογίας αλλά και να ασφαλίζονται με το ίδιο κόστος όταν τα λεφτά που λαμβάνει η μία ομάδα είναι δυσανάλογα με αυτά που παίρνει η δεύτερη.είναι σύγκριση μήλων με πορτοκάλια.
επίσης ο κίνδυνος που υπάρχει να χάσει κάποιος από την πρώτη ομάδα την δουλεία του είναι τεράστιος. έχει γεμίσει η χώρα με ανειδίκευτους "επαγγελματίες", αλβανοί οι περισσότεροι οι οποίοι και δουλεύουν χωρίς χαρτιά αλλά προκαλλούν και μεγάλο πλήγμα στο εκάστοτε επάγγελμα. βάζουν στο ίδιο καζάνι τον γιατρό και τον μπογιατζή όταν ο κάθε τυχαίος παίρνει ένα πινέλο και ένα κουβά και δουλεύει μαύρα σε πάρα πολλές δουλειές.
δεν με ενδιαφέρει το κόστος σπουδών ή ο χρόνος σπουδών, αυτά είναι κόστη που τα ξέρει ο κάθε ένας πριν ακόμα ξεκινήσει να σπουδάζει.
τέλος όταν ένας ηλεκτρολόγος φοροδιαφεύγει και ίσα δηλώνει το αφορολόγητο όριο κάθε φορά, η φοροδιαφυγή του είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, όταν φοροδιαφεύγει ένας γιατρός ή δικηγορος τα ποσά μπορεί να είναι 10πλάσια ή 100πλάσια από αυτά του πρώτου.

σημείωση: να μην αναφέρω και το μπάχαλο που γίνεται με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και τις άδειές τους. πρέπει να έχει κάθε ένας ένα επαγγελματικό για τη δουλειά και ένα ΙΧΕ για την οικογένεια. δεν μπορεί να μεταφέρει κανονικά τίποτα εκτός από εργαλεία ή υλικά και φυσικά με τα κατάλληλα έγγραφα. δεν μπορείς να βγάλεις τις άδειες που θες για κάθε αυτοκίνητο καθώς όλα είναι τετριμένα, θεσπισμένα από άσχετους γραφιάδες χωρίς πρακτική εφαρμογή και φυσικά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
τα βγαλανε με το παραπανω τα προηγουμενα χρονια
δεν κοροιδεύανε όμως, παραδίδανε έργο και πληρώνονταν. δεν είναι ούτε σαν τους δ.υ. που βρέξει χιονίσει, δουλέψει τεμπελιάσει, ο μισθός έμπαινε στην τράπεζα χωρίς πολλά πολλά.το ίδιο ισχύει βέβαια και για κάποια αεριτζήδικα ελεύθερα επαγγέλματα.

Επισκέπτης
σημείωση: να μην αναφέρω και το μπάχαλο που γίνεται με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και τις άδειές τους. πρέπει να έχει κάθε ένας ένα επαγγελματικό για τη δουλειά και ένα ΙΧΕ για την οικογένεια. δεν μπορεί να μεταφέρει κανονικά τίποτα εκτός από εργαλεία ή υλικά και φυσικά με τα κατάλληλα έγγραφα. δεν μπορείς να βγάλεις τις άδειες που θες για κάθε αυτοκίνητο καθώς όλα είναι τετριμένα, θεσπισμένα από άσχετους γραφιάδες χωρίς πρακτική εφαρμογή και φυσικά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Εδώ δε μπορείς να μεταφέρεις με αγροτικό λιπάσματα.
Τι να λέμε τώρα??

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom