Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
[quote author=Γιάννης Αγιάννηςxs link=action=profile;u=145077 date=1404803879]
Γεροξεκούτη εγώ ως ''αιώνιος'' γνωρίζετε αν μπορώ να βγάλω κάρτα ανεργίας; :boobies:

Η λατρεία σας ο παπαζόλης :zfuck: :zfuck: :zfuck:

[/quote]

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Βρε και επίδομα θα βγάλω,θα δεις....1000e έτσι ξυνόμενος(μαζί με τα μαύρα της μπλογκόσφαιρας και Ελλάδα,όχι ως μετανάστης). :boobies:

Όταν εσύ θα θες τα ναύλα σου για να γυρίσεις να πεθάνεις στην πατρίδα.... :2funny: :2funny: :2funny:

τα 1000 δεν με φτάνουν μήτε για τα τσίπουρα μου ρε...

και στην πατρίδα έρχομαι για ψύλλου πήδημα... φτηνότερα στοιχίζει από μία βραδυνή έξοδο...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Tρόμπα γάμα το πάντως...και η κουτσή Μαριά πια βρίσκει πακέτα για 5στάρα...αλλά εσύ ρε μαλάκα μας δείχνεις rooms to let με μπάνιο και το παίζεις μπρούκλης...πόσο βλάχος είσαι; :2funny: :2funny:

παικτη μου στα 5στερα να κάνεις εσύ διακοπές με τον μπουφέ της μακαρονάδας... εγώ στο εξοχικό δίπλα στην παραλία με τα δύο στρέμματα κήπο και ότι γουστάρω, όπως το γουστάρω, όταν το γουστάρω...

το κυκλαδονήσια δεν τα γουστάρω όπως και δεν γουστάρω τα μέρη στα οποία το ψηλότεο δέντρο είναι ο μαιντανός, το βόρειο αιγαίο το έχω φάει με το κουτάλι,εκτός ελλάδος (πελοπόννησο και κρήτη) αρνούμαι να πάω διακοπές...
χαλκιδική πήζει στους ρώσους και γενικά βαλκάνιους μέθυσους, επτάνησα από βόρειους μέθυσους...

σε απόσταση βολής και ΠΣΚ μάλιστα και αραχτός και τα καφέ και τα μπαράκια ρεσερβέ αμα λάχει... και οι ψαράδες τηλέφωνο από το πέλαγο να μου κρατήσουν τον αφρό της ψαριάς πριν ακόμη να πάνε οι ψαροταβέρνες (λιθρινια, φαγκριά) .. βλέπεις το δόλωμα που αμολάω είναι πρώτο... πενηντάρικο στην βάρκα μέσα και τα φρέσκα καταλήγουν στην δικιά μου σακούλα...

χώρια που είμαι και γαμπρός στην περιοχή και για τον γαμπρό γεννάει και ο κόκορας άμα λάχει... έστω και χωρίς πεθερικά πλέον...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
:2funny: :2funny: :2funny: στη στυλιδα κανει διακοπες ο μπρουκλης, στο θερετρο του συντροφου γκλετσου  :2funny: :2funny: :2funny: με το κτελ πηγες ?  :2on1:

χαζά χαζα το αποχαμένο ο γλέτσος 65% πήρε από την πρώτη κυριακή... και έχει κάνει και δουλειά στην περιοχή .. όχι μεγάλα έργα (με τι παράδες εξάλλου) αλλά σε θέματα καθαριότητας, αποψίλωσης κλπ κλπ κλπ μια χαρά τα πάει το ζαβό...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
διακτινηστηκε η γλιτσα;

πήγε για μπάνιο... να ξεβρωμήσει ο τόπος...

πρόλαβε και ζήτησε και συμβουλές το μαλακιστήρι...

πως θα βγάλει κάρτα ανεργίας ο άχρηστος  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

φαίνεται ο πορδόπαπος που του είχε τάξει διορισμό τον έγραψε στα παπάρια του...

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
πήγε για μπάνιο... να ξεβρωμήσει ο τόπος...

πρόλαβε και ζήτησε και συμβουλές το μαλακιστήρι...

πως θα βγάλει κάρτα ανεργίας ο άχρηστος  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

φαίνεται ο πορδόπαπος που του είχε τάξει διορισμό τον έγραψε στα παπάρια του...

ο παραδεισος της ευρωπης-Αγγλιας π μας λεει ο τραμουντανα  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

"ισως σε μερικα χρονια και η Ελλαδα θα ειναι μια χωρα θεατρου..ισως τοτε δεν θα ψευτοβολευομαστε αλλα θα ειμαστε και εμεις επιτελους Λονδινο! θα ζουμε στο πετσι μας αυτο που περιγραφεις αλλα απο την αλλη θα μας δινουν ενα επιδωμα αν κανουμε οικογενεια…ομορφα πραγματα…η οδος της ευρωπης και της ελευθερης εκφρασης..μιζερια η ευρωπη φιλε..γυρισα τις 4 μεγαλες χωρες τα τελευταια 5 χρονια. για σπουδες και εργασια..εχω διδακτορικο και δε βγαινει η ζωη σε 18μ2 σπιτι στο παρισι τωρα..δεν υπαρχει ποιοτητα εξω και δεν ειναι θεμα γεωγραφικο ουτε κοινωνικο, ειναι θεμα οικονομικο…για αυτο προειδοποιω οτι ερχεται και στην ελλαδα προσεχως."
 :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
Έγιναν πολλά αυτά τα τρία χρόνια. Ταξίδεψα στο Λουξεμβούργο, στην Αυστρία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Νορβηγία, στην Αργεντινή, στη Γη του Πυρός. Όλα τα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια σε φίλους, με εισιτήρια low budget.

Γνώρισα ενδιαφέροντας ανθρώπους. Γεύτηκα διαφορετικές κουζίνες. Έκανα όμορφες βόλτες. Γνώρισα την κοπέλα μου και μένουμε μαζί. Υπέγραψα συμβόλαιο με εκδοτικό οίκο. Έφτιαξα αυτό το site. Φτιάχνω άλλο ένα. Δουλεύω ακόμα το μυθιστόρημα εκείνο που θα τελείωνα πριν 2 χρόνια.

Το Λονδίνο είναι μια μεγάλη πόλη. Ακριβή. Πολύ ακριβή και οι μισθοί μικροί. Ο δικός μου, στο αγγλικό σύστημα υγείας, είναι κατώτερος από το μέσο όρο των £26,500 (€32.200) προ φόρων. Δε σου μένει τίποτα στην άκρη. Και αυτό χωρίς να κάνεις ιδιαίτερες σπατάλες, με το 60% να πηγαίνει κατευθείαν για το σπίτι και τη μηνιαία κάρτα μεταφορών.

Οι περισσότεροι φίλοι μου νομίζουν ότι τους κοροϊδεύω. ‘Οπως και οι περισσότεροι στην Ελλάδα, νομίζουν ότι, επειδή μένεις στην Αγγλία, ζεις όπως οι χαρακτήρες του Παπακαλιάτη. Καμία σχέση όμως. Οι Έλληνες του Λονδίνου είναι χιλιάδες. Πολλοί εργάζονται σε τράπεζες, σε πολυεθνικές, σε εταιρείες ΙΤ. Βγάζουν καλά λεφτά, αλλά δουλεύουν όλη μέρα. Εγώ δουλεύω φυσιολογικές ώρες, αλλά δε βγάζω ούτε καν τα μισά.

Υπάρχουν όμως στ’ αλήθεια οι Ελληνάρες του Λονδίνου. Αυτοί που είναι 10 χρόνια εδώ και μιλάνε ακόμα σπαστά Αγγλικά, που ψωνίζουν μόνο μάρκες, που ντύνονται καλά για να πάνε για καφέ, που κράζουν τη χώρα που τους φιλοξενεί για τα πάντα, που σκέφτονται συνέχεια τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, αλλά όποτε επιστρέφουν, το παίζουν κοσμογυρισμένοι και μιλάνε για το Λονδίνο σαν να είναι η Γη της Επαγγελίας.

Δεν είμαστε όλοι έτσι. Απλά αυτοί κάνουν περισσότερο θόρυβο και ακούγονται.

Δεν ξέρω για άλλες χώρες, αλλά σε μια τόσο ταξική κοινωνία όπως η Αγγλική, και ειδικά σε μια πόλη όπως το Λονδίνο, είναι δύσκολο και να ζήσεις αξιοπρεπώς και να βάλεις στην άκρη λεφτά. Γι’ αυτό και, 3 χρόνια μετά, δουλεύοντας στον κακοπληρωμένο ανθρωπιστικό τομέα, όχι απλά δεν έχω λεφτά στην άκρη, αλλά έχω και μια χρεωμένη πιστωτική κάρτα. Δε μετανιώνω, όμως, γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικά.  Τι να θυσίαζα; Τις 180 λίρες για ένα σαββατοκύριακο στη Νορβηγία;  Ή τις 10 λίρες που πληρώνω για μια πίτσα;

Απλά δεν καταλαβαίνω πού θα με βγάλει αυτός ο δρόμος. Ποιο είναι το νόημα να είσαι μετανάστης και ό,τι βγάζεις να το δίνεις; Μπορεί να κερδίζεις πολλά σε εμπειρίες, αλλά δε θα καταφέρεις ποτέ να τις ρευστοποιήσεις για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου.

Δεν είναι εύκολο να ζεις στο εξωτερικό. Σε αντίθεση με 50-100 χρόνια πριν, πλέον η κρίση είναι παγκόσμια. Όπου και να πας, βρίσκεις είτε ανεργία και χαμηλούς μισθούς είτε υψηλούς μισθούς και υψηλό κόστος ζωής ταυτόχρονα. Και παράλληλα έχεις να αντιμετωπίσεις τους διάφορους αστικούς μύθους: στο εξωτερικό, αυτόν του χρεοκοπημένου και τεμπέλη Έλληνα. Στο εσωτερικό, αυτόν του καλοπερασάκια νεομετανάστη που κλαίγεται χωρίς λόγο.

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
αντε να γραψω και τα θετικα  :grin: :grin: :grin:

"Μεγάλε στον ουρανό σε έψαχνα και σε βρήκα στην Αγγλία
Όταν ήμουν στην Αγγλία στα τέλη της Θάτσερ,οι Άγγλοι φίλοι σε όλες τις συσχετίσεις που τους ανέφερα μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας,με ρωτούσαν,αν έχουμε περάσει από την βιομηχανική επανάσταση
Τι να κάνουμε ;;;…..και δεν έχουμε περάσει και είμαστε ακόμη στον απελευθερωτικό αγώνα….δηλαδή είμαστε ακόμη στην σκλαβιά……
Αν βγάλουμε απέξω όλες τις συσχετίσεις και κάτσουμε να ανφερθούμε στην νοοτροπία θα αναφέρω όσα έζησα,τότε στις αρχές τις 10ετίας του 80
Μου είπαν ότι αν βάλω το πόδι μου από το πεζοδρόμιο στην άσφαλτο ,τα αυτοκίνητα σταματάνε
Όσες φορές το έβαλα ,τόσες σταματήσανε….στην Γελάδα τα αυτοκίνητα ,παιρνού πάνω από το πόδι σου…
Κυκλοφορούσα με ποδήλατο και χωρίς φώτα και σταματούσαν οι οδηγοί και μου έλεγαν ,φώτα κύριε….οι οδηγοί – πολίτες και όχι η αστυνομία…..στην Γελάδα,οι οδηγοί μηχανοκίνητων δεν προσέχουν τους ποδηλάτες και ο λεβιές η το γκάζι είναι προέκταση του πέους….
Ένα εργατικό ατύχημα που έπαθα στην Αγγλία,θα ολοκληρώσει την αναφορά μου
Έπσε ρεμούβερ στο δεξί μου μάτι,το ασθενοφόρα έφτασε σε λίγα λεπτά,από την στιγμή ειδοποίησης,μέσα από το ασθενοφόρο,έβλεπα,μπροστά στον δρόμο,γιατί καθόμουν σε καρέκλα,και είδα τους πεζούς να μπαίνουν μέσα στα μαγαζιά και στα στενά,και τα αυτοκίνητα ,να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια και το ασθενοφόρο να έχει τον δρόμο ελεύθερο για να επιταχύνει…
Αποτέλεσμα σώθηκε το μάτι μου
Στην Γελάδα θα το έχανα
Να έχει ο Θεός καλά την Αγγλία
Στην Γελάδα ήμουν νιός και γέρασα για να δω ,τέτοιες συμπεριφορές από τους πολίτες
Να σε έχει ο Θεός καλά ,και να κάνεις υπομονή,όπου γης και πατρίς και όπου πλανήτης σαν την γη,ένα απόφθευγμα Αγγλικό,αναφέρει ότι τα ταξίδια πλατένουν το μυαλό,και σου εύχομαι να τα συνεχίσεις
Επίσης στην Αγγλία έλαβα από τον υπουργό επιστολή που ζήταγε συγνώμη για ένα λάθος που έκαναν στο δίπλωμα οδήγησης μου….στην Γελάδα από τους δημόσιους λειτουργούς ,ακόμη τρώω κλωτσιές……

Read more "

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
[size=20pt]Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εγκαλείται ο Μαρινάκης[/size]

Για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,δωροδοκία και άλλα αδικήματα, εγκαλείται από τις δικαστικές αρχές ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
[size=15pt]Μόνο 7.816 από τους 510.000 μακροχρόνια ανέργους επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα[/size]

Άλλο ένα φιάσκο της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας φανερώθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι τα αποτελέσματα του προγράμματος για την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας είναι κάτι λιγότερο από πενιχρά. Συγκεκριμένα μόνο 7.816 άνεργοι κρίθηκαν ότι τηρούν τις προϋποθέσεις όταν οι άνεργοι πάνω από ένα χρόνο ξεπερνάνε το μισό εκατομμύριο.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
οταν βγει το κκε θα δωσει 1000 ε

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
το κκε( το οποιο δεν το παω για αλλους λογους) ειναι το μονο κομμα που μπορει να το κανει, καταργει μισθους αιρετων μιλαμε για πανω απο 20.000 μισθους των 1000 εξασφαλιζει ετσι καθως οι 300 κοστιζουν κανα 10.000 ο καθενας, μειωνει μισθους και συνταξεις μεγαλων (δικαστικων, προϋσταμενων κλπ) στα σοβιετικα προτυπα πχ σου φτανουν διακστικε και διευθυντη εφοριας τα 2.000 το μηνα για να ζησεις γιατι να παιρνεις 5.000 και να παιρνεις τζιπ και εξοχικο, αλλοι 200.000 μισθοι των 1000. κρατικοποιει και την οικονομια οποτε κερδη 3Ε, ναυτιλιακων-αεροπορικων εταιριων, τραπεζων μοιραζονται στους πολλους εργαζομενους τους αντι στους λιγους ιδιοκτητες τους και μπορει να το πετυχει . το προβλημα ειναι τι εμπαργκο θα φαει απο τους μεγαλοκαρχαριες του εξωτερικου μεχρι και πολεμο μπορει να φαμε οπως ο σανταμ και ο κανταφι που τα ειχαν κρατικοποιησει τα πετρελαια και τους βομβαρδιζαν για λογους 10 φορες πιο αστειους απο την κατοχη της βορειου κυπρου και της παλαιστινης.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Είναι συχνότατα συνεπιβάτες και συνταξιδιώτες μας στις διαδρομές μας με τα μέσα σταθερής τροχιάς, με τον ηλεκτρικό -κυρίως- και το μετρό εσχάτως αλλά πιο διστακτικά. Είναι εκείνη η ομάδα ανθρώπων που στοχεύουν να κινητοποιήσουν τις ενοχές μας και τη συμπόνια μας. Ετσι, επιστρατεύουν διάφορα χαρτιά και σε άθλια ελληνικά αραδιάζουν τις «παθήσεις» των ίδιων ή των μελών της οικογένειάς τους (συχνότερα πρόκειται για τα παιδιά τους ή τα αδελφάκια τους, πάντως οπωσδήποτε υπάρχουν ανήλικα στην ιστορία), ελπίζοντας στη συνδρομή και τη φιλανθρωπία των ευκαιριακών συνεπιβατών τους. Φαίνεται όμως ότι όσοι κινούν τα νήματα αυτής της ιδιότυπης «επιχείρησης» επαιτείας αντιλήφθηκαν ότι ο τρόπος που επιχειρούν να αντλήσουν ελεημοσύνη πείθει όλο και λιγότερο, με αντίκτυπο, ασφαλώς, στα έσοδα αυτής της «επιχείρησης». Γι’ αυτό και σκέφτηκαν να ανανεώσουν την επιχείρησή τους με τρόπο εξαιρετικά έξυπνο, που στοχεύει ευθέως το αίσθημα αλληλεγγύης των επιβατών-πολιτών.

Μου συνέβη γύρω στις 20 Ιουνίου σε μια διαδρομή με τον ηλεκτρικό προς το λιμάνι του Πειραιά. Μια καλοβαλμένη νεαρή γυναίκα στεκόταν στην άκρη του βαγονιού. Ξαφνικά χτυπάει το κινητό της. Οσοι είναι γύρω της αντιλαμβάνονται ότι η κοπέλα σιγοκλαίει και μιλάει στην άλλη άκρη της γραμμής ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια: «Είστε η τελευταία που έχω να πάρω. Ολοι οι άλλοι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Είμαι νηστική από χθες το βράδυ και δεν έχω να πάρω γάλα στο μωρό μου. Χρειάζομαι 18 ευρώ, τόσο κάνει το γάλα». Η κοπέλα, καθαρή, περιποιημένη, μετακινείται και πιάνει ένα άδειο κάθισμα. Η κίνησή της δηλαδή ουδεμία σχέση έχει με τον μέχρι τώρα γνωστό τρόπο επαιτείας. Μιλάει λίγα λεπτά ακόμα, μετά κλείνει το τηλέφωνο και συνεχίζει να κλαίει σιωπηλά. Κάποιοι επιβάτες την πλησιάζουν, διστακτικά, γιατί η κοπέλα δεν ζητιάνευε, και της βάζουν στο χέρι χρήματα. Τα παίρνει έκπληκτη και ευχαριστεί. Πάντως τα παίρνει. Οσοι ζήσαμε το περιστατικό, μόνο αδιάφοροι δεν μείναμε. Ενοχές, οργή, θλίψη και αναστάτωση ήταν τα πρωτογενή συναισθήματα και πολλά ερωτηματικά για το πώς ζουν αρκετοί άνθρωποι γύρω μας.

Μέχρι που την επόμενη μέρα περιγράφει ακριβώς το ίδιο περιστατικό, μα το ίδιο, ο κριτικός λογοτεχνίας Δημοσθένης Κούρτοβικ στη σελίδα του στην εφημερίδα «Τα Νέα». «...Πριν από δύο εβδομάδες, πηγαίνοντας με το μετρό σε έναν γάμο, βρέθηκα να έχω συνεπιβάτες ένα νεαρό ζευγάρι που έκλαιγε βουβά, κουρνιασμένο σε μια γωνιά. Τους ρώτησα τι είχαν, μήπως μπορούσα να βοηθήσω. Μου απάντησαν, όχι χωρίς αναστολές, ότι το μωρό τους υπέφερε από κολικούς και δεν είχαν τα δεκαοκτώ ευρώ που χρειάζονταν για να αγοράσουν το ειδικό γάλα...».

Στην Ελλάδα των πολλών ανθρώπων που εξακολουθούν να περνούν δύσκολα, υπάρχουν πάντα κι εκείνοι οι εξαιρετικά επικίνδυνοι που «διαβάζουν» πολύ καλά πού πρέπει να ποντάρουν. Και κάνουν την επαιτεία να μοιάζει με τέχνη!

είπαμε ο κόσμος πεινάει και τρώει από τα σκουπίδια....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom