spermsprayer
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Μαΐ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
μ' αρέσει που "καθόλου" δεν μπαίνεις στο ιδεολογικό δίπολο ΔΕΞΙΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!
δεν αναγνωρίζω αυτό τον διαχωρισμό, εγώ κατηγοριοποιώ με βάση το Nolan Chart
δεν αναγνωρίζω αυτό τον διαχωρισμό, εγώ κατηγοριοποιώ με βάση το Nolan Chart
ασφαλώς και είναι πιο κοντά, σίγουρα αν συγκρίνεις με την Ελλάδα...
σε σχέση με προηγμένες χώρες της δύσης, μάλλον υπάρχουν κι άλλα δεδομένα από ότι βλέπω από το λινκ του Βολταίρου
το σύστημα αναφοράς σου πάντως τον αναγνωρίζει !!!!
έστω και ως μια από τις δύο παραμέτρους...
μάλλον πρέπει να το ξαναδιαβάσεις!
οπότε, αγαπητέ, το μόνο που σου μένει είναι η ΔΕΞΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!
ότι η αταξική κοινωνία έρχεται δια του καπιταλισμού!
ένας ουτοπιστής κι εσύ!!!
αλλά προς θεού ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!!
μάλλον εσύ δεν κατάλαβες την έννοια του γραφήματος - το γράφημα έχει στόχο να κατηγοριοποιήσει εν τάχει τις πολιτικές πεποιθήσεις στο δίπολο συγκεντρωτισμός - ελευθερία, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
δες και το Pournelle chart για παραπάνω ανάλυση
σίγουρα δεν είμαι "αριστερός" όπως ορίζεις εσύ τον όρο, είμαι αντίθετος στην καταπάτηση του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας.
σε ότι αφορά τα στοιχεία για την κινητικότητα, μάλλον είμαι outdated στα στοιχεία, άρα -παρά το γεγονός ότι το κεντρικό επιχείρημά μου στέκει- μάλλον δικαίως με τάπωσε ο Βολταίρος λέγοντας με "ημιμαθή"
το πρώτο σύστημα κατάταξης (Nolan) είχε ως ένα από τους δυο άξονες το δίπολο δεξιά - αριστερά.
ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!
το δεύτερο σύστημα (POURNELLE) δεν το έχει.
εσύ πρότεινες και το πρώτο και το δεύτερο σύστημα.
αν τώρα δε σ' αρέσει το πρώτο, δικαίωμά σου, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή.
ότι κατηγοριοποιεί και με βάση την διάκριση αριστερά / δεξιά (όπως την ορίζει).
όπως κάνει και το άλλο από αυτά τα συστήματα κατηγοριοποίησης το political compass.
καλύτερα να τα μελετήσεις και αυτά τα συστήματα γιατί και εδώ μπορεί κάποιος κακός να σε χαρακτηρίσει ΗΜΙΜΑΘΗ!
και δεν θα μπορούσα, εγώ, ο ταπεινός, να τον αντικρούσω, εύκολα!!!
αυτό το συμπέρασμα είναι η επιτομή της "φιλελεύθερης μη δογματικής" σκέψης ;;;;
θα το μετέφραζα:
τα πραγματικά στοιχεία δεν αποδεικνύουν τη θεωρία μας, αλλά αυτή ισχύει, παρόλα αυτά!!!
χάνομαι μήπως στη μετάφραση;;;
μας το φυλανε για εκπληξη ε?
έλα, δεν θα λέμε το ίδιο πράγμα 10 φορές, αν δεν θέλεις να καταλάβεις ΟΚ...
το Nolan Chart όπως και το Pournelle Chart, το Political Compass και πολλά άλλα συστήματα κατάταξης πολιτικών ιδεολογιών, αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπίσουν την αδυναμία του διπόλου Αριστερά - Δεξιά να κατηγοριοποιήσει σωστά και χωρίς αντιφάσεις τις πολιτικές πεποιθήσεις.
Η χρήση του διπόλου Αριστερά - Δεξιά στο Nolan Chart είναι για να αντιπαραθέσει την παραδοσιακή - mainstream ανάλυση απέναντι στην σύγχρονη πρόταση του David Nolan.
Αν εσένα σε καλύπτει το δίπολο Αριστερά - Δεξιά, δικαίωμά σου, δεν σου το αμφισβητεί κανείς...απλά ενημερώσου αν θέλεις για πιο σύγχρονα συστήματα κατηγοριοποιήσεων.
τα πραγματικά στοιχεία είναι τα εξής:
πάρε τις 30 χώρες του πλανήτη με τις πιο φιλελεύθερες οικονομίες και τις 30 χώρες με τις πιο κλειστές - συγκεντρωτικές - σοσιαλιστικού τύπου οικονομίες.
Μέτρησε ποιες είναι πιο ανεπτυγμένες οικονομικά, ποιες έχουν κοινωνική κινητικότητα, ποιες έχουν υψηλούς δείκτες ανθρώπινης ανάπτυξης κλπ -
αν κερδίζουν οι οικονομίες του υπαρκτού σοσιαλισμού (Βόρεια Κορέα, Κούβα, Βενεζουέλα ) τότε ναι, καταρρέει η φιλελεύθερη σκέψη.
Το μόνο που ίσως (με μεγάλο ερωτηματικό) απέδειξε η ...ημιμάθειά μου είναι ότι π.χ. η 10η πιο ελεύθερη οικονομία στον πλανήτη έχει μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα από την 1η... η έρευνα όμως δεν συνέκρινε ούτε την πιο ελεύθερη οικονομία με την πιο συγκεντρωτική-σοσιαλιστική, ούτε ένα δείγμα των πιο ελεύθερων με ένα δείγμα των πιο συγκεντρωτικών-σοσιαλιστικών.
Το επιχείρημα επομένως στέκει στο ακέραιο...άλλωστε για αυτό όλος ο πλανήτης οδεύει προς την υιοθέτηση ελεύθερων αγορών αντί για το αντίθετο.
κάποιος κακός θα έλεγε ότι η προσπάθεια να καλύψει ο ημιμαθής την ημιμάθειά του, αντί να την παραδεχτεί, είναι ακόμα χειρότερη στάση...
εγώ, ο ταπεινός, δεν ξέρω πως να αντικρούσω μια τέτοια κακία...
σε ότι αφορά τη μεταξύ μας συζήτηση είπες ότι δεν χρησμοποιείς το δίπολο αριστερά - δεξια, παραπέμποντας στο Νολαν, ο οποίος όμως το χρησιμοποιεί ως ένα από τους δύο άξονες του συστήματός του.
προσπαθώντας να αρνηθείς το παραπάνω (που δεν είναι "αυτονόητο" αλλά αποδεδειγμένο)
διατυπώνεις (ακατ)ανόητες φράσεις όπως η παρακάτω:
Η χρήση του διπόλου Αριστερά - Δεξιά στο Nolan Chart είναι για να αντιπαραθέσει την παραδοσιακή - mainstream ανάλυση απέναντι στην σύγχρονη πρόταση του David Nolan.
η πραγματικότητα είναι ότι:
ο κατηγοριοποιητικός αξονας αριστερά-δεξια είναι ένας από τους δύο (κατηγοριοποιητικούς) άξονες του συστήματος Νόλαν.
ο άλλος είναι ελευθερία(κότητα) - ολοκληρωτισμός.
με βάση αυτές τις κατηγορίες δίνονται οι χαρακτηρισμοί όπως τοποθετούνται (τα άτομα / σύνολα) στους κύριους άξονες Πολιτικής και Οικονομικής Ελευθερίας.
δλδ ο Νολαν διασταυρώνει τον άξονα αρστερά - δεξιά με τόν άξονα ελευθερία(κότητα) - ολοκληρωτισμός
ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ την διάκριση αριστερά - δεξιά, ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ένα δίπολο ακόμη!
έτσι μπορεί να έχουμε ελευθεριακό αριστερό ή δεξιό και ολοκληρωτικό αριστερό ή δεξιό.
όπως και με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ,
αν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τις ιδεοληψίες σου,
τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!!!
φαίνεται ότι δεν υπάρχουν μόνο στην αριστερά ιδεοληψίες!
η συζήτησή μας ξεκίνησε από την άποψή σου ότι:
"η κοινωνική κινητικότητα καταργεί τις κοινωνικές τάξεις και αυτό θα συμβεί σύντομα (ή είναι πολύ κοντά) στις ΗΠΑ"
αυτή η άποψη ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ από την ΑΤΙΜΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
να μην επαναλαμβάνομαι...
αν θες να δρέψεις νεες δάφνες... κανείς δε σ' εμποδίζει...
αλλά διάλεξε και όρισε το νεο πεδίο δόξης (σου) και ψάξτο λίγο...
διατυπώνεις (ακατ)ανόητες φράσεις όπως η παρακάτω:
Η χρήση του διπόλου Αριστερά - Δεξιά στο Nolan Chart είναι για να αντιπαραθέσει την παραδοσιακή - [size=15pt]mainstream[/size] ανάλυση απέναντι στην σύγχρονη πρόταση του David Nolan.
η πραγματικότητα είναι ότι ο Νόλαν ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να χρησιμοποιεί τη διάκριση αριστερά - δεξια για να κατηγοριοποιήσει τις πολιτικές θέσεις. την διασταυρώνει με την διάκριση ελευθερία(κότητα) - ολοκληρωτισμος. χρησιμοποιεί δλδ. δυο διαστάσεις.αφού είπα ότι το Nolan Chart καταργεί το δίπολο Αριστερά - Δεξιά (έβγαλε ένα φιρμάνι δηλαδή ο Nolan και είπε "δεν με νοιάζει αν όλος ο κόσμος εξακολουθεί να κατηγοριοποιεί Αριστερά - Δεξιά, εγώ τα καταργώ" ), τότε έχεις δίκιο
εγώ σε κάθε περίπτωση θεωρώ την παρούσα συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα από τις μαλακιούλες για τη τζούλια ή τους καυγάδες με τα φασιστάκια ....νομίζω ότι αν είναι να κάνουμε συζητήσεις του κώλου , καλύτερα εγώ να γράφω στο thread της Τζούλιας για τις Ρωσίδες κι εσύ να τσακώνεσαι για τους μετανάστες.