SIRSTEPHEN
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Απρ 2010
- Μηνύματα
- 2.698
- Like
- 7
- Πόντοι
- 16
1. Αυτή είναι η εκτίμηση μου ...
2. Δεν ισχύει . Έχει κάνει πολύ σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον Γ. Παπανδρέου . Ή αδιάλλακτη στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ ήταν σημαντικός λόγος για να κατέβει αυτόνομα ...
Απο την παρούσα άθλια πολιτική τάξη είναι από τους ελάχιστους που σχετικά εκτιμώ ...
Σεβαστη η αποψη σου,ενα σου λεω:Πολλες μασκες θα πεσουνε το χειμωνα που ερχεται...
Ξεχασα να βαλω ΤΣΑΤΣΑ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ...ΛΑΤΖΕΡΑ ΤΟ ΛΑΟΣ
Ααααααααααααααααααααχαχαχα!ερευνητάκοι κριτική ικανότητα ο γούγλης ΔΕΝ ΕΧΕΙ!
αναμενόμενο.
ο άνθρωπος όμως (μπορεί να) έχει ή να την αναπτύξει.
Ολο λετε για χρεοκοπια, αλλα χρεοκοπια δε βλεπω. Και αντε και χρεοκοπησε η Ελλαδα, μπορει καποιος να πει με σιγουρια και χωρις πολλα-πολλα ποιες θα ειναι οι συνεπειες για τους πολιτες ? Προτασεις εχει καποιος για να αποφυγουμε τη χρεοκοπια? Η μηπως ειναι καλυτερα να χρεοκοπησει η χωρα ?
Πάντως , σε σχέση με αυτά που έγραψες πριν έχω να παρατηρήσω ότι άνθρωποι , για παράδειγμα , σαν τον Μαρξ ή τον Μπακούνιν δεν εργάστηκαν ποτέ τους ...
Οι συνέπειες για τους πολίτες είναι πολλαπλές, άμεσες, έμμεσες ,βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες.
Καταρχήν άμεσα οι όσοι έχοντες λαμβάνεις από το κράτος, δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι, προμηθευτές του δημοσίου κλπ χάνουν τα λεφτά τους οριστικά και αμετάκλητα.
Δεύτερον καταθέσεις σε τράπεζες δεσμεύονται και ο κόσμος χάνει λεφτά που έχει σε καταθέσεις.
Στη συνέχεια η ανάκαμψη επέρχεται πολύ δύσκολα. Εκεί πλέον δέχεσαι ξανά μια χρηματοδότηση ως χώρα απλά άνευ όρων. Το πιθανότερο για την Ελλάδα αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι μια ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου της μεγαλύτερης μάζας των ελλήνων, δηλαδή στο επίπεδο χωρών όπως το Μεξικό, το Πακιστάν η Καμπότζη κλπ. Ίσως λίγο πιο αξιοπρεπές.
Το μεγάλο κακό για την Ελλάδα είναι ότι δε παράγει πλούτο. Και μας έχουν βάλει όλοι κάτω και μας βαράνε όχι επειδή χρωστάμε, αλλά επειδή βλέπουν ότι με τίποτα δε μπορούμε να ξεπληρώσουμε.
Ο Μαρξ δεν εργάστηκε ποτέ του? Τρίχες κατσαρές. Ανταποκριτής σε εφημερίδες ήταν και μάλιστα με πολύ δουλειά και αρκετά σκληρά εργαόμενος και ΠΕΝΙΧΡΟΤΑΤΑ αμοιβόμενος. Εξάλλου αν και είχε διδακτορικό, ενώ δίδαξε για λίγο στη Γερμανία, τον διώξανε και τον απελάσανε από τη χώρα. Ο Μαρξ επίσης έζησε σε μεγάλη φτώχια και μάλιστα είχε χάσει και κάποια παιδιά του από πείνα.
Το Μεξικο, Πακισταν και Καμποντζη ειναι μια χαρα. Αν μου ελεγες Μπαγκλαντες, Σουδαν, Ταιτη, Αιθιοπια θα φοβομουν ! :S
Με την ρευστοτητα των τραπεζων τι λες δασκαλε μετα την χρεωκοπια? Οι συνταξιουχοι θα παιρνουν συνταξη?
Για τον Μαρξ έχεις δίκιο ... Τουλάχιστον μέχρι ένα στάδιο της ζωής του ...
ΔΕΝ έχεις άδικο .Πάντως , σε σχέση με αυτά που έγραψες πριν έχω να παρατηρήσω ότι άνθρωποι , για παράδειγμα , σαν τον Μαρξ ή τον Μπακούνιν δεν εργάστηκαν ποτέ τους ...
Ε μα εδώ η ρευστότητα έχει πάει στο κόκκινο τώρα. Δεν είδες που άρον άρον η ΕΤΕ έκανε άυξηση μετοχικού κεφαλαίου? Και έσπρωξε το 20 % της τουρκικής φινάνς? Γιατί? Αφού ήταν κερδοφόρα???
Δε βλέπεις που το κράτος τους πιέζει να κάνουν συγχωνεύσεις? Επειδή βλέπει το κακό ναρχεται και σου λέει μαλάκες αναδιοργανωθείτε και φτιαχτείτε άμα θέλετε να σας τσοντάρω και να σας σώσω, διότι θα αναγκαστώ να σας κρατικοποιήσω. Ειδεμή την πουτσίσαμε και εμείς και εσείς. Το χορό του ζαλόγγου χορεύουν όλοι.
Τώρα για μετά από μια πιθανή χρεοκοπία, κανένας δε μπορεί να προκαθορίσει κάποια έκβαση. Από εκεί και ύστερα, ότι ήθελε προκύψει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει καρατόμηση. Γκιλοτίνα. Θα " χυθεί πολύ αίμα" ( ελπίχω μόνο μεταφορικά).
Πάντως, πάντα στην ιστορία η μοίρα τοω χρεοκωπημένου, είναι να τον αγοράζει ο έχων ρευστό...
1-800-FORTUNE-TELLER
αλη8εια, για να μας πουν οι γιαπηδες του νηματος τις προβλεψεις τους....
Το ερώτημα είναι γιατί το Γενάρη που τους έδιναν 25 δις με τα spreads 350 δεν πήραν και τώρα χοροπηδάνε πως θα διαθέσουν στις 23 εβδομάδες με τα σχεδόν διπλάσια.
Γκιλοτίνα. Θα " χυθεί πολύ αίμα" ( ελπίχω μόνο μεταφορικά).
Δεν μου λες βρε δασκαλε, δεν νομιζεις οτι θα επρεπε η κυβερνηση να αρχηση μια σιωπηλη διαπραγματευση/βολιδοσκοπηση με τους βραχυπροθεσμους δανειοδοτες να δει τι μπορει να γινει? Κατι σαν επισκεψη στο κομωτηριο πριν το κουρεμα.
Να σου πω κάτι? Γιατί νομίζεις στο κάτω κάτω τους ενδιαφέρει και πολύ κιόλας? Το μαγαζί τους είναι ή μήπως αυτοί προσωπικά πρόκειται να λουστούν οτιδήποτε? Αυτοί μπορεί και να έχουν κάποιο εξασφαλισμένο μέλλον κάπου, κάποτε. Γιατί να μπουν στη διαδικασία? Αν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά, θα είχαν κάνει ήδη προ πολλού πολλά αποφασιστικά βήματα, όταν πλέον υπήρχαν κάποια περιθώρια.
Τα πράγματα είναι απλά. Για να δείτε την εικόνα της Ελλάδας μη κοιτάτε ούτε δημόσιο χρέος, ούτε έλλειμα ούτε πληθωρισμοί κλπ. Φυσικά αυτά είναι συμπτώματα. Αλλά κοιτάξτε το ισοζύγιο πληρωμών και το εμπορικό ισοζύγιο. Εκεί το έλλειμα είναι τεράστιο. Δυσθεώρητο. Δηλαδή δείτε τι χρήμα μπαίνει στη χώρα και τη βγαίνει. Όπως και πόσα εξάγουμε, πόσα εισάγουμε. Εκεί φαίνεται η αδυναμία της χώρας.
Αδυναμία που καλυπτόταν από τον εύκολο δανεισμό από τράπεζες και στο κράτος και στους ιδιώτες. Από την άλλη υπήρχε η απερισκεψία των τραπεζών που δάνειζαν μια σάπια χώρα και από τη λαιμαργία τους να τα κονομήσουν δεν έβλεπαν ότι δάνειζαν σε μια σάπια οικονομία. Όπως στην Αμερική, δάνειζαν στους μισο-άνεργους μαύρους και λατίνους ολόκληρο το ποσό για να πάρουν ακριβά σπίτια και μετά φαλήρισαν. Έτσι και εδώ εγχώριες και ξένες τράπεζες δάνειζαν το τίποτα και τώρα έχει πάρει ο κόλος τους φωτιά.
Τα πράγματα περπάταγαν όσο υπήρχε μια ομαλότητα. Μόλις όμως επήλθε η πρώτη στραβή στο σύστημα με την κρίση του 2007-2008 και οι κάνουλες των διεθνών κεφαλαιαγορών στέρεψαν, τότε στην ελληνική οικονομία επήλθε ασφυξία.
Από εκεί και πέρα ότι και να γίνει προσωρινός, η πορεία προς τα κάτω είναι μη αναστρέψιμη. Δε μπορείς μέσα σε κλίμακα βραχυχρόνια να στήσεις ολόκληρη δομή παραγωγής. Και άντε δε μπορείς. Τουλάχιστον δε δείχνεις ότι έχεις και την πρόθεση να κάνεις κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα, όχι μόνο δεν εγκαταλείπεις τις χειρότερες έξεις και συνήθειές σου που σε έφεραν σε αυτό το χάλι, αλλά δείχνεις να τις οξύνεις περισσότερο κιόλας. Είναι σα τον άνεργο που χρωστάει σε όλο τον κόσμο και όταν πάνε να του πάρουν το σπίτι και τη σακαράκα του , τους παρακαλάει. Αντί όμως να ψάξει για δουλειά, αυτός πάει, μεθοκοπάει, τρέχει σε πουτάνες και παίζει χαρτιά.
εξαιρετες τοποθετησειςΑπέλπιδα και διαστροφική προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου, που δε γνωρίζει.
Ας τα δούμε βήμα - βήμα.
"Με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους διακρατείται από την ΕΚΤ και τις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι τελευταίες δεν έχουν κανένα κίνητρο να αποδεχθούν πολιτική διαγραφής χρέους από την οποία θα υφίσταντο μεγάλες απώλειες, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της μεταφοράς της κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης με ανυπολόγιστες συνέπειες"
Αποδεχθούν δεν αποδεχθούν, στην περίπτωση στάσεως πληρωμών, στα ...... Αν θέλουνε να μη μεταφερθεί η κρίση σε άλλα κράτη, να διαγράψουν τότε τα χρέη. Ισχυρό ατού, που είχαμε πρό ΔΝΤ και χάρις στον ΓΑΠ τη Eurobank κλπ, χάσαμε. Ακόμη, με βάση την πιο πάνω λογική, αφού δεν υπάρχει κρίση σ' εμάς και όλα λύνονται γιατί να καταρρεύσουν και άλλα κράτη, κατά τεκμήριο πιο σοβαρά από εμάς?
"Επιπλέον, παρουσιάζεται η άποψη ότι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η ΕΕ, ούτε η ΕΚΤ έχουν οποιοδήποτε κίνητρο να ρυθμίσουν το χρέος της χώρας, διότι οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές, και για τους δανειστές και για τους δανειζόμενους, οι κίνδυνοι που θα προκύψουν σημαντικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις μη διαχειρίσιμοι, με ανυπολόγιστες κοινωνικές, οικονομικές και διεθνείς επιπτώσεις, κυρίως για την πορεία της Ευρωζώνης."
Και τι ακριβώς μας νοιάζει για τους δανειστές? Οι δανειστές, πέραν του οτι, πιθανόν, να είναι εξασφαλισμένοι, μέσω ασφαλίστρων, παντοτε αναλαμβάνουν ρίσκο όταν δανείζονται. Ακόμη, θα μας πει κάποιος όλους αυτούς τους φοβερούς κινδύνους και τις κοινωνικές επιπτώσεις συγκεκριμένα? Γιατί κοινωνικές επιπτώσεις υπάρχουν μόνο τώρα με την άκρατη ύφεση που έχει αρχίσει να υφίσταται και θα χειροτερεύσει.
"Καταρχήν, ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας €85-90 δισ. διακρατούνται από ελληνικές τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εξειδικευμένους οργανισμούς και έλληνες ιδιώτες. Επομένως, πιθανή απομείωση της αξίας των ομολόγων θα καθιστούσε αναγκαία τη διάσωση και τη σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος, των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, το κόστος της οποίας θα αντιστάθμιζε το όποιο όφελος από τη διαγραφή τμήματος του διεθνούς χρέους. (ΣΧΟΛΙΟ #1) Η Ελλάδα δεν έχει κίνητρο να υιοθετήσει μία τέτοια πολιτική για τον επιπρόσθετο λόγο ότι σε αυτή την περίπτωση θα απεκλείετο από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές για χρόνια, με αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, την απασχόληση, το κοινωνικό κράτος και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων."
Και ποιος της είπε της Eurobank, πως ενδιαφέρουν τα ομόλογα των τραπεζών και τα δικά της?? Ας μην το έκαναν. Οταν τα εξέδιδαν ή τα αποδέχονταν ήξεραν τους κινδύνους και τις πιθανότητες. Οταν έδιδαν επιτόκια καταθέσεων 10% στη Ρουμανία κλπ και -0% στην Ελλάδα, επίσης ήξεραν τι έκαναν. Προφανώς, βέβαια, αυτά τα λένε, διότι σε περίπτωση στάσεως πληρωμών, οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν (μη φοβάσθε δε θα πτωχεύσουν) κάτι βέβαια που δεν τις συμφέρει, ως προς τα κέρδη και τα μπόνους. Η Ελλάδα δε, ούτως ή άλλως είναι αποκλεισμένη από τις κεφαλαιαγορές, αυτό το ξεχνάτε? Τέτοια πλέον διαστροφή της πραγματικότητας?
"Επιπλέον, απόφαση για χρεοκοπία της Ελλάδος είναι πολιτική απόφαση η οποία αφορά όλη την Ευρωζώνη και δεν μπορεί να ληφθεί μονομερώς από την Ελλάδα. Με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους διακρατείται από την ΕΚΤ και τις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι τελευταίες δεν έχουν κανένα κίνητρο να αποδεχθούν πολιτική διαγραφής χρέους από την οποία θα υφίσταντο μεγάλες απώλειες, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της μεταφοράς της κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης με ανυπολόγιστες συνέπειες."
Αλήθεια ανθρωπάκια αναψυχής? Είναι πολιτική απόφαση? Τότε γιατί ανησυχείτε? Ολοι αυτοί που λένε το αντίθετο είναι ηλίθιοι και εσείς οι φωστήρες? Και στα διεθνή νομικά? Αν η Ελλάδα θέλει, αύριο το πρωί, δηλώνει στάση πληρωμών και όλοι τρέχουν. Και αφήστε την ΕΚΤ και τον Τρισέ να ψάχνουν. Παλαιολιθικοί άνθρωποι, που οδήγησαν την Ευρώπη σε καταστροφή. Βλέπετε την πολιτική και το δόγμα Ομπάμα. Εκεί είναι η λύση και όχι στις μεθοδεύσεις αποτυχημένων (Τρισέ, Μπαρόζο κλπ).
"Επίσης, τα €110 δισ. του μηχανισμού στήριξης που μας δάνεισαν οι εταίροι μας, τα οποία έχουν και προτεραιότητα έναντι άλλων δανείων που έχουν ληφθεί, δεν μπορούν να αθετηθούν, αφενός διότι θα διαταράξουν τη σχέση μας με την Ευρωζώνη, αφετέρου διότι έχουν επίσης εμπράγματες εγγυήσεις. (ΣΧΟΛΙΟ #2)"
Θυμάσθαι που έγραφα πως είναι λάθος να προσφύγομε στο μηχανισμό, γιατί αυτό είναι ένα δάνειο που δε θα μπορούμε να το ξεφορτωθούμε, όπως θα μπορούσαμε να κάνομε με τα παλαιά?
Οσο για τις εμπράγματες εγγυήσεις και τη φοβέρα τους τα έχομε πει. Βέβαια είδες καμιά αντίδραση από τα πασοκοκινούμενα μέλη που μου έκαναν μαθήματα αγγλικών, νομικών και ελληνικών να αντιδρούν στην παραπάνω επισήμανση της Τράπεζας? Εσκιζαν τα ρούχα τους για τις εγγυήσεις, χλεύαζαν κατά το νοητικό τους επίπεδο, έβριζαν κλπ. Είδες κανένα σχόλιο τώρα?
Οχι βέβαια, τώρα ασχολούνται με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ και τις φαρμακοβιομηχανίες.