Επισκέπτης
Εμπρος για μια αταξικη κοινωνια,εμπρος για τον απωτατο καπιταλισμο.είναι αυτονόητο νομίζω, η μεγάλη κοινωνική κινητικότητα οδηγεί σε μια απώτατη κλίμακα σε κατάργηση κοινωνικών τάξεων.
Εμπρος για μια αταξικη κοινωνια,εμπρος για τον απωτατο καπιταλισμο.είναι αυτονόητο νομίζω, η μεγάλη κοινωνική κινητικότητα οδηγεί σε μια απώτατη κλίμακα σε κατάργηση κοινωνικών τάξεων.
α ναι ? δεν το κατάλαβα, σόρυ...
πάντως έτσι κι αλλιώς δεν έχει νόημα για εμένα να εμπλακώ σε συζήτηση Αριστεράς - Δεξιάς ιδεολογίας, γιατί δεν αναγνωρίζω αυτούς τους όρους για να εκφράσουν πολιτικές τοποθετήσεις στον σύγχρονο κόσμο.
και βεβαια υπαρχουν κοινωνικες ταξεις!εγώ σε ρώτησα αν νομίζεις ότι υπάρχουν ή όχι κοινωνικές τάξεις...
απλή ερώτηση απλή απάντηση ...
αν δεν μπορείς να διαλέγεσαι μην το κάνεις....
εγώ σε ρώτησα αν νομίζεις ότι υπάρχουν ή όχι κοινωνικές τάξεις...
απλή ερώτηση απλή απάντηση ...
αν δεν μπορείς να διαλέγεσαι μην το κάνεις....
δεν είναι τυχαίο ότι οι χώρες με την μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα είναι αυτές που έχουν υιοθετήσει φιλελεύθερα οικονομικά μοντέλα.
υποστηρίζω ότι σε κάποιες χώρες υπάρχει κοινωνική κινητικότητα. Έχει γίνει 20ετής ακαδημαική μελέτη στις ΗΠΑ για όλον τον ΟΟΣΑ, δυστυχώς δεν θυμάμαι καν ποιος την έκανε. Οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα στον ανεπτυγμένο κόσμο - πράγμα που δεν μου προξενεί καμία εντύπωση....εκεί η οικονομική ισχύς και η κοινωνική θέση δεν κατανέμονται κληρονομικώ δικαίω όπως εδώ.
είναι αυτονόητο νομίζω, η μεγάλη κοινωνική κινητικότητα οδηγεί σε μια απώτατη κλίμακα σε κατάργηση κοινωνικών τάξεων.
υπάρχουν (δυστυχώς ακόμα) κοινωνικές τάξεις.
Δεν έχουν όμως καμία σχέση με τις κοινωνικές τάξεις όπως τις ορίζεις κατά πάσα πιθανότητα εσύ, δηλαδή δεν αφορούν την κατοχή και διαχείριση του κεφαλαίου, αλλά την κατοχή και διαχείριση της γνώσης.
και βεβαια υπαρχουν κοινωνικες ταξεις!
απο τη μια, οι φτωχοι, οι μεροκαματιαρηδες, οι βιοπαλαιστες και απο την αλλη....οι αριστεροι
στην Ελλαδα αριστεροι ειναι οι Αγγελοπουλοι, οι Μπομπολαιοι, οι Κοκκαληδεοι, οι Βαρδινογιανναιοι κ.λ.π.χα χα χα σε ότι αφορά την Ελλάδα σε αυτό πέτυχες διάνα, τέλειο
μόνο που έπρεπε να γράψεις "αριστεροί", όχι αριστεροί, εγώ σέβομαι τους αριστερούς που υπήρξαν ιστορικά και δεν χρησιμοποιώ τον όρο για να περιγράψω τους δισεκατομμυριούχους "προστάτες του λαού" του ελληνικού κοινοβουλίου ;)
Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά.
Άλλο ότι υπάρχουν περισσότερες μεταπηδήσεις, κι άλλο ότι καταργούνται οι κοινωνικές τάξεις.
Πολλά εκατομύρια αμερικανοί δεν είχαν καν ιατρική περίθαλψη πριν το νόμο Ομπαμα.
Άλλα ντ' άλλων.
Φάε γνώση
για το πρώτο συμφωνώ, δεν έχει γίνει ακόμα πουθενά, αλλά οι ΗΠΑ είναι πιο κοντά.
Το ζήτημα της κοινωνικής κινητικότητας πραγματεύεται την ευκολία μεταπήδησης ενός ατόμου από την μία κοινωνική τάξη στην άλλη, επομένως το δεύτερο σχόλιο είναι εκτός θέματος.
στις προηγμένες χώρες από αυτό τρώνε, δηλαδή η κατοχή της γνώσης είναι αυτό που δημιουργεί πλούτο. Αλλά για να το καταλάβεις αυτό, πρέπει να έχεις κι εσύ γνώση...και από αυτό, άλλα αντ' άλλων
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια:
www.oecd.org/document/39/0,3343,en_2649_37443_44575438_1_1_1_1,00.html]Obstacles to social mobility weaken equal opportunities and economic growth, says OECD study[/url]
10/02/2010 - It is easier to climb the social ladder and earn more than one’s parents in the Nordic countries, Australia and Canada than in France, Italy, Britain and the United States, according to a new OECD study.
που ζεις ρε? σε γιαφκα?"οι ΗΠΑ είναι πιο κοντά στην κατάργηση των τάξεων" !!!
διάβασα καλά;;;;;
και βεβαια υπαρχουν κοινωνικες ταξεις!
απο τη μια, οι φτωχοι, οι μεροκαματιαρηδες, οι βιοπαλαιστες και απο την αλλη....οι αριστεροι
Ωστόσο τι αλλάζει στο δια ταύτα ? όλες οι χώρες που αναφέρεις έχουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό ελεύθερη οικονομία - αν συγκρίνεις οποιεσδήποτε από αυτές τις χώρες με χώρες συγκεντρωτικών οικονομικών συστημάτων, το επιχείρημα είναι ακέραιο.
"οι ΗΠΑ είναι πιο κοντά στην κατάργηση των τάξεων" !!!
διάβασα καλά;;;;;
Εμπρος για μια αταξικη κοινωνια,εμπρος για τον απωτατο καπιταλισμο.
που ζεις ρε? σε γιαφκα?
εδω το ΤΙΜΕ βγηκε με εξωφυλλο τον Μαρξ ναουμε...
εγώ λέω εμπρός για μια Βόρεια Κορέα, χρειαζόμαστε και δίαιτα άλλωστε
Μετα το μπαμ παντως μια βδομαδα καιρο θα εχετε,θα το κανουμε οπως και ο Φιντελ που ειναι Γατα οτι χωραει στο κοτερο και δρομο λερες, καπιταλιστικα παρασιτα να καθαρισει η Ελλαδα.
και μετα μας σοσιαλισε ε?Πφφφφφφ, αυτό δεν είναι τίποτε.
Ο Ανδρέας ήταν καθηγητής στο Μπέρκλεϋ.