Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Γιατι εισαι τοσο απαισιοδοξος μπρο.  :grin:

Εδω εχουμε πρωτογενες πλεονασμα και βγηκαμε και στις αγορες ξανα. Δεν χρειαζομαστε στηρηξη πλεον για το 2015 και μετα!  :grin:

ΒΤW φοβαμαι οτι θα μεινουμε σε αυτα τα πρωτα βηματα γιατι η νοοτροπια του Ελληνα ειναι εναντιον της αλλαγης. 30 χρονια μασα χωρις να δημιουργησεις τιποτα.....................ενγκρειντ.  ;)

dude... αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, τότε γιατί δανειστήκαμε τα 2 δις ;;;
γιατί να δανειστεί κάποιος που του ...περισσεύουν λεφτά ;
και μάλιστα με επιτόκιο 4%; 5% ;

κι αν χρεοκοπήσαμε με χρέος στο 120% του ΑΕΠ μας το 2009, γιατί ξαναβγαίνουμε στις αγορές με χρέος στο 170 % του ΑΕΠ μας ;

δύσκολα μαθηματικά σου βάζω, ε τύπε ;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006

κι αν χρεοκοπήσαμε με χρέος στο 120% του ΑΕΠ μας το 2009, γιατί ξαναβγαίνουμε στις αγορές με χρέος στο 170 % του ΑΕΠ μας ;

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Επισκέπτης
μια χώρα μπουρδέλο με τεμπέληδες ραγιάδες που χρωστα 350 δις και παράγει ουτε 200 τι μέλλον έχει ?
πρακτικά κανένα ...

Αν σουτάρει , τους ΜΙΣΟΥΣ και βγάλε, από αυτούς που την κάνουν μπουρδέλο
(βλ. ΔΗΜΟΣΙΟ)
μια χαρά μέλλον έχει.

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

Εγω δεν σκαμπαζω απο μαθηματικα τυπε. Με δυσκολια τελειωσα το δημοτικο. Ρωτα τον γατο να σου εξηγησει  :grin:

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Γιατι εισαι τοσο απαισιοδοξος μπρο.  :grin:

Εδω εχουμε πρωτογενες πλεονασμα και βγηκαμε και στις αγορες ξανα. Δεν χρειαζομαστε στηρηξη πλεον για το 2015 και μετα!  :grin:

ΒΤW φοβαμαι οτι θα μεινουμε σε αυτα τα πρωτα βηματα γιατι η νοοτροπια του Ελληνα ειναι εναντιον της αλλαγης. 30 χρονια μασα χωρις να δημιουργησεις τιποτα.....................ενγκρειντ.  ;)

αλητακο  :2funny:

προσυπογραφω τα περι νοοτροπιας...

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
This could be the moment for Greece to default

By Wolfgang Münchau

While the financial world is celebrating the Greek return to the bond markets, I am asking myself this question: is this a good time for Greece to default on its foreign debt? It is not a subject of polite conversion in Brussels or Athens. Nor does it appear to be a popular subject for investors’ conferences.

For the first time since the crisis Greece is in a position to default. It has a primary budget surplus – before interest payments. The European Commission has forecast the primary surplus to reach 2.7 per cent of gross domestic product this year, rising to 4.1 per cent in 2015. The Greek current account registered a first surplus. Greece is no longer dependent on foreign investors.

Of course, just because you are in a position to default does not mean that you should. So how should one think about this?

Greece is probably now close to the bottom of its economic slump, which started six years ago. Between 2008 and 2013 real GDP shrank by 23.5 per cent and investment by 58.4 per cent. The most recent labour force survey showed unemployment at 26.7 per cent in January. The rate of youth unemployment in 2013 stood at 60.4 per cent. Bank loans to businesses were down at an annual rate of 5.2 per cent in February. Non-performing loans have reached a level of 38 per cent of the total. Bank deposits are shrinking.

More shocking than those relative changes are statistics that put the data in perspective. Yanis Varoufakis, a Greek political economist, recently produced a long list, of which I found the following most striking: of 2.8m Greek households, 2.3m have tax debts they cannot service; pensions are the main source of income for 48.6 per cent of families; and 3.5m employed people have to support 4.7m unemployed or inactive people. The Greek economy is not in recession. Nor is it recovering. It has collapsed.

But there is another story – that of the bond salesman – who says Greece is the biggest rebound story in modern times. Piraeus and Alpha, respectively the second and fourth- largest banks, managed to raise equity capital of almost €3bn between them. Last year, it was mostly the hedge funds who took a gamble on the country. More traditional investors have been piling in since. Last week’s five-year sovereign bond issue attracted €21bn in offers from more than 600 mostly international investors.

If I can discern any strategy in the official eurozone policy towards Greece, I would describe it this way: let’s generate a massive financial investment bubble and hope some of the money trickles down into the real economy eventually. With a debt ratio projected to rise to 177 per cent of GDP this year, Greece does not attract much real investment on the ground from overseas right now. Nor can it generate domestic investment because of its broken banking system.

If the government could auction off its stake in the banks, it could use the funds to create a “bad bank” to take over the non-performing loans. Once the European Central Bank has concluded this year’s stress tests, a reinvigorated banking sector could start lending to a lean and reformed economy. Problem solved.

But it would take quite a bubble to get to that point. The reason Greece was able to attract so much interest in last week’s bond issue was a combination of the promise of a high yield and the maturity profile of existing Greek debt. Official loans – from eurozone member states and the International Monetary Fund – make up 80 per cent of the total debt. Greece will not start to repay this until 2023. In other words the country is solvent in the short run. But long-run solvency is far from certain.

And this brings us back to the fundamental problem: who in their right mind is going to make a long-term investment in a country with unsustainable long-run debt? I find it hard to see how one could generate an investment boom unless and until that official debt is forgiven, or defaulted on. The cleanest way to do this would be through a debt conference, but the creditor countries do not want to hear about it.

Now contemplate the alternative. Greece defaults on all its foreign debt. It establishes a new currency that would immediately devalue. To lock in the competitive gain – to turn it into a real devaluation – would require a central bank with a credible inflation target and sufficiently deregulated labour and product markets. This is not a soft option, and would require a lot more structural reforms than Athens has so far undertaken.

While such a scenario would freak out foreign investors when it happened, they could be relied upon to forget it quickly, and come back quickly. After all, the probability of a default is lowest right after you have defaulted. At that point, a reformed Greece should be very attractive to foreign investors, not just financial investors.

I am not advocating exit. Greek voters and foreign investors should however know that Greece is now in a position where there is a choice.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τι ρωτάς ρε?
το δολλάριο σίγουρα θα ανέβει.
αρα σε περίπτωση αλλαγής σε δραχμές δε χάνεις τα χρήματά σου από την υποτίμηση και έχεις και ισχυρό νόμισμα..
μόνη περίπτωση εάν γίνουν κατασχέσεις καταθέσεων....

κάποτε καριόλες με κοροιδεύατε για την κύπρο...
τρέχτε τώρα ν ανοίξετε λογαριασμούς για να στέλνετε εμβάσματα με ΙΒΑΝ.

για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουνε οι νέοι...

ακόμη ένα επικό πόστ του περσόνα...  :grin:

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16

ακόμη ένα επικό πόστ του περσόνα...  :grin:

....και μετα να ποστάρεις όλες τις δηλώσεις των υπουργων και πρωθυπουργών για εξοδο απο το Μνημόνιο και γι ανάπτυξη που θα ερχόταν το 2012, 2013, 2014 κτλ.

..παράλληλα να βάλεις τα διαγραμματα με την ανεργια, την καθιζηση των μισθών και συνταξεων ανα ετος, τη χρεωκοπια των ταμειων , τη διαλυση της χώρας και το χρεος που καλπαζει στα 320+ δις σημερις, ενω το πανηγυρι ξεκινησε στα 290...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
....και μετα να ποστάρεις όλες τις δηλώσεις των υπουργων και πρωθυπουργών για εξοδο απο το Μνημόνιο και γι ανάπτυξη που θα ερχόταν το 2012, 2013, 2014 κτλ.

..παράλληλα να βάλεις τα διαγραμματα με την ανεργια, την καθιζηση των μισθών και συνταξεων ανα ετος, τη χρεωκοπια των ταμειων , τη διαλυση της χώρας και το χρεος που καλπαζει στα 320+ δις σημερις, ενω το πανηγυρι ξεκινησε στα 290...

ναι ενώ με την μαγική συνταγή της δραχμής και της χρεωκοπίας θα ήμασταν όλοι δισεκατομυριούχοι (σε δραχμές)

Μπορεί βεβαια και πολυεκτομυριούχοι σε λίρες (τουρκίας)

http://[URL unfurl="true"]www.istanbultrails.com/wp-content/uploads/2008/02/old-turkish-lira-note.gif[/img[/URL]]

τώρα που το είδα θυμήθηκα ένα ταξίδι με την γυναίκα μου στην Πόλη στην εποχή του πληθωρισμού τους.. χάλασα 500 μάρκα και πήρα 535.000.000 λίρες οπότε βγάζω και χαλάω άλλα 500 μάρκα.. η γυναίκα μου λέει γιατί χαλάς τόσα πολλά.. και απαντώ γγια να αισθανθώ δισεκατομυριούχος..

pavlaras111

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2012
Like
20
Πόντοι
1

ακόμη ένα επικό πόστ του περσόνα...  :grin:

ρε τραμ , επικο ποστ , αλλα αυτα που εγραψε ητανε λαθος...
και αυτοι που ειχανε λεφτα στην κυπρο χασανε , και το δολλαριο  δεν ανεβηκε ...

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
Εγω δεν σκαμπαζω απο μαθηματικα τυπε. Με δυσκολια τελειωσα το δημοτικο. Ρωτα τον γατο να σου εξηγησει  :grin:

Γιατι απο το κακο πηγαινες στο χειροτερο και οι ξενες τραπεζες δεν εδιναν δραχμη
μολις ειδαν οτι συνερχεσαικαι πας να γινεις σοβαρο? ευρωπαικο κρατος σου εδωσαν αυτο τυπε
σημαινει οτι εχεις δυνατοτητα η τραπεζες σου και ο ιδιος σαν κρατος να εχεις διεθνη αγορα
εμπρος σου και να κινεις χρημα αντι να περιμενεις ποτε θα σου δωσουν .κατι πηρες ειδηση

Επισκέπτης
15/4/14
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! Δείτε πως αντέδρασε απέναντι στην ΕΦΟΡΙΑ ένας πραγματικός Έλληνας!

Τηλεφωνική κλήση δέχθηκα σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών 2104802668:
- Ο κύριος Τίγκας Ιάκωβος του Σπυριδόν;
- Μάλιστα του Σπυρίδωνος.
Τι θέλετε; -
Από το Υπουργείο Οικονομικών σας τηλεφωνούμε. Απ΄ότι μας δείχνει το σύστημα, δεν έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2012. Αυτό ισχύει;
- Ναι ισχύει γιατί;
- Και γιατί δεν υποβάλατε δήλωση;
- Γιατί δεν αναγνωρίζω υποχρέωσή μου, να υποβάλω φορολογική δήλωση στους δοσίλογους & κατακτητές της Πατρίδας μου. Στους Προδότες της Ελλάδας.
- Όπως νομίζετε. Ομως το σύστημα ούτε εφέτος σας επιτρέπει να υποβάλετε δήλωση, γιατί δεν κάνατε πέρυσι!!!;;;
- Δεν μου λέτε; Το σύστημά σας σας ενημέρωσε ότι έχω υποβάλει μήνυση κατά της ΔΟΥ Πολυγύρου & κατά παντός υπευθύνου για παράνομη επιβολή φόρου, τον οποίο αδυνατώ να πληρώσω, & ο οποίος μου επιβλήθηκε βάσει μιάς παράνομης δανειακής σύμβασης που υπογράφτηκε χωρίς να με ρωτήσει κανείς & χωρίς να περάσει από την Βουλή, σε ένα ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου, & παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία με βάση το Αγγλικό δίκαιο;
- Οχι κύριε Τίγκα, το σύστημα δεν μπορεί να τα δει αυτά.
- Λοιπόν άκουσε. Να πεις σε εκείνη την ποντικομαμή τον Στουρνάρα, ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να υποβάλω φορολογική δήλωση, στους Αγγλους & στους Γερμανούς, παρά μόνον στο Ελληνικό Κράτος, το οποίο δεν υπάρχει, γιατί βρίσκεται υπό κατοχή.
- Να του πεις ακόμη ότι δεν αναγνωρίζω την παρούσα Κυβέρνηση των προδοτών ως Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά τους θεωρώ προδότες & δοσίλογους εχθρούς της Πατρίδας μου & της ιδιοκτησίας μου, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα.
- Όποιος τολμήσει & έρθει κατά δω, οι καραμπίνες είναι γεμάτες. Εχουμε πόλεμο.
- Να του πεις ακόμη, ότι θα φύγετε με ελικόπτερο σύντομα αν προλάβετε. Ενημερώστε & την Μέρκελ, ότι εδώ δεν περνάει η μπογιά της.
- Μάλιστα κύριε Τίγκα όπως νομίζετε, το μήνυμά σας έχει καταγραφεί. Θα διαβιβαστεί αρμοδίως.
Καλύτερα μιάς ώρας Ελεύθερη Ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά & φυλακή.

Καταγραφή

Ιάκωβος Τίγκας Απαντώντας στην σχετική ειδοποίησή σας με την οποία εμφανίζομαι οφειλέτης του Δημοσίου με το παράλογο ποσόν των 3000 ευρώ σας γνωρίζω τα εξής:

Σε όλη την διάρκεια της ζωής μου, όπως & από τα αρχεία σας προκύπτει, ουδεμία οφειλή στο Ελληνικό Δημόσιο είχα. Μέχρι & το 2011 η ΔΟΥ μου επέστρεφε περίπου 1000 ευρώ φόρο ετησίως αναγνωρίζοντάς μου το δικαιούμενο ποσόν, με δεδομένη την τότε οικονομική μου κατάσταση, η οποία καλύπτεται μόνον από μισθωτή Υπηρεσία & την σύνταξη της συζύγου μου, χωρίς καμιά άλλη πηγή εσόδων.
Από τα χρήματα αυτά της επιστροφής, κάλυπτα το πετρέλαιο θέρμανσης του χειμώνα με δεδομένες τις ακραίες καιρικές συνθήκες του Πολυγύρου.
Το 2012 & για το έτος 2011 η Υπηρεσία σας μου ζήτησε το παράλογο ποσόν των 1500 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα επέβαλε φόρο ακίνητης περιουσίας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, & ταυτόχρονα αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,40 ευρώ ανά λίτρο.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν φυσικά να μην μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις επιβίωσης της οικογενείας μου & του παιδιού μου που σπουδάζει σε άλλη πόλη, αφού υπήρξαν & σοβαρές περικοπές στις μισθωτές αποδοχές μου & στην σύνταξη της συζύγου μου.
Την ίδια χρονική περίοδο, & έως σήμερα, διαλύθηκε το ΕΣΥ & τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να μην έχω πρόσβαση σε γιατρούς & φάρμακα, αγγειοδιασταλτικά & αντιαιμοπεταλικά τα οποία δεν γράφονται & τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μου.

Τον χειμώνα του 2012-13 κάλυψα την θέρμανση του σπιτιού μου με δύο ξυλόσομπες, χωρίς να έχω ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι, ενώ φαινόμενα υποσιτισμού έκαναν την εμφάνισή τους, ρίχνοντας την ποιότητα ζωής & αξιοπρέπειάς μου.

Οι παράλογες αυτές επιβαρύνσεις έγιναν από τις δυνάμεις κατοχής της Πατρίδας μου & τους δοσίλογους προδότες που «νομοθέτησαν» σχετικά.

Οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών σας οι οποίοι συντάσσουν & στέλνουν ειδοποιητήρια όπως το σχετικό, είναι επίορκοι αφού υπακούν σε προδότες, οι οποίοι ξεπουλάνε την Πατρίδα μου & εξαθλιώνουν εμένα & τους συμπολίτες μου, την στιγμή που το ΔΝΤ για δεύτερη φορά αναγνώρισε ότι έκανε λάθος, παρ΄όλα αυτά όμως οι άνω αναφερόμενοι επιμένουν στην συνέχιση της εφαρμογής του λάθους.
Ως εκ τούτου δεν είμαι πραγματικός οφειλέτης του Δημοσίου, αφού το Δημόσιο μου χρωστάει & όχι το αντίθετο.
Δεν αναγνωρίζω οφειλές μου προς τους κατακτητές της Χώρας μου, ως οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο, τις οποίες άλλωστε δεν δύναμαι να καταβάλω ως λίαν παράλογες & εξοντωτικές.
Οσα έχω πληρώσει μέχρι τώρα από την στιγμή που η Πατρίδα μου σκλαβώθηκε, θα διεκδικήσω πίσω μετά την απελευθέρωση της Πατρίδας μου, ζητώντας παράλληλα την τιμωρία των ενόχων. Κατόπιν των αναφερομένων δεν αναγνωρίζω υποχρέωσή μου να συντάξω δήλωση εισοδήματος το οποίο άλλωστε σας είναι γνωστό, αφού προέρχεται από μισθωτή Υπηρεσία του Δημοσίου.

Όσον αφορά τις απειλές που εκφράζονται στο σχετικό ειδοποιητήριο περί λήψης μέτρων εις βάρος μου για τις άνω οφειλές, σας γνωρίζω ότι σε περίπτωση βλάβης εμού, της οικογενείας μου, της κινητής & ακίνητης περιουσίας μου, η οποία αποκτήθηκε με τους κόπους μιας ζωής, θα λάβω & εγώ μέτρα εις βάρος σας, θεωρώντας τις Υπηρεσίες σας ως εχθρό της Πατρίδας μου άρα & δικό μου, υπερασπίζοντάς τα ως Ελληνας Πατριώτης & τηρώντας το άρθρο 120 του Συντάγματος το οποίο επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων.

Ιάκωβος Τίγκας Επόπτης Δημόσιας Υγείας Κοινοποίηση: κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

:rockon: :rockon: :rockon:

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ

Τι δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μάκης Χριστοδουλόπουλος για την πρόταση που δέχθηκε από τον Βύρωνα Πολύδωρα

Η δήλωση του κ. Χριστοδουλόπουλου αναλυτικά:

"Με τίμησε ο Βύρων Πολύδωρας με την πρότασή του να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής στο κόμμα «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό». Είναι φίλος μου άλλωστε και τον εκτιμώ ιδιαιτέρως και ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Μπορεί να μην γνωρίζω από πολιτική, γνωρίζω όμως από το δράμα του Μνημονίου, το οποίο έπληξε και εμένα και την οικογένειά μου. Γνωρίζω από τιμιότητα και βιοπάλη. Και γνωρίζω το όραμα και τις πολιτικές ικανότητες του ίδιου του Βύρωνα Πολύδωρα, στον οποίο πιστεύω. Θέλω να με ψηφίσουν για ευρωβουλευτή, γιατί είμαι η αυθεντική φωνή του ίδιου του λαού. Ο κόσμος βιώνει το πρόβλημα της οικονομικής ανέχειας και το βιώνω κι εγώ μαζί με τον κόσμο".

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.327
Πόντοι
1.106
23 Απριλίου ο Γιώργης ανακοίνωσε την προσφυγή στο ΔΝΤ.
4 χρονια σχεδόν μετα ο Τονι ανακοίνωσε την έξοδο μας στις αγορές...
Κερδίσαμε κατι σαν πολίτες στην καθημερινότητα μας;

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
23 Απριλίου ο Γιώργης ανακοίνωσε την προσφυγή στο ΔΝΤ.
4 χρονια σχεδόν μετα ο Τονι ανακοίνωσε την έξοδο μας στις αγορές...
Κερδίσαμε κατι σαν πολίτες στην καθημερινότητα μας;
οχιμονο δεν κερδισαμε αλλα χαθηκε και η μιμα τυπε :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom