Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
οι αποχρωσεις του μαυρου ειναι αδιαφορες,,το μπλκ ομως ειναι το χρωμα του μελλοντος τους,,
πολυ η λιγο ολες ειναι πτωχευμενες κ παλευουν μεσα απο πολιτικες λιτοτητας κ "αναδιαρθωσης" να βουλιαξουν τα κρατη για να επιβιωσουν,ενα ιδιοτυπο bail in δηλ
προσωπικη μου αποψη,δεν θα τους βγει,,κ θα γινει το κραχ,,,με ποια μορφη  θα εκφραστει κ που πρωτα δεν ξερω,,δεν ειμαι τοσο προχωρημενος..

1. βλεπεις πολυ απλοικα το τρανσφερ μεκανισμ ΕΚΤ/Τραπεζες
2. κανενα κραχ

nutcase13

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2014
Like
0
Πόντοι
1
ερώτηση:

εφόσον η οικονομική κρίση είναι διεθνής η ελλάδα θα τα είχε καταφέρει εκτός ευρώ ?

Οχι φίλε μου...είναι αργά,για δραχμη...η μόνη λύση θα ήταν όπως υπάρχει κοινό νόμισμα ,να υπήρχε κοινός τρόπος δανεισμού απο τις αγορές ,έτσι ωστε να εξομαλυνθουν οι διαφορές στα spreads των κρατικών ομολόγων.Κοινώς ένα ευρω-ομόλογο.Αλλά είναι δύσκολο να πείσεις τον Γερμανο ,τον Αυστριακό,τον Γάλλο, να δανείζεται με ένα υψηλοτερο,έστω και ελάχιστα επιτόκιο(όπως θα ήταν το μεσο επιτόκιο που θα διαμορφώνοταν ).Μακροπρόθεσμα θα κέρδιζαν απο την σταθερότητα αλλά who cares.Η Ευρωπαική ένωση,η νομισματική ένωση είναι κάτι μεγάλο στα χαρτιά,αλλα στην θεωρία έχει όλες τις ατέλειες μιας ένωσης.Επίσης το σκηνικό με τα spreads,δίνει ευκαιρία για παιχνίδια στην πλάτη μιας οικονομίας όπως η ελληνική.

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
ίδιο είναι το κόστος ζωής ??

ή μήπως παραγνωρίζεις ότι στο αμέρικα ο εργαζόμενος πληρώνει για την σύνταξη του και για την περίθαλψη του ??
στην γερμανια βελγιο  ειναι κ  πιο λιγο

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

ή μήπως παραγνωρίζεις ότι στο αμέρικα ο εργαζόμενος πληρώνει για την σύνταξη του και για την περίθαλψη του ??

+

ο Βαλκανιος αυστραλοπι8ηκος με εντασεως εργασιας, 8ελει μισ8ο Παλο Αλτο  :2funny:

ισορροπια σαπλαι/ντιμαντ ειναι πολυ κοντα, κ ισως χαμηλοτερα, απο το νουμερο π εχεις αναφερει

nutcase13

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2014
Like
0
Πόντοι
1

Έχεις δουλέψει Ελλάδα?Δηλαδή την περίθαλψη και την ασφάλεια μου δεν την πληρώνω?Δεν μου την κράτανε μηνιαία απο τον μισθό??

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το $7 ειναι 5.8 ευρω και αυτα χωρις κοινωνικη καλυψη, αλλα τι λεμε τωρα. Περιμενε να βγει ο Αλεξης και να δουμε ποσο υπομονη θα κανουν οι Ευρωπαιοι μαζι μας.  :grin:

το διάστημα της υπομονής θα μετρηθεί σε ώρες ... ούτε καν μέρες....

με την πρώτη λαφαζανία και με την πρώτη μ(ηλιο)αλακία θα μας καταχεριάσουνε...

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
Το $7 ειναι 5.8 ευρω και αυτα χωρις κοινωνικη καλυψη, αλλα τι λεμε τωρα. Περιμενε να βγει ο Αλεξης και να δουμε ποσο υπομονη θα κανουν οι Ευρωπαιοι μαζι μας.  :grin:
η ΗΠΑ ειναι  φτωχομπινεδιαρικη κατασταση,,ταχω ξαναπει απειρες φορες,,,ενα τελειωμενο μπουρδελο για το 80%,,,
για ευρωπη σου συγκρινα με ευρω,,,οχι για τα στειτς της μαλ,,

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
ελα ρε μαλ,, να δουλεψεις εσυ με 3 την ωρα-κ αλλα 3 μπονους απο μενα,,, :birdman:
αστοδιαλο βραδιατικα ,,,
τα σεβη μου παντως  :)
αυτα που λεει ο τραννυς ισχυουν για ολους τους αλλους τυπε  ;) αμα ισχυσουν για κεινον θα ερθει εδω και θα μας το παιζει παπαρηγα  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Έχεις δουλέψει Ελλάδα?Δηλαδή την περίθαλψη και την ασφάλεια μου δεν την πληρώνω?Δεν μου την κράτανε μηνιαία απο τον μισθό??

μαζί με  αυτήν το ωρομίσθιο ανεβάινει στα 5.4 ευρώ...

για την ακρίβεια το κόστος του εργοδότη για βασικό μισθό είναι 890 ευρώ τον μήνα (570*1.185*14/12)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
το διάστημα της υπομονής θα μετρηθεί σε ώρες ... ούτε καν μέρες....

με την πρώτη λαφαζανία και με την πρώτη μ(ηλιο)αλακία θα μας καταχεριάσουνε...

σιγα ρε αφου ο τσιπουρας θα τους βαλει μαζι με τις αγορες να χορευουν καλαματιανο

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
νταξει ειναι λιγο σχηματικα αυτα,,,αλλα κ παλι 2ε κ 3ε ωρομισθιο,ειναι ακριβως στο λιμιτ επιβιωσης με πληρη απασχοληση
οταν μιλαμε για παρτ ταιμ  δουλεια εισαι πλεον μεξικανος,, :S

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
τι ειναι μαστορα?υποστηριζετε οτι πρεπει να παει 2-3ε το ωρομισθιο η οχι?  :helpplea:
εξ ου κι η αρωτηξη,, ;)

Κοιτα βρε φιλε δεν μπορει ολοι να βγαζουνε 15-20 ευρω την ωρα και να απολαυμβανουν καπουτσινο στα καφενεια την ωρα της δουλειας!  ;)

Το ποσο θα παει το κατωτατο ωρομισθιο .............. δεν γνωριζω αλλα σε αλλες ανεπτυγμενες δυτικες χωρες οπως οι ΗΠΑ ειναι γυρω στα $7.5-8.

Λες οι ανειδικευτοι στην Ελλαδα να πρεπει να βγαζου παραπανω την ωρα?  :think:

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
μαζί με  αυτήν το ωρομίσθιο ανεβάινει στα 5.4 ευρώ...
εγω ξερω  πολλους φουκαραδες ου ανγκαζονται να δεχτουν 400ε για σχεδον δεκαωρο,,, >:(
που τα 5,5 που λες,,αν ηταν ετσι θαταν σουπερ για Ελλαδα,αλλα δεν ειναι

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
Μου κανει εντυπωση πως γνωριζεις τοσα πολλα για της ΗΠΑ. Λες το ΔΝΤ και η τροικα να μην εφαρμοζουν το ιδιο καπιταλιστικο φαρμακο στους χρεωκοπημενους?  :grin:
δεν καταλαβα το ερωτημα,,,τι αμφισβητεις οτι οι αμερικανοι υπηκοοι- εκτος απο τριεις τεσσερεις "νησιδες" ευημεριας- δεν εχουν καλο επιπεδο ζωης?μα εχουν βυθιστει στην φτωχεια κ την ανεργεια πολιτεεις ολοκληρες ειναι γνωστο,,,
ο βασικος ειναι στα 700$ αν δεν κανω λαθος
εχω ζησει κι 6 μηνες τοροντο κεμπεκ,,εχω συγγενεις εκει,,εχω κ καποια κατ ιδιαν αποψη,,οχι μονο τι διαβαζω

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

αριθμητική ξέρεις ???

570 βασικός μισθός + 18.5% ΙΚΑ * 14 μήνες / 11 (τόσους μήνες εργάζεται ένας εργαζόμενος) = 859 ευρώ.....

52 εβδομάδες - 4.5 αδεια = 47.5 εβδομαδες * 5 ημέρες = 237.5 μέρες * 8 ώρες = 1900 ώρες...

ωρομίσθιο = 4.99 ευρώ... (χωρίς τα κωλοβαρέματα και τα διαλλείματα που λέει ο χαπάκης)...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εγω ξερω  πολλους φουκαραδες ου ανγκαζονται να δεχτουν 400ε για σχεδον δεκαωρο,,, >:(
που τα 5,5 που λες,,αν ηταν ετσι θαταν σουπερ για Ελλαδα,αλλα δεν ειναι

5.5 ωρομίσθιο μικτό για τον εργοδότη.... όσο δηλαδή στις ΗΠΑ...

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
αριθμητική ξέρεις ???

570 βασικός μισθός + 18.5% ΙΚΑ * 14 μήνες / 11 (τόσους μήνες εργάζεται ένας εργαζόμενος) = 859 ευρώ.....

52 εβδομάδες - 4.5 αδεια = 47.5 εβδομαδες * 5 ημέρες = 237.5 μέρες * 8 ώρες = 1900 ώρες...

ωρομίσθιο = 4.99 ευρώ... (χωρίς τα κωλοβαρέματα και τα διαλλείματα που λέει ο χαπάκης)...
,μιλας για πληρη απασχοληση,,που παρεχετε σημερα στην ελλαδα?εδω κ στην γερμανια μινι τζομπς δινουν κ ημιαπασχοληση στις μισες περιπτωσεις
τους 3 μηνες πλας,,βγαλτους λοιπον,,, ;)
550 μ ολα μεσα δινουν,,κι αν,,, :S :helpplea: :helpplea:

550 δια 25 δια δεκα ωρες,,βγαινει 2,5ε ωρομισθιο
αυτα ειναι στην πραξη

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
,μιλας για πληρη απασχοληση,,που παρεχετε σημερα στην ελλαδα?εδω κ στην γερμανια μινι τζομπς δινουν κ ημιαπασχοληση στις μισες περιπτωσεις
τους 3 μηνες πλας,,βγαλτους λοιπον,,, ;)

μιλάω για ωρομίσθια απασχόληση.... πάρε πεντέμιση την ώρα και άντε στο καλό.... ασφάλειες, άδειες κλπ δικά σου... όπως στο αμέρικα, όπως στην αγγλία... τόσο κόστος έχει ο εργοδότης...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom