Ζμπούτσαμ
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Αυτό το κατάλαβα παίκτη. Το λόγο της βλακείας ψάχνω..Απλώς βλακας
Αυτό το κατάλαβα παίκτη. Το λόγο της βλακείας ψάχνω..Απλώς βλακας
Να πεις τα δικα σου μουτρα βλακα κολολιονταριΑπλώς βλακας
εννοειται τυπεΈχεις κλείσει τα 15??
εσυ εισαι εξυπνος δηλαδηΑυτό το κατάλαβα παίκτη. Το λόγο της βλακείας ψάχνω..
επιτέλους και ενα πόστ που λέει την πραγματικότητα...
μια μικρή διόρθωση... δεν είναι common action clause αλλά collective action clause και δεν αφορά το ντεφόλτ όλων των εκδόσεων του ΑΔ αλλά την παροχή δυνατότητας στην πλειοψηφία των ομολογιούχων να επιβάλλουν απόφαση αναδιάρθρωσης του χρέους και στην μειοψηφία... η δυνατότητα αυτή δεν υπήρχε σε κανένα από τα ελληνικά ομόλογα και εφαρμόστηκε αναδρομικά στο ομόλογα ΕΔ κατά την πρόσφατη διαγραφή χρέους.. ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στα ομόλογα ΑΔ ... πάθαμε και μάθαμε...
συνεπώς λαμβανομένης υπόψιν της κατάστασης της οικονομίας το να πετύχεις επιτόκιο 4.75% σε ομόλογα ΑΔ με collective action clause και υπερκάλυψη έκδοσης είναι μάλλον άθλος...
αλλο το ενα αλλο το αλλο
τα κολλεκτιβ ακτιον κλοζ υποχρεωνουν τον δανειστη να αποδεχτει πχ κουρεμα οταν αυτο το αποδεχτει ενα ποσοστο των υπολοιπων δανειστων που συμμετεχουν σε μια εκδοση. Και ειναι μερος των ορων του ιδιου του ομολογου, ουσιαστικα με απλα λογια υποχρεωνουν το συνολο να ακολουθησει τη πλειοψηφια
τα κομον ακτιον δεν εχουν να κανουν με το ομολογο, ειναι κοματια του βρετανικου δικαιου που με απλα λογια σου επιτρεπουν α) να μη συμμετεχεις σε κουρεμα κι ας το εγκρινει το 99,99% των δανειστων και β) επιτρεπουν σε "ικανο αριθμο" δανειστων να κυρηξουν δικαστικα το συνολο του χρεους καποιου εκδοτη απαιτητο αν υπαρχει ντιφολτ σε μια εκδοση. Οχι αυτοματα, δικαστικα, δεν πληρωνεις την εκδοση Α παω στο δικαστηριο εγω που εχω το ομολογο Β και απαιτω να με ξοφλησεις ... τα λεω απλοικα γιατι λεπτομεριες ειναι βαρετες εκτος αν εισαι δικηγορος (που δεν ειμαι), η πηγη παντως ειναι οτι ο διαχωρισμος " ον ντεμαντ" χρεους και "ντιφολτ κοντισιοναλ" χρεους στο βρετανικο δικαιο ειναι ομιχλωδης. Γενικα, επειδη το χρεος το εχουν χεντζ φαντς, τραπεζες κλπ η "συνηθης" υποθεση ειναι οτι υπο αγγλικο δικαιο ενας εκδοτης δε κανει ντιφολτ γιατι οι ομολογιουχοι εχουν τα λεφτα να πανε δικαστικα και να βγαλουν το συνολο του χρεους απαιτητο. Γιαυτο αλλωστε και η Ελλαδα, τα ομολογα υπο Αγγλικο δικαιο τα ξωφλησε στο ακαιρεο χωρις χαιρκατ
Οι προβλεψεις μου ηταν 100% ον δι μονει Βολτερακο ;)
Το οτι θα φυγουμε απο το ευρο ειναι θεμα χρονου, εκτος αν μας χαρησουν ενα μεγαλο ποσοστο απο τα δανεια....... αλλα δεν το βλεπω με το ΔΝΤ. Εχει μπει πολυ μεσα και αρχησε να παραδεχεται οτι εκανε "λαθη" με την Ελλαδα! Μετα τις Γερμανικες εκλογες θα δουμε το νεα κατευθηνση απο την Αγκελα
Και αλο κουρεμα προβλεπεται το 2014 και ισως καινουργιο μνημονιο αλλα ανακαμψη μην περιμενετε.
Ο Έλληνας δεν πιάνεται πουθενά.
Το 4,92% του φαίνεται υψηλό επιτόκιο. Και ας δίνει 18% στις πιστωτικές.
Αλλά και η ΕΕ και το ΔΝΤ που δανείζουν με 1,5% είναι τοκογλύφοι.
Τις καλές εποχές, 2002, 2003 δανειζόμασταν με σχεδόν τα ίδια επιτόκια όπως η Γερμανία. Πάλι δεν μας άρεζε. Χαμηλά επιτόκια για να δανειζόμαστε και μετά να μας πάρουν τον Παρθενώνα και την δημόσια περιουσία.
Όταν ο Παπακωνσταντίνου δανείζονταν αλλά δεν μάζευε όλα τα προσφερόμενα ποσά πάλι φώναζαν γιατί αν τα είχαμε πάρει δεν θα χρειάζονταν το Μνημόνιο.
Άβυσσος......
Ναι, σίγουρα.
Όπως αυτή για παράδειγμα:
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω;
Από το ότι το ίδιο το ΔΝΤ έριξε κάτι δοκιμαστικές για κούρεμα του χρέους.
Λεγε οτι θελεις, αν δεν κουρευτει το χρεος ειναι θεμα.....................χρονου. Το ΔΝΤ εχει δηλωσει εδω και ενα χρονο περιπου οτι η Ελλαδα δεν μπορει να συντηρησει το χρεος.
Εκλογες θα εχουμε σε λιγο οποτε το σπιν θετικο.
BTW οι μονοι επενδυτες εκτος Ευρωπης που δεχθηκαν 5ετη ομολογα.............................χετζ φαντς αν σου λει τιποτα αυτο.
ο Ιταλος 8α τα σκουπισει απο την 2γενη, μπρο
8α τα παρκαρει Φρανκφουρτη και 8α φτιαξει και λιγο το..curve με ολιγη απο το συνη8ες..στεριλαιζεισον
win-win
Ναι και ο Στουρναρας να δεις πως περιμενει. Θα του ερθει Θεικο δωρο!
εκανε καλη δουλεια ο κυρ Γιαννης
ειχε κολατεραλ νταματζ, αλλα η εναλλακτικη του καταληψια και της Ραχηλ 8α γυρναγε την χωρα στην εποχη του χαλκου
εκανε καλη δουλεια ο κυρ Γιαννης
ειχε κολατεραλ νταματζ, αλλα η εναλλακτικη του καταληψια και της Ραχηλ 8α γυρναγε την χωρα στην εποχη του χαλκου
Εγω ειμαι του γκρεμισε και ξαναχτισε. Πρεπει ομως να παραδεχθω οτι ο κυρ Γιαννης.................μπουλντογκ!
ναι αλλά το γκρέμισε και ξαναχτίσε απαιτεί σχέδια και μηχανικό ... βρίσκεις να υπάρχουν αυτά για κάτι τέτοιο ??