Το έχω καταλάβει από το Γυμνάσιο - ήμουν ο μόνος που διάβαζε Ελευθεροτυπία τότε (όταν όλοι οι άλλοι διάβαζαν Φίλαθλο) και χαμπάριαζε και 5 αράδες. Από πολύ νωρίς είδα τι παίζει με το πολιτικο-κοινωνικό γίγνεσθαι σ' αυτή τη χώρα και έκτοτε παρακολουθώ πολύ στενά, αλλά παράλληλα από μεγάλη απόσταση - και όποιος κατάλαβε.
Δεν το λέω για να πουλήσω μούρη, απλά πήρα γραμμή από πολύ νωρίς τι γίνεται. Παράδειγμα - όλοι οι πρόεδροι ΓΣΕΕ, βουλευτές ΠΑΣΟΚ δε γίνονται στην πορεία; Τυχαίο; Δε νομίζω.
τα πράγματα είναι απλά.
μεγαλώνοντας σε αμιγώς δεξιά οικογένεια είχα μόνιμη προπαγάνδα εντός.
η αναζήτηση με έκανε να ανακαλύψω και τις δύο όψεις.
στην πορεία ανακάλυψα προς μεγάλη μου έκπληξη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεξιών ανήκουν σε δύο κατηγορίες.
Η είναι επιπέδου αμοιβάδας, ή είναι γεννημένοι νομιζοντας ότι το σπέρμα του μπαμπά τους έκανε ανώτερους και η ζωή και οι άλλοι τους χρωστάνε, ενώ απλά είναι σαν όλους τους λοιπούς.
Οι της πρώτης κατηγορίας λόγω αχρηστίας, ανυπαρξίας, ηλιθιότητας και παντελούς έλλειψης προσωπικότητας προσπαθούν με κάθε μέσο να ενταχθούν στην δεύτερη.
Οι αριστεροί από την άλλη είναι κατά βάση έξυπνοι άνθρωποι με αναλυτικότητα και πνευματική διαύγεια.
Η εξουσία όμως κυρίως λόγω συμπλεγμάτων τους κάνει χειρότερους εξουσιαστές και μετατρέπει την πνευματική ανωτερότητα σε όπλο εξυπηρέτησης και εξαπάτησης για ιδίον όφελος.
κοινώς προκοπή δεν υπάρχει όσο οι αποστάσεις των κοινωνικών στρωμάτων είναι τεράστιες.
όσο δλδ οι μικροαστοί απέχουν έτη φωτός από τους μεγαλοστούς η ελληνική κοινωνία ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης θα οδηγείται στην καταστροφη και την απαξία.