Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.766
Πόντοι
25.467
Το μόνο που κλείνει  στο επάγγελμά μου είναι η πόρτα..

Κάτι μου 'ρθε τώρα... αλλά πολύ φοβάμαι πως θα το παρεξηγήσετε.

Και με το αρχαιότερο επάγγελμα, το ίδιο συμβαίνει.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.766
Πόντοι
25.467
Και γιατί να παρεξηγηθώ?
Έτσι κι αλλιώς χειρότερα από τάνες δε μας έχουν καταντήσει??

Δείτε.

Μέχρι στιγμής σπιτωμένες και συνεπώς μπορούμε να κλείνουμε την πόρτα.

Επειδή όμως αυτό ενοχλεί, προσπαθουν να μας βγάλουν στο δρόμο.  ;)

proktologos

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Όταν ο γιατρός σου ζητήσει φακελάκι, εκτός από τον ίδιο, μαλάκας και παραβάτης είσαι κι εσύ, αν του το δώσεις. Τράβα σε άλλον γιατρό και ταυτόχρονα κατήγγειλε αυτόν που σου το ζήτησε.

φίλε  Lastmoican έχεις δίκιο
περνάς ένα δεδομένο όμως στο ντούκου
για ποιο κράτος μιλάς και σε ποιο να καταγγείλεις?
και εξηγούμε
ένα κράτος δεν περιμένει φίλε Lastmoican  από μένα να είμαι τίμιος καθαρός να μην κλέβω να μην είμαι απατεώνας κλπ.κλπ
το κράτος καθορίζει το ποιός θα χορέψει που και πώς
και όταν το καθορισει αυτός που το κάνει θα είναι μειοψηφία
ούτε υπάρχουν λαοί τίμιοι και λαοί απατεώνες
και για να σου φέρω ένα παράδειγμα
πηγαίνω γερμανία και παρατηρώ το πόσο συντονισμένα είναι όλα με τάξη και ομορφιά
βλέπω τους έλληνες να είναι κυρίες  .....όπως στο λέω
αναρτιέμαι τη έχουν πάθει?
γυρνώ ελλαδα και οι ίδιοι άνθρωποι που ήμουν μαζί ξαφνικά γίνονται κάφροι
πες μου ποιός φταίει ?
έχει σίγουρα το μερίδιο του όπως λες για το φταίξιμο αλλά άλλος καθορίζει της γραμμές
και σε ενα οργανωμένο κράτος που με σέβεται να είσαι σίγουρος ότι θα τον καταγγείλω και εγώ τον πουστη

για μένα αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η γαμημένη δομή του κράτους και σίγουρα αυτό δεν γίνετε με αυτούς που έφτιαξαν αυτό το κράτος
μπορεί να κάνω και λάθος
φιλικά πάντα 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
μοικανέ, αφιερωμένο  :grin:

547925.jpg
να το κάνεις παράθεση σε αυτούς που τα έχουνε με τους ΔΥ. Εγώ τα έχω με το σύστημα του  Δημοσίου, όχι με τους υπαλλήλους.

Επισκέπτης
Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει η διοίκηση, και ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ φταίει για το χάλι.
Εαν το ζητημα σας ειναι απλως η κακοδιοικηση δεν χρειαζεται να ταλαιπωρειστε με πολυ μπλα μπλα:Οπως λεει ο κυρ-Βολταιρος ΚΑΙ γι'αυτα τα ζητηματα ηρθε εδω το ΔΝΤ.

Φοβαμαι ομως οτι ακομη και αν το ζητημα κακοδιοικηση λυθει,η"λυθει",παλι θα βρεθει ενα βουνο μπροστα σας...

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Εαν το ζητημα σας ειναι απλως η κακοδιοικηση δεν χρειαζεται να ταλαιπωρειστε με πολυ μπλα μπλα:Οπως λεει ο κυρ-Βολταιρος ΚΑΙ γι'αυτα τα ζητηματα ηρθε εδω το ΔΝΤ.

Φοβαμαι ομως οτι ακομη και αν το ζητημα κακοδιοικηση λυθει,η"λυθει",παλι [size=20pt]θα βρεθει ενα βουνο μπροστα σας[/size]...
Κοίτα, εδω που φτάσαμε πιο εύκολα θα εφαρμόζονται νέες πρακτικές και σκέψεις.
Για παράδειγμα, το κλείσιμο της εφοριάς και η δημιοργία μιας αντίστοιχης IRS του ανκλ Σαμ.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606
Οντως στην αμερικη δουλευει γαμω το "συστημα",ζηλευτα θα ελεγα.Γι αυτο δεν υπαρχει χασμα μεταξυ πλουσιων και φτωχων,σε αφηνουν να πεθανεις στην ψυχρα αν δεν εχεις ασφαλιση,ενα φαρμακο στην κουβα 0,15 στην αμερικη 120  ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΜΟΝΟ 14 ΤΡΙΣ.ΑΥΤΟ το irs ΠΡΕΠΕΙ να ειναι πολυ γαμω....

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.479
Πόντοι
2.606
-ΝΑ κανουμε και μια υπηρεσια που κυνηγαει εξωγηινες μορφες ζωης ,αμα δεν καθονται καλα!Ετσι,τι ειμαστε δω,ξεφραγο αμπελι!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Φοβαμαι ομως οτι ακομη και αν το ζητημα κακοδιοικηση λυθει,η"λυθει",παλι θα βρεθει ενα βουνο μπροστα σας...

Η λεγομενη κακοδιοικηση ειναι αριστη διοικηση. Απλως ειναι διοικηση που ασκειται με αυτο τον τροπο. Αποτελεσματικη ειναι ωστοσο. Για ποιους ειναι το θεμα

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Παναγιώτη Ρουμελιώτη περί αναδιάρθρωσης το ΔΝΤ

--------------------------------------------------------------------------------

9/18/2012 07:28:00 μ.μ. Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική

Την έκθεση  η οποία εξετάζει τα προγράμματα βοήθειας του ΔΝΤ από το 2002 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 έδωσε στη δημοσιότητα το Bloomberg η οποία κι αποκαλύπτει περιορισμούς στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης που σχετίζονται με τη δομή της Ευρωζώνης.

Όλη η έκθεση είναι εδώ και η σχετική είδηση στα ελληνικά εδώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο 38 της έκθεσης στο...

...οποίο αναφέρεται ότι ο συντονισμός του Ταμείου με τις υπηρεσίες της Ευρωζώνης λειτούργησε καλά και βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου, αλλά παρ' όλα αυτά υφίσταται ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας στο σχεδιασμό του Ταμείου και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Χαρακτηριστικά το ΔΝΤ αναφέρει πως "οι θεσμικοί περιορισμοί στην Ευρωζώνη περιστασιακά περιόριζαν τις εναλλακτικές επιλογές πολιτικής που θα μπορούσαν να είχαν εξεταστεί ανά περιπτώσεις από το ΔΝΤ, όπως η αναδιάρθρωση χρέουςγια την ενίσχυση της βιωσιμότητάς του (κάτι που ίσχυσε ιδίως στην περίπτωση του τραπεζικού χρέους της Ιρλανδίας και του δημόσιου χρέους της Ελλάδας)".

Όπως τονίζεται, υπερεθνικοί περιφερειακοί οργανισμοί, όπως τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ή η ΕΚΤ παίζουν συχνά κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία του κάθε προγράμματος. Ενδεικτικά εξασφαλίζουν ένα μεγάλο μέρος των πακέτων χρηματοδότησης και τους καλύτερους δυνατούς όρους (η ΕΚΤ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της τραπεζικής ρευστότητας).

Πρόκειται για το απόλυτο "άδειασμα" του ίδιου του ΔΝΤ στις ανοησίες του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος δήθεν αναρωτιόταν -λες και δεν γνωρίζει τους περιορισμούς που υπήρχαν από την ευρωζώνη και τους Ευρωπαίους- σε δήλωσή του στις 27 Ιουλίου 2012 "γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν"...

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Οντως στην αμερικη δουλευει γαμω το "συστημα",ζηλευτα θα ελεγα.Γι αυτο δεν υπαρχει χασμα μεταξυ πλουσιων και φτωχων,σε αφηνουν να πεθανεις στην ψυχρα αν δεν εχεις ασφαλιση,ενα φαρμακο στην κουβα 0,15 στην αμερικη 120  ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΜΟΝΟ 14 ΤΡΙΣ.ΑΥΤΟ το irs ΠΡΕΠΕΙ να ειναι πολυ γαμω....
Ρε συ, μην τα τσουβαλιάζεις όλα μαζί.
Γράφω μόνο για κατάργηση εφορίας.
Και ΝΑΙ, το IRS είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΑΜΑΤΟ  :grin: :grin: :grin:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
φίλε  Lastmoican έχεις δίκιο
περνάς ένα δεδομένο όμως στο ντούκου
για ποιο κράτος μιλάς και σε ποιο να καταγγείλεις?
και εξηγούμε
ένα κράτος δεν περιμένει φίλε Lastmoican  από μένα να είμαι τίμιος καθαρός να μην κλέβω να μην είμαι απατεώνας κλπ.κλπ
το κράτος καθορίζει το ποιός θα χορέψει που και πώς
και όταν το καθορισει αυτός που το κάνει θα είναι μειοψηφία
ούτε υπάρχουν λαοί τίμιοι και λαοί απατεώνες
και για να σου φέρω ένα παράδειγμα
πηγαίνω γερμανία και παρατηρώ το πόσο συντονισμένα είναι όλα με τάξη και ομορφιά
βλέπω τους έλληνες να είναι κυρίες  .....όπως στο λέω
αναρτιέμαι τη έχουν πάθει?
γυρνώ ελλαδα και οι ίδιοι άνθρωποι που ήμουν μαζί ξαφνικά γίνονται κάφροι
πες μου ποιός φταίει ?
έχει σίγουρα το μερίδιο του όπως λες για το φταίξιμο αλλά άλλος καθορίζει της γραμμές
και σε ενα οργανωμένο κράτος που με σέβεται να είσαι σίγουρος ότι θα τον καταγγείλω και εγώ τον πουστη

για μένα αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η γαμημένη δομή του κράτους και σίγουρα αυτό δεν γίνετε με αυτούς που έφτιαξαν αυτό το κράτος
μπορεί να κάνω και λάθος
φιλικά πάντα 
θα σου απαντήσω όπως το βλέπω εγώ με τη δική μου λογική και ηθική. Αν κάνω λάθος, συγχώρα με, έτσι έχω μάθει να ζω και να κινούμαι.
Εγώ αν θεωρώ πως έχω δίκιο, θα το φωνάξω και ας μην με ακούει κανείς. Ας με κοροϊδεύουνε όλοι.
Αν πάλι έχω άδικο, ζητάω συγγνώμη και προσπαθώ να επανορθώσω, ακόμα κι αν όλοι μου λένε πως το άδικό μου είναι σχετικό, γιατί και οι άλλοι κάνανε αντίστοιχα άλλα.

Να στο πω αλλιώς.
επειδή ο διπλανός είναι κλέφτης, αν τον κλέψω δεν σημαίνει πως δεν γίνομαι κλέφτης εγώ. Αν μου δώσει νόμιμα τα κλεψιμαίικά του δεν σημαίνει πως εγώ δεν έγινα κλεπταποδόχος.

Αν τον κλέψω για να τα δώσω ξανά σε αυτούς που τα έκλεψε, την παλεύω ακόμα με την ηθική.

Και κάτι τελευταίο.
όσο αποδέχεσαι πως ένα κλίμα είναι νοσηρό, μια κατάσταση είναι νοσηρή και δεν κάνεις τίποτα για να τα αλλάξεις, δεν θα αλλάξουνε ποτέ.

Προς το παρόν ας φωνάζουμε μπας και μαζευτούμε πολλοί. Γιατί αν ο καθένας το κρατήσει για τον εαυτό του, είναι δώρον άδωρον.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom